Sådan sættes opvarmningsmålere i en lejlighed

Sådan sættes tællere til opvarmning i en lejlighed: registrering af dokumenter og installation

I vores land blev loven om energibesparelser vedtaget. Ifølge dokumentet er alle boligejere forpligtet til at installere varmemåleapparater i den. Styring af strømmen af ​​vand, gas og elektricitet er længe blevet almindeligt. Mange troede på, at varmen ikke kunne beregnes, så tællerne på den blev en ægte nyhed. Sådan beskrives målerne til opvarmning i en lejlighed i denne artikel.

Hvad mener brugerne om opvarmningsmålere i en lejlighed? Vidnesbyrdene viser, at fordelene ved at installere registreringsinstrumenterne er palpable.

Ejeren af ​​boligen må kun betale for den modtagne varme, der ikke dækker omkostningerne ved tab ved transport. For maksimal besparelse skal du fjerne alle kilder, der bidrager til varmeforbruget i huset: Monter vinduesrammer, der er lufttætte, opvarm rummet og udfør andre aktiviteter. Der er to muligheder for installation af enheden.

Montering af en fælles husmåler

Mange er interesserede i at sætte målere til opvarmning i en lejlighed.

Det skal bemærkes, at folk, der bor i højhuse, kan løse problemet med at regne med varmeforbrug ved at benytte sig af at installere ikke en person, men en fælles husstandsmåler. Dette skal bemærkes, er den billigste løsning. Trods alt er udgifterne til en regnskabsmæssig enhed høj, men den vil blive fordelt blandt beboere. Resultatet vil være helt acceptabelt.

Indikationer fra enheden, som samleren fjerner en gang om måneden. Ejeren af ​​hver lejlighed skal betale i henhold til kvadratet af boligareal. I dette tilfælde overholdes en klar betingelse: Hvis varmeleverandøren ikke giver forbrugeren den rette temperatur i rummet, forpligter han sig til at returnere de bidrag, som lejeren bidrager med.

Hvordan starter husstandsmåleren?

Første fase af arrangementet er et møde mellem lejere i hele huset. Det diskuterer nøgleproblemerne ved den kommende installation. Det bestemmer også hvem der vil fungere som en samler, tager vidnesbyrd og udsteder kvittering til betaling.

Beslutningen af ​​mødet fastlægges i protokollen, hvorefter det er muligt at ansøge selskabet med en skriftlig erklæring om samtykke til at installere enheden.

Hovedprioriteten i det samlede husaggregat er dets billighed. Den økonomiske side af brugen af ​​den kan dog ikke tilfredsstille brugerne. Der er mange grunde. For eksempel kan utilstrækkeligt isolerede lejligheder og indgange føre til øget varmeforbrug.

Er der en udgang? Installerer de varmemålere i lejligheden?

Ofte indbyggere anvender installationen af ​​individuelle tællere. Sådanne varmemålere til opvarmning til en lejlighed er meget dyrere, men effektivitetsniveauet har de højere.

Tekniske begrænsninger ved installation af en individuel tæller

Inden du lægger målere til opvarmning i lejligheden, skal du gøre dig bekendt med en række tekniske begrænsninger. Varmemåleren til individuel brug er installeret på afløb, som fører direkte til lejligheden. I flere enheder af den gamle type blev der som regel tilvejebragt varmeledninger med vertikal modifikation. Det betyder, at lejligheden kan have mere end en riser. Hver af dem bliver nødt til at installere en tæller, som vil koste ejeren ret dyrt.

Løsningen på dette problem er installation af specialdesignede målere til varmeapparater. Men installationen af ​​en sådan enhed i vores land er endnu ikke praktiseret, men i Europa er denne metode blevet udbredt.

Fabrikanter af aggregater tilbyder en vej ud af deres situation. For ikke at sætte flere meter, skal du afsætte installationen af ​​distributører, som måler strømmen af ​​kølevæsken på baggrund af forskellen i temperaturer på radiatorens overflade og luft i rummet.

En anden måde ud af situationen er installationen af ​​en fælles hus enhed, som blev beskrevet ovenfor.

I bygninger, hvor ledninger er lavet vandret, er installationen af ​​måler til styring af varmeforbruget ubegrænset. Kompakte enheder er monteret på et rør, der leverer varme til rummet. I nogle tilfælde sker installationen på rørledningen.

Termiske tællere arbejder med flowmålere af forskellige modifikationer. Afhængig af brugsbetingelserne kan du anvende en af ​​fire muligheder. Lad os overveje hver for sig.

Dette er en tæller med et samlet design. Det kan skrues, turbine eller winged. Grundlaget for enheden er omdannelsen af ​​kølemidlets translationsbevægelse til elementets bevægelse til måling.

Dette er den mest overkommelige enhed hvad angår omkostninger. Det kan ikke bruges, hvis kølevæskens rolle er vand med øget stivhed, eller det indeholder rustpartikler, skalaer eller skalaer. De kan tilstoppe de mekaniske dele af enheden. Derfor installeres specielle filtersystemer inden installation af enhederne. Derudover tolererer den mekaniske konfiguration ikke en skarp strømningsudsving.

