Sådan laver du en metaldør med dine egne hænder

Sådan laver du en metaldør med dine egne hænder

Billede fra sdelais.ru

Ønsker du indgangsgruppen i dit hus for fuldt ud at opfylde forventningerne og kravene, passer perfekt ind i interiøret og bliver en pålidelig ekstern barriere? Specialister anbefaler at lave metaldøre med egne hænder. Selv en nybegynder mester, der kender svejsevidenskaberne, vil klare opgaven. Det vigtigste er at tage højde for de centrale punkter, som resultatet vil afhænge af, og følg instruktionerne trin for trin.

Hvad skal der gøres for at gøre

Til indgangen jern dør, lavet af egne hænder, udført tilstrækkeligt de grundlæggende funktioner, er det nødvendigt at vælge materialer af høj kvalitet. Her har du ret til at vælge - dette er en af ​​de vigtigste fordele ved uafhængig fremstilling.

Efter at have besluttet størrelsen og tager hensyn til rummets egenskaber, skal du finde de værktøjer og materialer, der er nødvendige for det arbejde, som du med held vil klare opgaven.

 • Svejsning udstyr.
 • Bulgarsk med en disk til metal.
 • Skruetrækkere.
 • Bor.
 • Bygningsniveau,
 • Roulette.
 • Slibemaskine.
 • Clamp.
 • Fastgørelsesanordninger, ankerbolte.

Foto fra stedet berkaus.ru

Materialer til selvindsamling af metaldøre

 • Til krop og basisstof - Metalkrog, bjælker, profiler, stålplade med en tæthed på 3 mm. Tykkelsen bør afhænge af typen af ​​rum, indgangsdøren til gaden skal være tættere end tambourrummet.
 • Loops, den korrekte beregning, som direkte afhænger af dørens dimensioner og vægt.
 • Til kassen har du brug for profilrør, jernplader, som forbinder lærredet med væggen (4-6 stykker i størrelse 40x4 cm).
 • Montering skum, som vil fylde revner og give dør støj isolering.
 • Varmeapparater - i tilfælde af en sandwichkonstruktion bestående af to dåser.
 • Anticorrosive midler, der beskytter metal mod fugt og temperaturændringer.
 • Maling egnet til metalcoating.
 • Tilbehør. Standard sæt: lås + håndtag.
 • Materiale til finering og dekoration (spånplade, finer, møbelstoffer, film, imiteret læder mv.).

Valget af materialer afhænger af kendetegnene for det rum, hvor døren vil blive installeret. Har du brug for god varme og støjisolering? Vælg stålplader med en tykkelse på 3 mm. eller lav et dobbelt design.

Den mest pålidelige og holdbare version af låsen - modellen med tværstænger på tre sider. I installationen er de mere komplicerede end standardprodukter, men indsatsen vil være berettiget af deres høje effektivitet.

For hurtigt og effektivt at lave en metaldør med egne hænder, anbefaler eksperter at følge klart 5 nøglefaser. Reglerne gælder for alle typer jernkonstruktioner, uanset størrelsen, tykkelsen eller den tilsigtede type polstring.

Før du begynder at lave døre, skal du beregne dimensionerne af linnedet, boksene, tage højde for klargøringen for isolering, støjisolering og konstruktionstype - enkelt eller dobbelt.

Foto fra luga.city

Her skal du have svejsearbejde og et specielt bord, hvor du kan placere alle nødvendige komponenter. For at passe perfekt ind i dørkarmen skal rammen klart svare til de angivne dimensioner.

Obligatorisk betingelse for beregning af dørens og boksens dimensioner - fri åbninger i åbningen - 2 cm på hver side.

Når du har forberedt stålplader af den krævede tykkelse, skal du sikre dem ordentligt. For at sikre, at sømmen er jævne og pæne, skal svejsearbejde udføres i trin, opdelt i zoner og under hensyntagen til den optimale afstand - højst 20 cm mellem svejsestrækningerne.

