Samleren med en vandpistol

Shotgun med en samler: produktionsskema, tegning, anvendelsesmuligheder og feedback

Mange moderne mennesker stiller spørgsmål om, hvordan man sætter en vandpistol med en samler (fremstillingsskemaet nedenfor). Samtidig begynder selv mange fagfolk med tiden at forstå, at brugen af ​​specialiserede hydrauliske separatorer til tilslutning af kedler er et ret effektivt redskab, der øger effektiviteten af ​​det installerede varmesystem.

Mange mennesker ved, at kedlerne er uden tilsluttede pumper er ofte direkte forbundet til opkøber, og at man i stedet for denne mulighed er oftest bruges sådan gidrostrelka solfangeren (fremstilling diagrammet nedenfor). disse enheder simpelthen taget ud af en kedel pumpe, derved fastlagt for hver enkelt varmekreds, men i virkeligheden en sådan mulighed, kan du bruge ikke i alle situationer, som om i det øjeblik kedlen mens den stadig er under garanti, i derefter fra det vil være umuligt at fjerne pumperne, men hvis vi taler om en støbejern pot, i tilfælde af fjernelse af dens komponenter, når du først tænde for varmen kan eksplodere endda separate sektioner af kedlen, ude af stand til at modstå en sådan temperaturforskel.

For at slippe af med alt dette bruger vi i dag en specialiseret vandpistol med en samler (fremstillingsordningen er præsenteret i artiklen). Denne enhed er beregnet til adskillelse af hydraulik, og mere præcist opdeler kedlen direkte med resten af ​​varmesystemet. Således kan for eksempel en hydroskærm med en kollektor (fremstillingsskemaet illustreret) tilvejebringe en enkelt pumpe i kedlen, mens der i systemet installeres flere flere sådanne enheder med forskellig effekt.

Arrangementet af sådant udstyr er meget enkelt. I øjeblikket vil vi ikke adskille nogen højteknologiske enheder, men overvej kun de vigtigste muligheder for implementering af en sådan teknologi.

I princippet er det nok at bruge et standard rørstykke, hvorfra en hydro-gunner (hydro-separator) er lavet. Beregningen af ​​vandpistolen giver dig mulighed for at forstå, hvilke grundlæggende egenskaber en sådan enhed skal have, og hvilke materialer der bedst bruges til fremstilling.

Først og fremmest forsøger designere at antage, at pilen er beregnet til adskillelse af hydraulik. I de fleste tilfælde forsøger producenterne i dag at producere kedler, der er udstyret med deres egne pumper, og sådanne enheder er ret kraftfulde.

For eksempel er der kedler med et lukket forbrændingskammer, hvor indbyggede pumper er installeret. Kraften af ​​sådanne anordninger kan være omkring 300 watt, men i virkeligheden er det ikke tilstrækkeligt til fuldstændigt skubbe varmesystemet, hvis softwareobjekt kræver 1.000 m 2, nemlig til sådan en høj opvarmningsområde omtrent udstyret er konstrueret til.

I denne henseende skal du montere yderligere pumper samt bruge kombinerede systemer. Det er i denne situation, i stedet for at hjælpe den pumpe, der primært anvendes i kedlen, vil simpelthen komme i vejen, og i sådanne tilfælde kan bruges gidrostrelka (opgave, beregning, fremstilling - om det senere i artiklen). Det er værd at bemærke, at en så høj-effekt udstyr i langt de fleste tilfælde oprindeligt blev leveret fra fabrikken gidrostrelkoy færdig, eller i det mindste have en temmelig præcise anvisninger på, hvordan du tilslutter den.

Hvis vi tager mindre kedler, så er de stort set den samme historie, men i dette tilfælde bliver vi nødt til at fremstille dem selv.

Vandpistolen er monteret på gulvkedler uden indbygget pumpe for at sikre en effektiv beskyttelse af kedlen fra den store temperaturforskel under varmesystemets første start. Ved hjælp af dette udstyr kan standard stålkedler beskyttes mod det dannede kondensat, mens støbejernsindretninger kan sikres mod muligheden for fejl i de enkelte sektioner.

