Sådan beregnes diagonalen på tv’et

Sådan beregnes diagonalen på tv'et

Sådan måles diagonalen på dit tv

Korrekt matchet tv-størrelse - Et løfte om behageligt at se yndlingsprogrammer og andet medieindhold. Erklæringen "jo mere diagonal af tv'et er bedre" er ikke helt rigtigt. En fælles måling af måling af diagonal af et fjernsyn er inch. Denne værdi angives normalt på boksen fra tv'et i form af 22 "42" 52 "b osv.

Med det samme vil vi angive det en tomme, svarende til 2,54 cm eller 25,4 mm. dvs. du skal bare formere størrelsen af ​​dit tv ved denne. Hvis diagonalen på dit tv er 22 "(tommer), så vil 22 * ​​2.54 være 56 cm.

For at beregne diagonalen på tv'et kan du bruge regnemaskinen og enhedskonverteren.

Sådan måles diagonalen på dit tv

Hvis kassetten fra fjernsynet bortskaffes, og instruktionen ikke findes, kan diagonalen på tv'et måles på forskellige måder:

• Find modellen på dit tv på internettet (på fabrikantens websted eller i Yandex.Market) og se, hvad diagonalen er.

• Mål tv'ets diagonal manuelt.

I det første tilfælde er alt nemt, vi finder den rigtige model, gå til fanen "Egenskaber" og se på de oplysninger, vi har brug for:

For den anden metode til måling af tv'ets diagonale har vi brug for en lineal eller "meter". Vi tager målinger som angivet i figuren, fra nederste venstre hjørne til øverste højre (eller omvendt). Mål kun skærmen, ikke inklusive rammen.

Hvis du er interesseret i størrelsen i tommer, divider derefter det resulterende tal i centimeter med 2,54 og få resultatet i tommer.

Hvordan vælger du den rigtige diagonale størrelse til dit tv

Når du vælger TV-formatets størrelse, skal du være opmærksom på to ting - dette er visningsafstanden og skærmopløsningen. Med den anden nu er alt meget nemmere end før, fordi Alle moderne tv'er understøtter mindst HD Ready-opløsning. Men afstanden til fjernsynet skal beregnes. Dette kan nemt gøres ved hjælp af bordet:

Vi vælger kvaliteten af ​​udsendelserne og skærmdiagonalen får vi en behagelig synsafstand.

Sådan måles diagonalen på dit tv

Mange købere ved at vælge et passende tv skal være opmærksom på skærmens dimensioner og parametre, da dette vil bestemme niveauet for komfort under visning. Dimensioner af tv kan beregnes afhængigt af diagonalen, men ikke alle ved, hvordan man gør det bedre: i tommer eller centimeter. Faktisk er påstanden om, at tv'ets diagonale i centimeter nødvendigvis skal være større, ukorrekt. Denne artikel beskriver, hvordan du måler diagonalen på tv'et korrekt.

Vilkår for oversættelse tommer i centimeter

Tommer er en velkendt måleenhed og svarer til 2,54 centimeter. Imidlertid vurderes denne værdi nu lidt forældet i overensstemmelse med de nye regler i det internationale system for alle måleværdier, og det forventes at blive trukket helt tilbage. Men nu bruges denne enhed (1 tommer) stadig til at angive kalibrer af enheder, herunder tv'er, som bruger den til at måle skærmens størrelse. På trods af at måling af tv'ets diagonale i cm ville være meget lettere, så er beregningen udført i tommer og betegner denne parameter med et dobbeltslagsikon "(standard citat). Samtidig måler mange brugere stadig diagonal af tv'er, ikke kun i inches, men også i centimeter.

Den vigtigste parameter på tv-skærmen er den afstand, der vil blive målt mellem vinklerne af sin matrix på den modsatte side til hinanden.