Derefter udføres et feje. Prøv at opnå den mest glatte overflade, så vidt muligt på de tekniske designfunktioner. Lerret er klar til at male. Dette er nødvendigt selv i tilfælde af yderligere beklædning. Malingen i dette tilfælde virker ikke så meget dekorativ, som en beskyttende funktion.

Billeder fra webstedet doors-leader.ru

Trin 4. Montering af bolte og beslag

En af de vigtigste forhold, som pålideligheden af ​​din dør afhænger af, er hængslens kvalitet. Optimal løsning - produkter fremstillet af stærke stålstænger.

Fra begge sider sætter vi låsen under hensyntagen til alle tekniske egenskaber og virkningsmekanisme. Moderne låse er slet ikke vanskelige at montere. Tåle som en professionel, og en nybegynder.

Det sidste trin er at sætte penen. At vælge en model er bedre i lyset af den valgte variant af en dekorative belægning eller overflade.

Foto fra siden ikirov.ru

Trin 5. Vi begynder at vende og dekorere

Her kan du trygt eksperimentere, hvilket giver produktet unikke egenskaber, og organisk passer det ind i den indvendige korridor, hall eller facade af bygningen. De mest populære materialer: finer, terrassebord, dekorative paneler, isolering i kombination med læder eller dermatom. For at tilføje ekstra æstetik på døren, kan du bruge træplanker, smedede elementer, sammensætninger af tynde metalstænger, nitter.

En detaljeret mesterklasse, hvordan man laver en jerndør med egne hænder - i en video.

Fordele ved en selvfremstillet metaldør

Vi skelner mellem tre hovedpunkter, der adskiller fremstillingen af ​​indgangsdøren fra den færdige version fra butikken.

 1. Individuelt udvalg af materialer. Du selv fastsætter de parametre, som kvaliteten af ​​produktet afhænger af.
 2. Dekorer døren til din smag og æstetiske vision.
 3. Gem dit budget i halvdelen.

Besidder evnen til at håndtere svejsearbejde og under hensyntagen til anbefalinger fra specialister er det ikke svært at lave en metaldør med egne hænder. Pick up de nødvendige materialer, lager op på værktøjer og følg vores råd!

Sådan svejses en metaldør

Indgangsdøre skal ikke kun være smukke, men også holdbare, samt varme og pålidelige. Denne kombination af kvaliteter giver metaldøre. Kun ikke alle dem, der er på markedet, kan prale af pålidelighed - mange af de billige kan åbnes bogstaveligt med en køkkenkniv. Virkelig smukke og pålidelige ståldøre er meget dyre. Hvis du har en svejsemaskine og nogle svejseværdier, kan du lave en jerndør med dine egne hænder. Selv under hensyntagen til omkostningerne ved køb af materialer vil være 30-50% billigere.

Vi brygger indgangsdøren fra profilrøret og metalpladen. Til arbejde har du brug for en glat arbejdsflade, svejsemaskine, boremaskine, bulgarsk, det er dejligt at have et niveau (laserniveau) og noget at måle - for eksempel et snedkerhjørne.

Standard metal døre. Ca. dette og vi vil gøre

Materialerne vil have brug for:

 • profileret rør 40 * 40 mm, 40 * 20 mm;
 • plademetal tykkelse på 2 mm, størrelsen af ​​dørbladet;
 • metal hængsler er kraftige nok til at understøtte en vægt på omkring 100 kg;

For "opgradering" døren skal maling til metal (fortrinsvis hammer emalje), en trærive, isolering (skum eller mineraluld), krydsfiner, OSB eller et andet lignende materiale, plast eller andet efterbehandling materiale, kighul, lås.

Forbered først dørkarmen. Vi laver det fra et profileret rør 40 * 40 mm. Skær stykkerne i størrelse. Hvis der er rust på røret, skal du rense det. Rene emner tilføjes, vi udsætter hjørnerne, vi griber hinanden.