For at udelukke sådanne ubehagelige situationer anvendes en specialiseret vandpistol. Tegningen og diagrammet af kedelhuset i dette tilfælde spiller en vigtig rolle, da det afhænger af det opvarmede objekts egenskaber, er det nødvendigt at vælge det rigtige udstyr. Det eneste værd at bemærke er, at du også skal bruge en ekstra pumpe til forskellige gulvkedler.

I starten ønsker en person i sit hus at få et næsten perfekt varmesystem, idet han har brugt rimelige penge, og i dette tilfælde starter alt med kedlen. For et lille privat hus kan du vælge en standard dobbelt kredsløbspanna med et lukket kammer, som fastgøres til væggen. Samtidig er det nødvendigt at forstå korrekt, at i de fleste tilfælde for at sikre en normal fordeling af kølevæsken i dette system, kan det være nødvendigt at individuelt fremstille opsamleren til opvarmning af hydrokanonen. I denne situation opstår der et helt normalt spørgsmål: Vil deres pumper anvendes, og hvad skal der gøres med enheden i kedlen?

Det er kun naturligt, at mange mennesker i sådanne situationer, foretrækker blot at afmontere pumpen fra kedlen, så det ikke ødelægger det installerede hydrauliske system, men i virkeligheden udformningen af ​​nogle enheder er lavet på en sådan måde, at for at gøre denne procedure er usandsynligt, at lykkes. Det er i sådanne situationer, at den ideelle løsning er at forbinde vandpistolens og kollektorens kedel.

Som i denne situation udføres installationen

I første omgang tegnes et diagram af fordelingsmanifolden. Tænk eksempelvis på følgende situation:

 • To kredsløb af varme gulve.
 • I systemet vil der blive anvendt et indirekte varmekedelkredsløb, to ekstra kredsløb til en varmepumpe eller en separat elektrisk kedel samt et kredsløb af en vandpistol, det vil sige fem kredsløb.

I dette tilfælde er der intet kompliceret i hvordan man tegner en samlerordning - det er nok at have i det mindste en vis forståelse for, hvordan dette system fungerer.

Det er værd at bemærke, at du selvstændigt kan justere den kraft, som din hydrauliske pil vil have. Hvordan man beregner strømmen, skal du allerede gå direkte fra egenskaberne af dit værelse og de anvendte enheder.

Hvis du ikke har brug for strømmen af ​​den enhed, du har købt, kan du klippe trådene i diameter, men samtidig lave en længere pil. I nogle situationer, den samlede kapacitet af det indkøbte udstyr er hensigtsmæssigt at reducere til magten op til to gange, som for eksempel er 80 kW enhed ikke nødvendig i alle hjem, og i sådanne tilfælde ville det være optimalt at forlade udstyret med en kapacitet på 40 kW.

Nogle, der bruges fremstilling gidrostrelki deres hænder Scheme, foretrækker at installere det i umiddelbar nærhed i nærheden af ​​kedlen, men mange eksperter siger, at et godt valg er også installation af enheden på solfangeren, hvilket i sidste ende giver mulighed for komplet og harmonisk design, som vil være i fremtiden er det nemt at bruge, kontrollere og vedligeholde.

Kedlen kan monteres omkring tre meter op til det punkt, hvor pilen er monteret, mens kedelfødning og returkanaler kan installeres gennem gulvet, hvis der er gulvvarmepai i huset. I resten er der ingen grundlæggende forskelle i hvor din pil skal monteres, og det vigtigste er i dette tilfælde installationen af ​​udstyr med en passende kapacitet og altid i lodret tilstand. Hvis du har foretaget gidrostrelka varmesystem (kredsløb / beregning ovenfor), hvori kedlen er installeret uden en sikkerhedsventil, i et sådant tilfælde anbefales det at svejse toppen af ​​indretningen tommer gevind til montering særlig sikkerhedsgruppe.

