Sådan fjerner du vinyl tapet

Sådan fjerner du hurtigt gammelt vinyl tapet fra væggene

På grund af de flere lag af polyvinylchlorid og en ramme, der kan være på basis af papir eller ikke-vævet stof, vinyl tapet er ikke så let at demontere. Men der er flere måder at fjerne vinyl tapet fra væggene. Og de fleste af dem kræver ikke brug af dyre værktøjer eller materialer. Hvor hurtigt fjerner vinyl tapet fra væggene?

Inden du sletter tapetet, skal du forberede værelset. For at frigøre plads til arbejde, tag møblerne til et andet rum. Dæk de resterende genstande med gamle ark eller plastfolie. Dæk gulvet med en olieklud eller tykt papir for at beskytte det. For ikke at smadre affaldet omkring lejligheden, sætter du på tærsklen en fugtig lap.

Når du bruger en våd metode til fjernelse af vinyl tapet på et ikke-vævet eller papirbasis, skal du slukke for rummet. Dette vil undgå kortslutninger. For at forhindre fugt i at komme i stikkontakterne og omskiftere, forsegle dem med tape eller polyethylen.

Forbered alle nødvendige værktøjer, som du har brug for at fjerne tapetet:

 • Ruller udstyret med rygsøjler ("tapet tiger"). Værktøjet perforerer tapetet, hvilket vil fremskynde indtrængningen af ​​vand eller mørtel til limen.
 • Spatler af forskellig bredde, metalskrabere og knive.
 • Skumrulle og bløde svampe samt gamle klude.
 • Stepladders eller afføring.
 • Vandtank.
 • Gummihandsker til hænder.
 • Store poser til affald.

Du kan fjerne gammelt vinyl tapet på papir eller ikke-vævede basis på flere måder. Hver metode har sine fordele og ulemper, som du bør gøre sig bekendt med, inden du starter arbejdet.

En fugtig måde at fjerne vinyl tapet er egnet til produkter på papirbasis. Behandl væggene med en speciel rulle med nåle. Brug en skumgummisvamp, fugt tapetet med varmt vand med tilsætning af et balsam eller 9% eddike. Under våde håndtering skal du være særlig forsigtig med udtag og kontakter. At komme ind i små snit, der er dannet af en nålevalse, fremmer vandets hævelse, hvilket letter frigørelsen af ​​tapet fra væggene.

Start arbejdet fra bunden. Med en lille spatel, pry bladet og trække det. Hvis små fragmenter forbliver på væggen, fjern dem med en kniv eller en grovkornet sandpapir.

Fjern tapet, limet til PVA, kan kun være en mekanisk metode

Essensen af ​​den anden metode er brugen af ​​et specialmiddel, som opløser limen. Erhverv opløsningsmidlet i bygningen og forbered det ved at følge instruktionerne på pakken. Den færdige løsning påføres vinyl tapet og efterlades i 2-4 timer (den præcise tid er angivet på pakken). Efter at materialet tørrer helt, kan lærredet let fjernes fra væggen.

Hurtigt fjerne vinyl tapet fra væggene vil hjælpe dampen. Til produktion anvendes en dampgenerator eller jern med funktionen vertikal dampning. Virkningen af ​​varm damp vil blødgøre limen. Behandl væggene og efter 5-15 minutter fjern tapetet med en spatel eller kniv.

Fjern fra væggen af ​​gammelt vinyl tapet på en ikke-vævet eller papir base, limet til PVA lim er ret svært. Denne proces kræver mere tid og kræfter. Det er ikke muligt at rengøre vægge med vand eller damp. Brugen af ​​sådanne metoder vil kun fjerne toplaget, men slippe af med basen og lim og vil ikke hjælpe. Fjern tapet, limet til PVA, kan være mekanisk. Brug en elektrisk boremaskine med en speciel dyse eller mølle til at gøre dette. Først og fremmest fjerne de store lærreder med en spatel, koble dem på leddene, top og bund. Bliv de resterende spor af lim og tapet ved hjælp af et elværktøj.

