Samler til et varmt gulv med egne hænder

Sådan monteres polypropylensamleren til gulvvarmesystemet i huset med egne hænder

En samler er en enhed, der er ansvarlig for fordelingen af ​​varmt vand og kan ikke undgås uden det, når du installerer et varmt, hjemligt gulv. Gør det selv og med dine egne hænder ikke let, men det er muligt. Hvordan laver man en sådan enhed lavet af polypropylen? Alt bliver meget klart efter at have set fotografier og videomaterialer om installationen af ​​systemet samt undersøgelse af detaljerede instruktioner.

Hvordan er systemet med det varme gulv

De sædvanlige radiatorer, som er de eneste mulige installationer til at give varme i huset for nylig, erstattes gradvist af varme gulve og lofter. De kan arbejde med elektricitet og ved varmt vand. Den anden mulighed betragtes som mere praktisk, og hvis det ønskes, kan et vandopvarmet gulv konstrueres med egne hænder. I varmesystemet på vandet er der intet kompliceret. Hans ordning indeholder flere elementer:

 • Vandvarmekedel. Det skal tilstrækkeligt godt opvarme vandet fordelt igennem alle rørene og stadig have noget strømreserve. Hvis dette er udtrykt i tal, skal den ekstra produktivitet svare til 15-20% af de samlede varme på de varme gulve.

Rådet. Når det er planlagt at opvarme et værelse større end 120 m², er det ønskeligt at købe en kedel med en indbygget cirkulationspumpe eller en separat installation deraf.

 • For at undgå at dræne vand fra hele systemet under reparationen eller i tilfælde af en ulykke, er der installeret lukkeventiler ved kedlens indløb og stikkontakt.
 • Rør, der kan være polypropylen, men kan laves af speciel tværbundet polyethylen, til vandfordeling og rør til at sprede gulvfladen. Diameteren af ​​disse rør må ikke være mindre end 16-20 mm, og de skal modstå temperaturer på op til 95 ° C og et tryk på 10 bar.
 • Samleren er en splitter med kraner. Dette er et væsentligt element, som adskillige kredsløb er forbundet fra den centrale forsyningsledning til varm og returprøvetagning af allerede afkølet vand.

Samleren er en slags center for rør, ventiler, manometre, fittings og andre hjælpeenheder af metal eller plast. Enheden tjener som en blander til procesvand, der kommer fra varmekredse. Han distribuerer også kølevæsken tilbage gennem rørene.

Som følge af samlerens funktion udlignes vandtemperaturen i forskellige områder, og den opvarmede luft opvarmer derfor stabilt op i de opvarmede rum.

Ethvert varmesystem fungerer i overensstemmelse med følgende princip: varmtvand sendes gennem de tilsluttede kredsløb og rør. Under deres passage afkøles det, og ved hjælp af en cirkulationspumpe vender den tilbage til opsamleren gennem en returstrøm, hvor den blandes med et varmt kølevæske. Forholdet mellem varmt og kølet vand reguleres af specielle ventiler, og temperatur og tryk overvåges af sensorer.

Kølemidlets temperatur i konventionelle radiatorer er 70-95 ° C, og i varmluftssystemet skal det være 30-50 ° C. I tilfælde af stigning er det muligt at deformere gulvbelægningen og tørre luft i rummet. At gå på det varme gulv vil også være umuligt.

Det er i sådanne tilfælde, og samlerens arbejde er påkrævet, fordi kedlen kun kan fremstille et kølemiddel med kun en temperatur.

Når temperatursensoren er fast, lukker ventilen, og varmt vand kommer ind i mindre mængder. Når kølemidlet er afkølet, åbnes ventilen igen. Afkølet teknisk vand fra returrøret leveres under tryk og varmt fra kedlen - om nødvendigt.

Varme gulvopsamler komponenter

 1. Blandeventil.
 2. Balanceringsventiler og spærreventiler.
 3. Manometer og temperaturføler.
 4. Cirkulationspumpe.
 5. Automatisk luftudluftning.

