Flowerbeds med egne hænder foto

Contents

Design af blomsterbed i landet: grundlæggende regler og ideer til oprettelse af en blomsterhave

Når alt storstilet arbejder på sitet er forbi - huset blev bygget, hegnet blev bygget, plantet, stier blev lagt, og området brolagt, der kommer et tidspunkt til at tænke på design blomsterbede i landet, til at give sit eget land ejerskab færdig udseende. En behagelig og hyggelig hacienda er utænkelig uden smukke blomsterbed, der skaber stemning og en glædelig følelse af forstads liv.

Varianter af blomsterhave i haven

En blomsterbed er et fælles navn for alle blomster- eller prydplanteformationer, lukket eller klart defineret.

 • Sorter senge: gratis (landskab), regelmæssige (alvorlige former, symmetrisk formet) fra enårige, stauder, herunder prydtræer, buske, forskellige former for nåletræ.
 • Mixborders - Blomsterbed langstrakt langs sporene, vægelementer, hvor planterne er udvalgt i højden fra lavere til højere, men i form af blomstring, så se spektakulære meste af vækstsæsonen.

 • Parterre er en omfattende blomsterhave af høj kvalitet (firkantet rektangel), der indtager et centralt sted i haven, hvor planter plantes med kontrastfarve.
 • Rabatka er en strimmel, der frynser stierne, hvor relativt lave blomstrende planter skaber et særligt ornament.
 • At gøre forhaven - indebærer planlægning blomsterbede fra porten til indgangen gruppe hjem, med tilstedeværelsen af ​​bændelorm (single planter, der tiltrækker opmærksomhed) for at skabe den smukke udseende af huset, se fra sidespor.

Plukke planter til blomsterbed, overveje blomstringsperioden, så nogle blomster erstattes af andre, og blomstrengen er ikke tom. Overvej at hver sort af planter har sin egen "early bird" og "ugle", dvs. sorter, der vil blomstre senere med en forskel på 2-3 uger.

Et vigtigt punkt i sammenbruddet af blomsterbedet, som skal tages i betragtning, er muligheden for sin gennemgang. Nogle blomstersenge antager en cirkulær udsigt, dvs. de er lige så effektive fra flere arter. Fladformede blomsterbed ser bedre ud fra højderne, er interessante til brug på steder med skråninger og terrasser. Lodret og vandret orienterede blomsterbed fremhæve de nødvendige dominanter, visuelt udvide rummet eller føje til dacha hjørnet af kammeret.

Efter at have opfattet skabelsen af ​​et dekorativt hjørne på grunden - en blomsterbed, er det nødvendigt at udføre flere på hinanden følgende operationer:

 • Saml illustrative materialer (i dette vil hjælpe magasiner med blomsterbed, ordninger for landskabsdesign, gartnerfora på internettet).
 • Identificere med ønsker og muligheder (hvilke planter vil overleve i et bestemt klima, hvad er de materielle midler tildelt til erhvervelse af plantemateriale).

Reducere finansielle omkostninger vil hjælpe med at hæve det krævede antal prøver fra frøene. Denne proces tager længere tid, men rammer ikke familiepungene, især hvis blomstringsområdet er stort, og antallet af planter er valgt til hundrede eller mere.

 • Smadre blomsterkransen, tænk over dens hegn (sten, træ, beton, plast, jordspor, adskille blomsterhave fra græsplænen).
 • Forbered jorden til plantning (tilsæt jordens nødvendige bestanddele, lav den nødvendige gødning).
 • Opret et diagram (egen skitse) under hensyntagen til planternes dimensioner (højde og bredde).
 • Bestem hvordan man planter blomsterbedet - at vokse eller se godt ud på den første dag. Beregn tætheden af ​​plantningen.
 • Arranger gryder med planter på området for at kontrollere rigtigheden og harmonien af ​​deres placering, ikke på papir, men visuelt.
 • At lave en landing, vanding. Undgå åben jord mellem planter, efterlader en ren jord 10-15 cm fra stilken (kufferter).
 • Støtte plante overlevelse (give den nødvendige vanding, skygge, hvis det er meget varmt vejr).
 • Nyd resultatet og begynd at opbygge nye planer.

Til blomsterhave fascineret gæster og glad familien i lang tid (såsom pæoner og klematis vokser på ét sted i flere årtier), henter kun klimatisk stabile, fordringsløs planter op. Efter at være faldet en yderst behagelig, men krævende at pleje og husly, dårlig transporterer russisk vinter elementer vil du omhyggeligt tage sig af dem.

Men efter 3-5 år rydde de døde buske op, som overlevede vinteren om foråret, og du forstår, at der ikke er mere magt til at tage sig af kriserne. På dette tidspunkt vil du komme til en beslutning om at erstatte alle "southerners" med regionale prydplanter. Så hvorfor ikke straks være opmærksom på de blomster, der har det godt i dit klima?

