Manifold enhed

Samler (blandingsenhed) til vandopvarmet gulv

Ved installation af et gulvvarmesystem lægges der et betydeligt antal rør - flere sektioner, der kaldes konturer. Alle er bygget på enheden, som distribuerer og opsamler varmebæreren - samleren til det varme gulv.

Et varmt vand gulv kendetegnes ved et stort antal rørsløjfer og en lav temperatur af kølevæsken, der cirkulerer i dem. Generelt er opvarmning af kølevæsken til 35-40 ° C påkrævet. De eneste kedler, der kan fungere i denne tilstand, er kondensgas. Men de installeres sjældent. Alle andre typer kedler producerer varmt vand. Det kan dog ikke startes med en sådan temperatur i kredsløbet - det varme gulv er ikke behageligt. For at sænke temperaturen og knuden af ​​blandingen er nødvendig. I dem blandes varmt vand vand fra forsyningen og afkøles fra returrørledningen. Derefter tilføres kredsløbet gennem samleren til det varme gulv.

Samler til et varmt gulv med en blandingsenhed og en cirkulationspumpe

For at modtage vand af samme temperatur i alle kredsløb, bliver den ført til en kam af et varmt gulv - en enhed med en indgang og en række udgange. En sådan kam samler det afkølede vand fra kredsløbene, hvorfra det kommer ind i kedelindgangen (og delvist går til knuden af ​​blandingen). Denne enhed - matere og returflow - kaldes også opsamleren til det varme gulv. Han kan gå med knuden af ​​blandingen, og måske kun kamrene uden yderligere "belastning".

Samleren til det varme gulv er lavet af tre materialer:

 • Rustfrit stål. Den mest holdbare og dyre.
 • Messing. Den gennemsnitlige priskategori. Når du bruger en legering af høj kvalitet, serverer du meget lang tid.
 • Polypropylen. Den billigste. At arbejde med lave temperaturer (som i dette tilfælde) er polypropylen en god budgetløsning.

Samler til gulvvarme til 6 kredsløb

Når der installeres til samlerens indføringsrør, er indgangene til kredsløbene i det varme gulv forbundet til kammen af ​​returrørledningen - udløbene af sløjferne. De er forbundet i par - for at være lettere at justere.

Ved installation af et vandopvarmet gulv anbefales det at lave alle konturer af samme længde. Det er nødvendigt at sikre, at varmeoverførslen af ​​hver sløjfe er den samme. Det er synd, at denne ideelle variant er sjælden. Meget oftere er der forskelle i længde og signifikant.

For at udligne varmeoverførslen af ​​alle kredsløb på forsyningsgrenrøret, sæt flowmålerne på bagsiden af ​​kamreguleringsventilerne. Flowmetre er apparater med et gennemsigtigt plastlåg med påførte gradueringer. I plastikhuset er en float, der noterer, hvor hurtigt kølevæsken bevæger sig i denne sløjfe.

Det er klart, at jo mindre kølevæsken passerer, desto køligere vil det være i rummet. For at justere temperaturen ændres strømningshastigheden på hvert kredsløb. Med denne type kollektor til gulvvarme sker dette manuelt ved hjælp af reguleringsventiler monteret på bagkammen.

Strømmen ændres ved at dreje knappen på den tilsvarende regulator (i billedet over de er hvide). For at være lettere at navigere, er det ønskeligt at underskrive hele kredsløbet ved samling af opsamlingsenheden.

Flowmåler (højre) og servo / servomotorer (venstre)

Denne mulighed er ikke dårlig, men for at regulere strømmen, og derfor skal temperaturen være manuelt. Dette er ikke altid praktisk. For at automatisere justeringen ved indgange sættes servostationer. De arbejder sammen med rumtermostater. Afhængigt af situationen bliver servoen beordret til at lukke eller åbne strømmen. På den måde automatiseres vedligeholdelsen af ​​den indstillede temperatur.

