Sådan vælges den rigtige hætte til en gaskomfur

Sådan vælges den rigtige hætte til en gaskomfur: design, installationsfunktioner

Hvis der er installeret en gaskomfur i køkkenet, er en sådan enhed som en emhætte en obligatorisk komponent. Ud over at eliminere røg og lugt efter madlavning er det nødvendigt at rengøre luften af ​​skadelige stoffer, der dannes som følge af forbrænding. For at sikre en sikker og komfortabel drift skal installationen af ​​emhætten til en gaskomfur ske under visse forhold.

For at finde en god hætte til en gaskomfur, skal du forstå deres typer og principper for arbejde. Denne enhed er designet til at rense luften i køkkenet fra forskellige urenheder og dampe, der vises under madlavning. Det fjerner også lugt og genopfrisker luften.

Ifølge metoden til rengøring af luftmasserne er ekstrakterne opdelt i to hovedtyper - udstødning og recirkulation. Den første kaldes også flydende, da princippet om dets drift er baseret på luftstrømmen gennem kanalen. Et udluftningssystem er påkrævet for at installere udstødningsfladen. Enheden trækker snavset luft gennem luftindtaget og trækker det ud og udskifter det med frisk.

I cirkulationsanordninger passerer luftmasserne gennem filtreringssystemet og efter rensning vender tilbage til rummet. Disse enheder behøver ikke at være forbundet til kommunikation, hvilket gør installationen let. Denne fremgangsmåde kræver imidlertid en øget effekt af enheden og øger rengøringstiden.

Mange hætter arbejder straks i to tilstande, hvilket øger effektiviteten af ​​luftrensning. Sådanne indretninger er mere produktive og som følge heraf mere støjende.

Emhætten over gaskomfuret kan være:

Indbyggede hætter er normalt monteret i skabe af køkkenmøbler. De er velegnede til ethvert interiør, da kun et smalt panel kan ses udefra. Praktisk indstilling er teleskophætter, som strækker sig i løbet af driften og derefter trækkes tilbage. Deres fordel ligger i, at apparatets arbejdsområde stiger betydeligt i den udstrakte stilling. Dette muliggør en mere effektiv rengøring af lokalerne.

Indbyggede enheder har følgende fordele:

Suspended modeller har som regel en flad form. De er også ret kompakte og tager lidt plads i køkkenet. Dette er en god mulighed for små værelser. Dybest set fungerer sådanne enheder i recirkulationsmodus. Disse er praktiske og enkle enheder, der har lave omkostninger.

Dome (skorsten) udvindingsanordninger er større i størrelse og kraft end de to tidligere typer. I klassisk design ser de ud som et bredt rør, der slutter i en kuppel. Dybest set er de udstyret med to luftfiltreringssystemer. Disse enheder tager meget plads, så det er tilrådeligt at installere dem i store rum. Pejs hætter er:

 • Vægmonteret på væggen over ovnen;
 • Vinklet - bruges, når kogepladen er placeret i hjørnet;
 • ø - bruges i store køkkener, hvor ovnen er placeret på økomplekset.

Pejs muligheder for hætter er de mest populære, da de har mange fordele i forhold til andre modeller. De vigtigste fordele er:

 • høj produktivitet
 • smukt udseende;
 • et stort modelinterval;
 • mange ekstra funktioner;
 • muligheden for at vælge en model i køkkenindretningens stil.

Fabrikanter leverer sådanne modeller med en god funktionel del. Sådanne udstødningssystemer har flere programmer, forskellige nyttige funktioner, sensorer for luftforurening og filtre. De giver dig mulighed for at rense luften i køkkenet og tilstødende værelser. Den eneste ulempe ved sådanne anordninger kan betragtes som en høj pris.

Brugen af ​​emhætten i køkkenet med en gaskomfur har sine egne egenskaber. Før du installerer enheden, skal du beregne den optimale afstand, som hooden kan monteres på. Installationshøjden på emhætten til gaskomfurer adskiller sig fra denne parameter til elektriske kogeplader.

I det første tilfælde skal afstanden fra luftindtaget fra kogepladen være større. Dette skyldes, at der anvendes en åben ild i gaskomfuret. For at udelukke muligheden for tænding af dele af emhætten beregnes den tilladte grænse for afstanden mellem disse enheder.

