Møbler Empire

Møbler i Empire-stil: funktioner, historie, interessante fakta og anmeldelser

Empires stil er kendt for sit antikke aristokrati, formernes klarhed og lykkens færdighed. Han blev en levende afspejling af Napoleons Bonaparte historiske styre. Empire udtrykkes i hele retningen af ​​kunst, arkitektur og design. Den klassiske trend i indretning er fyldt med elegance, unik smag og charme.

Møbler i Empire-stil kan kaldes et kunstværk. Det absorberede de vigtigste træk ved den fremlagte retning. Imperiet blev skabt for at fremhæve velvære, aristokrati og magt, storhed og betydning. Det er både et luksuriøst men diskret interiør.

I dag er salonerne af møbler i stil med rococo, barok, imperium meget populære. De syntes at være kommet ned fra de store kunstnere fra fortiden. Imperiet skildrer retningen i det 18. århundredes kunst. Denne stil stammer fra Frankrig. Subtile kunst, charme og samtidig storhed gennemsyrer det. På fransk betyder imperium "empire9raquo; Derfor regerer det patos og arrogance, teatralitet og raffinement.

Imperiet er epoken til regeringschefen Napoleon Bonaparte. Blomstringen er 1804 år. Denne stil eksisterede fra 1799 til 1820. De humør der hersker på det tidspunkt i samfundet, de kulturelle tendenser, havde deres aftryk på denne stil.

Imperiet blev det højeste punkt for udviklingen af ​​classicisme. Dette er en rationalistisk stil, der involverer rationalitet og hensigtsmæssighed af møbler. Han viste sig ikke spontant. Han skabte kunstnerens hånd. Derfor ser alle designelementerne ud så festligt og storslået. De er som skrevet med en pensel på lærredet.

Imperiet er en kunstigt skabt stil. Han arvede træk ved flere store civilisationer. Først og fremmest afspejler det det antikke Grækenland, Rom, samt Egypts kulturelle udsigter.

Navnet på stilen kan også oversættes fra latin. I dette tilfælde lyder det som "power9raquo ;. Dette er den vigtigste betydning af den gamle tendens i kunst og design.

I Rusland, under imperiens fødsel, blev det betragtet som en god ide at efterligne fransk kultur. Derfor blev de nye tendenser inden for design af interiør, møbler og tilbehør straks vedtaget af det russiske samfunds elite. Takket være denne stil blev opdelt i to typer. Der var møbler i stil af det russiske imperium, såvel som den franske retning. I den første variant var der mere blødhed og enkelhed. Frankrig foretrak imidlertid en prætentiøs patos, luksus.

Møbler i Empire-stil, hvis egenskaber bestemte sig for at tilhøre denne retning, låner gamle former. I indretningselementerne vises pilasters, kolonner, cornices osv. Igen. Griffiner og sfinkser, karyatider og løvepoter er til stede i dekorationerne af bordets overflader.

Disse er pompøse, monumentale produkter. Forfatterens kreative fantasi var noget begrænset af ræsonnement. Adelen foretrak imidlertid at stræbe efter en gentagelse af det gamle Roms livsstil. Interiører på dette tidspunkt begyndte at adskille teatralitet, prangende dekoration med udtalt træk af efterligning.

Imperiet var klart reguleret. På det tidspunkt var lokale skoler simpelthen fraværende. Dette blev udtrykt i en vis begrænset kreativ fantasi og præcis matematisk beregning. Symmetrien af ​​linjer, balance og orden er blevet de vigtigste træk i imperiet.

Møbler i Empire-stil er utroligt komfortable. Til fremstilling heraf anvendes både mørke og lette træarter. Og på væggene af produkter kan være helt fraværende i divisionen. Det mest anvendte materiale er mahogni. Det er dekoreret med bronze eller forgyldning. Finer er ret simpelt, men dens ydeevne er perfekt. Møblerne blev trimmet med det. I dette tilfælde blev der anvendt glat poleret sort og rød finér.

