Hvordan man laver et rygerrøghus

6 enkle måder at lave et røghus af dig selv

Smagen af ​​røget produkter er kendt for mange. Kød, fisk, svinefedt - et af de få, hvis beredskab opnås ved behandling med varm røg. Til dette formål bruges der madlavningshjælp - et varmt røgfrit hus er opsamlet.

Udover varm rygning anvendes metoden til kold eller universel fremstilling af produkter. Alle har deres fordele og ulemper.

Kold behandling af røg - En subtil smag og aroma, mindre akkumulering i kræftfremkaldende stoffer fra røgen, øger holdbarheden af ​​det færdige produkt. Tilberedningstiden er 3-7 dage og længere.

Hot - den hurtigste måde at få det færdige produkt på (40-120 min.). Maden serveres ikke kold - "med varme, med varme". Holdbarheden må dog ikke overskride 5-7 dage ved en temperatur på mindst 5-7ºC.

Den universelle optager en mellemstilling mellem de to andre.

Den enkleste enhed, der er kendt fra oldtiden, er et amatørrøghus fra en åben rygebrand. Det er en hede gravet i jorden eller lavet af et hegn med et jordarbejde parapet, en sten eller fugtig logs. På toppen af ​​gitteret er lavet af små kviste af frisk træ.

Tidligere, at lægte om, er ildstedet antændes for at skabe en brand kul (som under spyd). Endvidere efter forbrænding af brænde og akkumulering af en tilstrækkelig mængde af ulmende forkullet ildsteder, stablede chips løvfældende træer (el, birk, asp). Det er tilladt at anvende fint, tørt børsteved (uden løv). Kassen er arrangeret. Lægning af fisk (kød, svin, kylling, spil). Begravet med grene med grønne blade.

Om vinteren, i mangel af løv, er det muligt at bruge lapnik af gran eller fyr (ceder). Men det er nødvendigt at lægge et lag af grene. Ellers vil den udstødte harpiks, når den opvarmes og kommer i kontakt med mad, give bitterhed til produktet.

Sammen med designens enkelhed, som er vigtig inden for området, vil madlavningsprocessen være en meget besværlig opgave:

 • det er nødvendigt at overvåge manglen på åben ild;
 • Det er vigtigt, at de smolende kuler ikke kvæles på grund af den lille tilstrømning af frisk luft;
 • Gør ikke en fejl med mængden af ​​kul eller chips;
 • korrekt at organisere centret.

Dybden (fra den øverste snit) skal være mindst 25-30 cm. Den tværgående dimension er 40-60 cm.

En mere stille proces med madlavning lækker mad, giver et hjemmelavet rygning røghus. Til gengæld er de opdelt i to store grupper: en fast installation eller en mobil en. Den første visning er monteret på stedet nær dit hus. Den anden er et kompakt design. På grund af sin lille størrelse og lette vægt kan den transporteres eller transporteres fra et sted til et andet, taget med dig på en vandretur eller på en picnic.

Et bærbart røghus til varm rygning, lavet for hånd, er et produkt i form af en rektangulær metalboks eller en cylindrisk form. Rygningsordningen er vist i figur 1

Det fremgår af figuren, at varmekilden (brand, gas eller el-komfur) er uden for konstruktionen. Opgaven er at opvarme savsmulden indeni, til charring tilstand. Dette vil producere varm røg, omsluttende fødevarer. Sidstnævnte er placeret på gitter eller kroge. Det frigivne fedt løber ud i en beholder (pande). Luftens indtrængning i strukturen forhindres af en hydraulisk tætning.

I praksis er de enkleste enheder lavet uden hydrauliske låse. Kapaciteten er som følger:

 • en spand på 10-16 liter;
 • en fødevaretank på 20-25 liter;
 • Medicinsk aftagne autoklaver af cylindrisk og rektangulær form.

Indvendigt er der arrangeret en eller to griller. Materiale - træstænger (figur 2), en del af bygningsnetværket (til forstærkning eller lægning af mursten). kapacitet er placeret på støtterne (mursten, sten, logs). Under det er der bygget en brand (figur 3, figur 4, figur 5, figur 6). Som et låg, hvis der ikke er nogen, anvendes sække, et stykke lærred, grene med grønne blade.

