Sådan tilsluttes lampen

Sådan tilsluttes lampen

Som regel i krydsekassen er der en krog på hvilken en lysekrone eller lampe er hængt. Krogen skrues ind i boksens plastik. Over tid mister plasten sin styrke, og lysekronen kan falde. Så før du hænge en lysekrone er bedst at bore et nyt hul i samledåsen, så ankeret kom op i loftet, præ-planlægge et sted at undgå at blive fanget i den tråd, og vride krogen ind i det.

Der kan være mange ledninger i forbindelseskassen. Du skal kun finde tre: nul- og tofasedråder efter kontakten, hvis kontakten er dobbelt. Og en fase efter omskifteren, hvis kontakten er enkelt.

2. En boks af forbindelser.

3. To-nøgleafbryder.

4. Tilslutning af terminaler.

0 - Nul - ledninger af sort, hvid eller blå.

F - Fasetråde af anden farve.

Tænd for kontakten - en tast. Vi sætter indikator skruetrækker på den potentielle ledning. Indikator skruetrækkeren lyser, fasetråden fra kontakten blev fundet.

Sluk for kontakten. Vi sætter indikator skruetrækker på samme ledning igen. Indikator skruetrækker lyser ikke. Gentag proceduren to gange for at sikre, at ledningen er fundet korrekt.

På samme måde skal du kigge efter andenfasedråden fra den anden nøgle.

Se nu efter nul (blå, hvid eller sort tråd). Vi sætter indikator skruetrækker på den antagne nul. Indikator skruetrækker lyser ikke. Dette er nul.

Og så findes nul og to eller en fasetråd i forbindelsesboksen, som går efter omskifteren.

Sluk spændingen. Vi hænger en lysekrone eller en lampe på en krog. I lysekronen har armaturet tre ledninger. Alle ledninger er i forskellige farver. Nul (sort, hvid eller blå). Vi forbinder det med nulpunktet i krydset. Lysfasens tofaseledere er forbundet med tofaseledere i forbindelseskassen. Nogle gange er der en fjerde ledning - gulgrøn farve er jordforbindelse. Hvis det samme er i forbindelseskassen - forbinder vi dem sammen.

Alle ledninger er forbundet med hinanden ved hjælp af en glans. For at forbinde lysekronen og lampen har du brug for et værktøj.

Hvis loftet skal bores

Du skal vælge et sted for boring, så det ikke falder på vejledningen til skifte og ledninger til naborum (vores bygherrer er store jonglere). Vær opmærksom på distributionskasser af ledninger (de er under loftet). Under alle omstændigheder kan en centimeter til 3-4 sikkert gå dybt. Det andet punkt - glem ikke at skære ned den øverste elektricitet.

Bare i tilfælde. Det tredje punkt. Som regel er det øverste lag af loftpladerne i nye boliger løs, hvilket ikke kan siges om de dybere lag. Derfor, for ikke at dreje loftet overhovedet, brug en god puncher, som du vil gøre alt fra første gang.

Stadig, hvis du er bange for at gå dybere, arrangerer 2 pins (dowels) i loftet, og mellem dem, kaste en jumper. Belastningen fordeles mellem dem.

Og mere. Bygherrer går sjældent ikke i rette vinkler. dvs. ledningerne ligger sandsynligvis på en meget specifik måde. Generelt er der specielle anordninger til detektering af skjulte ledninger: alle ledninger gennem hvilke strømmen strømmer, skaber støj. Gamle modtagere markerede dem godt, hvis du bringer dem tættere på hinanden. Lyset skal være tændt.

Del med dine venner:

Skole for en elektriker i sociale netværk:

Artikler relateret til emnet:

# 1 skrev: Micah (10. marts 2010 6:49)

Tilslutning af spotlights

Spotlights kan fungere fra 220 V eller 12 V. Uanset spændingen kan de sluttes parallelt (i loop eller med separate ledninger) eller i serie (krans). Forskellen er, at strømmen til 12 V stedet er fodret gennem trin-down transformeren. Det konverterer netværket 220 volt til den krævede 12. For detaljer om, hvordan du tilslutter spotlights til en- og to-nøgleafbrydere, lad os tale mere detaljeret.

