Hvordan man laver parket

Sådan lægges parketten korrekt - stilens rækkefølge

Parketbelægning er meget værdsat i dag, da træ ikke kun er æstetisk smukt materiale, men også gør værelset varmt og hyggeligt. Hvis vi taler om, hvordan man lægger parket, så tror ikke, at lægning vil medføre problemer, fordi det ikke er meget forskelligt fra installationen af ​​en konventionel strandpromenade.

På trods af den høje pris vælger mange ejere parketbrættet på grund af følgende funktioner:

 • Dette materiale er lavet af naturligt træ af forskellige typer: eg, lærk, sandeltræ mv. Naturligvis dannes de høje omkostninger ved de ressourcer, der anvendes i produktionen;
 • hvis arbejderen har gjort sig bekendt med, hvordan man parker parketten korrekt, vil han som følge heraf få en høj kvalitet, holdbar og holdbar gulvbelægning;
 • Den æstetiske skønhed af naturligt træ er meget værdsat og gør ethvert værelse til stede både på billedet og i den visuelle inspektion.

Før du lægger parketten, er det nødvendigt at grundigt forberede overfladen til de materialer, der skal lægges.

Ved forberedelsen af ​​medarbejderens opgave er følgende:

 1. Behandling af basen. Først og fremmest taler vi om eliminering af eventuelle fejl i basen i forbindelse med dens ujævnheder. Det skal være glat, uden grove kanter og andre højdeforskelle, som kan skabe hulrum under parketgulve. Gulvet vil ikke være holdbart, hvis der er huller under det; På sådanne steder vil der være en øget belastning. Vi løser problemet blot: demonteret og alle lagene er strippet ned til pladen undergulvet (betonplade eller koblinger), de resterende omstrejfende bump, buler, chips er forseglet ved hjælp af cementmørtel. Affald, støv og snavs fjernes eller elimineres af en kraftig (industriel) støvsuger.
 2. Opretter et vandtæt lag af tyk polyethylen, lagt oven på den ru bund overlapper med en afstand på 10-15 centimeter. Og for at udfylde arkene skal ikke kun hinanden, men også på væggene, danne et skygge af "trug" i overlapningen. I slutningen af ​​arbejdet kan udstikkende stykker af polyethylen skæres, men fastgøres ordentligt under skruen.
 3. Hvis det er et spørgsmål om, hvordan man korrekt lægger parketten, så vil enhver specialist sige, at uden et kvalitetsbeklædning i dette tilfælde er uundværlig. Fyldning udføres for at eliminere eventuelle uregelmæssigheder, der er tilbage efter forberedelsen af ​​roughing-basen. Dette er nødvendigt for at rigtigt før du sætter gulvbrættet at skabe for denne procedure, de rette betingelser, nemlig fraværet af forskelle over 2 mm til 2 cm længde af basen (læs: "Udlægning af smøre gulv på den gennemprøvede teknologi"). Anvendelse af cement-sandet kobler anbefales i de tilfælde, hvor det er nødvendigt at fjerne ujævnheder i mere end 2 cm og mindre defekter elimineres ved hjælp af moderne selvnivellerende forbindelser. Skræftet hældes på det rensede substrat. Kontroller niveauet af den fyldte opløsning med en lang træstang (regel). Korrekt fyldt og tørret skræl vil ikke indeholde revner, huller, peeling osv.
 4. Men spørgsmålet er, hvordan man sætter parket på betonggulvet: uden mellemlag eller med noget materiale som separationslag. Den barre betonplade passer ikke til materialerne, derfor er det nødvendigt at bruge stærke pladematerialer. Det er bedst at lægge på en betonplade egnet blad fugtbestandig krydsfiner. Det er nødvendigt at dele materialet i kvadrater i størrelsen 50x50 cm og fiks det på gulvet med skruer og dowels (mere: "Hvordan krydsfiner er lagt under parketbordet - teknologi"). Overfladen af ​​krydsfiner er forsigtigt poleret efter installationen. Nogle eksperter mener, at det er muligt og uden brug af krydsfiner at skabe et jævnt fundament for at lægge en parketbræt, men den traditionelle metode er meget mere pålidelig, selv om det kræver ekstra omkostninger.
 5. Taler om, hvordan man korrekt sætter parket, må man ikke glemme parketunderlaget. Pakning til parketbræt er et materiale med en bred vifte af funktionelle opgaver. Uden det vil belægningen være mindre holdbar og behagelig (mere detaljeret: "Hvilket underlag til parket er det mest optimale").

