Sådan beregnes en flise i et badeværelse

Hvor korrekt at beregne mængden af ​​fliser til efterbehandling af badeværelset?

Hvis det er besluttet at udføre reparationer i badeværelset, så til udsmykning af væggene og skabelse af gulvbelægning i de fleste tilfælde, valgte keramiske fliser. Det er vandtæt og slidstærkt materiale, så det er perfekt til efterbehandling af sanitære faciliteter. Men fliser - materialet er ret dyrt, så i færd med at reparere, vil der nødvendigvis være et spørgsmål om, hvor meget det vil tage for at afslutte rummet. Sådan tæller du flisen til badeværelset, så der ikke er overskud, men der manglede mangel?

Keramiske fliser - dette er måske det bedste valg af efterbehandling materiale til værelser med vanskelige driftsforhold, som omfatter badeværelset. Før reparationen udføres, er det nødvendigt at beregne fliserne til badeværelset for korrekt at bestemme den krævede mængde materiale.

Vi vil forstå, hvordan man beregner forbruget af materiale. For at beregne antallet af fliser kan et specielt program bruges, men det kan også beregnes manuelt.

Vi laver målinger af badeværelset

Før du beregner fliserne i badeværelset, skal du armme dig selv med målebånd og lave rummålinger. Det vil være nødvendigt at måle længden af ​​væggene og deres højde. Den enkleste måde er, hvis rummet har den rette form af et kvadrat eller rektangel. I det første tilfælde vil det være nok at måle en af ​​væggene i den anden til to.

I tilfælde af at rummet har en kompleks konfiguration, har den nicher eller fremspringende elementer, det er sværere at fjerne de korrekte målinger. Skal måle alle elementer i rummet.

De opnåede resultater skal registreres, eller endnu bedre - at udarbejde en plan for rummet på en skala. Denne plan er nyttig ved udvikling af et design reparationsprojekt og for at beregne, hvor meget du skal købe materialet. På den vil det være muligt at notere arrangementet af sanitetsartikler, møbler og andre nødvendige ting.

Vi laver fliseregninger til badeværelset

For at bestemme forbruget af keramiske fliser er det nødvendigt at huske de enkleste formler til beregning af et rektangels område og omkreds. Området beregnes i henhold til formlen:

For at beregne perimeteren har du brug for formlen:

Følgende symboler anvendes i formlerne:

 • S - vægareal, udtrykt i m²
 • P - omkreds af rummet (m)
 • D er længden af ​​rummet.
 • L er bredden af ​​rummet.
 • H er vægens højde.

Det samlede areal af rummet består af summen af ​​væggene. Ved beregning af denne parameter fra det opnåede resultat trækkes de overfladearealer, der ikke er planlagt til flisebelægning med en flise, som regel i badeværelset det er døren.

Tip! Nogle gange, for at spare materiale, er fliserne ikke placeret i rummet under badeværelset, fordi hvis du installerer skærmen, vil disse overflader blive skjult for øjnene. Hvis denne indstilling vælges, måles højden af ​​de vægge, som badet støder op til, målt fra startsiden.

For at gøre det klart, hvordan beregningerne er lavet, lad os bruge et eksempel. Der er et rum med rektangulær form med følgende parametre:

 • Den lange væg er 3 meter lang.
 • Kortvæg - 2 meter.
 • Loft højde - 2,7 meter.
 • Omkredsen i dette tilfælde vil være: (3 + 2) * 2 = 10 meter.
 • Området på den lange væg er 3 * 2,7 = 8,1 m².
 • Kortvæggenes område er: 2 * 2,7 = 5,4 m²
 • Forudsat at bredden af ​​døren er 0,6 meter og dens højde er 2,2 meter, vil området være: 2.2 * 0.6 = 1.32 m².
 • Det samlede areal af væggene, der skal konfronteres, er: (8.1 * 2 + 5.4 * 2) - 1.32 = 25.68 m²
 • Gulvområdet er: 3 * 2 = 6 m²

Tæl antallet af fliser og andre elementer

For at forstå, hvor mange keramiske fliser du skal købe for at reparere badeværelset, skal du vide størrelsen, fordi producenter producerer forskellige slags materiale.

