Tag af huse af sort

Forskellige typer og typer af tag af private huse

Alle typer tag af huse er opdelt efter den type tagmateriale, der anvendes i deres erektion, og afhængigt af enheden. Særligt populære er tohældede typer af tag - det skyldes den relativt lette installation og næsten ubegrænsede muligheder ved udvælgelsen af ​​tagmaterialer. Materialet på denne side er afsat til hvilke typer af tag der er, hvad er deres fordele og ulemper.

Typer af tag på private huse og deres billeder

Opførelsen af ​​enhver bygning og et landhus er ingen undtagelse, sørger for tilstedeværelsen af ​​et tag. Det beskytter bygningen mod miljøet, forhindrer regn i at komme ind i huset og holder varmen. Varme og tørre den slår sig dens overflade, og deformerer findeler regn, frost belægning udvider porerne indeholder fugt, og skaber revner grader kan ødelægge det beskyttende lag og forårsager uoprettelig skade på belægningen. Derfor er det nødvendigt at være særlig opmærksom på tagets pålidelighed, dens vandtætthed og varmeisoleringsegenskaber. Desuden afgør udseendet af taget stort set udseendet af huset selv.

Mulige typer af tag - loft og beskerdachnye. Loftet henviser til mellemrummet mellem tagfladen, de ydre vægge og loftet på øverste etage. Det beskytter huset sikkert fra kulden, giver ventilation og ventilation af tagets strukturelle elementer. Fra et konstruktivt synspunkt forbedrer loftet betjeningspålidelighedens pålidelighed og holdbarhed, men øger omkostningerne sammenlignet med huset, der har loft. Gulvet på loftsrummet, hvis facade helt eller delvis dannes af overfladen af ​​et skrå eller brudt tag, kaldes et loft. Opførelsen af ​​loftet giver maksimal udnyttelse af husets indvendige rum, hvilket gør bygningens omkostninger væsentligt reduceret.

Typer af tag er opdelt efter design og afhængig af det anvendte tagmateriale. Generelt består bygningen af ​​taget af bærende elementer (bjælker, bjælker eller præfabrikerede trusser), laths til fastgørelse af dækslet og selve taget.

Efter type enhed er de opdelt i to hovedtyper: fladt og skråt (skråt).

Vand, der kommer ind i tagfladen, skal afløb. Ellers stagnerer det på taget, ødelægger det langsomt men sikkert tagmaterialet, hvilket gør det forsvarsløst før virkningen af ​​ultraviolet stråling fra solen. Derfor er fladt tag sjældent brugt til opførelse af boligbyggeri. Selvom der i de sydlige lande er opbygning af flade tagtyper ganske almindeligt, men ofte er de lavet med en lille stigning for vandstrømmen. Fladt tag er godt, fordi de kan bruges til at arrangere åbne terrasser, bygge en sommerhave og udstyre et sted at slappe af.

Den nemmeste måde at fjerne vand fra taget er at skabe skråninger til udløbsstederne. Ved konstruktion måles takets hældning i procent, skud (forholdet mellem højden af ​​taget og spændingen) og i de sædvanlige transportgrader. Det antages, at på tagene med en hældning på 0-1 ° vand altid vil ophobes. Fra en hældning på 2 ° frigives taget hurtigt fra vandet, hvilket skaber mere komfortable forhold til tagmaterialet. Udseendet af en lille defekt i tagdækket på en overflade med god forspænding vil ikke medføre alvorlige konsekvenser, mens der inden for en stagnerende zone indtræder vand i defekter, som forværrer eksisterende problemer. Men tag med skråning er dyrere for ejere. Dette skyldes, at der er behov for flere tagdækningsmaterialer til dem, og der kræves en mere kraftfuld og kompleks understøttende struktur.

Tag med skråning kan have en række forskellige former. De vigtigste sorter af skråtage - det er Shed, gavl (lineær, knækket eller loft), pyramideformet (afvalmede, afvalmede), kompleks form (eller mnogoskatnymi mnogoschiptsovymi, hvælvet, sfæriske, buet, shpileobraznymi, konisk). Typer af tag af private huse med en skråning kan kombineres, det vil sige kombinere elementer af forskellige typer.

Denne type tag i huset, som et et-køre hus, bruger sit eget fly (rampe) til at understøtte vægge med forskellige højder.

