Sådan laver du en drejebænk

Hjemmelavet metal drejebænk: tegninger, fotos, video

Mange hjemmestere tænker på, hvordan man selvstændigt fremstiller en drejebænk til metal. Dette ønske forklares ved det faktum, at ved hjælp af en sådan anordning, som vil koste ganske billigt, er det muligt effektivt at udføre en stor liste over drejeoperationer, hvilket giver metalblankerne de nødvendige dimensioner og form. Det ser ud til, at det er meget nemmere at købe en simpel stationær maskine og bruge den i dit værksted, men i betragtning af de betydelige omkostninger ved sådant udstyr er det fornuftigt at bruge tid på at gøre det selv.

Hjemmelavet drejebænk - det er ret realistisk

Brug af en drejebænk

Drejebænken, som var en af ​​de første, dukkede op i udstyrslinjen til behandling af dele fra forskellige materialer, herunder metal, giver dig mulighed for at producere produkter af forskellig form og størrelse. Ved at bruge en sådan enhed kan udføre drejning af de ydre og indre overflader af emnet til at bore borehuller og dem til den ønskede størrelse, sender eksterne eller interne gevind, rifling udføre for at give det ønskede produkt overfladetopografi.

En serielt metal drejebænk er en samlet enhed, som ikke er så let at betjene, og dens omkostninger er meget vanskelige at kalde overkommelige. Brug et sådant aggregat, da et stationært udstyr ikke er let, så det er fornuftigt at lave en drejebænk til dit eget værksted selv. Ved hjælp af en sådan mini-maskine er det muligt hurtigt at dreje emnerne, der ikke kun er fremstillet af metal, men også af plast og træ.

På sådant udstyr er dele med cirkulært tværsnit bearbejdet: aksler, værktøjshåndtag, hjul, strukturelle elementer af møbler og produkter af enhver anden form. I lignende indretninger er emnet placeret i et vandret plan, mens det får en rotation, og overskydende materiale fjernes af cutteren, som er sikkert fastgjort i maskinens understøtning.

Bremseskive rille på selvfremstillede drejebænk

Eksempel på en selvfremstillet drejebænk med tegninger

Lad os overveje mere detaljeret en af ​​arbejdsvarianterne af en selvmonteret drejebænk, en ret høj kvalitet, som fortjener den mest omhyggelige opmærksomhed. Forfatteren af ​​denne hjemmelavede artikel stod ikke engang på tegningerne, som denne enhed blev fremstillet med.

Selvfølgelig behøver ikke alle en sådan grundig tilgang til erhvervslivet, ofte til husholdningsbehov er der bygget mere enkle designs, men som donor til gode ideer passer denne maskine bedst muligt.

Drejebænk lavet af egne hænder

Set fra siden pinoldok Nederste billede af tailstocken

Retningsaksler Udformningen af ​​en støtte Kør fra motoren

Tegning nr. 1 Tegning nr. 2 Tegning nr. 3

Nogen, herunder hjemmelavet drejebænk omfatter følgende strukturelle elementer: en bæreramme - frame, to centre - master og slave, de to arbejdsbier - og bagside spindel slide, et drev assembly - af en elektromotor.

Udformningen af ​​en lille metal drejebænk

På rammen placeres alle elementerne i enheden, det er det vigtigste understøtningselement af drejebænken. Hovedstokken er et fast strukturelement, som enhedens rotationsspindel er placeret på. I den forreste del af rammen er der en transmissionsmekanisme på maskinen, med hvilken dens roterende elementer er forbundet med elmotoren.

Det er takket være denne transmissionsmekanisme, at det roterende emne modtager emnet. Halehovedet, i modsætning til forhovedet, kan bevæge sig parallelt med bearbejdningsretningen, det fastgør den frie ende af emnet, som skal behandles.

En simpel ordning med knuder af et selvfremstillet maskinværktøj på et træ vil blive foreslået af en simpel variant af fremstilling af en ramme, en forside og en tailstock

En selvfremstillet metal drejebænk kan udstyres med en hvilken som helst elektrisk motor med ikke for høj effekt, men en sådan motor kan overophedes, når der behandles store mellemrum, hvilket vil medføre at den stopper og muligvis fiasko.

Normalt bruges en selvfremstillet drejebænk til at installere elmotorer, hvis effekt er inden for 800-1500 W.

Selv hvis en sådan elektrisk motor er kendetegnet ved et lille antal omdrejninger, løses problemet ved at vælge den passende transmissionsmekanisme. For at transmittere drejningsmoment fra sådanne motorer anvendes bælte-drev normalt, friktion eller kædemekanismer anvendes sjældent.

Drejebænke mini-maskiner, der er udstyret med hjemmearbejder, har måske ikke engang i deres design af en sådan transmissionsmekanisme: enhedens roterende chuck fastgøres direkte til elmotors skaft.

