Røghus med røggenerator med egne hænder

Røggenerator til koldt røget hænder

Forbered kødprodukter derhjemme kan være på mange måder, en af ​​dem er kold rygning. Med denne metode opnås aromatisk fisk eller fjerkræ, som opbevares i lang tid på grund af særlige forarbejdningsforhold. Et vigtigt element i denne proces er røggeneratoren til kold rygning.

Han har et forståeligt arbejdsprincip, som kræver en varmelegeme og et bestemt antal tilberedt savsmuld. På grund af termostater er det muligt at holde processen med røgdannelse under kontrol. Du kan lave en røggenerator til kold rygning selv - tegninger, billeder til dette tilbydes på siderne på hjemmesiden.

Hjem brug

Kold rygning er en miljøvenlig proces, da der ikke er brug for skadelige komponenter eller brugen af ​​tvivlsomme procedurer med skadelige konserveringsmidler. På grund af passage af røg fra kød, fedt eller fisk frigives bakterier og skadelige mikroorganismer dør, hvilket positivt påvirker produktets smag og holdbarhed.

Inde i røggeneratoren til kold røgning, hvor foto og video er præsenteret på denne side, opvarmes chips eller savsmuld af en vis brøkdel. På grund af den anoxiske proces ved deres forbrænding fremstår tæt røg. Han bliver tvunget omdirigeret til en særlig container, hvor halvfabrikata er placeret.

Hele proceduren er forenklet på grund af al mulig automatisering af processen. Som følge heraf modtager ejeren duftende produkter, som i mange henseender overstiger varehandlerne.

Den udviklede røggenerator til røghuset med koldrøgning bruger den til at behandle røg med en temperatur på 20-250 ° C. Varigheden af ​​processen afhænger af forskellige faktorer og tager tid fra en til 3-5 dage. Før de udfylder produkterne, forarbejdes de med salt og forskellige krydderier.

Enheden består af et hus med elektriske omskiftere, en foderzone for chips, et lille rør ovenfra, som fjerner akkumuleret røg i den ønskede retning. Doseringen af ​​chips er begrænset af begrænseren, så varmeren er ikke overbelastet med overskydende savsmuld.

Asken får efter at have arbejdet i en speciel beholder, enheden indeholder også et element, som styrer temperaturregimet og tilsætning af træflis. Enheden har en installation for at sikre stabiliteten af ​​regimet for at holde savsmuld udelukkende i glødende tilstand, hvilket forhindrer brænding.

Et kvalitativt røghus af koldrøgning med en røggenerator med egne hænder skabt skal være økonomisk, da det kontinuerlige arbejde ikke beregnes for en dag. Normal er parameteren for elforbrug på et niveau på 4 kW pr. Dag, hvilket kan opnås med 1 kW varmeapparat og termiske kontakter. Strøm leveres fra husholdningsnetværket.

I spånpladen eller savsmulden er det let at placere op til et og et halvt kilo materiale. Denne masse er nok til en stabil og kontinuerlig drift inden for 24-36 timer for et volumen på ca. 1 m3.

For at gøre en røggenerator til kold rygning med egne hænder, er det nødvendigt at forstå dets drift. På grund af det faktum, at luftstrømmen løber gennem afleveringsrøret, dannes der et vakuum, der trækker røg gennem procesåbningen. Den største fordel ved en sådan samling er maksimal autonomi.

Røggeneratorkredsløbet består af tre hovedkomponenter:

 • grundlæggende kapacitet
 • røg ejektor;
 • luftstrømforsyning.

Hovedkapaciteten bruges til savning. Med sin lille mængde skal du tilføje flere chips til savsmulden, da processen med at brænde enheden opretholdes kontinuerligt. Fremstillingen af ​​en røggenerator til kold røgning med egne hænder begynder med udvælgelsen af ​​denne kapacitet. For hende passer en gammel udladet ildslukker.