Nogle spotlights arbejder fra 12 V. For at give strøm til dem, skal du installere en konverter (siger en anden transformer eller driver). Med udviklingen af ​​teknologi var pletter, der kan betjenes fra 220 V. Denne ordning er en lille smule, men det er nemmere, fordi der i de senere år ofte kræves for at forbinde projektører til netværket direkte uden konvertere.

Ved hjælp af indbyggede armaturer kan du få jævn belysning. Derudover kan du vælge en smuk placering af spotlights på loftet

Denne ordning er let at implementere, det kræver små ledninger, men det er kun muligt at forbinde punktlys i serie kun i forholdsvis lille mængde - fem til seks stykker. Den største ulempe ved denne metode er, at lamperne ikke tændes med fuld hastighed. En anden ulempe: Når en lampe (udbrænding) fejler, stopper alle lamperne, da kredsløbet går i stykker. For at genoprette effektiviteten skal du tjekke hver enkelt.

Ordning med sekventiel inklusion af spotlights

Kredsløbet er meget simpelt - fasen omkredser alle armaturerne i rækkefølge, og nul sendes til udgangen af ​​armaturet. Kredsløbet med forbindelsesboksen og kontakten er placeret nedenfor.

Ledninger til seriel forbindelse af pletter

Når du arbejder, vær forsigtig: kontakten skal gå til fasen, som går videre til armaturerne. Nul (neutral) - direkte tilført til sidst i kædearmaturen. Dette er vigtigt for korrekt drift af kredsløbet og for sikkerheden.

Hvis du har en tretråds ledningsføring - med undtagelse af nul og en fase, er der også en beskyttende jordledning, den tages direkte fra jordstikket og tilføres hver af armaturerne til den tilsvarende terminal. Du kan "lande" i et nærliggende stikkontakt eller på en switch.

Skema for sammenhængende tilslutning af spotlights til en to-nøgles (dobbelt) kontakt

Praktisk gennemførelse af denne ordning er mere bekvemt ikke med kabel, men med ledninger - en tråd er jo hele tiden revet omkredsen af ​​alle armaturerne, og nul går helt fra styrekassen til den sidste belysningsenhed. Men endnu en gang er denne type forbindelse næsten aldrig brugt.

Ordninger med parallelforbindelse

Med parallelforbindelse vil alle lamper skinne med normal intensitet, derfor er dette kredsløb mere populært, selvom flere ledere er påkrævet. For at tilslutte et hvilket som helst antal indbyggede armaturer (selv med LED-lamper) skal der anvendes et ubrændbart kabel VVG ng 2 * 1,5 eller 3 * 1,5 (tråd med tre ledninger anvendes, hvis ledningerne er jordforbundne). Det er muligt at anvende et VVG ng ls-kabel (ikke brændbart med reduceret røgemission under forbrænding), men dette er allerede valgfrit. Det kan være rundt eller fladt = det er ligegyldigt, men det er ubrændbart - det er nødvendigt, især hvis gulvet er træ.

En parallelforbindelse kan implementeres på to måder:

  • til hver lampe er der et par ledninger (stråle);
  • pluggbar forbindelse - når begge ledninger skiftevis går til armaturerne, og fra udgangen fortsætter.

To parallelle tilslutning af spotlights

Lad os overveje ordninger. Figuren nedenfor viser, hvordan man leder en ledning med en loopback lednings metode. Fra koblingsboksen kommer kablet, det går til den første lampe, til udgangen af ​​denne lampe er tilsluttet et andet kabel, der strækker sig til næste lampe. Så alle armaturerne er forbundet.

Sådan tilsluttes spotlights parallelt

Fysisk ser det ud som billedet nedenfor. Flere stykker kabel forbinder lamperne en efter en.

Så det ligner, om du gør det på et suspenderet eller strækloft

Hvis du vil have belysningsenhederne opdelt i to grupper, er de forbundet til en to-knap-switch. Kredsløbet bliver noget mere kompliceret, men kun ved at antallet af ledninger stiger.

Med en kontakt til to nøgler

Et eksempel på implementering kan ses i videoen. Du kan bruge andre terminaler, men selve metoden vises godt.

Med en stråleforbindelse går hvert stykke kabel til hver belysningsenhed. Metoden er dyrt med hensyn til kabelforbrug, men mere pålideligt hvad angår arbejde: Ved brud er der kun et lyspunkt, der ikke brænder. I dette tilfælde er det fornuftigt at trække kablet fra forbindelseskassen på loftet til midten af ​​rummet for at rette det. Fra dette tidspunkt skal du trække kablerne til hver forsænket armatur.