Maskine med direkte drev

Der er en vigtig regel: både maskincenter, mester og slave bør placeres strengt på en akse, hvilket vil forhindre vibrationer af emnet under behandlingen. Derudover er det nødvendigt at sikre pålidelig fiksering af delen, hvilket er særligt vigtigt for modeller af den forreste type: med et førende center. Spørgsmålet om sådan fixering løses ved hjælp af en cam eller chuck.

Faktisk kan en drejebænk med egne hænder laves med en træramme, men som regel anvendes metalprofiler til disse formål. Den høje stivhed af rammen på drejebænken er påkrævet for at sikre, at nøjagtigheden af ​​placeringen af ​​master og slave center ikke påvirkes af mekaniske belastninger, og dens pinoldok og støtte med værktøjet bevæger sig frit langs aksen af ​​maskinen.

Anvendelsen af ​​kanaler i fremstillingen af ​​rammen og maskinens hovedstamme

Ved montering af en drejebænk til metal er det vigtigt at sikre pålidelig fiksering af alle dens elementer, nødvendigvis under hensyntagen til de belastninger, de vil blive udsat for under arbejdet. Størrelsen af ​​din mini-maskine, og hvilke strukturelle elementer den vil bestå af, vil blive påvirket af formålet med udstyret, samt størrelsen og formen af ​​emnerne, der skal behandles. Fra disse parametre, såvel som størrelsen af ​​den planlagte belastning på enheden vil afhænge af strømmen af ​​den elektriske motor, som du skal bruge som et drev.

Version af rammen, hovedstokken og drevet

Sådanne elektriske motorer kan bruges i tilfælde af at du på min mini-maskine planlægger at håndtere mellemstore og ikke-tunge dele. Men selv i dette tilfælde skal drejebænken være udstyret med en reducer, som forhindrer en ukontrolleret forøgelse af centrifugalkraften.

Asynkron trefaset elektrisk motor, der er forbundet til 220 V-netværket via en kondensator

Det er blevet bevist praksis og beregninger, som for drejning, på hvilke emnet, der skal behandles af et metal længde 70 cm og diameter på 10 cm, er det bedst at bruge induktionsmotorer til strøm på 800 watt. Motorer af denne type er kendetegnet ved stabiliteten af ​​rotationshastigheden i nærvær af en belastning, og når den falder i den, opstår den ukontrollerede forøgelse ikke.

Hvis du selvstændigt skal lave en mini-maskine til at udføre drejebevægelser på metal, skal du helt sikkert tage højde for det faktum, at patronen vil blive påvirket ikke kun af tværgående, men også ved langsgående belastninger. Sådanne belastninger, hvis de ikke giver en bælteoverførsel, kan medføre ødelæggelse af motorens lejer, som de ikke beregnes.

Hvis der ikke er mulighed for at bruge bæltedrevet, og apparatets førende center er direkte forbundet med motorakslen, kan der påtænkes en række foranstaltninger, der beskytter lagrene mod ødelæggelse. En lignende foranstaltning kan være en vægt, som begrænser motorakslens langsgående bevægelse, hvilket kan være en kugle monteret mellem motorhuset og bagakslen af ​​sin aksel.

På bagsiden af ​​drejebænkets hoved er dets slavecenter, som kan fastgøres eller frie til at rotere. Det mest enkle design har et fast center: det er nemt at lave det på basis af en konventionel bolt, skærpe og slibe keglen den del der kommer i kontakt med emnet. Ved at skrue eller skrue af en sådan bolt, der bevæger sig gennem gevindhullet i bagstykket, vil det være muligt at justere afstanden mellem udstyrets centre og derved sikre pålidelig fastgørelse af emnet. En sådan fiksering sikres også ved bevægelsen af ​​bagstykket selv.

For at emnet kan dreje frit i et sådant stationært center, skal den spidse del af bolten, som er i berøring med den, smøres med motorolie, inden arbejdet påbegyndes.

Hjemmelavet tailstock til en desktop drejebænk

Tips til at gøre det enkleste værktøjsmaskiner

I dag er det ikke svært at finde tegninger og billeder af drejebænke, hvor du selvstændigt kan fremstille sådant udstyr. Desuden er det ikke svært at finde forskellige videoer, der demonstrerer processen med deres fremstilling. Dette kan være en mini-CNC-maskine eller en meget simpel enhed, som dog vil give dig mulighed for hurtigt og med minimal arbejdskraft at producere metalprodukter af forskellige konfigurationer.

Racks af den enkleste drejebænk til metal kan være lavet af træ. De skal fastgøres sikkert til maskinrammen ved hjælp af bolteforbindelser. Sengen selv, hvis det er muligt, er bedre lavet af metal hjørner eller en kanal, som sikrer sin høj pålidelighed, men hvis de ikke er til stede, kan du også vælge tykke træstænger.

Videoen nedenfor viser processen med selvfremstilling af en støtte til en drejebænk.