Den oprindelige udvælgelse af blomsterbed af passende plantemateriale, sorter og arter, der er resistente over for klimaforholdene i regionen, har mange fordele:

 • Pleje er lettere (ingen alvorlige vinterhuse er påkrævet).
 • For at bevare ejerskabet af nervesystemet (ingen dårlige følelser for læ eller på det forkerte tidspunkt udendørs planter, af frygt for at dæmpning off, vandmætning, skader, modermærker eller mus, kærlig vært under tag om vinteren).
 • Mindre økonomiske omkostninger (der er ingen omkostninger til at købe nye planter til udskiftning).
 • Reducerede arbejdsomkostninger (der er ingen årlige udgravning af "døde" prøver og plantning dem i deres sted for nye).
 • Flere pænt udseende blomsterbede i vinteren (sne lige rum med buske dækket med frost eller sne hætter se præsentabel mere end trækasser eller krumme struktur i hele stedet).

Hver entusiastiske dacha, der føler sig som landskabsdesigner på et enkelt sted, har brug for hvile. Uden tid til at beundre dine egne præstationer, vil der ikke være nogen fornøjelse fra opgaven udført og forstæder livet generelt. Derfor plante mere uhøjtidelige planter, de vil give dig mulighed for at nyde den omkringliggende skønhed mere.

Modetrends og ikke-standardiserede løsninger

Moderne landskabsdesign tilbyder et stort udvalg af blomsterbed i landet. Hovedretningen er "harmoni i enkelhed". Du kan implementere det på flere måder.

Også en interessant teknik er skabelsen af ​​vertikale blomsterbed. Styrkelse væggene i bygninger og blomst containere lander i deres lyse enårige tillader kedeligt at dekorere hjørner af haven, og oprettelsen af ​​konvojer placeret hele højden af ​​petunier tilføje originalitet og rige smag, vender det flade område i en luksus omgiver blomsterbed. Plantet nær den gamle træ Clematis (arter kan bruges som en mere stabil over for ugunstige forhold) afskærmning tønde floral bølge, glæde den igangværende blomstring sommer bosiddende i 3 måneder.

Dekorativt design af blomsterbed i landet

Reglerne med landskabsdesign giver dig mulighed for at dekorere blomsterhaverne med forskellige dekorationer. Næsten nogle af dem, med en vis indsats, er det muligt at gøre det selv. Særligt hensigtsmæssigt er bevægelsen i arrangementet af centrale blomsterbed, hvor det dekorative element ses fra alle sider, samt "hemmelige hjørner" til rekreation, skjult fra direkte udsigt og fuld af intim charme.

Som grundlag, hvorom blomsterkompositionen dannes, bruger ofte:

 • mosaik bolde, drikke skåle til fugle, en sol;
 • træhugger, vogne, logs, stubber, hjul;
 • skulptur;
 • spejle;
 • trellises, buer, figured konstruktioner;
 • Planter med en tæt krone, skåret ud i form af forskellige figurer (art of topiary).

Hver af disse elementer er solo i en blomsterbed. Planter af forskellig størrelse skaber en generel baggrund, og nogle eksemplarer (for eksempel klatring af roser) udfører ofte duetdekorationer.

Udover de centrale elementer spilles en vigtig rolle i blomsterbedens dekorative design af:

 • hegn;
 • armaturer på solbatterier;
 • mulching med farvede chips, forskellige nuancer af grus.

I sidstnævnte tilfælde kan vekslen af ​​flerfarvede bølgende strimler fremhæve blomsterbedens interessante form eller med fordel give en lys plante.

Kombinationen af ​​smukke og nyttige

I landskabsdesign er det for nylig blevet mode at bruge dekorative senge i almindelig stil i stedet for blomsterbed. Placeringen af ​​en kunstnerisk brudt have nær dit hjem giver dig mulighed for at nyde en smuk udsigt, koncentreret dufte af urter og spare tid (alt hvad du behøver for en salat er i nærheden).

I den oprindelige (den franske kongelige have) blev sengens ramme lavet af et skåret boxwood. I vores klima kræver denne plante ly til vinteren, men selv garanterer det ikke overlevelse. Og hans "stedfortræder" - en ambulance vil kræve meget tid til et hårklipp, for at holde kanten på en ideel måde.

Derfor, når brudt senge af typen "prydhaven" er bedre at begrænse oprettelsen af ​​højbede tømmer, tykke brædder er behandlet med trim eller på den øverste omgivende mur af enten lægge sten plade.

Liggende i jordens jordkomposition forbliver det kun i lige rækker eller geometriske mønstre for at plante haveplanter. Contrast billede kan opnås ved at arrangere de forskellige sorter af salat (grøn, rød, citron gul), lilla og grøn basilikum, dekorative kål sorter (du kan spise), bryde rummet i celler, ved hjælp af en linje af radise eller fennikel grænse.

Blomsterbed er de smukkeste

Hver værtinde, der ejer sin egen grund, forsøger at forædle det med blomsterbed. Oftest er de placeret ved siden af ​​gazeboerne til rekreation eller direkte ved indgangen til huset. For at have et velplejet, attraktivt udseende, skal du have nogle færdigheder. Men det er ikke nødvendigt at henvise til en professionel designer på samme tid. Med en vis indsats kan du selvstændigt designe dit websted.

Først og fremmest bør du bestemme, hvad du vil oprette. Hvis du har valgt en landestil, kan blomstrengen være dekoreret med gamle malede dæk, kulisser fra en gammel cykel mv.

