Hvordan man kan dekorere et rør

Hvordan æstetisk dekorere opvarmningsrøret i rummet: 15 billeder

Ved zadekorirovav varme rør, kan du forbedre sit udseende væsentligt Kommunikationshøjttalere - en ægte fjende af æstetik. Mange ved ikke, hvordan man smukt dekorerer og slår opvarmningsrøret. Men det er altid muligt at skjule batterier i en væg eller en kasse med gitter for ikke at lide varmeudslip. Derudover en god mulighed - maskeringen af ​​indretningen.

Maskering af varmeledninger i væggen

Rør, stigerør og varmebatterier kan forklækkes på flere måder. En populær mulighed er at skjule kommunikation i væggen eller i marken. Det er vigtigt, inden et sådant arbejde erstatter gamle rør med nye i lejligheden. Det er bedre at vælge plastisk kommunikation. Ellers vil der være lækager, som er ret dyre at lave.

Forklud varmeledningen i væggen med gipsplader

Sekvens af installation af rør i væggen:

 1. For det første oprettes et kommunikationslayout. Dette tager højde for rørets tværsnit, varmeisoleringen og tykkelsen af ​​væglaget, som skal forsegles.
 2. Dernæst skal du lave et hul i væggen. Dette er en særlig uddybning, hvor kommunikation vil blive placeret. Giv plads til bøjninger og tees.
 3. Derefter er røret isoleret og monteret i den påtænkte niche. Kommunikationen skal være godt sikret og sikre pålidelig fiksering.
 4. Rørbeslag gøres ved hjælp af parenteser. Til dette gøres huller med dykker i væggen. De vil rette enheden.
 5. Herefter skal du kontrollere driften af ​​rørene. Først efter er nichen lukket.

Den anden metode indebærer indlejring af rør i gulvet. Tænk først på layoutordningen. I gulvet er der lavet en strob. Røret skal være lidt under gulvniveauet. Derefter isoleres rørene, inspiceres og lægges. Kommunikation med beton er lukket. Ved normal cirkulation af vand skal der installeres en pumpe.

Betonbeklædningen skal have tilstrækkelig tykkelse, således at gulvet ikke fejler, når det bruges.

Men at skjule rørene, skal du være klar, at i tilfælde af lækage skal du helt eller delvis adskille gulvet eller væggen. Derfor er det vigtigt at minimere alle risici. Det er nødvendigt at vælge hele rør eller med et minimum af ledd. Denne mulighed kan kaldes et varmt gulv.

Sådan skjuler man opvarmningsrør i en lejlighed ved hjælp af en kasse

En kasse betragtes som en god mulighed, når varmesystemet allerede er installeret. Det er muligt at dække foringsrøret med plast, gipsplader, træ. Før arbejdet skal du sørge for kommunikationens integritet.

Nødvendige værktøjer til installation:

 • Profil af metal;
 • Selvdrejende skruer med dowels;
 • Materiale til kassen;
 • skruetrækker;
 • bore;
 • Sakse til metal.

Kassen i lejligheden kan være lavet af enhver form, der passer til stilen på værelset

Først skal du lave rammen af ​​boksen. Materialet til fremstilling ved hjælp af selvdrejende skruer er fastgjort. Først markerer placeringen af ​​kommunikation. Tage hensyn til rørets dimensioner, tykkelsen af ​​materialet og intervallet mellem kassens vægge og kommunikationen.

Installer ikke rørene tæt på kassen. Det er optimalt at forlade en afstand på 3 cm.

Yderligere installere byggeprofiler. Fastgør derefter styrene. For at fastgøre profilerne mellem dem anvendes fræsere.

Derefter er vinkelprofilerne monteret. Hvis afstanden mellem søjler overstiger 25 cm, skal der laves yderligere broer. Hvis højden på stativerne er mere end 150 cm, monteres vandrette hoppere. Når rammen er klar, skal du starte sit design. Med gipsplader før montering fjernes fliser. Men hvis der i fremtiden leveres fliser, så kan denne proces udelades.

