Samler til det varme gulv med egne hænder

Samler til det varme gulv med egne hænder

Designet af autonome varmesystemer søger i stigende grad et ideal. Maksimal ydelse, minimums omkostninger, pålidelighed og holdbarhed er standardkrav, som brugere præsenterer i dag til varmeenheder og systemer. En af de noder, der som minimum tilvejebringer opvarmningens effektivitet og produktivitet er samleren. At samle opsamleren til det varme gulv med egne hænder er let nok, kende sin ordning og forstå, hvordan det skal fungere.

Hvad er en kollektor forsamling i opvarmning

Samleren er en enhed af plast (mindre metal) rør, ventiler, manometre, ventiler, fittings og andre hjælpeenheder. Opsamleren er designet til at blande kølevæsken fra forskellige varmekredse og viderefordele dem med det samme. Som et resultat af blanding udlignes væskens temperatur, følgelig forbliver temperaturen i de opvarmede rum konstant og stabil.

Fra den korrekte samling af opsamleren afhænger kvaliteten af ​​arbejdet i systemet med varme gulve.

Funktionsprincip helst kendt opvarmning - opvarmet kølemiddel efter passage over alle konturer og rør køler, og under virkningen af ​​cirkulationspumpen eller naturlig cirkulation igen føres ind i reservoiret, hvor den blandes via flyback rør (returledning). Proportionerne af det opvarmede og afkølede kølemiddel reguleres af specielle ventiler, dets temperatur styres af termiske sensorer, vejrføler og tryksensorer. Hvis varmesystemet er for langt, eller hvis husets layout ikke tillader naturlig cirkulation, tændes en cirkulationspumpe.

Normalt i en lejlighed eller hus er radiatorer forbundet til kedlen, nogle gange selvfremstillede registre. Under alle omstændigheder bør temperaturen af ​​kølemidlet i radiatoren være inden 70-95 0 C. Ved tilslutning "Opvarmet gulv" system, som sker ofte i moderne lejligheder, bør kølevæsketemperaturen ikke overstige 30-55 0 C. Ifølge sanitære standarder, den maksimale temperatur gulvvarme må ikke være mere end 30 0 C, eller udendørs dekorativ belægning (linoleum, MDF, PVC fliser) vil slå sig, er indeluft overtørret og walking på varme overflader er ikke meget komfortabel.

Derfor er kollektoren i sådanne tilfælde tændt i systemet - i virkeligheden er temperaturforskellen i centralvarmeanlægget og i det "varme gulv" system signifikant, og kedlen producerer kun en temperaturværdi. En anden grund til at installere kollektoren - det varme gulv har en stor længde af rør. Som følge heraf vil det samlede tryk i systemet falde. For at opretholde trykket på det krævede niveau er det nødvendigt at installere en cirkulationspumpe, som er en del af kollektordesignet.

Standard kollektor kredsløb består af følgende elementer:

 1. Blandeventilen er to- eller trevejs.
 2. Afstengningsventiler og ventiler til afbalancering.
 3. Temperaturføler og manometer.
 4. Cirkulationspumpe.
 5. Automatisk luftudluftning.
 6. For at samle kollektoren, skal fittings, tees, adaptere, brystvorter og andre hjælpeelementer til installation også være nødvendige.

Komponenterne i den korrekt monterede samler på det varme gulv.

Opsamleren arbejder som følger: Når temperaturen stiger over en forudindstillet værdi, lukker termisk hoved ventilen, og det varme kølevæske leveres i mindre mængde. Når kølevæsken køler, leverer ventilen kølemidlet mere. Varmebærer fra returrøret leveres med et konstant hoved og fra tilførselsrøret - om nødvendigt. Således forbliver kølemidlets gennemsnitstemperatur på et konstant niveau.