Blandingsgruppe til det varme gulv kan bygges på basis af en tovejs- og trevejsventil. Hvis varmesystemet er blandet - med radiatorer og gulvvarme, er der også en cirkulationspumpe i enheden. Selvom kedlen har sin egen cirkulator, vil den ikke være i stand til at "punch" alle de loops af det varme gulv. Derfor sætter de den anden. Og den der står på kedlen, arbejder på radiatorerne. I dette tilfælde kaldes denne gruppe nogle gange en pumpe-blandingsenhed.

En trevejsventil er en enhed, der blander to vandstrømme. I dette tilfælde er det det opvarmede forsyningsvand og koldere vand fra returrørledningen.

Principen for trevejsventilen

Inde i denne ventil er der en bevægelig reguleringssektor, der regulerer strømningshastigheden af ​​koldere vand. Denne sektor kan styres fra et termisk relæ, en manuel eller elektronisk termostat.

Diagrammet for blanderenheden på trevejsventilen er enkel: varmt vand og returflow er forbundet med ventiludgange samt udgang, der går til samlerens forsyningsrør til varm gulv. Efter trevejsventilen installeres en pumpe, som "trykker" vandet mod forsyningsgrenrøret (retningen er vigtig!). Lidt længere fra pumpen er der en temperatursonde fra det termiske hoved monteret på trevejsventilen.

Ordning af en blandegruppe til et varmt vand gulv på en trevejsventil

Alt fungerer som dette:

 • Kedlen modtager varmt vand. I det første øjeblik passeres det af en ventil uden blanding.
 • Temperaturføleren sender information til ventilen, at vandet er varmt (temperaturen er højere end den indstillede temperatur). En trevejsventil åbner et undervolumen vand fra returstrømmen.
 • I denne tilstand virker systemet, indtil vandtemperaturen når de angivne parametre.
 • En trevejsventil spærrer tilførslen af ​​koldt vand.
 • I denne tilstand virker systemet, indtil vandet bliver for varmt. Derefter åbnes blandingen igen.

Algoritmen er enkel og ligetil. Men denne ordning har en betydelig ulempe - der er mulighed for, at der i tilfælde af fejl i konturen på det varme gulv vil varmt vand leveres direkte uden tilsætning. Da rørene i det varme gulv lægges for det meste af polymerer, kan de ødelægges under langvarig udsættelse for høje temperaturer. Desværre kan denne ulempe i denne ordning ikke elimineres.

Bemærk, at der i diagrammet ovenfor er trukket en bypass i grøn. Det er nødvendigt for at udelukke muligheden for kedeldrift uden forbrug. Denne situation kan opstå, når alle lukkeventiler på gulvvarmeren er lukket. Det vil sige, at der vil være en situation, hvor kølevæskestrømmen ikke overhovedet vil være overhovedet. I dette tilfælde, hvis bypassen i kredsløbet ikke er til stede, kan kedlen overophedes (endda overophedes sikkert) og brænde. Hvis der er en bypass, vil vand fra foderet gennem jumperen (fremstillet af et rør, hvis diameter er et trin mindre end hoveddelen) tilføres til kedlens indløb. Overophedning sker ikke, alt fungerer i normal tilstand, indtil strømningshastigheden vises (temperaturen i en eller flere kredsløb vil ikke falde).

Der sættes en tovejsventil på foderet fra kedlen. Afbalanceringsventilen installeres på broen mellem tilførsels- og returrørene. Denne enhed er indstillelig, den justeres afhængigt af den ønskede strømningstemperatur (normalt styret af en sekskantnøgle). Det bestemmer mængden af ​​koldt vand, der leveres.

Tovejsventilen skal indstilles til styring med en temperatursensor. Som i den foregående ordning placeres sensoren efter pumpen, og pumpen driver kølevæsken mod kammen. Kun i dette tilfælde ændres intensiteten af ​​varmtvandsforsyningen fra kedlen. Følgelig ændres temperaturen på det tilførte vand ved pumpens indløb (koldstrømmen er indstillet og stabil).