I den nedre del anbefales det også at svejses en lille tråd for at sikre en normal afløb og fylde pilen. En obligatorisk praktisk tilstand er indsættelse af specialkoblinger til installation af termometre i systemet "kedel, vandpistol og kollektor". I forlængelse af yderligere drift kan dette gøre dit liv lettere, da det giver dig mulighed for at overvåge varmesystemets tilstand uden problemer.

Hvis du har en standard svejsemaskine og har erfaring med at arbejde med sådant udstyr, er der i dette tilfælde intet svært i sig selv at svejses en fuldvandsdreven vandpistol. Det er dog nødvendigt at forstå korrekt, at der i forbindelse med udførelsen af ​​dette arbejde er nødvendigt at tage højde for et stort antal finesser.

I dag er det ikke svært at finde en tegning af en vandpistol, men du skal forstå korrekt, at alle sådanne tegninger er forskellige, og der er ingen specifik skabelon. Hver ekspert ser skydevåbenes struktur på forskellige måder, men der er visse regler, der respekteres af absolut alle.

I sig selv er pilen en specifik metalbeholder, som er svejsede brystvorter, beregnet til tilslutning til kedlen og tilvejebringelse af foder og retur. Også i systemet er indbyggede kundeforbindelser.

Eventuelt er det muligt at bruge dyser beregnet til en automatisk luftudluftning i den øverste del af den installerede pil. I den nedre del er et grenrør til kranen installeret for at sikre omledning af forskellige slam og snavs. Blandt andet kan du på et sted også sætte et rør til at foder vand til systemet.

Den vigtigste regel, der altid skal observeres, er den såkaldte "regel med tre diametre", det vil sige, at diameteren af ​​den hydropistol du installerede skal være tre gange større end denne parameter i dyserne. Hvis du vil have vandafskilleren til at kunne udføre sine grundlæggende funktioner fuldt ud, er det:

 • at adskille slammet fra systemet
 • Udledning gasser;
 • udligne den hydrauliske forskel
 • at forsyne det opvarmede vand til kedlen for at sikre sin store holdbarhed.

Mange mennesker foretrækker at spare penge og lave din egen gidrostrelki polypropylen, men det er faktisk helt forkert beslutning lavet primært af folk, ikke kun for at forstå de særlige kendetegn ved apparatet.

Det er af denne grund bør kun bruge høj kvalitet metalrør, der tillader det fulde potentiale af denne teknologi og er virkelig effektiv til at vise sig i hele levetiden af ​​systemet.

Samler med en vandpistol: fordele og designfunktioner

For at kvalificere sig til garantiservice, varmesystem, indkøb og installation kræves gidrostrelki Hvis du e tilhøre en erfaren installatør, har du sandsynligvis ikke ved, hvorfor du har brug for denne post som gidrostrelka. I de fleste tilfælde er installationen forbundet med merkantil. Mange installatører installerer et skydevåben for at få yderligere finansiering, mens man beskriver dette element som et moderne mirakel, hvilket gør det muligt at øge varmeindekset. Men ikke alle ved, at det er meget nemt at fremstille dette objekt alene, da dets ordning er elementær. Lad os se nærmere på, hvad en vandpistol er.

Haglgevær med samler: produktionsskema

Hvis du har en konventionel svejsemaskine, og du ved hvordan man bruger den, så vil det ikke være svært for dig selv at lave en vandpistol. Men med en sådan uafhængig fremstilling er det nødvendigt at forstå, at i selve processen med produktionsudstyr er det nødvendigt at tage hensyn til en række finesser. Ikke nu, ingen problemer med at finde en fremstillingsproces tegning gidrostrelki, men det skal forstås, at dens konstruktion kan være meget forskellige, henholdsvis og tegningerne er forskellige, også, og hvad, du ikke har et bestemt mønster.