Vær opmærksom på billedet af denne type tag: Det er mest velegnet til udhus, verandaer, terrasser og udhuse.

For boligbyggeri kan der f.eks. Anvendes et enkelthældet tag i tilfælde hvor dræning og sneudladning på forbipasserende del af gaden ikke er tilladt.

Gabel tag - En slags tag af huset, der består af to flyeskøjter, hviler på lejevæggene i samme højde. Mellemrummet mellem strålerne, der har en trekantet form, hedder "tang" eller "gavl".

Som du kan se på billedet af denne type tag i huset, er der i skrogens øverste del dannet en skate:

Den mest almindelige i lavtliggende forstæder konstruktion er gable tage. Og selvom de ikke ser meget imponerende, er deres form ikke pålagt nogen særlige begrænsninger for brugen af ​​tagmaterialer.

En type taghus af et privat hus er lofts taget. Det øger mængden af ​​loftsrummet, som oftest bruges til boliger.

Se på billedet af denne type tag: Den enkleste konstruktion er en trekantet form med retlinede konturer.

Mansard tag med en brudt rampe er arrangeret i tilfælde, hvor dimensionerne på loftet er vanskelige at passe ind i en trekantet form.

Telt tag - Dette er typen af ​​tag til et privat hus, i form som ligner en pyramide, hvis bund er et rektangel (ideelt set et kvadrat): fire trekantede ramper, toppe, der konvergerer på et tidspunkt. Denne type tag giver dig mulighed for at gemme vægmateriale på grund af manglende pedimenter.

Som du kan se på billedet ser denne slags tag meget smuk ud, men den komplekse konstruktion af lejeelementerne fører til en høj pris.

En anden form for gaveltag er hoften. Dens funktion er tilstedeværelsen af ​​yderligere ende ramper, der er dannet af hippede spærre, som er forbundet til ryggen af ​​et gaveltak.

Billedet af denne art hustage kan ses, at i det væsentlige valmtag består af to dele: en gavl tag, som ikke er fuldstændigt dækker området af huset i længden, og de to ende stråler (HIPS), som dækker usikkert område af bygningen.

En variation af hustaket i et privat hus er et halvt fint tag, hvis endeløse ramper er små og ikke når tagene. Hvis endeskøjterne ikke er forbundet med højderyggen, men med de yderste spærre i hovedgaffeltaget, så opnås det såkaldte danske tag. Det er typisk for hende, at i hoftefladen ikke når hoftehøjden og der dannes en såkaldt hylde, som er syet med pladematerialer. Randen er ofte arrangeret vinduer eller små vinduer, der tjener til at belyse loftet. Dimensionerne af fremspringet afhænger af dens dybde, hældningens hældning og højden af ​​gaveltaket over højderyggen.

For nylig foretrækker ejerne af landejendomme tage af kompleks form. Først og fremmest er det forbundet med designet, muligheden for at give dit hjem et originalt udseende. Derudover giver det dig mulighed for at maksimere brugen af ​​plads under taget. Med succes at kombinere arkitektoniske løsninger og optimalt ved hjælp af tagmaterialer, kan du ikke kun slå et tag til et mesterværk af moderne forstæder boligbyggeri, men samtidig øge det nyttige område under det. Trods alt dekorere tårnene ikke blot huset, men også tilføje det til kvadratmeter.

Flere og oftere er det muligt at møde landhuse med kuplede tage. Normalt er de konstrueret ud fra en sådan beregning, at halvdelen af ​​husets højde er optaget af væggene og anden halvdel - ved det kuperede tag. De opretter flere kuplede huse, hvor kun en femtedel af højden af ​​huset er væggene og fire femtedele - kuppeltaget.

Dome tage er også valgt til at dække hele bygningen, som har runde konturer. Selv om det er en bygning med en kompleks arkitektur, bliver kupoltaget en del af den kombinerede og kan kun monteres på nogle runde elementer af strukturen.

Når man taler om typer og typer af tag, kan man ikke undgå at genvinde de koniske tage, der bruges til at dække runde bygninger eller fragmenter. I oldtiden blev sådanne tage dækket af tårne ​​og tårne. Nu vender disse elementer af arkitektur tilbage, og med dem bliver de tag, der krone dem, modedes.