Ventil opgave i manifold

En tovejsventil passerer kølevæsken i en retning, men har en lav strømningskapacitet. Det positive tidspunkt i anvendelsen af ​​tovejsventilen er, at den varme varmebærer leveres glat og uden spring. Sådanne ventiler anvendes på små rum - på grund af deres lille kapacitet - op til 200m 2. De nyeste ventilmodeller er udstyret med servodrev. Servomotor med en nøjagtig ventilpositionsføler, som muliggør nøjagtig og trinvis åbning / lukning af adgangsåbningen.

Princippet om tovejsventilen i systemet med "varme gulve".

Trevejsventilen blander eller adskiller kølemiddelstrømmene. Et andet navn på trevejsventilen er en blande- eller adskillelsesventil. I ventilhuset er der tre grenrør, hvorigennem det er forbundet med varmeledningerne. Ventilen tager kølevæsken fra kedlen, overfører den til varmesystemet, og modtager samtidig kølemidlet fra returstrømmen for at blande det med det varme foder. Trevejsventiler installeres i autonome varmesystemer ved kollektorens udløb, hvor det ikke er nødvendigt at begrænse strømmen med ensartet blanding.

[Su_box title = »Vigtigt!» Box_color = »# d13030" radius =» 0" ] ventil i kontinuerlig drift bliver tilstoppet, og at det var lettere at udskifte, i forbindelsen anvendes udløselige kobling «amerikansk.» [/ Su_box]

Hvis der er installeret flere samlere i varmebærerkredsløbets kredsløb, installeres en splitter med luftudluftning ved hver af dem. Luften ventileres fra oversiden af ​​splitteren, afløbsventilen er installeret fra bunden og tjener til at aflive kølevæsken, når du reparerer systemet.

Nogle forenklede varmekredse kræver ikke blanding af varmebærerstrømme, så ventilen må ikke installeres. For at opretholde en konstant temperatur i sådanne systemer er en cirkulationspumpe tilstrækkelig. Pumpen må kun installeres i returrøret for at undgå overskydende væskeindtag fra varmesystemet.

Til automatisk temperaturregulering kan vejrfølerne sluttes til "varm gulv" system. Hvordan virker en sådan sensor: en skarp afkøling på gaden gør rummet køligere hurtigere, og så skal opvarmningen automatisk øges. Vejrføleren sender signaler til at tænde / slukke for kedlen eller øge / mindske graden af ​​blanding af varmt og afkølet kølemiddel. Manuel justering af temperatur afhængig af vejret er ineffektivt og for unøjagtigt. Vejrbeskyttede sensorer tjekker temperaturen flere gange i minuttet, og servoerne om nødvendigt drejer ventilen i en eller anden retning til 5 ° C.

Hvis du ikke ved hvordan man monterer solfangeren på det varme gulv, så kan du se efter enhederne i forsamlingen.

Enkel samler til gulvvarme

At opbygge den enkleste reservoir behøver ventil blande til ¾ tommer brystvorten og adapter til ¾ tommer tee, albue (90 0) og manchetten-amerikanske til ¾ tommer, til en cirkulationspumpe i et udbytte på 1 inch kugleventil ¾ tommer, en samler konnektor halv tomme og ½ "eller ¾" kollektor, ¾ "mandlige og kvindelige stik, luftudluftning og afløbsrør.

Multikreds kollektor til gulvvarme

Indsaml en multikreds kollektor til et varmt gulv med egne hænder er ikke svært. Strukturelt består det af et termisk hoved med en sensor (sensor - remote type), blandeventilen, American på ¾ tommer møtrik på ¾ tommer tee og tappen 1 inch, cirkulationspumpen forbundne kraner ½ tomme, tomme plug manifold halv inch kugleventiler , ½ tommer montering, unionsmøtrikker til pumpen og metal-plast rør ½ "i diameter.

Kabelføring til gulvvarme.

Hvis rørene i det "varme gulv" system er forbundet til manifolden, anbefales det at anvende kompressionsbeslag. Før man går i gang, laves der lavt fladt på røret, således at røret strammes tæt ind i landingsbogen. Efter installation og tilslutning af hele kollektorsystemet til kedlen og til det "varme gulv" system, er det nødvendigt at trykke på rørene for at kontrollere dem for drift.