Som en knude på en sådan maskine, hvor skæreværktøjet vil blive fastgjort og flyttet, vil en bage lavet af to træplader forbundet i en vinkel på 90 grader udføre. På overfladen af ​​planken, hvor værktøjet skal placeres, er det nødvendigt at fiksere et metalplade, der beskytter træet mod deformation og sikrer værktøjets nøjagtige placering i forhold til emnet. I den understøttende overflade af den vandrette planke bevæger sig langs enhedens ramme er det nødvendigt at lave en spalte, på grund af hvilken denne bevægelse vil være tilstrækkeligt nøjagtig.

Til fremstilling af for- og bagstykke af din hjemmelavede drejebænk skal du hente metalcylindre af passende størrelse, som er anbragt i lejeboliger monteret i træholdere. Rotationen fra emnet vil blive transmitteret til det gennem frontcenteret, forbundet med et bælte-drev med en elektrisk motor. Arbejdsstykket, der er fastgjort fast mellem for- og baghjulet, er således bearbejdet ved hjælp af en kniv, der er installeret i værktøjspalletisatoren.

En anden version af den hjemmelavede maskine (klik for større billede)

Der bør ikke være nogen problemer med søgen efter en elektrisk motor, som skulle være udstyret med en drejebænk mini-maskine. Selv hvis du ikke kan finde den nødvendige motoreffekt (500-1000 W - til behandling af små dele, 1500-2000 watt - for store emner), er det ganske velegnet til denne tidligere Brugt maskine tidligere installeret på husholdningssymaskine. Derudover er det som aktuator til kompakte drejebænke tilladt at anvende elektriske øvelser eller slibemaskiner.

Som et resultat af sådanne enkle manipulationer har du en disponibel maskine, der kan udføre de mest almindelige drejebevægelser for metal. Om ønsket kan enheden opgraderes og udvide dens funktionalitet. Det er selvfølgelig svært at lave en CNC-maskine fra en lignende enhed, men det er helt muligt at udføre kedeligt, boring, slibning, gevindskæring og en række andre teknologiske operationer for metal på den.

 • Fræsemaskine til metal med egne hænder: tegninger, video, foto
 • Drej fra en boremaskine med dine egne hænder - en instruktion med tegninger, fotos og videoer
 • Bøjemaskine til ankeret: tegninger, fotos, video
 • Boremaskine til PCB med hånd: tegninger, fotos, video
 • Manuelle treruller med egne hænder: tegninger, fotos, video
 • Lavning af et fræsebord med egne hænder: tegninger, videoer og fotos

Tilføj en kommentar Annuller svar

Trin-for-trin hands-on video tutorials Spørgsmål-Svar

Stil spørgsmål til en specialist

Metalbearbejdning

Pass af metalskærende værktøjsværktøjer GOSTs

Katalog over populære GOSTs

Vægtykkelse: mm

Vægtykkelse: mm

Tykkelse af ark: mm

Samlet areal: m 2

Samlet areal: m 2

Vægtykkelse: mm

Vægtykkelse: mm

Vægtykkelse: mm

Brug af webstedsmaterialer er kun mulig, hvis du angiver et fuldt aktivt link til kilden.

Montering af en drejebænk for metal for hånd

En metal drejebænk lavet af dig selv vil være et godt alternativ til en professionel prissat maskine, hvis du kan lide at arbejde med metal, men vil ikke betale dyrt for denne fornøjelse.

Lav en simpel hjemmelavet drejebænk mini maskine under den kraft af næsten alle, der har mindst minimal erfaring i fremstilling og reparation og købe varer til at skabe det vil ikke koste en masse penge, i virkeligheden, nogle af detaljerne vil du sikkert kunne finde i din egen garage .

I denne artikel vil vi diskutere udnævnelsen af ​​en drejebænk, samt vise dig hvordan man laver den drejebænk uden hjælp fra specialister, og at dette ville kræve (værktøjsholder, chuck, dias, etc.), og de tegninger og fotos til at hjælpe dig med dette, og vil gøre arbejdet lettere og hurtigere.

Hovedformålet med CNC drejebænk er at behandle metalen og omdanne emnerne til de produkter, du har brug for.

Men for at arbejde en selvfremstillet drejebænk mini-maskine kan ikke kun med metalgenstande, men også hjælpe med at håndtere træ og plast.

Fra disse materialer kan du lave de produkter, du har brug for i form, takket være muligheden for at behandle ydersiden, skabe huller eller kede og trille eller rulle overfladen med korrugering.

Drejebænken behøver ikke monteres alene - den kan købes, da fabrikanter fremstiller CNC-maskiner til forskellige formål.

Ulempen ved professionelle maskiner er imidlertid, at de er for store og tunge, så det er ikke meget praktisk at arbejde med dem i et privat værksted eller garage, og det er også svært at arbejde - de har for mange funktioner.

Det er meget bedre at lave en drejebænk med dine egne hænder.

Hjem CNC-maskiner har normalt små dimensioner, brugervenlighed og evnen til hurtigt at lave metal- og træ-mini dele eller genstande af mellemstørrelse.

