Antal brædder pr. 1 m3 bord

Beregning af brædder pr. Kubikmeter

Enhver byggearbejde begynder med et projekt og skøn, der involverer beregning af mængden af ​​materialer. Edged bord er et af de mest populære materialer fra sortimentet af trævirksomheder. Den grundlæggende måleenhed for ethvert tømmer er 1 m 3. Det er dog vigtigt for slutbrugeren at kende antallet af plader i en kube af en vis længde og tykkelse.

Nogle gange på materialer forlader fabrikanten et mærke, der angiver prisen på pakken og det nøjagtige volumen. Men ofte måles lageret af lagerindehaveren.

Beregningen af ​​kubatur vil afhænge af graden af ​​bearbejdning af materialet, arten og sorten. For eksempel beregnes kantede og unedged boards på forskellige måder. Også for klipperne kan der være forskellige beregningsmetoder. For nåletræ og løvfældende kan du bruge både måling og multiplicering af sider og standarden beregnet til at beregne lydstyrken. Den anden metode er brugen af ​​en samling af tabeller, hvor hver meter længde og et stykke materiale svarer til lydstyrken. De kaldes cubats.

For at finde antallet af trimmede plader i 1 terning, skal du vide mængden af ​​en af ​​dem, finde produktet af tre mængder og derefter opdele det i 1m 3.

Den første handling oversætter vi alle værdierne i meter: 150x25 mm = 0.15x0.025 m

Dernæst finder vi lydstyrken på 1 stykke, der multiplicerer siderne:

0,15 x 0,025 x 6 = 0,0225 m3

Vi bestemmer hvor mange brædder i en terning: 1 m 3 vi deler i kubatur (mængden af ​​et bræt):

1 m 3 / 0,0225 = 44,4 stk.

Beregningen kan f.eks. Være påkrævet for at fastslå omkostningerne. Så hvis du tager prisen på en terning svarende til 6 500 rubler, så vil den med en kubisk kapacitet på 0,0225 m2 koste 146,25 rubler. Men ofte er volumen afrundet til 0,023. Og så kostede materialerne køberen 149,5 rubler stykke. Og når afrundingen af ​​overbetalingen for 1 m 3 er 1%.

Beregningen for ubehandlede brædder er forskellig. Hvis kun et stykke er købt, måles længden og tykkelsen på samme måde som til trimematerialet. Men bredden er taget af den gennemsnitlige indikator. For eksempel, hvis det kan variere fra 15 til 23 cm i forskellige ender, skal du tage værdien i midten.

Hvis du vil finde mængden af ​​et stort antal brædder, skal de sorteres efter stakke i henhold til maksimal sammenfald i længde og bredde. Det er bedre, hvis fejlen ikke overstiger 10 cm. Støttens højde måles ved hjælp af et målebånd midt på brættet og længden. Resultatet multipliceres med en speciel koefficient, der afhænger af luftgabet og er 0,07-0,09 enheder og er taget fra kubikmappen.

Tabellen viser det anslåede antal kantede brædder, fyrretræer, cedertræer og lærk i en terning af savet tømmer. Standardlængden er taget til at være 6 m, og bredden er fra 100 til 250 med en stigning på 50 mm. Tykkelsen er 25-50 mm.

Mængde i 1 m 3 (L = 6 m)

mængde i 1 m 3 (L = 6 m)

Mængde i 1 m 3 (L = 6 m)

Dette bord har længe været brugt til både intern og ekstern overfladebehandling. .

På grund af dets naturlige egenskaber anvendes træ ofte som færdigmateriale. Efter afslutningen af ​​arbejdet.

Dette byggemateriale bruges ofte i opførelsen af ​​forskellige individuelle bygninger. Og det bruges ikke.

Beregning af brædder og tømmer i en kubikmeter - formler, beregningseksempler, tabeller

Ved udførelse af byggearbejde ved opførelse af et boligbyggeri skal en specialist udføre et stort antal forskellige opgaver, hvoraf den ene er: kompilering og beregning af den anslåede pris til slutbygningen af ​​lejligheden. Uden at undlade at beregne den krævede mængde af forskellige byggematerialer, hvilket er vanskeligt at gøre. Derfor er sådan viden - hvor mange brædder der er i terningen - meget vigtig for en specialist, der har travlt med at opbygge et boligbyggeri og ønsker at udføre arbejdet så kvalitativt og hurtigt i tide.