Sammensætningerne med prydetræer og nåletræer er meget populære og kendetegner deres raffinement. For det første behøver de ikke særlig plejeindsats, og for det andet - de ser godt ud hele året rundt. Hvis du vælger denne mulighed, skal det bemærkes, at sådanne planter kræver et surt miljø.

Til forberedelse af jorden, faldne fyrretræer, anvendes en ubetydelig del af tørv og græsareal. Derefter skal den resulterende blanding være dækket i en forberedt rille med et lag på 50 cm. Det er ikke nødvendigt at plante nåletræer tæt, i fremtiden vil de vokse. Det er bedre at supplere det med boxwood, rhododendron eller Erica. For en færdig visning vil blomsterkransens kanter også kræve dekoration.

En anden interessant mulighed - blomsterbøjningen af ​​stauder. Der er blevet udviklet mange plantesystemer, hvor placering, farveområde og blomstringsperiode er interessante.

Med passende pleje kræver sådanne sammensætninger ikke en årlig plantning af nye blomster. Ved hjælp af de foreslåede tips vil dit websted blive præsenteret i flere måneder om året.

Blomsterseng med kontinuerlig blomstring - den perfekte løsning til den forreste blomsterhave

Bryde en blomsterhave ved indgangen til huset, jeg vil have, at han altid så attraktivt ud. Den ideelle løsning er at skabe en blomst seng med kontinuerlig blomstring.

For at kunne oprette en blomsterhave skal du overveje flere regler:

 • Blomstrengen skal plantes både flerårige og årlige blomster. Og endda buske.
 • Det er nødvendigt at vælge planter med omtrent samme krav til fugt, lys og vanding.
 • Der bør ikke være planter - aggressorer (at forfalde prydplanter, varulv, periwinkle). Voksne stauder, som let er insemineret (lupin, vallmo, aquilegia) er også uønskede.

Det næste trin i at skabe en blomst seng med kontinuerlig blomstring vil være en layoutplan på papir. Tegning af en plan, vi definerer sine konturer. Vi udarbejder også en liste over stauder og deres placering.

Her er en omtrentlig liste over stauder til årstiderne:

Forår: vintergæk, krokus, squill, Pushkin, Muscari, hionodoksa, Hyacinth, tulipan, påskelilje, primula, Hellebore, stenbræk, daisy, ryper, anemone, hepatica, Erantis.

sommer: her det største udvalg af forskellige stauder: Aquilegia, Delphinium, valmuer, liljer, Salomons segl, daisy, Daylily, pæon, Aquilegia, vært, nelliker, Campion, Rudbeckia, iris, phlox, kornblomst, Monarda, Potentilla, Sedum, Euphorbia, klokke, Heuchera .

efterår: krysantemum, flerårig aster, helenium, goldenrod, solsikke, coreopsis.

Du kan også identificere grupper af lavsæson planter, der er attraktive i lang tid. Dette er primært en nåletræ, gran, bjerg fyr, enebær. Her kan du også omfatte dekorative korn, såsom fescue blå, byg champignon, miscanthus. Også alle former for bregner er dekorative hele sommeren.

Den endelige liste afhænger af størrelsen af ​​det fremtidige blomsterbed. Men selvom dimensionerne er store, behøver du ikke plante et stort antal forskellige stauder, det er bedre at lade dem være få, men hver vil optage et større område. Så vi undgår overdreven variation, hvilket i høj grad komplicerer opfattelsen af ​​hele blomsterhaven på én gang.

Den resulterende liste over planter vil blive opdelt i to grupper:

Den første er planter, der har en kort vækstsæson. Disse er hovedsagelig forårsløgplanter. I deres sted er det nødvendigt at levere årlige blomster. Det er meget godt at plante planter, der danner en stor grøn masse fra en rod.

Ideel variant af en sådan plante er petunia. Det kan plantes lidt til den side af stedet, hvor pærerne er i jorden, og udvidelsen lukker den fuldstændigt.

Til den anden gruppe henviser vi til alle de resterende stauder - de vil ikke ødelægge blomsters udseende efter blomstring.

Efter at have defineret listen over stauder og deres ejendommelighed, begynder vi at placere dem på vores plan. Til dette nummer, nummer hvert serienummer fra en og så videre. Det er moderigtigt at selv skære rektangler eller cirkler fra papir og nummer dem. Læg dem derefter ud på planen, og prøv på forskellige plantemuligheder.

Når planen er klar, er det sandsynligvis, at nogle steder forbliver helt tomme. Årganger hjælper os her. Fra årtier er det bedre at vælge uhøjtidelige, såsom højfødte høj og lav, asters årlige, petunier, nasturtiums, årlige dahliaer.

Alle disse stauder har lave krav til pleje og forskellige farver. Dette vil gøre det muligt at samle planter, som organisk vil kombinere med allerede eksisterende stauder.

Derefter kan du gå videre til forberedelsen af ​​webstedet. Det er bedre at gøre dette i sensommeren eller i efteråret. Stedet skal grundigt graves, vælg alle ukrudt. Lad jorden bosætte sig i omkring en uge og begynde at plante stængler og pærer stauder.

Hvis ikke alle planter er tilgængelige, så kan deres plantning udskydes til foråret. Men så er det ønskeligt, at de planter, der allerede er plantet markører.