Til selvmontering skal du helt sikkert bruge forskellige armaturer, adaptere, brystvorter osv.

Selvmonterende polypropylen manifold

At opbygge en samler du har brug for:

 • kugleventiler, fortrinsvis amerikansk;
 • rør med en diameter på 25 og 32 mm;
 • koblinger med indvendig gevind 32x "1" og 25х3 / 4;
 • Koblinger med ekstern gevind 25х3 / 4;
 • stik Ø32 mm;
 • Passende ved diameter tees;
 • tætningsmiddel, fortrinsvis en tråd;
 • sikkerhedsgruppe
 • automatisk enhed til udluftning.

Distributionsgrenrøret består af to dele. Den første kommer opvarmet teknisk vand, der kommer fra kedlen, og i anden del kommer tilbage allerede afkølet kølemiddel, det vil sige returflow.

 1. Alle dele, der udgør kammen, er forbundet ved en høj temperaturbehandling med et specielt loddejern til plastrør.
 2. En automatisk udluftning og en sikkerhedsgruppe er forbundet til en del af samleren.
 3. Et tryk er forbundet til nøddræning af vand.
 4. På den anden del af samleren er der anbragt et tryk og luftudluftning. Dette forbinder rørene for at returnere det afkølede kølemiddel.
 5. En cirkulationspumpe er forbundet med returet, hvilket skaber tryk, og kølevæsken begynder kraftigt at bevæge sig gennem rørene og varmekredsløbene. Den er monteret ca. til kedlen, dvs. pilen på pumpen skal peges på kedlen. Denne installation gør det muligt for enheden at vare meget længere.

De steder, der var beregnet til lodning af teen, skal efterlades på begge kamme, og først efter den nøjagtige bestemmelse af, hvor den vil blive placeret, vil det være muligt at svejse propperne. Tilstedeværelsen af ​​en tee er nødvendig for at udvide kammen i fremtiden.

For at systemet vand skal cirkulere i den rigtige retning, skal der installeres en såkaldt "omvendt" ventil.

Efter installationen af ​​varmekredsen er færdig, er det nødvendigt at forbinde begge samlere og installere kedlen på det planlagte sted. Dernæst skal du skrue i et tryk på begge dele af samleren. Ekspansionstanken er loddet fra fodersiden. Installationen af ​​kedlen til samlerne fuldender installationen.

Rådet. Hvis der er to etager i huset, hvor opsamleren er installeret, er det rimeligt at forbinde fire varmekredse til sine terminaler, henholdsvis to for hver etage.

Varme gulve skaber en særlig atmosfære i huset, og installation af et sådant varmesystem bør tages med alvorlighed. Før selvmontering skal du nøje overveje alle detaljer og revidere de forskellige variationer. Hvis der er fejl i beregningen, vil yderligere drift og vedligeholdelse af systemet som helhed blive umuligt, og vi skal begynde igen.

Samler til et varmt gulv med egne hænder: montering og tilslutning

Varme gulve har længe været et tegn på høje standarder.

Deres brug skyldes højkvaliteten af ​​opvarmningen - værelset opvarmes overalt ved naturlig konvektion, da der for rumluften tjener hele gulvområdet som varmelegeme.

Gulvet selv opvarmes fra en el-, film- eller gammelt vandvarmer - en varmtvandsbeholder.

Lejligheden hus eller lejlighed har flere værelser, og i hver af dem er et termisk kredsløb lagt i gulvet.

Til kølevæskens hoved er den forbundet via indgangs- udgangsenheden i form af to rør.

Behovet for termisk energi for hvert kredsløb er som regel forskellig: Temperaturen i forskellige rum kan afvige. På den anden side er arealerne i lokalerne ikke ens, hvilket betyder, at kølevæskenes volumen for hvert rum også er forskellig.