Indkøbsklub: eksisterende typer af brædder

For at beregne, hvor mange stykker af kubiktallet bestyrelser har brug for at vide, ikke kun hvad det betyder kubiske bestyrelser, og bør forstå det vigtige punkt, at der findes forskellige typer af bestyrelser og hvad der er muligt at købe på markedet i dag til en række forskellige anlægsarbejder. Det skal bemærkes, at terningen af ​​næsten alle materialer, uanset materialets mangfoldighed, beregnes på samme måde, det vil sige ifølge en bestemt metode. Den slags plader har ingen effekt på beregningen af ​​kubaturet af dette byggemateriale.

Neshpuntovannym vis træ omfatter: en bar, en række kantede plader, samt kantning brædder (er fritaget ved beregning af slagvolumen, fordi denne proces er lidt anderledes). Ved tungeformede arter (der har særlige pladser til interface) er: moderne sidespor, blokhus, materialet til gulvet, samt en efterligning af naturlig træ. Når du vælger at købe et groovt billede af byggematerialet, skal du være opmærksom på det, når du beregner, at kun bordets arbejdsbredde uden toning anvendes. Hvis vi taler om blokhus (efterligningstømmer), så skal vi ved beregning af terninger kun tage tykkelsen på sit højeste punkt.

Hvor mange i 1 terning af brædder: beregning udførelse

Til enhver person er det klart, hvordan beregningen af ​​kubatur er lavet siden skoledagen. For denne procedure skal du beregne værdierne, såsom: længde, bredde og højde. Et lignende princip bruges også til at beregne kubik 1 af brættet. Det anbefales at udføre sådanne beregninger for at oversætte alle tilgængelige værdier til målere. Kubatur 1 af brættet, som har en sektion på 150x20 mm. og længden på 6 m., beregnes som følger: 0,15 er multipliceret med 0,02 og med 6, således at kubaturet af dette bræt bliver 0,018 kubikmeter.

Vi anvender volumenformlen V = L * h * b (hvor L er længden, h er højden, og b er bredden).

L = 6,0; h = 0,02; b = 0,15.

Således V = 6,0 * 0,02 * 0,15 = 0,018 m 3.

For at bestemme hvor mange brædder i en terning: 1 m 3 fordeler vi os i kubatur (mængden af ​​et bræt).

1 m 3 / 0,018 m 3 = 55,55 stk.

Antallet af brædder i en terning er således 55,5 stk.

For at finde ud af prisen på en bestemt type bræt, når værdierne af dets lydstyrke er kendt ganske let: 0,018 multipliceres med prisen på 1 kubikmeter. Når 1 kube af en bestemt type bræt har for eksempel en pris på 5500 rubler, så koster det 99 rubler. På dette tidspunkt i beregningen er der noget trick af sælgere og ledere i byggeforretninger, fordi materialets kumulation afrundes til nogle heltalsværdier.

Sådan afrunding kan føre til et øjeblik, at prisen på 1 bord (når 1 kube koster 5500) vil være helt forskellige værdier. Ud over alt dette, skal det bemærkes, at forskellige bestyrelser for byggeri, som udgør en nominel længde på 6 meter, i virkeligheden, længden på 6,1 - 6,2 m, hvilket er gennemførelsen af ​​byggeriet materiale er ikke taget højde for .. Dette gælder for erhvervelsen af ​​et betydeligt antal bestyrelser. Dette er tydeligt synligt, hvis man f.eks. Bruger et bord på 150x20 mm. Antallet af plader i en terning er en værdi på 55,5 stk. Men i terningen tæller 55 stykker, som ved beregning af værdien vil være 0,99 kubikmeter. Faktisk følger det af et sådant øjeblik, at overbetaling for 1 kubikmeter af dette populære byggemateriale kan udgøre 1% af den reelle pris. For eksempel 5500 i stedet for 4995 rubler.

