Brick, en og en halv

Størrelse og træk af mursten

En og en halv mursten - størrelsen af ​​den bestemmes af selve navnet. Dens størrelse, vægt og andre parametre er mellem enkelt og dobbelt. At alle byggematerialer er strengt standardiserede, ingen har en skygge af tvivl. Når alt kommer til alt er det umuligt at bygge et smukt, hyggeligt og vigtigst sikkert hus.

Mursten har høj styrke og lav pris, så det bruges ofte i byggeri.

Standarden findes for alle typer byggematerialer. For eksempel har mursten sin egen specielle standard kombineret med en keramisk sten. Denne sammenslutning er produceret ikke kun til funktionelle formål, men også til hovedmaterialet. Denne standard gælder for 7 lande. Han regulerer hvilke parametre mursten har - størrelse, vægt, sammensætning.

Inden for rammerne af denne GOST er der kun 2 typer mursten - hvidt, silicat og rødt. Farven er dog ikke en hyldest til indretning.

Sammensætningen af ​​hvid eller silikat mursten taler for sig selv. Silicium - i latinsk element silicium, som i det periodiske system af elementer DI Mendeleyev er nummereret 4. Silikat - dette er faktisk en flint mursten. Mængden af ​​silicium på planeten ligger i området fra 28 til 30 vægtprocent. Dette er den mest almindelige, efter ilt, element på planeten.

Typer af mursten.

Rød mursten har en sådan farve, ikke fordi den er malet i en klar farve, men fordi leret under fyringen erhverver en sådan dæmpet rød farve, som i klassifikation af kunstnere kaldes mursten.

Dette produkt er hovedsageligt fremstillet af rød og gul ler. For nylig blev der udover den såkaldte røde mursten, rose, violet og gule genstande optrådt. Disse er allerede malede indstillinger. De er dyrere end konventionelle og bruges som dekorative elementer.

På trods af at kun 2 varianter anvendes i byggeri - hvid og rød, er der faktisk mange typer mursten. De har betydelige forskelle i størrelse og vægt.

Silikat mursten er opdelt i følgende kategorier:

 1. Enkelt måles i parametre: 25 cm - længde, 12 cm - bredde, 6,5 cm - tykkelse.
 2. Størrelsen på en mursten er i følgende parametre: 25 cm - længde, 12 cm - bredde, 8,8 cm - tykkelse.
 3. Parametrene for den dobbelte version er i intervallet 25 cm - længde, 12 cm - bredde, 13,8 cm - tykkelse.

Det eneste kendetegn ved byggevarer af forskellige kategorier er bredden, det er den samme højde. Det er for denne parameter, at murstenene er forskellige. Enkelt har en højde på 65 mm, en og en halv - 88 mm, dobbelt - 138 mm.

Røde mursten har en mere kompleks klassifikation.

Dimensioner på et og et halvt teglsten.

 1. Heltids soldaten har standardparametre - 250X120X65 mm.
 2. Brick en og en halv almindelig fuld længde passer ind i dimensionerne 250X120X65 mm.
 3. Produktet "Euro" har en reduceret bredde og er repræsenteret ved parametre på 250X85X65 mm.
 4. Rød fortykket adskiller sig i de øgede dimensioner i højden og er repræsenteret ved parametre på 250X85X88 mm.
 5. Udgaven af ​​enhedens modulære enkeltstykke skal passe ind i parametrene 288X138X65 mm.
 6. Mursten rød, fortykket med vandrette hulrum passer ind i parametrene 250X120X88 mm.

Således har mursten lavet af ler meget mere dimensionelle rækker end sandsten. Det skyldes tilsyneladende, at de er mere anvendelige i byggeriet. Den samme struktur kan konstrueres helt fra den røde version, men den kan danne mange forskellige designelementer, der adskiller sig i både funktioner og udseende.

