lister

l en n e og n og

• relief dekorationer på facader og interiører af bygninger

• Dekoration i loftet

• Dekoration i loftet

• Manuel aflastning på væggene

• relief dekorationer af bygninger

• Manuel aflastning på vægge og loft

• dekoration over lysekronen

• relief arkitektoniske dekorationer

• bygnings reliefmønstre

• lettelse på facaden af ​​huset

• Gips på loftet

• Man-made loft relief

• menneskeskabt vægaflastning

• Relief dekoration på facader og i interiører af bygninger

Stucco dekorationer i huset - ikke i går! Hvilke stilarter accepterer stukkegods på væggen og hvordan man gør det selv

I ethvert hjem er ikke kun komforten, levekomforten og de vigtigste sanitære faciliteter vigtige, men også æstetikken i opfattelsen af ​​hjemmet. "Ukrashatelstvom9raquo; engageret i alt: en person indsamler elefanter, nogen stopper den mur af billeder, plakater, plakater og malerier, nogle sjove broderi eller afbrænding - det afhænger af, hvem det repræsenterer skønhed i dit hjem. I dette tilfælde er muligheden for at tilpasse stucco til væggen til tanke for mange, selvom de har meget forskellige smag. For stukkesømmer og tilsætninger er meget forskellige, fra de mest uventede materialer og kan tilfredsstille selv meget forkælet æstetik.

Hvor sådanne elementer ville være passende

Bemærk, at hvis du planlægger at bruge stucco (på væg eller loft), skal du først vurdere, om det vil blive kombineret med det samlede design af dit bolig. Mest af alt er denne form for dekoration egnet til at vælge en klassisk stil, gotisk, moderne, imperium, romantik eller barok. Faktisk var det de beundrere af disse stilarter, der brugte stucken på væggen i stort antal, og uden det var der tydeligvis mangel på noget. Men i det enkleste design kan du bruge dette designbevægelse. I princippet er de sædvanlige loft-baguetter (sokler, kugler - de kaldes forskelligt) en moderne efterligning af støbte detaljer.

Bemærk at stucco i interiøret er blevet brugt i mange århundreder og har stadig ikke mistet sin relevans. Det vigtigste er at nugtere vurdere det generelle udseende af rummet, hvor du planlagde at placere det, og med succes passe de støbte dele ind i "omgivende verden". Og for det ville det være rart at vide, hvilke dekorationer du kan forsyne dit hjem med.

De mest almindelige elementer er cornices og lister. De er kompatible med næsten ethvert design af lejligheden. Det samme kan siges om loft rosetter designet til indramning af inventar. Men når de er valgt, skal være i stand til at vælge en kombination lamper og stikkontakter: temmelig dum ville se en moderne indbygget punkt belysning i en frodig og sirlige stuk elementer. Kolonner af forskellige former, herunder pilasters, har kun lidt brug i bylejligheder - for dette er der ikke nok plads i dem. Men til udformning af nicher eller døre kan små variationer af sådan stuck være ret passende. Indretningen i form af guirlander, medaljoner og bånd sammenflettet kombinere med kun en lille mængde dekoration stilarter - en stuk mur kun acceptere "tyazhelovesnye9raquo; retning.

Oprindeligt blev der naturligvis stuccoformning udført. Parallelt blev blød sten og alabaster brugt. Nu kan du også henvise til disse materialer. Den moderne industri leverer imidlertid andre kilder, som ofte er meget lettere at arbejde med, og som har ubestridelige fordele i forhold til klassikerne, men de har også deres mangler. Så kan stucco på væg eller loft nu være lavet af skummet polyurethan, skum, glasfiber eller polystyren. For eksempel er de samme almindeligt anvendte loftsplanker hovedsagelig skumplast. Hvilket materiale du vælger afhænger af dig og på de tildelte opgaver.

