Cotoneaster foto

Fantastisk ide til en hække uden unødvendige problemer - cotoneaster skinner

Den cotoneaster tilhører en værdifuld genus af dekorative buske, der er udbredt i arrangement af haver og parker. Hækningen fra den strålende cotoneaster var mest spredt på grund af sin uhøjtidelige sort, langsom vækst og en tæt grøn krone, som er godt hærdelig. I foråret og sommeren trives planten med et frodigt og tæt blad af en mørkegrøn nuance, der falder af om vinteren. Efteråret maler cotoneasten med de lyseste farver - gul og orange, rød og burgunder. Sådan en hække ser altid spektakulær og usædvanlig ud!

Cotoneous shining - egenskaber og beskrivelse af sorten

Cotoneaster tilhører Rosaceae-familienes buskede planter. Hans oprindelige geografi er ret stor - det er Nordkina, Centralasien, Østsibirien og Altai. Derfor er han uhøjtidelig, skygge-tolerant og frostbestandig, han er ikke bange for gaset byluft og støv. Busken vokser lige, men langsomt, i højden kan nå 1,7-2 meter.

Cotoneasten er en langlever, på et sted kan en buske vokse over 50 år.

Beskrivelse af sorten Cotoneutrous skinnende:

 1. Løv. Pladen er enkel, lille, tæt, glat, mørkegrøn i farven, dens form er oval og langstrakt. Efterårsløv falder, men der er også stedsegrønne sorter.
 2. Blomster. Blomstrer fra slutningen af ​​maj til slutningen af ​​juni, blomsterblomsterne er små i størrelse, bløde lyserøde og har en behagelig lugt. På baggrund af saftig grønne blade ser blomsterne raffinerede og smukke ud.
 3. Frugt. Busken frugter fra det fjerde år af livet, frugterne modner i september. Cotoneaster frugterne glansede bær med sfærisk form og sort farve uden nogen særlig smag, nogle bruger dem til medicinske formål.

Når man beslutter sig for at skabe en hække på dit websted, kan en skinnende cotoneaster her ikke efterlades uden opmærksomhed. Dens tætte løv ser ud som en solid væg, der passer til ethvert landskab og er attraktivt til enhver tid på året.

Fordele og ulemper ved cotoneaster til hække

Billederne af hække fra cotoneasten er strålende interessante og originale, de tiltrækker visninger. De cotoneastered have og haveområder, indrammede blomsterbed og græsplæner, design multi-level landskaber kompositioner. Han er plantet langs haven stier og kantsten, tilladt på hegn og hegn. Hedningen fra cotoneaster ser smukke, harmoniske, lyse og pæne ud! På en solid grøn baggrund vil ethvert højt og lavt træ med succes blive placeret, en blomsterbed, en dam, en rockery eller et alpintræ vil se ud.

Fordele ved en cotoneaster strålende i form af en hæk:

 1. Udseende. Skønhed og succulens af en hæk fra cotoneaster skinner er den største fordel, at gartnere i alle lande værdsætter.
 2. Vækstforhold. Den cotoneaster kaster rod på enhver jord, er ikke bange for tørke og overskydende fugtighed, er modstandsdygtig over for frost og vind, tolererer let bymæssige levevilkår.
 3. Krav. Busken er velegnet til svære klimatiske forhold, er ikke bange for skygge, vokser på stenede og fattige jordarter, samtidig med at der opretholdes høje dekorative egenskaber.
 4. Egenskaber af pleje. Anlægget er velindrettet på enhver terræn, cotoneasten er ikke krævende at forlade, vanding og fodring. Den eneste nuance er behovet for regelmæssig dekorativ beskæring af grene. Kun under forudsætning af systematisk opskæring af hækken, vil du glæde dig over den ideelle form og velplejede.
 5. Sygdomme og skadedyr Tidligt i foråret med forebyggende formål behandles cotoneasten med insekticider. Planten er tilbøjelig til svampesygdomme, de nødvendige foranstaltninger er behandling af buske og jord med fungicider, presserende beskæring og brænding af berørte grene.

Ved hjælp af saks, kan cotoneaster scrubs få enhver form og kontur, men de mest populære er trapezoid, rektangel og bold. En gruppe buske kan kombineres sammen og skabe en usædvanlig grøn figur fra dem.

