Sådan laver du et tæppe selv

Hvordan laver man originale tæpper med egne hænder?

Tæpper af manuel arbejde i tusinder af eksistensår er aldrig gået ud af mode. Og i dag, i vores teknokratiske tidsalder, er sådanne produkter ligestillet med kunstgenstande. Tæpper opvarmer ikke kun vores hjem, men også dekorere, der tjener som originale dekorelementer. At lave tæpper med egne hænder er ikke så vanskelig en opgave, som det ser ud til mange.

Teknikeren af ​​oprettelsen af ​​tæpper sæt. De er vævede og væve, de syes, broderes og strikkes. Materialer til tæpper er uldtråde, satinbånd, garn, løst stof. En smuk tegning kan skabes ved at udskære dele af et tæppe af forskellige farver. Fremragende bløde måtter fås fra gamle T-shirts. Klippet strikkede strimler kan væves og blandes med knuder, og du kan lave strikkede pomponer og fra dem til at gøre dit mesterværk til.

Tæpper af usædvanlige materialer

Moderne needlewomen har længe gået ud over grænserne for mønstre og bruger i deres arbejde tilsyneladende helt uegnede materialer. Men resultatet af kreative ideer er imponerende. For eksempel en opvarmet mat. Derudover kan du på et solidt grundlag klæbe småstenene. Eller vi kan væve tæpper af reb eller sesal med egne hænder.

God ide - ved hjælp af tosidet tape til "build9raquo; mellem stykket tæppe og linoleum tape infrarød film system. Sandt nok, uden at hendes mand ikke kan gøre her - tillid ham til at overvåge forbindelsens kvalitet og isoleringen af ​​kablet. På forhånd måler længden fra det sted, hvor måtten ligger på stikkontakten. Sådan installeres infrarød film korrekt, som beskrevet i instruktionerne til den.

Et tæppe af penge med egne hænder kan laves til en gave. En fødselsdag vil sikkert være glad! At gøre det om et par timer vil ikke være svært selv for en kontorist. På et stykke polyethylen (du kan købe en hothouse i en butik til gartnere), tynde klæbebånd lim forskellige betegnelser. Tag problemerne med at lægge dem ud med et smukt mønster. Dæk med et andet stykke polyethylen, og bånd kanterne med tape. Pengetæppet til chefen er klar!

Master-klasse "Tæpper lavet af pompoms med egne hænder"

Ofte bestille håndværkere sådanne tæpper til et børns soveværelse. De er bløde, fluffy og meget smukke. Og helt sikkert - et barns fald på et sådant tæppe kan sammenlignes med at falde på et stort blødt legetøj. Pompon tæpper gør det nemt. Både processen og resultatet giver dig en masse sjov. Du vil kun have et par timer til at mestre den enkle teknik. Meget mere tid du bruger på at oprette pompomerne selv. Så forbered et farvet garn, et maske (specielt tæppe sælges i butikkerne til håndarbejde, men du kan erstatte det sædvanlige bygningsnet), saks og en skabelon (valgfrit).

 1. Gør pom-poms på en hvilken som helst bekvem måde for dig: reeling i to fingre eller på pap. Vrid garnet med en lang tråd rundt om midten og skær forsigtigt langs kanterne.
 2. Eller du kan bruge en af ​​to skabeloner. Med dem bliver tæpper med egne hænder meget mere pæne og smukke. (I - to karton ringe, II - stick sticks fra is mellem to diske).
 3. Beslut på billedet. For ikke at forveksle, kan du anvende det med farvede markører direkte på nettet.
 4. Bind de lange ender af tråden bag stakken. Gabet mellem pom-poms bestemmes uafhængigt: jo større bolden er, desto større er afstanden mellem dem.
 5. Tæppets kanter kan binde eller syes med strimler af stof.

Gulvmåtter til gulvet

Har du brug for et tæppe til huset med egne hænder? Det er nemt! Hvis dit hus har en utrolig smuk gulv, er hvert parketbræt, der er lavet med hånden fra en sjælden række træer bragt fra en fjern ø på Jordens kant, først og fremmest vil du lægge et tæppe på det.

Tasker gik aldrig ud af mode. De ændrede sig og tilpassede sig nye tendenser, men de var og vil være. Mens huset vil blive kaldt for at give en hygge, vil hyggelige måtter lægge på sine gulve. Du kan købe majestætiske designerprodukter.