Gips: ulemper og fordele

Lad os starte med klassikerne. Hvis du vælger gips som basis, vil du sandsynligvis ikke få stucco på væggen med dine egne hænder - du har stadig brug for specielle færdigheder og gode kunstneriske talenter til at arbejde med det. Men bonusser kan skrives unikt indrettede din lejlighed (selvfølgelig, hvis du vendte til et specialiseret værksted, og var ikke tilfreds med fabrikken blanke). Samtidig er det samme gips et meget lækkert materiale. Hvis dit hjem er tæt på floden, hav eller sø (dvs. øget luftfugtighed i rummet), eller ventilation i lejligheden er ikke på det rette niveau, behøver de lange gips elementer ikke længe. En anden ulempe kan betragtes som ikke en lille investering af penge - kildematerialet er billigt, men her er arbejdet med det er meget højtbetalt.

Polystyren: ulemper og fordele

Af moderne kilder er dette materiale det mest populære. Polyfoam er generelt meget demokratisk, resten er meget dyrere i produktionen. Plus, at polystyrenelementer ikke behøver specialinstallation - de holder bare til overfladen. Ulempen er imidlertid, at samlinger af sådanne ornamenter skal klistres regelmæssigt. Og i den regelmæssige rengøring af elementerne skal også. Men fordelen er evnen til at variere farven - for at vælge den rigtige skygge kan endda et barn, og overfladen af ​​polystyren absorberer let maling.

At anvende sådan stucco til væggen kan allerede rådgive en mere begrænset kontingent. Dette materiale er meget dyrere end polystyren. Det er dog meget holdbart og behøver ikke at blive repareret og regelmæssigt opdateret. Desuden er plejen for en sådan indretning meget enkel: den tørrer med en fugtig klud og er fri. Fugtighed forårsager ikke skade på polyurethanprodukter. Vandresistens er blevet grunden til, at stucco fra dette materiale er installeret i pools, og endda i saunaer. Trykfald falder heller ikke til revner, så en engang, om end store monetære investeringer retfærdiggør sig ret hurtigt.

Stucco på væggene (billeder af mulighederne i artiklen) kan bestilles i værkstedet, men kan udføres uafhængigt. Den nemmeste måde er med færdige former lavet af ethvert materiale - de sælges i byggeforretninger, og din opgave forbliver kun for at styrke dem på udvalgte steder. Fastgørelsesmetoden afhænger af det materiale, hvor indretningen er lavet.

Men hvis du er interesseret i eksklusiv, kan du arbejde lidt og lave en helt unik dekoration til din lejlighed. Den enkleste måde at gøre dette på er at bruge gips. Da ikke alle kender skulpturens færdigheder, er det klogt at drage fordel af formularerne. Gipsammensætning, som du bliver nødt til at lave, kan yderligere styrkes med fiber. Den blev derefter hældt i den valgte form og placeret til at tørre et sted, hvor temperatur og fugtighed - og at variationer og andre føre til ujævn tørring af, hvorved der kan opstå revner, og emnet selv er skrøbelig og upålidelig. Hvis gipselementerne er massive nok, bør de forstærkes med et gitter. Når emnerne tørrer ud over hele volumenet, bliver de slibet og fjerner alt grovhed og mindre ufuldkommenheder. Hvis det ønskes, kan du gælde stukkegods med en speciel forbindelse. Men pas på: Denne version af finishene er meget mærkbar, og hvis kombinationen med resten af ​​interiøret ikke er nok, kan du nemt glide ind i kitsch eller gipsy.

Fretwork fra polyurethan i det indre (51 fotos): fortsætter de gamle traditioner af luksus og tiltrækningskraft

Stucco fra polyurethan i interiøret hjælper med at skabe en raffineret atmosfære i ethvert hjem

På trods af sin antikke oprindelse har dekorative støbning og dekoration ikke mistet sin relevans i dag. Men hvis der inden for rammerne af dekoration af vægge og lofter med dekorative elementer var til rådighed for en begrænset kreds af meget velhavende mennesker, har nye teknologier og materialer i dag gjort stukkegods meget billigere. På samme tid, uden tab af kvalitet - har polyurethanstik ikke mistet festligheden, raffinement og sofistikering af gamle forgængere.

