Lille kål som kaldes

lille kål

Kål lille kochanchiki som kaldes

I afsnittet Mad, madlavning til spørgsmålet om, hvad der kaldes kål (i udseende som stort) kun i miniature? Og hvordan man laver mad? forudbestemt af forfatteren Jeanne Hober det bedste svar er Dette er brusselspirer.

På lange, lange stængler, der ofte når 1 m i længden, er der små, tætpressede kister af spruer. På en stjerne nogle gange op til 90 killinger. Den gennemsnitlige vægt er 10 g.

Brysselkål fortjener bred anvendelse, da den har en meget behagelig og delikat smag. Det serveres kogt med smør eller saucer, tilsat til vegetabilske supper, marinerede, der bruges som sideskål. Brysselspirer ses traditionelt på jule europæiske borde.

I Bruxelles spirer, 3 gange mere C-vitamin end i samme antal appelsiner.

Vælg små, tætte kochanchiki, uden gullige striber langs kanterne af blade. Og kog dem ikke ihjel, brusselspirer skal kun koges lidt, steges meget godt i olie med hvidløg eller rist og tilføj til salater.

Opskrifter med brusselspirer: link

Bruxelles. Du kan lave mad med kød bouillon osv. Afslut - gør ikke.

hedder calyarabi. og lave mad .. spiste kun kogte. Resultatet blev behandlet ..

affald broccoli! men med madlavningen er dårlig!

det hedder BRUSSELS. Og du kan tilberede det som du vil: i det mindste lave mad, i det mindste stege, i det mindste bage. Brug i salater og supper. Meget velsmagende

Bruxelles (grøn, rund, lille)

Hun bliver bitre på en eller anden måde. mindst efter madlavning. Jeg råder ikke!

Bruxelles. farvede .. med peberfrugter .. steg i en pande ..

mange tror, ​​at det er bittert - bare kog lidt .. læg i creme og krydderi x. aftørring kan laves suppe-puree på forskellige bouilloner. du kan bage - jeg kan godt lide

Kål er lille: Som de siger, nyttige egenskaber, de bedste opskrifter og madlavningsfunktioner

Sikkert så du dette mirakel i supermarkeder. Tomme små hoveder i størrelse med en valnød er en nøjagtig kopi af den hvide kål, vi har sædvanlige. I korsfarverden er lederen af ​​indholdet af vitaminer og sporstoffer. Derudover er det meget glad for børn, fordi denne kål er lille. Hvad hedder denne unikke grøntsag? Dette er brusselspirer, som tilhører bladets sort.

Brysselkål er en vegetabilsk afgrøde, en toårig krydsbestøvet plante, der er ulig andre arter. Hvide og hvide, farvede og andre sorter producerer en frugtkrop hele året. Her skal du vente længere. I det første år af livet dannes en cylindrisk tyk stamme, der er 60 cm høj, på de tynde blærer, hvoraf der dannes lange blade med en svag voksbelægning. I bihulerne af disse blade er der små hoveder, runde og tætte. På en plante kan op til 40 eller flere af disse frugter bindes. Så det er ikke sådan en ulykke at kålen er lille. Hvad hedder dette fantastiske anlæg, vi ved allerede, det er stadig at tale om nyttige egenskaber og anvendelse.

Vi er dog ikke færdige. I det andet år af livet udvikler stærkt forgrenede blomsterskud. Fading, de giver frø. Blomsterne samles i en mellemstor pensel. Frugten er en pod, frøene er små, de bevarer fremragende spiring. I naturen er kål lille. Som hendes nærmeste familie er kaldt, vil selv erfarne botanikere ikke kunne svare i dag. Dette er resultatet af lange og vedvarende opdræt af opdrættere, der gav et så bemærkelsesværdigt resultat.

For en lang tid siden, i det 18. århundrede, blev en ukendt plante opdaget ikke langt fra Bruxelles. Det er svært at sige, hvorfor det interesserede forskeren, men det var dette fund, der fødte en ny art. Det var slet ikke som den moderne, lille kål. Som hun kaldte, vidste det endnu ingen. Men til ære for Bruxelles fik hun hendes navn, som hun stadig bærer i dag. Dette er et interessant faktum, fordi forskere og opdrættere ikke begyndte at forfølge deres navne i navnet på en ny plante.