Start installationen af ​​kassens vægge fra sidedelene og flyt til de centrale. Efter installation af væggene skal kassen dekorativt dekoreres. For at gøre dette skal du anvende flise, tapet maling.

Hvis du vil skjule batterier, kan du bygge en falsk mur. Udførelsesteknikken ligner boksen. Først laves en ramme, så er væggene klædt. En væsentlig ulempe ved denne fremgangsmåde til dekoration er reduktionen i rummet af rummet. Hvis der ikke er noget ønske om at tinker med installationen af ​​disse elementer, så i bygningsforretningen kan du købe en færdig boks.

Sådan skjuler man opvarmningsrør i en privat boligindretning

Skjulrør i en væg eller en kasse reducerer signifikant varmeoverførslen af ​​varmeelementer. Nogle gange er disse aktiviteter kontraindiceret. Derfor er indretningen af ​​rør meget brugt til at lukke kommunikation.

I denne version kan du sikkert lytte til din fantasi. Det vigtigste er, at den oprindelige effekt harmonisk passer ind i det indre af rummet. Du kan blot male rørene under rummets farveskema.

Når man vælger en indretning til opvarmning, udformningen af ​​huset

 • Mekanisk stabilitet;
 • Termisk styrke;
 • Ikke toksicitet.

Som indretning kan du bruge et jute eller hamptov. Men dette vil reducere varmeoverførslen af ​​rørene. Du kan også prøve at splitte bambus. Du kan desuden dekorere med grene og blade, skabe en gren. Højt placerede rør kan lukkes med gardiner.

For at male kommunikationerne brug vanddispersion, akryl eller alkyd emalje.

Det er lettere at skjule rør under lægning af kommunikation. Så bliver det muligt at montere systemet så upåklageligt som muligt. Også i dette tilfælde bliver det muligt at lave et varmt gulv.

Valgmuligheder end lukke varmeledningerne

Du kan bruge dekorative puder på rørene. Dette vil medvirke til at reducere omkostningerne ved varmesystemudstyr. Nogle gange er det en ret økonomisk løsning.

Dekorative dækfunktioner:

 • Skjul batterier og rør helt eller delvist;
 • Beskyttende funktion af varme radiatorer;
 • Indtast kassen i designrummet;
 • Forenkler plejen, da støv ikke tager sig af batteriet;
 • Nogle varianter af foringer hjælper med at fordele varmen jævnt.

Rørene kan lukkes med en træramme, pre-painted den

Men når man vælger en indstilling, er det vigtigt at overveje ikke bare skønhed men også praktisk. Det er nødvendigt, at materialet ikke reducerer varmeemissionen og ikke frigiver giftige stoffer under opvarmning. Plast, for eksempel, skal modstå virkningerne af høje temperaturer i lang tid. Det er også vigtigt, at materialet ikke ændrer farve eller form under drift.

Dekoration bør ikke stå i vejen for radiator varmeoverførsel.

Dekorationsboksen skal svare til et antal parametre, når det bruges. Overlaget bør ikke tage meget plads, du bør vælge de mest kompakte muligheder. Fastgørelsen af ​​strukturen skal være stærk nok, men det skal være muligt at få adgang til batterierne. Det er også vigtigt, at kassen ikke er for tung.

Måder at dekorere opvarmningsrøret i rummet (video)

I en lejlighed eller et privat hus kan rør altid fjernes fra øjnene, selvom der allerede er lagt kommunikation. Droge risere og radiatorer kan være under loftet, i en væg eller et felt. Sy kommunikation kan være i en speciel boks. Men du kan simpelthen dekorere rørene og omslutte dem et smukt bånd eller reb.