Og du kan se, hvordan designere søger inspiration i historien, og vende sig til håndarbejde. Du kan købe imitation homespun tæppe. Og du kan lave en matte med dine egne hænder. Det er slet ikke svært.

Og det har en dobbelt fordel: Skabet er aflastet fra gamle ting, og huset køber et lyst tilbehør. For et par aftener vil du præsentere dine trætte hænder efter den hårde dag glæden ved et blødt tryk.

Og hvor meget børn elsker lyse tæpper, behøver du ikke engang at sige.

Der er en sådan sætning "smart husmor". Ved sådan elskerinde forsvinder ingenting forgæves. Og hendes hus er altid en fuld kop takket være opfindsomhed og flittige hænder. Se opmærksomt i dit hjem: hvor er der ekstra ting, der kan forarbejdes til nyt og smukt?

Gulvmåtter er en fremragende chance for at give en anden vind til de ting, der har tjent dig i årevis.

Giv dem en chance for at blive hos dig i nogle få år! Tæpper at væve meget let. Og det er ikke nødvendigt at have værktøj og udstyr. Kun stof, tråd og nål.

Lad os se på mange varianter af tæpper, som du kan gøre med dine egne hænder uden meget materiale og tid.

Berømte knyttede måtter med egne hænder

Til arbejde har vi brug for:

- et gitter til et tæppe (vi køber i håndværkerbutikken eller i bygningen). Gitter er forskellige. Vi køber store mesh, det er mere bekvemt og hurtigere at arbejde med.

- En tyk hæklingkrog, som frit skal komme ind i gittercellen.

Og hvor skal man få de strikkede striber? Selvfølgelig, i skabet med gamle ting! Se forsigtigt igennem hele garderobeskabet af hele familien. Alle strikkede T-shirts, ikke destruerbare af forskellige årsager - til handling! Vi giver dem en ny chance. T-shirts bryder ved sømmen og skæres fra detaljerne af en stribe centimeter af fem bredder.

Hvor meget har du brug for? Meget. Der kan være behov for op til 20 T-shirts. Hvis du var heldig nok til at finde så mange ting af en eller samme farve - du blev født under en heldig stjerne. Fordi professionelle designere ikke er dovne til at angribe brugt. Shred t-shirts lang og kedelig. Vær opmærksom på, at den ideelle linje er valgfri. Det vigtigste er at afslutte dette kedelige arbejde.

Cut? Indsæt nu din yndlingsfilm, som du ved af hjertet nok at have det sjovt, blikke et øje og klippe striberne i stykker af centimeter tolv til femten.

Tiden går lige nok til at se komedien. Det er kun at rulle i vaskemaskinen disse smukke skårer. Du kan endda uden vaskemidler. Lige i vandet. Som et resultat vil de tage form af pasta-rør, hvilket skulle give tæppet et gådefulde design look.

Lyrical digression: Som en mulighed kan du bruge ikke-håndgribelige ting. Det vigtigste er, at stoffet er blødt og ikke hælder. For eksempel gamle terry håndklæder. Imidlertid snor sig ikke strimler i et rør.

Nå, nu kommer det mest interessante - tæpper vævning! Sæt dig komfortabelt, vi arrangerer et net i skødet, vi lægger kassen med "pasta" til venstre, krogen i højre hånd. I en afstand af lidt mere end en meter sætter vi en æske chokolade fra dem, som vi sjældent tillader os selv. Og vi er enige med os selv om, at hvert hundrede knob er kronet ved at spise et slik. Tro mig, de vil have en fabelagtig smag!

Det er mere bekvemt at starte fra midten. Under nettet sættes den første "makaroni", træk hæklet begge ender udad. Og vi binder knuden tæt på nylonvæggen af ​​cellen med en bøjle. Dette er en elementær enhed, du har gjort det tusindvis af gange.

Den anden strimmel er også strakt og bundet næste. Og bevæg dig bedre i en spiral, indtil der ikke er noget tomt rum. Hvis "macaroons" sluttede tidligere, skal du udføre flere emner eller blot skære masken.