På en lignende enhed kan du lave detaljer om forskellige former, for eksempel kan du samle et hjul, aksel eller lignende produkter med cirkulært tværsnit.

Bedst af alt, værktøjet er i stand til at klare behandlingen af ​​ikke kun metal, men også trægenstande - så du vil være behageligt at gøre håndtag til river, skovle og andre redskaber, forkælede dele af træmøbler, og i fremtiden, måske endda meget møbler.

Under alle omstændigheder kan evnen til at arbejde med et træ være nyttigt for dem, der ofte reparerer og opretter dele selv.

På maskinen skal delen fastgøres vandret, og enheden vil rotere den med høj hastighed, hvorefter den roterende kutter fjerner overskydende materiale, og således opnås den sidste del.

I princippet kræver arbejdet og mekanismen af ​​drejebænken, som synes simpelt, det præcise arbejde i de forskellige dele, der skaber maskinens mekanisme til korrekt drift.

Procesbetingelserne detaljer på en drejebænk som følger: elementet er fastgjort i apparatet, og derefter begynder at rotere ved høj hastighed mekanisme, hvorved elementet er spinding hurtigt, og ved hjælp af værktøjet med det affaldsmateriale fjernes, og det erhverver den ønskede form.

Chucken, tykkelsen og rotationsmekanismen er ansvarlig for fastgørelsen af ​​delen.

Drejebænkenheden og den måde, den virker på, er temmelig enkel, men det er vigtigt at vide, hvordan man monterer en selvfremstillet metal drejebænk korrekt med alle nuancer, ellers vil systemet simpelthen ikke fungere.

Arbejder med maskinens hovedkomponenter

Drejebænken med egne hænder virker takket være en lang række elementer: den omfatter en ramme, en støtte, et center (en bly og en slave), en hovedstamme og et elektrisk drev og et stop under kutteren.

Rammen i værktøjet er nødvendig til støtte - det er her, hvor alle de andre elementer er placeret, såvel som rammen. Hovedrammen foran er altid i en fast position og er nødvendig for den bund, som basisrotationsknudepunktet er placeret på.

En transmissionsmekanisme er monteret på frontrammen, som forbinder hovedcentret og motoren.

Hovedcentret er ansvarlig for at bringe arbejdsemnet i bevægelse og dermed for arbejdsmidlets kvalitet. Bagstykket arbejder parallelt med rammens akse, som er placeret i længderetningen.

Center og hale skal være tæt forbundet, baseret på produktets længde. Hovedstokken er monteret på en sådan måde, at delen og det drevne center er forbundet, og selve delen er monteret i chucken.

Til arbejde skal du have et drev.

Til en hjemmelavet mini-maskine kan du installere næsten alle, men den minimale effekt af enheden med CNC skal være mindst 800 W og den optimale - 800-1500 W, så vil maskinen arbejde uden afbrydelse.

Håndtering af lav hastighed vil resultere i, takket være brugen af ​​transmissionsmekanismen, så vil motorens hastighed ikke ændres og vil være ens.

Vælg ikke for kraftig motor, for eksempel 2000 watt, fordi det kan ødelægge maskinen, hvilket fører til overophedning. Dybest set på CNC-maskiner af denne type anvendes et bælte-drev, nogle gange kan det være friktion eller kæde.

I nogle stationære maskiner er det muligt at finde strukturer, hvor der ikke er et overførselssystem. I dette tilfælde er chucken og hovedcentret fastgjort i selve motorens aksel.

Hovedcentret og det ekstra center skal være placeret på samme akse, fordi ellers vil emnet indsat i patronen vibrere.

Når du laver en maskine, er det vigtigt at observere fire betingelser: korrekt afgøre midten, læg støtte, fastgør delene korrekt i patronen og sørg for hurtig og uafbrudt rotation - i dette tilfælde fungerer systemet som det skal.

For selvfremstillede frontal mini-maskiner er det mest almindeligt anvendte til fastgørelse af delen en cam eller chuck. Derudover er centret i sådanne enheder kun ét, i modsætning til professionelle modeller.

Rammen til produktet er bedst udført med stålhjørner, ikke en træstråle, så systemet vil være mere stabilt og pålideligt og vil vare længere.

Det er rammen, der giver dig mulighed for at rette centret på en kvalitativ måde, hvilket direkte påvirker enhedens korrektitet.

Ved udformning af en ramme skal du derfor bruge en professionel tegning og tage højde for, at hovedstokken skal være forsynet med fri rotation langs CNC-enhedens længdeakse, og støtten skal stå jævnt.

Når du har samlet alle maskinens detaljer: patronen, støtten, midten, hovedstokken, rammen osv., Skal du rette dem, så de ikke hænger eller bevæger sig.

Formen på maskindele afhænger af dine mål: Hvilke dele og materialer skal du maskine, hvad er deres størrelse mv.