Ville være den mest komfortable størrelse af et hulrum med en indre diameter på 10 ± 2 cm og længde 50 ± 5 cm. Kapacitet anbringes i opretstående stilling, og bunden er boret til fremstilling af huller på 10 mm diameter. Kompressoren vil blive forbundet gennem den, og den øvre del skal være hermetisk forseglet uden revner.

Dette element af rygeren af ​​kold rygning, lavet af egne hænder, i røggeneratoren kan være placeret i den øvre zone og i bunden i forhold til beholderen. Med det nederste layout kan det bidrage til dæmpning af chips, og det kræver også hyppigere tilsætning. På grund af sådanne funktioner falder enhedens autonome driftstid.

Naturligt udkast genereres ikke ved montering af ejektoren i bunden, da røg- og modtagertanke har et niveau. For at slippe af med manglerne i dette layout vil det være muligt med ejektorens øverste placering i forhold til beholderen med savsmuld.

Luftforsyningen i systemet leveres af en kompressor til røgholdet af en kold rygning med egne håndlavede. Som en given blok er et hvilket som helst luftblæsningsapparat, der f.eks. Anvendes i akvarier, egnet. Strøm er tilladt fra 5-6 W. I nogle tilfælde anvendes selvfremstillede enheder fremstillet af plast og en fan fra computeren.

Fremstilling af træmateriale

Grundlaget for at opnå et kvalitetsprodukt er de anvendte trætyper. Det er uønsket at anvende harpiksholdige nåletræer, hvilket vil give bitterhed til slutproduktet. Under anvendelsen af ​​det fine materiale bliver konstruktionen desuden suppleret med en fjeder i modtagerbeholderen, således at savsmulden omrøres.

Ved brug af store brøkdele forsvinder behovet for en fjeder, da røgen passerer gennem den mere frit. Ved at korrigere rørets længde mellem generatoren og arbejdsområdet for rygning vælges den ønskede temperatur af røgstrømmen.

På sådanne steder som yutub, tilbydes røgrygeren af ​​den kolde røget fisk ved at anvende forskellige kapaciteter: fra en metalkamre til en papkasse. Den maksimale tæthed kan dog opnås fra det gamle køleskab. Hot røget det kan ikke stå, men for en kold det giver god varmeisolering.

Før du lægger produkterne inde, skal de tørres fra marinade.

Overfladen af ​​fugt fører til en forlængelse af processen i tide på grund af dens lange fordampning.

Tips til at arbejde med røggeneratoren

 1. Temperaturen i niveauet 30-35 ° C vil lidt fremskynde processen, mens produktets kvalitet ikke vil falde.
 2. Arbejde med enheden er mere behagelig i tørt blæsende vejr med lavere luftfugtighed.
 3. I røggeneratoren tilføj savsmuld af alder, vinvin, kirsebær. Ved at bruge denne chips vil du få den duft og behagelige gyldne farve på produktet.
 4. Den installerede elvarmer indvendigt vil fremskynde processen med røgdannelse.

Regler for sikker brug af røgrøgrøgere

Enheden skal overholde brandsikkerhedsstandarder. Under en unormal situation skal det automatiske system uafhængigt afbryde enheden fra strømforsyningen. Ledninger er nødvendigvis strukturelt fjernet fra højtemperaturzoner. Røggeneratorens hus behandles fortrinsvis med varmebestandig maling. Strukturen skal have en pålidelig støtte og placeres på en plan, plan overflade.

Jeg kører anden gang til Phoenix-elegant. Jeg forstår ikke hvorfor en sådan høj temperatur destillation? Fire.

 • 01.01.2018 »Sådan isoleres en væg i en lejlighed indefra

  I PIR-plader er det fornuftigt, hvis du har brug for et privat hus for hurtigt at vedlægge varmeisolering. Lugt ikke, ikke.

 • 01.01.2018 »Den bedste hjemmelavede enhed - hvordan man vælger og fra hvad

  Hej Hvert år forbedres apparaterne, børns sår elimineres, vi anbefaler.

 • 01.01.2018 »Den bedste hjemmelavede enhed - hvordan man vælger og fra hvad

  Nyttig artikel. Hvis du vil vide min mening, vil jeg dele det. Jeg gør også mit hjemmebryggeri.