For første gang er det bedre at strikke en rektangulær tæppe. Den næste kan være rund og oval, du kan endda lege med blomster. Bare lad dig ikke blive båret for meget, lad ikke familien gå uden tøj!

Og så? Og så alt! Matten er klar!

Tæppe med hænderne fra "T-shirts"

Og endnu en variant af et tæppe fra T-shirts. Vi laver strimler af emne som nævnt ovenfor, men binder dem ikke til gitteret, og du kan ikke bruge gitteret. Og ethvert stof, der vil blive kaldt et "fundament". På denne basis limerer vi rækkerne af dobbeltsidet scotch. Og allerede på scotch, for hver række i tur vi laver "makaroni". Vi forsøger at gøre det mere jævnt. Stod og syet i midten. De udbøjede den allerede syede række, satte på en ny og syede den. Processen ser noget som billedet.

Matten viser sig at være uadskillelig fra det samme, men knottet. Og videnskaben har endnu ikke bevist, hvilken vej der er lettere og hurtigere. Den anden bliver måske tykkere.

Når alt er færdigt, kan du trimme dit tæppe som en græsplæne. Og du kan forlade den naturlige shaggy.

Hjemmelavet mat til hårdtarbejdende

Af et hvilket som helst stærkt stof som en plaschevka skæres et stort antal cirkler ved hjælp af en skabelon. Indenfor investerer du et stykke sintepon og syet med tråd langs diameteren, trækker det sammen. Det vil være sådan en elastisk bold. Tråd, selvfølgelig, brug kapron.

Derefter syer vi bolderne sammen og fastgør hver ny med nogle få stramme sømmer til de forrige.

Kan være i rækker, spiraler, i tilfældig rækkefølge ... Sådanne "pimply" måtter er meget glad for børn - det er rart at gå barfodet.

Babushkin's tæppe med egne hænder

Den ældste og mest berømte måde er den såkaldte "bedstemors tæppe."

I dag kan du kalde det et "tæppe i landets stil". Stoffet er skåret eller revet i strimler, og disse bånd er vævet i modne fletninger. Og pigtails er lagt i en spiral og syet sammen med store sting med en stor nål og tykk tråd.

Tæppet i landets stil vil se meget elegant ud, selvom du vælger en klud til det i monokromatisk skala. Og vrid ikke nødvendigvis spiralen! Du kan klippe strimlerne bredt, væve store fletninger, læg dem ved siden af ​​hinanden og fastgør dem ordentligt.

I Amerika spredte man sin måde at væve fra strikkede rester. Strimler af strikkede ting rullede dem i tangler og strik sammen en tyk hækling af kæder af luftløjfer. Derefter bliver en multimeter kæde snoet og syet. Amerikanske bedstemødre vævede ingen tæpper, men store tæpper på denne måde. En sådan kopi tog mere end en måned. Så gør i dag amerikanske needlewomen, der skaber tæpper i stil med 60'erne i forrige århundrede. Men resultatet er det værd.

Den eneste ulempe - en husholdningss symaskin "Beloshveika" trækker ikke så tykt lærred! Du har brug for en speciel industri eller gør en manuel søm. Lidt langsommere, men sømmen kan gøres bevidst dekorativt, hvilket gør matten smuk til umulighed.

Amerikanske håndlavede tæpper:

Du kan nærme sig kreativt til denne metode og kombinere flere små tæpper i sammensætningen. Det vigtigste her er at vælge de rigtige farver. Et sådant tæppe passer ind i det mest moderne interiør.

Ved hjælp af spiralprincippet kan du give et andet liv til flere gamle trøjer. Hvis du skærer strimlerne over, vil de folde sig ind i rør. Det er nødvendigt at forsigtigt sy strimlen sammen i en lang en, så læg og sy den.

Og du kan bruge ikke færdige ting, men rester af tråde. For at forbinde dem et tørklæde ti centimeter bredt og ti meter langt. Hvis den sidste sløjfe i hver række er bundet som den forkerte, vil stoffet vride sig i en tyk "pølse". Vrid spiralen og sy den sammen!

Og du kan straks strikke en spiral, greb og binde en kantløb af det færdige stof.

Så, når du tager udgangspunkt i klassikerne og inklusiv kreativitet, kan du lave mange smukke, komfortable og funktionelle tæpper til dit elskede hjem. Inkluderes!