De kombinerede tage er slående i deres originalitet. Deres hovedområde refererer som regel til en af ​​de nævnte typer af tag. Og så gør arkitekten nogle tilpasninger, og som følge heraf vises en meget original løsning. Men vi bør ikke glemme: hvor komplekst eller karakteristisk heller ikke ville taget af din bygning, bør det være ikke kun smukke, unikke, passer ind i det overordnede design af huset og miljøet, men også have en tilstrækkelig sikkerhedsmargin, pålideligt beskytte huset fra nedbør, vind, lav temperaturer, støj. Derudover bør det ikke forsinkes af vand og sne.

Derfor må man huske, at jo mere kompliceret taget er, jo dyrere materialer vil være, dets design og installation samt den efterfølgende vedligeholdelse (rengøring, mindre reparationer osv.). Det skal også tages i betragtning, at det endelige valg af form og tagmateriale afhænger stort set af bygningens stil og den lokale detaljerede planlægning.

Vær opmærksom på billedet af forskellige typer tag af private huse: de er nødvendigvis kombineret med farverne på vinduesrammer, døre og facade.

Uanset hvilken type tag du vælger, før du fortsætter til dens umiddelbare konstruktion, skal du inspicere husets vægge med hensyn til forekomsten af ​​højdeforskelle. Hvis en sådan defekt opdages, skal der træffes mulige foranstaltninger for at rette op på det. Derefter laves det detaljerede design af taget, beregningen af ​​mængden og køb af de nødvendige materialer.

Ved etablering af forskellige typer af tage skal vælge kun høj kvalitet byggematerialer, som hvis for eksempel, i konstruktionen af ​​tagene bruge brædder eller bjælker, med revner eller selv gennem knob, det i høj grad reducerer deres egen styrke og styrken af ​​hele strukturen. Derefter kan du begynde processen med bygningen og gå til den vigtigste fase - opførelse af bærende konstruktionselementer.

Tag af huse af sort

Privatboligens tag er ikke kun beskyttelse af boligen mod miljøets indvirkning, men også et vigtigt element i den arkitektoniske sammensætning af strukturen.

Der er forskellige typer af tag, der kan give både effektiv beskyttelse og et smukt udseende. I denne artikel vil læseren kunne finde ud af, hvilke typer tag der findes, se deres fotos; Disse oplysninger hjælper med at bestemme hvilken type tag der er egnet til.

De vigtigste typer af tag af private huse

På nogen måde kan taget være af to typer:

De andre underarter af tag kommer fra præcis to konstruktive sorter.

De er ikke i stor efterspørgsel under russiske forhold. Dette skyldes primært, at hældningsvinklen af ​​sådanne tag ikke tillader nedbør til effektivt at rulle ned. Og hvis det kan være acceptabelt med hensyn til vand, passer det ikke med sne: snedækket udøver en tung belastning på hele strukturen og fundamentet af huset. Følgelig påvirker dette destruktivt pålideligheden af ​​både selve taget og hele strukturen. Hældningen er normalt kun 3-10 grader.

Af fordelene ved et fladt tag kan identificeres ganske lave omkostninger ved installationen. En anden fordel - mulighed for at bruge taget som et hjælpeprogram område, hvor du kan oprette et sted at slappe af i det fri, for eksempel for at samles med venner på grillen i midten af ​​byen. På taget af et hus kan arrangere en blomsterhave og endda en swimmingpool, hvis det omgivende miljø er varm nok.

Ved konstruktion af en flad tagstype skal der lægges særlig vægt på skabelsen af ​​et kvalitetsdrænvandningssystem, takket være, at nedbør effektivt vil aftappe.

Hvis det hældte tag har et loft, der tjener som en varmeveksler, overfører det flade tag al den akkumulerede varme til huset. Derfor er det nødvendigt at skabe ventilation mellem boligareal og tag: behagelige boliger, miner og kanaler, hvorigennem varm luft vil komme ud i atmosfæren.

For at modstå sne om vinteren er et fladt tag i et privat hus lavet af et lille område og forstærket af stål eller armeret betonbjælker.

Det er mere traditionelt for Rusland, velegnet til selvrensning fra vand og sne, og i sig selv er mere pålidelig. Opførelsen af ​​et sådant tag består af mange elementer, der gør det stærkere og mere holdbart.