Se på billedet til højre. Det viser, at ledninger fra faselederen til lamperne er adskilt fra nulpiren. Da ledningerne på ét sted konvergerer meget, skal du vælge en pålidelig metode. Hvis ledningerne er faste og lamperne ikke er meget store, kan du gøre et twist, men så skal det være godt presset med tang og derefter svejses. Ikke den nemmeste måde, og forbindelsen er alt-i-en. Men pålidelig. Den anden vej er nemmere: På hver kabel leder skal du installere et stik med det nødvendige antal indgange og forbinde ledningerne til dem. Du kan bruge Wago-terminaler til det passende antal ledninger, der skal tilsluttes. De er pålidelige, nemme at installere, men står anstændigt (forfalskning er bedst ikke at tage).

Parallel forbindelse - kabel til hvert armatur

En anden mulighed - konventionelle klemme med skrueforbindelse. De er billige og ret pålidelige, men de skal være på den side, hvor du skal tilslutte et kabel, sætte hoppere på alle de involverede terminaler. Så alle ledninger bliver strømforsynet.

Så du kan bruge skrueterminaler

På trods af den høje pålidelighed af metoden bruges sjældent - omkostningerne er høje, og det er problematisk at forbinde et stort antal ledninger på et tidspunkt.

Tilslutning af spotlights til 12 V

Kredsløbene er nøjagtigt ens, men kablet fra kontakten vikles på konverteren, og fra konverterens udgang går det allerede til lamperne.

Med en 12 V transformer

Hvis der er mange spotlights, foretrækker de at forbinde dem til to nøgler. I dette tilfælde kræves to transformatorer (strømforsyning, adapter). Ordningen ser ikke meget mere kompliceret ud - der er to grene. Hvis det ønskes, kan du finde kontakter og tre nøgler, eller du kan sætte et par nærliggende. Men hvis du har brug for at ændre belysningen inden for store grænser, er det bedre at sætte en dimmer.

Skema for tilslutning af spotlights til en to-knap switch

Som du forstår, varierer kredsløbene kun i nærvær eller fravær af en transformer. Så det vil være nemt at gennemføre andre ordninger.

Vælg strømomformer / transformer

For at belysningen skal kunne fungere korrekt, er det nødvendigt, at førerkraften er 15-20% mere end alle forbundne forbrugere. For eksempel skal du vælge en down-down transformer til at forbinde 8 spotlights, hvor 40 W glødelamper vil blive installeret. Den samlede effekt af alle lamper vil være 320 watt. Transformatoren vil blive krævet ved 380-400 watt.

Med en konverter på hver gren

Det er klart, at jo flere lyskilder du tilslutter, jo mere kraftfulde konverteren bliver påkrævet. Men med stigningen i strømmen vokser enhedens pris og størrelse. Derudover kan kraftige transformatorer være vanskelige at finde. E mere: En stor og tung kasse kan være svært at skjule. Derfor er der i dette tilfælde en stor gruppe lamper opdelt, og for hver af dem sætter de deres egen omformer, men mindre strøm (hvordan tilsluttes spotlights i dette tilfælde kan du se på diagrammet ovenfor).

For korrekt at forbinde punktlys skal du ikke kun vælge kredsløbet korrekt. Det er nødvendigt at observere en bestemt række handlinger, der afhænger af typen af ​​loft.

Du skal blot forbinde et par punktlamper - og du har et smukt interiør

Punktlamper er normalt installeret med hængende lofter eller spændingslofter. Hvis lofterne er spændt, lægges alle ledninger på forhånd. De er fastgjort til loftet uden at forbinde til strømforsyningen, de placerer og fastgør armaturerne på suspensionerne, og tilslut derefter ledningerne til dem og kontroller operationen.

Forberedt til installation af stræklofter

Før installation af stræklofter er strømmen slukket, lamperne fjernet, og de dele, der kan blive beskadiget af temperaturen, fjernes. Efter installation af de hængende lofter i materialet skæres hullerne igennem (armaturerne er synlige, eller de kan fældes), tætningsringe er installeret, og så samles armaturerne.