Fra de samme parametre afhænger valget af motoreffekt, så før du køber en understøtning og andre nødvendige detaljer, skal du bestemme, hvordan du vil se den endelige version af maskinen - dette vil yde stor hjælp til dit arbejde.

Som nævnt er CNC-maskinen egnet til næsten enhver motor, fordi Det kræver ikke høj effekt, men undgå at købe kollektormodeller, fordi de øger antallet af omdrejninger, hvis belastningen falder.

Dette kan føre til, at emnet simpelthen flyver ud - i dette tilfælde vil det ikke kun forkæle sig selv, men det kan også beskadige den person, der er i nærheden af ​​maskinen. Også, køb ikke for kraftfulde motorer, fordi de kan deaktivere systemet.

Den nemmeste måde at gøre det på er at lave en frontmodel af en drejebænk. Dette udstyr er let at bruge, og det har alle de nødvendige funktioner og kan arbejde med både metal og træprodukter.

På grund af det faktum, at typen af ​​udstyr er enkel og ingen specifikke detaljer er nødvendige for det, vil levetiden for en sådan maskine være imponerende, fordi de fejlede dele kan udskiftes til enhver tid.

Arbejdet begynder med at savne to træholdere, hvor det er nødvendigt at lave huller til bolte og indsætte bolte der med møtrikker.

Sørg for, at diameteren på hullerne og møtrikkerne er den samme, når du starter arbejde. Før du begynder at lave en maskine, se videoen - det er lettere for dig at arbejde.

At mejsel eller en mejsel, når udstyret var stabil, du har brug for en værktøjsholder eller, med andre ord, podruchnik.

Værktøjsholderen kan laves ved hjælp af to plader, der skal limes sammen eller forbindes med hinanden ved hjælp af skruer.

Værktøjsholderen er nødvendig for den komfortable fremstilling af maskinen med hånden. Bundpladen skal have et skrå hjørne og en metalstrimmel, der kan forhindre mejselens deformation, mens maskinen kører.

Den vandrette planke skal være forsynet med en slids, der giver dig mulighed for at overvåge og styre bevægelsen af ​​podmen.

Den næste fase af arbejdet er at fastgøre emnet selv med møtrikker, så det er sikkert fastgjort, men samtidig kan det bevæge sig frit. Derefter kan skrivebordsmaskinen betragtes som klar til brug.

Glem ikke at gentage alle processerne i dets oprettelse på videoen for at sikre, at du gjorde alt korrekt.

Arbejdsemnet behandles ved at dreje i to retninger, som giver dig mulighed for at give delene den ønskede form. En sådan nem måde at behandle giver faktisk et godt resultat og giver dig mulighed for at få en række meget højkvalitetsdele.

For at arbejde skal du have en elmotor med en minimumseffekt (ca. 250-500 W), men hvis du ikke har det, kan du købe en elmotor af enhver art, som for eksempel tilhørte en symaskine tidligere.

På grund af den kraft, der kræves til maskinen, er minimal, kan du bruge udstyret fra stort set enhver CNC-enhed.

Den nemmeste stationære CNC-maskine kan laves ved hjælp af en elektrisk boremaskine eller en slibemaskine, som vil være det grundlæggende udstyr.

For at lave en drejebænk fra en boremaskine har du brug for en bestemt række handlinger. Forsiden, ryggen og hovedstokken fremstilles nemt på egen hånd. Som bedstemor er lavet, kan maskinens for- og bagside og støtten ses på videoen - det gør alle processer enkle og forståelige.

For en ramme, for at lave en drejebænk fra en boremaskine, kan du bruge en kanal eller en træbjælke samt et hjørne eller andet højkvalitets metal.

En selvfremstillet metal drejebænk kan bruges ikke kun til at behandle dele.

Du kan sætte et slibeskive på en af ​​de minedele, der udgør motorakslen, skærpe værktøjerne på det eller male og polere overfladerne.

Det er også muligt at montere en borespindel eller adapter på akslen, og så vil den selvfremstillede drejebænk være egnet til fræsning af rillerne eller skabe boring i metal- og træprodukterne.

Det vigtigste er at samle maskinen, dets center korrekt og derefter tilføje nye dele til den, som du begynder at beherske dette værktøj og lære at arbejde med det.

Foto og video hjælper dig ikke kun med at lave en selvfremstillet drejebænk, men også i dens funktion, så brug dem og instruktioner, inden du begynder at udføre maskinbearbejdning af dele på maskinværktøjet.

Drejebænk til metal med egne hænder: Et simpelt og billigt design til hjemmet

For en "håndholdte" husmester er en desktop drejebænk til behandling af metalemner grænsen for drømme. Med hjælp til at lave de manglende dele af de reparerede mekanismer, skærer trådene, gør korrugeringer eller borer huller. For nogle åbner den universelle mekanisme nye horisonter for kreativitet eller hobbyer. For andre er der en ekstra måde at genopbygge familiebudgettet på. Desværre forlader prisen på fabriksudstyr i de fleste tilfælde drømmen om et færdigbygget værksted urealiseret. Ikke desto mindre kan ønsket om at få en drejebænk i hjemmet nemt udføres ved at gøre det selv. En af disse konstruktioner vil blive beskrevet mere detaljeret, hvilket giver dig mulighed for at bygge en drejebænk med dine egne hænder.