Hvor hurtigt og uden snavs for at vaske det gamle hvidvask fra loftet

Sådan rengøres et støbejernbad af gul og plaque?

Sådan vasker du hvide sokker i hjemmet?

Egenskaber ved fjernelse fra gipsplader

Demontering af vinyl tapet med gips cortex har sine egne egenskaber. Et sådant materiale tåler ikke vand godt, så brugen af ​​en våd metode er ikke tilladt. Den bedste mulighed er at bruge specielle midler, der opløser limen. Hvis PVA'en blev brugt til at indsætte tapetet, vil de ikke blive fjernet, og det vil være nødvendigt at ændre hele strukturelementet helt.

Fjernelse af vinyl tapet fra vægge er en tidskrævende proces, der tager meget tid. Det er lettere at fjerne sengetøj, der er limet til en speciel tapetlim ved hjælp af damp, vand eller mørtel. Fjern tapet, limet til PVA, kan kun være en mekanisk metode. Uanset hvilken metode der vælges, er det vigtigt at fjerne alle rester af linned og lim, så den nye finish ser pænt ud.

Sådan fjerner du vinyl tapet fra væggene nemt og hurtigt: effektive måder og anbefalinger

Reparation i en lejlighed eller et hus medfører et stort antal forskellige problemer og problemer. Det er ikke for ingenting, at reparationen er lig med tre brande og to oversvømmelser. I reparationen investerede enorme anstrengelser og penge. For at slippe af med besværet og problemer, som midlerne ikke er spildt, og indsatsen var ikke forgæves, bør gennemføres forberedende operationer korrekt. Ligegyldigt hvad overfladefinish af væggene - tapet, maling, dekorative gips, bør væggen være så glat. Men du skal først rense det. Lad os finde ud af, hvordan du fjerner vinyl tapet fra væggene. Dette er en meget populær type vægdekoration. Dette materiale har nogle funktioner, der skal tages i betragtning.

Disse baggrunde består af to lag materialer. Ofte er den første et papir- eller stofbasis. Det andet lag er en polyvinylchloridcoating. På grund af tilstedeværelsen af ​​en papirbase er disse tapeter nemt indsat. Det polymere efterbehandlingslag giver disse materialer høj resistens før fugtighedens virkning og gør også belægningen holdbar.

Vinyl top kan behandles på forskellige måder. Der er såkaldt vaskbar tapet, skummet, med silketråde. Sådanne overflader er nemme at rengøre. Nogle kan vaskes med vand. Andre - alkohol og endda et opløsningsmiddel. Derfor er du nødt til at vide, hvordan du fjerner vinyl tapeter fra vægge hurtigt og uden problemer. Faktum er, at traditionelt papir tapet nemt fjernes med almindeligt vand. Men her hjælper det ikke.

Måden at fjerne tapet afhænger også af, hvilket klæbemiddel der blev brugt under installationen. Hvis der anvendes professionel sammensætning, er det vandopløselige blandinger. I dette tilfælde fjernes den gamle finish let. Også disse tapeter er limet med vanduopløselige klæbemidler - PVA, bustilat og andre. Så vil det tage mere indsats. Home masters rådgive hvordan man fjerner vinyl tapet fra væggene. Der er to måder: i det første tilfælde påvirker limen og i det andet - direkte på tapetet.

Før du begynder at arbejde med at fjerne vinyl vægbeklædning, skal du forberede et værelse. Det er bedst at frigøre rummet fra møbler. Under arbejdet kan det blive snavset og bare komme i vejen. Indvendige elementer, som ikke kan fjernes, dækker med film eller ark. Det er også bedre at dække gulve med en film. På toppen af ​​det skal du lægge plader af pap eller tykt nok papir. En fugtig klud er anbragt på tærsklen. Hun samler støv og snavs.