I instruktionerne til emhætterne er der fastlagt normer for afstanden over gas- og elpladerne. Du kan ikke forsømme dem for at undgå en farlig situation.

De mindste tilladte grænser er:

 • 75 centimeter fra arbejdsfladen af ​​direkte tegning til gaskomfuret;
 • 55 centimeter fra bundkanten af ​​den skrånende tegning;
 • 65 cm fra luftindtaget af den direkte enhed til el-komfuret;
 • 45 cm til el-komfuret fra bunden af ​​den skrånende hætte.

Den maksimale afstand på emhætten over gaskomfuret kan være 85-90 centimeter. Med en højere placering vil dampene og urenhederne blive mindre let fanget af luftindtaget, og rengøringen af ​​luften bliver mindre effektiv. Når du beregner den optimale position af emhætten, skal du også tage hensyn til faktorer som brugerens vækst og hoodens dimensioner.

Enheden skal installeres, så værtinden nemt kan nå sit kontrolpanel. På den anden side skal vi sørge for, at de udragende dele af apparatet ikke forstyrrer hendes madlavning. I denne forbindelse er hætter med skråt paneler meget komfortable. De kan placeres på en sådan måde, at de effektivt absorberer forurenende stoffer og ikke forstyrrer madlavningen.

En anden vigtig faktor er bredden af ​​luftindtaget. Det skal være lige eller lidt større end kogepladen. Hvis emhættens bredde er mindre end komfuret, vil apparatet ikke kunne fange alle skadelige dampe.

Hætter fremstilles i standardstørrelser, alt efter bredden af ​​pladerne: 50, 60, 90 og 120 centimeter. Moderne modeller kan have en rund form af luftindtaget, så diameteren af ​​arbejdsdelen vil blive angivet i passet.

I tilfælde af, at hoodens størrelse er den samme som bredden af ​​kogepladen, anbefales det ikke at montere apparatet for højt, så fordampningen kan trækkes godt tilbage. Hvis emhættens bredde (eller diameter) er større end bredden af ​​kogepladen, kan du installere enheden lidt højere. Det anbefales at bruge kogeplader med en bredde på 60 cm for at vælge emhætter med en arbejdsflade på 90 cm. Dette sikrer høj rengøring af luften i køkkenet.

For at kunne bruge hætten korrekt skal du altid læse instruktionerne. Undlad at se bort fra de sikre installationsregler, som anbefales af fabrikanten. Før du køber enheden, skal du beregne i hvilken højde du vil montere den.

Valg af højre hætte til køkkenet

Uden en luftrenser er det svært at forestille sig et moderne køkken. Duften af ​​kogt mad, stuffiness, snavset skum på loftet, vægge og møbler, det ugunstige klima i huset - alt dette er længe siden i fortiden takket være opfindelsen af ​​denne uundværlige assistent. Før man besvarer spørgsmålet, hvordan man vælger en hætte? Det er nødvendigt at forstå, hvad hætter er, for at overveje deres typer og funktionelle funktioner.

Fra luften afhænger meget: Smag af retter, der er tilberedt eller opbevaret indendørs, til familiens trivsel. Hvis der ikke er tilstrækkelig luftventilation, kan der opstå svimmelhed, og ubehagelige lugte ødelægger stemningen og forværrer appetitten. Derfor skal du rengøre luften. Rummet svømmer luftigt fra lugten af ​​at brænde direkte i arbejdsområdet, og derfor for at forbedre klimaet i huset er det bedre at fange lugtene umiddelbart over ovnen. For at opnå denne opgave har du brug for en hætte i ethvert køkken. Særligt nødvendigt og vigtigt er emhætten i køkkenet med en gaskomfur, den fanger kulilte, som frigives under forbrænding.

Når vi vælger en hætte, vil jeg have det effektivt, stille, ikke meget dyrt, det så stilfuldt indvendigt, krævede en simpel installation, forbedrede pålideligt hjemklimaet. Hvordan man vælger en hætte til køkkenet og hvordan man finder ud af, hvad du har brug for, bestemmes af de mange parametre, vi lister i denne artikel.