Svejsede dørkarmen

Efter svejsning skal du kontrollere hjørnerne, vi måler diagonalerne. Hvis der er mindst den mindste afvigelse, korrigerer vi det (et vinkelspor på gulvet hjælper normalt, det vigtigste er ikke at overdrive det).

Vi svejsede løkkerne. Vi træder tilbage fra bunden og toppen omkring 20 cm, markér den ud, sørg for at de er på samme lige linje. Det er meget nyttigt laserniveau, og hvis det ikke er, skal du måle afstanden mange gange for at eksponere præcist.

Derefter koges den indre ramme fra røret 40 * 20 mm. Målene beregnes således, at afstanden på alle sider er 3-5 mm. I et af de lange rør skærer vi huller til låse.

Huller til låse

Vi svejser alt, tjek diagonaler, prøv. Hvis alting er fint, kan du svejses med tværstænger - for at øge dørbladets stivhed. De er lavet af rørrester 40 * 20 mm.

Boks og ramme af en selvfremstillet metaldør

Vi renser alle svejsepunkter, fjerner tilstrømningen - alt skal være glat og glat. Du kan bruge overflødig fil, men hurtigere - den tilsvarende disk på bulgarsk.

Til rammen "bøjes" ikke, og så var der et sted til montering af forseglingsgummiet, hæve rammen, svejsning af metalpladerne.

Vi svejsede plader, der holder rammen i den givne position

Ramme inde i rammen er indstillet til det ønskede niveau (kontroller niveau eller niveau, så alt var i samme plan), svejs returløbene.

Markér hvor man skal skære

Burrs og andre uregelmæssigheder efter skæring bliver behandlet med en fil - til en lige kant. For at fremskynde processen kan du bruge en kværn med et emeryhjul. Derefter sprede arket som det skal være, og tag let rammen til rammen, arket - også til rammen (ikke til rammen). Hele strukturen skal vendes, men på en anden måde er det svært at gøre.

Vi tager pladen til dørkarmen

Vi drejer næsten klare metaldøre og svejser pladen langs rammens omkreds og derefter til de mellemliggende stivere. At gøre faste sømme til noget - Tæthed er ikke nødvendig, svejset i små segmenter gennem lige afstande. Vi følger i dette tilfælde for ikke at "rense".

Vi svejsede metaldøre indefra

Den svejsede ramme afskæres fra dørkarmen, vi drejer dørene og løser det svejsede ark ud af stingene. Vi rengør stedet for den tidligere svejsning. Nu kan du installere låse.

Installer de valgte låse

Yderligere er vi engageret i opvarmning. I jerndørens svejsede ramme er skumskummet 4 cm tykt. Det tages i lav eller medium tæthed, da der ikke vil være nogen belastning på den. På disse metaldøre er der fire ark på 1 * 1 m i længden tilbage.

Vi skærer PP efter målene, vi tager monteringsskummet med en svag ekspansion (hvis vi tager det konventionelle skum, vil skummet forskydes). Stepping tilbage fra kanten omkring 1 cm, sætter vi det omkring omkredsets omkreds, i hvilket vi lægger skummet, laver nogle flere skumstrimler i midten, lægger varmeren. De resterende revner mellem PP og røret går også gennem skummet.

For at lime en varmelegeme er det også muligt og på en universal lim, der er egnet til metal og polystyren, for eksempel "Moment".

For at spare penge blev det besluttet at bruge bladet af det orienterede spånplader til rådighed på gården. Efterbehandling er planlagt budget - selvklæbende film. Som det viste sig, er dette par meget dårligt kombineret - meget tid blev besat af puttying OSB. Meget lettere ville være med krydsfiner (fugtbestandig, møbler).