Således mellem kedlen og varmekredsløb er det nødvendigt at installere en distributør med regulatorens funktioner. En sådan anordning hedder en samler. Med hensyn til dens funktionalitet er det en blandingsenhed. Dets opgave er at sikre vandforsyningen til kredsløbene.

Normalt har kollektorrøret forbindende knuder - ved antallet af termiske kredsløb.

Samlet indeholder opsamleren to rør:

 • man udfører blanderens funktioner og tilførslen af ​​kølevæske til kredsløbene;
 • den anden tjener til at indsamle retur fra alle kredsløb og returnere det afkølede vand i kredsløbene til kedlen og dels gennem to- eller trevejsventilen i udgangsblanderen.

Tilsætning af varmt vand fra kedlen til blanderen sker ved at tænde termostatventilen, som er anbragt i vandforsyningen til blanderen. Når temperaturen i blanderen er lavere end tilladt (vi husker - 40 o C) leverer ventilen en del varmt vand.

Denne gruppe af bimetalliske ventiler ændrer strømningsområdet, såvel som mængden af ​​vand, der føres igennem. Dette giver dig mulighed for at indstille temperaturen som ønsket. Ved indgangen til returstrømmen er sensorer installeret, og returkanalen leveres også med en luftudluftning. Varmesystemet pumpes gennem systemet ved hjælp af en vandpumpe, hvilket skaber det nødvendige tryk i rørledningen.

Et komplet sæt af kollektordele indeholder også forskellige sanitetsarmaturer. I et sæt enheder til varmt vandgulve er samleren måske den vigtigste af dem, da det giver:

 • sikkerhed og forsvarlig udnyttelse af kønnene
 • muligheden for at indstille komfort betingelser for brug af varmeapparater.

Samleren har en betydelig ulempe - høj pris.

Derfor samler mange "samodelkin" deres egne hænder forskellige versioner af samlere, i overensstemmelse med deres pung og tilgængeligheden af ​​komponenter.

Der er to muligheder for denne sti:

 1. Saml opsamleren fra de købte komponenter og drage fordel af, at næsten alle er til salg. Det kan være økonomisk, men kvaliteten af ​​de brugte produkter efterlader meget at ønske.
 2. Udskift nogle dele af samleren med polypropylenrør. Her kan de forventede besparelser være op til 40%, men æstetik af den færdige enhed og pålidelighed, for at sige det mildt, er ikke meget ...

Et 3-loop kollektor kredsløb kan implementeres som følger:

 1. Først er det nødvendigt at samle kollektorrørene - retur- og varmebærer, som leverer termiske kredsløb. For at gøre dette skal du bruge en kam på 3 kanaler eller 3 enkeltknude noder pr. Samler.
 2. Retursamleren er udstyret med en flowføler eller en flowmåler og en modmonteret forbindelsesslangeforbindelse til returstrøm gennem hver sløjfe. One-loop samlere er forbundet med gevindelementer til kammen. Hver kølevæskesløjfe indeholder en varmesensor med en aktuator og en knude til tilslutning af varmekredsens kraftledning.
 3. Til den ene ende af lufthullet samlere forbundet på den anden side - er forbundet med kollektoren rør Pumpning varmemedium, og endvidere forbundet til dette punkt termostatventilen eller aktuator, der er tid efter tid den varme vandhane.
 4. Kollektoraggregatet er fastgjort til væggen, kontrolleret for funktionsdygtighed og forbundet med de termiske kredsløb. Herefter udføres den endelige installation og justering af hele systemet.

Her er den enkleste arbejdsversion af solfangeren til det varme gulv til rådighed for en bred vifte af håndværkere. Evnerne hos ægte samlere udvides ofte ved at forbinde mere komplekse systemer til regulering og regnskab.

For eksempel forbinde varmemålere, temperaturmålere og yderligere mere, nogen i så meget - "at samle" i virkeligheden, og der er af DIY opfindere til noget

Hvis hjemmelavet samler svejses sammen fra polypropylen rør, er det nødvendigt at efterfylde arsenal af særlige loddeværktøj til svejsning dele af denne polymer.