Eksempler på, hvordan man kan dekorere et varme rør i et rum (foto)

© 2017, homeli.ru. Kopiering er kun tilladt med en henvisning til kilden

Kopiering er kun tilladt med en henvisning til kilden

Sådan dekoreres et varmepumpe: Design er ikke til skade for varme

Hvordan til at dekorere et varme rør i et rum eller i køkkenet? Sådan gemmer du en støbejerns radiator, som ikke klart pryder rummet uden forringelse af opvarmningen? Er det muligt at bygge en dekorativ kasse til opvarmningsrør? Lad os forstå.

Kan du se radiatoren og rørene der fører til det? Nej? Og de er og endda varme.

Bare værd at nævne: Forfatteren er en mand, i fortiden en blikkenslager med ti års erfaring. For læseren betyder det, at rådene primært vil fokusere ikke på design af lokalerne, men på den tekniske side for at løse problemet. Vi vil forsøge at dekorere vores hjem, hvis det er muligt, uden at skabe problemer for os selv, nu eller i fremtiden.

 1. Enhver kommunikation er yderst uønsket irreversibelt at skjule. Trådforbindelser kan før eller senere flyde; rør har begrænset levetid. Først og fremmest gælder dette for stål, ikke-zinkbelagte opvarmningsstiger, der blev brugt massivt i opførelsen af ​​Khrusjtsjov og senere huse.
 2. Støtter og rør sammen med radiatorer er involveret i overførsel af varme til luft i rummet. Dekorative kasser til varme rør isolere dem. I din lejlighed om vinteren vil være lidt, men køligere.

Nuance: Men et rør, der er forsænket i en fast væg, vil give varme endnu mere end at passere i en afstand fra væggen på grund af den omgivende materiales større varmeledningsevne.

 1. Hvis radiatoren er lukket med et dekorativt hus, skal det let demonteres og bør ikke blande sig i fri luftcirkulation. Ideelle - gitterkonstruktioner med en stor celle.

Hvis radiatoren lukkes af en kasse (som er yderst urimelig: for ikke at nævne muligheden for lækager, kræver næsten hver opvarmningsanordning periodisk skylning), er slotsene til luftcirkulationen lavet ikke kun i toppen, men også under.

Et perfekt eksempel på, hvordan du ikke kan dekorere batteriet. Smuk, usædvanlig, men effektiviteten af ​​opvarmning er tæt på nul.

Faktisk reduceres udsmykningen af ​​varmeledninger til to grundlæggende typer af løsninger:

 1. Dekorer dem på nogen måde - monokrom maling, der anvender et komplekst mønster, alle slags dekorative belægninger.
 2. Skjul rørene fra betragterens øjne.

Lad os se på nogle få populære muligheder.

Den enkleste metode til dekoration er selvfølgelig den mest populære. Men her er vi ude for en ubehagelig overraskelse: malerørledninger over delvis skrællet gammel maling - betyder garanteret at gøre dem meget ubehagelige.

En fælles bygning hårtørrer og spatel vil hjælpe, som vil rense den gamle maling, der er blødgjort. Forsøg ikke at varme opvarmningsrøret: I henhold til varmesystemets driftsstandarder skal det fyldes med vand selv om sommeren. Udover med kraftig opvarmning vil viklingen på trådene uundgåeligt blive brændt ud. Det er nok at fjerne det meste af den gamle belægning. Resten bliver rengjort med en metal børste.

Hvilken slags maling gør indretningen af ​​varmeledningerne?

Det bedste udseende og hold på metal alkyd emaljer - PF-115 og analoger. Under dem behøver rørene ikke nødvendigvis at blive primet, det er kun nødvendigt at rengøre dem fra støv og snavs. Prisen på maling - inden for 200 rubler til en 2,6 kilo bank. Farve to gange et tyndt lag; Hvis det er nødvendigt, fortyndes malingen med hvid spiritus eller opløsningsmiddel.