Pitched tag har en række fordele i forhold til flade, men det er derfor dyrere. For at bygge et hældet tag skal en person investere meget flere penge. Derudover er det dyrere og sværere at reparere det om nødvendigt. Og en anden utvivlsomt plus er, at når der opbygges denne type tag, dannes der yderligere plads, et område, der kan bruges til et loft eller et loft (mere om det nedenfor).

Alle typer af tagte tag har et lignende design og indeholder:

 • skråninger - fly, der beskytter boligen mod nedbør og omdirigerer den, forsegler strukturen;
 • elementer af understøttende struktur - spærre, mauerlat, kasse mv, som jævnt fordeler hele belastningen, gør konstruktionen afbalanceret;
 • Land og andre lofter til forsegling
 • Overhæng og kanter, der strækker sig ud over bygningen, anvendes til afløbssystemet;
 • elementer i dræningssystemet - rør, tømmer og tagrender, opsamling, transport og udledning af nedbør uden for bygningen.

Typer af hældninger af private huse

Den ret komplicerede konstruktion af et sådant tag gør det muligt at modificere det, skabe forskellige varianter og tilpasse sig de arkitektoniske egenskaber i bygningerne selv.

Det er den enkleste og billigste løsning at udstyre dit hus med en rampe, der er let at installere.

Ulempen ved det er, at loftet og loftet ikke kan gøres.

Et billede af huset med et gaveltag kan ses på billedet:

Den mest almindelige i Rusland i mange århundreder, da denne type blev brugt i opførelsen af ​​træhuse.

Den består af to skråninger forbundet med hinanden i en symmetrisk eller asymmetrisk vinkel. Skarp forspænding, konstruktionens pålidelighed gør det mest almindelige taghus til opførelse af private huse. Dette tag beskytter effektivt bygningen mod regn, det skaber en plads mellem bygningens gavl.

Spærre systemet i dette design er meget mere kompliceret end one-lags belægning og pedimentet ligner oftest en trekant i udseendet. Ofte på grund af tilstedeværelsen af ​​to hældninger kaldes dette tag gable. Monter det med egne hænder er meget vanskeligere.

Et billede af huset med et gaveltag kan ses på billedet:

På en anden måde hedder det beskerdachnoy. Det giver dig mulighed for at lave et loft, det vil sige en stue, hvis ydre vægge vil fungere i tagskråningerne selv. Dette er en ganske interessant mulighed, når du skal øge boligareal for et privat hus. Overfladen af ​​tagdækning og andre byggematerialer giver dig nu mulighed for at lave en kvalitet loftsrum og endda udstyre vinduerne i væggene.

Processen med at skabe dette tag er dyrt og langt fra simpelt. En af de vigtigste opgaver - kvalitet varmeisolering af taget: Det er en væg i rummet, som vil beskytte dem mod kulde i vinterhalvåret (i tilfælde loftet vil blive brugt som bolig, ikke bare på loftet).

En visning af huset med en mansard tag kan ses på billedet:

For at øge loftet og bekvemmeligheden ved at bruge boligarealet i taget, er der lavet en særlig brud, hvilket gør rampen mere skrånende. Indvendigt er der monteret specielle træstøtter, som fastsætter forskellige vinkler: Hoveddelen af ​​rampen er mere skrånende, og den øvre del efter bruddet er i en stejlere vinkel. Dette gør det muligt at udvide loftsrummet, hvor du kan lægge flere ting eller arrangere en stue.

En visning af huset med en brudt tagterrasse kan ses på billedet:

Det betragtes som meget høj kvalitet, dets konstruktion er afbalanceret, hvilket effektivt beskytter huset mod regn i mange år. Tagdækning bliver en hofte, når der i stedet for traditionelle trekantede pedimenter er monteret to flere skråninger - en trekantet form; disse stråler kaldes hofter. De to andre skøjter er i form af en trapezoid.

Således viser det sig, at dette tag har fire stråler - de fly, langs hvilke udfældningerne smelter sammen. Sådanne tage anvendes oftest på rektangulære huse.

Opbygningen af ​​et hofte tag er en kostbar proces, der kræver folk med færdigheder og viden, yderligere forbrugsstoffer til at skabe trusser og rendeanlæg. Men resultatet er pengene værd - dette tag vil altid være rent.

Et billede af huset med et hofte tag kan ses på billedet:

I dette tilfælde er pedimenterne ikke helt dækket af rampen, den forbliver i form af en trapezform, og på toppen er de dækket af små halvaksler. Så på gavlene kan du placere vinduer. Den største fordel ved dette design er et smukt udseende. Taler om design ser et privat hus med halvaksler meget attraktivt ud.