Ydermere kan vandkanerne afvige fra dem, der er vist på billedet, men "essensen" af dem alle er det samme

Hydrunnerens herre ser det på sin egen måde, men der er visse regler, der skal følges af hver specialist.

Pilen har en repræsentation af jernreservoiret, hvori dyserne svejses, de er nødvendige for tilslutning til varmekedlen og muligheden for at fodre retur. I det generelle system er kundens forbindelser også indbygget. Samtidig er det muligt at bruge dyser, der er beregnet til automatisk luftudladning, som er placeret i den øverste del af den installerede pil. I den nederste del er der en tap forbundet med dræning af forskellige udfældninger. Det er også muligt at svejs en pil ind i pilen for automatisk at tilføje vand til systemet. Som samleren med en vandpistol viser i afsnittet, kan du se på billedet, forbindelsesprogrammet er også beskrevet der.

Hydrauliske separatorer: Hvad er det, og hvad er princippet om deres drift

For at adskille varmekredsløbet fra kedelkredsen, anvendes en hydraulisk separator, dette er hovedopgaven. En sådan applikation vil også gøre det muligt at reducere trykfald og spildvarmebærer og også reagere hurtigst muligt på ændringer i vandtemperaturen. Hydrauliske separatorer er som regel fremstillet af rustfrit stål, deres installation udføres sammen med installationen af ​​hele apparatet. Næsten altid er det brugt i mellem- og højeffektvarmesystemer.

Hydrolux er en simpel enhed, der er designet til at afbalancere og beskytte varmesystemet

En sådan separator til opvarmning af kedler med flere kredsløb gør det muligt at eliminere behovet for at afbalancere pumpens strømning.

Derudover udfører enhederne deres funktioner adskilt fra hinanden. Lad os bemærke, at den hydrauliske separator er meget vigtig i varmesystemet. Dette er beskyttelsen af ​​kedlen fra modvirkning af uopvarmet vand.

Hvis du taler om separatorens princip, så er princippet meget simpelt. Varmesystemet består af to kredsløb, små og store. På det tidspunkt begynder vandet at strømme ind i hydraulisk separator, når den ønskede mængde kølevæske med den ønskede temperatur produceres i kedlen, og starter vandret bevægelse langs separatoren. Og så snart ligevægten i systemet er forstyrret, bevæger kølevæsken sig langs en lille kontur, temperaturen foran kedlen vil stige. Det automatiske system vil igen slukke for kedlen, for sikkerheden. Vandet vil bevæge sig i normal tilstand, indtil temperaturen falder. Den afkølede væske bliver et signal til at tænde for kedlen.

Strapping af vandpistolen: hvad er det til?

Rørledningens hovedopgave er: Korrekt temperaturjustering, valg af den rigtige driftstilstand, eliminering af risikoen for overophedning af kedlen og hele systemet. Hvis selen korrekt opfylder sit formål, gør det muligt at spare betydeligt på grund af den korrekte og effektive varmefordeling i dit eget hjem.

Installering af et dyrt automatisk system i dette tilfælde giver ingen mening.

Dette er en meget vigtig faktor for driften af ​​kedler, der opererer på fast brændsel eller brændstof af høj kvalitet. For sådanne kedler er der ikke noget automatisk system, og den korrekte rørledning i kedlen vil i dette tilfælde betydeligt påvirke systemets effektivitet.

Opsamleren af ​​opvarmning med en vandpistol til 5 kredsløb: begrundelsen for installationen

For at give en forklaring på, hvorfor en hydraulisk pil til et varmesystem er nødvendig, er det meget enkelt. Processen med at afbalancere varmeanlægget tror jeg er kendt for alle ejere af deres hjem. Kedlen i dag er udstyret med et mindre kredsløb i volumen end forbrugsmængden af ​​forbrugernes omsætning. Den hydrauliske pil adskiller varmegenererkredsløbet fra sekundær kredsløbskredsløbet og forbedrer systemets kvalitet og pålidelighed.