Ordning af en blandingsenhed baseret på en tovejsventil

Som du kan se, fortsætter en koldtvandsdam i en sådan ordning altid, så i denne ordning er det umuligt at få vand direkte ind i kredsløbet fra kedlen. Det vil sige, at ordningen kan kaldes mere pålidelig. Men blandingsgruppen på tovejsventilen kan give opvarmning af kun 150-200 kvadratmeter varmt vand gulve - der er ingen ventiler med større kapacitet.

Både tovejs- og trevejsventiler er karakteriseret ved kapacitet eller kapacitet. Dette er en mængde, der afspejler mængden af ​​kølevæske, at det er i stand til at passere gennem sig selv i en tidsenhed. Oftest udtrykt i liter pr. Minut (l / min) eller i kubikmeter pr. Time (m 3 / time).

Generelt er det ved beregning af systemet nødvendigt at foretage en beregning - for at bestemme gennemstrømningen af ​​kredsløbene i det varme gulv, tage hensyn til den hydrauliske modstand mv. Men hvis opsamleren til det varme gulv går op for hånd, er beregningerne meget sjældne. Oftere er de baseret på eksperimentelle data, og de er som følger:

 • Ventiler med en strømningshastighed på op til 2 m 3 / time kan give ca. 50-100 kvadratmeter. Et varmt gulv (100 kvadrater - med en strækning ved god opvarmning).
 • hvis kapaciteten (undertiden benævnt KVS) er fra 2 m 3 / h til 4 m 3 / h, kan de formes på systemer, hvor det varme gulvs areal ikke er mere end 200 kvadrater;
 • For arealer på over 200 m2 kræves der en kapacitet på mere end 4 m 3 / h, men oftest er der lavet to bælg - det er lettere.

Materialer, hvoraf ventilerne - tovejs og trevejs - messing og rustfrit stål. Når man vælger disse elementer, bør de kun tages mærkevarer og testes - på deres arbejde afhænger arbejdet i hele det varme gulv. Der er tre indlysende ledere i kvalitet: Oventrop, Esby, Danfos.

Der er endnu en parameter at vælge imellem - grænserne for kølemidlets temperaturregulering. Karakteristika angiver normalt gaffel - minimum og maksimal temperatur. Hvis du bor i Mid-Strip eller South, i lavsæsonen, opretholdes en behagelig stuetemperatur, hvis den nedre grænse for justering er 30 ° C eller mindre (ved 35 ° C er det allerede varmt). I dette tilfælde kan justeringsgrænserne se sådan ud: 30-55 ° C. For flere nordlige regioner eller med dårlig gulvvarme tage med en justeringsgrænse på 35 grader.

Samler til det varme gulv med egne hænder

Sidst revideret: 10/21/2015

Forfatter: Maxim Bezukh

For at installere vandbunden er det vigtigt at observere alle finesser. Hvert kredsløb skal være udstyret med alt, hvad der er nødvendigt. Og en af ​​de vigtige dele af vandløbens system er samleren. Hvis du køber en klargjort samler, så er det helt sikkert den nemmeste løsning. Men du bliver nødt til at forberede omkring 20 tusind rubler. Hvis du vil spare, så saml opsamleren til det varme gulv med egne hænder. I denne artikel lærer du, hvordan du gør dette.

Samleren udfører rollen som blanding og distribution af varmt vand gennem flere parallelle varmekredse. Det store tværsnit og den lave hastighed bidrager til effektiv blanding af varmt og varmt kølevæske, der stabiliserer temperaturen.

Forbindelsesordningen er meget enkel. Når kølemidlet passerer gennem kredsløbet, vender det tilbage til opsamleren og blandes med det varme kølemiddel. For at regulere forholdet mellem varmt og varmt vand monteres specielle ventiler. En tryk- og varmesensor er også monteret for at kontrollere temperaturen nøjagtigt. Installationen kan også udføres uden en cirkulationspumpe, hvilket øger trykket i systemet.