Som i det foregående tilfælde er tagdækningen af ​​dette tag ret kompleks, har en høj pris.

Et billede af huset med et halvt flisebelagt tag kan ses på billedet:

Dette er en af ​​varianterne af hofte taget. Har også mindst 4 ramper, der konvergerer på et vertex. Som et resultat opnås symmetriske stråler i form af trekanter, der ligner et telt. Det beskytter effektivt huset fra nedbør, er interessant med hensyn til design.

Men at montere et sådant tag er vanskeligt på grund af bærestrukturens egenskaber.

Udsigten af ​​huset med det hippede tag kan ses på billedet:

Der er andre tagkonstruktioner til private huse, men de er mindre almindelige på grund af deres egenskaber, installationens kompleksitet osv. Blandt dem er:

 • kombineres. De kombinerer forskellige typer tag og er mest komplekse i design. De forbinder telt tag, halv-tusk tag osv. Disse er strengt individuelle designs, de er kendetegnet ved høj pris og spektakulære udseende. Et eksempel på et sådant tag i følgende billede:
 • mnogoschiptsovaya. Det har også en kompleks struktur, skaber et unikt design med tilstedeværelsen af ​​en lang række hjørner, kanter og parringsplaner, så installationen er meget vanskelig. Et eksempel på et sådant tag i følgende billede:

 • kuppel (kugleformet) og konisk. Det er de sjældnere arter. De har afrundede former, hvis vi taler om private huse, er de vant til at skabe verandaer, tårne ​​mv. Foto af det sfæriske tag:

  Billede af det koniske tag:

 • Moderne teknologier, nye designideer fører til skabelse af nye typer tag eller renovering af traditionelle, lange etablerede tage. Med denne information vil læseren kunne vælge den mest optimale løsning til sit private hjem.

  Hvad er typer af tage ved design

  I individuel konstruktion anvendes forskellige typer tag, og valget skyldes forskellige faktorer, herunder:

  • dekorative kvaliteter og overholdelse af den valgte konstruktionstilstand
  • Husets løsning (herunder boksens geometriske form, tilstedeværelsen af ​​indvendige lejevægge osv.);
  • klimatiske træk ved bygningsregionen;
  • niveau af installationskompleksitet
  • belastning på vægkonstruktioner og fundament
  • brugen af ​​visse tagmaterialer;
  • muligheden for varmeisolering mv.

  Grundtyper af tag

  Ifølge tagets design kan man opdele to typer:

  • Loftet tag - med overlappende på toppen af ​​væggene, som adskiller pladsen under taget fra nedenstående lokaler. Dette er en klassisk mulighed for et koldt klima, da overlapningen kan isoleres for at reducere varmetab hjemme. Hertil kommer, at rummet under taget er egnet til brug som et ekstra bryggersværelse eller omdanne det til et boligområde (for det er det nødvendigt at isolere tagsystemet).
  • Ukrossede (kombinerede) tage - der er ingen ekstra lofter overlappende, tag på nederste etage er tagkonstruktionen selv, flad eller skrånende. Det er mere egnet til et varmt klima, da det under svære vejrforhold er vanskeligere at forhindre varmetab gennem et sådant tag.

  Loftet tag

  Hvis vi overvejer, hvilke typer af tag der er med hensyn til hældning og konfiguration af taget,:

  Til gengæld er hældede tagtyper med design:

  • envejs;
  • gavl (gavl);
  • mansard (ødelagte gaveltoft);
  • telt;
  • hofte og semihammon;
  • mnogoschiptsovymi;
  • kegle;
  • dome;
  • kombineret;
  • gratis konturer.

  Hver type tag har sine fordele og ulemper, driftsmæssige funktioner. Lad os se nærmere på dem.

  Til individuelle boligbyggeri er fladt tag ukarakteristisk af forskellige årsager, herunder:

  • arkitektonisk inexpressivitet, når det kommer til at bygge standard rektangulære konturer;
  • høje krav til tagdæmpning
  • behovet for en høj bæreevne af tagsystemer, hvis det drejer sig om tag eller konstruktion i drift i områder, hvor forhøjede snebelastninger er karakteristiske.