Røret til vandpistolen passer ikke kun med et cirkulært tværsnit, men også med en firkant

Svaret på spørgsmålet: Hvorfor skal installationen af ​​en vandpistol installeres, der vil være en liste over visse fordele.

De vigtigste fordele er:

 • En forudsætning fabrikanter til at levere teknisk garanti for kedler med en kapacitet på 50 kW eller højere eller kedler støbejern varmeveksler er tilstedeværelsen af ​​separatoren;
 • En sådan knude giver den maksimale strøm af det termiske element og opretholder en temperatur- og hydraulikbalance i varmesystemet;
 • Ved parallelforbindelsen mellem varme- og varmemodstandene modtager ejeren minimalt tab af tryk, varmeenergi og produktivitet;
 • Knæpipler giver de nødvendige sekundære sekundære kredsløb;
 • Gidrostrelki oprindelige udvælgelse og beregningen til kedlen varmesystemet beskytter forskellen fremløbstemperatur og returtemperatur, beskytter enheden fra termisk shock, cirkulerende niveauer af vandstrømmen i det primære og det sekundære kredsløb;
 • Øger også kedlens effektivitet, det gør det muligt at cirkulere kølevæsken i kedelkretsen, sparer el og brændstof;
 • Evnen til at opretholde et konstant vandvolumen i kedlen - en blanding;
 • I tilfælde af en nødsituation kompenserer kompensatoren for væskestrømmen i sekundær kredsløb;
 • For at reducere virkningen af ​​pumper, der har forskellig effekt, sekundære kredsløb og selve kedlen, svarer den hule separator.

Der er også supplerende funktioner af vandafskilleren - dannelsen af ​​betingelser for adskillelse af opløste gasser og slam og en reduktion i hydraulisk modstand.

Hvad er en samler med en vandpistol (video)

Brændehydraulikken skal indgå i driften af ​​mange konturkedler for at afbalancere driften af ​​enheden. Pilens funktion gør det muligt at stabilisere de hydrodynamiske processer i varmesystemet. Fjernelse af mekaniske urenheder i tide vil give mulighed for at forlænge kedlens, pumpernes, kranerens levetid. Ved splittelse af vandløbene gør skydevåben det muligt at maksimere brugen af ​​brændstoffets varme, der brænder.

Kopiering er kun tilladt med en henvisning til kilden

Haglgevær med en kollektor: fordele ved brug og designfunktioner

Det samme problem opstår i netværkssystemer med strøm af materiel eller energi. Det drejer sig om elnet, hydrauliske netværk, transportnet, computernetværk og mange andre.

Der er endda et særskilt felt af matematik afsat til overvejelsen af ​​disse spørgsmål. Vi vil ikke engagere os i det, men vi vil med konkrete anvendelser af denne teori passere indenlandske varmesystemer og samlere med en vandpistol.

Hydrolux til opvarmning fungerer omtrent det samme som skinnepilen.

Kun i et tilfælde er det et spørgsmål om fordelingen af ​​trafikstrømme, og i den anden om fordelingen af ​​varmebærer strømmer - opvarmet vand i varmesystemer.

Funktionen af ​​denne enhed er at adskille det primære varmekreds (kedelkreds) fra sekundæret - selve varmesystemet.

Designet med en enkelt varme manifold lider af mange ulemper. Især med et sådant varmesystem har de enkelte komponenter i varmesystemet en stærk indflydelse på hinanden, hvilket ikke bidrager til deres normale drift.

Et konkret eksempel på en ubalance i varmekredsen

Antag, at vi har et opvarmningssystem til 4 kredsløb forbundet med en fælles samler, og det samme antal zonepumper, som leverer vand til sine forbrugsområder.

Ved ændring af antallet af zonalpumper eller deres egenskaber vil systemet uundgåeligt støde på konsekvenserne af gensidig indblanding af hver pumpe til alle andre.