Pressurisering tager 3-5 timer, så hvis der er den mindste lækage, kan det manifestere sig. Også i flere timer viser systemet maksimal opvarmningstemperatur. Hele kollektor kredsløbet er placeret i et specielt samlerskab, der er monteret på en væg nær kedlen eller installeret nær tilslutningsstedet til det varme gulv.

Sådan vælger du en samler til et vandopvarmet gulv og installerer det selv - værdifulde råd fra fagfolk

Samleren til det vandopvarmede gulv er et af hovedelementerne i hele systemet. Takket være ham har du mulighed for at opretholde en bestemt varmetemperatur. Uden denne komponent fungerer gulvet ikke effektivt. Man skal naturligvis kende sit arbejdsprincip og funktionerne i redigeringsarbejdet.

Før du installerer en samler til et varmt gulv, skal du finde ud af, hvilken enhed den har:

 1. Produktet skal være forsynet med en cirkulationspumpe.
 2. To samlere.
 3. Blandeventil (det kan være 2-vejs eller 3-vejs). To-vejs adskiller sig ved at den har lav båndbredde. I dette tilfælde leveres varmvarmeholderen uden skarpe spring. Det er bedst egnet til de værelser, hvis areal ikke overstiger 200 m2. En trevejsventil kan bruges i komplekse varmesystemer. Det er universelt.
 4. Låsning samt balanceringsventiler.
 5. Trykmålere, med hvilke trykket overvåges.
 6. En sensor og et termisk hoved, der regulerer opvarmningstemperaturen.
 7. Luftudluftning.
 8. Fittings, tees, forbindelses- og fastgørelseselementer.

Enhver ventil er tilstoppet med tiden, da systemet sjældent bruger destilleret vand. For at kunne eliminere dette problem skal du installere det på en aftagelig kobler.

Funktioner af nogle strukturelle elementer

Samleraggregatet kan monteres meget hurtigt, men det er nødvendigt, at det indeholder nogle nødvendige elementer i dens design:

 1. Flow controller. Det skal installeres, hvis der findes flere kredsløb i dit system. Længden af ​​rørene kan være anderledes. Hvis det ikke er installeret, vil varmefordelingen være ujævn. I dette tilfælde gør strømningsjusteringen det muligt at afbalancere tilførslen af ​​den opvarmede væske til hvert kredsløb.
 2. Termostatiske regulatorer. De hjælper systemet med at reagere i tide på udsving i temperaturregimet i tilfælde af luftrum eller ændring af vejrforhold. Sådanne regulatorer skal installeres på hvert kredsløb. Til rumtemperaturkontrol anvendes rumtermostater.
 3. Blandingsenhed. Det skal huskes, at hvis dit varme gulv er drevet af et fælles varmesystem, så kan kølevæskens indledende temperatur nå 70-90 grader Celsius. Det er kun egnet til radiatorer eller batterier. For at reducere kølemidlets temperatur anvendes særlige blandingsenheder. Takket være dem blandes kold og varm væske.
 4. Blandeventil. Det er han, der er ansvarlig for afkøling af den for opvarmede væske. Ventilerne kan indstilles manuelt eller ved hjælp af en speciel automatisk enhed.

Opsamleren til et varmt gulv skal vælges korrekt, for det er nødvendigt at tage højde for sådanne nuancer:

 • Den vigtigste parameter for at vælge et sådant produkt er skemaet af det varme gulv.
 • På købstidspunktet skal du være opmærksom på, at enheden sikrer sikkerheden for hele systemet. Derfor bør man ikke købe meget billige enheder.
 • Det er nødvendigt at vælge produktet under hensyntagen til alle funktioner i din opvarmning. Det vil sige, at enheden skal tilvejebringe det nødvendige tryk i systemet.
 • Under udvælgelsen skal fremstillingsmaterialet også tages i betragtning. For eksempel kan nogle af dem være af messing, mens andre er lavet af rustfrit stål. Prisen på reservoiret afhænger ofte af denne parameter.