 • 01.01.2018 »Selvfremstillet enhed Domovenok

  Domovyanok 1 var min første moonshine. Jeg købte det i mangel på reklame blev forfulgt. .

 • Hvordan man laver en røggenerator til et røghus

  Rygning, som en metode til at bevare produkter, er kendt i lang tid. I dag har den ikke mistet sin relevans og ikke så meget på grund af den lange holdbarhed, men på grund af smagegenskaberne, som produktet erhverver. I denne artikel skal vi snakke om, hvordan du laver en røggenerator til kold rygning selv.

  Den traditionelle ryger-røg enhed

  Uanset hvilken type rygning der er, er kilden til røg en brand. Med koldrøgning er det vigtigste, at røgen er kold eller varm, men ikke varm. Den maksimale temperatur er i størrelsesordenen + 40 ° C. For at gøre dette opdrættes en ild i et par meter fra rygeskabet, er der lagt en rørskorsten mellem dem. Passerer langs denne sti, køles røgen ned til acceptable temperaturer.

  Enheden er en ryger af forskellige typer

  Enheden af ​​skorstenen er en lang proces. Røgbanen skal give en normal køleskab og skal være lufttæt. At oprette skorstenen er muligt at anvende standard metal skorsten (ikke galvaniseret stål), men er bedre afkøles at ryge, er det ønskeligt rør nedgravet i jorden. Generelt en vanskelig opgave. Det er derfor, at de foretrækker at lave røghuse af varm rygning - færre problemer - de installerede en tønde over ilden og røget ...

  Men der er en simpel røggenerator til kold rygning, som vil koste et par tusind. Men arbejdet kræver en svejsemaskine og evnen til at klare det. Alt andet kan købes på markedet eller i bygningen. Hvis du har alle komponenter, kan du opbygge en røggenerator til at ryge dig selv om en time eller to.

  Enkel røggenerator til koldt røget hænder

  Hvis du ikke har brug for produktionsmængder, kan du lave en lille og enkel røggenerator fra et metalrør. Fra røret gør kroppen, som er fyldt med savsmuld eller spåner. Chipsne tændes nedenfra, røgen stiger opad, hvor den fjernes ved hjælp af et svejset rør ind i røgekammeret. For at øge trykket i den øverste del af sagen, er en lav-effekt kompressor tilsluttet - med en kapacitet på 1,5-2 liter / min. Det vil sige, du kan bruge en akvarie kompressor eller en enhed fra et gammelt køleskab. Hvis der er et valg, så akvariet er at foretrække, da det kan justere intensiteten af ​​røgudgangen.

  Røggenerator til kold rygning af egne hænder: design og drift princip

  Ved udgangen af ​​denne røggenerator er røgen lidt varm. Branden er meget lille, ilden spredes langsomt, den dannede røg stiger langsomt gennem savsmulden. Det køler ned, savsmuld tørrer op. Generelt fungerer alt perfekt.

  I tilfælde af en røggenerator kan du bruge:

  • rundrør med en diameter på 80-90 mm;
  • Et profileret rør med en side på 80 mm eller mere.

  Jo større tværsnit er, desto mere vil det være muligt at lægge savsmulden inde, jo længere vil røggeneratoren arbejde for kold rygning på en fane.

  Rørets længde er 60 cm og mere. Optimal - ca. 1 meter. Igen, jo større røret, desto mere brændstof kan du lægge. På den anden side er for stor en røggenerator ubehagelig at fylde og rengøre, da det viser sig at være tungt og besværligt.

  Røgrøggenerator - en af ​​mulighederne

  Har stadig brug for et rør 3/4 inches - et stykke centimeter 30 eller mere. Tube 1/4 tommer eller deromkring. Dens længde er valgt allerede klar, men skal være 20 cm.

  Har stadig brug for et gitter. Dette kan være ethvert metalgitter med en 2-3 mm celle eller en plade med hyppige huller. For benene skal du finde små stykker af bar / armering / metalstrimmel. Nogle designs gør uden dem, men med dem er designet mere stabilt.

