Sådan rengøres polstring af sofaen

Contents

Hvordan kan du effektivt rengøre sofaens stof mod snavs derhjemme?

Faktisk, hvordan man renser sofaen mod snavs derhjemme, der faktisk er ingen særlige hemmeligheder og vanskeligheder. Det vigtigste er at henvende sig til sagen korrekt, idet der tages hensyn til, hvilken form for forurening det er nødvendigt at fjerne og hvad er polstring af polstrede møbler. Oftere end ikke, efter at have opdaget forureningen, forsøger en ren værtinde at fjerne det så hurtigt som muligt ved hjælp af kemikalier, der kan vise sig ineffektive, og nogle gange beskadiger sofaens polstring. I dette tilfælde bliver pletten større, og det er undertiden umuligt at fjerne det.

Hvad er den mest almindelige forurening?

Møbelpolstringer Polstermøbler under drift er udsat for en række forskellige effekter: selv den mest ryddeligt personen, bruge tid på sofaen med en bog eller se tv, og det efterlader spor af talg, støv fra hans tøj. Situationen bliver mere kompliceret, når du ser udsendelser ejerne af huset er vant til mellemmåltider, mens du sidder i en stol ved sofabordet eller i rummet ikke er nok plads til et spisebord derhjemme festlighederne. I dette tilfælde sidder nogle af gæsterne som regel på sofaen. Det er ikke overraskende, at der efter sådanne fester forbliver pletter af vin, fedt eller kaffe på polstring, og spørgsmålet om, hvordan man skal rense sofaen, bliver særlig akut.

Hvis der er et barn i huset, kan plasticine eller maling forekomme på sofaen. En kat eller en hund til tider formår at forurene uldbetræk, spyt, hvilket efterlader en mudret befamle udskrifter, hvis ejeren ikke havde tid til at vaske dit kæledyr poter efter en tur. Endelig kan børnene og dyrene gøre på sofaen "pyt", og urinen er i stand til at trænge ind i vævet og blødt fyldstof nedenunder, forlader ikke kun den typiske plet, men den stædige lugt.

Rengøring af en sofa derhjemme i nogle tilfælde er let med et middel, men det kan også være helt ubrugeligt for anden forurening. I meget vanskelige tilfælde kan du bruge tjenester fra fagfolk, der kræver husrensning af møbler. Men det er bedre at vide, hvordan man skal rense sofaen i hjemmet med folkematerialer og husholdningskemikalier.

Hvad skal man rengøre snavset på polstrede møbler?

Den mest almindelige og let aftagelige forurenende stof er støv og sod fra udstødningsgasser. Små partikler sætter sig på alle overflader, men syntetisk bunkebelægning har evnen til at tiltrække dem på grund af akkumulering af statisk elektricitet. Rengøring af sofaen fra huden reduceres til at fjerne støv med en fugtig klud, og en flok eller anden belægning med en bunke skal rengøres med en støvsuger med en speciel vedhæftning til polstrede møbler. Denne behandling gør det muligt at fjerne ikke blot overfladeforurening, men også støv, som er kommet ind i fyldstofet.

Rengøring af sofaen fra støvet trængt ind i fyldstofet er meget vigtigt: en mand knuses skumgummi, der smider støvpartikler på indersiden af ​​polstring.

Hvis du får en væske på det eller endda lettere fugter personen på sofaen, bliver en lys sofa dækket af skilsmisse. Gammel forurening af denne type er undertiden meget vanskelig at fjerne. Kampen mod støv er den sikreste måde at forhindre udseendet af mørke skilsmisse på stofbeklædning.

Hvis der ikke er støvsuger, eller hvis velour blev brugt til polstring, kan støvet fra de polstrede møbler fjernes ved hjælp af en pind eller en speciel fyrværkeri. Rens rent lys sofaen, så den ikke danner en skilsmisse fra fugtens virkninger, den bedste måde er:

 • gammelt ark fugtet i en opløsning af bordeddike (til 1 liter vand tager 2 spiseskefulde af 9% eddike);
 • Det er godt at klemme det ud, så stoffet er lidt fugtigt - du kan gøre det i vaskemaskinen i "Spin" -tilstanden (ca. 800 omdrejninger);
 • dække sofaen med en klud og slå den ud, slå klappen over sædet, ryglæn, bløde armlæn;
 • Fjern forsigtigt pladen (det vil være synligt spor af sedimentering på det våde støv) og tørre sofaen.

Det er meget vigtigt ikke at bruge møbler, indtil polstring er helt tør. Fremskynde processen med en hårtørrer er yderst uønsket: ujævn opvarmning kan også forårsage dannelse af pletter og skilsmisser.

Vi vasker den "fede" overflade

Hvis møblerne længe er blevet behandlet mod støv, så det ud til skinnende mørke pletter på armene, langs forkanten af ​​sædet, på ryglænet i området af hovedet og bag på folk boarding. Oftest er de forårsaget af samspillet mellem partikler af sod og støv med fugt og hudfedt, udskilt af menneskekroppen. På tætte belægninger af læder eller læder, kan disse pletter let fjernes med en svamp gennemblødt i en sæbe sodavand eller opvaskemiddel, der er fortyndet i vand. Disse stoffer opløses let og er trygge for polstring. Og hvordan man kan vaske sofaen med et kluddæksel?

Lintfri polstring (for eksempel tæpper) skal vaskes med en børste på samme måde, ved først at anvende skum til pletterne og modstå 5-10 minutter. Skyl med rent vand, nyd en velabsorberende klud. Gentag om nødvendigt behandlingen, indtil de skraverede spor forsvinder. At lave den samme løsning, idet den har reduceret koncentrationen i 2-3 gange, og at rense hele overfladen af ​​en sofa. Denne foranstaltning skaber ikke spor på kanterne på det våde sted ved rengøring af det fedtede sted. Løsningen til generel rengøring behøver ikke gøres meget mættet, så du heller ikke skal fjerne sæbe eller opvaskemiddel.