Elektromagnetiske enheder indeholder i grunden en aktuel manifestationsfaktor, når væsken passerer gennem et magnetfelt. Enheder har en høj nok metrologisk stabilitet. De trådte ind i omfattende drift. Ukorrekt i indikationerne kan skyldes tilstedeværelsen af ​​urenheder i vandet og dårlig kvalitet af ledningsforbindelsen under installationen.

Udstyr er anslået hvirvler, som fremgår af forhindringen placeret på kølevæskens vej. Designet kan monteres både på rørledninger med vertikale og vandrette modifikationer. Apparater udviser følsomhed for tilstedeværelsen af ​​luft i røret, niveauet af svejsekvalitet og urenheder indeholdt i vandet.

Aflejringerne på rørene påvirker ikke apparatets funktion negativt. Instrumenter kræver på størrelse med lige sektioner i rørledningen før og efter flowmåleren.

Enheder, der opererer på ultralyd

De kan måle den tid, som væsken har passeret gennem rørledningen fra kilden til modtagelse af signalet. Enheder er Doppler, frekvens, tid og korrelation.

Under alle omstændigheder skelnes enhedens arbejde ved uklanderlighed. Enheden måles i rent vand uden urenheder eller målestok. Forkerte indikationer kan forekomme, hvis der er bobler eller målestok i kølevæsken. Denne enhed er pålidelig og holdbar.

Hvad skal der knyttes til tælleren?

Som enhver måleenhed skal måleren have et passende certifikat og et pas. Dokumenterne vidner om den oprindelige godkendelse af enheden, som blev udført på anlægget. Disse indikatorer skal anvendes på enhedens krop. De ligner et stigma eller et klistermærke. Tidspunktet for kontroltesten afhænger af enhedens model. Den gennemsnitlige indikator for begivenheden er en gang hvert fjerde år.

Hvem foretager en forebyggende undersøgelse af enheden?

Den aktuelle kontrol af enheden udføres efter udløbet af testintervallet.

Til dette formål skal ejeren af ​​boliger finde anvendelse på en række tilfælde:

 • lokale afdeling af Rostest;
 • en privat organisation, der ejer disse beføjelser
 • fabrikantens servicecenter.

I en sådan proces som at installere målere til opvarmning i en lejlighed, skal du vælge et firma, der vil levere installation på professionelt niveau. Mange virksomheder garanterer yderligere vedligeholdelse af enhederne. Eksperter vil være ansvarlige for den planlagte inspektion.

Sådan installeres og tilsluttes enheden

Hvordan man sætter målere til opvarmning i lejligheden ved alle reglerne? Ejeren selv har ikke ret til at installere. Installation udføres af særlige organisationer, der har godkendelsesakkreditering for sådanne tjenester. Medarbejdere i virksomheder trin for trin følgende aktiviteter:

 • forbindelsesprojektet kører;
 • et dokument er aftalt i selskabet, der vil installere enhederne
 • der er installation af måler til opvarmning i lejligheden;
 • efter afslutningen af ​​arbejdet er apparaterne forseglet;
 • udstyr registreres
 • enheder bliver sat i drift, og så overføres de til tilsynsorganisationen.

Hvordan vælger man et firma for at installere en tæller?

Når du vælger det firma, der vil installere enheden, skal du være opmærksom på en række vigtige punkter:

 • Tilstedeværelsen af ​​en ledig ingeniørs afgang til anlægget, under hvilken kommunikation vil blive inspiceret
 • gennemførelse af alle faser af installationsarbejdet
 • Tilstedeværelse i specialudstyret og faglærte arbejdere
 • tilstedeværelsen af ​​selskabets tolerancer og certifikater
 • Oplysninger om virksomheden i Unified State Register of Legal Entities
 • garanti for igangværende arbejde
 • ydelse af præferenceydelser til en bestemt kategori af borgere
 • muligheden for betaling i rater og betingelserne for tilbagebetaling
 • serviceydelser.

Så hvor meget er varmetællerne i lejligheden? Prisen for selve måleapparatet sammen med en reguleringsventil, et filter og en stopventil er ca. 10.000 rubler eller mere afhængigt af modellen.

Men for dette beløb skal du tilføje omkostningerne til installationen. Derfor er det nødvendigt at betale ikke kun varmemålere i lejligheden. Installationsprisen vil stige betydeligt og beløbe sig til omkring 20 000 rubler.

Aflæsningerne fra denne enhed fjernes på nøjagtig samme måde som med en elektrisk måler. Endvidere udfyldes kvitteringen, hvor forskellen i angivelser multipliceret med den nuværende takst er fyldt.

Opvarmningsgebyret for måleren betales i Sparebankens grene. Som modtager er det selskab, der leverer varmeforsyning, angivet.