Substratets hovedopgaver er:

 • Udjævning af resterende ujævnheder i gulvet efter udjævning af bunden;
 • øge støjisolering af lofter
 • stigning i varmeisolering egenskaber;
 • sikre ensartet fordeling af belastninger på parketgulve
 • beskyttelse mod fugt, hvilket øger belægningens levetid betydeligt.

Et stort antal underlag er præsenteret på det moderne byggemarked. De mest populære er: simpelt polyethylen, kork, komposit eller adskillelsesmateriale.

Dernæst vil vi tale om, hvordan man parkerer parketten korrekt i overensstemmelse med de grundlæggende betingelser for montering af brædderne. Arbejdet skal udføres ved en lufttemperatur på 18 til 23 grader Celsius og en luftfugtighed på 45 til 60 procent.

Hvis du opfylder disse betingelser og alle de teknologiske træk ved at lægge en parketbræt, kan du få en pålidelig gulvbelægning, der varer fra 6-8 årtier.

Hvis det er et spørgsmål om, hvordan man sætter parket selv, skal du vælge en af ​​følgende metoder til installation:

 1. svømning. Parketbrædder fastgøres indbyrdes ved hjælp af låsearbejder, som ikke må få lov til at ramme limen. I denne forbindelse er parket udelukkende lagt på underlaget. Låse er forbindelser moderne, høj styrke og giver dig mulighed for nemt at udskifte enkelte boards. Parket i dette tilfælde er mere stabilt og afhænger ikke af temperaturen i luften i rummet. Det er værd at bemærke, at resultaterne af installationen ved denne og de efterfølgende metoder ikke synes at afvige meget fra hinanden, men den flydende metode i billedet og med visuel inspektion vil se mere æstetisk ud. Årsagen er, at der ikke er nogen fastgørelsesdele.
 2. lim. Ved hjælp af en glutinøs blanding til at lægge en parketplade er det udelukkende muligt oven på krydsfinergulve. For korrekt lægning skal du vælge den lim, der passer til træet, der anvendes til fremstilling af parket. Blandingen vælges normalt for konsistensen af ​​vand i den, da det er fugt, der ødelægger træet. Påfør lim til brættet indefra med en spatel. Derefter presses produktet hårdt mod gulvet og klæber til vedhæftningen, og når der lægges følgende elementer, var der ingen skift. Efter at belægningen er lagt, anbefales det at forlade gulvet i mindst 5-7 dage, så limen tørrer og alle de skadelige stoffer, der frigives under udlægningen af ​​klæbemidlet, er forsvundet.
 3. Traditionel fastgørelse med hjælp er den enkleste. Fæsterne køres helt igennem bordet og krydsfiner på en sådan måde, at hatten bliver druknet i skoven og ikke skaber ubehag når man går. Naturligvis kan der ikke være æstetik, da fastgørelsesstederne bliver synlige under visuel inspektion. Læs også: "Sådan lægges parketbordet - installationens rækkefølge".

Hver måde at lægge indebærer at efterlade en kompensation mellem belægningen og væggen. Dette forhindrer deformation af gulvbelægningen, hvis pladerne udvides med stigende temperatur i rummet. Læs også: "Sådan lægges parket med egne hænder - tips og hemmeligheder".

Efter parketten er allerede lagt, kan der være forskellige ruheder på overfladen, som skal fjernes. For at gøre dette bliver gulvet slibet og jordet ved hjælp af automatiske eller mekaniske værktøjer. Slibning udføres groft og fint med en reduktion i kornets kornhed på slibeskiven.