Fleecy flake type belægninger bør behandles med en skum svamp i tilfælde af udseende af farvede pletter. Som rengøringsmiddel passende løsning af vaskesæbe, "Fairy" eller specielt designet til rengøring af møbler kemikalier ("Vanish"). Rengøring af en lys sofa er lidt sværere end en mørk: Udover behandling af pletten skal du vaske hele polstring helt og tørre det grundigt uden opvarmning for at undgå fare for skilsmisse.

Nogle gange sker det, og så at den polstring indtaste forskellige stoffer, der efterlader en farvet eller fedt spor :. Vin og kaffe, blod, urin, cremer eller madrester, ler, maling, osv I de fleste tilfælde, ren sofa i hjemmet er nødvendig omgående, forsøger at Fjern så meget forurenende stof fra overfladen, inden den absorberes i stoffet og tørres. For at gøre dette kan du bruge papirservietter, rene klud, gasbind. Disse materialer absorberer let fedt og fugt, så du kan rense sofaen helt fra pletter.

Det resterende punkt skal behandles, fra kanterne til midten for ikke at forøge forureningsområdet:

 • frugt og juice - en blanding af eddike og ammoniak 1: 1 påføres pletten og lad tørre, vask derefter snavs med rent vand;
 • blodpletter vaskes hurtigt med koldt vand med tilsætning af aspirin (1 tablet pr. 1 glas) eller salt (1 spsk pr. 1 liter);
 • Saml urinen med et serviet eller en klud, fugtet med et tæppe, bløde møbler eller flydende sæbe;
 • fløde, fed mad, plasticine fjernes først fra overfladen af ​​vævet med en fast genstand, lad sporet dækkes med salt, så det absorberer noget af fedtet;
 • Øl eller kaffe suge med en serviet, tør derefter med en sæbeopløsning med tilsætning af eddike (2 spsk pr. 1 liter);
 • Våd vinen, dækk med salt og gnid;
 • chokolade, syltetøj, kondenseret mælk er bedre at tørre lidt, for ikke at smøre over overfladen af ​​polstring, fjern derefter skorpe og skylle sporet med en sæbeopløsning;
 • klæbende tyggegummi bør være stærkt afkølet, idet de har anbragt ovenfra en pakning med is eller de frosne produkter, idet de foreløbigt har pakket dem i et rent håndklæde, så det nemt fjernes af kniven.

Når den primære forurening er elimineret, forbliver der et spor på plads, hvilket let kan fjernes ved at passe på møbler, tæpper (Vanish eller specielt anbefales til en slags polstring). For ikke at skulle rengøre hele sofaen fra let stof, er behandlingen bedre at producere fra kanterne til midten af ​​stedet, og efter afslutning af arbejdet tørres straks af med en serviet.

For at fjerne lugten fra forskellige drikkevarer kan du med succes anvende specielle shampooer til møbler. Fortyndes i henhold til instruktionerne for at sætte på sofaens overflade og tørre det. I nogle tilfælde kan lugten ikke elimineres så simpelt: aromaen af ​​spildt øl eller urin er meget vedholdende. I de tilfælde, hvor pletten ikke blev behandlet umiddelbart efter indtrængning af væske, efterlader fyldstofet og møbelbelægningen det en stærk og ubehagelig lugt, selvom der ikke er spor på overfladen.

Duften af ​​øl eller juice kan fjernes med eddikesyreopløsning (2 spsk pr. 1 liter vand). Et stykke klud, der er tilstrækkeligt til at dække det beskidte område, fugter godt, klemmer lidt og spredes på sofaen. Tryk stoffet tæt, så fugtigheden med eddike lugter rammer fyldstofet og suger klædningen. Gentag behandlingen flere gange og tør sofaen. Eddike aroma er forvitret alene for 2-3 dage. Hvis det ønskes, kan du tilføje lidt balsam til vasken.

Duften af ​​urin, især katte, er meget sværere at komme ud. Når de nedbrydes i luften, dannes stoffer, der er praktisk talt uopløselige i vand. Hvordan man skal rense sofaen i dette tilfælde har folk kendt i lang tid. For at fjerne vedvarende lugt fra polstring og skumgummi kan du prøve følgende folkehjælpemidler:

 1. 1 Duften af ​​menneskelig urin på mørke møbler kan svækkes ved hjælp af tinktur af jod: 15-20 dråber af et farmaceutisk middel til opløsning i 1 liter vand. Rengør denne løsning med polstring og prøv at fugte fyldstoffet til den størst mulige dybde.
 2. 2 Let polstring rengøres bedst med eddikesyre, citronsaft, fortyndes i en andel på 2-3 el. l. for 0,5 liter vand eller en svag opløsning af kaliumpermanganat.
 3. 3 Spor af kat urin har en særlig stærk lugt, og de skal fjernes på flere måder. Først skal du suge polstring med eddike (1 del 9% eddike til 3 dele vand), tør møblerne. Derefter sprøjt overfladen med sodavand og drys det fra sprøjten med en opløsning af hydrogenperoxid (bland medicinen med vandet 1: 1). Produktet vil skumme stærkt, det skal stå på polstring i 2-3 timer, hvorefter resterne fjernes med en fugtig klud og tørre den. Efter fuldstændig tørring samles sodavandkrystaller med en støvsuger eller børstes af.
 4. 4 Hvis katten "gjorde sit arbejde" i mangel af ejerne, og urinen var i stand til at komme ind i sofaen, skulle "Vanish" tæppeskummet fortyndes ifølge instruktionerne. Løs sofaen, så væsken trænger så dybt som muligt: ​​Du kan lægge en tung genstand på sædet eller trykke det med dine hænder og dunke løsningen dybt. Våd polstring og tør sofaen i et par dage. Efter tørring, støvsug det.

Hvis duften er meget dybt indtaget i væv og fyldstof, forsvinder den ikke efter den første behandling. I dette tilfælde skal rengøring af sofaen i hjemmet gentages og tilføjes til den anvendte balsam til vask.