Et par andre metoder bruges til at beregne kubaturen til den ikke-skærebrætstype. Når man taler om at købe 1 bord, så måles tykkelsen såvel som den samlede længde udføres på samme måde som ved valg af kantkonstruktionsmateriale. I dette tilfælde beregnes bredden for beregninger i gennemsnit - mellem en stor værdi og en lille.

For eksempel når bredden af ​​brættet er 25 cm, og på den anden 20 er gennemsnitsværdien ca. 22 centimeter. Når det er nødvendigt at beregne mængden af ​​et betydeligt antal af sådanne plader til byggeri, så er du nødt til at arrangere dem, så havde store forskelle at indsnævre mere end 10 cm. Det vigtigste længde af materialet i udfoldet stak skal være omtrent lige. Herefter måles højden af ​​hele den eksisterende stakke af plader ved hjælp af en regelmæssig roulette, bredden måles (omtrent i midten). Det resulterende resultat skal derefter multipliceres med en speciel koefficient, der varierer fra 0,07 til 0,09, i direkte forhold til det eksisterende luftgab.

Hvor mange brædder i 1 terning: specielle tabeller

For at beregne præcis hvilket antal brædder af en vis bredde, længde i 1 kubikmeter, anvendes forskellige tabeller. Nedenstående er nogle af disse specialiserede tabeller, der viser kubaturet af de fremherskende og populære typer af dette materiale. Beregn volumen af ​​forskellige brædder, der har forskellige størrelser, for eksempel materiale til hegnkonstruktion på deres websted, er der en mulighed uafhængigt ved hjælp af den tilgængelige formel, som er præsenteret ovenfor.

Bord af antallet af kantplader i 1 kubikmeter

Tabel over antallet af barer i 1 kubikmeter

Udækket bordtabellen i 1 kubikmeter

Mængde af 1. bord (m 3)

Antal brædder i 1m 3 (stk.)

Form for online beregning af antal brædder og tømmer pr. 1 m 3

For tilbagemelding skal du udfylde formularen på Kontakter-siden.

Alle materialer på webstedet er copyright. Kopiering uden et aktivt link er strengt forbudt!

Hvor mange stykker af brædder i 1 terning

For at forenkle beregningen har vi udarbejdet en oversigtstabel for dig. Tabellen giver dig mulighed for straks at vide, hvor mange brædder i 1 terning, uden at betale tid til beregninger. Det for dig var det praktisk.

Hvor mange stykker af kantet og fladt bord i 1 terningbord

Eksempler på at beregne en brætstørrelse på 20x100x6000 mm

Formlen til beregning af bordets størrelse:

Formel til beregning af brættet i en terning i stykker:

Formel til beregning af brættet i en terning i firkanter:

For at bestemme, hvor mange brædder der er i 1 terning, skal du først kende de grundlæggende parametre for det materiale, der købes - tykkelse, bredde og længde. Du kan også lave en beregning for brædder, der måler 3 meter, 4 meter, 5 meter.

Siden indeholder svar på enkle spørgsmål fra folk:

  • Hvor mange brædder
  • Hvor mange kuber af bord
  • Hvor mange stykker af brædder
  • Styret i terningen
  • Hvor mange kuber er i brædderne
  • Hvor mange stykker er i en terning
  • Hvor meget i en terning af en kantplade
  • Sådan beregnes hvor mange brædder i 1 terning

Hvorfor tælle så mange brædder i 1 terning?

Der er kun to grunde til at foretage beregningerne:

  • Du vil kende den samlede pris af det samlede antal træ til dit projekt. Det er nok at kende prisen for 1 bord og hvor mange stykker (bestemt ved beregning eller fra vores bord til standardbrætstørrelser).
  • Du vil beregne det samlede antal bestyrelser, der er nødvendige for at gennemføre dit projekt. Og du kan gøre beregningen ved at vide, hvor mange kuber af materiale du skal arbejde, og bestemme antallet af stykker af brædder i 1 terning.

Men hvis du er bange for at gøre de forkerte beregninger ved at ringe 7 (495) 775-83-74 eller 8 (800) 775-83-74, og vores eksperter vil hjælpe dig med at håndtere den rigtige tæller!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

35 + = 44