Kombineret varmekedel

Kombinerede kedler til hjemmeopvarmning: typer, egenskaber og udvælgelsesregler

I private huse og hytter uden for byen er den bedste løsning at bruge kombinerede kedler til opvarmning af huset. De vil sørge for en behagelig temperatur i alle værelser uanset tilstedeværelsen eller fraværet af centraliseret gasforsyning eller brænde.

Derudover hjælper disse systemer med at variere omkostningsoverslaget ikke kun for opvarmning af bygningen, men også for tilførsel af varmt vand. De anerkendes som de mest effektive, forudsat at der ikke er adgang til det centrale system for forsyning af energiressourcer.

De vigtigste typer kombinerede kedler

Opvarmningsudstyr af en kombineret type er orienteret til lastning og forarbejdning af to eller flere typer brændstofmaterialer. Mere end 70% af modellerne på markedet er udstyret med specielle elektriske varmeapparater, der bidrager til en delvis eller fuldstændig manglende brug af de vigtigste varmeelementer til opvarmning af vandet i sommersæsonen.

Den anvendte type brændstofmateriale giver os mulighed for at opdele kondensatoren i 2 hovedgrupper:

 • standard - Anvend ikke mere end to forskellige typer brændsel
 • universel - kunne arbejde på tre eller flere varianter af brændstof.

I de fleste tilfælde er det muligt at udskifte brænderen for at ændre brændstofforsyningsfunktionen. Til salg er der også modeller med kogeplader og endda to brændere med elektronisk eller elektromekanisk type kontrol.

Den eneste ulempe her er, at jo mere funktionaliteten af ​​et sådant aggregat udvides, jo vanskeligere bliver det at installere det.

Funktioner af kombinerede kedler

Ejere af landejendomme, hvis opvarmning udføres af en kombineret varmekedel, erklærer enstemmigt sin ubestridelige fordel. Især hvis huset ligger langt fra store bosættelser, og manglen på gasforsyning og hyppige afbrydelser med elektricitet er normen i dette område.

Derudover har en kombineret kedel, som også kaldes universel, mange andre fordele. De giver dig mulighed for at konkurrere med de mest populære typer enkeltkomponent systemer:

 • mulighed for samtidig tilslutning af flere kredsløb;
 • en bred vifte af ressourcer til teknisk modernisering - udskiftning af brænderen, kedelinstallation;
 • moderne niveau af programstyring;
 • manglende afbrydelser i varmesystemet - på tidspunktet for at stoppe forsyningen med et af brændstofferne er der mulighed for at anvende et alternativ;
 • økonomiske udgifter til varmeanlæg.

Modeller med elektromekanisk styring er simpelthen uundværlige i boliger, der ligger i områder, der ofte støder på strømbrud.

Denne mulighed gør det muligt at sætte kedelanlægget i manuel indstilling uden at miste produktiviteten af ​​dens drift.

Populære kombinationer af brændstofkombinationer

Forskellige variationer af kombinerede varmeenheder muliggør løsning af forskellige opgaver - fra store til mindre globale problemer. For eksempel er de i stand til at levere varmt vand til en enkelt familie på 3-5 personer, samt opvarmning af en kontorbygning eller en beboelseslejlighed.

Mulighed nr. 1 - gas / el-kombination

Til opvarmning af vandet er den mest effektive elektriciteten. En hurtig stigning i temperaturregimet skyldes virkningen på kølemidlet med den mindste fraktion af forsinkelsen.

Kendetegn ved kombinerede varmelegemer, som har betydelige fordele:

 • Lille størrelse. Enheden har et stort forbrændingskammer til forbrænding af gasser, en varmeveksler med indbygget varmeapparat eller anden type opvarmningsanordning;
 • Lavt strømforbrug. Kedlen virker på gas, og elvarmeren sættes i drift kun efter behov - til hurtig opvarmning af vand eller i mangel af adgang til gasforsyning;
 • Lav pris kategori. Opnået på grund af manglende separat forbrændingskammer - varmeapparatet installeres inde i varmeveksleren. I udstyret, hvor der ikke er noget sekundært kredsløb, planlægges en variant af tilslutning af vandvarmeren;
 • Varmeelementer med lav effekt - Mange af modellerne på markedet er kun designet til at understøtte denne temperatur.

Selv om gas er en økonomisk type brændstof, kan det ikke siges om elektricitet. Derfor skal der tages hensyn til en anden version af kedlen, der opererer på et andet brændstof, for huse i et område med et dårligt udviklet gasforsyningsnet.

Mulighed nr. 2 - kombination af brænde / gas

Gas og brænde betragtes som mere økonomiske brændstoffer. Dimensioner af det varmeapparat, der opererer på sådant brændsel, er imponerende - det har separate forbrændingskamre for hver brændstoftype.