Vigtigt: Alle varmeapparater, tilslutninger til dem og stigerør maler kun om sommeren, når opvarmningen er slukket. Sådan en underlig instruktion er forbundet med, at i løbet af vinteren tørrer farven for hurtigt, før du gnider den med en pensel. Som et resultat vil overfladen blive dekoreret med uregelmæssigheder og striber.

Billig maling i dygtige hænder kan gøre underværker.

Typiske løsninger, der gør det muligt at dekorere et varmeledning med lavt blod:

 • Røret er indpakket i en jute eller hamp reb. Den oplagte minus af løsningen er, at du derved opvarmer stigrøret og reducerer mængden af ​​varme, der kommer ind i lejligheden. Hertil kommer, at hvis du har en kat eller kat, vil de være taknemmelige for dig for en ny ridse.
 • Øvelse og dekoration af opvarmningsrøret ved hjælp af en hul i bagagen af ​​bambus. Det er opdelt langs og limet rundt om det vertikale rør.

Hvordan kan jeg finde ud af opvarmning i bambuskoven?

Indledningsvis blev dekorative ringe til varmeledninger brugt med stræklofter og skjult de indsnit, der er lavet i lærredet under stigerørene. Men de begyndte hurtigt at blive brugt i værelser med andre typer lofter, og på gulvet ser ringene sig godt ud.

Dette er et sjældent tilfælde, når designideen ikke giver nogen indvendinger: Om nødvendigt vil ringene ikke forstyrre reparationsarbejdet.

Stande forbliver tilgængelige for varmeveksling med værelset og reparationsarbejdet.

Typisk materiale til kanaler, maskeringsrør - gips gipsplader, som er omsluttet af en ramme fremstillet af galvaniseret profil. Materialet kan dog være alt, hvis det kun er i harmoni med resten af ​​rummet. Vi bruger både PVC paneler, MDF paneler, og endda laminat og parket bord på en ramme lavet af lameller.

Gipsvæg er imidlertid praktisk, fordi det er let at dekorere som en enhed med væggene, simpelthen ved at male den samme farve eller klæde det samme tapet.

Gipspladen i billedet skjuler stigrøret og den dekorative skærm - radiatoren.

I begyndelsen af ​​artiklen blev udtalelsen om de forskellige kasser omkring kommunikationen allerede udtrykt af forfatteren. Vær forberedt på at kassen snart eller senere skal brydes.

Imidlertid kan vertikalt placerede paneler eller laminatplader gøre kassen nem at montere, hvis den monteres på selvlukkende skruer uden lim. Men ved svejsning fungerer det ikke meget.

Denne metode kombineres ofte med vægopvarmning. På bundvæggen er kassen monteret, en varmelegeme er fastgjort mellem sine stænger eller profiler, så strukturen er dækket af gipsplader eller vægpaneler.

Mulighed for gipspap betyder, at du snart eller senere skal bryde ikke bare en kasse - selve væggen. Gendannelse af lokalerne vil faktisk være ubehageligt. Men vægpanelerne og i dette tilfælde er det ikke svært at reparere, så de om nødvendigt var nemme at adskille.

Ceiling cornice og draperi med gardiner

Blandt de mange tvivlsomme beslutninger er denne mulighed absolut den mest fornuftige.

Hvordan dekorere varme rør med dine egne hænder ved hjælp af gardiner?

 • På loftet er der monteret en cornice i hele bredden af ​​perikotvæggen. Der er mange konkrete måder at gennemføre: gardinerne kan skjule en fordybning i det falske loft, et solidt gardin af plast, brædder eller malede krydsfiner. Selv strækloftet overskrider ikke denne ide: Kronen er fastgjort til specielle mørtel, monteret over spændingsdugen direkte gennem den.
 • Væggen er draperet med tykke gardiner fra det ene hjørne til det andet. Om eftermiddagen trækkes gardiner tilbage til vinduesåbningens grænser, skjuler stigrøret og opvarmningsforbindelsen.