Fordele ved et og et halvt teglsten

Dette produkt har sine fordele og betydelige. Mursten giver mulighed for en væsentlig fremskyndelse af konstruktionens tempo. Dette materiale tiltrækker specialister med dens holdbarhed, pålidelighed, alsidighed. Det bruges med succes til opførelse af interne og eksterne strukturer, buer, søjler. Til vægge anvendes der normalt en hult fortykket version. I dette tilfælde er en række hulrum tilladt:

 • gennem;
 • ikke gennemgående;
 • cylindrisk;
 • orienteret vinkelret på bunden.

Alle disse luftrum gør produkterne meget nemmere, hvilket reducerer belastningen på fundamentet, samtidig med at varme- og lydisoleringen øges.

Denne mursten kombinerer 2 store og utvivlsomme egenskaber: Med sin hjælp kan du spare både materiale og tid. Denne besparelse skyldes, at den sædvanlige bærende væg er lagt i 2 rækker, og den ene vender - er suppleret. Mens en enkelt mursten er anbragt i 3 rækker, tæller ikke det modstående murværk.

Ud over at spare mursten reduceres mængden af ​​cement og andre ingredienser til mørtel automatisk.

Denne bygning har en særlig holdbarhed, frostmodstand og god lydisolering.

Der er en fejl i polutorornogo silikatprodukter - den kan ikke bruges til æglæggende ovne. Nogle mennesker, efter at have læst entusiastiske anmeldelser om silikatsten, opretter en komfur.

Dette produkt tolererer ikke høje temperaturer og begynder hurtigt at bryde ned. Der er en anden fejl - et produkt lavet af sand kan ikke bruges til fundamenter og socles. Dette skyldes vandets ætsende effekt, som ofte opløser alt, der vaskes af overfladen eller stiger fra jorden. Som et resultat dannes der korrosive salte af svovlsyre, hvilket ødelægger alle silicater.

Hvad er dimensionerne af en mursten?

Halv mursten er fortjent i stor efterspørgsel, med en lille stigning i vægt og materialeforbrug, det giver dig mulighed for at forkorte arbejdstiden. Sortimentet er repræsenteret af silicat og keramiske produkter, der er fyret, med et andet formål: fra opstilling af bærende strukturer (undtagen fundament) til facadebeklædningen. Parametre og ydeevneegenskaber er reguleret af GOST 379-69. Den gennemsnitlige pris er 13 rubler stykke.

Hovedforskellen fra standard mursten er højden. Bestemt af den nuværende GOST 1NF er 250 mm i længden, 120 - i bredde og 65 i højden. Semifluorer, betegnet 1,4 NF, varierer kun i højden - de når 88 mm. Samme standard definerer de tilladte afvigelser: maksimale længder ± 5 mm, bredde ± 4 og tykkelse ± 3. Ikke-retlinearitet af ansigterne på en sesquist sten bør ikke overstige 3 mm. Overholdelse af disse standarder giver dig mulighed for at bygge bygninger med høj nøjagtighed, det er for dem, at størrelsen af ​​strukturer beregnes.

Afhængig af de anvendte råvarer og fremstillingsindustrien er følgende skelnet:

 • Keramiske blokke skal fyres. De er værdsat for deres fremragende varmeisolerende og fugtsikre egenskaber.
 • Silikat mursten dannet af kvarts sand, lime og urenheder og undergår autoklave behandling. Denne art vinder i styrke og pris, men er meget ringere i sin modstand mod konstant udsættelse for fugt.

Den næste forskel vedrører mængden af ​​besatte tomrum. Både keramiske og silicatiske mursten med en og en halv størrelse er opdelt i faste og hule mursten. Begge sorter har den korrekte geometriske form, men i andet år kan antallet af okkuperede hulrum nå 60-70%. I praksis tages der hensyn til denne værdi sammen med produktets tæthed (som et mærke- og styrkeklasse), omfanget af sesquilat hule blokke er begrænset af deres bæreevne.

Afhængigt af fugtmotstanden og den dekorative overflade tildeles almindelig bygning og vender sesquioxider. Den anden sort er kendetegnet ved høje krav til kvalitet og ekstern æstetik, glathed af facetter og mangel på defekter. Et vigtigt kendetegn ved det modstående materiale er fugtighedsbestandighed (jo lavere er det jo bedre). Det er ønskeligt, at i sesquiale silicat mursten beregnet til udvendig efterbehandling, var dette tal ikke højere end 6-8%.

