Hvordan man korrekt sætter en dampspærre i loftet

Contents

Hvilken side at sætte en dampspærring til isoleringen

Isoleret tag eller isolator rum (mineraluld, glasuld, løs skum) kan sende og akkumulere fugt Dampspærren skal monteres. Fugt, der har været i varmeisolering, forværrer betjeningsegenskaberne betydeligt, hvilket øger varmeledningsevnen. Desuden på grund af det fugtige miljø begynder de træstrukturer, som varmeren kommer i kontakt med, hurtigt at forfalde og falde sammen. Som forberedelse til isolering af taget eller i hjemmet er det vigtigt at finde ud af hvilken måde at lægge en dampbarriere til et varmeapparat - en overtrædelse af teknologi vil føre til, at dampen fra rummet vil trænge ind i isoleringslaget.

Hvilken form for dampbeskyttelse er nødvendig?

Varianter af dampbarriere materialer

Det første problem er valget af materiale, der beskytter varmeren mod fugt. Den klassiske ruberoid og pergamin, med hvilken hydrodampbarrieren blev brugt, gav plads til moderne polymerfilm med forskellige driftsparametre. Membraner anvendt i konstruktion er delt med damppermeabilitet i fuldstændig uigennemtrængelige film og delvis permeabel (diffusion).

Producenter tilbyder en dampbarriamembran af følgende typer:

 • polyethylenfilm (kan bruges, opvarmer tag eller gulv, barrieren er damp og vandtæt);
 • forstærket polyethylenfilm (kendetegnet ved forøget styrke);
 • aluminiumfoliefolie (bruges til indvendig isolering, monteret reflekterende side i rummet - hjælper desuden med at holde varmen, primært designet til brug i saunaer og bade)
 • med anti-kondensation coatingfilm (forhindrer kondens, beregnet til montering i konstruktioner med metalgrundstoffer, tilbøjelige til korrosion - profileret, metal osv, er monteret til filmen behandlede side varmeisolator).

Forstærket polyethylenfilm Hvis der ved isolering af lokalerne i huset anvendes en fuldstændig uigennemtrængelig film til dannelse af en dampspærre, er det nødvendigt at sørge for effektiv ventilation af lokalerne, der er i stand til at dræne overskydende fugt.

Dampisoleringsfilm med porøs struktur adskiller sig i deres evne til at diffundere. På grund af porerne i barrieren går fugt fra varmeren ud, så termisk isolator bevarer sine driftsegenskaber, og metalstrukturerne i kontakt med det ruster ikke, og træene rotter ikke. Blandt de dampgennemtrængelige membraner er forskellige:

 1. Psevdodiffuzionnye. Inden for en dag passeres op til 300 g / m 2 damp.
 2. Diffusion. Antallet af fordampede dampe pr. Dag er fra 300 til 1000 g / m2.
 3. Superdiffusion. Fordampningshastigheden overstiger 1000 g / m2.

Dampisoleringsfilm af den første type betragtes som en effektiv beskyttelse mod fugt og bruges til indre isolering af strukturer (fra siden af ​​rummet). Hvis en pseudodiffusionsmembran er monteret over en fibrøs varmeisolator på ydervæggen, vil dampspærren beholde fugt i isoleringen. Til facadeisolering er diffusion og superdiffusionsmembraner, der samtidig tjener som vindbreaker, egnede.

Superdiffusion membran

Principper for installation af en dampspærre

At lægge dampspærren er et vigtigt stadium i arbejdet med isolering af strukturer med fibrøse materialer, der er i stand til at opsamle fugt. Arbejdet udføres inden for rammerne af reparation eller genopbygning af huset eller på forberedelsesstadiet til efterbehandling af den nye bygning. Det er nødvendigt at vide, hvordan man korrekt fastgør membranets membraner sammen for at tilvejebringe et solidt lag, som beskytter mod indtrængning af fugt, hvordan man vedhæfter filmen til strukturerne. Før du lægger dampspærrefilmen, er det også nødvendigt at bestemme hvilken side det skal placeres på isoleringsmaterialet.

Til isolering af en blok eller et træhus, anbringelse af et bad, anvendes varmeisolerende materialer, som skal beskyttes mod fugtopsamling. Til dette formål er der installeret et materiale på væggene inde i huset på loftet eller gulvet på indersiden af ​​tagkagen, der ikke tillader fordampning. Eller diffusionsmembran til facadeisolering.

I forberedelsesfasen skal du vælge muligheden for dampspærre under hensyntagen til installationens egenskaber og kravene til filmens egenskaber. Blandt de populære varianter er Izospan (og dets analoge Megaizol) - et membranmateriale med høje driftsparametre. Fabrikanten tilbyder en membranlinie med forskellige tekniske parametre, der gør det muligt at vælge et materiale afhængigt af formålet - dampbarriere til tag, lofter, vægkonstruktioner fra træ eller beton.

