Sådan hænger ikoner korrekt i huset

Hvor i lejligheden skal være ikoner: den rigtige placering

Den ældre generation husker de gange, hvor ikoner i huset var skjult for et tredjeparts øje. Det var farligt at parade dem. Tiden var kommunistisk-ateistisk. Fordi de mistede troens kultur, ved vi ikke, hvor ikonerne skulle være i lejligheden. Det ser ud til, at der ikke er nogen hemmelighed i den. Sted hvor dit hjerte ønsker. Men ikonerne er forskellige, og hver har sin egen tilgang. Lad os forstå, hvad det korrekte arrangement af ikoner i lejligheden.

Kristendommen har været mere end tusind år. Ikoner i gamle dage blev betragtet som en stor værdi. Af den måde ejede hver familie en sådan relikvie, og hvis de var i billedets hus, beskyttede de dem som deres øje æble. I den fjerne fortid tænkte ingen på, hvor ikonerne skulle være i lejligheden. De har set dem siden barndommen, de har absorberet traditioner med modermælken. Billederne blev placeret i et rødt hjørne. Det betyder ikke farvespektret på stedet, men dets essens. "Rød" betød "ceremoniel", "højtidelig" og lignende. Og vinklen, fordi hyttens layout var simpelt. Vinduerne var ikke på alle vægge. Belysning var mager, kun stearinlys og frokoster. Et rødt hjørne blev lavet af den, hvor mere sol ramte. Som regel var den placeret i den østlige del af bygningen. Og vinduerne var planlagt på forhånd, så fra begge sider ville lyset falde på dette festlige hovedhjørne. Stedet var indrettet som bedste de kunne. Maidens håndklæder og servietter i vinteraften blev lavet, broderet, vævet. Blomster i en varm tid nær sættet. Og lygten blev sat i brand. Det var ikke godt for de hellige at være i skyggerne. Du, kære læser, spekulerer sikkert på, hvorfor ikonerne blev behandlet så.

Det er nødvendigt at lave en lille udgravning. Tænk over det, men hvad med billedet for dig personligt? Dem, der er interesseret i hvor ikonerne skal være i lejligheden, er tilsyneladende troende. Billeder er ikke bare smukke billeder. Fra dem på den troende se engang boede mennesker, der har formået at forblive trofaste mod Herren, for at blive en del af beviset på hans retfærdighed og kærlighed til menneskeheden. Men de adskiller sig alle radikalt fra alle slags guruer, der accepteres til tilbedelse. Husk: Kristus sagde, at han kom til folk for at give lys for at vise vejen til retfærdighed. Han kaldte for at gå den vej, han peger på, hans hjerte til at føle og forstå. Og de mennesker, hvis ansigter vi hænger på muren, er det klar over, og hvordan de kunne inkarnere i livet.

Ikoner er portrætter af slægtninge, som den troende ønsker at ligne, fra hvem han tager et eksempel. Det vil sige, de er åndelige venner og mæcener. Og du bliver en respekteret og kære person til at gemme sig i et støvet tøj? Nej, selvfølgelig. Kommer til at besøge - lægge det bedste sted, behandle og underholde en interessant samtale. Billeder er ikke engang besøgende, men familiemedlemmer, æret og elsket af alle. En sådan holdning blev tidligere bestået som almindelige adfærdskodekser. Fordi folk ikke spurgte sig selv, hvor ikonerne skulle være i lejligheden. De fik et rødt hjørne, den mest elegante, lyse og rene.

Kirkens regler, som foreskriver at holde billedet i den østlige del af bygningen, har nu næsten tabt kraft. Far, da jeg ser, at ikonerne er på et andet sted, vil ikke kommentere. Det vil sige, du kan placere hellige helgener hvor som helst. Der er imidlertid en række krav til stedet. Når du tænker på, hvor ikonerne skal være i lejligheden, skal du ikke glemme deres religiøse indhold. Det er uhensigtsmæssigt at holde sekulære malerier, bøger af tvivlsomt overtalelse. Det anbefales også at lave et rødt hjørne væk fra tv og computere. Det menes at disse enheder er uforenelige med åndelig meditation og bøn. Normalt bruges ikoner til at adressere Herren. Derfor skal de arrangeres, så sæderne er tæt nok til alle familiemedlemmer. Bønnen udtales i ensomhed, det er ikke accepteret at snuble i øjeblikket. Derfor ved ejeren af ​​huset, hvor ikonerne i lejligheden skal være. Billedet ovenfor illustrerer en af ​​mulighederne.