Varmemåleren bliver en god assistent til ejeren af ​​lejligheden eller huset. Det vigtigste er at bestemme, hvilken fælles husstand eller person, der skal installere, hvilken enhed der skal bruges, og tildele professionelle arbejdere sagen.

Om tællerne til opvarmning i lejligheden er anmeldelserne meget forskellige. Mange beboere mener, at tilgængeligheden af ​​individuelle enheder bidrager til at spare månedlig varmeregning med 30-40%.

Måler til opvarmning i en lejlighed: klassificering af målere og regler for deres installation

I Rusland blev loven om energibesparelse vedtaget. Dokumentet forpligter alle ejere til at installere målere i deres hjem. For at overvåge forbruget af vand, har gas og elektricitet længe været en vane blandt de fleste udlejere. Mange fejlagtigt betragtede varme til at være en ikke-registrerbar faktor, så varmemålere for dem blev en ægte nyhed. Hvordan installeres den enhed, der er obligatorisk for alle? Lad os forstå.

Varianter af installation af måleapparater

Fordelen med at installere målere er indlysende. Ejeren af ​​boligen betaler kun for den modtagne varme, uden at forkaste betaling af tab ved transport. For at spare maksimumet er det nødvendigt at fjerne alle kilder til mulig varmetab i huset: installer lufttæt vinduesrammer, isoler rummet osv. Der er to muligheder for indstilling af tælleren.

Beboere i højhuse kan løse problemet med at regne med varme ved at installere en fælles husmåler. Af den måde er disse de billigst mulige. Trods alt er prisen på en varmemåler, som ikke er billig, og dens installation vil blive "spredt" på ejerne af flere lejligheder. Det modtagne beløb som følge heraf vil være ret acceptabelt. Aflæsningen af ​​en sådan indretning tages en gang om måneden. Betalinger fordeles til hver lejlighed i overensstemmelse med dens område. På samme tid, hvis tjenesteudbyderen ikke i god tro opfylder sin del af kontrakten og ikke sikrer den aftalte temperatur i huset, er den forpligtet til at returnere de betalte penge til beboerne.

Det bør begynde med afholdelse af en generalforsamling af ejerne af boligen. Det skal diskutere alle nuancer af den kommende installation og bestemme hvem der skal tage målerens læsning og skrive ud kvitteringer til betaling. Beslutningen af ​​mødet skal fastsættes i protokollen, hvorefter det er muligt at kontakte administrationsselskabet med en skriftlig ansøgning om tilslutning af enheden.

Den mest billige metode til opgørelse af varme er et husantal. Men af ​​en række årsager kan den økonomiske virkning af det ikke vente

Metode nr. 2 - individuelle måleinstrumenter

Den største fordel ved en husbygningsenhed er dens billighed. Den økonomiske virkning af brugen heraf kan imidlertid være meget lavere end forventet. Og der er mange grunde til dette. For eksempel er usikre indgange eller lejligheder naboer, der resulterer i varmetab, uoverkommelige. Derfor vælger mange individuelle målere til opvarmning, som installeres direkte i lejligheden. Dette er en dyrere, men meget effektiv løsning.

Distributører installeres på hver radiator i lejligheden. Inden for en måned fastsætter de temperaturen på batterierne og holder øje med de mindste dråber. Baseret på disse oplysninger beregnes varmeafgiften

Før du planlægger installationen af ​​en individuel regnskabsenhed, skal du gøre dig bekendt med nogle tekniske begrænsninger. Varmemåleren er monteret på stigrøret, der fører til lejligheden. I gamle flerlejlighedskonstruktioner blev lodret rørledning af varmeledninger oftest udført. Det betyder, at lejligheden kan have flere stigerør, der hver især skal være installeret enhed, hvilket er yderst ufordelagtigt. Løsningen på problemet kunne være installation af specialmålere til opvarmning af batterier, men sådant udstyr anvendes ikke i vores land, men i europæiske lande er det en almindelig praksis.

Fabrikanter af meter tilbyder at installere i huse med vertikale ledninger såkaldte distributører, som måler strømmen af ​​kølemiddel baseret på temperaturforskellen på batteri- og rummets luft. En anden løsning på problemet er en husstandsmåler. I bygninger med vandret ledningsinstallation i lejligheden af ​​eventuelle opvarmningsmålere er ikke kompliceret. Kompakte modeller af enheder er monteret på et rør, der leverer kølemiddel til et rum eller i nogle tilfælde til en returledning.

Varmemålere arbejder med forskellige typer flowmålere. Afhængigt af driftsbetingelserne kan du vælge mellem fire muligheder.

Forhold til de mest enkle tællere. Kan være skrue, turbine eller skovl. Anordningens funktionsmåde er baseret på transformationen af ​​kølemidlets translationsbevægelse til måleelementets bevægelse. Det mest overkommelige udstyr. Kan ikke bruges, hvis der vælges hårdt vand som kølevæske, eller hvis rustpartikler, skalaer eller skalaer er til stede. De tilstopper de mekaniske dele af enheden, så det anbefales at installere specielle filtre før den. Derudover tåler mekaniske anordninger ikke kraftige svingninger i strømmen.