  Men i dag er fladt tag i stigende grad udstyret af private udviklere. Først og fremmest skyldes det populariteten af ​​stilarterne af moderne, minimalisme og højteknologi. På samme tid anvendes der for en arkitektonisk udtryksevne en kombination af mængderne af forskellige dele af strukturen normalt. En anden grund til den voksende interesse for flade tage var udseendet på byggemarkedet af holdbare og pålidelige vandtætningsmaterialer.

  Fladt taghus

  Fordelene ved fladt tag omfatter muligheden for:

  • arrangere en legeplads til rekreation, sport osv.
  • skabe en vinterhave eller et drivhus
  • installere en vindgenerator eller andet udstyr til forbedring af komforten og den økonomiske effektivitet i huset.

  Derudover er flade tage lettere og sikrere at vedligeholde - fri for sne, reparere taget eller fejlfinding af det installerede udstyr.

  Hvis vi sammenligner, hvad der er taget af huse og udhuse, kan det bemærkes, at i det andet tilfælde anvendes enkelthældede tagsystemer oftere. Denne type tag er kendetegnet ved det enkleste design - rafterbenene hviler på kanterne af væggene (eller specielle understøtninger) placeret i forskellige højder. Hældningsvinklen på rampen afhænger af højdeforskellen og længden af ​​spændingen.

  Enkeltstænger installeres oftest på bygninger af lille størrelse, fordi der med et stort tagområde er det nødvendigt at øge hældningsvinklen for at sikre en effektiv dræning. Og det bliver til et forhøjet sejl af taget.

  Hvis vi taler om en bygning, der er for det arkitektoniske udtryk af bygningen ofte brugt teknik, når to (eller flere) Shed tagene på forskellige dele af konstruktionen visuelt efterligner gavlen (eller mnogoschiptsovuyu) design.

  Skur tag

  Blandt fordelene ved enkeltdækkede tag er:

  • Enkelhed af beregninger og installationsarbejder;
  • økonomi (minimum af materialer anvendes);
  • Letvægt (egnet til bygninger på letvægtsfundament).

  Hvis rampens hældningsvinkel er forholdsvis lille, er tagvedligeholdelse sikrere end andre typer af stigende strukturer.

  Ulemperne ved denne type system omfatter det begrænsede loftrum - det er vanskeligt at bruge det fuldt ud til økonomiske formål, og det er sværere at kvalitativt isolere.

  Svar på spørgsmålet, hvad er tagene på private huse, de fleste vil først og fremmest huske om et gaveltak, også kaldet gavl. Dens design er ret simpelt - to identiske ramper understøttes af den nederste del på modsatte vægge (eller tværbjælker på tværs af dem), og i den øverste del er de forbundet i en højderyg.

  Fordelen ved dette system er følgende:

  • konstruktion er let at beregne og montere
  • plads under skøjterne kan bruges til opbevaring af ting eller til andre økonomiske formål, herunder til installation af ventilation og andet udstyr;
  • Om ønsket omdannes loftet til en bolig;
  • På grund af skøjternes ret stejle skråning (normalt 15-60 grader afhænger af atmosfæriske belastninger i regionen og det valgte belægningsmateriale) sne og regnvand kommer let ned fra taget.
  • Finansielle investeringer i gavlkonstruktion er forholdsvis små;
  • Huset med gaveltak ser æstetisk attraktivt ud.

  Det er dog værd at bemærke, at gaveltaket er egnet til relativt små bygninger, da takarealet øges mærkbart med stigningen i huskassens størrelse.

  Gabel tag

  Gabel tag er ikke kun gavl, det vil sige ensidige. For at tilføje personlighed til konstruktionen kan du lave et asymmetrisk tag, hvis skråninger varierer i størrelse og hældningsvinkel. Men i dette tilfælde kræves der en professionel beregning af raftersystemet, hvor belastningen skal fordeles ujævnt.

  Under tagvinduerne betyder sædvanligvis "ødelagte" gavlstrukturer. I dette tilfælde består hver rampe af to dele placeret i forskellige vinkler, idet den nederste er monteret næsten lodret. Det særlige træk ved raftersystemet er, at det giver mulighed for at udvide loftsrummets anvendelige rum, som om man fortsætter husets vægge opad.