På de allerede fremstillede metaldøre oven på isoleringen lagde et ark OSB. Den er fastgjort rundt omkretsen med selvdrejende skruer. For det første bores et hul under skruen, så fastgøres fastgørelsesanordningen.

OSB-arket blev vedlagt

I dørkarmen borer vi monteringshullerne - der er to af dem på hvert segment. Rammen er malet i den rigtige farve (emaljen i dåsen er taget). Den malede ramme skal tages ud på en eller anden måde på gaden. I de borede huller indsætter vi lange monteringsskruer, for dem og trækker den til gaden.

Dørkarmen til selvfremstillede jerndøre er malet

Det er yderligere, og problemerne begyndte - du kan lim filmen kun på en glat glat overflade, og overfladen af ​​OSB er langt fra lige. Først var der forsøg på at polere det med en slibemaskine. Resultatet er utilfredsstillende.

Afslut en - kitt. Vi tager shpaklevku, vi spredes, vi venter mens de tørrer op, vi grinder. Så igen - et lag af kitt, igen slibning. Så - til det normale resultat.

Overfladen skal være glat og glat

På den anden side skal du også vedhæfte OSB, men allerede færdigpakkede og polerede - det er nemmere. Skær huller til øjnene, prøv på alt. Begynd derefter at limfilmen. I vores butikker er den bredeste, som er - 90 cm, døren klart bredere. Derfor blev det besluttet at afslutte efterligningen af ​​panelerne, for hvilket gummimøbelens selvklæbende støbning blev købt.

Filmen vil blive indsat "figurativt"

På døren finder vi centret, sæt det tilbage på begge sider i 45 cm, afgræns stripen. Her limes filmens centrale bånd. Våd overfladen med vand (spray fra forstøveren), forsigtigt, uden bobler, limfilmen.

Lim forsigtigt filmen

Manglende stykker er afskåret, også limet. Løbet af lærredet er lukket med støbning.

Det er der sket som følge af gaden

På siden af ​​rummet limes en lysere film

Alt der er tilbage, er at installere metaldørene, der selv er foretaget til stedet. De er installeret ved indgangen fra den overdækkede veranda til huset.

Den selvfremstillede jerndør er installeret

Se ikke dårligt ud. Meget hårdt viste sig, skal du ikke sammenligne med butikken. Det meste af tiden blev brugt på efterbehandling. Hvis du vælger en anden mulighed, bliver det meget hurtigere.

Du kan svejse ståldøre fra hjørnerne. En mulighed er i den næste video.

Sådan laver du en metaldør med dine egne hænder

Installation af metal døre produceret i lejligheder af beboelsesejendomme og i badene, garage, tilstødende bygninger, private hjem, der giver pålidelig beskyttelse af ejendom mod tyve og andre kriminelle.

Hvis købet af høj kvalitet metaldør ikke er mulig på grund af den høje pris på materialer, enten på grund af behovet for at fremstille døre af en vis størrelse, er der ingen tvivl om, at designet er robust, og omkostningerne ved de anvendte, vil ikke være for stor for selv-produktion af jern døre materialer.

For det første skal du foretage omhyggelige målinger af døråbningen, og sørg også for, at de vægge du har fra en mursten eller beton, og ikke fra krydsfiner under et tykt lag af gips. Derefter skal du vise dimensionerne af dørene, højden af ​​hængslernes installation og låsen, stivere og andre egenskaber af produktet på papir.

Hvis der under målingen vil du opdage, at dimensionerne på større 1500h2000 millimeter, til kassen døren gøre et bedre hold, top eller side i dette tilfælde, har brug for rammen, syet metal. I den brede døråbning af det private hus anbefales det at tilføje 2 ekstra moduler med ruder for at styrke dørdesign og udsmykning af indgangsgruppen.