Hvis loftet er lavet af gipsokatrona, kan du handle på samme ordning, men du skal montere armaturerne, når loftet er gipset. Det vil sige at adskille ledningerne, lad de ledende ender af ledningerne løst lades. For ikke at have nogen problemer med at bestemme placeringen af ​​belysningsudstyr, er det nødvendigt at tegne en detaljeret plan, der angiver de nøjagtige afstande fra væggene og fra hinanden. Ifølge denne plan er der lavet markeringer, og et hul er skåret ud med en krone af passende størrelse med en boremaskine. Da små fremskridt - et par centimeter - kan være, at skære forsyningskabel i stedet for 15-20 cm Dette vil være nok (men sørg for, at ledningerne er knyttet til de vigtigste loft og de har 7-10 cm overstige det niveau af gipspladerne .. Hvis enderne er for lange, kan de altid forkortes, men stigende er et stort problem.

Hvis en konverter er påkrævet

Der er en anden måde at forbinde punktlys til gipspladens loft. Det bruges, hvis der er få lyskilder - fire til seks stykker. Alt installation af spotlights, sammen med ledningerne, sker efter færdiggørelsen af ​​arbejdet med loftet. Før installationen påbegyndes, kobles kablet / kablerne fra forbindelsesboksen bag loftet. Efter færdiggørelsen af ​​arbejdet med puttying og slibning gør mærkning, bor huller. Gennem dem skubbes kablet og tager enderne ud. Herefter monteres lamperne selv.

Alt er nemt, men denne metode kan ikke kaldes korrekt: kablerne ligger simpelthen på gipsvæggen, hvilket ikke svarer til brandbestemmelserne. Du kan stadig lukke øjnene til dette, hvis betongulvet er dækket, kablet er ikke brændbart, trådens tværsnit er ikke lille, forbindelsen af ​​ledningerne er udført korrekt.

Sekvens af værker i et fotografisk format

Hvis gulvene er træ, kræver PUE en pakning i ikke-brændbare metalplader (kabelkanaler) eller metalrør. Montér dette ledningsføring, inden du begynder arbejde på loftet. Brød i installationsreglerne er meget uønsket - træ, el, varmeproduktion under arbejdet ... ikke den sikreste kombination.

Hvordan tilsluttes lamperne?

I dag i stor mode, spotlights. De er installeret på hængende eller stræklofter, arrangerer originalbelysning til møbler, malerier eller tapet. Dette arbejde er i princippet simpelt, noget, der ligner forbindelsen mellem en almindelig lysekrone, som beskrevet mere detaljeret i artiklen Sådan forbinder du en lysekrone. Men der er nogle nuancer, der skal overvejes i arbejdet.

Sådan tilsluttes lampen: forberedende arbejde

Vi vil overveje sagen, når en lille kosmetisk reparation er færdig, eller møbler med belysning er simpelthen installeret. Med andre ord er alle ledninger i lejligheden allerede der, og du skal tilslutte nye lamper til den.

Først skal du bestemme, hvordan de forbinder.

  1. De kan tilsluttes parallelt med den eksisterende belysning - en lysekrone. Så lyser lysekronen sammen med lysene. Dette er muligt, hvis du laver en fremhævning, siger du, en buet døråbning.
  2. Måske erstatter loftets lysarmaturer helt den gamle belysning, dvs. de vil dække hele rummet.
  3. Imidlertid bruges spotlights ofte til lokal belysning: belysning garderobeskabe eller køkkenskabe, belysning arbejdsområde i nærheden af ​​computeren osv.

Først og fremmest skal du markere, hvor armaturerne skal placeres, hvor afbryderne er placeret. Man bør huske på, at hvis det er planlagt at installere armaturerne i et allerede monteret suspenderet eller strakt loft, vil det højst sandsynligt ikke fungere. Det vil være nødvendigt at i det mindste delvist adskille den eksisterende struktur. Det er bedst at installere armaturerne og ledningerne i den færdige ramme, men inden installationen af ​​overfladebelægningen.

Sådan tilsluttes lampen korrekt

Monter spotlights i strukturen i overensstemmelse med instruktionerne på dem. Hvis der installeres konventionelle glødelamper, skal der tages højde for deres opvarmning og isoleres fra let brændbare eller smeltende materialer.

Generelt er armaturerne fastgjort til rammestrukturen. I overfladen af ​​gardinloftet eller møbelpladen er det nødvendigt at bore huller helt svarende til armaturets størrelse og form. I filmloftet skal særlige monteringsringe indsættes i hullerne. Men det er for tidligt at sætte panelet og tape tilbage på plads: vi har ikke ledninger.