Skabe i Empire-stil er massive og monolitiske. Deres hjørner er skarpe. Indretningen er symmetrisk placeret på glatte, skinnende overflader. Profilen af ​​de direkte hjørner er ikke udtalt.

I denne stil er der mange nye designs. Det for eksempel en case-hills, en skænk, en bogreol med en trellis, smalle show-windows. Der er også borde med runde bordplader til servering. Til sædet blev der udviklet en formular som en recamere. Dette er en elegant kort sofa. Den havde en buet form, der ligner halsen på en gåse.

Polstret møbler i Empire-stil, borde, skabe og frysere i fransk retning havde en eftertragtet patos. Symmetri, klare linjer, fantasifulde, tunge efterbehandling var typiske for denne retning.

Til indretning fransk imperium bruger forskellige motiver. Ofte er dette et militært emne. For eksempel, toppe, sværd, lommelygter, laurbærkranser. Pyramider, trofæer kunne også afbildes. På nogle møbler blev bogstavet N. indgraveret. Det symboliserede Napoleons magt og forherligede den store kejser og erobrer.

Kister blev næsten helt tvunget ud af lave frysere, tællere med to døre. Deres øvre låg havde en marmorplade, der fungerede som en konsol. Møblerne blev dekoreret med høj spejle. Sekretærerne blev helt lukket.

Møbler i Empire-stilen blev også fremstillet i en helt anden retning. Den russiske variant af registrering af emner af et indre varierede tilstedeværelsen af ​​naturlighed og sværhedsgrad. Ved dets fremstilling blev gamle former og tegninger opbevaret kolonner og pilasters.

Men det var ikke længere det storslåede franske imperium, der stammer fra Europa. Den russiske stil blev kendetegnet ved akademisk og tilbageholdenhed. Alle indretningens elementer passer ind i det store billede, de var i samme stil. Foruden mahogni blev materialet, der var malet "under den gamle birk", brugt. Ved indretning af møbler i det russiske imperium blev broderi også anvendt. Farverige malerier bragte hjemmevarmen ind i den strenge profil af indvendige genstande.

Imperiet, der blev udtrykt i de kongelige paladser, var anderledes end den indretning, der eksisterede i grundejerenes lejligheder. Imperial værelser og kamre indrettede stole, stole, sofaer fra de dyreste sorter af træ. Deres udsmykning var fantasifulde og smukke. Møbler til de landede ejendomme blev lavet i henhold til paladsmodeller. De oprindelige skitser blev dog raffineret i overensstemmelse med kundernes smagspreferencer. Derfor blev en større frihed for kreativ tanke i denne retning bestemt.

Møbler i Stalin-imperiet var en afspejling af den kulturelle udvikling i æraen af ​​dannelsen af ​​Sovjetunionen. Denne retning i kunsten blev en førende i 30-50'erne. sidste århundrede. Et levende eksempel på den præsenterede stil var Stalins skyskrabere. De var fulde, tunge møbler fra forskellige trætyper, loftet blev dekoreret med krystalkroner og støbning. Skårne skabe, krumme stole stoler, fløjl blev udtryk for Stalins imperium.

Denne retning kombinerer flere stilarter. Som følge heraf erhvervede interiøret kvalitet, massivitet og sværhedsgrad. Et udvalg af egetræspoleret gulv og lige vægge. Farveskemaet bestod af sorte, grønne, brune og beige maling. Denne stil absorberede klassiske antikke romerske kunst ideer.

Efter traditionerne i imperiumets storhedstid begyndte mastrene ikke kun at skabe dyre møbler til adelen, men også relativt billige produkter. Samtidig blev stilens hovedtræk bevaret. Forskellen var i de anvendte materialer.

Billige møbler i Empire-stilen har råd til at købe mellemklassen. Det var bemærkelsesværdigt for dets klodset, men generelt svarede dets udseende til de almindeligt anerkendte kanoner.

For at give møbler en luksus blev den aktivt dekoreret med en bronze finish. For dem, der ikke havde råd til en sådan indretning, tilbød mesterne en forgyldt papier-mache, som imiterede naturligt metal. Dette billige materiale blev også brugt til at lave ørn, løvepoter. Møbler kunne også være dekoreret med svaner, griffins, papier-mache Atlanteans og forgyldning. Der var også egyptiske motiver.