Dem, der planlægger at bygge badehus, ikke uden grund at tro, at sikkert folie folie beskytte mineraluld isolering fra at blive våd og bidrager til at opretholde en høj temperatur i rummet ved at reflektere varmestrålingen. Sammen med den klassiske "isolerings- + dampbarriere" -plan i dag anvendes færdige ubrændbare varmeisolerende måtter med en fugtig damptæt overflade.

Ret den reflekterende dampspærre korrekt

Før du lægger dampspærren, er det nødvendigt at forberede overfladerne på konstruktionerne korrekt. Teknologien til forberedelse afhænger af det materiale, hvorfra vægge, gulv, loft eller tag er lavet. Også taget i betragtning, hvilke arbejder udføres på stedet - opførelse eller reparation:

 1. Ved opførelse af et træhus skal alle elementer af trækonstruktion behandles med kompositioner mod forfald, skadedyrsskade og ild.
 2. Under reparationsarbejdet udføres den første afmontering af overfladen, overfladerne rengøres, mens:
  • Træstrukturerne behandles med et antiseptisk og brandhæmmende middel.
  • Beton- og blokkonstruktioner behandles med et antiseptisk middel, hvis de er fugtige, og der er risiko for skimmel, såvel som i vådområder.

På grund af forkert fremstilling af strukturelle vægge, kan loft eller truss systemet med tiden kommer i forfald eller blive en kilde til svampesporer, der kan udløse allergi, astma, forværring af luftvejssygdomme.

Sådan laver du en dampspærre i loftet

Montering af en dampspærre på loftet kræves opvarmning fladt eller halvtag på loftet uden huset, med en kælder isolering, samt lokaler, hvorover er koldt loftsrum. Loftet i badet er også isoleret og dampisoleret. Før du lægger dampspærren på taget af en betonplade, på en armeret beton eller et trægulv indefra, skal overfladen af ​​strukturen være forberedt.

En bane af en film eller pseudodiffusion membran skal være integreret, således at der ikke er ledd, hvorigennem fugt kan trænge ind i isoleringen. Hvis bredden af ​​rullematerialet ikke er nok, skal strimlerne sammenføjes. Den anbefalede overlapning af lærredet er 10 til 20 cm, med leddene på begge sider nøjagtigt limet med forstærket konstruktionstape.

Fastgørelse af dampbarriamembran Stoffer fra foliefilm lægges uden overlapning - støt, og sømmen er limet med aluminiumstape.

Hvis bunden af ​​taget eller loftet er en træstruktur, skal du først lægge en vandtætningsmembran (fast klud) og fastgør den til bunden (du kan bruge dampspærre materiale).

Derefter placeres en varmeisolator i mellemrum mellem lagstænger eller spærre i form af måtter eller rullematerialer fra mineral (basalt) uld. Derefter kan du sætte dampspærren i loftet. Hvis tykkelsen af ​​termisk isolator svarer til tykkelsen af ​​bjælkerne, skal der tilføres en styrbar lath fra lathene for at skabe en luftspalte.

Sæt dampspærren på loftet på en sådan måde, at stoffet langs hele omkredsen er placeret på væggene, og at alle hjørner lukkes. Løbet af lærredet skal falde på loftet - det vil pålideligt reparere dem. For at kvalitativt lægge dampspærren i loftet skal du se spændingen af ​​bladet, det skal ikke sænke.

Lægning på loftet

Overvej også hvordan man lægger dampspærren på betonggulvet. At isolere den indvendige loft eller fladt tag af en betonplade, er det nødvendigt at fastgøre imprægnering belægning (isolerende film) ved anvendelse af klæbende tape, og derefter montere af lægte stænger eller metalliske profiler.

Rigtige højde lægte bør vælges under hensyntagen til tykkelsen af ​​isoleringen og ventilationsåbning, trin installation - 1-2 cm mindre end bredden af ​​isolering, måtter af isoleringsmateriale for at komme op vraspor celle. Sådan repareres dampspærren til kassen i detaljer vil blive beskrevet nedenfor.

Sådan lægges dampspærren på gulvet

Installationen af ​​en dampbarriemembran på gulvet ligner i teknikken på, hvordan en dampbarriere påføres vægge og lofter. Efter forberedelsen af ​​bunden af ​​trægulvet, når der opvarmes på logerne, inden der lægges dampspærre på gulvet, installeres der et vandtæt tæppe, som skal cirkulere tømmerene. Derefter indsættes en mineraluldsisolator mellem lagene. Derefter lægges dampspærren, det er vigtigt at vide, hvordan man korrekt lægger filmen.

Overlapningen af ​​rullerne på rullematerialet skal være mindst 10 cm, mens leddet limes med tape på hver side. Fastgør det resulterende lærred på en sådan måde, at overlap ligger på gulvlagene, og langs hele omkredsen af ​​det jævnt strakte lærred kom ind i væggene i 5-10 cm.