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.

Rubrikken "Artikler fra vores læsere" - Nye publikationer:

Sådan laver du originale måtter selv

 • Creme til eksotisk fodsvamp
 • Kapsler fra parasitter
 • Kompleks Sustalife til fælles restaurering

Det er godt, når huset er hyggeligt. Vågner om morgenen er det rart at stå på matten af ​​pompons barfodet. Polovechek kan laves ikke kun af garn, men også fra kludtæpper og ind i badet, døren - fra skraldespand eller sten. Et barn vil lide en nyttig udviklingsmåtte.

Vi laver pompoms med egne hænder, gør dem til en design ting

Blid, behagelig at røre ved, du får en mat af pompoms, skabt af dig selv.

Her er en liste over, hvad du skal arbejde:

 • garn (for en ting af denne størrelse har du brug for 10 skeiner);

Skær et stykke af den rigtige størrelse ud af plastnetværket. Denne mat af pomponer blev lavet på basis af en firkant med sider på 1 meter.

Sjovt og interessant er måtter i form af dyr. For at gøre dette kan du skære gitteret i form af et liggende dyr - med krop, hoved, hale, fire ben, skåret et rektangel, arrangere det med pomponer og de resterende dele af kroppen for at løsne.

Opret flere emner fra tråde i forskellige farver. Det er hvad du får.

Start fra hjørnet, binde vores pom-poms til basen. For at gøre dette skal du tråden tråden mellem cellerne og binde den til knuden fra den forkerte side. For at fastgøre pom-ponen mere pålideligt kan du strække tråden flere gange gennem en række lokaliserede celler.

For at opnå den nu fashionable ombre-effekt skal du bruge garnet i de viste nuancer. Derefter binde først de mørkeblå pom-poms og gradvist lysere.

Når du har vedhæftet dem alle, får du en smuk pompomsæt.

Du kan lægge det ved sengen eller hænge det på væggen.

Hvis du ikke har garn eller ønsker at oprette en gratis vare, så overvej en mere budgetmulighed. For ham kan du bruge klud af klud, gamle tøj. Så får du et lignende tæppe fra strimler.

 • klude (klud, gamle klud tøj);

Først og fremmest skal du afsætte den gamle ting ved sømmen, hvis du beslutter dig for at lave en matte med dine egne hænder fra det. Sæt den første del foran dig, og begynd med hjørnet, skær den med en stribe 1-2 cm bred. Denne størrelse afhænger af, hvor tyk du vil have et nyt produkt.

Under arbejdet, når du skal binde trådene, skal du folde kanten af ​​en i form af en løkke, indsætte enden af ​​den anden i indersiden og binde den første knude.

Hvis du vil se en sommerfugl på gulvet, skal du begynde at strikke tæppet fra midten af ​​en fløj og skabe en oval form. I dette tilfælde er det crimson. Så følg kantene med en blå klud. Når du binder vingerens kanter, skal du gøre dem konkave på den ene side, som vist på billedet. I dette tilfælde blev der brugt et båndskåret fra et gul stof.

Fra kludtæpper kan der laves filler og et andet tæppe. Det er fluffy og ser omfangsrige ud.

For et sådant produkt vil endda udtjente typer ting gøre. Fra uberørt efter tid skal små kludbånd udskæres. Et sådant tæppe af strimler, lavet med egne hænder, er meget effektivt. Benene bliver behageligt begravet i klud.

 • klud eller ting (det er bedre at bruge strikkevarer);

Skær lærredet på 20 x 2,5 cm bånd. Hvis du vil, kan du male dem med stofmaling. Men det skal være af høj kvalitet, så når man går på færdigvaren, er malingen ikke præget på foden og sålerne på tøflerne.

At oprette en sådan matta ved hjælp af en speciel tæppe. Hvis du ikke har fundet et sådant salg, så kan du tage en konventionel strikning.

 1. Træk krogen ind i gittercellen, tag den foldede del ud gennem det tilstødende hul.

Begynd at væve strimlerne fra hjørnet af tæppet, vandret. Så gør alt arbejdet. Fra indersiden af ​​tæppet skal du komme her så glat uden knuder.

Og på forsiden - fluffy og klodset.

Et sådant åbent produkt kan oprettes uden endda at have en krog. Denne tæppe stikker hænderne fra tøjlinjen.