Det er vigtigt at forstå, at de grundlæggende parametre og egenskaber ikke bestemmes af størrelsen. Styrken afhænger af rumfanget og densiteten, sidstnævnte i sin tur - på sammensætningen og teknologien i produktionen. Det samme gælder frostmodstand og fugtabsorption. Den eneste karakteristika, der bestemmes af teglens størrelse, er vægten, men det afhænger også af antallet af huller i produktet og varierer fra 3,9 til 5 kg.

Fordele ved et og et halvt teglsten

Hovedårsagen til efterspørgslen er de fremskyndede frister for lerværker. Den brede sidekant gør det muligt at reducere konstruktionstiden med en tredjedel og redde løsningen. Til sammenligning: 1 m 3 med en og en halv murværk indbefatter 378 stk., Standard single one - 512. Samtidig forbedres styrken og varmeisoleringskvaliteten af ​​den opførte bygning kun på grund af murværkets fortykkede størrelse.

Den anden fordel er de lavere omkostninger ved dette produkt, især til hule produkter. Dette forklares let: mindre råmateriale til fremstilling og accelereret autoklaveringsproces, tørring eller kalcinering. Mange producenter producerer det til en pris med en ubetydelig forskel med en enkelt. Undtagelsen er de dyre teksturerede og relief-modstående materialer.

En anden ubestridt fordel ved sesquilat hule blokke er en reduktion i belastningen på fundamentet. God varmisoleringsevne viser den modstående silikat mursten, det anbefales at købe om nødvendigt forvarmning af facaden. Udvendige vægge fra den har usædvanligt positiv feedback både i udseende og med hensyn til pålidelighed. Det optimale mærke af styrke til en sesquial størrelse er M150.

Anslået materialemængde

Hegnene omkring de private og kommunale ejendele er ikke kun beskyttende.

Murstenlægning er en lang, tidskrævende og ansvarlig proces, erfarne bygherrer.

Erfarne bygherrer ved, hvad søm ripping er. Det samme som hvem.

Hvad er bedre skum beton eller luftbeton?

Anvendelse af DSP'er i konstruktion

Mursten

Mursten er en kunstig sten af ​​størrelsen 250x120x88 mm., Fremstillet af mineralske materialer. Har den rigtige form og har egenskaberne for frostmodstand, styrke og vandmodstand. Dets brug i byggeriet gør det muligt at spare materielle og tidsmæssige ressourcer, hvilket resulterer i en positiv økonomisk effekt.

Halvhalvtalet hedder, fordi det er mere standard.

På grund af sin større størrelse har den mange fordele, hvoraf hovedparten er:

 • besparelser på grund af det faktum, at du skal bruge mindre løsning;
 • acceleration af byggeprocessen.

Det kan være en bygning eller overfor mursten.

Facing har flere varianter af laterale ansigter:

Det er også muligt at vælge en eller en kombination af farver til specifikke formål.

Der er en og en halv mursten, og der er tømmer. I sidstnævnte form vil vi dvæle mere detaljeret.

Tomt tilsættes for at reducere brugen af ​​råmaterialer under fremstillingen, de besidder ca. 30% af det samlede volumen.

Imidlertid er alt tænkt på en sådan måde, at en og en halv mursten kan modstå den størst mulige belastning på trods af tomrummets tilstedeværelse.

Hele har større styrke i forhold til huler. Men prisen er højere. På den anden side bevarer en halvanden halvdel med hulrum bedre varme i lokalerne på grund af tilstedeværelsen af ​​luft inde i væggen.

Derfor, hvis du har brug for at reducere omkostningerne ved at bygge en bygning og fremskynde processen med at opføre vægge, er en måde at nå disse mål på brugen af ​​mursten. På grund af de øgede dimensioner på 250x120x88 mm opnås der betydelige tidsbesparelser og penge.

Del med venner

Alle rettigheder forbeholdes, 14+

Kopiering af webstedsmaterialer er kun mulig, hvis du installerer et aktivt link til vores hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 80 = 83