  Finansielle investeringer i denne type system er 25-30% højere end for installation af et tagtak, men gevinsten med hensyn til bygningens funktionalitet er meget større, da et fuldt udbygget boligareal praktisk talt er tilføjet. Og i sammenligning med opførelsen af ​​et fuldt udbygget to-etagers hus kan du spare betydeligt, da installationen og isoleringen af ​​tagsystemet vil koste meget mindre end at udstyre den forstærkede kælder og oprette væggene på anden sal.

  Mansard tag

  I arrangementet af et sådant tag er det vigtigt at overveje følgende punkter:

  • loftisolering vil reducere varmetabet fra de lavere lokaler i huset, men tagrummet behov kvalitet ventilation, som uundgåeligt anvendelsen af ​​dampspærrer materialer (varmeisolering af opskummet polymer eller en speciel membran, der beskytter mineralulden mod fugt);
  • Hvis vinduerne er indlejret i taghældningerne, kan der leveres højkvalitets dagslys;
  • Når du bruger specielle møbler, kan du maksimere brugen af ​​plads i de "døde" områder mellem rummets lodrette vægge og vinklerne.

  Loftet tag kan erstatte den eksisterende gable, forudsat at væggene og fundamentet er i stand til at modstå øget stress.

  Visuelt repræsenterer designet fire identiske isosceles-trekanter, hvis krydsninger konvergerer på et tidspunkt, og baserne ligger på bygningens vægge.

  Telt tag

  Telt tagene (pyramide) strukturer er ideelle til opførelse på huse, hvis kasse har en firkantet form. Deres fordele omfatter:

  • høj modstand mod atmosfæriske belastninger;
  • attraktivt udseende;
  • muligheden for at bruge næsten ethvert tagmateriale.

  Ulempen kan kaldes øgede krav til beregningen af ​​systemet og udførelsen af ​​installationsarbejdet. For at raftersystemet kan modstå belastninger og jævnt fordele dem til husets vægge, skal dets understøtningsramme gøres strengt symmetrisk.

  Ventilstrukturer spredes primært i Nordeuropa, ved kanterne, der er præget af stærke vind og kraftige nedbør. Ligesom hippede strukturer har hippesystemerne fire hældninger, men de er ikke identiske, men er parvis symmetriske. På de korte sider af huset er skråningerne trekantede, på de lange sider - trapezformet, som i den øvre del konvergerer i højderyggen.

  Taget kan ikke rives selv af den kraftige vind, på grund af dens lange overhæng beskytter det på en sikker måde husets vægge mod nedbør. Loftet under et sådant tag er ret rummeligt, og hvis det ønskes, kan du udstyre loftet ved at installere i vinduets tag.

  En række hip design er semi-royal tage. De adskiller sig ved, at de trekantede skråninger er cirka dobbelt så lange som de laterale trapezformede skråninger og åbner den øverste del af panden. Sådanne tage anvendes på to-tre-etages bygninger, i dette tilfælde er de øverste (mansard) gulvvinduer kun på gavlene, da sidedelen er dækket af et tag.

  Semi-uld tag

  Høje og halvhøjede tagtyper til private huse er vanskelige at installere, da de kræver øget nøjagtighed i beregningen af ​​trussystemet og installationen af ​​rammen. Desuden bør man tage højde for det øgede forbrug af materialer til opstilling af rammen og lægning af tagkagen. Men det er værd at bemærke, at bygningerne med sådanne tage ser solid og respektabel ud.

  Det originale tag kan skabes ved at kombinere flere gavlstrukturer. Den mest almindelige mulighed - installation af små gaveltak over loftsvinduerne på gavlene og skråningerne på tagets tag. Der kan også opstilles individuelle gaveltak over hver af de dele af kassen i et hus med kompleks konfiguration, hvilket generelt skaber et unikt ensemble.

  Det skal bemærkes, at beregningen og installationen af ​​multi-lås strukturer skal overlades til fagfolk, da et komplekst trussystem skal distribuere belastningen korrekt til bygningskonstruktionerne.

  Multi-hætte tag

  Det svage punkt med multi-kappe tag er vandtætningen af ​​enderne og krydsene, med hvilke strukturen er bugtet. Sådan tagdækning kræver installation af øget opmærksomhed og brug af de mest pålidelige vandtætningsmaterialer.

  Sådanne designs i "integral" -formen er normalt kronet af runde eller polygonale tårne, huse med rund form. Ufuldstændige kegler bruges til at oprette et tag over et udragende karnapvindue. I denne sag er en særlig komplikation konjugationen af ​​tagkeglen med tagbordssystemet over hoveddelen af ​​huset.