  Ca. sådan en akvariekompressor er egnet til en hjemmelavet røggenerator

  Har stadig brug for en kompressorkapacitet på 1,5-2 liter / min, helst med evnen til at justere ydeevnen. Disse krav svarer til akvariekompressorer. Og du har brug for en choker, så du kan forbinde rørene fra kompressoren gennem den.

  Vi vil beskrive røggeneratoren til koldrøgning på basis af en profilrørsektion 100 * 100 mm. processen er næsten ikke anderledes med en runde rør, men at svejse røret mere vanskeligt, hvis du har en lille oplevelse i svejsning, bedre udnyttelse formet (firkant) rør.

  • På en afstand af 2 cm fra den nederste kant af bulgareren gør skæringerne på to modsatte sider.
  • Vi skærer en firkant ud af gitteret, i størrelse lidt større end rørets tværsnit. Vi indsætter det og fastsætter det i modsatte nedskæringer.

  Sæt gitteret fra bunden

  Kan svejses eller monteres på en skrueforbindelse

  Dette er hvad der skal ske i sidste ende

  Den færdige udsigt og hoveddelen af ​​strukturen

  Det er alt sammen. Hjemmelavet røggenerator til kold rygning. Klar. Det kan testes. For nem brug kan du stadig svejse benene. Og husk, at over nettet vil falde ud gløder og aske, så sætte en røg-generator bør ikke være ikke-brændbart område for koldrøgning.

  I røret lægges tørspån. Du kan bruge savsmuld, men så på et tyndt rør, der er placeret i den øverste del, sætter du en fjeder, som langs længden når til nettet selv. Forårets tilstand og kvalitet er ikke vigtig. Diameteren er vigtig - ca. 2 cm. Hvorfor er det nødvendigt? For at aktivere forbrændingen og den normale røgudgang.

  Når kroppen er fyldt med savsmuld, ligger de tæt, stærkt hæmmer røgudgangen, luften suger meget svag, den brænder næsten ikke. Foråret er også nødvendig for at aktivere forbrændingen. Gennem det kommer røg, skaber en træk (fra gitteret - gennem foråret - til udløbsgrenrøret.

  Bogmærket er antændt nedenunder - gennem nettet

  Efter påfyldning af sagen med savsmuld, tændes de nedenunder. Dette kan gøres med en gasbrænder ved at vippe røggeneratoren til rygning på sin side. Når chipsene begynder at brænde, sætter vi på låget, tænder kompressoren. Hvis spåner / savsmuld er tør, begynder røgstasen aktivt at komme ind. Det er alt sammen. Du har lavet en røggenerator til kold rygning selv.

  Ovennævnte konstruktion er fuldt funktionsdygtig. Men det har mange ulemper, ikke særlig praktisk. Baseret på resultaterne af brugen heraf er der foretaget forbedringer og forbedringer.

  En af de største ulemper ved det beskrevne design er en dårlig regulering af intensiteten af ​​forbrændingen. Det kan ændres lidt ved at justere kompressorens ydeevne. Et justerbart askebad kan føjes til strukturen. Det kan laves på princippet om en port:

  • I den nederste del af skroget (over stifterne) fastgøres et stykke rundt rør 10-15 cm langt.
  • Bor to huller, der er strengt modsatte hinanden.
  • Tag stangen, der passerer gennem disse huller. Dens længde er 20 cm længere end rørets diameter.

  Schieber ser sådan ud

  Alt det justerbare dæmper er klar. Drej det, juster intensiteten af ​​luftindtaget, regulerer brændingsintensiteten.

  En anden ulempe - gennem gitteret opvåges aske. Du kan sætte en røggenerator på en metalplade, men du kan lave en askepande. Forresten kan porten laves i asketårnet. Det vil være mere korrekt, da luften sugning kan næsten afskåret, i hvilken en dæmper boliger vil ikke opnå - luft ind gennem et gitter.