Slots mellem brædderne er fyldt med specielt kitt i træets tone. Derefter behandles gulvet med en primer og polyurethanlak. Ca. 3-4 lag giver mulighed for at skabe en pålidelig beskyttende belægning og forbedre træets æstetik på grund af den glatte, matte eller halvmagte effekt.

Hvis du følger de læggeregler, der præsenteres i artiklen, vil parketgulve være af høj kvalitet, holdbar og holdbar. Eventuelle vanskeligheder med at lægge vil blive løst af specialister, der vil tage ansvar for køb af materialer, korrigere installationen og sætte gulvet i drift.

Hvordan man laver parket med egne hænder

Du vil have en smuk parketgulv, men ved ikke hvordan man skal parkere? Denne artikel indeholder omfattende information om dette emne og vil lære dig, hvordan du parkerer selv.

Først svar på et par spørgsmål:

Hvor kan jeg bruge parketgulve?

Træ parketplader er meget følsomme for stærke ændringer i temperatur og fugtighed, så du kan ikke lægge parketgulve i fugtige områder, som en vinterhave, et badeværelse, en swimmingpool. Ved høj luftfugtighed svulmer parketten og kan bøjes af "båden".

Parket er lagt efter afslutningen af ​​større byggearbejder. Det er vigtigt, at byggepladsen ikke kan flyttes af byggematerialer eller udstyr, og det bliver ikke snavset, når man laver byggearbejde. Lufttemperaturen under installationen skal være fra 18 ° C til 24 ° C, fugtighed fra 40 til 60%. De samme parametre skal opretholdes selv med den videre udnyttelse af parketgulvet.

Processen med at lægge en parket består af flere faser:

- inden arbejdet påbegyndes, er det nødvendigt at rengøre substratet af forskellige forureninger, fjerne flammeelementer.

- Hvis der er uregelmæssigheder i højden på mere end 2 cm på bunden, er det nødvendigt at fylde cementpladen. Det er også nødvendigt, hvis kommunikationer passerer gennem korrugerede rør i kælderen - telefon og elektriske ledninger, et fjernsynskabel. Den tilladte afvigelse af skræftet ved højde er mere end 0,1%, dvs. 1 mm pr. 1 m længde. Først efter at skrøret er tørret, kan du fortsætte til yderligere arbejde. Screed tykkelse på 3-5 cm vil tørre i 4-6 uger.

- hvis bunden er lige så høj, skal skræftet ikke hældes. Til endelig justering hældes en selvnivellerende blanding. Det hældes i et tyndt lag, og tørretiden er kort.

- Fugtigheden af ​​det tørrede substrat må ikke være højere end 2%. Dette kontrolleres af en speciel enhed.

- på dette tidspunkt bør krydsfiner og parket være på plads ikke mindre end en uge for deres tilpasning til rummets temperatur og luftfugtighed. Fugtindholdet i parketten skal være 7-11%.

Til substratet anvendes fugtresistent krydsfiner 12 mm tykt eller større.

- første jorden primet Typen af ​​primer bør svare til den type klæbemiddel, som substratet vil klæbe på. Hvis der anvendes et gummibaseret klæbemiddel, skal primeren også være gummi. Sørg for, at overfladen har tørret, inden du lægger underlaget.

- hvert ark (normalt krydsfiner med en størrelse på 1,5 mx 1,5 m) skal skæres i 4 lige dele for bedre at passe krydsfiner til bunden og forøge længden af ​​ekspansionsledene.

- Et enkeltkomponentklæbemiddel anbringes på bunden med en notet trowel og lak af krydsfiner lægges på den. Mellem arkene er det nødvendigt at forlade kompenserende sømme på 0,5 mm. Omkring væggen er der en afstand på 1,5 mm. Hvert ark er fastgjort med 9 selvskærende skruer. Skruer af skruer bør ikke stikke over overfladen af ​​krydsfiner. Det anbefales at bruge galvaniserede skruer # 8.

- Når limen tørrer, skal leddene af arkene formales for at niveauere dem. Substratet skal rengøres fra støv og primeres for bedre vedhæftning.

