Hvis du har brug for druer

Forår beskæring af druer til begyndere

Alle de vigtigste ting sker pludselig. Så det skete med druer. En dag gned æsenet på ham, men det viste sig at han gjorde en stor tjeneste. Høsten fra disse buske var bedre. Siden da er druerne blevet skåret. Over tid blev omsorg for buske forbedret. Og nu ved at vide, hvordan man korrekt beskærer druer i foråret, er det ikke et problem for begyndende gartnere at opnå en god høst. Busser findes i næsten enhver have, men kun ikke-slanke ejere er i stand til at opnå velsmagende frugter og en rig høst.

Hvornår er det bedre at skære druer: om efteråret eller om foråret?

Beskæring af druer kan øge udbyttet, forbedre størrelsen og kvaliteten af ​​bær, men det bliver også meget lettere at passe på buske. Forbedring af bærernes egenskaber er direkte forbundet med, at druer ikke behøver at give deres styrke og saft til store vinstokke. Dette gør det muligt for klyngerne at få mere ernæring. Før hver begyndende gartner er der et spørgsmål, hvornår skal man udføre beskæring af druer: om foråret, om efteråret eller om sommeren?

Beskær planten om efteråret eller det tidlige forår. Tid er værd at vælge, styret af de klimatiske træk i regionen og sorter af busk. Nogle områder tillader ikke at skære druer i det sene efterår. Dette skyldes for hårde vintre. I sådanne tilfælde overføres beskæringen til det tidlige forår, indtil vinstikkerne begynder at svulme, og saften i vinstokke er endnu ikke i bevægelse. Bær beskæring, når lufttemperaturen bliver 0-3 grader, men ikke i maj. Forår beskæring af druer udføres for unge buske og sort, ikke resistent over for frost.

Hvis vintrene i regionen ikke er for alvorlige, sker beskæring i slutningen af ​​efteråret, efter 3 uger vil blade falde fra busken. Det fremmer bedre heling "sår", forhindrer risikoen for, at Bush "græder" og mister en masse næringsstoffer, som er fyldt med en dårlig høst, og til tider død af planter. Dette er en almindelig fejl for begyndere, der ikke ved, hvornår man skal skære druer i foråret. Derfor anbefaler de fleste gartnere, at processen udføres før vinteren. Beskærede efterår buske er lettere at skjule fra kulden.

Erfarne vinproducenter producerer "beskæring" selv om sommeren før blomstringen. Denne proces er forskellig fra hvad der sker i foråret eller efteråret. Om sommeren rydder de druer uden snor eller andre skarpe vedhæftninger. I denne periode frigøres den nederste del af bladene, hvilket giver mulighed for at klynger modtager mere sollys. I midten og den øverste del af bushen bliver der rengjort.

Denne tilgang er ikke for ingenting. Flere næringsstoffer går til bunden af ​​druerbusken, hvor alle bunterne er koncentreret. Winemakers er overbeviste om, at på grund af tyngdekraften til toppen af ​​ikke at få alle de mineraler, som er nødvendige for en fantastisk smag og ekstra frugt, som vil vælge den strøm fra bushen bare til noget. Det er bedre at få en mindre mængde druer, men med store og lækre bær.

Regler og skema for beskæring af druer til begyndere

Selve processen er ikke en kompliceret sag, men det kræver visse viden. Den forkerte beskæring af druer vil ikke give de ønskede resultater, men det kan føre til døden af ​​busken. Processen er bedre udført i flere faser, hvilket vil undgå fejl. Reglerne for beskæring af en ung og gammel busk er allerede forskellige. En vigtig betingelse, der skal huskes for begyndere er, at alle de ekstra vinstokke fjernes, men ikke mere. Det vigtigste er at forstå korrekt, hvad der er unødvendigt, og hvilke grene skal overlades.

Det andet vigtige punkt i beskæring af druer er værktøjet. Det er kun nødvendigt at udføre arbejde kun med en stærk og skarp beskærer. Dette vil medvirke til at skære vinstokke med en sikker bevægelse. Skud efter dette vil ikke adskille, vil processen være mindre smertefuld for planten. For de første forsøg er det bedre at vælge sorter med god stabilitet og overlevelse, for eksempel Isabella druer.

Hvis busken vokser det første år, er det vigtigt at bestemme, hvordan man skal skære de unge druer på foråret. Vineproducentens opgave er dannelsen af ​​en, men en stærk flugt i løbet af sommeren. Alt andet fjernes. Svage skud vil tage væk de kræfter, der er nødvendige for at danne en god drue buske. For at give fortrinsret til valget af flugt til ærmet, skal man være placeret i hullet ca. 10 cm under jorden. Selv den ene skydning vil have brug for en strømpe. Stangen kan tjene som en støtte.