For at finde ud af, hvor mange centimeter der udgør størrelsen af ​​en skærm, kan du bruge specielle automatiske konvektorer. Disse programmer giver ikke et præcist svar på spørgsmålet om, hvordan du genkender tv'ets diagonale, men lader dig samtidig forstå, hvor mange cm i en bestemt betydning. For eksempel er den beregnede skærmstørrelse på 32-37 "93,98 centimeter. Før du endelig bestemmer model og størrelse på enheden, vil det ikke være overflødigt at kontrollere tabellen med basisværdier og finde ud af, hvor mange centimeter der vil være i denne eller den pågældende skærm, og også at foretage din måling.

At oversætte tommer i centimeter er simpel nok, for dette blev kompileret tabel diagonalt tv i cm og inches:

Hvad påvirker skærmopløsningen

For at finde ud af størrelsen af ​​tv'ets diagonale må du ikke beregne det i dit sind, da du kan bruge en standardkonvektor eller bare se i bordet. Det skal huskes om den afstand, hvorfra du vil være mere behagelig at se tv, samt opløsningen af ​​det gengivne billede. Det afhænger helt af videosignalet og skærmen på en bestemt enhedsmodel. Der er en hovedregel, ifølge hvilken, jo mindre billedopløsningen, jo mindre voluminøse skal være diagonal af tv. For eksempel, hvis dens værdi er 81 eller 120 cm, så er den ideelle opløsning fuld HD. Den kendsgerning, at kvaliteten af ​​opløsningen afhænger af antallet af punkter, hvorfra den er dannet, giver dig mulighed for at se fjernsyn uden for kompromis med bildekvaliteten. For mere information, se artiklen om reglerne for valg af opløsning på tv-skærmen.

LCD-tv med en diagonal på 32 til 55 tommer eller 81 cm skal give et kvalitetsbillede, der kan ses fra enhver afstand. Standard 32-tommers tv vil fungere på det rette niveau, når det ses i en afstand af 2,5 meter fra skærmen til seeren. Bredden og højden, opløsningen samt dimensionerne af tv-diagonalerne skal fuldt ud opfylde køberens behov. Fabrikanter tager højde for dette og tilbyder modeller med et optimalt forhold mellem apparatets dimensioner og dimensionerne af matrixen.

Hvordan vælger du den rigtige løsning

Så ved at vælge diagonalen på tv-skærmen afhænger det af, hvor behageligt det er at se enheden i driftstilstand. Det er værd at huske på, at store modeller på 40-55 tommer som regel er ret dyre og passer ind i intet rum, så mange købere foretrækker at købe mere kompakte og budgetmæssige muligheder. For et standard værelse er egnet til et konventionelt tv med en diagonal på 32 eller 40 tommer, men den bedste mulighed er enstemmigt anerkendte enheder med skærme 40-42 tommer. Det er bedst at studere i forvejen en komplet liste over tilgængelige modeller med forskellige skærmstørrelser på tv'et, og så endelig beslutte dig om valget.

Mange kunder noterer sig fordelene ved enheder med en diagonal på 32 "eller 81-82 centimeter - dette er en fremragende budgetmulighed, der passer til små værelser. En universel mulighed var Samsung 32K5500 med en forbedret grænseflade og operativsystem, men signifikant reduceret lysstyrke. LG-mærket tilbyder også alternative muligheder, for eksempel modeller 32LH604V og 32LH609V. Deres bredde og højde justeres under hensyntagen til andre parametre. En meget funktionel model fra et andet ikke mindre populært mærke er Philips 32PFS6401, som modtog en masse positiv feedback fra kunderne.

TV Samsung 32K5500

Enheder med en diagonal på 43 eller 42-40 tommer, som svarer til 81-100-120 cm, er efterspurgte blandt mange købere, hovedstedet i denne liste er optaget af tv Sony 43WD752 og 43WD756. Der er også værdige alternativer, som du også bør være opmærksom på, for eksempel Samsung 40K5500, samt Philips 40PFT5501. At se sådanne tv'er er en fornøjelse, især når det kommer til de nyeste modeller, hvis bredde og højde passer perfekt sammen.