Stucco fra polyurethan - er tilgængelig og adskiller sig ikke fra den klassiske støbning

Støbt polyurethanindretning: fordele og ulemper

Til dato er stukkestøbning og indretning af polyurethan blevet et værdifuldt alternativ til gipsprodukter - det er stærkere, smuldrer ikke og bliver ikke gul med tiden.

På grund af dens kvaliteter konkurrerer lister fremstillet af polyurethan kompetent med stuck fra andre materialer

Multi-level cornices i et værelse med et højt loft

Derudover har polyurethanstøbt en række andre fordele:

 • let vægt, hvilket i høj grad forenkler installationen af ​​stucco, det er fastgjort til lim typen "flydende negle"
 • Modstandsdygtig over for fugt, så den kan installeres på badeværelset, i køkkenet eller i gangen
 • let at passe på - polyurethan tiltrækker ikke støv, det kan nemt vaskes
 • absorberer ikke og ophobes ikke lugt
 • helt modstå betydelige temperaturændringer
 • det starter ikke og multiplicerer ikke svamp eller skimmelsvamp
 • Impact resistance - produkter fremstillet af polyurethan er i stand til at modstå tilstrækkeligt store mekaniske belastninger
 • muligheden for farvning - overfladen af ​​polyurethan kan males med olie eller vandopløselige maling, nitro-lak og nitro-maling er kontraindiceret

Mønsteret af polyurethanstik på loftet

Stucco fra polyurethan med billedet af cupids

Tip! For visuelt at "vokse gammel" polyurethan, skal du have akrylmaling beige farver pænt gå på de konkave overflader

En perfekt kombination af lister og hjørner i interiøret

Ud over det faktum, at polyurethan er brændbar og har en syntetisk oprindelse, skyldes de resterende mangler hovedsageligt produktionsfejl, karakteristisk, hovedsagelig for kinesiske producenter. Først og fremmest er dette en visuelt synlig granularitet af overfladen såvel som et "springende" ujævnt mønster, som kan opstå, når produkter fra forskellige partier er docket.

Polyuretanstik i indersiden: anvendelsesmuligheder

Den støbte udsmykning af polyurethan er det bredeste udvalg af dekorative detaljer til interiøret:

 • cornices - deres hovedformål - udsmykningen af ​​samlingen mellem væggene og loftet, men de kan også bruges til at dividere væggen i tier. Cornicesne er glatte (universelle nok, de kan bruges i forskellige stilistiske løsninger) og med tegning (kræver et vejet udvalg, så ornamentet matcher de grundlæggende stilistikker i rummet)

Cornice med et relief geometrisk mønster

Harmonisk kombination af cornices og andre typer af stucco i interiøret

Tip! I små værelser skal moderne loftsskiver være malet i samme farve som væggene - dette vil blødgøre overgangen, sektionen vil ikke være så indlysende, og loftet vil stige visuelt

 • friser - ornamental sammensætning, indesluttet i båndets plan. Det giver dig mulighed for at give væggene raffinement, nåde og lyshed, fortynding af den samlede monotoni

Frise af guldfarve over døråbningen

Fryse med et geometrisk mønster er placeret under corniceen

 • hovedstæder og parentes - en ret kompliceret form for dekoration, der ligner en støtte til andre elementer, men er ikke i stand til at modstå betydelige belastninger. De kan bruges både som står for dekorativt porcelæn, ikke tunge lamper eller vaser, og som et selvstændigt dekorelement. De mest krævede hovedstæder og beslag til dekoration af lokaler i klassisk eller antik stil, barok

Capitals beliggende i døråbningen

Hovedstæderne ligger i væggen niche

 • Støberier - ud over at dekorere loftet og væggene i rummet, er de vant til at markere grænser, deres installation hjælper visuelt at tilføje til rummets rum. Derudover er de vant til at maskere leddene af forskellige materialer eller indramningsindsatser. Støbning kan laves i en moderne (uden ornament) og klassisk (simpel eller udsmykkede ornament) stil