  Askebæger - en lille beholder i størrelse lidt større end kroppen

  Askepuden er lavet af et rørstykke med et lidt større tværsnit end røret på kroppen. Hvis du ikke gør det, skal du lave mad. Bunden er svejset til rørstykket, til kroppen - langs omkredsen - en tynd metalstrimmel. Kroppen indsættes i askepanden (benene er også svejset til den).

  Når røggeneratoren bruges til kold røgning, frigives kondensat. Dette komplicerer livet, især hvis udetemperaturen er lav. Løs problemet ved at lave en samling til kondensat. For at gøre dette:

  • Rørgeneratorens udgangsrør sænkes ned,
  • i bunden sætter vi kondensatanken, svejser to rør til den - den ene modsat den anden;
  • på den modsatte side stiger røret igen og kommer ind i rygerskabet.

  Til opsamling af kondensat komplicerer jeg røgforsyningsruten

  Med en sådan anordning er en stor del af kondensatet i tanken. Problemet er ikke så akut.

  Den enkleste elkomfur

  Hvis røget behov "her lige nu", kan du bruge en meget enkel måde: vi har brug for el-komfur, en tønde uden bund eller en stor diameter rørstykke, et trådnet med en celle på mindst 10 x 10 cm ark af krydsfiner eller jern. Still - savsmuld og "genstand for rygning".

  Den enkleste rygerør af koldrøgning kan bygges på basis af elektriske kogeplader og tønder

  Sådan rygehus med kold rygning er normalt sat på gaden, i baghaven. Det er nødvendigt at rengøre plaster af vegetation, installer en elkomfur. På den - en metalbeholder (som det ikke er en skam at smide ud). Savsmulden hældes i beholderen.

  På toppen af ​​tønde / rør, efter at trække sig fra topkanten på 10-5 cm, skal du bore fire huller. De er placeret diametralt eller modsat hinanden. I dem passerer vi stifterne. Du kan metalstænger, du kan - stikker. Valget afhænger af vægten af ​​de stablede produkter eller hvad der er tilgængeligt. Stængerne selv kan arrangeres tværs eller som to paralleller, der ligger omkring 1/3 af diameteren af ​​røghusets skal. Fra oven på denne støtte lægger vi et gitter med produkter, der er vedhæftet nedenunder. Vi dækker røghuset med krydsfiner eller et metalark.

  I den øverste del af tønderen borer vi huller, vi indsætter gitterstænger med suspenderede produkter i dem

  Tænd flisen. Efter et stykke tid begynder savsmulden at ryge. Tid på "arbejde" på en fane afhænger af antallet af savsmuld, men i gennemsnit er det 3-5 timer. Så skal vi sætte til side kroppen, fylde savsmuld, sætte alt på plads. Det er svært, ubehageligt og fyldt med "ulykker". Men designet er meget enkelt, det er en "marchering" mulighed, som ikke indebærer bekvemmelighed.

  Dette er en røg ryger i samlet form

  En anden ulempe er at justere røggens intensitet med en mono-flise regulator, men det er ubelejligt at gøre dette i en sådan form - du skal overføre sagen igen. Du kan slippe af med disse mangler, hvis du laver en dør nederst. Med sin hjælp er det muligt at regulere luftstrømmen og ændre savsmuld.

  Koldt Ryger Ovn Røg Ovn

  Hvis du vil installere mere ydeevne, skal du lave en simpel komfur. Den kan fremstilles af samme rør med stor diameter eller svejses en rektangulær krop af metal. Svejs døren, lav en skorsten, fast i en vinkel. Det er alle komplikationer. Det er nødvendigt at adskille det indre rum med et vandret metalark i to dele. Den nederste del er større, den øvre del er mindre. Nedenunder bliver en ild tændt, og savsmuld hældes på et ark. Så er processen kendt.

  Fra ovnens skorsten til røgskabet ligger et rør. Det skal have en opadgående hældning, omend lille. Samtidig skal indgangen til kabinettet være placeret i bunden - så røgen omsluttes alle produkterne. Derfor er kabinettet installeret på en hævet platform, ben, piedestal. For at spare plads kan du installere komfur-røggeneratoren under kabinettet, svejsning strukturen fra metalhjørnet.