Moderne møbler i Empire stil er lavet af dyre typer af træ (valnød, mahogni, etc.). Det har imponerende dimensioner, symmetriske former. Det ser godt ud i rummelige værelser med højt til loftet.

Sofaen i Empire-stil skal have puder, i det indre og indretning af møbler, mange spejle bruges. Sådanne overflader kan forekomme over sengen, over bordene. Klassikere af stil betragtes som tilstedeværelsen af ​​et spejl over et toiletbord.

Mange tør ikke at anvende imperium til indretning i deres lejlighed eller hus. Han anses for pretentiøs. Men et luksuriøst imperium imperium kan gøres blødere og mere komfortable. Korrekt udvalgt landskab kan tilføje hvert element til det overordnede billede. Polstrede møbler, puder, korrekt belysning gør det muligt at skabe en hyggelig og varm atmosfære.

Funktioner af moderne møbler

At vælge de rigtige møbler til stuen i Empire-stilen, kan du opnå en fantastisk effekt. Antik luksus kan kombineres med moderne design. Samtidig er interiøret originalt, interessant og spændende.

Stole i denne stil har lave rygter. Deres form er buet, og dimensionerne er imponerende. Stoffet er lavet af ægte læder eller dyre stof. Sofaer, sofaer er også foret med brokade, fløjl eller silke. Deres ryg er også lave, men sædet er ret rummeligt. Rammen er lavet af bronze eller træ. Benene er dekoreret med forskellige ornamenter, antikke billeder. Små puder under farven på polstring komplementere sammensætningen.

Skabene er imponerende i størrelse. De er skabt af massive massivt massivt træ. Dekorer med spejle, forgyldning og yndefulde håndtag. Bordet kan have en rektangulær eller cirkulær form. Ben har nødvendigvis smukke bøjninger eller antikke figurer. Sengene er store i størrelse og har en smuk ryg. Nogle gange bruges baldakiner.

I betragtning af funktionerne i de møbler, der er skabt i Empire-stil, kan alle skabe et luksuriøst, usædvanligt interiør i en lejlighed eller et privat hus.

Møbler i Empire stil

Selv om der var utrolige skatter i de stribede Gumbes-stole, skulle Kise Vorobyaninov og den store combinator Ostap løbe efter dem. Det er trods alt et glimrende eksempel på det russiske imperium, som i sig selv er dyrt værdsat! Det franske imperium blev populært i Rusland i 1812-1814, hvilket let kan forklares: nogle ampire møbler blev taget ud af Frankrig, og efter de modeller blev russiske herrer ikke værre.

Navnet på stilen kom fra det franske imperium - imperiet. Empire, på trods af fortsættelsen af ​​den klassiske antikke tradition, er ikke orienteret om demokratisk Athen til den magtfulde og vellykkede Rom. Samtidig blev franske kunstnere fra den napoleonske æra strengt anbefalet at symbolisere et stærkt imperiums symboler i empire-møbler.

Faktisk er det den samme klassikisme, men meget mere højtidelig: mahogni med bronze figurer, lyre, l vinymi hoveder, ørne, sfinkser, Medusa, kranse, laurbær, skjolde og sværd, og naturligvis, dekorative hyldest til kejseren - en bi, en ørn, en stjerne og bogstavet N.

Dette er en smuk og komfortabel møbel, der i virkeligheden slog russiens møbelhistorie. Det er mærkeligt at forestille sig, men før den æra af Empire møbler i Rusland var, i første omgang, ikke i den rette mængde, selv fra de kongelige slotte det kørte bag ham, og for det andet, opdelt i front og hjem.

Efter forbuddet mod import af franske møbler, begyndte at blomstre såkaldt "russisk Jakob" (til ære for de parisiske mestre Georges Jacob) eller "Pavlovsky Empire" til ære for kejser Paul: tung, med en overflod af militære dekorative symboler, såsom møbler syntes usofistikeret russiske top kejserlige storhed.