 • i efteråret for hver pumps ydelse;
 • i nedbrydning og for tidligt slid på udstyr med stærke trykfald
 • i en anden driftstilstand for hele systemet. Et generelt fald i dets effektivitet, uøkonomisk og ubalanceret;
 • ved overophedning af radiatorer, hvis temperatur viser sig at være over normen, selvom de pumper, der går ind i dette kredsløb, afbrydes
 • i den øgede sandsynlighed for termisk chok, såvel som i andre problemer, som samleren og hydro-gun er designet til at løse.

For en artikel om opførelse af en selvdrevet vandvarmer til opvarmning af dig selv, læs her.

Her er et par eksempler på varmesystemer, hvor installation af en hydraulisk separator (et andet navn til en vandpistol) synes rimelig:

 1. Hvis der er flere kedler i systemet. Som en mulighed kan du give et eksempel på et varmesystem med to kedler: et-gulv og den anden - væg. Og behovet for at bruge pistolen er ikke afhængig af kedlerne design og drift - det vigtigste er, at der er flere.
 2. I komplekse varmesystemer med en (eller flere) kedel, men med flere forbrugszoner. Lad os sige, at vandet i systemet er fordelt mellem et "varmt gulv" type system, et kedelkreds og flere radiatorer. Og i dette tilfælde kan vi ikke gøre uden en vandpistol.
 3. I enkle systemer, der ikke opfylder ovenstående kriterier, er det muligvis ikke muligt at installere hydraulikafskilleren.

Hvis vi taler om den rent tekniske mulighed herfor, så kan vi svare positivt - ja, vi kan gennemføre dette venture.

Hvis det er et spørgsmål om rimeligheden af ​​den givne handling, så er det umuligt at svare utvetydigt. Alt afhænger af omstændighederne og de specifikke egenskaber hos ejeren af ​​varmesystemet.

Hvis du har penge nok, så kan du ikke rulle rundt med uafhængig udvikling og installation af pile. Selvfølgelig, kun hvis et sådant design ikke giver dig en ren kreativ fornøjelse.

For dem, der alligevel besluttede at tage op på denne sag, vil vi give anbefalinger om design og installation af en manifold med en hydraulisk separator.

For en artikel om kondenserende kedler, læs her.

Typer af udførelse af hydraulisk separator Den første ting, vi vil gøre er matematik.

De hydrauliske separatorparametre beregnes i følgende rækkefølge:

 1. Vi definerer tre indledende værdier for beregningen: Strømningshastigheden for det første kredsløb (Q1), strømningshastigheden af ​​andet kredsløb (Q2) og den maksimale lodrette vandhastighed (V) i selve shifteren.
 2. Beregn forskellen modulet | Q1-Q2 | - Dette er den samme strømforskel, som skal kompenseres af skydevåben. Hver pumpe kredsløb bidrager til det samlede volumen af ​​kølevæskens cirkulation i systemet.

Det er nemt at se, at der for Q1 = Q2 ikke er behov for separatorer. Men det sker normalt ikke.

Baseret på kravene til designet tager vi V - kølevæskens hastighed svarer til ethvert tal i området fra 0,1 til 0,2 meter pr. Sekund. Denne hastighed bør ikke være større, da vand ikke skal komme ind i separatoren med for høj hastighed. Vi beregner den krævede indvendige diameter af skovlens kolonne i overensstemmelse med formlen: D = 18.81 X √ (Q / V)

Hvad angår materialet, er det bedst at lave en rustfri stålpistol. Samtidig er der to forskellige designversioner af separatoren med forskellige arrangement af dyserne. De er vist i ovenstående figur. Den samme figur viser alle strukturens karakteristiske dimensioner:

Afslutningsvis bemærker vi, at mange kendte producenter af varmeteknologi har etableret frigivelse af samlere med indbygget hydraulisk separator.

Se videoen, hvor en erfaren specialist forklarer funktionerne i produktionen af ​​en vandpistol med en samler:

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

Kopiering af byggematerialer er mulig uden forudgående aftale, hvis der installeres en aktiv indekseret link til vores hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

87 − = 79