- at forstå, hvordan at lægge parket, præ-vælge det kredsløb, hvorpå er lagt parket dør. Der er forskellige lægeplaner, som du kan bruge dig selv eller kombinere flere ordninger. Ifølge den valgte ordning er det nødvendigt at anvende mærkning til krydsfiner.

- På et lille område af krydsfiner med en trowel påføres kitt lim. I en vinkel på 45 ° eller vinkelret på listerne på limen lægges matricen og spidses med 2 eller 3 negle. Ved stakning er pladerne tæt forbundet med hinanden. For at opvarme motorhjelmen i skoven, bruges en padle.

- efter installation på det sted dør skal være stærkt presset til pres overskydende lim og løse dem fast på jorden. Glem ikke at forlade temperaturhullene tæt på væggene. Efter at du har lavet parketten, skal du lade limen tørre i et par dage. Oplysninger om tørretiden findes på limpakken.

4. Efter den endelige tørring kan du begynde at afslutte parketten. Hvis parketten er ujævn, skal du grave den. For at gøre dette er det ønskeligt at bruge specielt udstyr, der kan lejes. Så du vil slippe af med den enorme mængde støv, der følger med denne proces. Jordoverfladen skal være grundigt støvsuget.

5. Afslutningsfase - dækker gulvet med lak eller olie. Først skal du putte og primet overflade. Derefter er det muligt at påføre en belægning. Hvad skal man vælge - lak eller olie? Lakken glatter ud små uregelmæssigheder og gør gulvfladen glat. Olien opretholder træets struktur og muliggør reparation af gulvet i dele om nødvendigt uden at forstyrre udseendet. Begge forbindelser påføres i 2 eller 3 lag.

Nu ved du hvordan man lægger parket med egne hænder. Med overholdelse af teknologi vil denne parket se godt ud og glæde dig i mange år.

Relaterede artikler: 346 flere

du ved det hvordan stuve parket? Denne artikel indeholder omfattende information om dette emne og vil undervise, hvordan sætte

bygning hårtørrer. Trin af forberedende arbejde Før hvordan dække taget med bløde fliser, taget skal være forberedt

hytter selv. Dette vil ikke kun gemme hvordan mindst en tredjedel af mængden, men også gøre hytter den mest bekvemme

Hvordan kan lav et vindue hans hænder? Hvis der er et ønske, så kan du nemt klare det med at kende nogle af nuancerne

en måde at fjerne sådanne fejl på. Hvordan kan pudsning af væggene hans hænder, hvilken løsning er bedre at vælge, hvad er teknologien

cement er ikke særlig svært, du kan lave cement og hans hænder. Hvordan kan lav cement Til fremstilling af cement anvendt

Parket lægge af egne hænder: reglerne for forberedelse af fundamentet og arbejdsteknologien

Uanset hvordan udviklerne af innovative gulvbelægninger forsøger at forbedre materialet, søger øjnene hos den rimelige ejer af boligejendomme altid til parket og massive klassikere. På trods af den enorme mængde avancerede præstationer på dette område er spørgsmålet om, hvordan den kompetente parketlægning er lavet af sig selv, stadig aktuelt. De hjemmehåndværkere, der forsøger at sætte et fantastisk mønsteret gulv af træplader på egen hånd, er trods alt usandsynligt at oversætte endnu og er usandsynligt at flytte.

De vigtigste hemmeligheder lægge parket

Parketgulve er en sammensat struktur bestående af et eller flere underliggende lag og et topdække, rekrutteret af træplader. Dies kaldes også planker, parketter eller nitter. De er repræsenteret af træelementer med en overvejende rektangulær konfiguration i plan, facade og profil. På pladens omkreds er forsynet med riller og kamme til fastgørelse.

Observeret del af parketgulvet

Bredden af ​​plankerne er normalt et flertal af længden, således at der uden problemer opstår forskellige geometriske ornamenter. Standarder med bredde er 5-7,5 cm, længde 21-49 cm ifølge GOST, nummereret 862.1-85. De tykkelsesværdier, der er angivet i de tekniske datablade, starter fra 14 mm, 22 mm er afsluttet.