I det følgende eksempel kan du forstå for hvilket formål det er nødvendigt at opbygge en samler til et varmt gulv:

Eksempel: Der er installeret en kedel i dit hus. Derfra udføres ledningerne til radiatorer af opvarmning. For dem kræves en tilførsel af et kølemiddel med en temperatur på 75 ° C til 95 ° C. Også du planlægger at installere et varmt gulv. For ham skal kølevæsken have en temperatur på 35 ° C til 55 ° C. Gulvets overflade skal have en maksimal temperatur på 30 ° C. Ellers vil gulvbelægningen blive beskadiget. Det er bare i en sådan situation kan ikke være uden en samler. Når alt kommer til alt, er det nødvendigt at styre kølevæsken med en lavere temperatur end i batterierne i varmekredsens kredsløb. På grund af rørets større længde i det varme felt er det desuden nødvendigt at øge trykket yderligere. Til dette formål er en pumpe monteret på opsamleren.

En fælles samler til et varmt gulv består af følgende vigtige elementer:

 • Trevejs eller tovejsventil.
 • Pumpen cirkulerer.
 • Afstødnings- og afbalanceringsventiler.
 • To samlere.
 • Termisk hoved udstyret med en temperatursensor.
 • At justere trykmåleren.
 • Luftkanal. Bruges til at fjerne luft.

Brystvorter, fittings, tees og andre elementer, der også spiller en vigtig rolle, er også inkluderet i samlerens kit.

Strukturen af ​​en tovejs- og trevejsventil

Tovejsventilen har en lavere kapacitet. Af denne grund udføres kølevæsketilførslen jævnt uden hopper. Denne mulighed er ideel til hjemme ikke mere end 200 m 2.

Vær opmærksom! Før eller senere kan ventilen mislykkes. For at gøre det nemt at udskifte, anbefales det at installere en amerikansk.

Så fungerer tovejsventilen i henhold til følgende princip:

 • Termisk hoved. Det vil styre temperaturen af ​​kølevæsken, der kommer ind i kredsløbet.
 • Når høj temperatur er nået, åbnes ventilen. Derefter flyder varmt vand ikke.
 • Så snart vandet afkøles, åbnes et foder med et varmt kølemiddel.
 • Fra returvandet strømmer kontinuerligt. Hot, kommer kun i tilfælde, hvor det er nødvendigt.

Med hensyn til trevejsventilen betragtes den som universel. Som regel bruges den i komplekse systemer. Hvis du planlægger mange kredsløb, er trevejsventilen den optimale løsning. Det har dog en klar ulempe, som består i en skarp temperaturudsving. Et varmt varmeoverførselsmedium kan komme ind i kredsløbet med fejlagtige data på termostaten. Trevejsventilen har en stor kapacitet indikator.

Vær opmærksom! Ofte er dette system desuden monteret servo. De styres af lufttemperaturfølere eller vejrfølere.

Trevejsventilen fungerer i henhold til følgende princip:

 • Denne enhed styrer samtidigt strømmen af ​​vand fra retur og kedel gennem bypassen.
 • Inde i denne enhed blandes varmt vand med varmt vand.
 • Indersiden af ​​spjældet er i en vinkelret stilling med hensyn til retur og tilførselsrør.
 • Ved justering er det muligt at ændre volumen af ​​kølemiddelforsyningen og temperaturniveauet.

Hvis du vil kontrollere temperaturen i automatisk tilstand, som reagerer på vejret, er den meteorologiske sensor desuden monteret. Selvom justeringen kan gøres manuelt, er det yderst vanskeligt at finjustere det korrekte tilførselsforhold. Af denne grund er dette element monteret. Nogle vejrføler-modeller har funktionen til at sænke strømningshastigheden i dit fravær. Men en sådan enhed vil koste mere.

Samleren består også af andre vigtige elementer, for eksempel en udløbsventil, en temperatursensor og andre elementer. Hver af dem udfører en vigtig funktion. Ved montering er det nødvendigt at følge ordningen.

Så vi har lært med dig om, hvordan man laver en samler til et varmt gulv for alle.