For at undgå ulykker med elektricitet anbefaler eksperter at slukke ledningerne. For at mindske risikoen for indtagelse af fugt anbefales det at dække med en film.

Før du fjerner vinyl tapet fra væggene, skal værktøjer, materialer og værktøjer udarbejdes. Den første ting at gøre er at forberede en tapet tiger - en rulle med pigge. Så har du brug for en kniv, en spatel, metalskraber. Svampe af forskellig størrelse, såvel som ruller af skumgummi, klude og filler er egnede. Klargør dåser og tanke til vand og opløsninger, trinladdere, skraldespand. Arbejdet er bedre udført med handsker.

Sådan fjerner du vinyl tapet: måder at fjerne tapet fra vinyl ved hjælp af vand

Først behandles vinyloverfladen forsigtigt med en spidsrulle. Dette gøres for at skabe huller i den fugtbestandige vinylcoating. Det er ikke sådan en simpel proces. Det vil kræve en masse indsats og tid. En tiger eller rulle trænger let ind i laget uden at beskadige væggen.

Derefter fugtes overfladen med en varm opløsning af vand, eddike og balsam til tøjvask. Det skal huskes, at denne metode er egnet til belægning på papirbasis. I forbindelse med stikkontakter og switche anvendes opløsningen meget forsigtigt. Hurtig er ikke altid god. Vand kommer ind i huller og udskæringer, hvorved limen begynder at svulme. I 15 minutter kan tapetet let demonteres fra væggen. Jo tykkere limlaget er, desto mere intens skal fugtigheden være.

Professionelle rådgiver, hvordan man fjerner vinyl tapet fra vægge: Begynd at skyde bedre nedenunder. For dette er kanten børstet med en spatel og fjernet. De resterende små fragmenter kan fjernes med samme trowel eller sandpapir med et stort korn.

Metode 2 til demontering af tapet med vand

Her er også vinylbetrækket først behandlet med en rulle eller en tiger. Fugt derefter. Det særegne er, at specielle forbindelser anvendes i stedet for vand. De blandes med varmt vand og påføres overfladen. Dette værktøj virker ikke på et papirsubstrat, men på lim. Tapetet selv vil forblive uskadt og uden skade. Sammensætningen forsvinder efter 2-3 timer - dette er angivet af fabrikanterne i vejledningen. Derefter kan lærredet nemt fjernes næsten helt.

Hvis belægningen er fjernet dårligt, i sådanne tilfælde, tapet pasta er tilsat til vandet med særlig løsning. Denne forbindelse er dækket af en væg og venstre så i flere timer. Så tapetet er let adskilt fra væggen med en enkelt strimmel uden pauser. Nogle giver andre anbefalinger om, hvordan man fjerner gammelt tapet. Vi beskriver dem nedenfor.

Her er en anden effektiv måde, hvordan kan jeg fjerne gamle vinyl tapet fra væggene. Det er godt, at det giver dig mulighed for hurtigt at fjerne den gamle finish. Under indflydelse af varm damp vil kløften svulme og opløses meget hurtigere end i den anden metode. Hvis der ikke er en sådan generator, så vil et jern med lodret dampning gøre.

Denne metode er også god, fordi den eliminerer udseendet af snavs.

Professionelle ved, at vandtætte lim kan give en bedre forståelse af vinyl tapet med væggen. Dette er fordelen ved denne metode. Men at demontere tapetet fast på denne måde er meget vanskeligt. Dette er ikke en nem og hurtig proces. I dette tilfælde kan du kun adskille baggrunden kun mekanisk. Så tag en skarp spatel og poded dem kant af arket - ved krydset, nær afsætningsmulighederne nedenfor. Så skal du bare rive af dækslet. At vådte overfladen er ubrugelig. Hvis det nederste lag begynder at svulme, så er dette papir, ikke lim.