Vær opmærksom. Den optimale tykkelse af parketgulv til arrangementet af boligkvarter er 15-18 mm. Ved tyndere stænger bliver arbejdslaget hurtigt slettet, især hvis der ofte udføres gøen. Tykke parketter er ikke elastiske.

Materialet til en parketgulv kan leveres ikke kun i form af rektangulære lameller. Til salg er der skræddersyede brædder med træbræddefragmenter og moduler, der er fastgjort oven på den keramiske mosaik med pap eller papir.

Antallet af og de tekniske egenskaber ved de underliggende elementer afhænger af kælderenes type og tilstand, som oftest fremgår som:

 • Betongulve: præfabrikerede eller monolitiske lofter med eller uden plade;
 • Træbjælker med monteret under lægning af gulvbelægninger;
 • gulvbrædder, som efter reparation og polering tjener som en rudebase.

Ifølge SNIP's anvisninger med nummer 3.04.01-87 er det tilladt at lægge nitter eller klargjorte parketskærme på en forberedt basis. Inden for grænserne på 2 meter af det forberedte præparat kan afvigelser i højden ikke mere end 2 mm optages. dvs. Når du installerer en 2-meters skinne på rudebundet i en vilkårlig vektorretning, kan maksimumsafstanden mellem denne styreenhed og overfladen kun være 2 mm, helst mindre. Hældning er acceptabel, men dens størrelse er begrænset af samme mappe: max 0,2%, ikke over 5 cm.

Det primære mål for en uafhængig paver er at skabe en roughing base, der opfylder de tekniske krav. Antallet og typen af ​​kommende operationer bestemmer det materiale, hvorfra roughing base er lavet og graden af ​​slid.

Opgaverne ved at bruge fugtisoleret krydsfiner

Den anden fase, og resultatet heraf vil nyde og prale, er det stykke æglæggende elementer på det forberedte fundament. Det øverste lag af præparation ifølge det overvejende flertal af teknologiske ordninger er et fugtresistent krydsfiner substrat, fordi det:

 • tjener som et pålideligt modul til fastgørelse af dørklinkende parketgulv i små størrelser;
 • kompenserer for forskellen i temperaturudvidelse af betonunderlaget og træbelægningen;
 • Ekskluderer sugning fra loftet og fra en fugtunderlag, der kan deaktivere dyrt naturmateriale;
 • udfører funktionen af ​​cut-off elementet i tilfælde af en flydende gulv enhed;
 • spiller rollen som et nivelleringslag.

Hvis der er en mulighed eller behovet for at reducere lofternes højde med 5 cm eller mere, er det muligt at købe sæt Knauf-regulerede gulve og forberede både på beton og til træ på en dag. Produkter af samme fabrikant skal anvendes, hvis tør udjævning med udvidet ler som varmelegeme, der skal udføres over en kold kælder.

Så fandt vi ud af, hvilken krydsfiner der skulle anvendes. Der er masser af måder at udjævne med hjælp. Lad os glemme et stykke tid om eksistensen af ​​fabrikssæt til tørrør og analysere budgetmulighederne til forberedelse, hvilket vil kræve billige byggematerialer og egen styrke.

Kvaliteten af ​​udjævningen udført før parketgulv-anordningen påvirker antallet af efterbehandlinger og varigheden af ​​belægningstjenesten. Hvis du vil lægge en parket på en pålidelig og æstetisk tiltalende måde, bør du vide det på grund af mangler i bunden:

 • De vil løsne op, knække og i meget kort tid vil parquetlinskamrene bryde;
 • Gulvet vil pusse ubarmhjertigt;
 • Det vil være nødvendigt at udføre yderligere slibning, der tynder materialets arbejdslag. Som følge heraf reduceres antallet af polercykler til den efterfølgende restaurering af parketgulvet.

For at undgå sådanne utrolige konsekvenser, lad os se på, hvordan de tre typer af bunden under parketten er udjævnet.