Designelementerne i kedler med en kombination af gas / brænde type bestemmer placeringen af ​​en eller to varmevekslere. For det første tilfælde tjener det som et fælles element for alle forbrændingskamre.

I en dobbeltkreds-kedel er der kun ét brændstof til brug for varmt vand. En sådan form for kombinerede kedler forpligter sig til at udstede tilladelsesdokumentationen til installation.

Derudover er disse kedler opdelt i to underarter: med et fælles og separat forbrændingskammer. Den første mulighed er for installationer, der oprettes uafhængigt. De bruges til at minimere det samlede budget for levering af et varmesystem i landstedet.

Med egne hænder installeres gasbrænderen i en klassisk kedelmodel, hvis der anvendes fast brændstof, demonteres det. Denne mulighed skaber uacceptable driftsforhold for varmeveksleren - effekten af ​​høj temperatur under brug af brænderen. Det er den hyppige årsag til kedlens svigt.

Designet med separatovne i ovnen er udstyret med et to-kredsløbssystem, hvoraf det ene bruges til opvarmning af vand under opvarmning, og den anden til at levere varmt vandforsyning.

Mulighed nr. 3 - kombination af træ / el

Kedler med fast brændsel bruges oftest, når det er umuligt at oprette forbindelse til hovedgasforsyningen eller opvarmning af cylindre. De har høj effekt og er ikke flygtige.

Strukturelt svarer de kombinerede brænde / el-type kedler stort set til gasmodellerne. En uafhængig produktion af denne type enhed er også tilgængelig. Det vil være nok til at bestemme den ønskede effekt af varmeapparatet og installere det i en varmeveksler.

Ud over disse egenskaber er det nødvendigt at notere følgende funktioner i kombinerede varmekedler, der virker på træ og elektricitet:

 • Hjælpekompetencer - Tilslutning af TEN-enheden via kontaktzonen med termostaten eller specialprogrammen, som giver fjernbetjening af kedelfunktionen;
 • øget modstandsdygtighed over for sammenbrud - fabrikken leverer varmeforsyning på grund af driften af ​​varmeelementer (varmelegemer), som modstår høje termiske virkninger under driften af ​​forbrændingskammeret;
 • vedligeholdelse - hvis den elektriske del af kedlen fejler, kan den let udskiftes. I mange modeller af gasvarmeproduktionsanlæg er en sådan funktion ikke tilgængelig.

Kraften i den faste brændselspande er relativt langsomt reguleret. I forbindelse med denne funktion anbefaler fabrikanterne at bruge den elektroniske del af varmeinstallationen til hurtig justering af varmestanden.

Mulighed 4 - flerbrændselsanlæg

Designegenskaberne ved multifuelvarmeanlæg til husholdningsbrug er baseret på brugen af ​​flere alternative brændstoffer. Sådanne varmesystemer omfatter modeller med en kombination af pelletspellets / gas / træ / el.

Det væsentligste strukturelle træk ved pelletskombinerede varmekedler er udrustning med flere forbrændingskamre, der er indrettet til at anvende et af brændstofferne - fast eller flydende.

Ud over funktionaliteten er det muligt at installere et elvarmeelement placeret i varmevekslerkammeret.

På grund af den let aftagelige pelletbrænder er det muligt at anvende andre typer brændsel, for eksempel diesel eller gas. Til anvendelse af denne type energibærere er forhold nødvendige for at skabe et hoved af tvunget udkast og visse strukturelle træk ved varmeveksleren. Alle disse egenskaber er særegne for pellet type kedler.

Et flerbrændselsvarmesystem kan kun installeres, når følgende krav er opfyldt:

 • Uafbrudt strømforsyning - En forudsætning for aktivering af pelletkedler, gas- og dieselbrændere (brugen af ​​faste brændstoffer er en undtagelse);
 • Organiseret levering af brændstofmaterialer til kedlen - dette er det mest akutte problem i udformningen af ​​et kedelanlæg med en kombination af gas / træ / elektricitet;
 • Tilvejebringelse af et oplagringssted for energibærere - til brug af ballonvarme installere eksterne stålkasser eller adskille et separat rum og i nogle tilfælde en bygning Diesel er opbevaret i tanke, der er tilsluttet pumpenheden.

Før du køber universalvarmeudstyr, er det nødvendigt at analysere de vigtigste faktorer, der påvirker valget af en bestemt model. Så man bør vurdere muligheden for at bruge hver type energibærer, fordi omkostningerne ved en sådan enhed er meget højere end enkeltbrændselssystemer.

Hvad skal du vide for det rigtige valg?

Det eneste objektive kriterium for at vælge en kombineret kedel til dit hjem er den nødvendige kapacitet til at sikre, at varmesystemet fungerer. Desuden bør dette tal ikke påvirkes af antallet af tilsluttede kredsløb.