Hold møblerne forurenet og øge levetiden af ​​deres produkter vil hjælpe med at dække det tætte materiale, som ikke vil gå glip af fedt og snavs til polstring. Selv spor af kattens "forbrydelse" er meget lettere at vaske af stoffet end at rengøre sofaen helt, og hvis der er et barn i familien, kan dækslet forhindre køb af nye møbler. Et rigt udvalg af stoffer i moderne butikker giver dig mulighed for at vælge et materiale til syning af et dæk, som kan komplementere interiøret og endda gentage polstring. Men fjern snavs fra kappen kan være i en konventionel vaskemaskine.

Med en lys sofa blev en plet fra rødvin taget ud af salt. Vi hælder meget salt, det absorberer fugt. Fjern det farvede salt og drys og gnid igen. Fra duften af ​​børns urin slippe af med dette: førte en opløsning af chlor (hvidhed) 1: 3c med vand. Vand selvfølgelig 3 dele. Denne løsning imprægneret dybt ind i møblerne. Og på toppen blev facierne vasket af Fairy, men ikke meget, så er skummet så vanskeligt at rengøre.

Sådan rengøres sofaen mod snavs derhjemme

Sofaen er nok det mest foretrukne sted i huset. På den hviler de, dækket af et tæppe. Det spilles af børn, ofte bruger det som springbræt, klatrer på det og hopper til gulvet. På sofaen kan vores mindre venner lide hunde som at spise. Og uanset hvor meget de blev drevet derfra, hopper de igen på sofaen med persistens. Ja, selv med en knogle i tænderne.

Og efter et stykke tid får sofaen et farvet, skrabet look, dækket af fedtfedt eller bare snavsede pletter.

Hvordan gør man det så, at sofaen tjente dig trofast i mange år uden at miste sit oprindelige udseende.

Selvfølgelig bør du i første omgang købe en sofa, der passer til din livsstil.

 • Hvis sofaen er dit kommunikationssted, skal du købe det med en sådan polstring, der er let at rengøre, mindre skinnende. Og selvfølgelig at udelukke køb af en lædersofa. Især hvis huset har en kat eller en hund, da læderklædningen fra deres klør og tænder ikke kan skjules.
 • Sofaen dækker straks med en sofa, et dæksel eller sy et låg på både sofaen og på armlænene.
 • Eliminere vanen, sidder på sofaen foran tv'et, snack eller endda spise overhovedet.
 • Udfør regelmæssigt forebyggende rengøring af sofaen. Dette er meget nemt at gøre uden at ty til nogen specielle midler.

For at gøre dette skal du dække sofaen med et fugtigt ark og klæde dem med dine hænder. Alt støv, der opsamles i sofaen, flyver let ud og sætter sig på en fugtig klud. Hvis sofaen er stærkt støvet, skal du skylle pladen i rent vand, forsigtigt vride ud og gentage proceduren ved at slå ud igen.

Hvis du tilføjer lidt eddike til vandet, så hjælper det med at vende tilbage til de lyse farver på sofaen.

Lad så sofaen afdækkes, indtil den tørrer helt. Selvfølgelig kan du ikke sidde ned på dette tidspunkt.

Mens sofaens polstring tørrer, skal du rengøre armlænene, hvis de er træ. Til dette er en møbelpolish eller ikke-aggressiv pletfjerner egnet.

Than hjemme kan du rense træ armlænene

 • Hvis nogen forlod tyggegummiet på armlænene i sofaen, skal du bruge vaselin. Påfør en lille vaselin på tyggegummiet og begynd at gnide. Efter et stykke tid tygger tyggegummiet og det kan nemt fjernes.
 • Hvis der på hvide træflader er hvide pletter fra briller eller briller, så smør dem med olieolie og lad dem gå i flere timer. Spots skulle forsvinde.

Hvis sofaen er læder, skal du samtidig tørre af med Vaseline og dens polstring. Fjern så overskydende glans, og sofaen bliver som ny.

I stedet for jordolie kan du bruge babyolie. Det vigtigste er, at sofaen efter det ikke ser ud som en fed patty. Fjern overskydende olie med en serviet.

Nogle gange er det nok at tørre sofaen med en lidt fugtig serviet gennemvædet i sæbevand eller en svag opløsning af eddike.

Hvis polstring er lavet af stof, skal du vide, hvordan det virker, når det kommer i kontakt med vaskemiddelet. Når alt kommer til alt kan det kaste, misfarve, miste dets oprindelige udseende. For eksempel, hvis den er lavet af plys, velour eller fløjl.

Derfor, inden du begynder at rengøre sofaen, skal du kontrollere det produkt du valgte på et lille stykke polstring, for eksempel på bagsiden af ​​sofaens bagside.

Men i alle tilfælde kan sofaen ikke blive stærkt dæmpet. Det er trods alt ikke et tæppe eller et tæppe - du kan ikke hænge det på tværs. Og overdreven fugt, der rammer indersiden af ​​sofaen, kan ødelægge dens fyldstof, der vil være en muggen lugt og endda skimmel. Og mikrober i et ideelt sted for dem vil formere sig let.

Rengøring af sofaen med eddike, sodavand og vaskemiddel

Denne metode er nok den mest populære i øjeblikket.

For at gøre dette, skål hæld en liter vand, tilsæt en spiseskefuld bagepulver og en teskefuld opvaskemiddel til opvask. God skumme løsning, arm dig selv med en blød børste og begynde at forsigtigt rense sofaen, forsøger at holde en pensel i den ene retning. Overdrive det ikke med sæbevandemiddel, da du ikke kan vaske det. Polstringen velour eller ligner ham, betyder det, at det er bedre ikke at anvende.

Rengøring af sofaen med Vanish

I stedet for vaskepulver kan du tage Vanish og fortynd det i et 1: 9-forhold.

Fortsæt derefter på samme måde som i den foregående version. Men du skal være sikker på, at dette værktøj ikke vil påvirke farven på polstring af din sofa.

For en delikat rengøring af sofaen skal du bruge et sædvanligt rengøringsmiddel til sarte ting og varmt vand.

Bland ca. et halvt glas pulver med et glas vand indtil frodigt skum.

Spred skummet på en snavset overflade, og vent på, at den forsvinder. Gentag en eller to gange. Derefter børste de skumbehandlede områder forsigtigt med en blød børste.

Efter rengøring skal du fjerne det beskidte skum med en støvsuger.