Har jeg brug for en emhætte i køkkenet med en elkomfur

Mange mennesker køber en elkomfur, bliver spurgt, om de har brug for en hætte? En temmelig almindelig misforståelse om ubetydeligheden af ​​emhætten, når der anvendes en elektrisk eller induktions komfur. Faktisk udsender el-koger ikke kulilte som gas, det er deres største fordel. Men duften, når madlavning på el-komfuret er den samme som tilstedeværelsen af ​​dampe, når du steger op. Duften af ​​mad i hele lejligheden er ikke det mest behagelige øjeblik. Derfor er svaret til den tillid - at udtrække valg for el-komfur bør gribes an som hvis du havde en gaskomfur.

I form kan man skelne mellem følgende typer køkkenhætter: en flad hængende, indbygget og kuppel.

Den mest almindelige type er vedhæng. Sådanne enheder er billigere end andre modeller, deres installation er ikke svært og kræver ikke deltagelse af en specialist. En sådan anordning er placeret over kogepladen, og over den kan du også lægge et skab, da en flad model ikke kræver montering under ventilationskanalen. Luftrensere af denne type er nogle gange besværlige i indretningen, men med et kompetent udvalg vil både klassiske elementer og noter af moderne design understøtte. Den flade model er udstyret med udskiftelige filtre, som er bedre at ændre i god tid for effektiv drift.

Indbygget teknologi installeres i et specialskab og er næsten usynligt, kun selve udstødningsfladen er synlig udefra. Disse hætter i køkkenet er udstyret med en luftkanal, der kommer ind i ventilationskanalen. Den er placeret bag dørene på kabinettet. Mange indbyggede modeller er udstyret med et glidepanel, som gør det muligt at øge enhedens arbejdsflade, i foldet form er dimensionerne smalle. Disse enheder har lavt lydniveau, lakonisk design, der giver dig mulighed for at forblive usynlig både inden for både retro og moderne.

Dome udvinding udstyr - den mest fashionable og interessante mulighed. Der er designmodeller, der vil optage et centralt sted i køkkenet. De ligner en skorstensskorsten: en tyk kanal og en kuppel, så den passer perfekt ind i klassiske stilarter eller retro. Disse luftrensere er de mest forskelligartede med hensyn til design. Hvid, sort eller farvet, glas, metal eller træ, retro eller højteknologisk - moderne design ideer giver dig mulighed for at vælge den perfekte enhed, der vil opfylde den mest krævende smag. Udmattende enheder af dette retro design er populære i landhuse.

Nogle gange omtales som kuppel, og sommetider adskiller sådanne typer af køkkenhætter som øreværer og hætte med glas.

Placeret i midten af ​​rummet, fastgjort til loftet over komfuret. En sådan interessant installation bruges i interiøret, hvor arbejdsområdet er lavet i form af en ø. Særligt interessant er den runde form, overfladen kan være enten flad eller med bøjning. Sådanne typer enheder er egnede til placering i retrodesign i stil med kulinariske tv-shows.

Hætten med glas (moderne) er designet til ikke kun at udføre sin grundlæggende funktion, men fungerer også som et designelement i indretningen. I sådanne anordninger er belysningen særligt interessant, især hvis kappen med glas ikke er meget gennemsigtig, men hvid, sort eller for eksempel røgfyldt. Glastyper af hætter er ikke egnet til retro interiør, da de ser super moderne ud.

Ifølge driftsprincippet er luftrensere af tre typer:

Flow kaldes en køkkenhætte med forbindelse til ventilation (luftkanal). Luften er fanget af ventilatorens pumpehjul og straks afladet gennem kanalen fra rummet. Med dette princip arbejder de gamle klassiske retro-versioner, som vi kender til. Flow-through typer af enheder producerer mindre støj end recirkulation typer.

Hætter i køkkenet med luftkanal, selv om det er mere effektivt end recirkulation, men har en alvorlig ulempe: en kompleks installation. Derudover er det ikke altid muligt at bryde igennem den teknologiske åbning til at installere emhætten i køkkenet, ventilationskanalen kan mangle eller for langt væk.