Sådan monteres en hjemmelavet blandingsenhed, se nedenfor:

Copyright © 2018 Sex med dine hænder. Delvis eller fuldstændig kopiering af materialer er kun tilladt med et direkte aktivt link.

Oplysningerne offentliggjort på webstedet er kun til orienteringsformål.

Tilslutning af en samler af varmt gulv

Systemet med varmt vand gulve er det eneste uafbrudte og mere effektive alternativ til traditionel opvarmning. Det varme gulv kan også bruges som et supplement til den sædvanlige ordning, for eksempel til et eller flere rum. Dens fordel er, at systemet altid fungerer autonomt og ikke afhænger af hovedvarmekredsløbet. En sådan autonomi leveres af opsamleren til det varme gulv med egne hænder, der fungerer som en multifunktionel enhed. Hvad er multitaskingen af ​​samleren i "varm gulv" -systemet?

Manifold til gulvvarmesystemet

Lad os først analysere begrebet "varmt gulv". Dette er et autonomt varmesystem, som forbinder hovedvarmeringen. For at gøre forbindelsen så effektiv som mulig, og der ikke var noget varmetab ved forbindelsespunkterne, anvendes en kollektorforbindelse (i nogle tilfælde flere samlere, hvis flere varmekredse fungerer i systemet). Den mest primitive samler til et varmt vand gulv er en del af et varmeledende rør, hvorfra der er vandhaner til tilslutning af andre varmeledninger.

Enkel kollektor kredsløb

Det vil sige, at solfangeren er et rørsystem til fordelingen af ​​kølevæsken, som styrer og regulerer strømmen af ​​varmt vand gennem varmeledningerne i huset. Standardforbindelsen til det varme gulvs kollektor er som følger: Kollektorindløbet er forbundet med kølevæskens retur eller tilførsel (afhængigt af opvarmningsskemaet), enheden er tilsluttet systemet af rør af det varme gulv.

Primitive kollektorsystemer i opvarmning anvendes meget sjældent, da mere komplekse og mere effektive samlinger, der fremstilles af industrien i et stort udvalg, kan vælges til enhver, selv den mest komplicerede opvarmningsordning. En moderne samler er et teknologisk design med mange elementer, der styrer og regulerer varmebærerstrømme. Justering er nødvendig, fordi kedlen opvarmer kølevæsken til 70 ° C og til tider til 95 ° C, hvilket er uacceptabelt for et varmt gulv - det er umuligt at gå på en sådan overflade, og ikke alle gulvbelægninger kan modstå høje temperaturer. Derfor er det nødvendigt at installere en kollektor af varmt gulv - enheden vil jævnt fordele temperaturen af ​​kølemiddelstrømmene, udligne den og overvåge varmesystemets parametre. Samlerens effektive funktion sikres af følgende elementer i dens sammensætning:

 1. Combs: fodring og retur;
 2. Ventiler: To- eller trevejs;
 3. Cirkulationspumpe;
 4. Flowmetre, trykmålere og termostater.

Varme kredsløb

Standardskemaet til varmelegemets opsamler (se figuren) fungerer som følger: kamrene er forbundet med hinanden og til en fælles kollektor enhed. Retur og forsyning af varmebæreren blandes i en blander med samtidig udligning og justering af varmtvands temperatur. Det viste diagram er ikke det eneste, og den endelige ordning for opsamlingsenheden afhænger af antallet af varmekredse og deres tilsigtede anvendelse. I en hvilken som helst ordning skal der anvendes blandeventiler, der blander tilførsels- og returstrømmen. Returen (afkølet kølemiddel) leveres til opsamleren fra varmekredsen, kølevæsketilførslen kommer fra kedlen.

En cirkulationspumpe til opvarmning er forbundet med to- eller trevejs kamrene. Hele ordningen fungerer som sådan: Efter at have nået den indstillede rumtemperatur går signalet fra temperatursensoren til ventilerne, som i en vis tid blokerer strømmen af ​​kølevæske i rørene og stopper pumpen. Efter køling af kølevæsken til sætpunktet sker alt i omvendt rækkefølge.