Nogle gange i det første år på bush blomsterblomsterne er dannet. At forlade dem alle giver ikke mening - fjern, forlader et par bær. Ikke fortryde dem, den toårige busk vil give høsten mere flere gange. Hvis der ikke er blomstrer på vinstensbusken, betyder det ikke, at du ikke behøver at fjerne overskydende blade og beskylde det. Sådanne handlinger er obligatoriske for at opnå en god høst i fremtiden.

Gamle buske skæres i flere faser. Den første beskæring finder sted i september, selvom bladene endnu ikke er faldet. På den tid frigives de flerårige ærmer fra de unge vinstokke. Hvis grenene er lidt højere, fjernes de fra trinonerne og skæres også af omkring en tiendedel af skudets længde. Den anden fase af beskæring druer opstår på et tidspunkt, hvor bladene allerede er faldet, og næringsstoffer er ikke i vinstokke, men gik til rod og ærmer.

På anden etape vælger de mest udviklede skud. Den ene, der er placeret nedenfor, er trimmet og efterlader 3-4 nyrer. Denne flugt vil tjene som erstatningskrigen. På den anden side afskæres vinstokkene og efterlader 5 eller 6 øjne, således at der i fremtiden dannes en frugtpil. Når du beskærer druer, skal du altid forlade et par ekstra øjne. De vil være nødvendige for at danne vinet i tilfælde af frysning, men hvis disse øjne ikke er nyttige, bliver de afskåret i foråret.

Hvis bushen aldrig er blevet trimmet før, men det er allerede dannet, fortvivl ikke. Lancerede druer vil stadig blive reddet. For at gøre dette skal du forlade nogle grene for at danne bushens slanger, resten bliver fjernet uden fortrydelse. På ærmerne forlade kun de skud, der vil være nødvendige til fruiting i fremtiden. Måske, 1 år bliver nødt til at lide uden høst, men efter, vil busken give dig store klaser.

Hvordan man korrekt klippe druer på en bue (pergola)

Mange vinavlere foretrækker at danne buske på en bue eller pergola. Deres dyrkning og beskæring har nogle funktioner. Til arbours og buer passer kun frostresistente druer. En sådan støtte repræsenterer ikke en mulighed for at bære en buske. Vinavlerens hovedopgave er dannelsen af ​​den korrekte form af planten. Resten af ​​processen er ikke anderledes end at skære i de andre søjler - fjerner svage og nevyzrevshie skud, foruden glem ikke håndtaget og udskiftning af reservedele små øjne for sikkerhedsnet.

At dekorere buer eller arbors, ofte plante girlish eller vilde druer. Varianter er uhøjtidelige, men ser godt ud på støtterne. De vigtigste fordele ved sådanne arter er, at de praktisk taget ikke er udsat for sygdomme, vokser hurtigt, bliver veletablerede. For dem er ethvert land velegnet, de er modstandsdygtige over for kolde, hårde vintre. En anden fordel er, at det ikke er nødvendigt for dem at opbygge en særlig støtte. Druer klamrer sig til den mindste ruhed og kan flette facaden af ​​huset. Hvordan det ser ud, se på billedet.

Druer vil være store, hvis du giver druer passende pleje. Under blomstringen er der taget omhu for at sikre, at der ikke er overskydende blomstrer på bushen, hvilket kun efterlader 1-2 pr. Gren, mens de resterende fjernes. For at få en god høst har fremtidige bundt brug for sollys. Til dette formål er de ekstra blade klemt, hvilket skaber en skygge for dem og forhindrer dem i at danne og udvikle sig normalt. Pas på, og at nyttige stoffer ikke går ind i unge grønne skud. De anbefales at blive skåret i niveau med det fjerde blad, der ligger bag den sidste blomsterstand.

Video lektion på foråret dannelse af en buske af druer

Beskæring druer i efteråret betyder ikke, at i foråret er der ikke noget arbejde påkrævet. Tværtimod er foråret det mest passende tidspunkt for dannelsen af ​​de rigtige druerbuske. På dette tidspunkt kan du se, hvilke skud der overlevede efter vinteren, og hvad der kan fjernes. I video lektionen er det tydeligt demonstreret eliminering af ekstra skud, der forhindrer druen buske til at belønne sin ejer med en rig høst. Videoen viser eksempler ikke kun for store, allerede dannede buske, men også for unge. En klar, tilgængelig forklaring hjælper med hurtigt at lære processen selv for en nybegynder.

Yak ta hvis obrizati druer af efteråret

Schorіchne obrіzuvannya druer voseni Duzhe vazhlivy Proces for otrimannya Bhagat vrozhayu i følgende rotsі.