Mekaniske varmemålere anses for at være de enkleste måleinstrumenter. Men de er meget følsomme over for kølevæskens kvalitet, de lukker hurtigt og går uden for rækkefølge

Elektromagnetiske tællere til opvarmning i en lejlighed i deres arbejde bruger faktoren for udseendet af en elektrisk strøm, når der føres en væske i et magnetfelt. Instrumenterne har en tilstrækkelig høj metrologisk stabilitet og drives med succes. Unøjagtigheden af ​​enhederne stiger, når urenheder vises i vandet og dårlige forbindelser af ledningerne under installationen.

Udstyret anslår hvirvlerne dannet bag forhindringen i kølemidlet. Kan installeres på både lodrette og vandrette rørledninger. Instrumenter er følsomme overfor luftens tilstedeværelse i systemet, kvaliteten af ​​svejsning og urenheder i vandet. For deres funktion er det nødvendigt at installere et magnetisk mesh filter. Indskud i rørene forstyrrer ikke deres drift. Enhederne kræver på dimensionerne af de lige sektioner af rørledningen foran flowmåleren og hinsides den.

Mål den tid, fluidet passerer fra kilden til signalmodtageren. Enheder er opdelt i Doppler, frekvens, tid og korrelation. Under alle omstændigheder fungerer udstyret fejlfrit, måling i en homogen ren væske uden urenheder af sediment eller skala. Forvrængninger opstår, når der vises luftbobler, skala eller skala i kølevæsken. Den mest holdbare og pålidelige løsning.

Som enhver måleenhed skal måleren have et certifikat og et pas. Dokumenterne skal indeholde oplysninger om den primære verifikation foretaget af producenten. De samme oplysninger skal anvendes på målerhuset i form af et særligt frimærke eller klistermærke. Under drift skal enhederne også underkastes regelmæssig kontrol. Tidsplanen for implementeringen afhænger af enhedens model. I gennemsnit afholdes arrangementet hvert fjerde år.

Kompakte ultralydsmodeller designet til installation i en lejlighed er præget af høj nøjagtighed, pålidelighed og lang levetid

Montering og tilslutning af målere

Montering af måleren og dens tilslutning kan kun udføres af en organisation, der har en pakke af tilladelser til sådanne tjenester. Dets specialister udfører følgende trin i trin:

 • udføre forbindelsesprojektet
 • koordinere dokumentet i organisationen, der leverer varmeforsyning
 • etablere måleren;
 • registreringsudstyr;
 • Enheden sættes i drift og overleveres til tilsynsorganisationen.

Regnskabsapparater - en god assistent til ejeren af ​​boliger, der hjælper med at bruge midlerne omhyggeligt. Alle, der ikke ønsker at betale for tab under transport af varme og kolde batterier, skal være involveret i at installere en tæller til opvarmning. Især da det ikke er så svært. Det vigtigste er at bestemme for dig selv at tilslutte en individuel eller obschedomovoe enhed og delegere alle andre problemer professionelle.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); God eftermiddag. Automatikken af ​​kedlen AOGV 11 er ustabil.

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hej I år flyttede vi til landet.

ekko adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hej Den anden dag fandt jeg flere sårede på taget.

Internet-encyklopædi om bygningskommunikation

Sådan sættes målere til opvarmning i en lejlighed: installation af individuelle enheder

I uopvarmede rum er det umuligt at leve om vinteren og ingen tvister med dette. Varme radiatorer i de kolde måneder - den fælles fordel af det moderne liv. Men regninger, der regelmæssigt påløber af opvarmningspersoner, overvurderes ofte. Kun at finde ud af, hvordan man sætter målere på opvarmning i lejligheden, har boligejere mulighed for ikke at betale ekstra.

Formålet med installation af tælleren til opvarmning

At opvarme et hus er dyrt. Men private ejere har i det mindste et valg af kedeludstyr og brændstof. Beboere i højhuse har ikke valg - centralvarme med takster udpeget af administrationsselskabet.

Der er dog et redskab til at reducere omkostningerne ved opvarmning af lejligheden - en individuel varmemåler.

Når der ikke er nogen kvalitetsopvarmning. Det sker, at fejl i husvarmenettet er tvunget til at søge alternative varmekilder. Eller grunden til kølerummets radiatorer er, at boligforvaltningen har til hensigt at spare på de generelle varmeudgifter.

Derefter reparerer blikkenslageren ventilen til stopventilerne, hvilket reducerer strømmen af ​​varmt vand i højhusets varmesystem. Beboere fryser og varme sig med elektriske varmeapparater, stigende elregninger. Men omkostningerne ved opvarmning falder ikke fra dette.