Isoleret gulv med luftgab

Før du lægger dampspærren på betonggulvet, er det nødvendigt at installere en kasse mellem de elementer, som vandtætningen og isoleringen vil ligge på. Yderligere arbejde udføres i henhold til standardordningen.

Hvis betonkonstruktioner eller trævægge er isoleret, er det nødvendigt at installere en lath fra stængerne. Til den modtagne kasse, til loftet eller i raftersystemet er det bekvemt at fastgøre filmen ved hjælp af hæfteklammer og en byggestifter. Det er også muligt at fastgøre dampbarrierematerialet med negle med brede hatte eller liner til hatte. Det anbefales at bruge galvaniserede negle - de ruster ikke. På betonstrukturer lægges film og membraner ved hjælp af et specielt forbindelsesbånd.

Overlappe under installation af dampspærre

Til korrekt montere en dampspærre, bør nettet omhyggeligt strammet, og lukkeelementerne er anbragt i små trin -. Ikke mere end 30 cm Installationsreglerne kræver omhyggelig opmærksomhed for at fastgøre nettet på omkredsen - det spreder og er fastgjort for at forhindre indtrængning af fugt i isoleringen.

Før du installerer dampspærren, skal du sørge for, at nettet er placeret på højre side til varmeisoleringen.

Hvilken side skal du installere dampbarrierematerialet

Lad os overveje, hvilken side til en varmelegeme der er en film eller en membran:

 • Polyethylenfilm (enkel eller forstærket) kan fastgøres på begge sider - dette påvirker ikke barrierefunktionen;
 • Foliefilmen er skinnende side mod rummet, så barrieren afspejler varme;
 • antikondensatnuju en film fastgør den forarbejdede part til design, stof til en forudsætning;
 • Membranen skal være vendt mod en glat side til det varmeisolerende materiale og groft til siden af ​​rummet.

Reglen om at lægge dampspærren til isoleringen Hvis membranets forside ligner den forkerte side, og det er svært at bestemme, hvordan man lægger materialet korrekt, kan man foretage et forsøg. Et lille stykke af membranen er dækket med en skål kogende vand - fra hvilket side kondensatet vil fremstå, den side og vandtæt, det skal være vendt mod varmeapparatet.

Det er vigtigt at vide, hvilken side der skal sættes en dampspærring til isoleringen, hvis membranen bruges til montering af vandtætningsbarrieren - for- eller bagsiden. Varmisoleret "tærte" med indvendig isolering er installeret på en sådan måde, at membranens glatte side vender op mod varmeapparatet fra begge sider. Dvs. det grove lag af dampspærren skal vendes mod rummet, og når du installerer vandtætnings tæppet - mod den isolerede struktur.

Det er vigtigt ikke blot at installere dampspærren ordentligt, men også at tilvejebringe et ventilationsgab mellem det damptætte lag og klædningen af ​​strukturen til finishbeklædningen, for hvilken tællerrørene. Fugtighedskonstruktion på den hårde side af de lagt dampspærreplader vil fordampe naturligt uden at beskadige overfladen.

Ordningen med det isolerede tag med en luftspalte

Hvis dampspærren er installeret korrekt, er isoleringen pålideligt beskyttet mod fugt. Næsten halvdelen af ​​problemerne i forbindelse med frysning og beskadigelse af strukturer er forbundet med fejl i installationen af ​​parobarrier.

Vi regner ud, hvilken side der skal sættes en dampspærre på forskellige overflader

Uden dampbarriere vil isoleringstiden være kort. Fugtigheden trænger ind i lagene af materialet og ødelægger det langsomt. Især er denne ejendom faktisk i årets kolde periode, når temperaturforskellen inde i rummet og udenfor er signifikant.

Af denne grund dannes et dampvolumen i huset, som skal forlade det uden barrierer. For korrekt at udføre arbejdet med lægning af materialer, der forhindrer opsamling af fugt, skal du vide, hvilken side der skal placeres dampspærren.

Forberedende værker til at lægge dampspærren

Dampisolering vil øge bygningens driftsevne

Under det forberedende arbejde er det nødvendigt at vælge mellem selve materialet, som anvendes i dampspærren.

I dag er der på markedet for materialer, der er egnet til beskyttelse mod fugt, forskellige muligheder, der er egnet til arbejde på plader, lofter, under taget, på vægge eller endda på gulvet:

 • Ved montering af en dampspærre på trækonstruktioner: loftet, væggene eller gulvet, er det bedst at anvende membranfilm beregnet til sådanne tilfælde.
 • Til gulve af ethvert materiale - mastik baseret på polymerer og bitumen.
 • Til lofter er forskellige overflader af vægge og gulve egnede universelle "Izospan", der isolerer strukturerne helt fra fugt og kondensatopsamling.
 • Til beton eller trævægge, egnet folie, udvidet polystyren og megasol.