Det giver ingen mening at betale mere for en kraftig kedel i håbet om at justere sin drift automatisk. Denne fremgangsmåde bidrager til "inaktiv" drift af enheden, hvilket fører til en hurtigere fejltagelse. Desuden bidrager denne driftsform til accelerationen af ​​kondensationsprocessen.

Med hensyn til beregning af effekten, teoretisk set for opvarmning af arealet på 10 m2, kræves 1 kW varmeenergi. Men det er en ret konventionel indikator, som justeres ud fra:

 • højde af lofter i huset
 • antal etager;
 • grad af isolering af bygningen.

Derfor er det tilrådeligt i vores beregninger at anvende en en-en-halv-koefficient, dvs. i beregningerne øges margenen med 0,5 kW. Strømmen i multikredsvarmesystemet beregnes med en ekstra afgift på 25-30%.

Så for at opvarme bygningen, hvis areal er lig med 100 m2 kræver en effekt på 10-15 kW med en enkelt kredsløb opvarmning af kølevæsken og 15-20 kW - for en to-kredsløb.

Et lige så vigtigt kriterium for valg af kombineret varmekedel er priskategori. Prisen på enheden afhænger af kapaciteten, antallet af funktioner og producenten.

For brugere er andre egenskaber lige vigtige:

 • varmt brugsvand;
 • fremstillingsmateriale
 • Komfort i ledelsen;
 • overordnede dimensioner;
 • tilbehør;
 • vægt og installationsfunktioner
 • andet.

Umiddelbart er det nødvendigt at løse problemet med varmt vand: Sørg for, at tilførslen af ​​varmt vand vil være en kedel, eller for dette er der en kedel. Hvis den første indstilling bestemmes, vælges en mere foretrukken metode, kumulativ eller flydende, samt vandreservoirparametrene efter behovene (beregnet ud fra antallet af personer, der bor).

Med hensyn til udstyrets størrelse er de kun vigtige i tilfælde af installation i et værelse med et lille område.

En bred vifte af kedler er tilgængelig for materialet til fremstilling. Men de mest populære muligheder er stål eller støbejern. Også en sådan kedel er i stand til at modstå en høj og langvarig temperaturbelastning, har en højere driftsperiode.

Automatiseringsadministration påvirker systemets anvendelighed, og sikkerhedssystemet afhænger af, hvordan automatiseringen af ​​forbrænding af energibærere automatiseres. De fleste modeller kan styres ved hjælp af praktiske fjernbetjeningspaneler eller paneler.

De fleste modeller er udstyret med et ekstra kit. Dette omfatter tilstedeværelse af kogeplader til madlavning, injektorer, trækkontrollere, brændere, støjisoleringskasse mv.

At vælge en kedel til denne parameter skal baseres på personlige præferencer og det beløb, der er tildelt for købet.

Men vægten af ​​udstyr og kompleksiteten af ​​dens installation skal straks være opmærksom. Installation i en boligbygning i de fleste gulvmodeller af kombinerede varmekedler, der er udstyret med flere forbrændingskamre, kræver en ekstra enhed af en betonpiedestal, fordi standard gulvbelægningen ikke kan modstå en sådan belastning.

At kende de grundlæggende parametre, der påvirker valget af den kombinerede kedel, kan du vælge den mest egnede model

Video om kombinerede kedler

Princippet om universalvarmeudstyr i video:

Regler for valg af kombineret kedel i video:

Grundlæggende regler for drift og installation af en kombineret kedel i et videoklip:

Eksempel på drift af en pelletskombinationskedel:

Uanset hvilken type udstyr der vælges, er det nødvendigt at designe et fremtidigt varmeforsyningssystem forud for købet. Dette omfatter: rørledninger, skorstensrør og sikkerhedsforanstaltninger til drift af varmeapparatet. Dette vil sikre, at varmesystemet fungerer fuldt ud med minimale energikostnader.

Internet-encyklopædi om arrangement af netværk af teknik og teknisk support

Kombinerede kedler til opvarmning: funktioner, typer, hvordan man vælger

En af de største bekymringer husejere er opvarmning. Og der er mange krav: det skal være pålideligt, økonomisk, ikke bringe besvær ved brug og endda billig. Praktisk uvirkelig kombination af egenskaber. Ikke desto mindre, kampagner, der producerer varmeudstyr, forsøger at tilfredsstille dem, i det mindste delvist. For eksempel vises flere og flere på markedet for kombinerede kedler. Fra konventionelle enheder er de kendetegnet ved muligheden for at bruge flere forskellige typer brændstof. Og kombinationen er allerede meget forskelligartet. I dag er der enheder, der opererer på tre og nogle modeller - på alle fire typer brændstof: fast, flydende, gas og elektricitet.