Tæl mængden af ​​materiale til væggene

For eksempel er følgende materiale valgt:

 • Vægfliser er rektangulære i størrelse 30 til 20 cm.
 • Vandrette kantstener, der måler 10 x 20 cm.
 • Blyanter i størrelsen 1,5 til 20 cm.

Vi vil beregne, hvor meget vi har brug for kantsten og blyanter. For at gøre dette skal du dividere omkredsen af ​​længden af ​​elementet. I dette tilfælde skal bredden af ​​døren trækkes fra omkredsen. I vores eksempel får vi følgende: (10 - 0,6) / 0,20 = 47. Hvis resultatet er et brøknummer, så løber vi op.

Da blyanten passer på begge sider af kantstenen, vil den kræve dobbelt så meget, det vil sige 94 stykker. Nu beregner området af fliser, bliver det 0,06 m² (0,3 m * 0,2 m). Det er stadig at dele det samlede areal af rummet ved fliseområdet, vi får: 25,68 / 0,06 = 428 stykker.

Tip! Keramiske fliser kan aldrig købe ryg mod ryg, der er ifølge gøre beregningerne som en del af materialet skal skæres, nogle kan gå ind i et ægteskab og så videre. Vi anbefaler at bruge direkte beregninger (det letteste) at tilføje til den beregnede mængde på 5%, med en mere komplekse muligheder , for eksempel, når den er placeret diagonalt, er stigningen i den beregnede mængde mere signifikant, tilføje 15%.

Tæller mængden af ​​gulvmateriale

Vi bestemmer, hvor mange gulvfliser der kræves, beregningen følger det samme princip - området for et element beregnes, og den nødvendige mængde beregnes. For eksempel er en gulvflise af firkantet form med en sidelængde på 50 cm valgt, hvilket betyder at dets areal vil være 0,25 m².

Til gulvbelægning i rummet fra eksemplet skal du bruge: 6 / 0,25 = 24 stk. Ovennævnte er eksempler på, hvordan man beregner fliser på et badeværelse, hvis man planlægger at anvende en type materiale.

Hvis du anvender en kombination af farver, skal du separat overveje, hvor mange fliser af forskellige typer der kræves. Det er svært at udføre sådanne komplekse beregninger manuelt, det specielle program vil hjælpe med at bestemme materialet forbrug. Det er meget simpelt, du behøver kun at holde størrelsen på fliser og værelser, og vælge layoutindstillingen. Resten vil blive udført af selve programmet.

Kommentarer er lukket.

© Jeg er i Vanna.ru, 2014-2017 - Alt om reparationen på badeværelset.

Sådan beregnes en flise i et badeværelse

Kvalitet keramiske fliser er ikke billige, så du bør ikke købe det uden ordentlige beregninger af området. Men først og fremmest er det nødvendigt at bestemme måden at lægge flisen på, da dette påvirker forbruget af fliser væsentligt.

Der er flere måder, hver på sin egen måde gode. Men ud fra beregningens synsvinkel og selve processen er den enkleste uvægerligt lige liggende.

Standard for alle de sædvanlige murværk, denne metode kan anbefales til nybegyndere.

Tip! Hvis loftet i rummet er lavt, skal du vælge en høj rektangulær flise og lægge den på en lige liggende måde. Dette visuelt "vil raise9raquo; væg.

For kvalitet installation på diagonal bliver nødt til at svede. Men resultatet er det værd. Det skal bemærkes, at diagonal murværk visuelt skjuler gulvernes krumning.

Vigtigt! Placering af fliser på diagonal vis kræver ekstra materialekonsumtion, da du skal skære mange fliser, der bevæger sig fra hjørnerne i midten af ​​rummet. Men ikke haste for at kassere restene, pludselig vil de komme i brug for dig i et andet hjørne af rummet.

Lægge en flise med et skak mønster

Denne indstilling bruges normalt, når du vil lægge keramiske fliser i flere farver. Få meget interessant med hensyn til design badeværelser, et forsøg værd.

Et sådant murstensarbejde indebærer forskydningen af ​​hver efterfølgende række med samme afstand. Denne mulighed ser mere raffineret ud, og du kan altid eksperimentere med forskellige indsatser, f.eks. Bruge små firkantede fliser, som det blev gjort på billedet.

Sådan beregnes flise til badeværelse

Så for at undgå uønskede tab skal vi måle væggene og gulvet på badeværelset.