  Røggenerator - fritstående komfur

  Men med dette design kan røgen være for varm. For at afkøle det er der behov for yderligere foranstaltninger. Som en mulighed - sæt et rør med en større diameter på hovedskorstenen. Installer køleren, så luftstrømmen ledes ind i mellemrummet mellem rørene.

  En anden mulighed - at gøre noget som en vandjakke, under rygning får også varmt vand. Men hvad man skal gøre med det er et spørgsmål. Selvom varmt vand i gården altid er nyttigt.

  Røggenerator til denne type koldrøgning kræver flere udgifter - metal eller tykt væg-rør, plus en skorsten. Og skorstenen er bedre ikke at gøre af galvaniseret stål - zink, det er ikke det metal, der er godt for helbredet. Brug ikke asbest. Først og fremmest tager han varme væk dårligt, og for det andet er det endnu mere skadeligt end zink. Fordi valget i denne henseende er lille - at bestille rør af sort stål eller at købe af rustfrit stål. Her bestemmer alle for sig selv.

  Hvordan man laver en røggenerator til at ryge selv

  Røggenerator til et røghus er en glimrende måde at forberede mad på, hvilket resulterer i lækker og aromatisk, langvarig fisk, kød eller fjerkræ. Ved hjælp af en række forskellige krydderier til marinaden og omhyggeligt udvalgte træ som brænde, kan du få hjemmelavet røget forskellig smag fra det samme kød. For dem, der kan lide at eksperimentere i køkkenet, giver røggeneratoren til rygning et bredt aktivitetsområde.

  Vanskeligheden ligger i det faktum, at rygning - en langvarig proces, og kræver ikke blot det rette udstyr, men også en solid forsyning af træ, hvis du bruger traditionel røgeri struktur, hvor træet er brændt. Denne rygning varer i flere dage med konstant vedligeholdelse af forbrænding i ovnen.

  Men fra denne situation fandt opfindsom tanke også en vej ud - en røggenerator til et røghus. Røggeneratorens primære og eneste formål er produktion af en betydelig mængde røg og dets tilførsel til røgskabet, hvor emnerne er placeret til rygning. Som følge af interaktion med røg på en særlig måde med syltede kød, fisk eller fjerkræ opstår der en række kemiske reaktioner i produkterne, og de bliver fordøjelige af kroppen og meget lækre fødevarer.

  Røggenerator til et røghus er en ret simpel, men ekstremt effektiv enhed, der kan laves med egne hænder fra improviserede materialer. Ryggeneratorens hele tiltrækning er, at den kan fungere i en automatisk tilstand. I røgeskabet er temperaturen ikke for høj, så du bør ikke være bange for, at produkterne vil brænde.

  Betinget tegning af en røggenerator

  Røgkilden er savsmuld, spåner eller chips, der langsomt smuldrer inde i generatoren. Installationshemmeligheden er, hvordan man sikrer en konstant ensartet forbrænding, og hvordan man anvender røg på røgskabet. For at indsamle en røggenerator til et røghus i et hjemmeværktøj skal du:

  Tilbehør er let tilgængelige og billige

  • kvadratisk eller rundrør (almindeligt stål, rustfrit stål) med et tværsnit på ca. 100 x 100 mm (rund diameter - 100-120 mm);
  • stykker af et metalrør med en diameter på 25-40 mm i længden op til 40 cm for en røgkanal (til varm ryge);
  • Plastbølgepap 2-3 m langt eller metalslange (hvilket er meget bedre) med en diameter svarende til skorstenens ydre dimension (til koldrøgning);
  • en elektrisk ventilator (kompressor);

  Til dette formål, en akvarium kompressor

  Som du kan se, er listen ikke meget lang, med alle de tilbehør, du nemt kan købe i butikken, eller efter at du har søgt grundigt, finder den i din egen garage eller på dit værksted. Tegninger og instruktioner til montering af en røggenerator til et røghus er rigelige på internettet.