Grundfunktionerne i en hvilken som helst moderne mekanisme, hvad enten det er simpelt håndkværn eller kulmining, giver roterende dele, der ikke kan fremstilles uden drejebænke. Et træk ved disse aggregater er behandlingen af ​​rotationslegemerne ved skæring. Drejebænkmaskiner giver præcisionsfremstilling, uopnåelig til andre metalkonstruktioner. Udstyret af denne type er let tilgængelig for automatisering og muliggør udførelse af sådanne operationer:

 • langsgående drejning af en glat eller trinvis cylindrisk overflade;
 • forarbejdning af hylder og riller
 • drejning af ydre og indre koniske overflader;
 • kedelige koniske og cylindriske huller;
 • tapping (intern eller ekstern) med en mejsel eller en boremaskine;
 • udfoldning og rømming af huller;
 • grooving eller skæring;
 • formet drejning;
 • riflet bølgeplade.

Hovedformålet drejebænke - forarbejdning de tre typer af dele - aksler, bøsninger og skiver, hvilket resulterer i en række akser, svinghjul, indsætter blanks kædehjul etc. Derudover de universelle aggregater behandlede og andre arbejdsemnet til formen af ​​omdrejningslegemer, f.eks .. , kropsdele.

Skrueskæring drejebænke - det mest populære design til hjemmet håndværkere

Alle eksisterende drejebænke er kendetegnet:

 • på drejemærke (drejeværk, drejebane, flerfræsemaskiner mv. - kun ni undergrupper);
 • Dimensionsserier, der afhænger af arbejdsstykkeets diameter;
 • specialiseringer (specielle, universelle osv.);
 • klasse nøjagtighed.

De mest populære til tilbagegang i hjemmet er skrueskårne drejebænke, som har det enkleste design blandt ovennævnte aggregater.

Selv om drejegruppens første drejebænker optrådte i slutningen af ​​det 18. århundrede, var deres arkitektur så perfekt, at den ikke undergåede nogen væsentlige ændringer indtil nu. Vi kan sige, at vi i dag bruger udstyr svarende til det, der blev brugt til metalbearbejdning for to århundreder siden.

Skruebearbejdningsmaskine design

Drejebænken på metal består af sådanne enheder og detaljer:

 1. Basen, som er grundlaget for alle andre elementer. Fra styrken og omhyggeligheden af ​​dens fremstilling afhænger præcisionen af ​​forarbejdning og alsidigheden af ​​enheden. Maskinens krop skal være en massiv, grundlæggende konstruktion. Kun i dette tilfælde er det muligt at undgå vibrationer og forskydning af værktøjet under udførelsen af ​​drejeoperationer.
 2. Frontspindelhoved. Denne knude giver dig mulighed for at rette emnet og rotere det under behandlingen. Ofte omfatter spindelhovedet en gearkasse og en fodermekanisme til tykkelsen eller bearbejdningshovedet. Dette gør det muligt at ændre omdrejningshastigheden af ​​delene og øge produktiviteten.
 3. The tailstock. Dette element er designet til at holde delen i det givne koordinatsystem, koaksialt til spindlen. Desuden tillader værktøjet, der er fastgjort i bagstykket, yderligere operationer, for eksempel at skære trådene.
 4. Caliper. Denne knude er uden tvivl en af ​​de vigtigste i maskinens design. Støtten er designet til at holde skæreværktøjet og dets bevægelse i forhold til emnet, der skal bearbejdes. Afhængigt af konstruktionen kan kaliberen fyre kutteren i forskellige planer, således at dele med en kompleks konfiguration af indvendige og ydre overflader kan opnås. De væsentligste krav, der pålægges støtten, er pålideligheden af ​​værktøjsbevaringen og foderets nøjagtighed, da dette er direkte relateret til bearbejdningens kvalitet.

Når man laver en selvfremstillet drejebænk, forenkles designet så meget som muligt. For at gøre dette er elementer, der er vanskelige at lave hjemme, problematiske, modificere og fra nogle noder og helt nægter. For eksempel kan gearkassen udskiftes med flere skiver af forskellig størrelse, og den automatiske føder kan udelukkes fra kredsløbet.

Hvad skal der gøres for at gøre

Den ideelle mulighed for fremstilling af en selvfremstillet drejebænk ville være brugen af ​​separate komponenter fra nedlukket udstyr. Hvis der ikke er en sådan mulighed, skal du selv lave knuder og dele.