Når varmen er for meget. Overophedet luft i værelserne er ubehageligt, du skal åbne vinduet for at sænke det samlede temperaturniveau. Og trods alt er udadvendte enkle metoder penge brugt på "gadeopvarmning." De kan reddes ved at indstille regulatorerne på varmebatterierne og varmemåleren - på varmekredsen i lejligheden.

Skjulte komponenter i betalinger til opvarmning. Fra kedelhuset kommer kølevæsken ind i netværket med en varmetemperatur, men ved indgangen af ​​varmeledningerne til husene er temperaturen anderledes, lavere. Levering af kølevæsken gennem rørene ledsages af varmetab på grund af dårlig isolering, dette er forståeligt. Men disse varmetab betales af slutbrugeren - ejerne af lejligheder i højhuse, der ikke er udstyret med varmemålere.

Månedlige betalinger til andres boareal

Hver lejlighed hus skal være udstyret med varmemålere - Artikel 13, stk 5 i forbundslov №261-FZ af 23.11.2009 Administrationsselskabet overholder denne bestemmelse, og i slutningen af ​​hver måned, fjerner varmeforbrug for højhusbyggeri, som ligger i dens jurisdiktion. Beløbet for varmeenergi er simpelthen opdelt mellem lejlighederne ved deres boligareal. Selvom denne tilgang ikke kan begrundes.

Data om beboelsesrummet, der er tilgængelig i straffeloven, er baseret på hver enkelt lejlighedens tekniske pas. Imidlertid tager sådanne datablade ofte ikke hensyn til dataene om lejlighedens genplanlægning, hvilket øger opvarmningsområdet. Der er ingen oplysninger om stigningen i forbindelsesstederne til radiatorer.

I mellemtiden forbruges lejligheder med ombygning og med et udvidet antal varmeapparater mere varme end andre. Og da det generelle husvarmeenergiforbrug er opdelt af pashuset, betaler beboerne i "almindelige" lejligheder den varme, der forbruges af lejerne i de "forbedrede" lejligheder.

En simpel måde ud af situationen for at betale for andres varme - individuelle målere på varmekredsløb af lejligheder. Besparelser på termiske energiomkostninger, hvoraf forbruget er bestemt af varmemåleren, udgør over 30% af det tidligere på opvarmning betalinger i forbindelse med størrelsen af ​​huset (normative).

Typer af distribution af boligvarmeanlæg

Lejligheder i højhuse er udstyret med enten vertikale eller vandrette ledninger i varmesystemet. I lejlighedskomplekser bygget før begyndelsen af ​​XXI århundrede blev opvarmningssystemerne opdrættet lodret.

Vertikalt varmesystem

Termisk systemets lodrette kontur er lavet af enkeltrør, mindre ofte to-rør. Men altid med et konstant løb af kølevæske gennem mellemstore niveauer - fra bunden og derefter fra top til bund. Især lodret fordeling af opvarmning er almindelig i Khrusjtjov.

Opvarmning med vertikale ledninger har alvorlige ulemper:

 • ujævn varmefordeling. Varmebæreren pumpes gennem et vertikalt orienteret gulvkreds, som ikke sikrer ensartet opvarmning af lokalerne på forskellige niveauer. dvs. i lejlighederne på de nederste etager vil det være mærkbart varmere end i værelserne tættere på taget i højhuset;
 • vanskelig regulering af graden af ​​opvarmning af varmebatterierne. Behovet for hvert batteri med bypass;
 • problemer med at afbalancere varmesystemet. Balancen i enkeltløbsopvarmning af vertikale ledninger opnås ved at indstille afstengningsventiler og termostater. Men med den mindste ændring i tryk eller temperatur i systemet er det nødvendigt at foretage justeringen på ny;
 • kompleksitet med en individuel redegørelse for varmeforbruget. Stoyakov i det vertikale system til opvarmning af værelserne i lejligheden mere end en, så konventionelle varmemålere vil ikke fungere. De skal bruge flere - for hver radiator, som er dyrt. Selvom der er et andet varmemåleringsværktøj til rådighed til opvarmning af det vertikale ledningsføring - varmeren.

Opbygningen af ​​et system med en vertikalt orienteret varmeledning var billigere end vandret ledningsføring - færre rør var påkrævet. Sådanne besparelser i æra med massemodeludvikling af byområder i Rusland i XX århundrede blev betragtet som ret berettigede.

Vandret distribution af varme i en højhus

Med vandret ledningsføring af varmesystemet er der også en vertikal feederstiger, som distribuerer opvarmningsmediet langs gulve. Røret af den anden riser, der tjener som returlinien, er placeret i en lodret teknisk aksel ved siden af ​​føderstigerøret.

Fra begge fordelingsstiger, fodres vandrette rør af to kredsløb ind i lejlighederne - foder og retur. Returlinjen opsamler det afkølede vand, transporterer det til en termisk station eller en varmekedel.