I foråret næste år planter vi enårige. Det er bedre at plante dem med frøplanter, så du kan sætte det nødvendige antal prøver på de steder, der er tildelt dem.

I fuld blomst åbner blomsterkransen med kontinuerlig blomstring kun om et år, når alle stauder bliver bedre og dyrker et godt rodsystem.

Den bedste udsmykning af landplottet er et blomsterbed lavet af egne hænder. At skabe en blomsterbed, der vil glæde øjet, og hvor alt vil være i harmoni, skal du arbejde lidt.

Lav en plan, hvormed du vil handle. Vælg omhyggeligt blomsterne under hensyntagen til blomstringen og terrænet. Det skal beskyttes mod stærk vind og sol. Efter at have valgt et sted forbereder vi jorden, rydder ukrudt, fjerner jordens øverste lag og befrugter det. Det er godt at tilføje chernozem, sand, løsne og lave dræning.

Et stort blomsterbed ser ofte bedre ud end et par små, men det er et spørgsmål om smag.

Formen skal være enkel, bedre runde eller ovale eller uregelmæssigt formet, men uden vinkler, medmindre du kun er en specialist, eller du kan få et uventet resultat. Stauder er den bedste pasform. Årganger er plantet til nyhed.

Blomster plantes fra små til store, så de er store i midten eller i baggrunden, hvis blomstrengen ligger tæt på muren. Følg en harmonisk overgang i farveskemaet, så øjet ikke skærer. Alt er godt i moderation! Nogle lyse accenter, normalt varme farver og resten - en baggrund med flotte farver.

Tilsæt hvide blomster, de fortynder malingen, og sort styrker de varme farver. Brug princippet om maksimal diversificering. En periode med blomstring er uønsket, da et farverigt billede kan vise sig.

Hvis du vil lave en blomsterbed, så i midten, skal du fylde jorden omkring en halv meter i højden, og det nederste niveau omkring 10 cm fra gruset. Efter et par uger plantes jorden, så kan du begynde at plante blomster.

Alperne er stadig mere populære. De giver maksimal naturlighed til landskabet. Filosofien om at oprette sådanne dias kræver en korrekt placering af alle elementer. For hytter bruger underordnede sorter af træer og buske. Lette planter plantes separat, og baggrundsplanterne er i små grupper. Gorku plantet ovenfra. I højden - fra lav til høj. Alle planter er strøet med småsten og grundigt vandet.

Blomstersmiljøets miljø er ikke mindre vigtigt end det selv er. Til dekoration brug en række hække, busk buske, sten osv. Til dekoration kan du også bruge en række vaser og figurer, som er nok til salg.

For sammensætninger med enebær er den malet knust sten perfekt. Det blev fashionabelt at væve fra grene.

I dag er varianterne af blomsterbed, der er udstyret direkte i dæk, blevet populære. Om dækdæk læses her.

Du kan lave en blomsterbed i en hamp.

Elementer af gamle husholdningsredskaber vil aldrig være nyttige i et blomsterbed! Håndværk til haven - det er moderigtigt og relevant. Men før du placerer dine redskaber i området, give det til dekorativt udseende: ren, plukke malingen ... De vigtigste ting, på en seng eller område, hvor der er blomster, buske, var der ingen kaos.

Sådan laver du en blomsterbed med dine hænder fra gamle stole

Du kan dekorere blomsterbedet på flere måder. Træ hegn har nogle ulemper:

 1. For det første forværres det hurtigt;
 2. For det andet kan det blive et tilflugtssted for bladlus og kvaler.

Træ hegn

Et alternativ kan tjene som et plastnet. Dette er en forholdsvis budgetmæssig mulighed, men ikke meget holdbar. Det anbefales ikke at bruge det, hvis jorden på stedet er løs, vil kantsten hurtigt svigte. Styrkens soliditet vil give brug af dekorative eller naturlige sten. Den eneste ulempe ved denne løsning er omkostningerne, men udseendet vil ikke kun være dig, men også dine gæster i lang tid.

Det er tilrådeligt, at hegnet bruger en galvaniseret metalramme. Det er holdbart og billigere. Det vigtigste er, at du kan lide slutresultatet af din indsats.

Flydende senge - et nyt hit i landskabsdesign

Flowerbeds - den smukkeste: 5 kommentarer

Til seng med hænderne vendt pænt og effektivt, trække på papir landing planen. Derudover kan du bruge klar arrangement med blomsterbede, eller endda tage dem med dig på dachu.V primært Plantede buske og stauder, hvilket bidrager til dem de næste etape årlige blomster.

Din blomsterbed i landet er en levende sammensætning, der kan ændre sig fra år til år med udseendet af nye interessante blomsterarter eller mere, der drister dine ambitioner. Kun du vil forstå, at en sådan levende blomsterhave aldrig kan være fejlfri, men det er med egne hænder, at du kan gøre det til udførelsen af ​​et rigtigt eventyr i din have.

Blomsterhaven er den nemmeste måde at tilføje et nyt strejf til landskabsdesignet i vores have. Ikke hvert år krones vores eksperimenter på dacha med succes, men det mest succesfulde blomsterbed design giver os en velfortjent følelse af stolthed og et ønske om at gøre noget andet vidunderligt for vores have.