Du kan simpelthen strikke i en cirkel, som det blev fortalt i det andet eksempel eller lave en tegning. I sidstnævnte tilfælde skal du have et strikningsmønster til serviet. Sådan knytter du et tæppehæklet.

Men denne kan gøre en tæppe ud af en ledning. Til dette gøres flere emner af forskellig størrelse. Snoren snor sig i en spiral, og dens fragmenter limes. Derefter limes emnerne sammen med lim.

Åbn cirklen fra filten, fej det. Hvis du har et tyndere stof, for eksempel en flannel, så fold den i halvdelen og arbejde med en zigzagsting.

Afskær derefter det overskydende reb og lim dets spids, så svingene ikke svinder. Derefter anbring lim på undersiden af ​​reb-cirklen i form af "stråler", vedhæft et stofstoff og tryk det med dine hænder.

 • Læs gennemgangen af ​​et omfattende middel til hæmorider Proctolol
 • Sådan taber du på 20 kg - rigtige anmeldelser af Guarchibao

Hvis du aldrig har gjort denne slags arbejde, kan du bruge en hækling til begyndere for at hjælpe dig med at diagramme. Hvis du vil oprette et rundt produkt, skal du være opmærksom på dette tip.

Opret først 5 sløjfer, luk dem i en ring. Så udfører den:

 • Den første række: 3 luftklinger (bp), 2 søjler med en kappe over den første luftkreds i den foregående række, 2 bp, * 3 klokker med en spade, 2 bp. Yderligere er det ledet fra tegnet * til * 5 gange for at danne en femkant.

Derefter strikkes 5-gonen i cirkulære rækker, hvorefter hver "ray" tilføjes separat.

Trinvise fotografier af værkerne hjælper dig med at forbinde en sådan nødvendig ting med dine egne hænder.

Og her er en anden måde at skabe originale ting på.

Tag pakkerne. Spred først og fold det flere gange som vist på billedet. Afskær pennene og skær dem i strimler.

Udvid dem derefter. Du får cellofanringe, som du skal forbinde med hinanden. For at gøre dette sætter vi et øje på kanten af ​​det andet, skub det og stram det.

Nu er du nødt til at vind de resulterende tråde ind i en tangle, og du kan begynde at strikke måtten fra pakkerne.

Derefter strikkes der en kolonne med 5 sløjfer, bøj ​​det i form af en ring. Vi trykker krogen gennem den nærmeste løkkevæg, vi tråder tråden på den, strækker den først gennem den første løkke, så træk vi igen tråden på krogen og strækker den gennem den anden løkke. Så vi strikker længere i en cirkel.

Nu tilføjes gradvis sløjfer, hvis du ikke gør det, får du en strikket hat. Selvom det også kan laves af plastposer, men på en anden gang.

Hvis du ikke vil have maten til at blive bølget, så kan du tilføje lidt mindre ofte.

Når det er tid til at væve en tråd af en ny farve, skal du blot glide sin kant ind i løkken af ​​den foregående tråd fra plastikposen og stram begge dele.

Næste fortsæt med at strikke maden fra poserne på samme måde.

Hvis du har flere pakker af forskellige farver, så kan det vise sig sådan et farverigt produkt.

Udvikle måtten med dine egne hænder

Hvis du vil have et barn fra barndommen at kende navnene på frugt og grøntsager, så gør en sådan nyttig ting for ham. Brug en blød, tæt klud. Derefter vil babyen være komfortabel på dette tæppe, ikke kun spille, men også kravle.

 • Et stort stykke filt og et par små stykker af andre farver;

Fra det mørke stof klippe ud bunden, i dette eksempel er det lavet af sort filt. Til stoffet rager ikke, fejer kanterne på en skrivemaskine eller på hænderne med en tråd med en nål. Ønskes, sy frynse.

I dag lærte du at sy, binde, væve et tæppe fra forskellige materialer. Men dette emne er meget flerfacetteret, selv sten, centimeter bånd, kurver bruges til at skabe sådanne ting. Så vælg hvilket produkt du foretrækker at smage, start med spændende kunst og foto- og videomaterialer - for at hjælpe dig. Held og lykke i et behageligt og interessant arbejde!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 1 = 1