Der er en opfattelse, der skæmmer støvsugeren og polstring af sofaen, og hendes indvolde. Selvfølgelig, hvis du er så kraftfuld støvsuger, at det let absorberer ind i sig selv med papirkurven og polstring, som du er nødt til at tvinge ham til at tage, støvsugeren er bedst ikke at anvende. Eller har du bare brug for at skrue ned for strømmen af ​​tilbagetrækning, der er, kraften i støvsugeren.

Nu om pletterne. Ethvert sted kræver en særlig tilgang til sig selv. En konventionel base rengøres med varmt (koldt, varmt) vand, og en anden - med kridt, talkum eller stivelse, og den tredje - kun modtagelig for aggressive opløsningsmidler.

Resultatet efter fjernelse af pletter afhænger også af recepten på køb af sofaen. Hvordan spørger du.

Når du begynder at fjerne pletten, bliver også polstring rengjort - fra støvet der er blevet spist i det. Og når dette sted tørrer, vises der en snavset plaster omkring den, lige på grænsen af ​​en snavset og ren klud.

Derfor, for at en plet på ny sofa bringe en hel del lettere, og resultatet vil behage dig mere end hvad til sidst sker efter at eksperimentere med en gammel sofa.

Derfor skal du støvsuge hele sofaen eller bruge støvplader til at fjerne støv før du fjerner pletter eller lokal rengøring. Og først efter det begynder at fjerne pletten.

Husk at eventuelle friske pletter er meget lettere fjernet end de gamle eller dem, som de forkerte rengøringsmetoder blev anvendt på.

 • Hvis der er en fedtet plet på møbelbetræk, drys det med kridt så hurtigt som muligt. Vent, indtil det absorberer fedtet. Fej det med en børste. Hæld igen kridt og vent igen. Ofte forsvinder stedet.
 • For at fjerne pletter fra sofaen, det gør også talkum. Hæld talkum på pletten og lad det gå i et par timer. Så støvsuger sofaen. I stedet for talkum kan du bruge stivelse eller sodavand.
 • Drys den fede plet med salt og vent indtil det absorberer fedtet. Brug derefter saltet til at rense børsten.
 • Forbered en afkogning af sæberot. Til dette hældes en liter vand i en gryde, tilsæt en halv teskefuld soaprod og læg i brand. Kog i ca. en time. Dernæst afløb bouillon og brug for at rense pletterne.
 • Du kan tørre pletten med en normal sæbeopløsning, og derefter arbejde op med en svag opløsning af eddike.
 • Pletter fra blodet vaskes kun med koldt sæbevand.
 • Hvis blodpletterne er friske, tilberedes en tyk pasta med talkum og vand og påføres det til det snavsede område. Lad pastaen tørre og skrubbe omhyggeligt med en børste. Talcum kan erstattes med stivelse eller majsmel.
 • Hvis barnet lige har snavset sofaen, skal du straks ved hjælp af servietter fjerne så meget fugt som muligt. Gnid derefter rummet med alkohol eller fortyndet citronsyre.
 • Hvis der ikke er alkohol, så fjerner du plettet med en sæbeopløsning eller Vanish pletfjerner, når du er fri for overskydende fugt.
 • Pletter fra blæk og kuglepen er godt gnides af med alkohol. Men du kan ikke tampon med gnidning af alkohol på stoffet, hvilket gør store cirkler. Fra denne blæk spredning, der danner en stor lilla stedet. Du skal lagre et par stykker bomuldsuld og ændre dem, da de bliver snavset.
 • Pletter fra frugtsaft og kan fjernes ved at gnide sted forurening fortyndet ammoniak eller ammoniak blandet med alkohol i et forhold på 1: 1. Lad væsken tørre, skyll derefter med varmt vand og tør.
 • For at tørre pletterne fra kaffen, tilsæt lidt eddike til sæbeopløsningen og klapp denne plet og tør det.

Spot på fløjl eller plysj polstring

 • Sådan polstring kan ikke rengøres med vand eller sæbeopløsninger. Rens derfor alle problemområder med alkohol eller benzin. Og billig og vred.
 • Hvis du bruger en sæbeopløsning, skal du ikke rengøre den med vand, men med rigeligt skum. Og nødvendigvis i retning af bunke. Børster også, sådan en sofa at rengøre anbefales ikke. Til rengøring er det bedre at bruge en blød svamp eller en mikrofiberklud.
 • Alligevel er det bedre at overdrage sofistikerede pletter til sarte stoffer til specialister.

Men jeg vil gerne minde om, at det er lettere at forhindre udseende af pletter og snavs på sofaen, end det er helt uselviskeligt rent!

End for at rydde en sofa af pletter og skilsmisser i husforhold: opskrifter, råd, svar

For at fjerne forureningen og ikke ødelægge møblerne helt, skal du vide: hvad skal man rengøre de forskellige typer polstring korrekt og hvilke midler der er effektive i dette eller det pågældende tilfælde.

Nå, hvis du ved præcis, hvad det materiale, der hedder din sofa, handler om. Ved du ikke Listen hjælper dig med at orientere dig selv. Sofaer er traditionelt dækket af følgende materialer.

 • Flock. Slid og fugtbestandig ikke-vævet stof, til berøring fløjlsagtig. Vorsinki er limet til basen. De kan være naturlige eller syntetiske, af forskellig længde og farve, hvilket skaber et omvendt mønster.
 • Jacquard og tapetry. Meget tæt stof, at røre hårdt, glat. Styrken opnås gennem en kompleks sammenlægning af tråde. Mønstre er præget, stort og komplekst, med mange nuancer, hældes og "leger" i forskellige synsvinkler.
 • Velour. Fleecy materiale, der ligner fløjl, blød og blød. Det ser imponerende ud, men bunken bliver hurtigt udslettet, der bliver dannet skaldede pletter.
 • Chenille. "Fluffy" tråde er vævet ind i basismaterialet, skaber et tredimensionelt reliefmønster, blødt og behageligt at røre ved.
 • Silke. Glat, glidende, behageligt for kropsmaterialet. Pudsigt i drift og rengøring.
 • Ægte læder og kunstlæder. Har en glatt eller udtalt tekstur. Til berøring, cool, behagelig. Overholde de åbne områder af kroppen. Høj slidstyrke i begge materialer.
 • Mikrofiber (mikrofiber). Visuelt og på berøring - noget mellem flok og ruskind. Men villi er tykkere. Når vandet rammer, absorberer dråberne ikke og kan let rystes af overfladen.