Fordele ved vandret distribution af varmeledninger omfatter:

 • muligheden for at justere temperaturen i hver lejlighed såvel som i hele motorvejen (installation af blandingsenheder er nødvendig);
 • reparation eller forebyggelse på et separat varmekreds uden fuldstændigt at slukke for varmesystemet. Afstengningsventilen giver dig mulighed for at dække lejlighedens kontur til enhver tid;
 • hurtig start af opvarmning på alle etager. Til sammenligning, selv i et velafbalanceret enkeltrørs lodret lednings system, vil afgivelsen af ​​kølevæsken til alle radiatorer tage mindst 30-50 sekunder;
 • installation af en varmemåler på konturen af ​​lejligheden. Med en vandret fordeling af varme er dets udstyr med en varmemåler en simpel opgave.

Ulempen ved et vandret varmekreds er dets øgede omkostninger. Behovet for installation af en rørretur parallelt med forsyningsrøret øger prisen på boligvarme med 15-20%.

Funktioner af varmemålere

Gruppen af ​​individuelle varmemåleapparater er designet til drift i opvarmningsnet med en rørkanal på 15-20 mm og et volumen af ​​kølevæske i intervallet 0,6-2,5 kubikmeter i timen. Beregninger af de forbrugte termiske varmemålere og varmefordelere udfører uafhængigt med dataudgangen til det elektroniske display.

Beregningsindretningen modul bestemmer mængden af ​​varme i et forudbestemt tidsrum (time, dag eller måned), vedligeholdelse og akkumulere denne information i hukommelsesindretningen inden 12-36 måneder. Det mest hensigtsmæssige er installationen af ​​en ikke-flygtig tæller til opvarmning (dvs. med en ekstra strømkilde - et batteri).

Afhængig af varmemålerens model vises måleværdierne som kilowatt per time, megawatt per time, gigajouler eller gigacalorie. For ledere og andre brugsvirksomheder kræves der en test for varme i Gcal. At genberegne i gigacalory er det nødvendigt at anvende den relevante overførselsformel. For eksempel, for kilowatt pr. Time - multiplicere værdien med en faktor på 0,0008598.

Typer og egenskaber ved boligvarmemålere

Hver meter er et kompleks af flere enheder. Dets kit kan omfatte temperatursensorer, regnemaskiner af mængden af ​​forbrugt varme samt konvertere til tryk-, strømnings- og varmebærer modstand. Den præcise konfiguration af varmemåleren er etableret af producenten for en bestemt model.

Afhængig af princippet om regning for forbrugt termisk energi er varmemålere udstyret med ultralyd eller mekanisk (taktometrisk) flowmåler. Også modeller af instrumenter med flowmålere af andre typer (for eksempel hvirvel eller elektromagnetisk) produceres, men de distribueres ikke bredt. Varmemålere er beregnet til at indsamle oplysninger om varmeforbruget kun på varmekredsets vandrette ledninger.

En separat gruppe af varmemålere er regnemaskiner og varmefordelere, som ikke kræver at tappe ind i varmekredsen. Disse enheder bruges til at beregne varmeomkostningerne til radiatorer til varmekredsløb.

Den enkleste type konstruktion, så den billigste (ca. 9000-10000 gnid.) - en enhed med to-wire temperatursensorer, en vandmåler og en elektronisk regnemaskinenhed. Maskinens vigtigste arbejdselement er en del (pumpehjul, turbine eller skrue), der roterer, når den passerer gennem kølevæskenheden. Antallet af rotationer bestemmer volumenet af varmebæreren, der passerer gennem tælleren.

Kontakttermometre er integreret i forsyningsrørene og returstrømmen af ​​boligens varmekreds. Det første termometer er placeret i skranken, i en speciel stikkontakt. Den anden er installeret på returrørledningen, i en kugleventil med specielt design (med stikkontakt) eller i en tee udstyret med en termoværk.

Fordelene ved mekaniske varmemålere:

 • prisen på ca. 8000 rubler;
 • designet er enkelt og pålideligt
 • ingen ekstern strøm kræves

Tiltræk tilstrækkelig korrekt stabilitet af indikatorerne og muligheden for montering i vandret eller lodret stilling.

Minusser af termisk tællere af mekanisk type:

 • Garantiperioden er ikke mere end 4-5 år. Hvert fjerde år er verifikation obligatorisk;
 • højt slid på roterende dele. Imidlertid repareres alle mekaniske tællere for små penge;
 • Det roterende element hjælper med at øge trykket i varmekredsen;
 • modtagelighed for vand hammering
 • stort behov for et tilfælde af den faktiske strøm af varmemediet i varmesystemet til det nominelle flow etableret af producenten.

Det er obligatorisk at indarbejde et groft filter foran den mekaniske varmemåler i kredsløbet. Enheden er yderst følsom over for indholdet af mekaniske suspensioner i volumenet af kølevæsken!