For at gøre det skal du:

 1. Stålplade. Dens tykkelse skal være lig med 2-3 millimeter.
 2. Lange produkter. Det er bedre at tage et profilfelt rør eller hjørne med en side på 40 millimeter.
 3. Metal hængsler (de skal bruge fra 2 stk.).
 4. Et stykke polystyren eller skumplast, krydsfiner og PVA (vil være nødvendigt for at isolere døren).
 5. Håndtag, lås, dørpindel.
 6. Svejsemaskine, perforator eller elektrisk boremaskine, bulgarsk, vinkelslibemaskine, tilbehør til disse værktøjer.
 7. Ankerbolte 10-15 cm i længde, 10-12 mm i diameter og andre fastgørelsesdele.
 8. Bygningsniveau, hammer, mejsel, maling til metal, opløsningsmiddel, rulle, børste, primer, gon, roulette osv.

For det første beskriver vi produktionen af ​​en klassisk jerndør, som omfatter en dørramme, en klud, hængsler og monteringsplader til fastgørelse i døråbningen.

Da metaldørblokke installeres ved indgangen til lejligheden, skal dørbladet åbne fra indersiden ud. I overensstemmelse med kravene til brandsikkerhed må hoveddøren ikke skabe hindringer for evakuering, hvis det er nødvendigt.

Hvorvidt du forbereder døråbningen korrekt, inden du installerer metaldøre, afhænger kvaliteten af ​​installationen. Det er vigtigt at justere dens dimensioner til dørens dimensioner - jo mere præcist dette vil blive gjort, desto mindre er afstanden mellem åbningen og døren, jo mere sikkert bliver døren installeret. Dette kan forklares ved længden af ​​den fremspringende del af ankerbolten. Hvis åbningen er for bred, er døren installeret i suspenderet tilstand - delene af kassen vil ikke være tilstødende til væggene.

 1. Værker udføres på et metal arbejdsbord. Først skal vi samle kassen, for hvilken vi skærer et metalhjørne ind i markeringen, profilen ved 45 °. Derefter skal du kontrollere nøjagtigheden af ​​skæringen, da du skal tilslutte rammen og fastgøre et snedkerhjørne. Det er muligt at samle en ramme fra rør, svejs dem i form af et rektangel. I løbet af arbejdet er det vigtigt at kontrollere nøjagtigheden af ​​forbindelsen mellem hjørnerne og diagonalerne, således at strukturen ikke forvrænges. Svejsninger skal behandles ved hjælp af en vinkelsliber, så arket er tæt mod dørkarmen.
 2. Vi laver emner til en ramme fra et metalhjørne, ved hjælp af præfabrikerede rektangler af en vis tykkelse som skabeloner. Gabet mellem kassen og dørrammen vil være omkring 5 millimeter fra låsen og fra 3 andre sider - ca. 3 millimeter. Det er nødvendigt at mærke og skære metalprofilen, sæt den så i dørkarmen, og kontroller derefter diagonalen. Sideprofilen kræver en spalte til låsen. Svejs rammens hjørner og rammer på flere steder langs hele omkredsen. Nu på rammen kan du svejses metalbånd, der fastgør dørbeklædningen.
 3. Inden for dørbladet er det nødvendigt at svejses 1. stiveren - mål længden af ​​rammen, skær profilen af ​​de ønskede dimensioner og svejs den lodret i midten. Så er det nødvendigt at rengøre de svejsede sømme med bulgarerne.
 4. Efter alt dette skal du lave layoutet på lærredet. Det anbefales at holde metalpladerne på kassen inden for 10-15 millimeter, og på sløjfesiden - 5 millimeter. Skær de bulgarske stålplader og svejs dem til rammen. Inden i stoffet svejses forstærkningsribben vandret. Hvis de ikke er nok, skal forstærkningsvolumenet øges.
 5. For at installere låsen er det værd at markere det med en markør eller kridt på lærredet. Bor et hul til låsen, behandl det med en fil. Bor de huller, der er nødvendige for at fastgøre låsen, skær tråderne og lås boltene. Installer låsehåndtaget. For at installere låsen i døren, kan der kræves andre handlinger (alt afhænger af produkttype). Læs artiklen om de mest populære typer dørlåse.
 6. Smør hængslerne, svejs dem til rammen af ​​bladet og dørkassen. Det er nødvendigt at skære leddene af rammen og kluden med bulgarerne, åbne døren og fastgør løkkerne indefra med en svejsemaskine. Du kan også lave et hul under kilehullet i døren eller gennem den centrale profil og metal eller ved at glide kilehullet sidelæns og derefter kun bore et hul i metalklædet.
 7. For at lave fastgørelseselementer til døren, tag 6-10 metalbånd, svejs dem til dørkarmen. I disse bånd gør du de huller, der er nødvendige for ankre.
 8. For at isolere døren skærer vi et stykke skum, mineraluld eller anden isolering, fyld den med hele området mellem stiverne. Til fremstilling af indvendig dekorativ hud anbefaler vi, at du tager et stykke krydsfiner, som er udskåret på forhånd i størrelse og fastgjort med nitter. Til efterbehandling kan du bruge plastik, laminerede paneler eller foring (hvis døren er installeret i badet). Hvis du efter fremstillingen stadig havde mistanke om, at døren ikke var isoleret, anbefaler vi at læse om isoleringen af ​​den installerede indgangsdør.
 9. Alt er klar. Det er fortsat at dække døren med en primer og derefter male. Hvis der er et ønske, er det i stedet for at male det muligt at sy døren med hud eller dermatom. Om nødvendigt skal tætninger monteres på dørkarmen. Bor huller i svejsede stålstrimler, lås dørkarmen med ankre i åbningen, brug et niveau for at undgå at skære døren.