Vi vælger rengøringsmidler til forskellige materialer

Hver slags polstring kræver "sin" pleje. For eksempel tæpper og jacquard tolererer ikke fugt, og huden fra koncentrerede stoffer "dyubeet" og revner - det kan kun vaskes med svage opløsninger af alkohol, eddike eller ammoniak.

Tabel - Anbefalede og forbudte midler til rengøring af forskellige typer polstring

- en blød børste (uden presning)

- et blødt stof

- vådservietter (ikke-alkoholholdige)

- aggressive rengøringsmidler

- oliebaserede produkter

- alkoholopløsning (10%)

- vandbaserede vaskemidler (alkaliske)

- en svag opløsning af eddike

- en svag ammoniakopløsning

- specialiserede indkøbsmidler

- oliebaserede produkter

- en svag opløsning af eddike

- en svag ammoniakopløsning

- specialiserede rengøringsmidler

- en børste med blød bunke

- oliebaserede produkter

- vandbaserede rengøringsmidler

- en svag opløsning af eddike

- en svag ammoniakopløsning

- alkoholopløsning (10%)

- blød svamp (kemisk rensning)

- en svag opløsning af eddike

- en svag ammoniakopløsning

- vandbaserede vaskemidler

- specialiserede indkøbsmidler

Eddike i sin rene form

- svag eddikeopløsning

- støvsuger (speciel dyse til møbler)

- blød tandbørste (uden tryk);

- blødt bomuldsstof

- en svag ammoniakopløsning

- en svag opløsning af eddike

- specialiserede produkter til huden

- noget blødt væv

- en svag opløsning af eddike

- en svag ammoniakopløsning

- specialiserede vaskemidler

- alkaliske vandbaserede vaskemidler

Forebyggende støvrensning ...

Inden du begynder at fjerne pletter, skal du rengøre sofaen af ​​støv, krummer, uld og andet uønsket snavs. Den nemmeste mulighed: gå på hele støvsugerens overflade. Men det er nødvendigt at bruge en dyse til polstrede møbler for ikke at beskadige materialet. Hvis der ikke er nogen, støvsug det hele uden det, bare et blott rør.

Denne metode renser kun selve polstring uden at påvirke fyldstofets dybde. Velvet møbel bør ikke rengøres med støvsuger - du kan beskadige bunken.

Sådan rengøres bløde møbler, for eksempel i landet, hvor der ikke findes nogen teknologi? Der er en enkel måde med et ark, der indeholder syv trin.

 1. Vi tager det gamle ark, det er bedre hvidt og nødvendigvis rent.
 2. Vi fortynder i rent vand.
 3. Klem det ud
 4. Vi dækker sofaen helt.
 5. Klap kraftigt på pladen med et tæppe eller stok.
 6. Vi fjerner pladen med støvet, der har lagt sig på det og strækker det.
 7. Gentag trinene, indtil arket efter knockout er rent.

Det sker, at møblerne selv uden pletter og ikke kræver en global rengøring, men der er allerede "overstretched" områder. Efter alt har hvert familiemedlem et "favorit" sted på sofaen. Over tid vises der grim glans, som giver sofaen sjusket udseende.

Så hvordan kan du rengøre sofaen fra greasiness? Hvis du har en damprenser, som f.eks. Kercher eller en lodret damper til ting, skal du bare gå rundt i hele sofaens overflade. Sådan behandling fjerner fedtede pletter, ødelægger mikrober og kvaler i polstring og fyldstof. Desuden vil han fluffe bunken og mærkbart opdatere malingen.

Hvis der ikke findes en sådan teknik, skal du forberede en løsning af hozmyl eller et middel til "Fairy" type. Der er kun måder at anvende sammensætningen på afhængigt af typen af ​​polstring.

 • Materialer med bunke. Du skal fugtige svampen, for eksempel at vaske op i sæbevand. Klem, så det ikke falder dråber. Tør fedtede områder. Tør med en blød klud. Vask med rent vand, undgå stærk befugtning af materialet. Tør igen med en ren klud. Hvis forureningen ikke er helt fjernet, gentag proceduren.
 • Lintfri materialer. Tør sæbevand, indtil stærkt skum former. Påfør på de forurenede steder behøver ikke selve opløsningen, nemlig skummet fra det. Brug en blød klud til dette. Tør og klapp tørre med en blød klud. Skyl med rent vand og klappet tør igen. Hvis greasiness er tilbage - gentag handlingen igen.
 • Hud og ekochozh. Her påføres sæbeopløsningen med en blød klud, helst en flannel. Tør det tørre og vask med en ren, fugtig klud. Igen er det nødvendigt at tørre overfladen. De stærkt fedtede steder skal genbehandles.

Sådan rengøres sofaen fra pletter: Professionelle værktøjer

De mest brugte købsmidler til rengøring af sofaer derhjemme er "Vanish". Hvis du har dette værktøj på lager - læs omhyggeligt instruktionerne på pakken, fordi ikke alle "Vanish" er egnet til rengøring af sofaer. Et specielt produkt sælges som en shampoo og spray til vådrensning samt i pulver til rensning. Derudover er der hætteglas med en sammensætning til genopfyldning af vaskesuger samt væsker med antibakteriel virkning.

Følg dosis og brugsanvisninger nøjagtigt. Og husk: Den populære blegemiddel af dette mærke anbefales ikke til møbler. Især på farvet polstring - farvestoffet kan lide. Test under alle omstændigheder sammensætningen på en ubetydelig vævsstykke.

Der er mange varianter af Vanish, og uanset hvilket produkt du bruger til at rydde polstrede møbler, gøre behandlingen i gummihandsker og ventilér rummet godt både under rengøringsprocessen og efter det, indtil den pludselige duft forsvinder.