Hvis overfladerne ikke er ordentligt forberedt, vil dampspærren ikke være effektiv. Komplekset af foreløbige værker afhænger af det konkrete materiale, hvorfra huset er bygget, væggene, gulvet eller loftet opstilles, samt om en ny bygning er planlagt at blive bygget eller større reparationer er forfaldne.

Overfladebehandling muligheder afhængigt af materialet:

 • Hvis et træhus er bygget fra bunden, er det først nødvendigt at imprægnere alle dele af konstruktionen med specielle midler mod insekter, hvilket er vigtigt for det hårde gulv, loft og vægge. Det er også nødvendigt at anvende imprægneringer mod svampe, skimmel og brande. Når disse job er færdige, kan du øve dampspærren.
 • Under eftersynet demonteres de forældede belægninger på gulvet, alle lag af isolering. Alle overflader rengøres, imprægneres med midlerne, og kun derefter lægges et lag af materialet, der beskytter mod fugt.

For betonstrukturer kræves der ingen særlig behandling af overflader med specielle stoffer, det er tilstrækkeligt at rengøre vægge, gulv eller loft.

Dampisolering hjælper med at undgå dannelse af mug, svamp og råd i træbygninger. Installation kræver ikke stor dygtighed, det er nok til at forberede overfladen korrekt og kende et par nyanser af arbejdet.

Sæt dampspærren på loftet

Under arbejdet opstår der ofte spørgsmålet om, hvilken side man skal lægge dampspærren på loftet og hvordan man lægger det ordentligt fast? Dette spørgsmål besvares i denne artikel.

Til at begynde med er det nødvendigt at bestemme, hvor dampspærren har for- og undersiden. Normalt har dampspærren en glat og ru side. En mere ujævn overflade vender altid mod isolationslaget, men er glat udenfor.

Hvis du er i tvivl, kan du tage et lille stykke materiale og dække dem med et krus varmt vand. Kondensat vil sætte sig på den side, der forbliver vandtæt.

Instruktioner til at lægge dampspærren på loftet

Inden arbejdet på loftets dampspærre skal udføres, er det nødvendigt at rengøre alle uregelmæssigheder, der ikke overstiger 5 mm, og derefter rydde af støv og snavs og derefter primet og tørret.

Lægning af materialet afhænger af dets egenskaber, oftest er dampspærren anbragt i værelserne på indersiden af ​​loftet eller loftet.

Hvis klimaet er sådan, at temperaturen i løbet af vinteren kan falde til lave karakterer, og væggene ikke er for tykke, anbefales dampspærren at blive lagt indenfor og udenfor.

 • Dampisoleringsmateriale er normalt fastgjort til overfladen med en hæftemaskine.
 • Der skal lægges særlig vægt på hjørnerne, materialet skal dække væggene lidt langs loften.
 • Materialet skal være ubrudt, flere stykker bør ikke bruges. Det er vigtigt, at kanten af ​​kluden overlapper vinklen.
 • Når der lægges dampspærrefilm, skal overfladen være så tæt som muligt. Den sættes kun efter, at isoleringslaget allerede er lagt.
 • Filmen, der ligger mellem bjælkerne i lofterne, er fastgjort med negle med en særlig bred motorhjelm, skal der ses en afstand på ca. 30 cm mellem dem.
 • Tilslutning af filmen på loftet af filmen skal ske ved tilnærmelse til hinanden. Leddene limes hermetisk med tape.

Sommetider er dampspærren lagt på loftet uden et isoleringslag, i hvilket tilfælde filmen kan fastgøres med plast- eller træstrimler, som er fastgjort til loftet med skruer. Pladsen mellem lamellerne skal være lille, og fastgørelsespunkterne skal placeres i en afstand på højst 30 cm.

Når isoleringsmaterialet lægges over dampspærren, er det ikke nødvendigt at adskille dampspærrelaget separat. Du kan rette det hele på en gang.

Fastgørelse forskellige typer dampspærre til loftet

Isoler loftet mere bekvemt sammen

Plad damp og varmeisolering kræver en særlig fremgangsmåde til installation.

Først installerer du en speciel profilramme.

Det kan være træstænger eller specielle aluminiumslister. Med sidstnævnte er det meget nemmere at arbejde, da de er designet til disse formål.

De har specielle slots, hvor arkene er faste. For at fjerne revner mellem loftet og væggene er det nødvendigt at gribe en lille del af væggen.

Der er en slags dampbarriere fra tagbeklædning, denne type arbejde kaldes okleychny. Dette materiale lægges på gulvets forberedte overflade. Under pastaen anvendes opvarmet bitumen eller mastik, som påføres uden manglende pletter.

Hvis der er led i overlapning eller hjørner, er det nødvendigt at starte materialet med en lille overlapning og fastgør med negle med en stor hætte på et specielt rack. Materialernes kanter foldes under varmeren.