 • der er ikke behov for at lave en beholder - det første produkt, der blev fundet egnet til fremstilling af et røghus, anvendes;
 • Der kræves ikke noget særligt sted - skabelsen af ​​et bål, som for et almindeligt bål;
 • giver dig mulighed for at lave mad, kød, spil og andre produkter.

Et mere seriøst produkt er et røghus til varm rygning, lavet med hånden fra metal med brug af værktøj. Grundlaget er oftest en rektangulær form. Denne form kendetegnes ved en simpel åbning af et metalark. Nemmere at lave et snit, folder (figur 7, figur 8, figur 9).

Men fra amatørrøget bliver det påkrævet:

 • Grundlæggende færdigheder ved at bruge et metalværktøj;
 • at blive styret med lodning eller svejsemaskine
 • evne til at udføre tegninger (skitser).

Når man vælger et materiale, bør man have præference for rustfrit stål:

 • modstår mange kemiske komponenter i røg;
 • Oxideres ikke ved høje temperaturer;
 • har mindre vedhæftning af fedtsyrer, sod, sod - lettere at rengøre efter ild;
 • ruster ikke;
 • har en længere levetid.

Men rustfrit stål er sværere at behandle. Materialet er mere skrøbeligt, har mindre plasticitet. Derfor er det sværere at bøje. På foldingsstedet dannes ofte mikroskader. Output - brugen af ​​høj temperatur soldater eller svejsning med en rustfri elektrode.

Et andet materiale er koldvalset stål. Bruges til biler eller i fremstilling af husholdningsapparater. Plast, brønd bøjninger, men ruster, oxiderer. En af beskyttelsesmulighederne, brugen af ​​høj temperatur maling eller lak. Grundlaget er organosiliconforbindelser. Står inden opvarmning 600-650 ° C. Med en sådan belægning vil røgryggen med egne hænder opsamles, pålideligt beskyttes.

Mobil struktur til varm rygning kan påføres i et rum, der overholder reglerne for brandsikkerhed. Kilden til varme er en gas eller elkomfur. Tilbagetrækningen af ​​produkter af sublimering (røg) tilvejebringes gennem et rør i en køkkenhætte eller et vinduesblad (figur 16).

Til behandling af alvorlige mængder anvendes stationære installationer.

 • fremstillet af improviserede materialer;
 • Designet og lavet af nye materialer.

For sådanne konstruktioner er det nødvendigt at estimere omkostningerne, før design og produktionsprocessen påbegyndes. Bestemmes af mængden af ​​forarbejdningsprodukter. Hjem røgeri røget, indsamlet sine egne hænder, vil retfærdiggøre sig selv i driften af ​​mindst én eller to gange om ugen med en belastning på to eller flere kg halvfabrikata.

Efter at have udført en sådan analyse er det muligt at løse et problem: hvordan de fleste til at ryge for varmt rygning. Det første skridt er at bruge enkle dele til rådighed eller til at designe enheden fra bunden.

Madlavningssystemet forbliver det samme (figur 10). Dimensionerne af strukturen varierer, og massen stiger derfor. Stedet for en spand eller en tank er optaget af en 200 liter jern tønde, hvor der er tale om et gammelt køleskab eller et metalskabskab fra et fremstillingsvirksomhed (figur 11, figur 12, figur 13). Fordele ved dette design:

 • små startomkostninger for materialet i røgboksens hovedknudepunkter;
 • lille mængde forbedringer;
 • enkel design;
 • engangsbelastning af produkter når 5-10 kg.

Røghus, der er røget med egne hænder, lavet af nye materialer - er en mulighed for ikke kun at forsyne dit hjem, familie og familie med et lækkert produkt. Dette er oprettelsen af ​​en lille virksomhed til produktion af røget lækkeri.

Designet af rygerens enhed skal startes fra modsat. Det vil sige at kende tilnærmelsesmæssige behov for det færdige produkt, efter at have fastslået prioriteterne for efterspørgslen fra forbrugerne, fortsætter vi med beregninger. Kammerets indre volumen bestemmes af de maksimale dimensioner af individuelle produkter:

Et eksempel. Den gennemsnitlige kyllingekroppe størrelse er 30x18x18cm. For passagen af ​​røg er det nødvendigt at forlade afstanden mellem de nærliggende produkter 5-7 cm. Strukturen er to niveauer. Enkeltbelastning - 24 slagtekroppe. I en række er der 12 høns (3 x 4). Kammerets maksimale tværgående dimension er: (5 + 18 + 5 + 18 + 5 + 18 + 5 + 18 + 5) cm = 97 cm.