Hvad hvis der ikke var købt produkt ved hånden, og pletten skal fjernes straks? Eller hvis nogen fra de allergiske og aggressive stoffer i husstanden ikke kan bruges? Der opstår et rimeligt spørgsmål om, hvordan man skal rense sofaen af ​​pletter og pletter i hjemmet uden "kemi". Lad os vende os til folkelige opskrifter.

Folkemåder til lædermøbler

Lædermøbler er praktisk, slidstærk og med passende pleje varer i mange år. Selv selv de mest nøjagtige ejere har situationer, hvorefter der er "mindeværdige" mærker tilbage på polstring. Hvordan fjerner pletter fra sofaen uden skilsmisse, unødvendige omkostninger og uden at beskadige belægningen, hvis der ikke er nogen specialiserede midler til fjernelse af pletter fra huden? For forskellige former for forurening deres egne opskrifter.

 1. Tør væsken hurtigt af med en tør klud eller papirhåndklæder.
 2. Bland vodkaen og vandet 1: 1.
 3. Mæt bomuldsstykket med fortyndet vodka og behand det snavsede område.
 4. Rengør med en fugtig klud.
 5. Påfør en bomuldsskive af en lille vaselin eller babyolie.
 6. Efter 20 minutter skal du forsigtigt fjerne den resterende blødgøring med en blød klud.

Blæk, felt-tip pen, neglelak

 • Scotch tape;
 • skole viskelæder;
 • væske til fjernelse af lak uden acetone.
 1. Stick klæbebånd på pletten, indtil partiklerne af forurening ophører med at holde fast.
 2. Gnid forsigtigt resten af ​​snavset med en viskelæder.
 3. Hvis pletten ikke er helt forsvundet, skal du tørre med en bomuldsstynde fugtet med en neglelakfjerner.
 4. Vask stedet med en lidt fugtig, blød klud.
 • alkohol medicinske;
 • vand;
 • olieolie, baby eller vegetabilsk olie.
 1. Fjern det øverste lag af mug med en tør bomuldsstuds, fra kanterne til midten.
 2. Tør det berørte område med alkoholopløsning.
 3. Påfør en dråbe olie på bomuldsulden og gnid det rensede område.
 4. Efter 20 minutter skal du fjerne overskydende olie med en tør klud.
 1. Frisk plet vaskes straks med koldt vand.
 2. Hvis blodsporene stadig er tilbage, skal du behandle det med sæbevand.
 3. Skyl med en ren, lidt fugtig klud.
 1. Placer isen i en pose og læg tyggegummi eller paraffin voks.
 2. Skraber forsigtigt den hærde masse af med en blunt kant af en kniv eller en saks.
 3. Hvis der er spor tilbage, send dem en varm, men ikke varm luftstrøm med en hårtørrer.
 4. Slet med en blød klud.
 5. Gentag om nødvendigt.
 1. Sug en fedtet plet med et papirhåndklæde.
 2. Tør med en fugtig klud.
 3. Stænk med salt, stivelse eller talkum.
 4. Efter tre timer skal adsorbenten fjernes og skylles med rent vand.
 1. Bland med opvaskemiddel eller sæbe.
 2. Beat rigeligt skum.
 3. Behandl pletten med en sæbeopløsning.
 4. Tør det tørre.
 5. Rengør med en fugtig klud.
 6. Tør det.
 1. Fjern væske med et tørt håndklæde.
 2. Fortynd en spiseskefulde eddike i en liter vand.
 3. Tør det snavsede område af med en løsning.
 4. Skyl med rent vand.
 5. Tør det.

En lys sofa med læder polstring ser altid præsentabel og stilfuld. Men hvis du ikke ser det ordentligt ud, mister møblerne hurtigt sin tiltrækningskraft. Hvordan korrekt at passe på lette lædermøbler? Her er syv enkle regler, der hjælper med at holde sofaen smuk i lang tid.

 1. Rengør regelmæssigt fra støv. Tør støvet fra sofaen en gang i ugen med en fugtig blød klud og vakuum. Brug en særlig beslag til møbler.
 2. Undgå temperaturudsving. Du kan ikke lægge en lædersofa i nærheden af ​​opvarmningsbatterier, varmeapparater, i direkte sollys. Du kan heller ikke sætte klimaanlæg. Huden vil tørre og knække. Selv en sofa med en høj kvalitet belægning vil hurtigt miste sit oprindelige udseende.
 3. Tillad ikke grove påvirkninger. Tryk ikke stærkt på overfladen, når du vasker eller fjerner pletter. Og selvfølgelig skal du beskytte møbler fra børns bouncers. Belægningen vil miste elasticitet og revne.
 4. Påfør beskyttelsesudstyr. Som en forebyggende foranstaltning skal du anvende en speciel beskyttende sammensætning til huden en halv år om en forvasket sofa. Nej? Egnet stearinsvamp eller almindelig hjemmehjælp: glycerin, petrolatum, vegetabilske olier. Anvend dem ikke tæt, en udtalt olieagtig film bør ikke være. Efter behandlingen skal hele overfladen være poleret med en blød, tør klud.
 5. Fjern pletter hurtigt. For at fjerne de tørrede og farvede pletter fra huden, især lys, er det svært alene. Det er bedre ikke at tillade dyb penetrering af forurenende stoffer i porerne, men at fjerne dem straks.
 6. Forlad ikke farvede puder på sofaen. Og ikke kun puder. Eventuelle ting med ustabilt farvestof kan kaste på polstring og derefter kun professionel rengøring vil spare dig.
 7. At lægge et dæksel på. Hvis du har et langt fravær, skal du dække sofaen med en kappe af tæt stof. Det beskytter belægningen mod støv og tørring.

Enhver sofa "sidder op" med omtrent samme hastighed. Lige på lysbetrækningen er "favorit" områder bogstaveligt set iøjnefaldende. Men vær ikke forstyrret: her er fire dokumenterede opskrifter, hvordan man renser en hvid lædersofa fra fedtede pletter med folkemidlet.