 • Vær opmærksom på kompleksiteten af ​​modellen. Sandsynligvis, i form af en varm gulvs plan gør det muligt at etablere enheden uden yderligere elementer.
 • Vær opmærksom på rummet i rummet, og også til hvilket formål det vil blive anvendt. For eksempel, hvis værelserne er små, så kan du bruge en plast manifold.
 • Den sidste vigtige parameter, der skal følges, er prisen på produktet. Det afhænger af enhedens udstyr. For eksempel, hvis en flowmåler går ind i fordelingsgrenrøret og der er mulighed for justering, vil en sådan indretning være billig nok. Hvis du vil vælge noget mere kompliceret, kan du købe en enhed, hvor en gruppe af blandere med fem udgange er installeret. Det produceres af forskellige firmaer. Men denne gruppe vil have en ret høj pris.

På billedet er en samlergruppe med 5 kredsløb med en blandingsenhed

Samler til det varme gulv med egne hænder til at indsamle og installere let. Du skal blot observere forbindelsesdiagrammet og nogle funktioner i arbejdet.

Hvis du vil installere en samler af et varmt gulv med egne hænder, skal du forberede dig på dette arbejde på forhånd. Dette koblingsudstyr skal være i et specialskab. Den er monteret indenfor eller uden for væggen.

Før du starter arbejdet, skal der tegnes et diagram, hvorpå forbindelsen skal foretages, først når kammen til det varme gulv er installeret.

Installation kan kun udføres, efter at rørene allerede er lagt, og samlerskabet er installeret.

Samleren skal placeres, så du ikke føler ubehag. Samtidig bør der gives god adgang til det.

Samlingsplanen afhænger af antallet af konturer af systemet. Hvis der er to, så kan det være sådan: en tovejs- og kugleventil installeres parallelt med hinanden. De er forbundet ved hjælp af en reguleringsventil. En cirkulationspumpe og en vandtemperaturføler installeres langs varmtvandsindløbsledningen. Derefter er servomotoren forbundet, hvorfra ledningerne allerede er fjernet, til installation af en koblingsblok, strømforsyningsenhed og rumtermostater. Derefter føres den varme væske ind i rørene. Således sikres samlerens princip.

Endvidere er denne linje forbundet til retursamleren, som modtager koldt vand. Gennem kugleventilen strømmer den tilbage i varmesystemet. Denne ordning er den enkleste.

Monter samleren til det varme gulv med egne hænder er ikke svært. Men du skal følge visse regler. Vær opmærksom på at den selvoprettede solfanger skal opfylde alle kravene i gulvvarmesystemet. Temperaturreguleringen skal justeres så korrekt som muligt.

Ordningen med en sådan indretning med forbindelsen af ​​styreventiler kan kræve en stor investering. Fordelen ved et sådant system er imidlertid evnen til at styre strømmen af ​​kølemiddel i hvert kredsløb.

Naturligvis skal installationen begynde med installation af lukkeventiler udstyret med et termometer. Hvis du ikke er sikker på, at du selv kan samle kollektoren, er det bedst at købe et færdigt samlingssæt. Oftest er den allerede udstyret og kan straks tilsluttes varmesystemet. En sådan gruppe kan være ret dyr, selv om der er forskellige modeller.

Hvis du har købt færdige kits, skal du nemt forbinde dem. For det første samles produktet til varmt vand og returrør. Og så er det forbundet med elementerne i det varme gulv.

Kompressionsbeslag bruges til at reparere alle komponenter på enheden. Da elementerne har forskellige diametre, har de brug for adaptere til at forbinde dem.

Hvis den installerede kam til det varme gulv sørger for samlerens princip, bliver alt gjort korrekt. Giv en mening om dagens artikel i kommentarerne, var det nyttigt for dig?