I stedet for en støbt ramme skal du bruge en ramme svejset af stålprofilrør og hjørner. Det siger sig selv, at trærammen i dette tilfælde er en uacceptabel mulighed. Metallprofilen kan give den nødvendige stivhed og stabilitet af strukturen. Desuden er det ved hjælp af flade kvadratiske og rektangulære rør ikke vanskeligt at overholde rammens strenge geometri. Den ujævne ramme vil ikke tillade korrekt fastsættelse af centrene, som i fremtiden vil påvirke arbejdets kvalitet.

Low-power asynkronmotor - En fremragende effektenhed til selvfremstillet konstruktion

Der kræves en strømforsyning til drevet. Det er bedst at bruge en lavhastigheds-elmotor af asynkron type. I modsætning til solfangerenhederne er "asynkron" praktisk taget ikke udsat for risiko for brud med et kraftigt fald i hastigheden.

For at behandle emner med en diameter på ikke over 100 mm er en elmotor med en effekt på 500-1000 W tilstrækkelig. Hvis det er planlagt at aflevere flere overordnede detaljer, skal der i det mindste kræves en 1,5 kilowatt kraftenhed.

Derudover skal du hente drivremmen (eller flere bånd af forskellig længde). Glem ikke de lukninger, som de enkelte komponenter vil blive fastgjort til kroppen. Til en selvfremstillet drejebænk er møtrikker og bolte med en diameter på 8 og 10 mm med almindelige metriske gevind.

Som slæde anvendes dele, der er bearbejdet af en stålstang med efterfølgende hærdning, men den bedste mulighed er vejledninger fremstillet af støddæmpere eller lange skaft af industrimaskiner. De har en fremragende geometri, og deres overflade er hærdet på fabrikken.

Halsstellet, som spindlen, bruges bedst fra nedlukningsudstyr

Halsstokken kan også laves af profilrør og et tykt metalark, men kanten er lavet af en spids spidsbult, flere møtrikker med samme tråd og et ratt lavet af en remskive fra landbrugsmaskiner. Brug af en hjemmelavet quill kræver hver gang, når du vedhæfter delen, smøre kontaktfladerne med lithol eller solidol. En sådan procedure er ikke nødvendig med et roterende center for fabriksfremstilling, så hvis der er en mulighed, så er denne del bedre at købe.

De langsgående og tværgående foderskruer kan også slås på en drejebænk eller bruge en lang stang med gevindforsynet gevind, der kan købes i byggemarkeder.

Til fodskruer anvendes en fintrådet aksel - dette vil i høj grad forbedre nøjagtigheden af ​​at placere værktøjet.

Til rotationsrotationer har du brug for rullende lejer installeret i kroppen, og remskiverne med forskellige diametre, monteret på drivakslen, giver dig mulighed for at justere hastigheden. Disse dele kan købes eller bestilles hos en velkendt turner.

Fremstillingen af ​​understøtningen vil kræve et lager af stålplade, mindst 8 mm tykt. Det kan også bruges til værktøjsholderen.

En anden knude, der ikke kan laves i kunstige forhold, er spindlen. Det bliver nødt til at blive købt. Montering af spindlen kræver fremstilling af en aksel, på hvilken de drevne remskiver vil blive monteret. Styrken af ​​denne del skal være upåklagelig, så det er bedst at bruge dele fra nedlagte fabriksmekanismer.

Der er design, hvor der ikke er nogen bælte transmission. Rotationen fra motorakslen overføres direkte til spindlen. Selvfølgelig har de ret til at eksistere, men når man vælger en sådan ordning, være forberedt på den hyppige udgang af motorlejrene.

Ud over drejebænken skal du i arbejdsprocessen bruge sådanne værktøjer og udstyr:

 • svejsemaskine;
 • den bulgarske
 • slibende-emery-maskine;
 • elektrisk boremaskine og sæt af øvelser til metal;
 • haner og dør til gevindskæring;
 • sæt skruenøgler;
 • tykkelse, metal linjal;
 • markør.

Alle disse værktøjer og materialer vil lave en fuldskala drejebænk af typen skrivebord. Hvis du ikke kan få detaljer, fortvivl ikke - på det tidspunkt kan de erstattes med noget andet. For eksempel anvendes en elektrisk boreknap i stedet for en spindel, hvis det er nødvendigt at behandle emner af lille størrelse.

Maskinens dimensioner bestemmes først og fremmest af den maksimale længde og diameter af de emner, der skal bearbejdes. Lad os minde om, at i branchen har lav-power-drejningsudstyret sådanne grænseparametre:

 • længde - op til 1150 mm
 • bredde - op til 620 mm;
 • Afstanden fra sengens øverste overflade til spindelaksen (akselhøjde) er ca. 180 mm.

Det er næppe værd at overskride disse værdier i håndværksmæssigt udstyr. Glem ikke, at med stigende størrelse øges risikoen for krumning af maskinens geometri mange gange. Når man vælger tykkelsesstørrelsen og bestemmer de ekstreme punkter i sin bevægelse, beregner afstanden mellem centrene og grænserne for værktøjsholderens bevægelse, er det bedst at fokusere på tegningerne af selvfremstillede værktøjsmaskiner. Fremstillet af folkemusik håndværkere, de viste deres brugbarhed i praksis, så det ville være tåbeligt ikke at bruge dokumenterede løsninger.