TV Sony 43WD752

Valg af de tilgængelige indstillinger med parametrene 55 "(81-120 cm) er ikke så bred, men købere kan ikke desto mindre nemt vælge de mest egnede modeller. Det bedste blev enstemmigt anerkendt Samsung 55KS7000, sit værdige alternativ er LG 55UH850V. Begge muligheder er præget af forbedrede funktioner og et komplet sæt af nødvendige muligheder.

TV LG 55UH850V

Selvfølgelig afhænger fjernsynets valg ikke kun af dets størrelse. Der er mange andre parametre, som du bør være opmærksom på. Fans af computerspil på den store skærm skulle lære at vælge et tv, der er ideelt til PlayStation. Og hvis du er fan af film i genren "handling", så er det ikke overflødigt at lære om en sådan parameter som opdateringshastigheden på skærmen - det afhænger af kvaliteten af ​​afspilning af dynamiske scener.

Vurdering af de bedste tv i 2017, fordele og ulemper ved optimale modeller. Sammenligning af priser, beskrivelse af funktioner og tekniske egenskaber ved tv'er af forskellige mærker.

Tv-skærm diagonal

Tv-diagonalen spiller en stor rolle, når du vælger en tv-modtager. Fra det korrekte valg af skærmstørrelse afhænger komforten af ​​at se videoen på skærmen. Og det er helt forkert at sige, at jo mere tv'ets diagonale er i cm, jo ​​bedre.

Hvor meget vil det være, hvis 1 tomme pr. Cm overføres? Som det er kendt 1 tommer svarer til 2,54 centimeter. Tommer (fra tommelfingeren) er navnet på afstandsenheden i europæiske ikke-metriske målesystemer. I dag er en tommer mest almindeligt forstået som engelsk tommer, svarende til 2,54 cm nøjagtigt.

I det engelske system er 1 tommer = 12 linjer = 72 point = 1/12 fod = 1/36 værftet.

Efter vedtagelsen af ​​det internationale system af SI-enheder betragtes tommer som en forældet betegnelse, som gradvis skal udfases. Men på trods af dette bliver tommerne fortsat brugt i teknikken, når de angiver kalibre og formfaktorer, for at være kompatible med længe etablerede tekniske løsninger. Således som anvendt inch mark dobbelt apostrof (citat "). I tv-teknologi udtrykt i inches diagonal skærm, som måles som afstanden mellem modsatte hjørner af matricen. For eksempel kan en 37" en skærm med en diagonal på 37 inches eller 37h2,54 = 93, 98 cm.

Enkel længde konverter til at konvertere tommer til centimeter og cm til inches:

For eksempel, hvis du tager et tv 32 tommer, så hvor meget vil det være i cm? Ved hjælp af beregningerne i konverteren finder vi, at 32 inches i centimeter vil være 81,3. Et andet eksempel, vi oversætter 22 inches i cm, vi får 55,9 centimeter. Og hvis du tager en diagonal på 42 inches, får vi 106,7 centimeter.

Tv diagonal i cm og tommer, konverteringstabel:

Valget af tv'ets diagonale påvirkes af to faktorer:

  1. 1) Afstanden hvorfra du vil se fjernsynsmodtageren;
  2. 2) opløsningen af ​​billedet vises på skærmen.

Og denne opløsning af billedet afhænger både af skærmen, den enhed, du har købt, og på videosignalet, der er tilført til tv'ets indgang.

I figuren kan du se, hvordan du måler diagonalen på tv'et.

Du kan tjekke det selv, når du vælger et tv-apparat. Hvis du ser tæt på et billede med lav kvalitet, f.eks. Fjernsyn, kan du bemærke alle manglerne i både billedet og videosignalbehandlingskredsløbet. Og hvis du trækker lidt tilbage, vil små fejl blive umærkelige.