Under samling svejsemetode odnopetelnogo størrelse hvert knudepunkt øges af leddene, og hvis de termiske løkker er større end 3, hele solfanger bliver voluminøse og dets installation bliver problematisk. I andre henseender er plastikkredsløbet og justeringen ikke anderledes end tidligere beskrevet.

Se en video, hvor en erfaren bruger forklarer nuancerne ved at samle en samler til et varmt gulv med egne hænder:

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

Kopiering af byggematerialer er mulig uden forudgående aftale, hvis der installeres en aktiv indekseret link til vores hjemmeside.

Hjemmelavet samler til gulvvarme

Populært i de seneste år kræver opvarmning af bygninger med varmt gulv opmærksomhed i design, udvælgelse af komponenter og udstyr. Til fremstilling kræves flere komponenter og produkter end for et system med radiatorer. Dette skyldes mange faktorer, men det vigtigste er behovet for kompetent distribution af kølevæsken langs grenene og styring af opvarmningen.

En af de obligatoriske noder er distributør manifolden (kam), som rørene, der løber i gulvet, er forbundet med. Det udfører flere funktioner, og uden dem er apparatet af et varmt gulv problematisk. På trods af at samlergruppen til det varme gulv er lavet af mange producenter og leveres til markedet i mange modifikationer, er der ofte et ønske om at redde og skabe det selv.

Hvordan går denne proces, hvorfra du kan samle distributionsmanifolden selv og hvilke materialer der bruges til dette? Lad os prøve at besvare disse spørgsmål.

Samler i systemet med et varmt gulv.

Formålet med opsamleren i varme gulve

Opvarmningsanlæggets solfanger bruges i varmeanlæg med følgende mål:

Hovedformålet er at forsyne kølevæsken med den ønskede temperatur og mængde til hver gren af ​​det varme gulv. Til dette formål installeres en blandingsenhed med en pumpe, reguleringsventiler og en bypass (i nogle versioner) med samleren.

Behovet for temperaturregulering skyldes, at kedlerne hovedsagelig er fremstillet med en meget højere temperatur end krævet til varme gulve. Og for at oversætte det til de nødvendige parametre blandes vandet med en "retur", indtil den ønskede temperatur er nået.

Samleren i blanderenheden.

Ud over de materielle og tekniske egenskaber er reservoirerne forskellige i reguleringstypen. De kan enten være uden regulering overhovedet, eller ved brug af flowmålere, manuelle spærreventiler og automatiske enheder.

Opsamleren til et varmt gulv uden regulering gør det muligt at oprette en billig variant af distributionssystemet. Det bruger ikke nogen reguleringsanordninger, og kølemiddelstrømmene fordeles afhængigt af systemets hydrauliske egenskaber. På trods af omkostningerne bør denne mulighed ikke bruges, da det ikke er praktisk at bruge og kan skabe problemer i fremtiden.

At etablere en sådan variant af en samler er primært aspireret dem, der forsøger at spare på udstyret. Dette er ikke altid en dårlig ting. Besparelser giver dig mulighed for at sende penge til det sted, hvor de er mere nødvendige. Hvad er fordele og ulemper ved denne mulighed?

Den manuelle regulator har ret til liv og kan opfylde sin funktion ved at opretholde den nødvendige mængde kølevæske i hver gren. I dette tilfælde reguleres temperaturen af ​​varmemediet i blandingsenheden, og mængden for hver sløjfe indstilles manuelt ved at indstille en gang. Endvidere arbejder systemet uafhængigt. Velprøvede messing samlere af denne type.

Særligt relevant er muligheden for at installere et varmt gulv som et ekstra komfortelement i varmesystemet. Når hovedvarmen udføres af radiatorer eller andre enheder, og de varme gulve kun skaber ekstra komfort. For et grundvarmesystem i form af et varmt gulv er det bedre at levere mere seriøs automatisering.