Elektrisk system til tilslutning af armaturet

Efter at have bestemt stedet, hvor armaturerne skal placeres, er det nødvendigt at tegne et ledningsdiagram først på papir og derefter på væggene. Hvis det er planlagt at installere belysning i henhold til den første eller anden variant, skal ledningerne udføres:

  • fase fra kontakten,
  • Tag den neutrale ledning og jordet fra forbindelseskassen.

Lamperne selv skifter parallelt med lysekronen og til hinanden.

Hvis armaturerne skal fungere autonomt, ved den tredje mulighed, skal alle ledninger ledes fra krydset. Afbryderen er placeret i faselinien. Nulkablet og jorden fører til hver enhed. Hvis omskifteren er todelt, kan spændingen fra en fase påføres begge sektioner.

Ledningerne skal lægges langs rammen af ​​strukturen, som armaturerne skal fastgøres på. Gør dette på en sådan måde, at du ikke kan komme ind i ledningerne med en boremaskine eller en skruetrækker, dvs. ledningerne skal være velfornemmede og føre til steder, hvor der ikke længere er arbejde. Derudover anbefales det at strække ledningerne i en speciel korrugering, så de ikke rører metalet hvor som helst.

Diagram med 12 V armaturer

Hvis du planlægger at bruge 12 V lamper, er der brug for en down-down transformer. I dette tilfælde skal du, hvis du ikke vil, montere en separat elektrisk ledningsledning, der ikke er forbundet med ledningen i den centrale lysekrone, med en separat kontakt. Omskifteren er placeret foran transformatoren. Transformeren selv kan installeres blandt det ophængte lofts konstruktioner, hvilket er godt nok til at skjule alle tekniske kommunikation.

Men her er der subtilitet. Jo længere ledningen er, des mere spændingsfaldet på det og lysdæmperen lyser lyset. Af disse grunde er det simpelthen umuligt at tænde disse lamper i rækkefølge. Men parallel inddragelse hjælper heller ikke. For at komme ud af denne situation kan du vælge trådtværsnit: jo længere ledningen er, desto tykkere må den være.

Der er en anden mulighed: alle ledninger til hver lampe for at gøre en længde. I nogle tilfælde vil de sløjfe, men lyset på alle steder vil være det samme.

På internettet kan du finde tabeller af afhængigheden af ​​kabellængden, dens tykkelse og strømmen strømmer igennem den, for eksempel her. Gennemførelse af de relevante beregninger er det muligt at opnå, at alle lamperne skinner det samme. Det er dog bedre at bruge en separat transformer til hver armatur. Dette, men dyrere, men mere pålidelige.

Hvor skal man tage jorden for at forbinde lampen

De fleste elektriske apparater er nu tilgængelige med en jordterminal. I nye hjem er alle ledninger også gjort med jordforbindelse. Men i gamle huse er det ikke. Ifølge de gamle sovjetiske standarder var jordforbindelse uden yderligere ado forbundet med en neutral wire. Derfor, hvis ledningerne er gjort i det gamle hus, uden den tredje ledning i stikkene, skal du gøre det samme: Luk jorden til nul.

Kun behøver ikke at forbinde jorden til badet eller radiatoren. Dette er stadig tilladt i et privat hus, selvom det er bedre at lave en særlig grundforbindelse der. Men i en lejlighedskompleks er en sådan forbindelse bare farlig.

Forestil dig, at der på grund af spændingsfaldet brød flere elektriske apparater i huset gennem rørene. Hvad nuværende vil strømme i dette tilfælde? I hvilket kredsløb er tilsluttet alle tilsluttede og jordforbundne (mere præcist "chopped9raquo") enheder? Ingen vil sige dette, men det er bedre ikke at prøve. Hvis der ikke er gulgrøn ledning i ledningen af ​​din lejlighed (dette er hvad jorden er nu), nulstiller jorden.

Hvis du forstår processen er vanskelig, har internettet mange videoer om ordren og metoden til at installere lampen med alle mulige detaljer. Vi anbefaler at du gør dig bekendt med en af ​​dem. Det vigtigste er at arbejde omhyggeligt og omhyggeligt og naturligvis ikke glemme sikkerheden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

70 − = 62