Multi-brændstof enheder har flere brandkasser til forskellige typer brændstof. Normalt er kul eller træ indlæst i den ene, den anden er for flydende eller gasformigt brændstof: gas eller sololie. Flere brændere til forskellige brændstoffer er gode, fordi de kan tilsluttes adskillige separate uafhængige kredsløb, og temperaturen i dem kan være anderledes. For eksempel serverer man batterier, den anden - et varmt gulv. Det er muligt at opdele gulvet eller et andet princip. Hvis du kan lide denne ide, skal du være opmærksom på, at hver ovn har en separat varmeveksler, som ikke er i alle kedler, når du køber det.

Kombinerede varmekedler har som regel flere fyrkasser til forskellige typer brændstoffer, de kan også have flere uafhængige varmevekslere

Hvis vi taler om udviklingen i de seneste år, så har næsten alle moderne modeller indbyggede varmeelementer. Det viser sig, at sådant udstyr gør det muligt at arbejde på enhver tilgængelig energikilde.

En anden interessant nyhed: Brændere er udviklet, der kan bruge gas eller dieselbrændstof med samme succes (i hvert fald siger producenterne). Med en sådan sprøjteanordning er der ikke brug for selv for to brændere eller kamre. Den anvendte brændstoftype ændres ved at overføre kontakten til en af ​​positionerne.

For at opnå mere økonomisk og effektiv opvarmning af store områder og reducere omkostningerne ved opvarmning er det ønskeligt at anvende varmeakkumulatorer. Det er især tilrådeligt med den regelmæssige brug af brænde og kul, som en af ​​brændstoftyperne. Dette skyldes kendetegnet ved multi-brændstof kedler: Ved brug af fast brændsel, er kedlen output ikke reguleret og i rummet bliver det nogle gange for varmt. Hvis der er en varmeakkumulator, overføres der overskydende varme der og der "på dåse", og hvis der ikke er termisk energi, ledes varmt vand fra varmeakkumulatoren ind i systemet eller går til varmtvand. Et sådant system gør det muligt for kedlen at blive opvarmet meget sjældnere (afhængigt af mange faktorer, kedelkraft, varmetab i hjemmet, vejr, brændstofværdiværdi osv.).

Der er et vigtigt punkt, der er værd at bemærke: Hver type brændstof i kedlen vil have forskellig kraft. Hvordan skal man vælge? Af den type brændstof, som du vil have de vigtigste. Alligevel overvejer du, at brændstof er den bedste mulighed for opvarmning. Og en ny nuance, der skal tages i betragtning ved valg: I importerede kedler, der fremstilles til salg i euroområdet, angives den nominelle kapacitet i kedler til Rusland - maksimum. Og det er en betydelig forskel i indikatorerne. Forhandlere, forresten, stemme maksimal kraft, som også skal tages i betragtning. Vær derfor forsigtig.

Kombinerede kedler til opvarmning af huset vil have forskellige kapaciteter på hvert brændstof

Det er klart, at de mere forskellige typer brændstof, jo dyrere og mere massive udstyret. Undtagelse - kedler på træ og elektricitet. Deres dimensioner forbliver stort set uændrede - et varmeelement er bygget i kedlen, som tændes af automatikken, efter at ovnen er dæmpet, og kølemidlets temperatur i systemet falder under det kritiske punkt. Prisen på kombinerede brænde el-el-kedel el-kedler er næsten det samme som renbrænder - mindre ændringer. Dimensioner er også uændrede, fordi bare noget, og du skal indsætte en lille nok varmelegeme. Et sådant system er praktisk, hvis du ikke har mulighed for regelmæssigt at kaste træ eller ikke ønsker at stå op om natten. Det eneste der er værd at huske: Den elektriske del producerer kun en tredjedel af kedlerens kapacitet. Det vil sige at opvarme huset med en sådan kedel med el er ikke fuldt ud muligt, men at understøtte systemet og forhindre afrimning - tak.

Tilsvarende er en kombineret kedel bygget på kul og elektricitet. I dette tilfælde er brugen af ​​et fastbrændstof generelt muligt: ​​Det er usandsynligt, at der kan lægges kul i en brændeovn, fordi den brænder ved meget højere temperaturer end træ, og ingen brændeovn kan bære sådanne konsekvenser uden konsekvenser. Men i kulovnen kan du lægge brænde, briketter eller tørv. Et andet spørgsmål er, hvad der skyldes det lille volumen af ​​ovnen for at indlæse dem ofte, men en sådan kedel vil fungere.