  At bygge en røggenerator af egne hænder, skal du have en svejsemaskine, en bulgarsk og nogle færdigheder til at arbejde med dem. Det største problem er at svejses skorstenen til røret, for at gøre dørene til brændeboksen og de aftagelige nederste og øvre dæk. Men om alt i orden.

  Den første ting at gøre er at afskære røret beregnet til kroppen, et stykke 0,5 - 0,8 m langt. Under dens ydermål er en bund og et låg lavet af metalplade. Bunden skal have sidekanter, så kroppen tæts ind i indersiden, og asken fra den brændte savsmuld spilder ikke ud. I skrogets laterale del, lige over skulderen af ​​bunden, bores flere huller, der tjener til at antænde brændstof og få adgang til ilt til forbrænding. Deres diameter er 0,6 - 0,8 cm.

  I tilfælde af røggeneratoren er det nødvendigt at lave et hul til antændelse og adgang til ilt

  For nemheds skyld og røggeneratorens stabilitet er fodene svejset til bunden med en højde på 15 til 20 cm eller en platform.

  I tilfælde af en aftagelig bund er der ikke behov for døre til ildsted i sidevæggen. Hvis bunden er forsynet med døv, skal du lave sidedørene på hængslerne, med lukker til luftstrøm, som ovnen. Dette er noget mere kompliceret, men det er helt muligt at gøre det selv. Topdækslet er blindt, uden skorsten og ventilationshuller. Det skal også passe tæt på røret og være udstyret med et håndtag - en klemme for at åbne røggeneratoren.

  I den øvre del af kroppen er en skorsten svejset i en afstand på 5-8 cm fra røret. Koblingen er svejset vinkelret på væggen og skal stikke ud fra væggen til 6 - 8 cm. Før svejsning på dens yderste ende er det nødvendigt at skære tråden til beslaget (tee). Efter tilslutning af skorstenen er der forbundet en tee og to rør til den - den ene går ned, den anden går til røghuset.

  En af varianterne af røggeneratoren til et røghus med en tee

  Til røret, der går ned, er røret fra kompressoren forbundet til siden - forbindelsesgrenen, der fører til røgskabet. Som fan kan du bruge en kompressor fra et akvarium, en køler fra en computer eller lignende. Det er vigtigt at skabe en ikke for kraftig, men en konstant luftstrøm, rettet mod den beholder, hvor rygningen finder sted.

  Kompressoren kan fremstilles af en køler og en flaske

  Alternativt kan teen forbindes med røggeneratorens låg uden at påvirke sidevæggen. I dette tilfælde er den nedre choke forbundet med låget, bagkroppen er forbundet til luftkanalen fra kompressoren, den forreste til rygeren.

  Røggenerator til røghus med øvre tee arrangement

  Det er alt - røggeneratoren til røghuset er klar.

  Røghus med røggenerator, bygget af egne hænder, er meget mobil og kompakt. I ikke-fungerende stand kan den opbevares i garagen, i kælderen, endda i skabet. Det afhænger af, hvad der bruges som rent faktisk røghus. Til kameraet kan du bruge en hvilken som helst metalkasse af passende størrelse. Hvis der ikke er nogen klar, så kan du selv gøre det uden problemer. Dimensionerne af kassen er forskellige, afhængigt af hvilket volumen af ​​produkter du vil ryge.

  Til hjemmet rygning er optimal størrelse - 1,0 / 0,6 / 0,6 m (W / W / D). Øverst er kassen lukket med et låg med et indbygget termometer og adskillige små (0.3-0.5 mm) huller til frembringelse af tryk. Den øverste del af røghuset i driftstilstand skal være over røggeneratoren - dette skaber et ekstra naturligt udkast, og selv når ventilatoren stopper, vil røg straks strømme ind i kammeret.