Demontering af tapetet med en spatel er en lang proces. Sådan fjerner du vinyl tapet? Fjernelse af tapet fra vinyl mekanisk vil være hurtigere, hvis du bruger elværktøj. Du kan bruge en slibemaskine, elektriske øvelser med specielle dyser. Men værktøjerne skal bruges korrekt. Så fjern små stykker og spor af lim, men ikke helt lærred.

Vi arbejder med gipsplader vægge

Hvis der ikke er særlige problemer med den sædvanlige væg, så kan der med gipsplader være problemer. Dette materiale er dårligt påvirket af fugtighedens virkninger, meget mindre vand. Metoden til demontering med rigelig befugtning her er ikke egnet. Eksperter anbefaler den bedste mulighed for at anvende specielle forbindelser, der opløser limen. Hvis tapetet blev påført gipspladen med PVA-type klæbemidler, vil de ikke blive fjernet. Det er nødvendigt at ændre hele elementet.

Anbefalinger om hvordan man korrekt fjerner vinyl tapet på en gipsplade væg

Som allerede nævnt ovenfor kan vinyl tapet laves på papir eller non-woven basis. Sådan fjerner du gammelt vinyl tapet fra væggene? Metoderne er de samme som i tilfælde af en konventionel væg. Tapetet sprøjtes med speciel løsning, og ikke-vævet fleece skal først behandles med en tapet tiger. Først efter det er det tilladt at fugte dem. Kun en halv time kan du begynde at demontere vinylvæggen dekorationen.

Nogle typer af tapet vil kræve brug af specialværktøjer. Men du skal arbejde ekstremt omhyggeligt, fordi du nemt kan beskadige væggen. Det er meget vanskeligt at fjerne vaskbar tapet. Deres belægning er lavet på en sådan måde, at de ikke er bange for fugt. Det er bedst at bruge strygejern eller dampgeneratorer. Fjernelse af dækslet i små stykker kan du selv få et godt resultat.

Særligt nem at fjerne papir tapet, samt flydende. Sidstnævnte kan og fjerner ikke - ved hjælp af specielle malinger kan du simpelthen ændre farveskemaet og ændre billedet til din smag. Men hvis opgaven er at anvende en anden belægning på væggen, er det en vandig opløsning eller en slibemaskine, der er egnet til at fjerne væsketypebåndet. Men der er en ulempe - efter den mekaniske fjernelse bliver du nødt til at male væggen igen. Dette er et ekstra spild af tid. Jeg bliver nødt til at rense rummet igen fra skraldet.

At have nyt tapet kunne glæde øjet og tjente i lang tid, det er nødvendigt at have meget tålmodighed. Nu ved du, hvordan du fjerner vinyl tapet fra væggen. Det er ikke svært at fjerne gamle ved hjælp af disse anbefalinger. Efter at væggen er renset, skynd dig ikke. Lad det tørre op. Så kan du sikkert anvende en primer.

Sådan fjerner du vinyl tapet fra væggene

Vinyl tapet i dag betragtes som et af de mest populære muligheder for færdiggørelse af vægge i en lejlighed eller et privat hus. De har en lang levetid, modstand mod fugt og slid. Takket være dette er materialet blevet populært, men disse kvaliteter kan blive ulemper under fjernelse, da det ikke kan gennemblødes og meget svært at skrabe. Spørgsmålet opstår: hvordan man fjerner gammelt vinyl tapet fra væggene?

Før du fjerner vinyl tapet fra væggen, skal du gøre følgende:

 1. Tag alle ting og møbler ud af rummet. Massive eller indbyggede skabe kan ikke fjernes, men tæt lukket med plastfolie.
 2. Det anbefales også at dække gulvbelægningen, især hvis det er nyt. Polyethylen er fastgjort med tape, og aviser bruges til at forhindre glidning.