Hvis der anvendes et maleri af loftets dampspærre, bruges bitumen-kukersol mastik, lak eller varmt bitumen oftest. Lakken skal fremstilles på basis af chloreret gummi eller polyvinylchlorid. Mastikslaget påføres med en speciel sprinkler.

Lakbelægning påføres to gange, og det er nødvendigt at vente, indtil det første lag tørrer, inden den anden påføres.

Funktioner ved at lægge dampspærren til varmeren

Ved udførelse af arbejde er det meget vigtigt at overveje, hvilken side der skal anbringes en dampspærring for isoleringen. Hvis der i denne fase er en fejl, vil termisk isolering ikke være effektiv.

For alle materialer af filtypen gælder en regel: Filmen er placeret på en sådan måde, at den glatte overflade er på siden af ​​varmeren og ru i rummet.

Denne regel er egnet til beskyttelse af vægge, loft og gulv mod fugt, men kun hvis materialet har en struktur bestående af to lag. Når du arbejder med en dampspærre med en aluminiumside, er det nødvendigt at lægge en skinnende overflade inde og grove til væggen.

Når du bruger polypropylenmateriale, skal også den hårde side vender ud mod rummet og glat til varmeren. Som regel har højkvalitets dampisolatorer instruktion og vejledning om lægning.

Materialer til dampspærren må kun lægges på det tilberedte substrat. For denne type arbejde er den optimale løsning anvendelse af isospan. Du vil også have brug for en konstruktion hæftemaskine og et klæbebånd egnet til sådanne formål:

 • Hvis filmen er tolag, lægges det første lag direkte på et træ- eller betongulv.
 • Materialet skal stables ca. 5-10 cm på væggene og fastgøres med et specialtape.
 • På steder hvor filmen er limet sammen fra to baner, er det nødvendigt at binde lagene yderligere med en hæftemaskine. Når du lægger, skal du få et enkelt lærred uden fejl. Det skal helt dække gulvarealet.
 • På toppen af ​​dampspærren anbringes ethvert materiale til isolering: mineraluld, polystyren, udvidet polystyren og andre. Efter lag af varmeisolering er det nødvendigt at lægge et andet lag materiale for at beskytte mod fugt.
 • Dampbarrieren er lagt glat overflade til varmeren.
 • I det første lag vender den hårde side mod bunden af ​​gulvet og i anden - til rummet.
 • Efter korrekt lagt materiale er hovedetagen monteret.

Når du bruger en film med en folieside, lægges den frem og tilbage. For at rette lærredet skal du bruge et specielt klæbebånd med en aluminiumsoverflade.

Et lag med en metallisk glans er anbragt i siden af ​​rummet, så vil al varmen reflekteres fra den og vende tilbage til huset.

Nogle gange anvendes en speciel gummi i flydende tilstand til en dampspærre i et gulv. Det hårde gulv er forberedt på forhånd, overfladen skal tørres og rengøres af snavs.

Påfør derefter mastikken med en børste eller rulle. Efter et stykke tid imprægnerer imprægnering og danner en tæt film, som helt gentager gulvets tekstur.

Varmeisolering er lagt på glidende side af dampspærren

Et vigtigt skridt i at gennemføre isoleringsarbejde er det rigtige valg af materiale.

Ikke så længe siden var den mest populære måde at beskytte mod luftfugtighed på brugen af ​​pergamina eller tagmateriale.

I dag er markedet fuld af tilbud, og teknologiske fremskridt er gået langt foran - du kan købe moderne kombinerede materialer, der er pålidelige og holdbare:

 • Filmen er en fremragende barriere for damp, tillader ikke kondensat på væggene, taget og selve isoleringen.
 • En film med et lag aluminiumfolie. Metaloverfladen har evnen til at afspejle varme og har fremragende dampbarriereegenskaber. Denne slags materiale giver mening at bruge i fugtige områder: badeværelser, swimmingpools, saunaer og bade.
 • Film med membran - har en begrænset evne til at passere damp. Afhængigt af dets tilstand kan det ændre dens egenskaber. Når fugtighedsniveauet stiger, begynder filmen at strømme damp, i tør tilstand er denne egenskab meget lavere.
 • Mastik baseret på bitumen - lader i luft og bevarer fugt.

Dampbarrierematerialer kan også fremstilles i plader og ruller. Afhængig af dette er installationsteknologien anderledes.

Når du bruger materialet i ruller, skal de rulles ud fra bunden opad. Tøj er fastgjort med træskinner eller profiler i vandret retning.

Ventilationshullet er tilbage i mellemrummet mellem dampspærrelaget og trimmen indeni, dets størrelse skal være mindst 4 cm. Fastgørelsen skal være fast.

Dampisolering i ark er monteret i en præfabrikeret ramme fra profilen, så materialet er installeret i retning fra bunden opad.