De fleste af de moderne hætter i køkkenet med kanalarbejder i kombineret tilstand (tryk recirkulering), kan bringes under ventilationskanalen og kan bruges autonomt. De er også udstyret med et ARS-system, der reagerer på duften af ​​brænding. Takket være dette system tændes luftrenseren automatisk med sensorsignalet, hvilket gør det lettere at fange selv de mindste lugte.

Resultater - det er en af ​​de vigtige parametre, der viser, hvor meget luft enhed "pumper" per tidsenhed. Jo større køkkenets dimensioner er - jo mere produktivitet skal der være. For at afgøre, hvad slags præstationer til at vælge til dit køkken for at maksimere klima, beregne volumen af ​​rummet ved at gange dens område af højden og derefter gange dette tal med 12. Men selv for et lille køkken er bedre at vælge en model med en kapacitet på ikke mindre end 350 kubikmeter / time. Den mest almindelige produktivitet i moderne luftrensere: 702, 851 og 1020 kubikmeter / time.

Udstødningsanordningerne er forskellige på den måde, de styres på. Følgende typer kan sondres:

 • knap (konvekse knapper)
 • touch (flade ikke-konvekse knapper),
 • skyderen (mekanisk vandret kontakt)
 • fjernbetjening (ved hjælp af fjernbetjeningen).

Det er svært at sige, hvilken slags hætter til køkkenet til at styre bedre - valget bestemmes kun dine personlige præferencer og den overordnede stil i kunst og indretning i retrostil bedre passe En skyder eller et tastatur, og en moderne - touch. Det skal dog bemærkes, at skyderne og knapperne er mere tilbøjelige til forurening og vanskeligere at rengøre, hvilket ikke kan siges om deres mere moderne kolleger.

Korrekt montering af rengøringsmiddel er en garanti for sit arbejde af høj kvalitet. For at tilslutte enheden til ventilationssystemet skal der anvendes korte ærmer. Jo større antal knæ har en ventilationskanal, desto lavere er produktiviteten af ​​enheden (hver bøjning reducerer denne figur med 5%).

Det er bedre at vælge kanalkanaler med glatte vægge og større diameter. Korrugerede slanger, på trods af deres praktiske installation, reducerer produktiviteten betydeligt.

Valget af størrelsen på emhætten afhænger af gas- eller elkomfurets område, størrelsen skal ikke være mindre (eller bedre - mere), smalle instrumenter kan ikke udføre deres funktioner fuldt ud. De standardstørrelser, der oftest sælges, er 45, 60 og 90 cm. Luftrensens højde bestemmes afhængigt af kogepladen. Luftrensning kræver alle kogeplader uden undtagelse - fra den gamle sovjetiske retroplade til det moderne el- eller induktionspanel. Over gaskomfuret er det niveau, hvor luftrenseren er installeret, ikke mere end 80 cm, og over det elektriske er det muligt at sænke niveauet omkring 70 cm.

Støjniveauet er en af ​​de vigtige indikatorer ved valg af husholdningsapparater. Uanset hvor effektivt han klare sin opgave, vil overdreven støj forårsage mester ubehag, irritation og endda provokere hovedpine. Den ideelle model skal være kraftig nok, alligevel stille, skab ikke overdreven støj for effektivt at rense luften uden at forårsage ulejligheden for ejerne. Eksperter anbefaler at vælge en hætte med et støjniveau på ikke mere end 50 dB. Jo lavere fabrikanten hævder støjniveauet - desto bedre vil det være rigtigt at vælge et valg til fordel for minimal støj.

At vælge en kvalitet hætte materiale er vigtigt nok. Billige udvindingsanordninger er lavet af emalje. Poleret rustfrit stål ser meget mere solid ud, men det påvirker prisen på sådanne enheder. Derudover er stål mere fint i pleje, mere fast ved det, og det er umuligt at rengøre det med slibemidler - der kommer ridser. Hætten med glas er lavet af hærdet glas, modstandsdygtig overfor skader og temperaturer, lukker ventilationskanalen, beskytter det mod forurening. Glasfladen, især hvid, har dog næsten daglig rengøring, ellers vil pletterne og pletterne ødelægge hele udseendet. For at passe godt på en sådan overflade er det nødvendigt at bruge husholdningskemikalier til at rengøre brillerne.