Men for at få blomsterbedet til at se smukt og harmonisk ud, er det ikke nok at vælge blandt de mange tilbudte stauder, de blomster du kan lide og lægge dem ved siden af ​​hinanden, så forfærdeligt.

Sidewalk flise i dette tilfælde er en interessant løsning uden vanskelighed og særlige udgifter du vil skabe en smuk blomst seng

Tilføj en kommentar Annuller svar

Hvordan plante ægplanter i det åbne område med frøplanter

Fastgørelse af dækmateriale på sengen

Hvordan slippe af med en edderkoppemid på en orkidé

Blomster til blomsterbedene - det bedste

Brug af webstedsmaterialer er kun tilladt med angivelse af et direkte indekseret link til webstedet. Det er forbudt at slette og beskære billedtekster og vandmærker i billeder, samt overlejre nye.

Blomster senge og blomsterbed med egne hænder fra materialer til rådighed: foto ideer og populære designs

Mange ejere af deres egen jord betaler en masse opmærksomhed, ikke blot for at indsamle høsten, men også en æstetisk komponent. Hvile og arbejde i smukke elementer i landskabet design er meget mere interessant. Hvis du ikke ønsker at tilbringe en masse penge til forbedring af sit område, til den store løsning for dig skabe originale blomsterbede og blomsterbede med deres hænder ud af skrot. Billeder på hjemmesiden viser et stort udvalg af disse improviserede konstruktioner. Lad os se, hvordan du kan gøre en smuk blomsterhave af improviserede midler, samt overveje de mest interessante idéer og designs.

Med enkle materialer kan du skabe enkle og meget smukke blomsterarrangementer

Hvordan man vælger en ide til en blomsterbed med dine egne hænder: billeddesign

Før du begynder at oprette blomsterbed og blomsterhave i landet, skal du beslutte dig for layoutet. Du kan selv designe projektet. Her er de vigtigste opgaver, du skal løse:

 • distribution og layout af landingsordninger
 • udvælgelse af planter til blomsterbed
 • udvalg af design.

En variation af blomsterbedordningen

Vanskeligheder med et smukt valg bør ikke være, for i netværket kan du finde mange billeder af enkle blomsterbed og blomsterbed med dine egne hænder. En masse interessante ideer findes i magasinerne om landskabsdesign og havearbejde.

Lad os nu finde ud af, hvordan blomstrengen adskiller sig fra blomstrengen:

 • blomsterbedet påtager sig overholdelse af de geometriske linjer i det område, hvor planterne skal plantes. Lignende elementer af landskabsdesign er rektangulære, runde eller andre almindelige former;

Klare former for senge

 • for blomsterbedene er formen ikke vigtig. I dette tilfælde kan designet erhverve en lang række konfigurationer.

Volumetrisk blomsterhave

For at planlægge et blomsterbed skal du kende nogle vigtige detaljer:

 • Det korrekte udvalg af blomsterarrangementet i blomsterhave. Sørg for at overveje kombinationen af ​​farver og deres blomstringstid;
 • Antallet af arter er vigtigt. Ikke plante mange forskellige sorter, det er nok at bruge 2-3 afgrøder. I dette tilfælde er det nødvendigt at overveje, hvordan planterne kommer sammen med hinanden;
 • Valget af blomsterbedens form kan ses blandt dem, der allerede er udviklet af andre designere. Den valgte konfiguration bør ikke se fremmed i det generelle haveensemble. Det skal passe ind i det overordnede koncept og stil.

Egenskaber i blomsterhave-layoutet kan ses på video:

Den nemmeste måde at dekorere er kantstenen. Du kan plante kompakte og undersized afgrøder langs sporene. En blomst i form af et rektangel kaldes en kanin. I den kan du plante begge planter af en højde og flere niveauer af forskellige højder.

De typer smukke blomsterbed foran huset er meget populære. Sådanne dekorative elementer kaldes mixborders.

Nybegyndere skal starte med en simpel blomsterhave - en flerfarvet. Dette er en simpel mulighed, men det ser godt ud under blomstringen. De fælles muligheder omfatter en mini rose garden, hvor der kan være flere sorter af roser.

Det er vigtigt at vælge de rigtige blomsterfrø til plantning i en blomsterbed. Det er vigtigt at være opmærksom på højden af ​​den voksne plante på tidspunktet for dens blomstring og også at observere plantetiden.

For information! Med egne hænder kan du oprette ekstraordinære blomsterarrangementer. Den elegante blomsterhave kan blive brudt ved hjælp af dekorative sten eller endda et netnet. På blomsterbed med højde kan du plante lavt voksende sorter, for eksempel edelweiss. Og når man dekorerer en blomsterbed, er det ikke nødvendigt at bruge kun blomstrende planter, klatring planter vil se godt ud.