For eksempel, hvis vi tager en TV modtager med en 32-tommer, for 625-line signal (sende tv) læseafstand er omkring tre diagonale 32h3 = 96 inches eller centimeter 96h2.54 = 243, hvilket er omtrent lig med 2,5 meter. Og hvis opløsningen af ​​billedet svarer til 720p, afstanden til skærmen til normal visning er allerede 1,9 meter eller mere. Hvis tv'et allerede er Full HD, vil videoen være praktisk fra en afstand på 1,3 meter eller mere. Det viste sig den mindste afstand til skærmen, når du ser med, som ikke vil være synlig i billedet forårsaget af video struktur.

Hvis du f.eks. Har en synsafstand på ca. 2,2 meter, kan du købe en HD Ready TV, en enhed med diagonal på op til 37 tommer. Hvis du vælger et Full HD-tv, kan du øge diagonalen til 52 tommer uden at gå på kompromis med billedkvaliteten. Og de nye modeller med en opløsning på 4K (Ultra HD), der har et video konverteringsmodul op til UHD-opløsning, vil være mere end 60 inches i denne synsafstand.

Men når man ser fra en afstand, der overstiger den estimerede, vil meget forskel mellem tv med forskellige opløsninger ikke være synlig. Glem ikke, at selve enhedens opløsning skal stemme overens med videosignalet for den bedste kvalitet afspilning. Så når i dag næsten alle TV Full HD, og ​​selv der er modeller med en opløsning på Ultra HD (4 gange Full HD), er det nødvendigt at tage hensyn til antallet af pixel i videosignalet.

Ether TV har tilladelse SD (625 linjer). Men digitalt tv bliver mere og mere populært, og opløsningen skal også anerkendes, men det bliver større end SD. En masse film er med kvaliteten af ​​Full HD, men indholdet med Ultra HD er stadig meget lille. Du kan rådgive i dag for alle beregninger, der skal udføres under forudsætning af, at du ser videoer med kvaliteten af ​​Full HD, og ​​du får en mindste synsafstand. Og hvis du har brug for at øge afstanden, for eksempel at indstille tv'et i stuen, så skaderne på kvaliteten af ​​billedet, du ikke kan se.

Tv'ets diagonale i cm bordet

Mindste visning af fjernsynet og skærmdiagonalens størrelse kan forbindes med et sådant bord:

Præsenteret diagonale TV i inches og centimeter, bordet giver mulighed for to muligheder for at vælge den tredje. Tabel vælge den vandrette størrelse skærmdiagonal, lodret videoopløsning vælge på skærmen (afhængigt af tv og på et indgangssignal) og i skæringspunktet mellem disse mængder vil blive krævet synsafstand i meter.

Et signal med en kvalitet på 720p kan producere satellit-tv-programmer, spil fra konsoller, kopier af BD-diske, digitalt tv.

Opløsning 1080p svarer til Full HD-tv, og det er bedre at bruge sådanne enheder, hvis du har kilder til et sådant signal. Selv om der er kredsløbsløsninger til at øge signalets opløsning til 1080p, men sådanne ordninger virker ikke altid perfekt. Alt skal kontrolleres på stedet.

Derfor er det bedre at bestemme afstanden til skærmen på forhånd og dermed vælge den ønskede opløsning og tv'ets diagonale i cm for behagelig visning.

Oversigt over Samsung tv-apparater i 2017 udgivelse, funktioner og priser.

Nye modeller af LG-tv i 2017.

Det første OLED TV, nyt i hver serie, alle modeller og priser.

Alle Panasonic modeller til 2017. Kort beskrivelse og priser.

De bedste modeller for 2017 ifølge resultaterne af EISA udstillingen.

Nye modeller af Philips TV-modtagere, kort om nye funktioner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

77 − 72 =