Alle medlemmer af den cruciferous familie er sunde. De er kilder til fiber, vitaminer og mineraler. Men kål har specielle smagskvaliteter. Som de siger, sagde vi allerede i dag, det er den berømte Bruxelles, som bruges til at lave mad til første og andet kursus og til tider for at dekorere et festligt bord.

Små hoveder har en behagelig smag og kostbehov. Indholdet af C-vitamin er cirka tre gange højere end i hvidkål. Men den største fordel ved hende er, at pæne, små og tætte bolde spises med glæde af børn, uden at tænke på, at dette er den samme ubehagelige kål.

Trods det faktum, at vi har denne plante er ikke så almindelig i forstæderne, kunne mange lide denne kål. Lidt kochanchiki (som vi kalder denne eller den hybride, vi snakker lidt senere) indeholder en fantastisk mængde vitaminer og mineraler, caroten og kemikalier af vegetabilsk oprindelse. Betakaroten og C-vitamin er de mest kraftfulde antioxidanter, der beskytter vores krop mod virkningerne af frie radikaler. Den unikke sammensætning giver forebyggelse af en række sygdomme, herunder fordøjelseskanalen, som ikke alt er sikkert for de fleste mennesker.

Hvad andet er nyttigt for kål "lille kochanchiki"? Som den fantastiske grøntsag kaldes, ved vi allerede, men det er stadig forstået, at det er i stand til at forebygge et stort antal lungesygdomme. Aktivstoffer plus C-vitamin bidrager til styrkelsen af ​​immuniteten, hvilket betyder, at ARVI og ARI ikke vil være lige så skræmmende som før, og selv på højden af ​​sæsonen.

Hvad giver vores krop en lille kål? Hvad hedder kost, når det anbefales at spise hver dag? Lad os håndtere disse bemærkelsesværdige fakta. I foråret og efteråret minder mange af os om de vitaminkomplekser, der er vigtige for at opretholde immuniteten. Hvad gør vi så? Det er rigtigt, gå til apoteket. Og helt forgæves, fordi et sådant produkt som brusselspirer indeholder næsten alle kendte vitaminer, mineraler og aminosyrer. Og det er disse naturlige forbindelser, der ikke forårsager overdosering, let fordøjes og er kun nyttige, i modsætning til kemisk, kemiker.

Da det hedder en lille grønkål i Bruxelles, er det ikke svært at gætte, hvor dets forfædre voksede. Fra Bruxelles spredte den sig hurtigt i hele Europa, og alt takket være, at de nyttige egenskaber af denne grøntsag blev overskygget af alt, hvad der er kendt på den dag. Og i dag er det svært at finde et produkt svarende til denne kål.

Hvorfor betragter den lille kochanchiki de bedste hjælpere til hjertet? Fordi kalium og magnesium, der indgår i kål, jern og fosfor samt calcium sammen med protein af høj kvalitet, påvirker hjertearbejdet på den bedste måde og forbedrer konditionens tilstand. Derfor skal personer over 40 nødvendigvis inkludere det i deres kost mindst adskillige gange om ugen.

Til børn og diæt mad

Haveplante grøntsager er yderst nyttige til vores krop, men der er mennesker, der med al ønsket ikke kan spise de fleste af dem til mad. Især angår det vinterkvaliteten af ​​hvidkål, der er berømt for deres høje fiberindhold. Med alle sine utvivlsomme fordele kan ikke hver mave og tarm tilstrækkeligt opleve sådanne belastninger.

Og her kommer redningen, at kålen er lille, rund. Hvad er den mest nyttige grøntsag i verden? Selvfølgelig skal hver af dem være til stede i vores kost, men spire er uden konkurrence. Dens særlige værdi ligger i, at det sammen med det høje indhold af kalium og C-vitamin har meget lidt fiber. Derfor truer oppustethed og andre problemer ikke med dig. Det er et uundværligt produkt til kosternæring. Læger anbefaler at inkludere det så ofte som muligt i deres kost til patienter, der lider af hypertension og andre hjerte-kar-sygdomme.