Dampisoleringsmaterialer er nødvendige for normal cirkulation af fugt i rummet. En speciel membran i filmen tillader ikke varmeapparater at akkumulere fugt. Derfor er det meget vigtigt, når man lægger et lag for at observere flere forhold:

 • Hvis der anvendes en membran med vind- og vandtætningsegenskab, skal den være i tæt kontakt med varmeapparatet. Hvis der er huller, vil materialet afkøle til en temperatur, der er lavere end udgangsdampen. Derefter kan membranfilmen dækkes med et tyndt lag is og ophøre med at være effektive.
 • Det er nødvendigt at tilvejebringe et hul til fjernelse af damp på mindst 40-50 mm. Men størrelsen kan variere afhængigt af klimaforhold. Det er især vigtigt at opretholde en balance for store tage eller med en stump vinkel på en hældning, hvor luftcirkulationen er værre.
 • Den mængde damp, der passerer gennem systemet, bør være minimal.

Dampisolering har en vigtig funktion - det forhindrer fugt i at komme ind i isolationslaget. Men det er ikke alt, hvis du bruger varmeholdende materialer i huse af silicat eller polystyrenmaterialer, vil membranen tjene som en barriere for at komme ind i huset af individuelle fibre og flygtige stoffer, der kan skade dit helbred.

Luften undslipper ikke gennem revner og huller i strukturerne, huset bevarer en behagelig temperatur.

Anbefalinger til korrekt lægning af dampspærre materialer

Planlægning af installationen af ​​dampspærre begynder med identifikation af de mest kritiske områder, hvor der er behov for særlig opmærksomhed. Lægemateriale, der beskytter mod fugt, er nødvendige, hvor overfladen bliver grænsen mellem varm og kold luft.

Ofte er sådanne steder kældre, lofter, tage, loftsrum, loftsrum og vægge. Separat opmærksomhed i dampisoleringsarbejdet kræver en struktur af træ:

 • Laget, der beskytter mod indførsel af fugt, skal lægges glat side til opvarmningsmaterialer, i så fald vil der ikke være nogen tilstrømning af damp, rot eller svampe begynder ikke at danne, vil varmen ikke gå tabt. Dette er især vigtigt for bygninger lavet af træ.
 • Hvis væggene er isoleret udefra, er dampspærren placeret uden for rummet. Hvis de termiske materialer er installeret internt, bør laget af fugtbarrierefilm også være på denne side.
 • Den mest almindelige fejl er, at filmen løsnes i varmeapparatet.
 • Ved limning af dampspærrenes sømme er det nødvendigt at bruge et bredt klæbebånd på mindst 10 cm.
 • Når der udføres arbejde på steder med vinduesåbninger, glemmes det ofte at forlade et lille lag af film, hvilket er nødvendigt i tilfælde af deformation eller krympning. Det skal være en fold på 2-3 cm.
 • Filmen skal beskyttes mod udsættelse for sollys, på kun en sæson kan den udsatte overflade blive ubrugelig.
 • For at forbinde filmens led med folieoverfladen skal du bruge et metalbånd.

På den ene side kræver dampisoleringsværker ikke store færdigheder, men der er dog en række nuancer, der skal overvejes. Hovedbetingelsen for korrekt lagring af filmen er installationen af ​​højre side til varmeren. Som regel er det ikke svært at identificere indersiden og ansigtet i materialet. På videoen - hvordan man stable Izospan:

Har du fundet en fejl? Vælg det og tryk på Ctrl + Enter, at informere os.

Kommentarer: Vi sorterer ud hvilken side der skal sættes dampspærren på forskellige overflader

Efter min mening, kan dampspærren monteres af enhver part, t. Til. Det betyder ikke passere nogen fugt eller vanddamp, og se, vandtæt film skal lægges på en radiator med den glatte side og ru i den anden retning, det vil sige. A. Vandtætning gennemtrængelig for vand et par isoleringer, og der er ingen fugt til det.

Jeg beder om at spørge. Murens ydervæg opvarmes. Kørsel: Dampspærrefolie til den glatte side af en mursten, ru (væv) - til en varmer (stenuld) - stone vata- vetrovlagozaschitnaya film-sayding.Vopros hvorvidt dampspærrefolie er korrekt monteret?

hvordan man lægger dampspærren korrekt op, når han opvarmer taget? hvilken side til varmeapparatet, lag for lag.

Nye artikler

Sugeslange til pumpestation: funktioner

 • Beregning af fundamentbolte, egenskaber ved brug

 • Forskellen på skruen fra bolten i definitionen og formålet: fælles træk

 • Sådan fjerner du et klistermærke fra glas ved hjælp af enkle metoder

 • End at færdiggøre et træhus inde: de karakteristiske træk ved en hud

  Reparationsklemmer til rørledninger: sorter, anvendelsesområde, nyttige kvaliteter

  Strygeovn til bad med egne hænder: hvordan man laver alt rigtigt

  Hvilke byggesten er bedre at vælge: Nye typer byggematerialer

  Sådan fjerner du hvidvask fra loftet korrekt med dine egne hænder

  Sådan ændres ledninger i lejligheden til laveste pris

  Forskellen på skruen fra bolten i definitionen og formålet: fælles træk

  Sådan laver du en akkorddør med dine hænder hurtigt og korrekt

  Sådan rengøres lim øjeblik med hænder og beskadiger ikke huden

  Sådan laver du nye møbler fra gamle møbler: råd, ideer, anbefalinger

  Brændeovn i huset eller hvordan man brænder ovnen korrekt

  Copyright © 2015 - 2016 Alle rettigheder forbeholdes.