Støbegods supplerer perfekt den samlede sammensætning

Støbegods, foldet ind i et mønster af rektangler

Støbegods skaber en følelse af renhed og orden i interiøret

Tip! Lister og hjørner kan bruges til at dække elektriske ledninger, som kan lægges under dem

 • pilasters - halv eller tre fjerdes kolonner, der generelt gentager de klassiske kolonner, men ikke har en fortykkelse af stammen, kan skabe en visuel illusion af kolonaden uden at blokere rummet. Aktivt anvendt til zoneinddeling

Pilasters - den perfekte løsning til zoneinddeling

Pilasters i døråbningen af ​​buetypen

 • stikkontakter - loftindretninger, så du kan skjule (maske) fastgørelseselementerne i lysekroner. Ved udformning af stikkontakter i loftet anvendte forskellige typer af ornamenter (orientalsk, grøntsag, etc.), de kan have forskellige former - runde, ovale, firkantede, diamantformede

Laconic roset i form af en tolvkantet stjerne

Volumetrisk roset omgivet af støbning

Loftstik som et middel til vægdekoration

En sådan sort vil hjælpe med at vælge og harmonisk passe de dekorative stuccoelementer ind i interiøret i næsten enhver stil:

 • Gamle romerske - i det er det muligt at bruge den maksimale mængde af elementer i en dekorative støbning: pilasters, cornices, søjler og nicher. Stikkontakter kan monteres både på loftet og på væggene, hvor de vil fungere som et kunstpanel
 • Gotisk stil - stucco er involveret i det er ret fastholdt og doseret - det vedrører både antallet af brugte elementer og deres dekorativitet. Dybest set er disse konsoller, kolonner (colonnades) af klassisk form og caissons
 • Renæssancen - for det er nicher, forskellige rosetter, krokodier med ornament, caissons karakteristiske. Meget ofte er ornamenterne malet i en gråblå serie
 • barok-udvidelse til elskere af stucco, men det karakteristiske træk ved stilen er asymmetrien af ​​elementerne. Alle brugte elementer er tredimensionelle, kolonner kan være klassiske og snoet med en overordnet pilasters. I barokstukken er der ofte malet, der modtager forskellige effekter: slid, patination, forgyldning
 • Rococoformet indretning har en udtalt antik karakter, i ornamentet er der hjelme, spyd og buer samt dyr og vaser. Interiøret bruges hovedsagelig til indramning af døre, malerier, paneler og spejle

Undtagelsen er moderne stilarter - højteknologisk, loft og ofte minimalisme accepterer ikke den storslåede og pretentiøsitet af stuccoformning. Brug af stucco i interiøret kan begrænses af størrelsen af ​​rummet - i små værelser vil det visuelt reducere rummet, hvilket skaber en følelse af rod. Et loftstøbning skal installeres i tilfælde hvor lofthøjden overstiger 3 m.

Stucco lavet af polyurethan i et interiør med højt loft

Fretwork med et komplekst mønster på loftet

I de indvendige lister fremstillet af polyurethan kan man anvende forskellige optiske illusioner. For eksempel, en firkant i en firkant eller en firkant i et rektangel, der skaber en relief unormal lindring af væggene. Med det rigtige udvalg af farver kan du opnå en visuel forøgelse i rummet.

Lister kan i høj grad ændre udseendet af væggene

Ved hjælp af et mønster med geometriske figurer indesluttet til hinanden kan du visuelt tilføje ekstra plads til interiøret

Polyuretanstik er almindeligt anvendt til at skabe portaler omkring vinduer, døre og pejse. En række elementer giver dig mulighed for at få portaler, elegant dekoreret med cornices, hovedstæder, kranser, pilasters osv. På grund af fugtighedsbestandigheden af ​​polyurethan kan et almindeligt badeværelse spejl blive et af de dominerende elementer i interiøret.

Fretwork fra polyurethan i interiøret bruges også til udsmykning af døråbninger

Døråbning med store tagbøjler og understøttende beslag

Tip! Ved hjælp af polyurethan lambrequin kan du "gemme" cornice til gardiner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 85 = 92