Dette er en anden grund til at gøre sig bekendt med denne cruciferous grøntsag, og mere specifikt end bare for at finde ud af, hvad der kaldes en lille kål. Nyttige egenskaber kan beskrives i meget lang tid. Og sætte en stopper for denne liste, du er usandsynligt at lykkes. Brysselkål er meget nyttige i opsvingstiden efter sygdommen. Det påvirker positivt hele kroppens tilstand, øger immuniteten, påvirker bugspytkirtlen positivt.

Der er gode nyheder til vegetarer, såvel som til tilhængere af en sund livsstil og vil bare tabe sig. Broth, kogt på basis af denne grøntsag, er i sine ernæringsmæssige egenskaber ikke ringere end kylling. Det er meget nyttigt at forbruge frisk kåljuice. Til dette er det normalt blandet med gulerodssaft. Det er meget nyttigt for diabetes og nedsat pancreasfunktion.

Selvom du kommer hjem meget sent og ikke er fan af madlavning af en hjemmelavet middag, bliver du absolut ikke skuffet i dette produkt. Den nemmeste måde i verden er at forberede brusselspirer. Nyttige egenskaber og opskrifter i denne artikel vil være et eksempel for dig, hvordan du hurtigt og hurtigt kan gøre en kedelig middag til en rigtig godbid.

Så den enkleste mulighed er at koge det i flere minutter på høj varme uden at lukke låget. Så du gemmer alle de nyttige ting. Og hvis du vil ramme husstande, så prøv at bage det med æg og fløde. For at gøre dette bliver kochanchiki bragt til halvfabrikat i saltet vand, derefter stegt i smør, hældt derefter med æg og fløde og bagt i ovnen indtil gyldenbrun.

De første retter med denne grøntsag er den ubetingede favorit. Det er simpelt, hurtigt, velsmagende og nærende. Forberedelsen tager ikke mere end 30 minutter. På en lille krukke har du brug for 300 g kartofler og 100 g gulerødder, løg og 200 gram spire, grøntsager og creme fraiche.

Kartofler sendes først til potten. Det skal være forskåret i strimler og vasket. Gulerødder og løg passerer let i en stegepande, hvorefter de tilsættes til kogende bouillon. De sidste kaster kål. Tilsæt nu salt og krydderier, lad hæld i 5 minutter og sluk. Forsøg ikke at koge kochanchiki. Kål skal være ret hård og knap.

Det passer perfekt til enhver middag, kød eller fiskret, og bliver også en selvforsynende skål. Selvfølgelig skal du have en lille kål. De nyttige egenskaber ved denne grøntsag suppleres med et højt proteinindhold, så det kan blive et alternativ til animalske produkter.

Så, du har brug for 500 g grøn kochanchikov. De skal skæres i halvt og koges i saltet vand i ca. 10 minutter. Separat skal du koge 200 g kartofler, skære og tilføje til den samlede masse. Yderligere ingredienser kan være løg og salt, peber og smør.

Det mest nyttige er brugen af ​​rågrøntsager, dette er en velkendt sandhed. Derfor jo mindre du opvarmer kål, desto flere vitaminer og mineraler vil din krop modtage. Prøv at lave en simpel salat af råkål og gulerødder samt grønne ærter. For at gøre dette skal du tynde hakke grøntsager, blande dem sammen, tilsæt salt og smør. En god snack er klar, den kan serveres til enhver skål, det vil se godt ud på festbordet. Dagligt supplere din kost med en sådan skål, vil du snart bemærke, at mave-tarmkanalen begyndte at fungere meget bedre.

Hvad hedder den lille kål?

Hvilken slags lille kål er dette, dotting en lang grøn stamme?

Og det hedder det brusselspirer (eller rozenkol på tysk). Den er rig på vitaminer (B1, E, C, B2, PP ...) og mineraler (fluor, calcium, fosfor, magnesium osv.)

I denne henseende er den "rige indre verden" udstyret med medicinske egenskaber: nyttige til bukspyttkjertlen, med diabetes mellitus, forbedrer den hæmopoietiske funktion, har anti-infektiv, anti-cancer, genoprettende virkning. Der er imidlertid kontraindikationer for personer med øget mavesyre.

Lysstængler og grøn farve kachchanchikov uden yellowness indikerer friskhed af kål.

Rosenkol bruges til mad i alle slags: stuvet, kogt, stegt. Der er mange opskrifter. Kog og vær sundt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

89 + = 95