Trevejs blandeventil

Håndtering og justering af opvarmningen af ​​det varme gulv sker manuelt eller automatisk. Til automatisk drift er det nødvendigt at installere en styreenhed eller servo. Kontrolanordningen omfatter forsyningsventiler - to- eller trevejsventiler. Fra konventionelle ventiler er forsyningsventilerne kendetegnet ved evnen til at passere en varmebærer i en retning. For at installere ventilerne skal det være særlig omhyggeligt - hvis du sætter ventilen i modsat retning, vil den hurtigt bryde ned.

Afspærringselementet til tilførselsventilen er en stålkugle eller stang. Når ventilhåndtaget drejes, er hullet lukket, og selve omdrejningen kan udføres manuelt eller ved hjælp af servodrev, der er forbundet med temperatursensorerne.

Tovejsventiler

En tovejs blandeventil strømmer kølevæsken i en retning og regulerer mængden af ​​varm væske. Justeringen sker jævnt og langsomt på grund af enhedens lille kapacitet.

Installationen af ​​en kollektor med en tovejsventil giver således en konstant og behagelig temperatur på varmebæreren i hele det varme gulvs rørledning, og en jævn justering af temperaturen sikres ved en lav kapacitet på enheden. Tovejsventiler er nemme at installere og udskifte, de er pålidelige og holdbare. Den eneste ulempe er, at det ikke anbefales at medtage dem i varmesystemer, der er designet til et stort opvarmningsområde (≥ 200m 2).

Samlernes layout med trevejsventil

Trevejsventilen har en mere kompleks og multifunktionel enhed, som kombinerer muligheden for bypass og en bypassventil i et hus. Trevejs manifoldens krop har et udløb og to indløbsåbninger, og kølevæsken reguleres på samme måde som i en tovejsanordning - enten en stålkugle eller en stang. Forskellen mellem denne ventil er, at hverken kuglen eller stangen fuldstændigt blokerer strømmen af ​​kølevæsken, og designet selv er designet til at omfordele og blande retur og foder. For automatisk at justere temperaturen i ventilen er der indbygget et servodrev, der fungerer fra signalerne fra temperatursensorerne og controllerne. Servo driver spærreventilerne i strukturen og giver den nødvendige grad af blanding af strømmen.

Trevejsventil med servodrev

Trevejsventilerne installeres i opsamlingsenheder til opvarmede rum i et stort område - ≥ 200 m 2 samt i multikredsvarmesystemer.

Manifold til gulvvarmesystemet

Til varme gulve installeres en fælles kollektor enhed, eller før hver varmekreds er der installeret en separat samler. Hvis sidstnævnte mulighed er implementeret, er alle samlere udstyret med flowmålere, termostater og også med følgende elementer:

 1. Flow og retur blandeventil;
 2. Aflukkeventil til afbalancering af varmeapparatet;
 3. Overstrømningsventil.

Opsamleren til det varme gulv selv kan samles på forskellige måder, og i nogle ordninger af samlernoder anvendes bypasser, men ikke altid - kun i enkeltløbssystemer. Hvis systemet med varme gulve er organiseret i henhold til en to-kredsløbsordning, kan solfangeren tændes uden en bypass til sekundær kredsløb.

Dobbelt kredsløb med gulvvarme

Før du samler opsamlerenheden til et varmt gulv, vejes dine muligheder - nogle gange er det lettere at købe en færdigbygget struktur. Hvis samleren skal købes, er det bedre, at alle dens dele og komponenter kommer fra samme fabrikant. Ved montering af samlingen er det nødvendigt at vælge det materiale, hvorfra hovedkomponenterne i samlingen skal samles: fra kobber, stål, polymerer eller messing.