Den mindste lodrette størrelse: (10 + 20 + 30 + 10 + 30 + 10) cm = 110 cm (afstand fra bunden af ​​savsmuld til palle, pallen-slagtekroppen, slagtekrop, afstanden mellem kroppene, hullet, slagtekroppen, afstanden til dækning).

Med stigende interne dimensioner forbedres bekvemmeligheden ved læsning og losning. Men forbruget af savsmuld og brænde stiger. Herfra bør du vælge den gyldne middelværdi - for at sikre økonomisk brændstofforbrug, savsmuld og kogeforhold.

Home smokehouse, der anvendes til små virksomheder, er lavet af metalplader og profil (hjørne, rør, strimler). Hovedformen er i form af et skab (figur 14). Dette sikrer bekvemmeligheden af ​​loading-lossning. En anden mulighed er en murstenstruktur (figur 15).

En vigtig faktor er valget af placeringen for strukturen. Du kan ikke glemme det oprindelige navn - en røg tåge. Derfor er det nødvendigt at tage højde for vindrosen. Ellers kan al røg rettes mod huset eller bygninger, hvor kæledyr holdes.

Forøgelse af produktiviteten og kvaliteten af ​​rygning tillader installation af tvungen pumpe røg. Til dette formål er en kompressor (ventilator, kompressor) indbygget i kredsløbet. Fordelen er en stigning i strømmen af ​​varm røg til et fartøj med stort volumen (figur 17). Produkter hurtigt opvarmes, fremstilles og gennemblød i røgens duft.

 • Til madlavningsprodukter er det bedre at bruge træflis af løvfældende træer og buske: alder, kirsebær, eg, enebær, pære, æbletræ;
 • træets størrelse bør ikke være større end 5-10 cm; store fraktioner er sværere at varme op til sublimeringstemperaturen (charring);
 • den optimale indre temperatur er 60-0 ° C; check: vandet fanget på låget bør ikke koge.

Der er mange varianter af konstruktioner. Et røghus, designet med egen hånd, kan lave mad, ikke kun fisk og kød. En ægte delikatesse er røget grøntsager eller frugt (fig.18). For eksempel kartofler, ægplanter, ædle svampe, æbler, blommer, abrikoser.

Vi håber, at ovenstående eksempler og tips hjælper med at besvare spørgsmålet: hvordan man laver et rygerokesterhus. Redaktionen på webstedet og vores læsere vil være taknemmelig for de mestre, der delte deres erfaring med opførelse af varm rygning, lavet med egne hænder. Din mening kan efterlades i "kommentarer" -blokken.

Smokehouse hot røget med egne hænder fra en tønde eller i henhold til tegninger med billeder og videoer

Når folk foretrækker retter fra fisk, svinefedt, fjerkræ og andet kød, kan du prøve at lave et design til madlavning af disse produkter på en måde mere interessant end at bruge en gaskomfur. Røghuset er lavet af forskellige materialer: mursten, metal, improviseret middel. Sørg for, at strukturen er enkel, og prøv at lave det selv.

Hot Røget Ryger Ryger

Designet omfatter to nøgleelementer: kameraet til chips og stedet for mad. Deres dimensioner bestemmes af mesteren i overensstemmelse med personlige ønsker og muligheder. Du kan bygge to typer konstruktioner i dit land:

 • En enkelt tank, hvor fisk / kød og chips er lagt. I dette tilfælde er træet placeret på bunden af ​​beholderen, og produkterne er lagt på gitteret.
 • To separate kamre forbundet til hinanden.

Hvis du planlægger at lave mad i store mængder, er røghuset skabt af dine egne hænder på en sådan måde, at der er en palle inde. I dette tilfælde vil fedt, der drænes fra mad, ikke komme på kulerne. For at implementere rygteknologien indendørs tilføjes et låg og en vandtætning til den beskrevne konstruktion, som er et fremspringende element på røgens side, hvor vand hældes. Røg fjernes gennem røret ovenfra. For store mængder produkter leveres en røggenerator. Dette er en kompressorbaseret enhed til levering af røg.