Belysning over ovnen er aldrig unødvendig, så moderne luftrensere er udstyret med belysning. Det kan være en halogen, fluorescerende lampe eller glødelampe. Ofte er lyskilder placeret bag på enheden. I nye modeller er der en drejelampe, hvor du kan fokusere lysfløften i det ønskede område og ændre dens intensitet. Hætten med glas er normalt udstyret med et stort antal lamper og kan erstatte selv en fuldvandig lysekrone. I tilfælde af utilstrækkelig belysning kan du vælge denne type hood.

Moderne hætter har i tillæg til hovedfunktionen - luftrensning - yderligere. Det vil være rigtigt at vælge en god model, der er udstyret med dem. Oftest er der to funktioner: interval skifte og resterende løb. Hvorfor har de brug for det? (Se også: Sådan rengøres kappen i køkkenet fra fedt derhjemme)

 1. "Interval inklusion" - kæden er periodisk tændt efter en vis periode, denne funktion er nødvendig for at sikre en konstant ankomst af frisk luft.
 2. "Resterende slag" - efter at være slukket for enheden, vil ventilatoren fungere i lydløs tilstand i 5-15 minutter for perfekt luftrensning og bortskaffelse af lugt, der er tilbage på komfuret efter tilberedning.

Sådan vælges og installeres hætten over gaskomfuret

Korrekt tilrettelæggelse af ventilation i huset giver dig mulighed for at skabe et optimalt mikroklima uden tilsætning af fremmede lugte og for høj luftfugtighed. En af de vigtigste komponenter i ventilationssystemet er emhætte. Det er hun der er ansvarlig for at fjerne lugt af mad og damp fra kogende gryder. Sådan monteres emhætten over gaskomfuret og om der er nogen standarder for installationen, vil vi diskutere i denne artikel.

Funktioner af køkkenventilation

Mange borgere i vores land mener, at hvis der er et vindue i køkkenet i et privat hus, er det nok at effektivt lufte og fjerne lugten af ​​den mad, der bliver tilberedt. Eksperter siger, at denne udtalelse er forkert, i ethvert køkken er et ekstrakt nødvendigt. Vinduets åbning sikrer ikke effektiv fjernelse af forurenet luft, fordi det ikke med magt kan fange de brugte luftmasser og fjerne dem fra lokalerne. Som følge heraf, hvis luften er ren i et privat hus eller lejlighed, finder ejerne snavs og fedt på skabe, tallerkener, vægge og loft. Disse partikler angiver forurening af luften og dermed de regelmæssige skadelige virkninger på menneskekroppen.

Ekstraktion over gaskomfuret vil redde huset ikke kun fra lugtene af mad, men også fjerne rester af uforbrændt brændstof, røg, dampe og suspenderede partikler af olie. Konventionelle hætter til gaskomfurer består af en luftindtag, filterelementer og ventilationsanordninger. Luftmassens rengøring kan forekomme flow eller cirkulationsmetode.

Strømningsstrukturer er forbundet med det centrale ventilationssystem eller har et udløbsrør uden for huset. Princippet om deres arbejde er at fange de udmattede luftmasser og sætte dem udenfor. For effektiv drift af dette system er det nødvendigt at sikre luftstrømmen udefra.

Cirkulationsstrukturer arbejde på et andet princip. De optager også med magt udstødningsluften. Herefter passerer luftmasserne gennem flere filtre og vender tilbage til køkkenpladsen. Sådanne hætter kræver ikke tilslutning til ventilationssystemet og lægning af yderligere rørledninger. Ulemperne kan identificeres varigheden af ​​luftbehandlingen og muligheden for ufuldstændig rengøring med forurenede filtre.

Hvilken hætte er bedre? Professionelle rådgiver at købe strømningsenheder, men hvis der ikke er mulighed for at installere udstrømning og luftstrøm, er cirkulationsmodeller en god mulighed for brug i et privat hjem.