På et papirark må du skrive målinger på tværs af rummets vægge og trække vinduerne og dørene ud. Du kan sikkert gå til butikken for at vælge den flise du har brug for. Mål flisen og skriv ned dimensionerne. Nu kan vi beregne, hvor mange fliser vi har brug for.

Der er to måder at beregne - separat for længde og bredde eller for område.

Tæl antallet af fliser (1 måde)

For at beregne det krævede antal fliser skal vi først måle længden og bredden af ​​overfladen.

Nu deler vi højden af ​​væggen i højden af ​​flisen. På dette tidspunkt må du allerede bestemme, hvordan du sætter flisen, hvis den har en rektangulær form - vandret eller lodret. Hvis du lægger fliserne på gulvet, måler vi længden af ​​gulvet, længden af ​​flisen.

For eksempel er vægens højde 2,7 m, højden af ​​flisen er 0,3 m.

2,7 / 0,3 = 9 fliser

Det er, hvad angår højde, vi har 9 fliser i træk.

Dernæst tager vi bredden af ​​overfladen og opdeles ved bredden af ​​flisen. Lad bredden af ​​væggen eller gulvet være 2,25 m, og fliserne 0,2 m.

2,25 / 0,2 = 11,25 fliser

Når tallet ikke er et helt tal, rulle vi altid op, vi har op til 12. Vi får antallet af fliser i bredden.

Yderligere multiplicere de opnåede resultater i højde og bredde.

9 * 12 = 108 fliser

Men dette er endnu ikke det endelige antal, da vi skal tilføje 5% af bestanden til den modtagne mængde:

108 * 1,05 = 113,4 fliser

Vi afrunder og så får vi 114 fliser på denne overflade.

Vi laver også lignende beregninger for de resterende vægge, tilføjer resultaterne og har det samlede antal fliser pr. Værelse.

Vi tager højde for døråbningen og vinduesrammen

For at få det antal fliser, der er nødvendige til væggene, som fastlægger en dør eller et vindue, vi har brug for det antal fliser på tværs af lokalet for at trække det antal fliser, der kommer i størrelsen af ​​døren eller vinduet åbning.

Åbningens højde er opdelt i flisens højde:

2 / 0,3 = 6,7 fliser

afrund til den mindre side - 6 stk. i højden. Vi afrunder i mindre side for at trække et mindre antal fliser ud og du har en reserve.

Næste tager vi bredden af ​​åbningen divideret med bredden af ​​flisen:

0,8 / 0,2 = 4 fliser

Resultaterne multipliceres og vi får 24 stykker, som trækkes fra det samlede antal vægplader. På samme måde kan vi beregne antallet af fliser til en væg med et vindue.

Beregn efter område (2 vejs)

Vi måler gulvets areal (væg) ved at gange længden (højden) med bredden:

2 * 2,25 = 4,5 kvadratmeter

Herefter beregnes området for en flise, der multiplicerer siderne:

0,33 * 0,33 = 0,1089 kvadratmeter

Derefter deler vi gulvområdet ved flisens areal:

4,5 / 0,1089 = 41,32 fliser

Som du kan se, får vi et omtrentligt antal fliser, så vi runder det op, vi har op til 42 fliser.

Men glem ikke, at du skal tilføje 5% til lagerbeholdningen.

42 * 1,05 = 44,1 fliser

Afrunding og denne måde, for at lægge fliser på gulvet, får vi 45 fliser.

Derfor kan du beregne området for vinduer og døre, og derefter trække dem fra det samlede område af væggene. Den eneste forskel, der omgås her, skal være i den mindre side, så at vi efter aftraktion stadig har fliser med en margen.

Tip! Salgskonsulenter foretrækker at overveje det anden vej - efter område.

Hvis du er interesseret i at lægge fliserne, så finder du en detaljeret beskrivelse i artiklen om lægning af fliser på badeværelset.

Sådan beregnes behovet for en flise, når du reparerer et badeværelse

For at reparere badeværelset for ikke at stoppe arbejdet på grund af mangel på materiale eller ikke at tænke over, hvad der skal gøres med overskuddet, er det vigtigt at beregne behovet for fliser korrekt. Der er flere måder at beregne afhængig af typen af ​​fliser og forskelligt nøjagtighed.