Sådan placeres billeder korrekt

Ikonostasen kan bygges fra en almindelig hylde eller et lille bord på høje ben. På den, arrangere billedet og arrangere bøger af religiøst indhold, hvis nogen. Det er tilladt og ønskeligt at dekorere ikonostasen med servietter, håndklæder af egen fremstilling. Nu er håndværk ikke til ære, folk køber smukke produkter i butikken. Men mens du arbejder på et specielt serviet til ikonostasen, vil du tænke på Gud, som vil gavne sjælen. Tidligere, i hvert fald, det er præcis, hvad de gjorde. Kig på dit røde hjørne: Er der ikke meget lys der? Det ville være rart at lægge en speciel lampe ud for den. Glem ikke at tørre støvet regelmæssigt, nogle gange lysstearinlys eller en lampe. I huset anbefales det at holde ikonerne for Frelseren og Jomfruen. Alligevel er ansigtsenglens ansigt placeret side ved side. Han er en helgen, hvis navn du bærer fra fødsel eller dåb (nogle gange er de forskellige).

Hvor skal ikonet for Semistrelnaya stå i lejligheden

Lad os tale om særlige tilfælde af placeringen af ​​de hellige ansigter. På nogle ikoner har de troende en særlig holdning. Det menes, at de redder fra modgang, fjendens indflydelse, dårlige lidenskaber. For eksempel er ikonet for Semistrelnaya ofte hængt på sit kontor af førende arbejdstagere. Disse mennesker er sikre på, at Guds Moder vil beskytte dem mod intriger og konkurrenter. Og hjemme anbefales dette ikon til at hænge over hoveddøren. Præsterne siger, at Guds Moders ansigt vil føre bort fra indtrengernes hus med dårlige hensigter. Derudover siger de, at Sevenfold beskytter ejerne mod negative tanker, skænderier, gensidige beskyldninger og skandaler. Og modsat fordøren rådes til at hænge ikonet "Trinity9raquo ;. Det rydder besøgende fra onde hensigter.

Børn: hvor rummet skal stå ikoner

Ofte tænker mødre og dads om, hvordan man beskytter barnet mod det onde øje, sygdomme og andre manifestationer af djævelen. Ikoner er de mest egnede til dette. De kan hænge i babyens værelse. Det er ønskeligt at arrangere jomfruens billede i det østlige hjørne af rummet. Overhold ovenstående regler. Det vil sige, hæng ikonet væk fra de elektroniske transmissionsenheder. Det hellige ansigt i rummet vil helt sikkert få barnet til at interessere sig for troen. Lær ham at bede, fortæl os om hvilke ikoner der er for mennesker. Sandsynligvis, så vil vi gradvist kunne genvinde de gamle traditioner for åndelig uddannelse. Hvad synes du?

Sådan hænger ikoner korrekt hjemme

Valget af ikoner til hjemmeikonostasen kan ikke være universelt, det er altid individuelt. Troende, lytter til hans hjertes stemme vælger han, hvilke hellige hans daglige bønner vil blive behandlet. Når du vælger ikoner, er det nødvendigt at orientere først og fremmest, at alle af dem er ens i stil og måde af udførelse.

I alle de ortodokse hus der skal nødvendigvis være et ikon af vor Herre Jesus Kristus og Korset. Dette er hovedikonet for hver enkelt af os.

Også i hjemmet ikonostase rart at have et ikon af den hellige Jomfru Maria og de hellige æret i familien - protektorer for dem, der bor i huset, og dem, der ofte beder. Har ikke for mange ikoner, i en hjemmeikonostase er det bedre at have ikoner af dem, der regelmæssigt beder.

Du må ikke lægge billeder af tætte mennesker i ikonostasen - levende eller død.

Hvilke ikoner skal være i huset?

Alle derhjemme må nødvendigvis have ikonerne til Gud, Moderen og Frelseren. I den ikonografiske tradition er der stor variation i Frelserens billeder, blandt andet for husstandsbønnen er billedet af Den Almægtiges Herred oftest udvalgt. Blandt de mange ikoner af Guds Moder (Theotokos) for det meste til hjemmet ikonostase foretrækker sådanne ikoner som Eleousa (Ømhed) - Vladimir, Zhirovitskaya, Pochayiv, Yaroslavl og Hodegetria (Putevoditelnitsa) - Kazan, Tikhvin Smolensk.

I hjemmet er ikonostasen lagt også personlige ikoner eller simpelthen ikoner for de hellige, der er særligt hædret af familiemedlemmer. Den mest populære er billedet af St. Nicholas, som i mange århundreder, æret af folket som en stor helgen, ligesom St. udstyret med en speciel Guds nåde. Blandt de store martyrers billeder for Kristi tro, er deres valg oftest stoppet af ikonerne for St. George den velsignede eller helbreder Panteleimon.