I dag er valg af køkkenapparater til rengøring af luft enorm. Ved installationen Typer af hætter er som følger:

 • Flad eller suspenderet. Konstruktionen er fastgjort til væggen i en vis højde mellem pladen og emhætten.
 • Embedded. Denne type hood kan indbygges i køkkenet eller bordpladen. Fordelen ved denne teknik er en fuldstændig dræning med indretningen på grund af det store udvalg af udskiftningsplader. Afstanden fra gaskomfuret til apparatet i bordpladen er skrevet i brugermanualen.
 • Insular. Denne type udstyr er designet til at blive installeret over ovne, som er placeret i midten af ​​køkkenet. De er fastgjort til loftet lige over ovnen.
 • The dome. De er en klassisk mulighed. Valget af valg på farve og tekstur skala gør det muligt at bruge dem til at skabe et unikt interiør i et privat hus eller lejlighed.
 • T-formede hætter til en gaskomfur. Disse modeller er velegnede til moderne interiør. De kan enten være en cirkulationstype eller en strømningstype.
 • hældende. Disse modeller monteres over ovnen i optimal vinkel, hvilket sikrer høj effektivitet ved rensning af udstødningsluften.
 • Hjørneversion. Monteret i hjørnet af rummet. Dimensioner af enheden skal vælges i overensstemmelse med pladens dimensioner.

Når du planlægger køb af ventilationsudstyr, skal du vide hvordan Vælg den rigtige hætte til en gaskomfur, så ventilation kan klare hovedopgaverne.

Først og fremmest, det er nødvendigt at vælge tegning størrelse i overensstemmelse med ovnenes overflade, dvs. bredden af ​​emhætten skal ikke være mindre end pladens bredde for dens fulde drift.

For det andet, specificere placeringen af ​​emhætten.

For det tredje, Vær opmærksom på det, når du vælger en enhed tekniske funktioner. Pladsen af ​​det område, der skal rengøres, skal matche dit køkken. For eksempel anbefales cirkulationshætter til brug i små rum med et areal på højst 6 kvadratmeter. m.

Mange brugere er interesserede i at vælge en ventilator, baseret på antallet af personer, der bor i huset. Faktisk er der en sådan formel. Til beregning er det nødvendigt at multiplicere antallet af personer pr. Luftforbrug pr. Familiemedlem. Forbruget til 1 person er 60 kubikmeter pr. Time. Således skal hoodens kraft til en familie på 4 personer være mindst 240 kubikmeter i timen. For nøjagtig beregning er det imidlertid også nødvendigt at tage højde for flertallet af luftudveksling, køkkenområdet og lofternes højde.

Der er også en regel, ifølge hvilken den nødvendige udgangseffekt beregnes: Værdien af ​​rummet skal multipliceres med højden og ganges med en faktor på 12.

Du kan vælge en hætte i overensstemmelse med dit budget. På markedet vil mange producenter af køkkenapparater og valg af enheden i det ønskede prisklasse ikke være svært.

Hvis du ikke ønsker at ansætte en professionel installatør, og vil gøre alt installationen selv, skal du vide, hvordan du monterer hætte på gasovnen korrekt.

De vigtigste anbefalinger fra specialister omfatter følgende installationsregler:

 1. Højden af ​​installationen af ​​enheden.Højde på hætteinstallationen skal være mindst 60 cm. Hældningen på den hældende emhætte skal være mindst 60-65 cm langs bunden af ​​apparatet.
 2. Dimensioner på emhætten. Dimensionerne af kuplen skal være de samme som ovnenes størrelse.
 3. Socket Installation. Til ventilation er det bedre at bruge et separat udtag, som skal installeres i nærheden af ​​enheden. Vær opmærksom på, at damp, fedt eller vand fra kogepladen ikke skal komme ind i stikkontakten. Brug ikke forlængerledninger eller adaptere til tilslutning.
 4. Corrugation installation. En fleksibel slange skal have en mindste bøjningsvinkel. Dette vil gøre det muligt for udstødningsluften at forlade rummet uhindret og øge enhedens effektivitetsniveau.

Anbefalinger til installation over en gasovn

Det skal huskes at hver hætte har sine egne anbefalinger til installation. De er beskrevet i instruktionerne, der følger med enheden. Inden du installerer enheden med dine egne hænder, skal du omhyggeligt læse producentens anbefalinger og følge disse standarder nøje under installationen.