  Nu skal du indsamle alt:

  1. Vi installerer generatoren på en brandsikker base - metalbord, betonplade eller gulv, keramiske fliser. Dette skal gøres af hensyn til brandsikkerhed. Ud over det faktum, at røggeneratoren opvarmes ret stærkt, kan stykker af brændende chips falde ud af det.
  2. I røggeneratoren lægges der ca. 0,5 - 1 liter tørchips, savsmuld, løvfældende træflis (nåletræ til rygning anvendes ikke) og lukkes tæt med et låg.
  3. Vi forbinder en grenrør på kompressoren, og vi forbinder en skorsten med et rygerum.
  4. Vi antænder brændstoffet gennem sidens åbning.
  5. Tænd ventilatoren.

  Rygningsprocessen begyndte. En tee med en ventilator spiller rollen som en injektor. I skorstensrøret skabes der et vakuum, hvilket får røgen til at trækkes ind fra generatoren, og et ret synligt luftrøgstrøm er rettet mod røgskabet. Samtidig introduceres luft ind i ovnen udefra, gennem sideåbningerne i røggeneratoren. Brænding støttes af sig selv, og menneskelig intervention er ikke nødvendig.

  Gennem termometeret indført i røghuset reguleres temperaturen inde i kabinettet.

  Ved at øge eller mindske skorstenens længde, er det muligt at justere rygningstemperaturen. Brug derfor varmt eller koldt rygning. Til varm rygning er røggeneratorforbindelsen direkte forbundet til rygekammeret.

  Røggeneratorens dimensioner er gennemsnitlige. Når du bygger det selv, kan du starte med tilgængelige materialer og komponenter. For eksempel kan der som skrog anvendes dåser, pander, enhver cylindrisk beholder af metal. Som "skorsten" er egnet til ethvert rør, der er modstandsdygtigt over for høje temperaturer (men metalslange - det bedste). Uden en ventilator fungerer røggeneratoren også, men ikke så effektivt - det naturlige udkast er for svagt, og rygningsprocessen strækkes i tiden.

  Efter min mening er en god ide! Jeg plejer at ryge, men plejede at købe rygere, og så viser det mig, det er hvad du kan lave en variant ... Tak til forfatterne!

  Min mand lavede en sådan generator i et landsted og det viste sig meget godt, og fisken i det viser sig ... der er slet ingen ord. Tak for en sådan detaljeret vejledning.

  Fremragende instruktion til at lave en røggenerator med egne hænder, du bliver nødt til at bede din mand om at prøve det om sommeren.

  Jeg indsamlet en sådan røggenerator fra et firkantet rør med en væg på 1 mm, som ville sige, tog ikke et tyndt metal, brænder pludselig ud?

  Fremragende artikel, tak! Jeg elsker røget fisk. Hun kastede sin mands link ud, lovede at bygge en røggenerator ved dacha om sommeren, og vi vil ryge os selv.

  en meget god artikel og detaljerede instruktioner jeg virkelig kan lide) Jeg selv gør ikke denne ting sikkert, men min mand kan spænde, hvad der ville have gjort)

  Men alt det bedste gøres af sig selv. For at gøre røggeneratoren til sin egen, er det ikke nødvendigt med træning. Her behøver du kun et stort ønske, nogle materialer og værktøjer.

  Jeg kunne godt lide ideen om at bygge en røggenerator fra en køler, men det bliver lettere fra en kompressor)) Jeg spekulerer på, om du bruger en stor ventilator, vil det ikke skade?

  Opfindeevne skelner kulibinyh fra almindelige mænd. Den praktiske karakter af denne artikel er indlysende, tak for rådgivning, fordi mange aldrig ville have troet, at at lave en røggenerator er ikke kun muligt, men også enkel nok.

  I en lignende artikel stillede jeg et spørgsmål om brugen af ​​en gammel komfur i en komfur, som jeg ser allerede, er der et svar, det er virkelig muligt at bruge en hvilken som helst jernbeholder, du skal bare lægge nogle få hænder og færdigheder ind i det. Jeg kunne godt lide ideen med en akvariepumpe for at opretholde et konstant luftstrøm, jeg bruger det altid.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  12 − = 10