Empire åbner træets naturlige skønhed: Ved hjælp af rødt jamaicansk træ og poppelbefolkning arbejdede mastrene også med karelisk birk, som blev brugt som møbleringsmateriale for første gang og er materialet i Empire-stilen.

Møbler kom til live: sin rige udsmykning stribe forskellige billeder forretninger, Sphinx, egyptiske scener, svaner, griffe, blev møbler ben dekoreret med dyr ben og arme af deres hoveder. Træ udskæring kunne efterligne bronze ornamenter. Russiske Empire møbler har mere glatte linjer end franskmændene, for dens dekoration er ikke så rigeligt brugt bronze.

I 1830'erne optrådte ideen om et headset for første gang: Et sæt forskellige møbler med samme stil. Der var også deres egne regler for at udfylde sæt: nær sofaen var det for eksempel at have et ottekantet bord.

Det er møbeleksperimenterne af Empire-stilen, som vi er taknemmelige for udseendet på toiletbordene. Moderne toiletborde med et simpelt men udsøgt design spejle, belyst på begge sider af lysekroner.

Og i 1840'erne opstod et handelsrigt, forbundet med det faktum, at aristokratiet blev båret af den neo-gotiske, og imperiet var lidt "overtaken9raquo;

Du skal være opmærksom på, at Empire naturligt deles i det antikke og museum: museet forblev mahogni ting med tunge bronze accenter og antikke møbler - en let, birk og poppel, med træudskæringer.

Empire var den første tid til at lege med tekstur af træ, for at stræbe efter at bevare og demonstrere sin tegning, kunne møbler håndværkere gøre den forreste del af brystet af en bestyrelse, savet hendes kasser linje, og opnå dermed en intakt billede af et træ klinge.

Empire - arkitektonisk stil: hjørner og kolonner i det bliver elementer af kabinetter og sekretærer, opbygger en by i stuen eller kontoret, der står sammen med byen uden for vinduet.

tre perioder af russiske imperium kan skelnes: den første specialfremstillede møbler kejserlige hof, så tæt som muligt på den franske original, den anden - herregård, efterligne hovedstaden, og en "russkaya9raquo, og den tredje, helt et hjem, hjem. Stoffet til dyre møbler tjente som silke, til møbler lettere - rep og chintz.

Til imperiet er også stilen, som fik navnet Biedermeier i Europa: luksuriøse genstande til paladsbrug, rigeligt dekoreret med bronze eller forgyldte medaljoner.

I en moderne studie eller stue kan stilen i et forgænget imperium ikke genskabes fuldt ud: det er usandsynligt, at jagt efter antikviteter vil vare i mange år. Men et par elegante lænestole, betrukket med lyst stripet silke, vil være nok til at skabe et ry for dig med en raffineret smag.

Empire stil i interiøret. Karakteristika, træk af møbler og indretning

Empires stil i det indre er den kejserlige stil, der opstod under Napoleons styre. Hans storhedstid i Europa var kun et årti. Hovedtrækene afspejles i hans navn - dette er kultens stil af personlighed, luksus og storhed. I dag er Empire meget populær i indlandet, især blandt velhavende individer.

Empire stil i det indre: billeder og karakteristika

Stilen i Empire-stil er en fortsættelse af klassisk stil 18c og dens appel til de gamle temaer. Designet er præget af lyse farver i Napoleons flag: rød, blå og hvid. Overvejende skaber kombinationen af ​​hvid med guld og lilla illusionen af ​​rigdom og velstand. Cirkler, rhombs, ovaler, napoleoniske stjerner, bier, kurvede kantsten osv. Bør være til stede i udsmykningen.

Karakteristiske træk ved imperiet er ordenlighed, højtidelighed, streng symmetri, fred og balance af dele. På væggene er det nødvendigt at skabe illusion af lyst silke stof. Denne effekt kan opnås ved hjælp af tekstil tapet. Derudover kan du male væggene, idet du foretrækker lyse og mættede farver. Vær ikke bange for glossy effekt.