Tilslutning af en samler af varmt gulv

Systemet med varmt vand gulve er det eneste uafbrudte og mere effektive alternativ til traditionel opvarmning. Det varme gulv kan også bruges som et supplement til den sædvanlige ordning, for eksempel til et eller flere rum. Dens fordel er, at systemet altid fungerer autonomt og ikke afhænger af hovedvarmekredsløbet. En sådan autonomi leveres af opsamleren til det varme gulv med egne hænder, der fungerer som en multifunktionel enhed. Hvad er multitaskingen af ​​samleren i "varm gulv" -systemet?

Manifold til gulvvarmesystemet

Lad os først analysere begrebet "varmt gulv". Dette er et autonomt varmesystem, som forbinder hovedvarmeringen. For at gøre forbindelsen så effektiv som mulig, og der ikke var noget varmetab ved forbindelsespunkterne, anvendes en kollektorforbindelse (i nogle tilfælde flere samlere, hvis flere varmekredse fungerer i systemet). Den mest primitive samler til et varmt vand gulv er en del af et varmeledende rør, hvorfra der er vandhaner til tilslutning af andre varmeledninger.

Enkel kollektor kredsløb

Det vil sige, at solfangeren er et rørsystem til fordelingen af ​​kølevæsken, som styrer og regulerer strømmen af ​​varmt vand gennem varmeledningerne i huset. Standardforbindelsen til det varme gulvs kollektor er som følger: Samlens indløb er forbundet med retur eller tilførsel af varmemediet (afhængigt af opvarmningsskemaet), udgangen af ​​enheden er forbundet med systemet af rør af det varme gulv.

Primitive solfanger system til opvarmning bruges meget sjældent, fordi de mere komplekse og mere effektive enheder, kommercielt tilgængelige i en lang række, er det muligt at samle op for nogen, selv de mest komplekse opvarmning ordningen. En moderne samler er et teknologisk design med mange elementer, der styrer og regulerer varmebærerstrømme. Justeringen er nødvendig på grund af det faktum, at kedlen varmebæreren opvarmer op til 70 0 C, og undertiden op til 95 0 C, hvilket er uacceptabelt for et varmt gulv - det er umuligt at gå på en sådan overflade, og ikke hver etage vil stå høje temperaturer. Derfor er det nødvendigt at installere en kollektor af varmt gulv - enheden vil jævnt fordele temperaturen af ​​kølemiddelstrømmene, udligne den og overvåge varmesystemets parametre. Samlerens effektive funktion sikres af følgende elementer i dens sammensætning:

 1. Combs: fodring og retur;
 2. Ventiler: To- eller trevejs;
 3. Cirkulationspumpe;
 4. Flowmetre, trykmålere og termostater.

Varme kredsløb

Standardskemaet til varmelegemets opsamler (se figuren) fungerer som følger: kamrene er forbundet med hinanden og til en fælles kollektor enhed. Retur og forsyning af varmebæreren blandes i en blander med samtidig udligning og justering af varmtvands temperatur. Det viste diagram er ikke det eneste, og den endelige ordning for opsamlingsenheden afhænger af antallet af varmekredse og deres tilsigtede anvendelse. I en hvilken som helst ordning skal der anvendes blandeventiler, der blander tilførsels- og returstrømmen. Returen (afkølet kølemiddel) leveres til opsamleren fra varmekredsen, kølevæsketilførslen kommer fra kedlen.

En cirkulationspumpe til opvarmning er forbundet med to- eller trevejs kamrene. Hele ordningen fungerer som sådan: Efter at have nået den indstillede rumtemperatur går signalet fra temperatursensoren til ventilerne, som i en vis tid blokerer strømmen af ​​kølevæske i rørene og stopper pumpen. Efter køling af kølevæsken til sætpunktet sker alt i omvendt rækkefølge.