Ultralyd varmemåler

Kølevæskestrømningen bestemmes ved hjælp af et ultralydsignal udstrålet af radiatoren og modtaget af modtageren. Begge dele af den termiske ultralydsmåler er monteret på et vandret opvarmningsrør, der etableres en vis afstand mellem dem.

Signalet fra radiatoren følger strømmen af ​​varmebæreren og når modtageren efter en tidsperiode afhængigt af kølevæskens hastighed i varmekredsen. Baseret på tidsdata er kølevæskestrømningshastigheden indstillet.

Der er mere end 10 varianter af ultralydsmængder - frekvens, Doppler, korrelation mv. Ud over de vigtigste opgaver kan ultralydvarmemåleren have funktionen til at regulere strømmen af ​​kølemidlet.

Fordele af ultralyd varme meter til lejligheder:

 • Lav pris i den grundlæggende konfiguration - fra 8000 rubler. (indenlandske modeller);
 • data om varmeforbrug opkaldes på LCD-skærmen ved at trykke på en knap, hvilket er praktisk;
 • drift af enheden forårsager ikke en stigning i hydraulisk tryk i varmesystemet

Fordelene omfatter en lang levetid - mere end 10 år (verifikation er nødvendig hvert 4. år) og strøm fra det indbyggede batteri.

Minusser af ultralydsmåler:

 • følsomme for sammensætningen af ​​kølemidlet. Hvis luftbobler og mudderpartikler (skala, skala osv.) Er indeholdt i det, vil apparatets aflæsninger være forkerte og i retning af stigende varmeforbrug.

For ultralydsmængder er der en installationsregel - rørledningssektionen foran enheden, og efter at den skal være lige (den krævede samlede længde af et lige segment er mere end en meter). Derefter giver måleren de korrekte data på varmeforbruget.

Regnemaskine og varmefordeler

Disse enheder udfører målinger af de relative omkostninger ved termisk energi. I deres design - en varmeadapter og to temperatursensorer. Hvert tredje minut måler sensorerne temperaturerne på radiatorens overflade og i rummets atmosfære, hvor forskellen bestemmes. De indsamlede oplysninger om varmeforbruget opsummeres og vises på enhedens skærm.

Varmekalkulatorer er programmeret til at fungere på en bestemt radiator på tidspunktet for installationen på den. Alle de nødvendige koefficienter og effektparametre af radiatoren tilføjes til målerhukommelsen, som gør det muligt at vise data om varmeforbruget i kilowatt-timer.

Tallene angivet af varmefordelerne vises i konventionelle enheder. At oversætte dem til kilowatt-time multiplicere værdien af ​​aflæsningerne ved radiatorens vurdering og koefficienten svarende til typen af ​​radiator. Figurer af koefficienten leveres af målerproducenten baseret på resultaterne af laboratorieundersøgelser.

Regnemaskiner og varmefordelere er placeret til at udføre varmeenergimålinger på en enkelt radiator. dvs. i en lejlighed, hvor opvarmning er opført af sådanne apparater, bør der være så mange meter som der er opvarmning radiatorer. Begge typer af måler er effektive uanset lejlighedsopvarmningsskemaet og driftsegenskaberne for kølevæsken, der anvendes i varmekredsen.

Fordelene ved distributører og regnemaskiner af varme:

 • omkostningerne i størrelsesordenen 2000-2500 rubler. dvs. deres installation er fordelagtig i små lejligheder udstyret med fem radiatorer eller mindre (men mere end 2);
 • lang levetid uden kontrol - 10 år;
 • enkel og hurtig installation på eller i nærheden af ​​radiatorhuset
 • Overførsel af data fra flere varmemålere via en radiokanal til en enkelt controller, summere dem (tilgængeligheden af ​​et radiomodul afhænger af enhedens model);

Et overbevisende argument til fordel for installation af sådanne anordninger er fuldstændig uafhængighed af måleresultaterne fra kølevæskens kvalitet.

Ulemper ved lejlighedens regnemaskiner og varmespredere:

 • den relative fejl i måling er op til 7-12% (den største fejl er iboende i varmespredere), hvilket er højere end for "indlejrede" varmemålere;
 • data om energiforbrug er korrekte, hvis det beregnes ud fra resultaterne af målinger af flere enheder inden for lejlighedsgrænserne. En regnemaskine kan ikke bestemme atmosfærens varmeforbrug korrekt fra en radiator. Der kræves konsolideret data for flere enheder;
 • Effektivt arbejde kun på fabriks modeller af radiatorer af opvarmning. dvs. eventuelle modifikationer af radiatorens fabriksudstyr ved måling af varmen ved sådanne varmemålere er uacceptable.

Monteringskit til installation af en kalkulator eller en varmefordeler vælges af typen radiator på den krop, som måleren installeres. Håndlavede måder at installere en meter på vil reducere kvaliteten af ​​dataindsamlingen. Hvis der ikke er et specialmonteret monteringssæt, er det mere rationelt at reparere enheden ved siden af ​​det batteri, der betjenes af det.