En af mulighederne for at regulere strømmen af ​​kølevæske til hver gren fra samleren er brugen af ​​et balanceringsmåler. Dette element gør det muligt at regulere strømmen af ​​kølemidlet og visuelt styre det.

Enheden består af en stang med en flange, som gør det muligt at styre den betingede passage i rørledningen. Den indeholder et vindue med en graduering, hvor det er muligt at visuelt bestemme den specifikke strømningshastighed af kølevæsken gennem den observerede gren. Justeringen udføres af en justeringsring under en hætte. Forbindelsen til dens manifold udføres ved hjælp af en tråd.

Manifoldet med flowmetre bruges meget ofte i moderne systemer på grund af dets lave omkostninger og gode præstationsegenskaber.

For nylig installerede ofte varme gulve, som er installeret samlere med automatisk regulering. Til dette benyttes servoer til hver sløjfe. I kombination med termiske sensorer på et varmt vand gulv giver de mulighed for at regulere varmebærerens strømning i hver gren som en funktion af temperaturfølerens aflæsninger.

Manifold med servodrev.

Til dette formål er den nødvendige afsnit passage etableret. Sådanne systemer er dyrere end muligheder uden regulering eller med manuel, men ret fleksibel og giver dig mulighed for at få komfortable levevilkår. Glem ikke, at automatiske systemer kræver kompetent regulering, uden hvilken de ikke vil vise deres fulde funktionalitet.

Hvad kan der gøres fra samleren

Leveres til markedet standard samlere til den varme gulv er lavet af forskellige materialer: dette er polypropylen, og stål og forskellige legeringer. Den største fordeling blev opnået af metalelementer på grund af dens kvalitet, styrke og pålidelighed.

Der findes separate kamme med et andet antal polypropylenkraner, som kan samles med hinanden og skabe manifolder af forskellig størrelse. Det samme gælder for messingelementer.

Hvis opgaven med at installere en samler til et varmt gulv ikke er fra fabrikselementerne, kan du bruge rørstykker, tees og andre elementer i varmeforsyningsnetværket. Egnede stålrør med stor diameter, der skæres i rør til tilslutning af rørledninger. Der er også muligheder for anvendelse af polypropylen te, som er sammenkoblet med brug af afkortede rør. Som et resultat af denne handling opnås en kam med den ønskede størrelse og egenskaber.

Samler lavet af polypropylen.

Produktion af en samler med egne hænder

Hvis du beslutter dig for at samle en selvforsynet samler til et varmt gulv, skal du have en vis erfaring og forståelse af varmesystemernes design. Først og fremmest er det nødvendigt at gøre sig bekendt med arbejdsprincippet og kollektørens opgave, så lav en kompetent beregning og direkte fremstilling.

Ordningen på opvarmningsanlæggets kollektor er valgt ud fra det særlige systems egenskaber. Først og fremmest er det nødvendigt at beregne og vælge sektionerne af rørledningerne. Før fremstilling er det nødvendigt:

 • Ifølge en foruddesignet ordning for at bestemme, hvorfra grene vil bestå af det varme gulvs system og deres egenskaber.
 • Beregn alle parametre i systemet: Temperaturen på varmt vand, som leveres til opsamleren, kølevæskens strøm gennem alle de varme grunde, placeringen af ​​sektionerne.
 • Det er vigtigt at finde ud af tilstedeværelsen og mængden af ​​andre varmelegemer, bortset fra dem, der vil blive forbundet med distributions manifolden.
 • Vælg det regulerings- og styresystem, der skal anvendes i distributions manifolden.
 • Det er nødvendigt at bestemme placeringen af ​​samleren, da dens udformning og placering af grenrørene afhænger af dette. Gennemførelsen af ​​denne genstand gør det muligt optimalt at forbinde varmekollektorens samler.