Alt, hvad du ikke vil se, skjul stramme gardiner.

Lad os endelig stille et spørgsmål, der har plaget forfatteren i lang tid. Tror du ikke, at i stedet for at forsøge at give et godt udseende til grimme rør og batterier, kan du gøre dem smukke?

Rør af snehvid forstærket polypropylen, polstret strengt i niveau og plumb og fastgjort til almindelige klip, passer perfekt ind i designet af ethvert rum. Aluminium eller bimetall radiatorer ser også meget imponerende ud. De behøver ikke at blive dekoreret: de selv bliver et element i rummets design.

Derudover vil du glemme problemer med varme og lækager i risersystemet i lang tid. Den omtrentlige levetid for rør og moderne radiatorer vurderes at være MINIMUM på 50 år.

Her, i virkeligheden, hele det beskedne synspunkt for artiklens forfatter om problemet under drøftelse.

Nye og pænt monterede radiatorer spilder ikke udseendet på rummet. Temmere dekorere.

For mere information om, hvordan man opvarmer opvarmningsrøret i køkkenet eller i rummet, kan du finde det i videoen i slutningen af ​​artiklen. Varm vintre!

Sådan dekoreres varmeledninger: kreative ideer

Før indbyggerne i nye bygninger er det normalt ikke værd at spørgsmålet om, hvordan man skal dekorere varmeledninger. Disse nødvendige strukturer er arrangeret for ikke at fange dit øje. Det er vanskeligere for dem, hvis huse blev bygget for længe siden, da der blev lagt større vægt på udførelsen af ​​varmesystemer af deres direkte funktion. Tidligere tænkte ingen på det faktum, at sådanne nødvendige komponenter i boligareal kan og skulle være en eller anden måde "skjult".

Og i mellemtiden er det ikke så svært at gøre termisk kommunikation umærkelig, det er umagen værd at vise en lille fantasi og vælge de rigtige materialer. Så vil ingen gætte, at der på det mest synlige sted er tidligere engang så ubehagelige varmeledninger - en indretning, som du kan sætte ind i livet med dine egne hænder, gemme dem.

Interessant indretning kan blive en rigtig højdepunkt i interiøret

Metoder til udsmykning af varmeledninger

Antag, at der i din lejlighed er gamle varmesystemer, der ikke er på plads, placeres i varmeapparater: Udformningen af ​​sådanne genstande kan kun begrænses af dine fantasi og materielle muligheder. Lad os opregne nogle af de enkleste og mest tilgængelige for hver metode, så du kan vise kreativ individualitet:

 1. Den enkleste løsning er den elementære farve af det fremspringende rør i væggen på væggen.
 2. Investeringer lidt mere - og arbejde og tid - vil kræve dekoration.
 3. Den mest tidskrævende er utvivlsomt et forsøg på at skjule rør til møbler eller at bygge en enkel konstruktion til dette formål.

Gør dekorative kasser til opvarmning rør kan laves af ethvert egnet materiale, der vil matche design ideen om at dekorere rummet:

 • drywall;
 • vægpaneler af PVC eller MDF;
 • laminat;
 • parket bord på racket.

Den mest populære er gipsvæg. Dette materiale giver dig mulighed for at oprette design af forskellige konfigurationer. På funktionerne i dens installation henvises til artiklen "Sådan skjuler man varme rør".

Lad os se nærmere på nogle af de designteknikker, der kan være nyttige, når du arbejder på "skjul" eller giver et mere æstetisk udseende til varmeledninger. Eksempler kan overvejes i detaljer på billedet.

Her er nogle eksempler på færdige løsninger:

 1. Du kan forsøge at gøre røret del af interiøret, for eksempel et børnelokale.

Hvis du afviger fra den konventionelle hvide farve, som traditionelt er malet opvarmningsrør, kan du "dreje" det vertikale rør i hjørnet af rummet ind i et træ. Og allerede fra denne bagagerum gå til maleriet af de tilstødende vægge og trækker på deres grene. Sådan arbejde er muligt selv for en ikke-professionel kunstner.