Proceduren for lovlig installation af en varmemåler

Sekvensen af ​​handlinger med det formål at installere en individuel varmemåler i lejligheden er som følger:

 • skriftlig anmodning til husforvaltningsorganisationen om tilladelse til at installere varmemåleren. Til brevet er det nødvendigt at vedhæfte kopier af dokumenter på ejendomsretten til lejligheden, lejligheds tekniske pas;
 • opnåelse af tekniske betingelser for installation af en varmemåler fra en varmeleverandør (normalt et administrationsselskab)
 • udarbejdelse af et projekt til individuel varmemåling og installations teknisk dokumentation. Gennemført af en organisation, der har retlig ret til at levere projekttjenester
 • koordinering af projektdokumentation med varmeforsyningsvirksomheden.

Skaffe en varmemåler, før man opnår et aftalt projekt på termisk energi, bør ikke være, fordi kan afvises af forskellige grunde. Med al dokumentation for projektet, er det fortsat at vælge en termometer - ultralyd, mekanisk eller ekstern installation (for eksempel varmekalkulator).

På den købte model skal du modtage fra sælgerkontrol (vare og kontanter), instruktioner, garantikort og en kopi af det nuværende kvalitetscertifikat.

Virksomheden, som installerer varmemåleren, skal have tilladelse til denne type arbejde. Før du vælger en entreprenør, er det nødvendigt at evaluere dataene på kandidaterne (USRLE, certifikater, SRO-tilladelser), installatørernes professionalisme (specialudstyr, listen over installationsarbejder, tilgængeligheden af ​​installationssætet), garantierne for det udførte arbejde.

Vær opmærksom på at ud over varmemåleren har du brug for yderligere instrumenter og enheder: bypass, radiatortermostater, rørfiltre, tees osv. Ved at installere arbejdet er det nødvendigt at forsegle en varmemåler eller varmefordeler. Forseglinger sættes af repræsentanter for varmeforsyningsvirksomheden.

Når installationen er umulig eller urentabel

Ved installation af en individuel varmemåler vil administrationsselskabet blive afvist, hvis der ikke er husvarmemåler i en fleretages bygning. For at beregne koefficienten for ODN skal du kende varmeforbruget af hele huset.

Betalinger til varmemåleren i følgende situationer vil være højere end uden den:

 • Indgangen af ​​varmeprofilen til fleretagesbygningen er lavet i henhold til en forældet ordning - gennem elevatoren;
 • Lejligheden er i slutningen af ​​huset, på den sidste eller første etage;
 • Der er slots i vinduesrammerne, i låget til hoveddøren;
 • balkon (balkon) er ikke glaseret;
 • renset indgangsstue (brudte vinduer, ajardør) osv.

Bemærk, at for at minimere omkostningerne ved varmeenergi er det ikke nok at etablere en husbyggeri og lejlighedsmeter. Det er nødvendigt at modernisere bygningens varmesystem - at erstatte elevatorenheden på AITP eller AUU. Kun i et sådant strømsystem af højhuse er det muligt at opnå komfort i lejligheder med minimale betalinger til opvarmning.

Video om individuelle varmemålere

Installation af en varmemåler er et krav i lovgivningen i Den Russiske Føderation. Men denne norm gælder ikke for lejligheder i højhuse. Årsagerne til, at der kan være problemer med individuelle varmemålere, er diskuteret i denne video:

Petersburger installerede varmemålere i sin lejlighed i 2013 og var overbevist om 30% overbetaling til opvarmning. Men ZhSK-3 har ikke travlt med at kompensere sine udgifter. Se videoen:

Lovgivning kræver udrustning af varmeanlæg i en højhus med husmåler, men kun almindelig (for hele huset). Og individuelle husstandere nyder godt af ledere af flerelejlighedholdige husstande i det eneste tilfælde - hvis huset er nyt eller rekonstrueret (varmeisoleret) i henhold til moderne standarder.

Bare spørgsmålet opstod om at installere en tæller til opvarmning. I en lejlighed, hvor vi nu lever en vertikal fordeling af varmesystemet, opvarmes det meget, og vi skal åbne vinduerne, og regningerne til varmen kommer til at blive enorme. For nylig købt en lejlighed, har halvdelen af ​​huset allerede overgivet, og vores kun efter seks måneder. Der er en vandret fordeling af opvarmning, og vi vil straks sætte måleren på varme. Jeg vil ikke betale for den varme, der frigives i vinduet, men jeg er bange for, at straffeloven ikke vil give tilladelse til en vis fiktiv grund.

Jeg har også rørt på dette emne. For nylig afsluttet opførelse og efterbehandling af et privat hus til familien og nu kom det til punktet at installere individuelle varmemålere i huset. Mange af de beskrevne strukturer og rækkefølgen af ​​handlinger i installationen af ​​tællere, men vi vendte os stadig til specialister og gjorde uden amatørpræstationer.

Internet-encyklopædi om arrangement af netværk af teknik og teknisk support

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

26 − 23 =