Hvordan korrekt at hænge ikoner i huset?

Strenge regler for placering, selvfølgelig, nej. Der er nogle anbefalinger fra præster om dette.

 • Billedet af en helgen findes oftest i den østlige del af lejligheden, så det var sædvanligt at bede fra oldtiden. Men hvis det af en eller anden grund ikke virker, er det tilladt at hænge ikonet ved siden af ​​hoveddøren og over sengens overflade.
 • Hvis for hellige steder en vinkel, så først og fremmest tage sig af sin renhed. Tidlig rengøring bør være et ritual. Derfor er en sådan vinkel kun lavet i forhold til ejerens rækkevidde.
 • Pladsen med ikonet skal ryddes af alle fotos og maskotter. Husholdningsartikler, legetøj, kosmetik rengøres. Skjul selv billederne på bibelske emner på grund af irrelevansen af ​​at finde ved siden af ​​relikvierne.
 • Ofte sammen med kristne ikoner, fotografier af afdøde munke og ældste. Af alle kanoner er dette absolut uacceptabelt. Billedet af det hellige og det jordiske liv, som afspejles i billedet, er uforeneligt. Sådanne fotografier skal holdes adskilt fra det forvandlede ansigt og hænges på andre steder.
 • Hvis der er mange ikoner, behøver du ikke at holde dem på hylden. Det er bedst at hænge på væggene og observere sammensætningen og symmetrien, så der ikke er nogen ulemper.
 • Over spisebordet har du brug for Frelserens ikon, Efter alt, efter at have modtaget mad, efter traditionen, læses "vor fader". Ja, og det tilberedte måltid er helliget af bøn. En variant af placering af "sidste nadver" er muligt.
 • I børnehaven kan du hænge en helligdom med ansigtet af Guardian Angel eller barnets skytshelgen.

- Kirkens embedsmænd siger, at det er bedre at hænge et ikon i alle rum i huset. Nødvendigt er der brug for et ikon i køkkenet over spisebordet, fordi processen med madlavning og spisning skal helliggøres ved en bøn rettet mod de hellige billeder. Siden efter måltidets afslutning er "vor Fader" traditionelt læst, og derfor i køkkenet hænger de sædvanligvis på Frelserens ikon. Også meget ofte er ikonet "The Last Supper" hængt over spisebordet.

- Der er en fælles mening, ifølge hvilken ikoner ikke kan placeres i soveværelset. Men det er ikke sandt. Da konjugal intimitet ikke betragtes som syndig, kan de placeres sikkert i soveværelset. I dette tilfælde skal man huske på, at de kun skal være på hovedet af den korrekt anbragte seng. Derudover skal det hellige billede være til stede i børnehaven. Ofte hænger der et ikon af Guardian Angel. Over indgangsdøren anbefales det ikke at hænge et ikon, men et ortodokse kryds eller blot et klistermærke med sit billede. I ekstreme tilfælde kan du hænge en hestesko over døren.

- Ikoner skal hænge på et særskilt sted fra akkumuleringen af ​​andre genstande. Uhensigtsmæssigt ser de i de rotte bogreoler, på bordet eller på bordene. Derudover anbefaler du ikke i nærheden af ​​ikonerne at hænge billeder, plakater og andre billeder, selv på bibelske emner. Du kan ikke sende billeder af de døde i nærheden af ​​dem, de forbyder kirkekanonerne.

Reglerne for at placere ikoner i forhold til hinanden

Når du placerer ikoner, skal du huske det hierarkiske princip. Hovedstedet i hjemmeikonostasen tilhører ikonerne for Guds og Frelsers Moder. Ofte er de større end andre i størrelse, og der er en opfattelse, at de nødvendigvis skal hænge over resten. Dette er virkelig korrekt, men ikke absolut nødvendigt. De kan placeres på et niveau med resten af ​​ikonerne, men de vil ikke være placeret korrekt, medmindre de er under andre. Dette ifølge de kristne canons anses for uanstændigt.

På siden af ​​de vigtigste ikoner eller under dem er der placeret personlige ikoner eller for eksempel de helliges ansigter, der nyder særlig ærbødighed blandt familiemedlemmer. I det røde hjørne rådes til at sætte og bryllup ikoner.