  Konisk tag

  For at arrangere belægningen på et konisk tag, er ikke alle tagmaterialer egnede. Først kan du bruge:

  • rullede bituminøse materialer med en dekorative beskyttende belægning;
  • bituminøse helvedesild;
  • naturlige fliser;
  • kobber eller træskalaer;
  • skifer, kalksten;
  • reed og andre plantematerialer.

  Beslutter, hvilken slags tag der er på private huse, det er umuligt at ikke nævne de kuperede tage. Der er to hovedtyper:

  1. Isoleret tag (med vindueskonstruktioner eller "døv") i kuppelbygningen;
  2. Panoramisk glaseret (eller delvis glaseret) struktur over en del af et komplekst arkitekturhus.

  Rammen af ​​kuppelsystemet i det første tilfælde kan være lavet af træ. Helt glaserede kupler er lavet af metal- (stål- eller aluminium) strukturer, mens der kræves faglige konstruktionsberegninger og kompetent fremstilling af rammen, som med succes skal kunne modstå atmosfæriske belastninger.

  Som en gennemskinnelig påfyldning kan anvendes:

  • forstærket eller lamineret glas (med ødelæggelsen af ​​disse materialer er der ingen farlige fragmenter, men deres lystransmissionskapacitet er ikke den højeste);
  • triplex (helt sikkert, godt transmitterer lys);
  • plastmaterialer - polykarbonat, gennemsigtig skifer, plexiglas (letvægt og sikker at bryde, men man bør tage højde for modstanden af ​​hvert af disse materialer til ultraviolette og lette transmissionsegenskaber).

  Dome tag

  Panoramic dome tag er kompliceret ikke kun i installationen, men også i vedligeholdelse. Glasur skal vaskes regelmæssigt udenfor, da støv vil slå sig ned på overfladen. Om vinteren vil den øverste del af kuplen blive dækket af sne og is, hvis du ikke leverer et specielt varmesystem.

  Fordelene ved kuplede tag omfatter:

  • originalitet og æstetik af udseende
  • øget termisk effektivitet af isolerede strukturer - formen af ​​kuplen bidrager til en jævn fordeling af varme, der er ingen fryseskærme i rummet;
  • glaserede strukturer gør det muligt at oprette en original vinterhave eller et værelse for at observere stjernerne.

  Huse af kompleks arkitektur med varierende gulve, rigelige i tårne, karrevinduer og andre elementer kræver bygning af et kombineret tag. Under udviklingen af ​​projektet skal specialister kombinere flere typer tagdækning i et enkelt harmonisk ensemble.

  Kombineret tag

  I dette tilfælde skal taget ikke kun være æstetisk og originalt, men først og fremmest pålideligt og holdbart. Til lægning af tagbeklædning vælges et materiale, der er lige så velegnet til flade og konvekse overflader. Ofte er disse stykke materialer (naturlige fliser, skifer) eller fleksible bituminøse helvedesild.

  Der er tage af private huse, der er vanskelige at klassificere. Vi taler om originale arkitektoniske løsninger, når taget som helhed og de fleste af dets dele ikke har en streng geometrisk form. Tagets overflade har glatte kurver, som følge af hvilke skøjterne er dannet, som er nødvendige for dræning af regn og smeltet vand.

  Fri form tag

  Huse med tagene af en sådan udformning så tæt som muligt at befri de naturlige konturer, og for at skabe et tag dækket brugt alle naturlige materialer - primært det er skifer. Ved denne type omfatter tagdækning og græsklædte dække huse bygget op mod skråningen (og til dels inde i det), hvis vegetationen tag danner en enkelt tæppe med naturlig dækning i områder, der støder til huset.

  Moderne materialer giver en individuel udvikler mulighed for at gennemføre projekter af enhver kompleksitet. Når du vælger den type tag er det vigtigt at vurdere den finansielle side af problemet, kompleksiteten af ​​installationen (hvis du agter at udføre byggeri på egen hånd), funktionaliteten af ​​taget og holdbarheden af ​​de materialer, som det er planlagt at udføre tagdækning pie. Tag form, materiale og farve belægning, i høj grad bestemme udseendet af huset, det skaber en individuel "karakter".

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  19 − 18 =