Dekoration af en dør ved et vindue og et skinnegitter

Døren med dobbeltvinduer er installeret i private huse. På grund af det faktum, at lyset trænger ind i vinduet, bliver gangen bedre belyst, og smedede elementer giver forindgangen et respektabelt udseende.

Vinduet, der ligger i døråbningen, er lavet under skæringen af ​​metalpladen. På omkredsen af ​​et hul i rektangulær eller anden form er metalforstærkning svejset.

Følg derefter de samme faser af arbejdet som i versionen med en klassisk dør. Efter farvning i vinduets åbning skal du installere en termoruder, og på ydersiden anbefales det at svejse et dekorativt grill.

Ved indgangsdøren ville det være dejligt at installere døren nærmere, så døren lukker stille.

Udfører arbejde i denne rækkefølge, du selv uden problemer lav og installerer en metaldør. Hvis du beslutter dig for at købe, så find ud af hvilken dør der skal sættes i et privat hus for ikke at fryse.

 • Hvor godt det nu var der septiktanke, som folk plejede at leve - det er forfærdeligt at forestille sig! Vi har endelig oprettet et selvstændigt spildevandssystem ved dacha, nu lever vi som mennesker.

  foreslår, at halvdelen simpelthen annoncerer, resten ærligt deler deres meninger om fester. på en eller anden måde så sandsynligvis, om så meget vil det ikke sige

  For cirka ti år siden stoppede de med at levere varmt vand til lejligheden, og de første kedler med høje priser og mærker dukkede op. Gik at købe for dyre vandvarmer.

  Hver vinter, det samme problem - hvordan man forsegler vinduer? Normalt bruger jeg en pasta, skum og klud. Sjov for hele dagen: (Allerede ret træt.

  Da jeg byggede mit landhus, et stelhus, opstod spørgsmålet naturligvis om isolering af gulvet på første sal og problemet blev løst meget enkelt. Han lavede et hårdt gulv.

  Vi i et privat hus bruger bakterier russiske Bogatyr. Vi læser, at det anvendes selv i industrielle spildevandsrensningsanlæg. Et godt stof.

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  + 58 = 68