Trevejs blandeventil

Håndtering og justering af opvarmningen af ​​det varme gulv sker manuelt eller automatisk. Til automatisk drift er det nødvendigt at installere en styreenhed eller servo. Kontrolanordningen omfatter forsyningsventiler - to- eller trevejsventiler. Fra konventionelle ventiler er forsyningsventilerne kendetegnet ved evnen til at passere en varmebærer i en retning. For at installere ventilerne skal det være særlig omhyggeligt - hvis du sætter ventilen i modsat retning, vil den hurtigt bryde ned.

Afspærringselementet til tilførselsventilen er en stålkugle eller stang. Når ventilhåndtaget drejes, er hullet lukket, og selve omdrejningen kan udføres manuelt eller ved hjælp af servodrev, der er forbundet med temperatursensorerne.

Tovejsventiler

En tovejs blandeventil strømmer kølevæsken i en retning og regulerer mængden af ​​varm væske. Justeringen sker jævnt og langsomt på grund af enhedens lille kapacitet.

Installationen af ​​en kollektor med en tovejsventil giver således varmebærerens konstante og behagelige temperatur igennem hele varmeledningens rørledning, og en jævn justering af temperaturen sikres ved en lav kapacitet på enheden. Tovejsventiler er nemme at installere og udskifte, de er pålidelige og holdbare. Den eneste ulempe er, at det ikke anbefales at medtage dem i varmesystemer, der er designet til et stort opvarmningsområde (≥ 200m 2).

Samlernes layout med trevejsventil

Trevejsventilen har en mere kompleks og multifunktionel enhed, som kombinerer muligheden for bypass og en bypassventil i et hus. Trevejs manifoldens krop har et udløb og to indløbsåbninger, og kølevæsken reguleres på samme måde som i en tovejsanordning - enten en stålkugle eller en stang. Forskellen mellem denne ventil er, at hverken kuglen eller stangen fuldstændigt blokerer strømmen af ​​kølevæsken, og designet selv er designet til at omfordele og blande retur og foder. For automatisk at justere temperaturen i ventilen er der indbygget et servodrev, der fungerer fra signalerne fra temperatursensorerne og controllerne. Servo driver spærreventilerne i strukturen og giver den nødvendige grad af blanding af strømmen.

Trevejsventil med servodrev

Trevejsventilerne installeres i opsamlingsenheder til opvarmede rum i et stort område - ≥ 200 m 2 samt i multikredsvarmesystemer.

Manifold til gulvvarmesystemet

Til varme gulve installeres en fælles kollektor enhed, eller før hver varmekreds er der installeret en separat samler. Hvis sidstnævnte mulighed er implementeret, er alle samlere udstyret med flowmålere, termostater og også med følgende elementer:

 1. Flow og retur blandeventil;
 2. Aflukkeventil til afbalancering af varmeapparatet;
 3. Overstrømningsventil.

De fleste indsamle indsamler til gulvvarme kan være under forskellige ordninger, og i nogle ordninger samlesystemer brugte omfartsveje, men ikke altid - kun i single-loop-systemer. Hvis systemet med varme gulve er organiseret i henhold til en to-kredsløbsordning, kan solfangeren tændes uden omløb til sekundær kredsløb.

Dobbelt kredsløb med gulvvarme

Før du samler opsamlerenheden til et varmt gulv, vejes dine muligheder - nogle gange er det lettere at købe en færdigbygget struktur. Hvis samleren skal købes, er det bedre, at alle dens dele og komponenter kommer fra samme fabrikant. Ved montering af samlingen er det nødvendigt at vælge det materiale, hvorfra hovedkomponenterne i samlingen skal samles: fra kobber, stål, polymerer eller messing.

Når man vælger et industrielt design, er det også vigtigt at overveje følgende parametre:

 1. Hvordan systemet er varmekredse (generelt fra 2 til 12), den samlede længde af rør og båndbredde kredsløb;
 2. Det maksimalt tilladte tryk i rørene;
 3. Muligheden for at udvide varmesystemet;
 4. Manuel eller automatisk styring af samleren;
 5. Elektrisk effekt af alle enheder og enheder;
 6. Diameter af interne samlerhuller (gennemstrømning).