Det er nødvendigt at huske det vigtigste - det er ligegyldigt antallet af ikoner i huset eller lejligheden, det kan være helt alene. Det uendelige valg af simpelthen smukke billeder af hellige kan negativt påvirke den åndelige tilstand hos huslejerne i huset. Det vigtigste er, at ikonet var en ærverdig relikvie af hele familien, fordi det ikke bare er en vagt, der kan beskytte mod alle ondskab og livets modgang. Derfor er det meget vigtigt at vælge det rigtige sted, hvor du placerer det i dit hjem. Det skal hjælpe dig med at udføre din daglige religiøse praksis. Stedet foran din ikonostase skal være noget som et hjemmealter hvor hver dag med begejstring om morgenen og aftenen du vil behandle Gud.

Korrekt at arrangere ikoner i huset hjælper dig med at åbne vinduet for lys og åndelig, og belyser dit hjem med glæde og lys.

Hvilket ikon at hænge over hoveddøren

Der er flere ikoner, som du kan hænge over husets hoveddør, men måske er den mest almindelige løsning, der ofte findes i troendes hjem, at Ikon for Guds Moders syv skud.

Dette ikon beskytter dit hus mod onde mennesker såvel som fra tyve.

På dette ikon af Guds Moder er en afbildet, og ikke med spædbarnet Jesus, hvor oftest er vi vant til at se hende.

Det skildrer Guds Moder med syv sværd, der gennembor hendes bryster. Disse sværd symboliserer al den angst og sorg, som folk skal opleve på jorden.

Ikon for Guds Moders syv søstre

Også over indgangsdøren kan du hænge et ikon, som kaldes "Ubrydelig mur". Dette ikon skildrer Guds Moder, som beder og rejser hænderne til himlen.

Dette ikon beskytter huset mod tyve og forskellige sygdomme, såvel som fra magiske kræfter.

Ikon for den ubrydelige mur

Læs også:

Siden barndommen har jeg opdaget i mig selv evnen til at tegne, og det er grunden til min adgang til.

Mange af os har hørt om ham. Ejeren af ​​huset er en brownie. En historie om en mystisk begivenhed, der skete i virkeligheden.

Den national-kristne ferie af Erem - sidder hjemme fejres den 17. november (4. november i henhold til den gamle stil) af hver.

Navne ændres, landsbyens navn vil heller ikke blive nævnt. Nå, start med det faktum at jeg er en ateist.

Du ved, det var mit livs værste nat. Jeg er naturligvis en skeptiker og ikke.

Tilføj en kommentar Annuller svar

 • Administration: Fra 2018, mest sandsynligt ja. Desværre har vi ikke.
 • Fra 2018: Siden offentliggørelsen af ​​mere end tre og et halvt år,
 • Sophia: Jeg er allerede tilbage.
 • Sophia: Ja, det er ikke let uden en elsket: (((Horror historier.
 • Sophia: Dette er mere en anekdote end en rædselshistorie! I forgårs en nekro.
 • Sophia: Desværre er betingelserne i børnehjem umenneskelig. Stra.
 • Sophia: Dette er en tur, en mursten i min mund. At sætte på 8 liter.
 • Vi er i Vkontakte
 • Vi er på Facebook
 • Vi er på Google+
 • Vi på Twitter Bliv opdateret med alle nyheder på hjemmesiden.

oplysninger

Mystiske historier, forfærdelige historier, rædsler, spøgelser, spøgelser. Utrolige, mystiske tilfælde fra livet.

Her finder du ikke kun horrorhistorier, men også forskellige måder at fortune fortælling og magi.

Dagligt astrologisk horoskop og folkets kompatibilitet.

Kopiering, genoptryk eller anden brug af materialer kun med tilladelse fra webstedets administration.

Indholdet af webstedet anbefales ikke til personer under 16 år.

Ikoner i huset: Hvordan man vælger og hvor man skal sætte

Tidligere havde næsten hvert hus sin egen ikonostase - det sted hvor ikonerne var placeret, og hvor der blev tilbudt bønner til de hellige og til Herren. Nu er mange kristne traditioner glemt, hvorfor nogle familier ikke ved, hvordan man korrekt opretholder og arrangerer ikoner i huset.

For ikoner blev det mest prestigefyldte sted, kaldet det røde eller hellige hjørne, katedralen, kivot (kyot), først tildelt. Dette sted var rigt indrettede, holdt i upåklagelig renlighed, det tjente som en slags hjemmealter hvor familiemedlemmer kunne bede, bede Herren om velsignelser. I dag er denne praksis næsten aldrig opfyldt, og oftere i de troendes hjem er der simpelthen en eller flere separate ikoner placeret som og hvor det er nødvendigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 + 3 =