Røghusets funktionsprincip er baseret på at opretholde en høj temperatur i tanken (op til 350 grader). For at gøre dette installeres den på en varmekilde: en åben ild, en gaskomfur. En røgkilde er anbragt i kammeret, der anvendes oftere fliser / savsmuld (alder, æble, kirsebær, eg). Hvis alt er gjort korrekt, er det helt muligt at lave fisk på denne måde i et dacha hus, for eksempel hvis det regner eller i en lejlighed.

Hvordan man laver et røghus med egne hænder

Begrænsninger i konstruktion og fremstilling af næsten ingen, så det er tilladt at lave en rund, rektangulær eller firkantet form. Den primære anbefaling er, at størrelsen af ​​en varm rygerovser skal svare til den gennemsnitlige mængde fisk / kød. Som følge heraf bruges den sædvanlige spand, en vaskemaskine tromle, en gas cylinder, et køleskab, en brazier, en gryde som hovedelement. Bygg virkelig bygningen med egne hænder med en mursten eller en metalversion (lavet af rustfrit stål).

Simpelt hjemmelavet røghus

Denne mulighed kan transporteres, monteret på stedet, som fastslog sit navn - marchering / bærbar design. Hvis du har brug for at finde ud af, hvordan man laver et røghus, røget selv, tager man oftere en traditionel spand. Denne mulighed er egnet, når det ikke er planlagt at ryge en masse fisk / kød, eller i gården ved hytten er der ikke nok plads til en stor ryger. Trin-for-trin udførelse af værker:

 1. Forbered en spand og et låg af jern.
 2. I bunden er savsmuld / chips fra en passende træart.
 3. I spanden (tættere på den øverste kant) skal du fikses gitteret for mad - på krogen. Alternativ løsning - i væggene skabt af egne hænder er design lavet af to grupper huller (flere stykker på modsatte sider af skovlen). Takket være dette bliver det muligt at passere spydene gennem hullerne og på toppen for at lægge fiskekroppe. Anvendes og stænger, der er nemme at fastsætte produkter.
 4. Røghus, der er røget med egne hænder, er konstrueret, så det var muligt at fjerne røg. Til dette formål laves huller i låget. For at lave lækre fisk vil det tage lidt tid - op til 40 min.

Brick house smokehouse med egne hænder

For den stationære enhed udlægge hoveddelene af murstenen og tilsæt metalelementer. Leder du efter:

Omtrentlig ordning for røghus til madlavning ved varm rygning metode: <Схема 1=1>.

 1. Grundlaget bygges med sine hænder. Deponeringsdybden er 40 cm. Hvis strukturen er massiv, fremstilles en mere pålidelig base, forstærket med metalstænger.
 2. Fundamentet skal beskyttes mod fugt ved hjælp af vandtætningsmateriale. På toppen af ​​fordybningen med yderligere hældeopløsning. Så lav en socle.
 3. Beslutning om, hvordan man laver et røghus hjemme, giver en skorsten (placeret i en vinkel på op til 9 grader). Til dette skal du grave en grøft (dybde - op til 40 cm, bredde - 50 cm, længde - op til 30 cm). Det forbinder røgekammeret og ovnen. Teglsten er lagt med leddets sammensætning ved hjælp af lermørtel.
 4. Rygekammeret bliver bygget. Først skal du oprette en tegning af et rygerrøghus, hvor alle størrelser og former bliver lagt. Det er nødvendigt at levere stifter på de øverste sektioner af væggene til hængning af mad i midterdelen - til montering af fedtopsamlingsbrættet nedenunder - til fastgørelse af burlap, der fungerer som røgfilter.
 5. Ovnen er lavet fra den modsatte side af skorstenen. Det er baseret på metalplader af stor tykkelse. I den nedre del er der bygget en askepit (til opsamling af aske), hvoraf en anden funktion er at tilvejebringe trækkraft.