Blomster senge og blomsterbed med egne hænder fra materialerne ved hånden: fotos og sorter

Når man vælger ideen om blomsterbed for en dacha med egne hænder, er det nødvendigt at forstå klassificeringen af ​​disse elementer. Her er de typer af blomsterbed og blomsterbed:

 • traditionel blomsterbed ligner en almindelig seng, hvorpå blomster plantes, efterfølger hinanden og blomstrer gennem hele sæsonen;

Runde figurer

 • kameleon variant foreslår kontrasterende plantning. Det vil sige, en skygge af farver erstattes skarpt af en anden;

Blomstersammensætning kameleon

 • uregelmæssig blomsterhave består af planter, der er plantet i en bestemt rækkefølge. I dette tilfælde ændres blomstringen ensartet i hele sæsonen;

Uregelmæssig sammensætning

 • i en regelmæssig blomsterhave alle planter blomstrer samtidigt, men sorter kan variere i størrelse og sort;

almindelige version

 • rabatki Er en blomsterbed i form af et bånd. Ofte placeret langs stier eller huse. Repræsenteret af to typer - bilaterale og ensidige. Den bilaterale version er en sammensætning af lave planter i forgrunden og højt i baggrunden. Til deres oprettelse anvendes der ofte årlige afgrøder;

Luksus indkvartering

 • gulvtæppe blomsterhave giver dig mulighed for at skabe et luksuriøst tæppe af blomster, der danner smukke mønstre;

Tæppe mulighed

 • arabesk repræsenterer en version af blomsterkonstruktionen, som kan bruges i midten af ​​blomsterbedet eller som et selvstændigt element. Den kan være rund eller oval, med et usædvanligt ornament af blomster. Tæppe og årlige afgrøder bruges til denne mulighed;

Smuk arabesque

 • mixborder Er en blandet plantning fra prydplanter. Det har ikke klare linjer og geometriske former. Designet er kendetegnet ved vilkårlige og bløde linjer.

MixBoard-ordningen

Blomster senge kan dekoreres med forskellige blomstrende kulturer til åben og lukket grund. Det kan være flerårige eller årlige. Effektivt se blomstersammensætninger af samme farve, men forskellige nuancer.

Designprocessen begynder med at vælge det rigtige materiale. Afhængig af dette og de yderligere måder at efterbehandling, og placeringen og lige farver. Det er værd at bruge dræning, da jorden også skal trække vejret.

En række blomsterbed for blomster af egne hænder: fotos af interessante løsninger

Der er mange blomsterbed. Ud over de vigtigste muligheder er det værd at bemærke og nogle flere. Du kan se dem i billeder af blomsterbed og blomsterbed. Du kan lave mange varianter med dine egne hænder.

Her er de mest almindelige sange:

 • monoklumba er lavet af planter af en farvepalet eller en sort;

Smuk farve til monoklubber

 • rock garden består af sten af ​​forskellige former i kombination med alpineplanters prydplanter. Dette skaber en efterligning af naturen i de alpine bjerge;

Volumetrisk stenhave med spor

 • kantsten er lavet i form af smalle blomsterbånd. De rammer stier og blomsterbed. Bredden af ​​grænsen kan variere mellem 10-50 cm;

Mursten grænsen

 • ring sammensætninger ramme individuelle objekter. For eksempel springvand, træer eller statuer;

Ring ensemble

 • til registrering lodrette elementer Erfarne gartnere bruger ofte en lodret blomsterbed og en blomsterhave med egne hænder. Billedet viser de mest originale ideer. Det er således muligt at dekorere et baldakin, skillevægge, skærme, vægge og buer;

Lodret konstruktion

 • urtepotte - Dette er muligheden for blomsterbed, som bruges i områder, hvor det er umuligt at arrangere sammensætningen på standard måder. Det kan være asfalteret tomter, firkanter, gårdhave eller gyder med en omslag. For at skabe det bruges en stor container med jorden, hvor landingen finder sted;

Blomsterbede fra træ

 • populær multidimensionale sammensætninger. De er skabt ved hjælp af yderligere elementer.

Multidimensionalt ensemble

Hvordan man laver en blomsterbed i landet med egne hænder til begyndere: nyttige anbefalinger

Du kan lave mange varianter af blomsterbed og blomsterbed med dine egne hænder fra improviserede materialer. Billeder af enkle og interessante design kan ses på vores hjemmeside. I dette tilfælde er det ikke nødvendigt at være specialist i landskabsdesign, du behøver kun at have fantasi og erhverve plantefrø og visse materialer.

Før du begynder at oprette et blomstersemble, skal du tage dig af sådanne øjeblikke:

 • Planter udvælges under hensyntagen til farve-, vækstbetingelser og blomstringsperioder;
 • det er vigtigt at vælge det rigtige sted. Dette websted skal beskyttes mod vind, såvel som fra sollys i varmt vejr. Det er bedre at plante planter på den vestlige eller østlige side af territoriet;
 • Der skal lægges særlig vægt på jordforberedelse. Det er bedre at bruge en blanding af bladjord med urenheder af græs og sand. Komplekse gødninger kan indføres. Området for blomsterhave skal udtages grundigt, og jorden skal løsnes. Det er bedre at installere et afløbssystem;
 • Blomsthaveets dimensioner og form skal planlægges på forhånd.

Sådan laver du en simpel blomsterbed, du kan se i videoen nedenfor:

Blomstersammensætninger udføres på basis af jorddækker. For at oprette originale designs kan du bruge usædvanlige elementer. I tilfælde vil der gå dæk, vogne, flasker, vaser og endda møbler. Også brugt er tilsyneladende ikke egnede elementer, for eksempel stubber, sko og dele af sanitetsudstyr.