Russiske kombinerede varmekedler "Vamos-TT"

Et eksempel på en kombineret kul / el-kedel er Warmos-TT fra det russiske firma Evan. Det er snarere muligt at anvende både træ og kul, men ovnen har ikke det største volumen, og derfor er det mere bekvemt at anvende med kul. Disse er kedler af russisk produktion, derfor er de tilpasset til brænding af vådt træ (op til 70%). Pavda, de giver ikke den højeste effektivitet - 65-75%, men de har små dimensioner. Varmeisolering af kedlen - kombineret - varmeisolerende materialer kombineres med en vandjakke, der er en trækkraft regulator. Derudover er det muligt at installere et regulator og et varmelegeme med en termostat og en termisk begrænser for at opretholde vandtemperaturen i systemet i mangel af brændstofopbevaring. Generelt produceres de kombinerede brænde / kul / el-kedler hovedsagelig af russiske virksomheder, godt eller importeret er sådanne kedler ikke leveret på grund af den lave pris.

Finske kombinerede varmekedler

En ret stor andel af markedet er optaget af finske kedler. Der er flere grunde til dette. For det første er deres klima tæt på vores, så vi bør forvente, at deres kapacitet vil være tilstrækkelig under vores forhold. For det andet har de fleste kampagner arbejdet i lang tid, og derfor har de fået erfaring, har et vist potentiale. Nå og for det tredje er kvaliteten af ​​dem på niveau.

Jäspi Group er et af de finske virksomheder, der opererer inden for denne sektor af varmeudstyr. Deres kedler har et godt omdømme og er alle udstyret med elektriske varmeapparater. I den grundlæggende konfiguration af kedler er en varmeovn 6 kW. Under ordren kan du sætte 2 eller 3 stykker.

Finske Kombinerede Kedler Jäspi

I Jäspi VPK-sortimentet kan du bruge træ, pellets, diesel, gas. Jäspi Tupla har høj effektivitet, kobberspole, kører på diesel / gas og fast brændsel. I denne linje er ovnen autonome, kun forbrændingsprodukterne går ud i ét rør, fordi røgkanalerne kombineres før skorstensforbindelsen. Arbejdet med gas eller diesel er præget af høj effektivitet. Hvis brænderen er korrekt indstillet, brændes brændstoffet næsten fuldstændigt, så rengøring af dette forbrændingskammer kræves kun en gang om året. Ved brug af brænde afhænger størrelsen af ​​modifikationen: i Tupla 1 S - 35 cm, i Tupla 2 S - 50 cm.

Nogle specifikationer af Jäspi Tupla og Triplex

Kedler Jäspi Triplex er en model med reduceret emission af skadelige stoffer i atmosfæren, udstyret med nye keramiske gitter. Det er også muligt at bruge brænde 35 og 50 cm. Til ændring med en brænde længde på 50 cm kan topbrænding realiseres.

Jäspi Biotriplex-linjen anvender de seneste udviklinger: Overgangen fra pellets til brænde og bag kræver ingen udskiftning af udstyr. To ildkasser er uafhængige af hinanden.

Varmekedler kombineret gasfast brændstof

En af de mest populære kombinationer af brændstof er fast brændstof / gas. Mange bygger huse i sommerhuse, hvor gasledningen er planlagt at blive forbundet. Derfor køber og installerer første solid brændstof udstyr, og derefter efter nogle år også gas - ikke den mest fornuftige løsning. Så folk søger kedler, som både kan arbejde med fast brændsel og gas. Ud over de ovenfor beskrevne finske kedler er der også et forslag - polsk kombinerede varmekedler Zota. De kan bruge en fast, gasformig (naturgas eller LPG) eller flydende brændstoffer, men de hører til klassen af ​​aftagelige kedel, dvs. For at skifte brændstof er det nødvendigt at sætte / fjerne brænderen. Hvis du ikke ofte skal skifte fra en energibærer til en anden, så er dette udstyr et godt valg, da prisen for den ikke er høj.

Kombinerede varmekedler Zota

For dem, der ofte skifter brændstof, er det meget mere attraktivt at bruge de kombinerede ECO CK Plus-dobbeltbrændte kedler. Her er ordningen med arbejde anderledes. Hvis det faste brændstof bruges som hovedbrændstof, efter at brændingen ender, og kølevæsketemperaturen falder under den indstillede, tændes brænderen i den anden ovn automatisk. Og det virker på gas eller væske, som er indstillet i indstillingerne. I det faste brændkammer kan en pellet- eller oliebrænder også installeres. Der er en variant med varmtvand og uden. Meget interessant og faktisk multivariat kedel. Der er selvfølgelig og ulemper: pris og dimensioner.

ECO CK Plus kombinerede to-kedler

For dem, der er tiltrukket af kombinationen af ​​gas / fastbrændsel / el egnet Jäspi Triplex finsk og svensk CTC beskrevet ovenfor. Forudsat i denne kampagne CTC 2200 TRIO kedel, som kan arbejde på alle typer af brændstof - dieselolie / gas, træ, kul, elektricitet. Af kombinerede kedler CTC lancerer CTC har 1200 Familie 40, som kan bruges i gas / diesel og el, og flere muligheder for at bruge gas og dieselolie. Det er egnet som et fast brændsel og briketteret (angiv ved køb med hensyn til hver ændring).