Betingelser og ordninger for opfyldning af skræl

Skræftet hældes hovedsagelig for at fjerne fejl i betongulve:

 • Forskelle i højde og defekter inden for 1-2 cm fjernes ved at male betonggulvet og derefter hælde enten cementcement eller polymernivelleringsopløsning. Før screed-anordningen primeres substratet to gange med en penetrerende forbindelse. Polyuretan-to-komponent primer stabiliserer og styrker de øverste lag i det hårde gulv og udfører funktionen af ​​vandtætning.
 • Hvis fejl er mere end 2 cm, skal du genopfylde udjævningslaget med polyethylen som vandtætning og et afskæringslag. Af strimler af polyethylen skal du bygge en unik pall med 10 centimeter perler. fordi lagets tykkelse er normalt 3-4 cm, anvendes til udjævning hovedsageligt af sand og cementblandinger med forstærkning. For at forstærke er mere økonomisk og mere bekvemt polypropylenfiber, men det er muligt og et gitter.

For at hærde et lag af cement-sand udjævning under parket bør ikke mindre end 4 uger. Ifølge de afrundede folks beregninger er 1 uge forpligtet til at hærde 1 cm skræl. Ved afslutningen af ​​den angivne periode bør ligeledes ikke skyndes, hvis fastgørelsen af ​​plankerne er planlagt til at blive udført direkte til udjævningslaget. Du skal vente mere end 5-6, endnu bedre 7 uger, indtil fugtet adskiller sig fra skræftet.

OBS venligst. Hvis du planlægger at klæbe parket direkte til den primerede plade, skal du bruge cementblandinger med M150-300 kvaliteter til at fylde den. De har høj trykstyrke. Lim til parket skal være elastisk.

Vent på fuldstændig hærdning er ikke nødvendig, hvis der er lagt en fugtbestandig krydsfiner oven på hældningen. Det er nok i 28 dage, og det kan fastgøres med skruer eller dowel-negle til det planlagte gulv. Krydsfiner skæres til dette formål i 4 dele og stables med en flush i henhold til murstensprincippet. Skær for at minimere udvidelsen og eliminere bølgende svingninger. Mellem de kvartede segmenter tilbageholdes der mellemrum på 2-3 mm på den lineære kompressionsudvidelse. Metalware hatte er understøttet af 3-5 mm i krydsfiner, for ikke at skade skiven på slibemaskinen.

OBS venligst. Hvis der til lukning af krydsfinerplader til skruen, ud over skruerne, også lim anvendes, anbefales det at købe det med samme mærke og egenskaber som primeren for at optimere vedhæftningen.

Ved påføring af lim skal processen med at lægge en parket på et krydsfiner substrat udskydes. Det vil være nødvendigt at vente på bindemiddelhærdningsperioden specificeret af producenten. Derefter slibes krydsfinerpræparation langs sømene for at fjerne forskellene i de tilstødende arks højde og samtidig forurening og fabriksfejl.

Mellem væggene og krydsfinerlaget omkring omkredsen skal du forlade et teknologisk hul på 0,9 - 1,2 cm. Formulér det ved hjælp af spacer kiler. Spacers rengøres ikke, før de er helt dækket af parket. Først efter færdiggørelsen af ​​installationen skal de være trukket ud, og det hul, der er skabt af kilerne, er fyldt med et monteringsskum, så der ikke kommer fugt på siderne. Den forseglede søm lukkes på toppen med en sokkel.

OBS venligst. Stiften er kun fastgjort til væggene, dens lameller holder ikke tæt på parketten. Mellem parket og sokkel skal mindst 1 mm forblive.

Han er også en metode til tørrensning, som ikke gør det muligt at strække gulvkonstruktionen i mange måneder på grund af lange teknologiske afbrydelser. Til konstruktion af logsystemet under krydsfiner anvendes en bjælke med sider på 4 og 5 cm. Arbejdet udføres i henhold til følgende algoritme:

 • Sæt tømmerne efter 30 cm, skru skruerne eller hjørnerne til en beton eller træbearbejdning. Mellem enderne af tømmeret og væggene skal du forlade det traditionelle hul for lineær ekspansion.
 • Juster i vandret plan ved at hælde sand, hvis rudebjælken er lavet af beton, ved foring af kiler, ruberoid eller pergamentindsatser, hvis basen er lavet af træ. Overskud skærer flyet.
 • I en sektion af krydsfiner skåret i 4 lige dele, er 9 huller forinspekteret, hvorigennem selvskæring er lavet til fastgøring til lags. Princippet om murstenlægning observeres som standard, ligesom deformationskanten langs omkredsen. Ingen krydsfuger er tilladt.
 • Tilsvarende er et andet lag af krydsfiner substrat konstrueret. Kun fjerdedelte ark er stablet med forskydning, så sømmen i første række ikke falder sammen med sømmerne i den anden. Det første lag af krydsfiner behandles med en primer, derefter med lim. Derefter skrues selvskruer, hvis størrelse afhænger af den samlede tykkelse af krydsfinerlaget.
 • Efter limens tørring udføres der slibning.

Krydsfiner-substratet på bjælkerne er lagt i to lag, hvis samlede højde skal være ca. 30 mm. Tykkelsen af ​​krydsfiner, der ligger på skræftet, bestemmer parketets tykkelse. Normalt er den mindre end den tilsvarende parketstørrelse med 5 mm.

Det er ved reparation og polering af gulvbrædder, hvis deres tykkelse efter behandling af slibenhed ikke er mindre end 30 mm. I modsat fald skal pladerne demonteres og et nyt materiale lægges oven på hvilket parketstrimler fastgøres.

Hvis bordkornet erstatter det første lag af krydsfiner, kan dens tykkelse i alt med tykkelsen af ​​substratet ikke overstige 3 cm. Og det kan lægges med centimeterhuller for at sikre ventilation og temperaturbevægelse.

Vær opmærksom. Primer under limen til trægulve er det ønskeligt at vælge med antistatiske egenskaber.

Teknologisk procedure til lægning af parket

Til rådighed for parketpavlere er der mange muligheder for udlægning af plakater: fra det enkleste "dæk" til "sildben" til komplekse kunsttegninger med mosaikmoduler og kantsten. På tærsklen til arbejdet udarbejdes en layoutplan, som kan rettes langs hver af væggene eller i 45. vinkel. Vinkellægning anbefales at starte fra den centrale række. Du bør også gøre dette, hvis du ikke får en hel serie af det valgte mønster.

Til orienteringen af ​​den første række konstruerer du noget som en snorbro. I krydsfiner fra de modsatte sider af rækken, der er planlagt til lægning, er to negle hamret på, en streng trækkes på dem.

Det er ikke forbudt at anvende en-komponent lim, men det er bedre at bruge og købe en to-komponent klæbemiddel. Det vil helt sikkert ikke afgive skadelige for parketvandet.

I princippet er teknologien til at lægge en parket ganske enkel, den består i følgende trin:

 • den forberedte overflade dækkes forsigtigt med jord;
 • En spatelkamme påføres et lim på et lille område, t. bindemidlet tørrer ekstremt hurtigt;
 • På limen, under hensyntagen til referencepieren, stables et præmonteret fragment af to eller tre terninger. Parkets er limet med en vis indsats. Ekstruderet fra under parketten skal straks fjernes;
 • Du kan fastgøre hver stang, der skal installeres med to eller tre søm eller stiletter gennem kammen. Tæt hardware i en vinkel på 45º. Hatte af negle skal drukne i krøllen ved at stikke til parket. Montering parket kan produceres gennem tre elementer;
 • lagt helt parketten er tilbage til limens hærdningsperiode;
 • slip derefter i to eller flere trin, og skift slippapiret på hvert trin til en analog med mindre kornstørrelser. Slib indtil ufuldkommenhederne opstår under arbejdet;
 • åben med plet, hvis der er et ønske om at ændre gulvets farve, og derefter lak i 3-9 lag.

Der er mange wisdoms i teknologien til parketgulvkonstruktion. Men noget ud over grænserne er kompliceret. Selvfølgelig er parket for første gang usandsynligt ligner gulve i Versailles, men det er værd at prøve. Pludselig bliver det bedre?

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

og få svar

Kopiering og brug af materialer er forbudt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 + 4 =