For ikke at ødelægge gulvet kan det dækkes med en film eller andet tæt materiale

 • Ved indgangen til rummet anbefales det at sætte en fugtig klud for ikke at sprede snavs til andre rum.
 • Alle kontakter eller stikkontakter bør fjernes, tapetet under dem skal fjernes med en spatel. Særligt nidkært arbejde er ikke nødvendigt, du skal kun rense et lille område. Hullerne er forseglet med tape, det er bedre at slukke for elektriciteten.
 • Fjern alle lysarmaturer og hylder fra væggen og fjern fastgørelseselementerne.
 • Værktøjer og materialer skal også udarbejdes:

  • tapet tiger (rulle på lang håndtag med metal pigge);
  • en beholder til vand eller en særlig løsning
  • vaskepulver, vaskemiddel eller ethvert andet overfladeaktivt middel, hvis der anvendes simpelt vand;
  • børste, rulle, svamp eller spray;
  • smal metal spatel;
  • midler til individuel beskyttelse (handsker, briller);
  • trappestige.

  Et sæt værktøjer til fjernelse af tapet

  Metoder til fjernelse af tapet fra konventionelle baser

  I dette tilfælde er det et spørgsmål om vægge fra beton, en mursten eller et træ. Sådanne overflader kan fugtes med vand og tørres derefter uden konsekvenser. Der er flere måder at fjerne gamle vinyl tapet på.

  1. Vinyl tapet består af flere lag, og kun en af ​​dem er vandtæt, så det er nødvendigt at beskadige det. Det er bedre at bruge en tapet tiger, men hvis værktøjet ikke er til stede, anbefales det at behandle belægningen med en metalbørste, kniv eller et andet skarpt værktøj. Det vigtigste er at beskadige så ofte som muligt, så tapetet bliver vådere.
  2. Derefter skal du opvarme vandet og tilsæt et lille rengøringsmiddel, det vil sikre en dyb indtrængning af stoffet i tapetlaget. Hvis der anvendes en speciel forbindelse, fremstilles den i overensstemmelse med producentens anvisninger.
  3. Fugt svampen eller rullen i opløsningen og behandle væggene. Du kan også bruge en sprøjtepistol eller en almindelig klud. For meget at fugte er det ikke nødvendigt ikke at beskadige basen.
  4. Vent ca. 15 minutter og begynd at slette tapetet. For at gøre dette skal du ramme hjørnet af strimlen og trække det ned. Det er bedre at handle langsomt for at fjerne hele fragmentet ad gangen. På væggene kan der forblive dele af materialet, de skal igen være våde og skrabe med en spatel.

  Trin til at fjerne tapet med vand

  Til noten! Den nemmeste måde at fjerne denne måde på papir, med andre typer, kan være svært.

  Denne operation kræver en jern- eller dampgenerator, tapetet er stratificeret af virkningen af ​​varm damp på det øverste lag af vinyl. I det første tilfælde skal du fugtige kluden med vand, læne sig mod væggen, trykke det røde jern og holde det i nogle sekunder. Gentag derefter processen ned i strimlen og så videre til slutningen. Hvis tapetet begyndte at eksfolieres, kan du poddet dem og fjerne, hvis ikke - du skal gå igen.

  Det er meget lettere at arbejde som dampgenerator. Enheden er fyldt med vand og tændt for maksimal effekt. Du bør bringe det nærmere og behandle væggen med damp på samme måde som i tilfælde af jern. Dette er den reneste måde at fjerne tapet på, efter at der næsten ikke er rester af materiale, støv og andre forureninger dannes ikke. Derudover kan det hurtigt og nemt fjerne ikke-vævede beklædningsgenstande.

  Fjernelse af vinylbelægningen med damp

  Vigtigt! Når du bruger varmeapparater, skal du tænke på sikkerhed, arbejde med handsker og åndedrætsværn.

  I dette tilfælde skal der tilsættes en lille smule tapetpasta til vaskevandet, det forhindrer for tidlig tørring af formuleringen og hjælper med at distribuere produktet jævnt over overfladen. Materialet påføres på samme måde som ethvert andet stof, men efterlades i 3 timer. Under denne tid vil tapetet have tid til at blive vådt og vil forlade væggen med hele dåser. Denne metode er også særlig effektiv i tilfælde af papirbaserede produkter.