Instruktioner til fremstilling af en simpel drejebænk med egne hænder

Da alle beslutter, hvordan hans drejebænk vil se ud, og hvordan det vil være, giver en nøjagtig beskrivelse af fremstillingen af ​​alle dele, hvilket angiver dimensioner, tolerancer og landinger er umuligt. Ikke desto mindre består processen med at bygge en drejebænk af de samme trin.

 1. Fremstilling af ramme. Som allerede nævnt ovenfor er det umuligt at lave en massiv støbejernsseng hjemme. Derfor vil dens rolle udføres af en ramme af kanalstænger eller stålprofilrør, der er skåret i størrelse og derefter svejset ifølge tegningen. Det er vigtigt at observere rigtigheden af ​​alle lige vinkler, så kontrollen ved hjælp af en firkant skal udføres hver gang du udfører det næste led. Det er bedst at arbejde på et niveau, vandret plade. Dette gør det muligt at opnå en ramme med streng geometri i vandret plan. Du kan gøre uden en massiv ramme, hvilket gør det fra lange aksler som guider. Detaljer for rammen
 2. På drejebænken fremstilles rammens sidebilleder. Sidestilling
 3. Monter skinnerne med stativer. I dette tilfælde er afstandsstykker installeret mellem sidestøtteelementerne. Monteringsskinner på stativer
 4. På styrene er monteret bøsninger af hale og værktøjsholder. Det er ikke nødvendigt at gøre dem til samme længde. En del kan laves kortere end den anden, ved hjælp af et langt element som vejledning, og en kortere for at understøtte bevægelige knudepunkter. Denne løsning vil øge arbejdshastigheden bag centeret. Montering af hovedfeeder og styrebøsninger
 5. Fra stålpladetykkelsen 8 - 10 mm fremstilles pieroli- og tykkelsesfastgørelsespunkterne til styret og fastholdelsesbøsningerne ved hjælp af bolte med en diameter på 6 mm. Der skal lægges særlig vægt på fastgørelseshullerne, da den mindste unøjagtighed vil medføre skævhed og fastklemning af maskinens bevægelige dele. Montering af støttebøjlerne på tykkelsen og bagstykket
 6. Installer blyskruen. Du kan skære denne del fra emnet eller bruge en gevinddel fra en hvilken som helst enhed, f.eks. Fra en højstol. Sørg for at sikre, at de tilsvarende huller i sideskinnerne har antifrikationsbøsninger af bronze eller messing.
 7. På spindlen er vernier og hjul fastgjort. Installation af hovedmaterskruen
 8. Installer platformen til fastgørelse af hovedstokken, hvorefter montagen af ​​rammen anses for at være komplet.
 9. Fra lejestøtten er to kuglelejer, hovedakslen med remskiver og en spindel monteret. Montering af hovedstammen
 10. Fra den lange skrue er bøsningen med indvendig gevind, metalprofilen og håndtaget, bagstykket lavet, hvorefter den bageste bevægelige enhed er monteret på maskinen.
 11. Styr og juster justeringen af ​​for- og bagcentre om nødvendigt.
 12. Saml tykkelsen. Fremstillingsprocessen svarer til montage af rammen - styrene er forsynet med bøsninger, monteres en skrue, en vernius og et lille håndhjul.
 13. Fra en tykk metalplade og bolte med en diameter på 8 mm, lav en værktøjsholder, og monter den derefter på tykkelsen. Montering af støtte og værktøjsholder
 14. Ved hjælp af en svejsemaskine fremstilles elrammens underramme, hvor der anvendes metalhjørner eller profilrør. Underrammen skal sikre, at kraftenheden hæves og sænkes, da bæltet fra den ene remskive til det andet vil være svært at ændre spindelens hastighed.
 15. Monter og tilslut motoren, og kør derefter en prøvekørsel. Fastgørelse af elmotoren bør give mulighed for at overføre bæltet fra en remskive til en anden

Når drejebænken er blevet forsøgt i drift, skal dens komponenter og dele males. Dette vil tilføje til din afkom attraktivitet og vil ikke tillade korrosion at ødelægge det udstyr, der er skabt af egne hænder.

En drejebænk derhjemme er et universelt udstyr, der kan bruges og ikke til det tilsigtede formål. I spindlen kan du lave et polerings- eller slibeskive til at skarpe værktøjet eller afslutte metaldelene.

Video: Drejebænken ved egne hænder

Selvfølgelig er den foreslåede ordning for en selvfremstillet drejebænk for kraft og præcision ved forarbejdning underordnet dyre fabriksanaloger. På trods af dette vil det hjælpe med at klare de fleste opgaver, hvilket giver et omfattende område til modernisering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

88 + = 95