I den monotone ende af badeværelset, når alle overflader står overfor samme type fliseplacering (lige, diagonal eller offset), er efterspørgslen efter en flise beregnet i kvadratmeter eller ved stykket.

For at opnå den rigtige beregning af fliser skal du måle højden og bredden af ​​badeværelsens vægge

Den mængde keramik, der er nødvendig for at udføre en kompleks kunstnerisk overflade, skal beregnes separat for hvert uafhængigt fragment af rummets udsmykning. Lad os overveje disse metoder.

Beregning af forbruget af keramik i kvadratmeter

Når man vælger en monotont type fliser, fremstilles målinger af dimensioner: længde, bredde, højde - rummet i meter til nærmeste hundrede centimeter, afrunding af brøkdelen af ​​en centimeter op.

Beregning af forbrug til færdiggørelse af gulvet

For at beregne firkantet af gulvet multipliceres de metriske værdier af gulvets længde og bredde, hvorefter resultatet afrundes til hele enheder. Hvis lægningen udføres på en retfærdig måde eller "med forskydning", skal 10% tilsættes til den opnåede mængde. Hvis keramikken lægges diagonalt, tilsættes 15% til gulvområdet.

Rumområdet på 4,11 meter og 2,34 meter bredt er:

 • 4, 21 x 2, 34 = 9, 8514 kvm. Afrundet til 10 kvadrat. meter.

Når diagonalmetoden er at tilføje 15%, viser det sig: 10 x 1, 15 = 11, 5 kvm. ≈ 12 kvm.

Beregningen af ​​kvadratet af gulvet i sin helhed kan kun bestemmes af den nøjagtige størrelse af væggene, gulvet og loftet

Tæller materialet på vægbeklædningen

Overfladearealet af badeværelsesvæggene beregnes ved at multiplicere rummets omkreds og dets højde, og den resulterende værdi afrundes også op til hele enheder:

(4, 21 + 2, 34 + 4, 21 + 2, 34) x 2, 68 = 35, 108 kvm ≈ 36 kvadratmeter. meter.

Derefter måle højden og bredden af ​​døråbningen i meter til inden for en centimeter og afrunde andelen af ​​en centimeter i den mindre side. Multiplicere disse værdier, få området til døråbningen, afrund det ned til en tiendedel af en kvadratmeter.

 • døråbningsområdet med dimensioner på 2, 1 x 0, 8 er 1, 68 kvm. ≈ 1, 6 kvadratmeter;
 • fra overfladen af ​​væggene trække området af døråbningen 36-1, 6 m = 34, 4 m firkant.

Til det opnåede resultat tilføjes 10 eller 15% afhængigt af typen af ​​fliser og runde op til hele værdier:

 • Metode til direkte eller forskydning: 34, 4 m kvadrat. x 1, 1 = 37, 84 kvm. ≈ 38 kvadratmeter.
 • metode på diagonal: 34, 4 kvadratmeter. x 1, 15 = 39, 56 kvm. ≈ 40 kvadratmeter.

Hvis du ikke vægge væggene til badeværelse, så trækkes området af denne skjulte overflade også fra vægområdet, men denne besparelse medfører en svækkelse af vandtætningen af ​​dette område bag badeværelset, som er fyldt med forringelse i det tilstødende rum ved at lække kondensat.

Beregning af hvor mange kvadratmeter fliser der er brug for til reparation, køb af efterbehandling. Den keramiske pakke angiver, hvor mange kvadratmeter beklædning det er i. For at beregne det krævede antal pakker korrekt, skal behovet for fliser i kvadratmeter opdeles i kvadraturen angivet på pakken og afrundet til hele værdier.

Beregning af fliseforbrug pr. Stykke

Stykketælling har en mindre fejl, men denne fordel har bagsiden - denne metode forlader ikke materialet i tilfælde af utilsigtet skade på fliserne under installation eller uventet pletreparation af beklædningen.

Med denne metode gøres også målinger af rummets dimensioner, men i centimeter afrundes brøkdelen af ​​en centimeter til hele værdierne op. For eksempel er længden 420,5 cm afrundet til 421 cm, bredden 233,7 cm til 234 cm og højden 267,6 cm til 268 cm.