I stil med ampirispolzuyut gamle arkitektoniske former: søjler, gesimser, pilastre, konsoller og frizy.Dlya loft ofte bruger rige hvid, bleg creme eller elfenben. For at supplere billedet kan stucco, bare overdriv det ikke, prøv at modstå rigor og klarhed.

Hvad angår gulvet, skal du vælge en parket og mere egnet kunstnerisk med et stort antal brugte træarter. Hvis du laver et solid parketgulv, skal du vælge det under møblernes farve. I stuen og soveværelset kan du lægge et tæppe med en lille bunke. Udover parket kan du bruge marmor - dette vil give interiøret en luksus, men det vil introducere noget forkølelse.

Til fremstilling af møbler i Empire-stilen anvendes værdifulde skove: mahogni, valnød, poppel, eg, karelsk birch mv. Møblerne er altid massive, med glatte polerede overflader, dekorative overhead bronze reliefs, detaljer i form af cornices, kolonner, løvepote, ligner arkitektoniske strukturer.

Lege af lænestole, borde og senge er lavet i form af ben af ​​forskellige dyr. Armstole armlæn hviler på udskårne indretninger i form af griffiner, karyatider og sfinxer. Støttekonstruktionerne tager ofte form af antikke søjler. Detaljer om udskåret indretning er dækket med forgyldning.

Karakteristiske møbelformer i Empire-stil omfatter:

  • Store runde borde;
  • Massive natborde;
  • Senge med baldakiner i form af en røg eller romersk sarkofag;
  • Tabeller til vask i form af stativ
  • Stole, der er nemmere at lænestole, deres ryg har ofte form af en lyre;
  • Forskellige slides, racks, bar counters med marmor top;
  • Reoler;
  • Omklædningsbord med stort spejl og udskæring;
  • Sofa med en høj og buet hovedplade.

Møbler i Empire-stil er overvejende stive, frodige og et eller andet sted ubehageligt. Det vil utvivlsomt understrege det majestætiske interiør i Empire-stil pejsen. Det er helt lavet af marmor eller indlagt med natursten. Som indretning kan du bruge billeder af sfinxer, løver eller ørne.

Det centrale sted i det indre af imperiet er indretningen. Nødvendige tilbehør i stilen er marmorbokse, sølvkurve til frugt og slik, porcelænskål, krystal og samleobjekter. At understrege det generelle billede brug malerier i ånden 18-19 c. Vinduerne er gardinerede med franske gardiner eller kroge i form af en skaft.

Døre gemmer sig ofte bag møbler eller passer under væggenes farve. Ofte udstedes de som portaler og dekoreret med statuer. Som wall decor tapet bruges med et stramt billede eller billede af skove, jagt mv. Og også prydet med medaljoner, forgyldt stuck, søjler, stoffer og pilasters.

Et særpræg ved Empire indretning er spejle. De kan være placeret på de mest uventede steder. Spejle kan være gulv, loft, væg, og store skærme og skærme malenkimi.Kaminnye stribede gobeliner osv .. Dyre tekstiler, kantet med broderi.

Magtens symboler anvendes som dekorative elementer: skjold, sværd, våbenskjold, hjelme, kranse, våben, rustning, fakler mv. Nogle gange indbefatter egyptiske motiver (pyramider, hieroglyffer, sfinxer). Tilføjelsen til designet i Empire-stilen vil fungere som etruskiske vaser, pompeiske malerier, græsk og romersk indretning, renæssance fresker.

Empire-stilen er en luksus, austerity og en klar symmetri. Denne stil er ikke velegnet til enhver familie. Udover at skabe det, bliver du nødt til at bruge nok. Imperiet er ideelt til landhuse og gør deres indre til et palads. For lejligheder er det hensigtsmæssigt at have en tilstrækkelig areal og lofthøjde, så du behøver ikke at tilbageholde og ikke krænke designbeslutningen.

Kære læsere, vi vil være glade for at acceptere din taknemmelighed, samt kritik og eventuelle kommentarer. Vi sammen gør dette websted bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

38 − 28 =