Kombineret multi-brændeovn CTC TRIO

Kombinerede gasvarmekedler + pellets

Støbejerns kombineret kedel DAKON FB kan arbejde med pellets

Den tjekkiske kombinerede kedel DAKON FB opererer på fast brændsel og pellets, kan udstyres med en brænder på gas og diesel. Ved brug af fast brændsel kræves der ikke elektricitet - denne del af udstyret er ikke flygtig. En fremragende mulighed for opvarmning i områder, hvor der er hyppige strømafbrydelser. Men pellets i en DAKON FB-kedel brændes ikke med en særlig brænder, men som almindelig brænde. Derfor er det ikke en ren pelletskedel, men snarere en brændeovn, der kan arbejde på pellets. Vedrørende gas - installer brænderen, tænd gasen, og kedlen kører. Varmtvand til varmesystemet foregår i en vandjakke, varmt vandbehandling er ikke til rådighed.

Generelt er det nødvendigt at udskifte brænder for at erstatte brændstofpiller / gas. En simpel omskiftning er ikke nok. Sådanne kedler kaldes også skift. Men du kan finde en sådan kombination af multi-brændstof kedler, hvor du kan bruge pellets og gas. For eksempel kan den finske fyr Jäspi VPK arbejde med pellets, gas / diesel, træ, kul, og der er også elektrotehn.

Der er en meget interessant variant af den østrigske kombinerede kedel Wirbel Eko Sk Pellet Plus. Den har to fyrkasser. Den ene arbejder med pellets, den anden - på fast eller flydende brændstof, gas - at vælge imellem. Kapaciteten af ​​disse kedler er 25, 35, 50 kW. Komplet sæt - pelletbrænder, skovl, bunker til 330 liter, kontrolautomatik, brænderdør.

Russiske kombinerede varmekedler

Der er også russiske producenter på markedet. Kombinerede kedler "FAX" arbejde på træ og kul, der er en varmelegeme til opretholdelse af kølemidlets temperatur. Kapacitet - fra 20kW til 100kW, der er modifikationer udstyret med komfur til madlavning. Kan være enkelt-kredsløb eller to-kredsløb, kan udstyres med en gasbrænder. I den grundlæggende konfiguration er der et termometer, en temperatursensor af kølemidlet. Vand opvarmes af en vandjakke og en spolevarmeveksler placeret oven på ovnen. Prisen på sådanne kedler af russisk produktion er fra 24 tusind rubler.

En anden kombineret russisk kedel - "Dymok". Operationsprincippet er simpelt: Hovedkilden er træ eller kul. Når brændstoffet er brændt og temperaturen sænkes, tændes den elektriske del. Kedelkroppen er bøjet af et enkelt ark med et mindste antal svejsede sømme. Branden er en, dørene - to: en lastning og en blæser. På kundens anmodning installeres en tre-trins varmelegeme til 3 eller 6 kW. Tre-trins - det betyder: en varmeapparat kan fungere i tre tilstande 1/2 / 3kW eller 2/4 / 6kW. Strømmen reguleres af det automatiske system, hvis der er en eller ved manuel omskiftning ved hjælp af en regulator.

Kombinerede kedler af russisk produktion "Dymok". Specifikationer og fotos

Den kombinerede kedel "Kupper OK" fra den russiske "Teplodar" er et enkeltbrændstof med flere brændstoffer. Arbejder med fast brændsel (træ / kul / briketter) og flydende / gasformet, der er en elektrisk enhed. Kedler med en kapacitet på 15, 20, 30 og 45 kW produceres. Der er en ændring med kogeplader. Dette er en multi-brændstof kedel, men det virker i skift tilstand - samtidig drift på to eller flere typer brændstof er ikke muligt, for at ændre typen af ​​brændstof kræver udskiftning af udstyr. Som et positivt punkt kan det bemærkes, at prisen sammenlignet med en importeret kedel er flere gange lavere.

Russiske kombinerede varmekedler

Det kan bemærkes fra kedlen funktioner: røg kasse placeret foran lugen, hvilket gør det muligt at rense den, mens kedlen eller ændre / styre positionen af ​​spjældet, som regulerer cravings. Et tilstrækkeligt stort brændstofbelastningskammer giver mulighed for at lægge som store overdimensionerede logs op til 50 cm, og kul med spande eller spade (maks. 2 spande). Installation af en gas- eller pelletbrænder kræver ikke låsesmed. Varmeelementer medtages efter det brændende brændsel og afkøling af kølemiddel til tærskelværdien.