Flere traditionelle materialer til hegn omfatter plast, træ, mursten, flasker, dæk eller fliser.

En anden simpel version af blomsterbedet:

Det fremtidige blomsters territorium skal rengøres af græs. I dette tilfælde er det nødvendigt at afskære laget mindst 10 cm. For at installere dræningen skal der anvendes ekspanderet ler eller grus. Derefter er området med dræning fyldt med jord. Herefter skal du vente i et par uger, indtil jorden går ned.

Arrangement af vertikale blomsterbed kræver en vis færdighed. Du kan lave en lodret konstruktion af gryder. De kan have en anden diameter, men planter skal have samme form. Disse gryder er placeret langs væggene eller i loftet. Velegnet til lodret design og mesh - rabitsa. Ikke dårligt udseende og en mur af sten. Til dannelse af vegetation på den egnede blomster som glemme-mig-nots, violer og primroser.

Desuden kan vertikale strukturer laves af gamle tønder, plastrør og flasker, trækasser og bildæk.

Her er en anden version af rabitsas design:

For information! Som den mest enkle blomsterhave er det værd at prøve en monokel. For eksempel en rosenhave. Når du vælger egnede afgrøder, skal du overveje deres kompatibilitet, dimensioner og farveområde.

Et curb band til senge. I denne artikel vil vi se på, hvordan man korrekt brug en kantsten tape, priser og anmeldelser på disse produkter, samt finde ud af hvilke arter denne indretning kan bruges til landskab design af dit websted.

Flowerbed design af egne hænder af mursten: billede af smukke varianter

Hvordan man laver en mursten med egne hænder, vil være interessant for dem, der ønsker at opbygge en solid konstruktion. Planterne er oftest tegnet rundt omkretsen i en passende form. Den enkleste mulighed - at lægge mursten i en vinkel og halv grave ned i jorden. Men murstenstrukturen er en mere interessant løsning. Blomstrengen er lagt ud i henhold til den planlagte ordning:

 • første skitse af det fremtidige design
 • grave og fyldning dræning;
 • vægge af mursten er lavet;
 • Hvis blomsterhaven er høj, skal koblingen hældes lidt indad.

Den oprindelige løsning til mursten hegn

Efter erektion er det nødvendigt at give tid til dannelse af mørtel og fastgørelse af væggene. Derefter er strukturen fyldt med jord og ligeledes tilbage til krympning. Ifølge den planlagte ordning plantes blomster og vanding.

Her er det muligt at lave et design fra en mursten:

Du kan bygge smukke blomsterbed med dine egne hænder af mursten, skifer, sten. Vægge af natursten er særligt populære. I dette tilfælde skal du vælge sten, der passer godt til hinanden. Cementopslæmningen bør ikke være for tyk.

Variant af blomsterhave nær huset

For information! De første rækker af en murstenstruktur kan ikke cementeres med cementmørtel. Dette gøres, så væsken kan strømme frit, og ingen stagnation ville danne sig.

Nuancer at skabe blomsterbede fra planker med egne hænder: foto ideer

Der er mange ideer til træblomsterbed til blomster med egne hænder. Billedet viser de mest populære muligheder. Du kan lave en simpel vagt fra brædderne til blomsterarrangement. Husk at træ skal behandles med beskyttende imprægnering inden brug.

Tabellen viser nogle muligheder:

Hvis der er egnede materialer, bliver det ikke svært at finde ud af, hvordan man laver en seng af planker.

Sådan laver du en blomsterbed af dæk selv: Billeder af usædvanlige løsninger

Til budgetmuligheder er det nødvendigt at bære senge fra bildæk. Sådanne elementer behandles fremragende. Fra dette materiale kan du lave ikke kun krummer og ikke-standardiserede blomsterpotter, men også alle slags figurer af fugle og dyr. Før du fortsætter med installationen af ​​en sådan struktur, er det nødvendigt at beregne højden af ​​strukturen.

Sådan kan du lave et smukt produkt fra et gammelt dæk:

For at vælge udformningen af ​​det fremtidige design, se på billeder af blomsterbed fra dæk og dæk.

For at arbejde med sådan usædvanligt materiale, kan du have brug for sådanne værktøjer og værktøjer:

 • Til skæring skal du have en skarp skærpet kniv. I stedet for en kniv kan du bruge en jigsave eller en hacksav;
 • For at beskytte dine hænder skal du bruge handsker
 • til mærkning skal du have kridt, sæbe eller en markør
 • Overfladebelægningen er færdig med maling. Det er bedre at anvende sammensætningen til udendørs værker;
 • Som dekorative elementer kan du bruge småsten.

Før arbejdet skal dækket renses godt, vaskes og tørres. For at skabe vaser, skal du forberede dæk med diske, der vil give sengen en solid bund. Fra dækene kan du lave blomsterbed og blomsterbed.

Flerfarvet blomsterbed

Skæringen skal udføres i overensstemmelse med den forudbestemte markering. Det er vigtigt, at dybden ikke overstiger en tredjedel af designet. Du kan skabe udseendet af produktet i form af et dyr, en fugl eller en blomst. For at danne en blomsterblad kan der laves store eller små.