For at skabe en god fordelingsmanifold, som gør det muligt for dig at kontrollere de varme gulve i huset effektivt, er det vigtigt at være særlig opmærksom på udvælgelsen af ​​alle komponenter og dele. De skal være designet til at fungere i sådanne systemer.

Valgt manifold kvalitativt opfylde sin funktion, og ikke skaber yderligere hydraulisk strømningsmodstand og støj, bør styres ved udvælgelsen af ​​en sådan regel: diameter fordelingsmanifolden skal vælges således, at dens tværsnitsareal er lig med eller mere end tværsnitsarealet af alle ledninger, der er forbundet til enheden. Det samme gælder for indsamlingsgrenrøret.

Det er, for eksempel, hvis samlerøret 4 er forbundet indre diameter d = 20 mm, den tværsnitsarealet af solfangeren skal være: S = 4 (πd² / 4) = 1256 mm². Det vil sige, at rørets diameter for samleren vil være mindst 40 mm. Denne regel for opvarmning af netværksudstyr er især beskrevet i et sådant normativt dokument: STO RAO UES fra Rusland "Varmepunkter i varmeanlæg".

Når du vælger et sæt elementer, der kommer ind i samleren, skal du fokusere på sådanne produkter:

 1. En kam, som er et rørstykke med snit skæres ind i det for at forbinde rørledningen til det varme gulv. De kan købes separat, svejses af metal eller loddet af polypropylenelementer. For den kollektor, der er på forsyningen, er det nødvendigt at have en kontrolventil på hvert kredsløb.
 2. Luftventilen, som er forbundet til toppen af ​​produktet for at lette luften, der er samlet i systemet.
 3. Brackets, som giver mulighed for en kvalitativ installation af opvarmeren på det varme gulv på byggekonstruktionen. De kan vælges blandt de standardiserede eller lavet selvstændigt.
 4. Afløbshane, som det er muligt at udføre fjernelse af kølevæsken fra systemet.
 5. Tees og forbindelseselementer.
 6. Fastgørelsesanordninger til forbindelse af metal-plast eller polyethylen rørledninger af varmt gulv.

Tilbehør til samleren.

Dette standard sæt af elementer er egnet til manifolds af forskellige materialer.

Direkte indsamlingsenheden til det varme gulv udover kollektoren selv indeholder et stort antal yderligere elementer, der gør det muligt at regulere og styre systemet. Det omfatter en trefaset eller tovejsventil, pumpe, afstoppnings- og reguleringsventiler. Samlerens forbindelsesordning i hver version afhænger af den valgte type udstyr.

Produktionen af ​​en samler er ikke anderledes end at arbejde med elementer i et opvarmning netværk. Hvis der anvendes polypropylen, er alle komponenter loddet i overensstemmelse med tæthed, kraner og andre elementer er forbundet. Det er nødvendigt at overvåge dysernes placering, så de kan tilsluttes bekvemt.

Når du installerer en samler til et varmt gulv lavet af stålrør, skal du have en færdighed i svejsning. Til arbejde tages der et stålrør med stor diameter i cirkulært eller firkantet tværsnit. Klippelængder for manifolddelene fra røret. Rørsektionerne er svejset på begge sider med tæthed, hvorefter runde stålrør svejses til dem, til hvilke rørledninger der kan tilsluttes. Til installation af måle- og reguleringsanordninger i dyserne skal der være forberedt steder til enheden af ​​luftfrigørelse og andre komponenter. For at beskytte mod korrosion kræver en sådan kollektor maling.

Før montering er det vigtigt at vurdere alle risici og mulige besparelser, og derefter begynde at arbejde. Det er ikke nødvendigt at betragte samleren som et selvstændigt system: det er en vigtig del af blanderenheden, og hvis der var en ide at samle det selv, er det værd at være opmærksom på muligheden for uafhængig produktion af hele forsamlingen. For at gøre dette er det vigtigt at vælge kompetent alle komponenter, trevejsventiler, pumpe og lukkeventiler. Det er nødvendigt at overholde alle krav til installation af varmeudstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 1 = 9