På spidsen obrizannya lozi druer Vi potrіbno viznachitisya yakoї FORMER Nadachi drue en stand. Chi tse Shpalernaya chi tse stam formular. Naychastіshe zustrіchaєmo mi, i samі nadaєmo perevagu shpalernіy formі (vindyrkning vandret til zemlі), yak Je nayzruchnіshoyu for maskuvannya garage chi besіdki, for chi stvorennya zelenoї ogorozhі, stam formular vikoristovuєtsya ved bіlsh profesіynih tsіlyah på plantatsіyah vinogradnikіv. Shtamb Stovbur Tse yak i træet, Yaky vækst vinkelret zemlі.

Дивіться om riznokolorovu lavendel:

Af den måde visadzhuєmo i zaplanovanomu mіstsі molodі sadzhantsі druer jeg vi gør schorіchnu obrіzku, i denne form for vipadku zhodnnyh problemer er ikke skyldig vienni. Viznachivshis af type I formuvannya pochinayuchi af rock 1 pіslya visadzhuvannya E formuєmo Kouchtch yak således udtænkt.

Осінню обрізку винограду potrіbno Robit pіslya zamorozkіv, hvis s pagonіv vzhe overflyvninger blade. På tidspunktet for vinstokken er træerne rettet. Så, for vinteren, slid slikke den del, yaka zderev'yanіla til frost.

I zhovtnі, pіslya Listopad slіd sformuvati frugt Lanka, scho skladaєtsya s tæve zamіschennya at plodovoї strіlki. Kig på den tynde ærme af druebusken sløv fra bunden til bjerget.

På visotі vische 80 cm od jorden, Yakscho druer formular SHPALERNAYA (zaderev'yanіly Stovbur) kræver god vibrato 2 rozvinutі tsogorіchnі Lozi nizhnіy puskaєmo vandret for at zemlі ved metalevіy osnovі på tsіy gіltsі zalishaєmo 2-3 knopper os viyde zamіschennya knude. Purshia følgende ham stærkt pagіn, ansvarlig roztashovuvatisya af protilezhnogo side (tæve zamіschennya) gіlki, Yogo obrіzaєmo så beboere zalishilosya 4- 5 knopper, frugt strіlku sformuvali mi.

Sigtbarheden af ​​bøjningen af ​​ærmet til cordon kan kaldes formel. Jeg, ærmet, ærmet og slangen er alle vinstokke. Grad af viden: Cordon zavzhdi roztashovuyutsya på shtabi, shtabi zazvichai rostit iz zemlі. Cordon nahilieni parallelt med jorden, er det ikke vigtigt for dig at vysotі vіd zemlі, og ærmer pіd kutom til zemlі. Stiften er vinkelret på jorden, yak i frugttræerne.

Yaku er en af ​​de bedste i verdensklasse - læs venligst den rigtige side

Yakscho dіametr Lozi 5mm zalishaєmo 4-5 brunok på 6mm - 5-6 brunok ... .. på 10mm zalishaєmo 11-12 brunok, 12mm-13-15 brunok ..... Zalishayuchi ved takіy kіlkostі Buds E perestrahovuєmosya bo 2-3 knopper mozhut Buti uden plіdnimi. Yakscho klasse daє Grona bіlshe 500 gramіv derefter zalishati brunok slіd mіnіmalnu Mængde (ved tovschinі Lozi 10mm zalishaєmo brunok 11) og mindre end 500 Yakscho gramіv - derefter ved maksimal (på 10mm tovschinі zalishaєmo brunok 12).

Vigtige oplysninger om druer

Når obrizanni vinstokke druer er det vigtigt zvernuti respekt for cambium (en klud af roslini på vinstokke). Der er ingen tvivl om, at du kan bruge mørkegrønne til at angive dine egne. Barken af ​​et sådant kambium er let at forstå. Yaksho z kambii zdoroviy (med moe svіtlo-zeleny kolіr), det er let at forstå barken af ​​en zygy ikke at se. Til at vinde pobrinobo obrizati at leve cambium.

Z 2-3 pagonіv, SSMSC rostut af en georeferencing, naykrasche zalishiti on (naybіlsh stærk), og Reshta - virіzati. Således lozі poperednogo klippe zalishayut 3-4 ung, tsogorіchnih. Obrіzati vindruer potrіbno sådan rang, beboere zalishalosya 2-3 cm i løbet af de kørende knopper. På den anden jeg nastupnі Rocky KUSCH obrіzayut for Tim samme princip: På huden rukavі poperednogo klippe zalishayut ikke bіlshe 3-4 Lozi.