Anvendelsen af ​​multi-brændstof kedler kombineret til privat hus opvarmning

Kombineret varme kedel - en moderne enhed ved hjælp af ikke alene forskellige typer af fast brændsel til opvarmning af kølevæske, men også diesel, gas, elektricitet, etc. Til dato sådanne design er den enkleste og, på samme tid, økonomiske midler til at skabe standalone .. opvarmning af huset. Men du skal vide en række nuancer, der vil blive nævnt i denne artikel for korrekt udvælgelse og driften af ​​et sådant udstyr.

Funktioner af kombinerede type kedler

Udvendigt er kombinerede kedler forskellige fra konventionelle enheder, hvis de kun er af størrelse

Under betingelserne for russiske kolde vintre bliver spørgsmålet om valg af varmeudstyr mere presserende end nogensinde. Naturligvis er en af ​​de mest oplagte måder ud af situationen at forbinde til et centraliseret varmeforsyningsnet. Men det er kun muligt i byen. For et landhus, ville den bedste løsning være et varmesystem med en kombineret kedel, der kan bruge flere typer brændstof. Denne enhed giver dig mulighed for hurtigt at skifte til en anden type brændstof, der sikrer varme i huset, selvom der er strømafbrydelse eller forsyning af råmaterialer.

Afhængigt af hvilken type energibærer der er til stede i et bestemt område, kan lavkonstruktionsprojektet antage følgende typer kombineret varmeudstyr:

Vigtigt! Der er kombinerede varmekedler, som, hvis de er korrekt konverterede, kan fungere på fire typer brændstof. Tilgængeligheden af ​​yderligere udstyr, hvorigennem en simpel overgang af kedlen til et andet brændstof udføres, øger lidt omkostningerne.

Videoen præsenterer anbefalinger til udvælgelse af multi-brændstof kedler af en kombineret type.

For succesfuld brug af enheder, der arbejder med sololie og gas, er det nødvendigt at foretage en konstant ændring af brænderen. Der er også universelle modeller, der er meget dyre. Hvis vi taler om kedlen på træ og elektricitet, så er der i sin konstruktion sammen med forbrændingskammeret elvarmeelementer. I fastbrændselskedler, der antager muligheden for at skifte til gasudstyr, anvendes også gasbrændere.

Vigtigt! Processen med brændstofændring kan forekomme både i manuelle og i automatiske tilstande. Den første mulighed er enklere i forhold til enheden og er billigere end en automatisk analog.

Ordningen for enheden, der opererer på fire typer brændstof

De mest populære er solid-brændstof og elektriske kombinerede strukturer. At forklare dette er simpelt: i alle regioner i Rusland findes mindst en type fast brændsel, uanset om det er træ, chips eller piller. Tilstedeværelsen af ​​elektricitet betragtes som en af ​​de vigtigste forudsætninger for at skabe moderne komfortable boliger.

Sådanne kombinerede varmekedler omfatter en ovn, der anvendes til brænding af fast brændsel og en varmeveksler placeret over den. Det er i det, at opvarmningsmediet opvarmes. For at sikre kedlens drift fra elnettet i varmeveksleren er der installeret specialvarmer, hvis opvarmning reguleres på betjeningspanelet.

Vigtigt! De fleste af de kombinerede type kedler, der virker på el og fast brændsel, er udstyret med et automatisk system, der gør det muligt at tænde varmeelementerne, når der er mangel på varme frigivet under brænding af brænde. Udstyret af denne type er meget nemt at oprette forbindelse til smart house-systemet og er i stand til automatisk at opretholde minimumstemperaturen i mangel af beboere. På tidspunktet for ankomsten af ​​ejerne i hans hus vil man således nå en behagelig temperatur i sine værelser.

Enheden af ​​en kedel, der opererer på flydende og fast brændsel

Kombineret kedel bruges oftest ikke kun til opvarmning af kølevæsken, men også for at levere varmt vandforsyning. Vi taler om to-kredsløbsenheder, der ikke alene er i stand til at opretholde en behagelig temperatur i huset, men også at være ansvarlige for tilførslen af ​​varmt vand. Et kredsløb i sådant udstyr er ansvarlig for opvarmning af kølevæsken, og den anden opvarmer varmt vand.

Tip! To-kredsløbskedler har kun høj effektivitet, når de anvendes om vinteren. Om sommeren til produktion af varmt vand er det nødvendigt at opvarme hele kedlen, mens det første kredsløb forbliver ubrugt.

Overvej nu mere detaljeret nogle af de mest populære typer af lignende udstyr:

 • Fast brændsel-elektrisk. Sådanne enheder kan fungere med en spænding i netværket på 220 og 380V, der leverer strøm inden for 3,5-9 kW. Nogle modeller giver dig mulighed for at skifte faser ved hjælp af udstyr til at arbejde i netværk med forskellige spændinger. En fremragende mulighed for ferieboliger, da opvarmning af lokalerne kan laves med brænde, og ved afgangstidspunktet aktiveres automatisk opvarmning, som opretholder en positiv temperatur i rummet.
 • Fast brændselsgas. I sådanne enheder er automatisering minimal, og derfor kræver de konstant opmærksomhed. Populariteten af ​​kedler af denne type letter deres billighed.