  Korrekt dampspærre i loftet. Dampisolering af et træloft

  Loftet er en kompleks flerlagsstruktur. Smuk finish - ikke en indikator for kvalitet og funktionalitet. For at opretholde den optimale luftfugtighed i rummet, forhindre forekomsten af ​​svamp og skimmel, skal der laves en passende dampspærre i loftet. At undgå fejl i arbejdet vil bidrage til at studere alle aspekter og overholdelse af teknologien til at lægge materialet.

  Hvorfor har jeg brug for en dampspærre i loftet?

  I ethvert rum er der et mikroklima. Afhængig af sæson og vejr ændres temperatur og luftfugtighed periodisk. I varmesæsonen blandes varm luft med kulden og bliver til damp, stiger. Konstant eksponering for fugt ødelægger loftet, i sidste ende vil strukturen falde og rotne. Skimmel vil begynde at fremstå, hvilket er meget skadeligt for menneskers sundhed. Dampisolering af loftet fungerer som en slags barriere mod indgangen af ​​damp i gulvene. Det hjælper til at danne det rigtige mikroklima i rummet.

  Dampisolering af loftet - ved første øjekast en ubetydelig procedure i hele huset, men det vil bevare den nødvendige atmosfære og integritet i strukturen i mange år.

  • Lifterens levetid og overlapning er meget større.
  • Udseendet af skimmel og svampe elimineres.
  • Varmetab af lokaler er minimal.
  • Øget brandsikkerhed.
  • Dampisoleringsmaterialer kræver ikke vedligeholdelse i hele deres levetid.

  I moderne konstruktion giver isolering af husets loft mulighed for brug af tilstrækkeligt forskelligartede materialer, men ikke alle udfører deres funktioner lige kvalitativt. Derfor er det værd at se nærmere på valget. Det er nødvendigt at tage højde for ikke kun materialet, men også egenskaberne ved tagkonstruktionen.

  Dampisolering af loftet i et træhus tillader brug af kun specielle materialer. Kondensat akkumuleres på overfladen af ​​en simpel film, dets struktur giver ikke fugt. Specialiserede materialer har en porøs struktur, som giver optimal fugtighed.

  Specialiseret dampspærre polypropylenfilm

  Den største fordel ved dette materiale er høj styrke, modstand mod høje temperaturer og lys. Under opførelsen af ​​taget kan denne film beskytte huset mod sne, regn og andre naturlige påvirkninger. Når man arbejder med sådanne materialer, har mange mennesker problemer med direkte fordampning af loftet. Hvilken side at lægge filmen på? Dette er hovedspørgsmålet for begyndere. Polypropylenfilmen er ensidig og er dækket med en hård side ned og glanset op. Når fordampningslofterne i konstruktionen er opstillet, skal der være en luftspalte. I øjeblikket anvendes sådant materiale ofte. Høj dampgennemtrængelighed og rimelig pris gør det meget populært.

  Tagdækning nonwovens

  Denne type dampspærre styrkes med en klud eller et specialnet, hvilket giver ekstra styrke. Tagdækningsmaterialer kan være af forskellige typer.

  Ikke-perforerede film passer bedre til isoleringsarbejde. Imidlertid er deres dampgennemtrængelighed meget lavere end den af ​​polypropylenvævede analoger. Der er også varianter med et reflekterende lag. De er mere egnede ikke til boliger, men til brug i bade, svømmebassiner eller badeværelser.

  De har fremragende dampdæmpende egenskaber. Er lavet af et syntetisk materiale med en speciel struktur. Dampisolering af et træloft med brug af en åndbar membran sikrer høj kondensering af rummet. For nylig dukkede en ny slags sådant materiale op. Gennemstrømningen afhænger af fugtigheden og temperaturen i rummet.

  Hvis loftet i en beboelsesejendom kan undvære dampspærre, så er det nødvendigt med et bad i et bad. Hot par koncentrerer sig primært øverst i rummet, deres penetration inde i gulvet er uacceptabelt.