Efter at klippe ud elementerne, viser dækket ud, og dets kanter er bøjet.

Tabellen viser de mest populære måder at bruge dæk på på blomsterbed:

For information! For at lave figurer fra dæk anbefales det at tage vinterdæk, da de er lettere at skære. Det er især godt, hvis beskytteren er meget slidt, sådan materiale er lettere at vise sig. Du kan bruge kridt eller en markør til at anvende et billede.

Egenskaber af senge fra plastflasker med egne hænder: fotoprojekter

Lad os se på mulighederne for hegn fra plastflasker til en blomsterbed. For at skabe sådanne designs vælges flasker efter farve og volumen. Så skal halsen skæres på et niveau, og de sidder fast i jorden. Denne metode er egnet til installation af en lav grænse.

Du kan udføre et højere design. For at gøre dette har du brug for en stråle af træ. Det er nødvendigt at fastgøre dækslet til det. I dette tilfælde er det vigtigt at beregne, at flaskerne er stramme til hinanden. Derefter skrues flaskerne ind i lågene. Det færdige element er installeret på jorden.

Hvis du gør alt pænt, vil du have et fremragende hegnet design lavet af plastflasker til blomsterbed.

Billeder af blomsterbed med dine egne hænder fra improviserede midler nær huset: andre ideer

For at arrangere de oprindelige blomsterbed og blomsterbed, kan du bruge andre materialer. Et smukt element i landskabsdesign kan blive gamle møbler. Fra en unødvendig seng får du en god snoede sammensætning. Liggestole kan dekoreres med frodig vegetation. Du kan bruge og gamle ting som et bord, en stol eller en sofa.

Ensemble af gamle stole

Som en mulighed er en gammel bil også nyttig. Det kan males i en lys farve, og på taget kan du installere en palle med jord. Det er bedre at plante klatreplanter i en beholder. Planter med lav eller snoede planter kan være i bagagerummet.

Vegetabilsk nysgerrighed

Der findes en god mulighed med cyklen. I dette tilfælde kan potten suspenderes på styret. Beholdere med blomster er også installeret på bagagerummet eller sædet. I dette tilfælde er alle metaldele malet i lyse farver.

Hvordan man laver en lodret blomsterbed med egne hænder fra improviserede midler: usædvanlige design

En vigtig fordel ved vertikale blomsterbed er, at de kan placeres selv i små områder. For at oprette dem kan du bruge billige eller endda unødvendige materialer. Der vil være stykker af rabinets, dæk, gamle spande, slanger og rørstykker.

Du kan forsøge at lave en simpel indstilling. For at gøre dette skal du have en blomsterpotte, et maske, en film, en primer og en frøplante af blomster.

Du kan lave et luksuriøst blomsterarrangement af PVC-rør. I sådanne bygninger er det muligt at dyrke ikke kun nasturtium eller petunia, men endda jordbær

Til årlige afgrøder er et lodret ensemble blomsterpotter egnet. I dette tilfælde er tankene spændt på en fast understøtning i forskudt rækkefølge

Det adskiller sig i enkelhed fra blomstrengen fra posen. Det skal hænge på et passende sted

Se flotte blomsterskærme fra rørene. Afløbsrør skal være forsynet med stik, og i varmeledningerne skal der bores huller til frøplanter

Monumental struktur af byggesten ser ud

En fremragende løsning til at placere vævede afgrøder på et gitter

Smukke lodrette kompositioner fås fra gamle møbler

For information! Til lodrette strukturer er det nødvendigt at tænke på vanding. Det er muligt at indføre en hydrogel i jorden på forhånd. Desuden er anordningen til drypvanding effektiv.

Flerårige evergreen hurtigt voksende hæk. Form en lignende indretning kan være fra træer, krøllede afgrøder og buske. Hvis du ikke ved, hvilke planter du vil plante, vil vores undersøgelse hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.

Originale blomsterbed og blomsterbed: en ordning med en beskrivelse

En vigtig faktor ved at vælge planter til blomsterhaven er farvningen af ​​deres blomsterstand. Farver bør kombineres indbyrdes og komplementere hinanden.

Baseret på det fremtidige blomsterbeds dimensioner, skal du korrekt beregne antallet af planter, deres sort, samt metoder til domstolskab. Når du vælger en plantning ordning, skal du overveje en faktor som skygge.

Ordning for layoutet

Tegn et diagram ved hjælp af farveblyanter, linjaler og markører. Diagrammerne viser sådanne detaljer:

 • nedbrydning af blomstersemble i størrelse og nuancer;
 • mærkning for enårige og flerårige
 • mærke yderligere dekorative elementer;
 • højde markering af planter.

Varianter af landingsordningen

Til kantning af blomsterhave kan du bruge stuntedgrøder. Højere planter og buske er centreret. I midten kan du plante haveroser, lilla eller jasmin.

Mellem høje og korte afgrøder kan der plantes begonier, zinnias eller hyacinter.

Vi håber, at vores anmeldelse vil gavne dig, og du vil være i stand til at skabe smukke blomsterbed og blomsterbed på dit websted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

79 − = 74