Du kan tælle mængden både i kvadratmeter og i stykker

Så i detailkæden ser de efter en bestemt flise og måler størrelsen af ​​en flise. For eksempel har fliset valgt til vægge en bredde på 15 cm, en længde på 20 cm og en 20 x 20 cm keramik blev valgt til gulvet. For at beregne, hvor mange fliser der skal bruges til vægbeklædning, skal udgiften beregnes på hver væg separat.

Stykke keramik til vægge

I vores eksempel har badeværelset to vægge med dimensioner på 421 x 268 cm og 234 x 268 cm. Hvis flisen er lagt lodret, kan den passe 268: 20 = 13, 4 stk. Fra gulv til loft. Med minimale bredde af sammenstrømmende sømme skal denne værdi afrundes til 14 stykker.

En vægs længde passer til 421: 15 = 28, 06 stk., Den anden - 234: 15 = 15, 6 stk. Vi afrunder til 28 og 16 varer.

Vi overvejer, hvor mange stykker der skal bruges til efterbehandling:

 • 14 x 28 = 392 stk. Multipliceres med to vægge, får vi 784 produkter.
 • 14 x 16 = 224 stk. Vi multiplicerer også på to vægge, vi modtager 448 produkter.

På vertikale overflader har du brug for 1232 stykker, men fra dette beløb skal du trække antallet af fliser, svarende til døråbningsområdet. Antag, at døråbningen har dimensioner på 210 x 80 cm. Dens højde passer til 210: 20 = 10, 5 stk. Runde ned til 10 stykker. Bredden på åbningen passer til 80:15 = 5, 33 stk. Identificer rundt op til 5 emner.

Som følge heraf svarer døråbningsområdet til et område på 10x5 = 50 stk. fliser, der skal trækkes fra summen til væggene: 1232-50 = 1182 stk.

Beregningsskema for keramiske fliser

Stykke keramik beregning på gulvet

Vi regner med, hvor mange produkter med 20x20 cm format der kræves gulvbelægning med dimensioner 421х234 cm:

 • længde 421 cm: 20 cm = 21, 05 ≈ 21 stykker;
 • i bredden på 234 cm: 20 cm = 11, 7 ≈ 12 stk.

Multiplikationen af ​​disse mængder giver antallet af fliser på gulvet i stykker:

Beregning af forbruget af keramik i kompleks kunstnerisk udsmykning

Hvis badeværelset er bestemt til at blive eksklusivt, beregnes keramikken på en kombineret måde - ved måleren og ved stykket. På vandrette og lodrette overflader, der skal dekoreres, skal du lave en markering på en tidligere udviklet kortskitse af beklædningen. På nuværende tidspunkt er de nødvendige typer af keramik allerede planlagt til køb, og formatet af det modstående materiale, som badeværelset vil rense, er kendt.

Beregningen af ​​keramiske fliser til vægge bliver mere kompliceret, udsmykningen af ​​væggen med ekstra dekorative indsatser

Mærket udføres ved at bygge små farveblyanter, det starter fra hovedplanens afsnit, som vil blive besat af kunstpaneler og ornamenter, hvis beskæring ikke er tilladt af æstetiske grunde. Hvor mange fliser er nødvendige til beklædning af sådanne overflader, det er ikke svært at beregne en efter en.

Derefter beregnes forbruget af fliser på frisen (hvis det er tilgængeligt på kortskitse) og finer under panelets baggrund. Hvor meget materiale der kræves til at lægge frisen, kan også beregnes ved hjælp af en stykmetode.

Valg processen med beregning mængder keramik i udformningen af ​​den grundlæggende baggrund afhænger af det materiale omkostninger, da den dyre køb af overskydende flise planen ikke alle.

Grundig beregning af forbruget af keramik i badeværelse efterbehandling afhænger af prispolitikken. Hvis der efter afslutningen af ​​arbejdet var en meter eller to af det modstående materiale, skal du ikke skynde dig for at kalde det en beregningsfejl. Dette overskud vil være uundværligt i tilfælde af uventet pletreparation af beklædningen. Meget værre, da materialet ikke var nok, men på salg denne slags allerede nr.

Du skal beregne fliseforbruget korrekt med en lille margen, som giver mulighed for manøvrering, hvis noget gik galt under reparationen.

Kopiering af webstedsmaterialer er kun tilladt, hvis du angiver et aktivt og indekseret link til vores websted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

90 − = 82