Samler ved egne hænder

Den maksimale effektive drift af de samlede samlerenheder kan sikres ved at forbinde identiske varmekredse til dem. For at udjævne rørledningerne med tilstrækkelig nøjagtighed langs længden er de opdelt i lige store segmenter, som er forbundet med opsamleren. Den enkleste måde er at beregne samlernoden i et specielt computerprogram eller på en online-regnemaskine, så der ikke er noget fænomen kaldet "termisk zebra", det vil sige ujævnt opvarmning af gulvet.

Følgende data er nødvendige for beregningen:

 1. Type dekorative gulvbelægning;
 2. området af det opvarmede rum og planen for at placere store genstande i den;
 3. Materiale og diameter af kredsløbets rør
 4. Nominel kedeludgang;
 5. Type gulvisolering.

Vigtigt: Når der lægges rør af varmt gulv, skal rørledninger undgås - dette er forbudt i henhold til gældende regler. Det er også nødvendigt at huske at kølevæskens hydrauliske modstand stiger ved hver omgang af rørledningen og med en stigning i dens længde.

Beregning af reservoiret

Installation af samleren - anbefalinger

Når du designer et gulvvarmesystem, skal du først finde den optimale placering for at installere samleren. Normalt installeres enheden i et kollektorskab, og kabinettet er monteret i en højde på 30-40 cm fra gulvniveauet nær tilførsel og retur.

For ikke at narekat egne fejl og for at sikre maksimal opvarmning gulvvarme rør, læse instruktionerne for tilslutning af solfangeren. Monter så noden i følgende rækkefølge (dette gælder for industrikolleknuden):

 1. Pak rørene til direkte og returstrøm af kølevæsken. Rørene skal være forsynet med flowmålere og fødeventiler. Hvis manifolden er i flere sektioner, samles sektionerne i en konstruktion;
 2. Fra de monterede sektioner er det nødvendigt at montere samlingen på beslagene (de er inkluderet i sættet);
 3. Derudover installeres lukkeventiler, automatik, sensorer og andre forbindelsesdele;
 4. Enheden er fastgjort til en væg eller i et skab, vi monterer en termostat, servodrev og cirkulationspumpe;
 5. Vi forbinder rørene fra kedlen og rørene fra varmekredsløbene i det "varme gulv" system.

Collector Set

Nu er tilslutningsplanen for det varme gulvs samler trykket, hvorefter det er muligt at fylde betonbeklædningen. Opvarmningsindstillingerne for samleren kan udføres efter installationen af ​​overfladebeklædningen.

Manifold enhed med egne hænder

Fabriksindsamleren er et dyrt produkt, så mange håndværkere ønsker at gøre det selv. Mange ting skal stadig købes, men prisen bliver billigere. Den enkleste hjemmelavede solfanger er loddet af PVC-rør og fittings Ø 25-32 mm. Behøver også tees og bøjninger med samme diametre og aflukkeventiler.

Vigtigt: Den selvfremstillede solfangerenhed har mange led, så al lodning skal nøje kontrolleres, og ikke kun under montage, men også under brug af varme gulve.

Hjemmelavet samler

Antallet af ventiler og fittings beregnes ved hjælp af antallet af varmekredse. Værktøjer kræver et loddejern til propylenelementer og dyser til det, specielle saks til skæring af rør og roulette.

Samlerens mærkning består i at markere og afskære rørene med den ønskede længde, idet man observerer den minimale afstand mellem teesne. Til PVC tees loddetolerede loddeventiler og overgange. Til dette design er beslagene til tilslutning af pumpen loddet. Som du kan se, er alt simpelt, men mere komplekse samlerknudepunkter er bedre at købe klar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

47 − = 43