Hvordan man laver røghus varmt rygning fra tønder

Det er nødvendigt at vælge en beholder af passende størrelse fra metal (for eksempel en gasflaske), og derefter ændre den efter instruktionen:

 • I bunden laves huller.
 • Tæt nærmere på bunden, skåret et lille stykke metal af rektangulær form, som vil fungere som døren til ovnen. Den er fastgjort til hængslerne, og en bolt er installeret.
 • Bunden af ​​den tredje af tønde / cylinderrummet skal adskilles af metalplade. Det er bedre at tage et materiale, der er 4 mm tykt. Pladen er fastgjort til væggene ved svejsning.
 • I låg og vægge laver en perforering, og på toppen af ​​tønderen er lukket med en jutepose, så røgen ikke fordamper for hurtigt.

Rygekabine til varm rygning fra rustfrit stål

Dette er en svejset konstruktion, som er ret realistisk at skabe med egne hænder. Produktet kan være af en hvilken som helst størrelse. Det er nødvendigt at forberede mad stål (magnetisk er forbudt at bruge). Instruktion der beskriver fremstillingsprocessen:

 1. Svejset ramme. Det er nemmere at lave et rektangulært skab. På baggrund af denne krop er et røghus af varm rygning skabt af sig selv.
 2. I dækslet skal du opbygge en skorsten, for hvilken et rør er fastgjort til hullet.
 3. Inde i kabinettet er fastgjort under grillene til produkter og en palle. Bunden er dækket med savsmuld.
 4. Kilden til varme er en åben ild, en komfur.

Hvordan man laver et enkelt røgrøghus med egne hænder - enhed og tegninger

Behandling af produkter udføres på forskellige måder. Hvis man skal tale om rygning, så er det varmt (af en eller anden grund) at foretrække for at være koldt eller halvt varmt. Teknologi baseret på termiske effekter anvendes f.eks. Til enhver fisk uanset dens sortiment, mens andre teknikker (tørring, tørring) har nogle begrænsninger i denne henseende.

Derfor, hvis vi skal lave et varmt røget røghus, så er det mere hensigtsmæssigt at bruge denne slags maskine, som er universel. Det er trods alt umuligt at gætte på forhånd om, hvilke produkter der vil "arbejde" med. Om hvordan man samler et røghus med egne hænder, og det vil blive fortalt i denne artikel.

Hvad skal man beslutte inden montering

 • Materiale til fremstilling. Det faktum at dette metal er forståeligt. Men det er ønskeligt at bruge "rustfrit stål". Selvom en færdiglavet jernstank i princippet også er egnet. For eksempel, en tønde eller en kasse til pakning af løse produkter (kun fra lakmaterialer). Nogle håndværkere passer endda med en galvaniseret spand. Bygninger af mursten er vanskeligere for uafhængig produktion, da få mennesker vil kunne opbygge en kvalitetslære kvalitativt. Derfor er det ikke fornuftigt at betragte dem med mangel på erfaring.
 • Funktioner ved brug af et røghus - stationært det vil være eller bærbart.
 • Volumen af ​​lastningsprodukter. De kan være noget - kød, fisk, fjerkræ. Det er nødvendigt at bestemme på forhånd dimensionerne. Af den grund påvirker denne faktor ikke kvaliteten af ​​madlavningen på nogen måde.

Der er vejledning i, hvordan man laver elektriske røghuse. Så vidt det er rimeligt, at dømme dig, kære læser. Men det skal mindes om, at rygning ikke kun er en proces med varmebehandling af produkter, nemlig at bruge røg. Først da får de en bestemt smag. Dette er meningen med rygning.

Ikke forstå alle finesser af dets design og funktion, det er svært at lave et godt røghus. Bare så kvaliteten af ​​det færdige produkt var på toppen.

De grundlæggende krav til sådanne strukturer er tæthed og brugervenlighed af låget. Det bør understreges. For at ryge en minimal mængde røg fra beholderen under røgningsprocessen skal låget være "let at styre", det vil hurtigt fjernes og installeres på plads.

Lad os overveje de grundlæggende konstruktive elementer:

Naturligvis på stativet, for ikke at stå på bunden af ​​jorden.

Gitter (hvor produkterne er lagt)

Eller en "tværstang", hvis de er suspenderet (for eksempel en fisk, en fugl). At producere alt nyttigt, der er til rådighed - stang, rør. For at installere gitteret inde i røghuset - hjørnet som en støtteramme.