Forskelle i arrangementet med diesel og fast brændselskedler

 • Gas DMU. Overgangen mellem brændstoftyper er meget enkel: Skift kun brænderen uden at foretage komplicerede justeringer.

Vigtigt! Mange brugere af autonome varmesystemer er enige om, at designs som "diesel 9mdash; gas9raquo; er urentable. Faktum er, at gas har en meget lavere pris, og det er mere hensigtsmæssigt at bruge denne enhed til drift udelukkende på gas. Men selv i dette tilfælde kan muligheden for at arbejde med diesel bruges til at sikre, hvis gasforsyningen af ​​en eller anden grund stoppes.

 • Gas-diesel9mdash; electricity9mdash; fast brændstof. Dette er den mest universelle opvarmningsenhed, som simpelthen er uundværlig i de områder, hvor der kan være afbrud med ankomsten af ​​gas eller elektricitet. Sådanne kedler kan være universelle både i begyndelsen og omdannet under driften gennem installation af yderligere komponenter.

Overvej de vigtigste fordele og ulemper ved dette udstyr, fordi de er afgørende, når man vælger en bestemt model af kedlen. Fordele ved denne type udstyr er som følger:

 • Det brændstof, der anvendes i disse mønstre, er overkommeligt og har en lav pris. I det mindste er der mulighed for frit at skifte til mere rentabelt brændstof uden at ændre varmeenheden til dette.

En multi-brændstof kedel forbundet til et varmesystem.

 • Afhængig af vejrforholdene er det muligt at regulere kedlens driftstilstand, hvilket igen reducerer brændstofudgifterne.
 • Da sådanne mønstre tillader brugen af ​​to eller flere brændstoftyper, er dette en garanti for systemets funktionsevne i tilfælde af at en af ​​de råmaterialer, der ikke er tilgængelige.
 • Den bedste mulighed for at arbejde i automatisk tilstand i "smart house" -systemet.
 • Pålidelighed og brugervenlighed samt holdbarhed.
 • Økologisk renlighed af udstyr.

Men den kombinerede varmekedel til et privat hus har sine ulemper:

 • For at installere sådant udstyr i huset skal der gives et specielt rum. Det lagrer også brændstoflagre.
 • Der kræves et trefasetværk for at forbinde udstyret. Det vil sandsynligvis være nødvendigt at tilpasse kedlen til energitilsynet ved installation.
 • Omfanget af sådanne enheder er meget begrænset i betragtning af, at sådanne varmesystemer kun kan anvendes i individuel boligbyggeri.
 • Ved regelmæssig drift af sådant udstyr er regelmæssige forebyggende inspektioner samt vedligeholdelse obligatoriske.

Fast brændstof kedel med plug-in brænder

Vigtigt! På trods af alle ovennævnte ulemper er fordelene ved sådant udstyr meget større. Det skal også tage højde for den fremragende præstation af kombinerede kedler, hvilket bidrager til en markant stigning i efterspørgslen efter dette udstyr.

Regler for drift af kombinerede kedler

Ved installation og brug af kombinerede kedler bør man tage højde for en række sådanne nuancer:

 • Fast brændsel og elektriske kedler er ret store. Derfor er alle dem gulvstående og kræver at hælde et solidt fundament.
 • Ved installation af kedlen er det nødvendigt at montere en skorsten med et tilstrækkeligt tværsnit for at sikre acceptabel trækkraft.

Kedel med skorsten

 • Skorstenen skal nødvendigvis isoleres, hvilket udelukker muligheden for at antænde de strukturer, der er i direkte kontakt med det.
 • Når du bruger dette udstyr i lang tid, skal du regelmæssigt rense askeskålen. Hyppigheden af ​​rengøring afhænger direkte af brændstofforbrændingsgraden, dens type og intensiteten med hvilken kedlen selv vil fungere.

Tip! Det er ønskeligt at lægge et stålplade foran kedelens ovnkammer, som dikteres af sikkerhedsteknikker. Denne belægning giver gulvet den nødvendige beskyttelse mod gnister og brændende brændstofpartikler.

Ud over et solidt fundament kræver kedlen installation af varmebestandigt materiale

Der findes forskellige råmaterialer, hvor flere kedler kan fungere: fast brændsel (træ), gas, elektricitet, flydende brændstof. I lyset af denne "omnivorousness" 9raquo; dette udstyr er meget populært. Ovenstående blev alle funktioner og nuancer af sådanne aggregater overvejet, hvilket bør være opmærksom på, når de køber. I betragtning af alle ovenstående anbefalinger kan du vælge et rigtigt pålideligt og effektivt udstyr, der vil skabe varme og komfort i huset i årtier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

44 + = 51