Når man vælger et industrielt design, er det også vigtigt at overveje følgende parametre:

 1. Hvor meget i systemet vil der være varmekredse (normalt fra 2 til 12), rørledningens samlede længde og kredsløbets gennemløb;
 2. Det maksimalt tilladte tryk i rørene;
 3. Muligheden for at udvide varmesystemet;
 4. Manuel eller automatisk styring af samleren;
 5. Elektrisk effekt af alle enheder og enheder;
 6. Diameter af interne samlerhuller (gennemstrømning).

Samler ved egne hænder

Den maksimale effektive drift af de samlede samlerenheder kan sikres ved at forbinde identiske varmekredse til dem. For at udjævne rørledningerne med tilstrækkelig nøjagtighed langs længden er de opdelt i lige store segmenter, der er forbundet med opsamleren. Den enkleste måde er at beregne samlernoden i et specielt computerprogram eller på en online-regnemaskine, så der ikke er noget fænomen kaldet "termisk zebra", det vil sige ujævnt opvarmning af gulvet.

Følgende data er nødvendige for beregningen:

 1. Type dekorative gulvbelægning;
 2. området af det opvarmede rum og planen for at placere store genstande i den;
 3. Materiale og diameter af kredsløbets rør
 4. Nominel kedeludgang;
 5. Type gulvisolering.

Vigtigt: Når der lægges rør af varmt gulv, skal rørledninger undgås - dette er forbudt i henhold til gældende regler. Det er også nødvendigt at huske, at kølevæskens hydrauliske modstand stiger ved hver omgang af rørledningen og med en stigning i dens længde.

Beregning af reservoiret

Installation af samleren - anbefalinger

Når du designer et gulvvarmesystem, skal du først finde den optimale placering for at installere samleren. Normalt installeres enheden i et kollektorskab, og kabinettet er monteret i en højde på 30-40 cm fra gulvniveauet nær tilførsel og retur.

For ikke at opsige dine egne fejl og sikre den maksimale varme i gulvvarmerøret, skal du læse instruktionerne for tilslutning af samleren. Monter så noden i følgende rækkefølge (dette gælder for industrikolleknuden):

 1. Pak rørene til direkte og returstrøm af kølevæsken. Rørene skal være forsynet med flowmålere og fødeventiler. Hvis manifolden er i flere sektioner, samles sektionerne i en konstruktion;
 2. Fra de monterede sektioner er det nødvendigt at montere samlingen på beslagene (de er inkluderet i sættet);
 3. Derudover installeres lukkeventiler, automatik, sensorer og andre forbindelsesdele;
 4. Enheden er fastgjort til en væg eller i et skab, vi monterer en termostat, servodrev og cirkulationspumpe;
 5. Vi forbinder rørene fra kedlen og rørene fra varmekredsløbene i det "varme gulv" system.

Collector Set

Nu er tilslutningsplanen for det varme gulvs samler trykket, hvorefter det er muligt at fylde betonbeklædningen. Opvarmningsindstillingerne for samleren kan udføres efter installationen af ​​overfladebeklædningen.

Manifold enhed med egne hænder

Fabriksindsamleren er et dyrt produkt, så mange håndværkere ønsker at gøre det selv. Mange ting skal stadig købes, men prisen bliver billigere. Den enkleste hjemmelavede solfanger er loddet af PVC-rør og fittings Ø 25-32 mm. Behøver også tees og bøjninger med samme diametre og aflukkeventiler.

Vigtigt: Den selvfremstillede solfangerenhed har mange led, så al lodning skal nøje kontrolleres, og ikke kun under montage, men også under brug af varme gulve.

Hjemmelavet samler

Antallet af ventiler og fittings beregnes ved hjælp af antallet af varmekredse. Værktøjer kræver et loddejern til propylenelementer og dyser til det, specielle saks til skæring af rør og roulette.

Samlerens mærkning består i at markere og afskære rørene med den ønskede længde, idet man observerer den minimale afstand mellem teesne. Til PVC tees loddetolerede loddeventiler og overgange. Til dette design er beslagene til tilslutning af pumpen loddet. Som du kan se, er alt simpelt, men mere komplekse samlerknudepunkter er bedre at købe klar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 79 = 80