 1. Slog 100 ml mælk med et enkelt ægprotein.
 2. Påfør blandingen med en blød klud til hele overfladen.
 3. Der lægges særlig vægt på de "mørkede" steder.
 4. Tør serviet tørre hele sofaen.
 • bordseddike;
 • vand;
 • flydende ammoniak;
 • Glycerin, vaselin, baby eller olivenolie.
 1. Forbered en opløsning fra en spiseskefulde eddike, to spiseskefulde ammoniak og et glas varmt vand. (Hvis eddike ikke er der, så kan du bruge babysæbe i stedet).
 2. Tør dem hele sofaen.
 3. Tør det tørre med en tør klud.
 4. Påfør et blødt smøremiddel med en blød klud. (Hvilket af følgende er ved hånden).
 5. Efter en halv time polerer du overfladen med en tør klud.
 1. Skær pæren i halvdelen.
 2. Behandle halvdelen af ​​hele sofaens område, skær overfladen af ​​løgene, da de bliver snavset og tørt.
 3. Vær særlig opmærksom på fedtede områder.
 4. Tør polstret af med en ren, blød klud.
 1. Børste en lille smule tandpasta på pletten med en tandbørste.
 2. Gnid uden tryk.
 3. Brug en fugtig klud til at fjerne rester af pastaen ren.
 4. Tør det.

Layfaki til polstring fra tekstiler

Hvis der ikke er mulighed for at ryge for en sofa, så kan du klare snavs og egne hænder, fordi du ikke kan stramme - pletterne bliver absorberet i stoffet, og det vil være umuligt at trække dem uden hjælp fra specialister. Følgende er metoder til hurtigt og effektivt at fjerne forskellige urenheder fra tekstiler.

 • bordeddike (9%) - en spiseskefuld;
 • ammoniak - en spiseskefuld.
 • vand.
 1. Bland eddike og ammoniak i lige store mængder.
 2. Påfør blandingen på pletten og lad den tørre.
 3. Skyl med en klud gennemblødt i rent vand.
 1. Bliv våd.
 2. At falde i søvn med salt.
 3. At opretholde 10-15 minutter.
 4. Skræl saltet med en børste.
 5. Behandles med sæbevand.
 6. Bliv våd.
 7. Skyl med rent vand.
 8. Bliv våd igen.

Pen, felt-tip pen, læbestift, neglelak

 1. Påfør acetone med en bomuldskive, for eksempel på et spor fra en kuglepen.
 2. Gnid ikke pletten, men flyt fra kanterne til midten.
 3. Skyl med rent vand.
 4. Blot og tørt.
 1. Lad dråberne helt hærde.
 2. Skru forsigtigt af med en knap kant af en kniv eller en saks.
 3. Sæt et papirserviet.
 4. Jern med jern.
 5. Sæt et rent serviet og stryg det igen.
 6. Gentag indtil stedet forsvinder helt.
 7. Vask af med sæbevand.
 8. Skyl med rent vand.
 9. Bliv våd.
 1. Lad pletten tørre godt.
 2. Skraber forsigtigt af den tørrede skorpe.
 3. Behandl stedet med en svamp med sæbevand.
 4. Bliv våd.
 5. Skyl med rent vand.
 6. Våd igen med en tør klud.
 • eddike - en teskefuld
 • koldt vand - glas;
 • vaskesæbe.
 1. Eddike blandes med vand.
 2. At behandle en plet en opløsning.
 3. Dernæst gnide stedet med en hozmyl.
 4. Skyl med rent vand.
 5. Tør med en tør klud.
 6. Gentag om nødvendigt.
 1. Placer isen i en pose.
 2. At sætte på cud.
 3. Når det fryser, skal du forsigtigt skrabe det af.
 4. Hvis der er spor tilbage, tørre dem med en bomuldsstynge., Soaked in vodka.
 1. Blot pletten med et papirhåndklæde.
 2. Stænk med salt.
 3. Lad i ti minutter og børste af.
 4. Beat med svampeserviet.
 5. Påfør skum på den fedtede plet.
 6. Gnid og lad i yderligere ti minutter.
 7. Skyl med rent vand.
 8. Det er godt at blive våd.
 • sæbeopløsning - liter;
 • bordeddike - to spiseskefulde.
 1. Hurtigt bliv våd med et håndklæde.
 2. Tilsæt eddike til sæbevandningen.
 3. At udarbejde en løsning en plet.
 4. Skyl med rent vand.
 5. Blot og lad tørre.
 1. Umiddelbart blød alle væsker.
 2. Bland eddike og vand 1: 3.
 3. Vask pletten.
 4. Lad være helt tør.
 5. Behandle området med en sæbeopløsning.
 6. Skyl og skyl med vand.
 7. Få igen våd og lad tørre.
 1. Påfør sammensætningen på pletten.
 2. Skyl med rent vand.
 3. Væsken fugtigt grundigt.

Den mest "duftende" forurening: øl og urin. Hvis en sådan plet absorberes og tørres, må du ikke tørre den, det virker ikke - duften er fast tyggegummi polstring. Hvis der er en baby i huset, er det næsten umuligt at undgå forekomst af børns urin på sofaen. Hvad skal jeg gøre?

 1. Fortynd eddike med vand i forholdet 1: 3.
 2. Fugt en opløsning med en klud og læg den på pletten.
 3. Våd det våde sted med en tør, ren klud.
 4. Gentag proceduren mindst tre gange.
 1. Støv spild sodavand på pletten.
 2. Lad i omkring en time.
 3. Børste det af.
 4. Støv støvbelægningen op.
 1. Fortynd peroxidet med vand 1: 1.
 2. Spild pletten med en opløsning.
 3. Vent, indtil den kemiske reaktion slutter.
 4. Tør med en tør klud.

Det er værd at bemærke, at ingen af ​​de beskrevne opskrifter ikke giver 100% garanti for resultatet. Hvis du stadig tør at vaske sofaen hjemme, har du valgt en opskrift, men det fungerede ikke - fortsæt ikke med at "pusse din finger i himlen", men hellere konsultere fagfolk fra rengøringsservice.