  Dampisolering af loftet i badet er lavet af helt forskellige metoder: fra gammelt, bevist til nyskabende, ved hjælp af moderne materialer:

  1. Tømmerloftet er dækket af et bord eller et stativ med en tykkelse på mindst 6 cm. Som materiale til dampspærre anvendes imprægneret (voks) papir eller aluminiumsfolie. Efter installation af det valgte materiale dækkes hele loften af ​​loftet med et lag af ler, og varmeisoleringen lægges ovenpå.
  2. En anden metode indebærer anvendelse af uomskårne plader. Bjælkerne i loftet er dækket af et bræt, hvorefter parabarrierematerialet er lagt, dækket af ler og en varmelegeme. Derefter monteres beklædningsgenstanden. Til efterbehandling bade bruger oftest en træforing fra linden eller asp.
  3. I moderne konstruktion bruger ofte ikke forældede materialer og ler, de erstattes af nyere dampbarriere materialer. I badets dampspærre anvendes membraner baseret på folie, bitumen eller polyethylen. Lægningsteknologien er den samme som i andre strukturer, den eneste funktion er belægningen af ​​et tykt lag af isolering og efterfølgende træfinishering.

  Før du lægger dampspærren i loftet, skal du sørge for, at der er en varmelegeme eller skabe en hård konstruktion, hvoraf der er lagt varmeafskærmningsmateriale. Dette er nødvendigt for at hele loftsystemet fungerer korrekt.

  For korrekt beskyttelse af varmeisoleringsmaterialer skal loftets dampspærre udføres i overensstemmelse med følgende regler:

  • Før installationen er det nødvendigt at forsegle alle dele af taget (skorsten, ventilation, kanal). Dette er nødvendigt for at forhindre, at fugt kommer ind udefra.
  • Dampbarrierelaget ligger mellem varmeisoleringen og rummet.
  • De fleste materialer er fastgjort på samme måde. Til montering i trækonstruktioner, brug negle med et stort motorhjelm eller hæfteklammer tilstoppet med en hæftemaskine. Ved fastgørelse til beton eller metal anvendes specielle klæbebånd.
  • Hvis dampspærrefilmen har et reflekterende lag af folie, skal dette lag placeres inde i rummet. Mellem varmeapparatet og filmen skal efterlades til ventilation.
  • Filmen skal dække hele omkredsen af ​​loftet uden at savne og rive. Ved leddene skal du efterlade en overlapning (mindst 10 cm). Rækker af dampbarriere materiale er fastgjort med byggebånd eller forstærket med lameller.
  • Den faste membran skal strækkes til det bedste uden at sænke.

  Dampisolering af loftet er en ret kompliceret proces. I begyndelsen af ​​arbejdet er det nødvendigt at undersøge alle finesser og teknologi i installationen eller at anvende tjenester fra kvalificerede specialister.

  Trin-for-trin vejledning til dampspærre

  Ligesom taget har loftet i træhuset en flerlagsstruktur. Hvert lag udfører sin funktion:

  • Den øverste etage er gulvet på loftet. Det beskytter hele loftkonstruktionen mod indtrængen af ​​snavs og støv. På gulvet på loftsrummet kan du også bevæge dig uden at ødelægge de varmeisolerende materialer i loftet.
  • Gulv loftsrum på tværs af bjælkerne, på stængerne. Disse stænger trykker på det første lag af dampbarriere membranen. Resultatet er et mellemrum mellem hende og gulvet.
  • Mellem de bjælkelofter lægges varmeisoleringsmateriale. I sin rolle kan være mineraluld eller polystyrenskum. Mineral bomuldsuld absorberer fugt, men dens fordel er brandsikkerhed. Skumplastens egenskaber er helt omvendte: det absorberer ikke fugt, men det tændes godt.
  • På bjælkerne fra siden af ​​rummet er der fastgjort et groft loft. Det er en ramme til endelig efterbehandling, en dampbarriemembran er fastgjort til den.
  • Hvis den endelige overflade gøres med gipsplader, er dampspærren fastgjort til det sorte loft med brusker eller lameller.
  • Endelig efterbehandling kan udføres ved hjælp af materialer: foring, stativer, gipsplader eller træplanker.

  Måder til endelig afslutning af det dampisolerede loft på et træhus

  Der er flere måder at afslutte loftet på:

  • Brug træforing eller sidespor.
  • Ophængt gipsplade system.
  • Efterbehandling med en poleret stråle.
  • Falsk loft.

  Til installation af et perfekt fladt falsk loft anvendes OSB ark, krydsfiner eller lignende arkmateriale. De er fastgjort til konstruktionen ende-til-ende. Fastgørelseselementer vælges afhængigt af materialets vægt, hovedsageligt selvlukkende skruer. Al kommunikation foregår til den endelige finish. Ved montering af ophængningssystemet er der monteret ekstra fastgørelsesanordninger.

  Efter at have studeret alle ovenstående træk og arbejdsfaser kan du selvstændigt lave en dampspærre i loftet i et træhus. Når du køber materiale for at undgå unødvendige omkostninger, skal du måle kvadraturen og på den måde købe den rigtige mængde. Korrekt dampbarriere er garantien for en sund atmosfære i huset.

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  + 3 = 11