  Forberedelse af mørtel med tilsætning af tapetlim

  Denne metode er perfekt, hvis tapetet er klistret i flere lag eller under dem er aviser eller papir. I dette tilfælde er der dannet en ret tyk kage på væggen, det kan simpelthen være polstret med en spatel uden forudgående forberedelse. Hvis overfladen forbliver fragmenter af materiale, er det bedst at suge dem med varmt vand og igen passere med en spatel.

  Træk tapetet ud med en spatel

  OBS venligst! Hvis du vil holde gipslaget under tapetet, er denne metode ikke egnet, fordi værktøjet kan beskadige det.

  Teknologien indebærer at fjerne det øverste vinyllag ved ethvert skarpt eller gnidningsværktøj. Du kan prøve at skrabe det med en spatel eller en metalbørste, selv en pindsvin til redskaber vil gøre. Efter at have fjernet laget, er det nødvendigt at fortsætte som beskrevet ovenfor - fugt med vand og fjern med en spatel. Resten kan fjernes med sandpapir.

  Brug af specielle væsker

  Disse stoffer er blandinger af overfladeaktive komponenter, skummidler og konserveringsmidler. De skal påføres på den forberedte overflade og forlades i 2-3 timer (den præcise tid er angivet af producenten på pakken). Værktøjer opløse limen, så tapetet skal bevæge sig væk fra væggen uden skade.

  Midler til fjernelse af tapet fra vægge

  Brug af elværktøj

  Denne metode vil fungere, når alle andre er ubrugelige. I nogle tilfælde er tapetet limet til PVA, efter at tørret materialet svag interagerer med andre stoffer, så du skal fjerne ved hjælp af brute force. Du kan bruge en kværn eller en boremaskine med et børstehoved. Metoden er ikke den mest populære på grund af dannelsen af ​​en stor mængde støv og snavs.

  Fjernelse af vinyl tapet fra gipsplader vægge

  I dette tilfælde skal du handle omtrent det samme som i den tidligere version. Men det er vigtigt at overveje at gips er bange for fugt, så for meget vand eller opløsning vil skade ham.

  Den første ting at gøre er at perforere tapetet, og påfør derefter en lille mængde væske til sprøjtepistolen. Så snart produkterne begynder at svulme, skal du straks starte med at skyde dem, så vandet ikke har tid til at nå bunden. Hvis der anvendes en konventionel lim, må der ikke opstå problemer, hvis det drejer sig om PVA uden at skade gipsvæggen, er det uundværligt.

  Forsøg ikke at fjerne tapetet uden forvådning, ellers kan du beskadige gipsvæggen

  Før du starter arbejde, anbefales det at finde ud af, hvilken type tapet vinylmaterialet er på væggen. I bygningen vil rådgive et specielt værktøj til hver art. Følg derefter de ovennævnte instruktioner og anbefalinger fra fabrikanterne.

  • Indvendig finish
   • loft
   • vægge
   • Paul
   • Døre, buer
   • vinduer
   • Komfur, pejs
  • Afslutning af lokaler
   • køkken
   • Badeværelse, toilet
   • Korridor, entré
   • Balkon, loggia
   • Andre værelser
  • Afslutning af bygninger
   • Sommer og private huse
   • Træhuse
   • Badehuse, saunaer
  • Efterbehandling materialer
   • gips gipsplader
   • Facing paneler
   • Baggrund, kork
   • flise
   • Laminat, linoleum
   • Dekorative gips
  • Afslutningsarbejde
   • gips
   • underuld
   • caulking
   • Maling, hvidvaskning
  • Udvendig finish
   • facade

  I de sidste par år er et af de mest populære materialer til dekoration dekorative plaster. Moderne.

  Hvor godt maleriet af træhuset udefra skal udføres, afhænger udseendet og tiden.

  Brug af flydende tapet i badeværelset er en måde at lave reparationer relativt billigt og på.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  58 + = 64