Anmeldelser: "Der er stadig skilsmisse fra butiksfonde"

Vi har et lille barn, så med en sofa at lave noget til noget. end nuværende forsøgte ikke at vaske. Vanish, det hjælper men ikke for længe, ​​og efter det bliver pletter, og så bliver de grå. så jeg forsøgte HOA. SOAP. Det hjalp. sæbe sat i et bassin eller spand, hæld lidt vand, ryst, indtil alle sæbeskum (sæbe kan ikke trække ud), og en pensel til at anvende skumme pverhnost, gnide evstevstvenno har, og Seled bare tørres af med en klud. HER.

Med en lys sofa blev en plet fra rødvin taget ud af salt. Vi hælder meget salt, det absorberer fugt. Fjern det farvede salt og drys og gnid igen. Fra duften af ​​børns urin slippe af med dette: førte en opløsning af chlor (hvidhed) 1: 3c med vand. Vandene er selvfølgelig 3 dele. Denne løsning gennemblødt dybt ind i møblerne. Og på toppen blev facierne vasket af Fairy, men ikke meget, så er skummet så vanskeligt at rengøre.

Irinka T, http://nisorinki.net/kak-pochistit-divan-ot-gryazi-v-domashnix-usloviyax/

Jeg er ved min bitter erfaring for nylig overbevist om, at et sådant ansvarligt job er bedre at betro til fagfolk! Især hvis du har en ny sofa, og du har ikke planer om at købe en erstatning! Min sofa er kun 2 år gammel, men jeg blev lidt fast i løbet af denne tid. Jeg rensede det med forsvindende strengt i henhold til vejledningen, men jeg stødte på et andet problem: Vandkredse forsvundet fra tapestriben, som også var tilbage efter tørring. Så jeg rengjort og rengjort, og som følge heraf måtte jeg stadig kalde en renseri hjemme!

Jeg renser møblerne med en sædvanlig sæbeopløsning. Jeg laver et skum fra husholdningsæbens spåner og sætter derefter skummet på polstring. Hvis pletterne er stive, bliver du nødt til at prøve at gnide. Pulver er også muligt, men kun ved, at uden blegemiddel.

Jeg har en sofa i ayvoryens stue, så det kræver regelmæssig rengøring. Tidligere måtte jeg ringe til et rengøringsselskab, de vaskede vinduer for mig og rydde sofaen. Nu har jeg en damprenser med forskellige dyser, og nu klarer jeg det selv. Ud over sofaen og vinduerne er det nemt at vaske fliser og desinficere overflader, hvilket er vigtigst uden nogen kemi. Jeg råder dig til at bruge en gang, men rengøring i huset er meget lettere.

Hvordan slippe af med svamp og skimmelsvamp i badeværelset: Er der nogen pålidelige metoder eller vil kun hjælpe reparationer

Sådan fjernes skimmel fra væggene i lejligheden: Et overblik over hjemmemekanismer og metoder

Toilettet var tilstoppet: hvordan man rengør det selv ved hjælp af husholdningskemikalier, sodavand, eddike og mekaniske apparater

Terapeutisk tabel nummer 7: egenskaber og sorter af den "renale" diæt

Terapeutisk kost nummer 7: hvorfor det hedder "renal". Sådan styrer du mængden af ​​salt og proteinfødevarer. Tabel over tilladte produkter og tallerkener. Funktioner underarter "Seven". Eksempelmenu og tilbagemelding.

Tegn på gonoré hos kvinder: Hvad angiver infektionen, og hvordan man bekræfter det

Symptomer på gonoré hos kvinder, og hvorfor sygdommen er svært at genkende. Funktioner af patogenens mikrobiologi. Hvilke dele af reproduktionssystemet påvirkes oftere. Hvordan infektionen opstår. Metoder til diagnose og behandlingsregimer.

Opskrift courgette med hakket kød i ovnen: ost, grøntsager, champignon og kødvariationer

Stegte ægplanter: som koteletter, som svampe, på asiatisk måde og andre reinkarnationer af blå grøntsag

Vulvit hos kvinder og piger: hvorfor er der inflammation og måder at hoppe tilbage

Symptomer og behandling af vulvitis hos kvinder og piger. De vigtigste faktorer, der prædisponerer for sygdommen. Ved hvilke tegn er det muligt at genkende en patologi. Metoder til behandling afhængig af symptomerne. Forebyggende foranstaltninger.

Gardnerella vaginalis: dysbiose med karakteristisk "aroma"

Symptomer og behandling af gardnerella hos kvinder. Hvorfor udvikler dysbiosen i vagina, og hvordan man genopretter mikrofloraen. Komplikationer af gardnerellez. Generelle terapimetoder, og hvilke lægemidler er acceptable i graviditeten.

"Mastodinon": Hvornår skal man vente på et resultat af et homøopatisk præparat

Instruktioner til brug af "Mastodinone", sammensætning og princip af lægemidlet. Ordninger for lægemiddeladministration i dråber og tabletter. Indikationer og kontraindikationer. Bivirkninger. Særlige instruktioner og analoger.

Vasilina Smotrina: "Mine seks sønner er mine hjælpere"

Mor seks sønner Vasylyna Smotrina sikker: selv i en stor familie af en kvinde skal finde tid til selvudvikling, at være smuk, og fysisk aktive. Om hvordan hun formår og nyder hvad lifehack - i et interview Woman365.ru portal.

Symptomer på vulvovaginitis: hvordan man genkender og helbreder betændelse i det intime område

Behandling af vulvovaginitis hos kvinder: hvorfor er en integreret tilgang nødvendig. Hvordan man identificerer patogenet. Hvilke faktorer påvirker sygdomsbegyndelsen. Valget af lægemidler afhængigt af årsagen.

Hvad skal peck den Pink Chicken i 2017?

Salat "Vinaigrette": Nye billeder af "den mest nyttige skål"

Aubergineopskrifter i ovnen: Et udvalg af diæt, festlige, kød og ost sorter

© 2013-2018 Kvinders magasin "Woman365.ru". Kopiering af materialer er kun tilladt med angivelse af den aktive hyperlink til kilden. Projektet af internetforlag "Webopolis".

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

94 − = 91