Dette er en pall, der er installeret under risten. For hvad? I forbindelse med rygning frigives fedt, som naturligvis falder - hvis ikke sæt reflektoren, så direkte på træet. Fedt vil begynde at brænde, og blandt de tildelte kemiske elementer, ifølge eksperter, er der sundhedsskadelige. Stiger opad sammen med en røg, vil de blive absorberet i det ladede produkt. Der er andre forklaringer, men fra dette er det klart, at pallen skal installeres.

Som en mulighed - 2 containere, den ene i den anden. Derfor skal bunden af ​​det indre reservoir være lækagerfast. Men designet er ubelejligt, fordi det er så svært at rense bunden af ​​brændt fedt.

Uden det kan du ikke styre processen. For at opnå en god rygning har du brug for et bestemt temperaturregime.

Under installationen skal det bemærkes, at røgen skal dække belastningen lige fra alle sider.

De bør være kendt og taget i betragtning, når de fortsætter til "design".

 • Let røg. Dette betyder, at forbrændingsprodukterne er fortyndet tilstrækkeligt med ilt (mørk røg indeholder skadelige stoffer).
 • Den ensartethed. Dette gælder både opvarmning af bogmærket og dets berøring.
 • Intensiteten af ​​bevægelsen af ​​røg. Satsens hastighed skal sikre god absorption i produktet.

Rygningsprocessen er et særskilt emne. Afhængigt af typen af ​​produkter vælges temperaturregimet, varigheden af ​​deres behandling - der er mange nuancer. Inden du begynder at lave et røghus, bør du omhyggeligt studere alle de finesser, der er forbundet med teknologi. Først da vil det være muligt at vælge den optimale variant af ingeniørløsningen.

Her er en af ​​de enkleste modeller af røghus "mobile" kategori.

En god mulighed for dem, der har en personlig bil og kan lide at slappe af med en tur til naturen.

Og sådanne modeller kan f.eks. Installeres i forstæderne.

Hvor nyttig er det at bruge en blowtorch? Alligevel er der brug for kvalitetsrøget røg. Derfor bør du give fortrins til modeller, der "arbejder" på brænde.

Ikke mindre populære er røghuse, hvor tanken og ovnen (røggeneratoren) er adskilt fra hinanden. Disse modeller er stationære, hvor de vigtigste dele af strukturen er forbundet med et rør, gennem hvilket forbrændingsprodukterne bevæger sig. Ved at justere boostet (ved hjælp af en ventilator) kan du ændre temperaturen i en eller anden retning.

 • Røghuset bør være højere end ovnen. Men hvis der ikke er nogen kunstig boost (naturligt udkast), så mindst 2 m.
 • Denne løsning er kun egnet til kødbehandling. For fisk er det ikke praktisk at bruge.

Som brændstof er det bedst at bruge alder eller enebær. De giver den samme "røg", som sikrer den rigtige kvalitet af rygning. Som valgmuligheder - kirsebær, pære, eg. Under alle omstændigheder bør du fokusere på hardrock.

Anvendelse af blødt træ anbefales ikke. Årsagen - et stort tjæreindhold (forresten er ikke altid nyttigt).

Når der lægges brændstof, skal det knuses, da store træstammer ikke giver den nødvendige varme og røg. Som regel anvendes træ i form af chips, savsmuld, grene eller små choks. Før du begynder at tænde, skal dens lag udjævnes, så forbrændingen er ensartet i hele ovnen.

Ved den første madlavning på et hjemmelavet røghus efter ca. ¾ timer er det nødvendigt at tage en prøve. Det bliver straks klart, hvad der skal rettes. Gradvist vil der være erfaring, og i fremtiden vil røgproblemerne ikke forårsage.

Temperaturen i kammeret må ikke overstige 100 ° C. Hvis der ikke er et termometer, er det let at kontrollere. Nok til at sprøjte på låget med vand - det skal ikke koge. Hvis dette sker, er det nødvendigt at reducere brændeintensiteten af ​​brænde.

For et eksempel på at lave et simpelt røghus fra en tønde, se denne video:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 4 = 3