Installering af emhætten over gaskomfuret har sine egne nuancer.

 1. Først og fremmest, når du hænger hætten, skal du bestemme monteringshøjden. Højden af ​​emhætten over gaskomfuret er en vigtig parameter, der skal opfyldes, for at apparatet kan udføre sine funktioner. Vi måler højden af ​​den sædvanlige roulette. Ved hjælp af et niveau tegner vi en retlinie, hvorigennem vi vil orientere os, mens vi borer huller.
 2. Vi måler afstanden mellem enhedens reb ved hjælp af målebåndet. Vi overfører disse dimensioner til den tidligere skitserede linje. Yderligere på disse punkter borer vi huller. De skal indsætte plastikklip, som pålideligt holder monteringen. Vi skruer emhætten.
 3. For en indbygget hætte skal du lave et passende kabinet. Dette gøres ved bestilling af køkkenmøbler, selv inden for indretningsplanlægning. Dimensionerne af emhætten skal være kendt på forhånd.

Hvordan hænger man en flowhætte?

Hvis du har en gennemstrømningstype, skal du først installere en korrugering for udstrømningen af ​​luft, og hæng derefter hætte. Korrugeringen skal forbindes til ventilationssystemet eller fjernes fra huset. Ved installation af en grenslange skal man sørge for, at der ikke er huller i forbindelse med emhætten og udluftningsrøret, og at korrugeringen er forseglet.

VIGTIGT! Diameteren af ​​korrugeringen skal svare til diameteren af ​​luftindtaget i væggen. Dette vil øge effektiviteten af ​​enheden og sikre hurtig rengøring af luften i rummet.

Ved installation af en gennemstrømningshætte, står brugerne over for et problem - et ikke-æstetisk udseende af korrugeringen. En virkelig lang pull-out ærme med sin uhøjtidelige kan ødelægge ethvert interiør. Men der er en vej ud! Producenter af køkkenudstyr tilbyder særlige kasser, som pålideligt skjuler sig fra nysgerrige øjne alle stygge elementer af ventilation. Ventilationskanaler dækker ikke kun korrugeringen, men hjælper også med at dekorere køkkenet på grund af forskellige designløsninger.

Efter installationen er det nødvendigt at teste enhedens funktion. For at gøre dette skal du sætte en gryde kogende vand på komfuret og tænde hooden. Hvis dampen straks kommer ind i luftindtaget, har du gjort alt rigtigt, og dit køkken er pålideligt beskyttet mod fremmede lugt og overskydende fugt.

For at betjene ventilationssystemet fuldt ud i køkkenet skal kappen betjenes rettidigt og korrekt. Manglende overholdelse af servicestandarder kan føre til et fald i enhedens effektivitet og dermed til dårlig luftrensning. Med tiden, uden service kan hooden være helt ude af drift, hvilket medfører yderligere omkostninger.

Når du installerer en cirkulationshætte i et køkken med en gaskomfur, skal du passe på rettidig udskiftning af filtre. Kulfilterets levetid er angivet i enhedens manual. I disse modeller er det carbonfilteret, der er hovedelementet i luftrensning, og hvis komponenterne ikke udskiftes i tide, ophører apparatet simpelthen med at udføre sine funktioner.

Den anden vedligeholdelsesregel er holde enheden ren. Køkkener med gaskomfur er præget af øget luftforurening ved forbrændingsaffald. Emhætten skal vaskes regelmæssigt, fordi dens hus konstant opsamles fedt og snavs. Manglende overholdelse af apparatets hygiejne kan medføre, at luftindtagshullerne blokeres, og udstyret er ineffektivt.

Kontroller regelmæssigt rørets fikseringspunkter. Når hullerne vises, falder enhedens effektivitet. Sørg også for, at korrugeringen ikke er snoet eller klæbet.

Hvilken slags hætte til at vælge en gaskomfur - du bestemmer dig. Men husk, at kun hvis installationens regler og vedligeholdelsesanbefalinger følges, vil din ventilation effektivt rense luften i køkkenet i mange år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 49 = 58