At slå et rør ind i et "træ" behøver ikke være kunstner

Og da der allerede er grene på "træet", er det nødvendigt med blade. Processen med at "vokse" bladene på træet kan fuldt ud overlades til dit barn, hvis han allerede har lært at holde en børste i hænderne. Det er meget nemt at interessere dit barn med denne proces, hvis du med jævne mellemrum ændrer farven på bladene på hjemmebanen efter årstiderne. En sådan "sæsonbetonet" udsmykning af varmeledninger vil være et glimrende spil, der kombinerer ikke kun barnets diskrete undervisning med nøjagtighed i arbejdet, men også en måde at udvikle observation og kærlighed til naturen.

 1. Lidt anderledes end i børnehaven, kan du nærme sig spørgsmålet om maling af varmeledninger i soveværelset eller stuen.

Her vil til dekoration være en ædel gylden tidevand eller fastholdt sølv. Den dæmpede farve af bronze vil også se godt ud. Det vigtigste er, at denne farve skal være i harmoni med rummets overordnede stil.

Med en dygtig tilgang kan du slå varmeledninger til et ægte kunstværk

Du kan ikke begrænse din fantasi eller bruge en af ​​dine ideer på din egen måde:

 • En interessant teknik til udsmykning af et varmepumpe er simpelthen indpakning med en streng hamp eller jute. Hvis du ikke er forvirret af noget fald i denne varmeoverførsel af rør, så kan denne mulighed overvejes.

Dekorativt reb trim

 • En nysgerrig mulighed kan være brugen af ​​splittelser langs bambus trunks. Sådanne halvdele kan limes i den oprindelige lighed af et hus til et vertikalt rør.
 • Og hvis der i stedet for bambus (eller med det) anvendes kunstige blomster, vil en sådan udsmykning ikke blive ubemærket af dine gæster, helt gemmer sin "base" - opvarmningsrøret.
 • På de steder, hvor rør kommer ind i gulvet eller loftet i rummet såvel som i bøjningerne fra stigrøret til radiatorerne, kan du installere søde dekorative dæksler på varmeledningerne. Plukker farve og tekstur af denne dekoration op, kan du logisk afslutte det billede, der blev udtænkt.
 • En af varianterne af loftbeklædningen kan være ringene, som normalt gemmer de uundgåelige nedskæringer, der er lavet omkring stigerørene i stræklofter.
 • Brugen af ​​draperi fra stoffet, som ligner gardinerne på vinduerne, giver rummet nogle charme.

Rør skjult under gardiner-tråde

Den engang fashionable måde at dekorere et hjemmebelagt glas på - vender tilbage til moderne designudviklinger. Det er værd at tænke på, hvordan man bruger en sådan usædvanlig måde at dekorere rummet ved at kombinere det originale dekorative element med det mest almindelige opvarmningsrør. Elegant skillevæg med elementer af farvet glas kan ændre sig uden for erkendelse, at hjørnet af rummet, der kiggede før det ikke er helt elegant.

Før udsmykning af varmeledningerne med glasmosaik er det også muligt at give en forbindelse til belysningssammensætningen. I dette tilfælde kan bortset fra den dekorative funktion tjene som en natlampe eller blot skabe en romantisk hygge i værelset.

Farvet glas vil ikke blot skjule de stygge rør, men også gøre værelset hyggeligt

Vi håber, at de ideer, der foreslås i artiklen, giver dig mulighed for ikke blot at skjule grimme varmeledninger, men også at skabe en interessant interiør "chip" i det indrettede rum.

Enhver kopiering af tekster (tekster) og billeder af denne side er kun tilladt, hvis hyperlinket til kilden er placeret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 35 = 40