Beskæring af druer til begyndere

Druer beskæring - En af de mest komplekse hændelser i dacha. Nogle gange er det svært at forstå, hvordan man korrekt klippe druer og hvornår

Beskæring af en drue buske er reduceret til beskæring 90 procent af vinen, forlader det nødvendige antal øjne (nyrer).

Lad os overveje i detaljer hemmeligheder for korrekt beskæring af vinstokken, fra det første år af plantning.

Druer kan beskæres om forår og efterår. Ved beskæring i efteråret er det ønskeligt at dække busken til vinteren og beskytte mod frysning. Hvis der er svære vintre i din region, så beskær i foråret eller dække vinen til vinteren. Forresten tolererer uomskårne druer bedre vinter.

Funktioner af strukturen og navne på dele af vinstokken

Basen af ​​stammen, der er under jorden, kaldes hæl, rødder vokse fra det.

shtamb - En del af stilken før den første lateralskydning, som i alle træer. Ved druer er en del af stilken placeret under jorden, ender med en hæl.

hoved - Fortykkelse på hovedstammen, hvorfra sideskuddene forlader.

Ærmer (skuldre) - Dette er de laterale skud, der afgår fra hovedstammen. Og øjnene på dem, det er de samme nyrer.

Der er betingelser, der skal huskes: frugtpilen og udskiftningsknappen.

Frugt pil - en langærmet ærme, hvorpå der efter afskæring er 8-12 nyrer tilbage.

Udskiftning knude - En kort ærme, efter at der er skåret, er der 2-4 øjenlår.

Frugtforbindelse - Et par skud, der består af en knude-substitution og en frugtpil. Vi har demonteret alle navne, lad os gå videre til hemmelighederne ved beskæring af druer.

Der er mange muligheder for dannelsen af ​​vinstokken. Lad os dvæle på den enkleste og mest forståelige form: skud må ikke få lov til at vokse lodret, men horisontalt.

Dannelse af druer i det første år

Om foråret er de to laveste knopper tilbage på den centrale skyde, resten er afskåret. Af dem vokser 2 skud og binder dem skråt i forskellige retninger.

Sent på efteråret, når alle blade falder, før dette ikke kan gøres, ellers vil druerne løbe tør for saft, forkorte skudene. Vi forlader en kortere, forlader 2 nyrer, forlader den anden skud lang og forlader 4 nyrer. For vinteren skal du fjerne vinranken fra traljen og gemme den.

Dannelse af druer i andet år

I foråret, efter at trusselen om stærke frost passerer (i begyndelsen af ​​april), skal du fjerne beskyttelsen og binde vinet til trellis bundledning, toppen i forskellige retninger.

Stængler, der vokser fra nyrerne, tillades lodret eller med en lille hældning væk fra bushens centrum.

I efteråret, efter faldende blade, er en lang ærmet afskåret og forlader 2 skud. Ermer vil være de samme. Derefter skæres de lodrette stængler: dem, der er tættere på midten og lavere langs hovedstænglen, afskåret forlader 2 knopper. Det vil være en tæve substitution.

Lodrette stængler placeret yderligere, afskåret forlader 4 nyrer - disse vil være frugtpile. Vi fjerner vinstokken og gemmer om vinteren.

Dannelse af druer til det tredje år

Om foråret, efter frysning, fjern husly fra vinstokken. Langfrugtspile knytter sig til bundstængerne vandret, spidserne i modsatte retninger.

Erstatningsknopper vi forlader for at vokse lodret. Om sommeren vil alle nyrerne vokse stammer. I begyndelsen af ​​august bruger jagter - beskæres stilke på 10-20 cm på grund af dette øger kvaliteten og mængden af ​​bær.

Tidligere i august, tilbringer ikke jagt, ellers ses der en spiralmasse på vinet.

Om efteråret, Efter efterårets fald trimmer du de sidste 4 lodrette skud med en del af ærmet.

Som følge heraf vil der på hver skulder være et link med to lodrette skud. Deres beskæring er også produceret som i andet år. Undslippe det nærmere til midten af ​​de beskårede forlader 2 nyrer, fjernt forlader 4 nyrer.

Alle efterfølgende år med vækst af druerbusken udfører beskæring på samme måde som i det tredje år.

Opmærksomhed: For større pålidelighed og sikkerhed, kan du lade flere nyrer på skudene, men ikke mere end 10 på hver. Dette sker i tilfælde af frostskader.

For eksempel er det optimale antal 3 nyrer på knude af udskiftning og 6-7 nyrer på frugtpilene. Om foråret, hvis alle nyrer overlever, kan overskuddet skæres.

Video - Beskæring af druer trin for trin

Her er de vigtigste hemmeligheder ved beskæring af druer i efteråret, hvis overholdelse vil blive et løfte om at opnå en høj kvalitet og stor høst af bær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

90 − 80 =