Plantning og pleje af cotoneasten som hæk

Tidspunktet for at plante en hæk er afhængig af kimplanterne. Med åbne rhizomer er den optimale forår eller efterår perioden marts og april, eller september og november. Hvis der anvendes planter med et lukket rodsystem, er tiden for deres plantning ikke begrænset - fra det tidlige forår til det dybe efterår, så at buskene om vinteren lykkedes at slå sig ned og vokse stærkere.

Sådan plantes en cotoneaster til en hedgerow:

 • høje og tynde hegn kræver en enkelt rækkeplantning på mindst tre plantager pr. løbende landmængde, den gennemsnitlige højde af busk er 1-1,5 meter;
 • Ordningen med at plante cotoneasten til en hække med lav højde er 4-5 buske pr. løbende meter, plantet i to rækker i forskudt rækkefølge, skiftevis gennem 40 eller 50 cm, tre rækker anbefales ikke.

Pleje af hedgerow fra cotoneaster vil ikke være svært. Yderligere vanding er kun nødvendig i varmt og tørt vejr. For at forbedre rodpusten kræver planterne ukrudt og løsning, som et alternativ - mulching jorden omkring bagagerummet. Hvis vinterperioden er kendetegnet ved alvorlige frost, anbefales det at dække cotoneasterens hegn med tørre blade, nåletræer eller burlap for den første vinter.

Plantning cotoneaster til hække - faser:

 1. Plantning pits under roden er udgravet ca. 2 bajonet bajonetter - en dybde på 50 til 70 cm og samme bredde.
 2. Bunden af ​​hulen under roden er hældt grus eller udvidet ler til kvalitetsdræning af jorden.
 3. Busken vokser med succes på forskellige jordarter, men den ideelle sammensætning er 2 dele jord og sand, 1 del tørv.
 4. Hvis det ønskes, kan du tilføje kompost til jorden, gødning kan ikke laves.
 5. Planterne er plantet i henhold til den valgte ordning, først har de brug for tilstrækkelig vanding.

Dannelse af en hæk fra cotoneasten af ​​strålende

Væksthastigheden og kvaliteten af ​​løv, tæthed og densitet af grene af cotoneaster skinnende giver dig mulighed for med succes at eksperimentere med det med forskellige former, konturer og variationer. Vær ikke bange for at prøve din hånd på havenes rolle - det er interessant, nemt og sjovt!

Regler for skæring af en hæk fra en cotoneaster strålende:

 • Arbejde med dannelsen af ​​en hæk er lavet af børste cutter eller tapisserier saks;
 • Kronens dannelse begynder, når bushen når en højde på 50-60 cm, det er ca. to års planteliv;
 • I det tidlige forår, før beskæring af nyrerne, bør der udføres omhyggelig hygiejnebeskæring;
 • først er skoven skåret ovenfra, dette giver et skub for bedre vækst af laterale skud;
 • unge grene skæres ikke mere end 1/3 af deres længde;
 • Efterårsplanter er ikke afskåret til vinteren;
 • Den optimale periodicitet af en frisure - fra 2 op til 3 gange i et år;
 • årligt forhøjes buskernes højde med 5-8 cm, indtil hegnet når den ønskede højde;
 • En kompleks kontur skæres af strakte reb eller ved hjælp af en skabelon lavet af træstænger.

Den cotoneaster skinner som en hæk er traditionelt plantet på det offentlige byområde - tæt på administrative bygninger, kulturelle og sociale institutioner. Det bruges med succes til plantning i skråninger og skråninger, dets stærke rodsystem tillader ikke sammenbrud og udslip af jord. Det bruges ofte til gradvis dekoration af landskabet og som et pryd af blomsterbed. En række muligheder og løsninger, og anlægget er en - en berømt og overkommelig cotoneaster!

Dummer's cotoneaster: fotos, plantning og pleje

For enhver, der planlægger at etablere i deres område eller foran huset græsplæne og vil købe frø af græs til at meddele, at det har en dramatisk alternativ - enestående i mange henseender plante Cotoneaster Dammer. Utvivlsomt, smaragd-grønne græs - det er smukt, men på en måde almindelig og generende, fordi at det ikke er blevet gul i varmen, det skal vandes hver dag, og ikke at ødelægge udsigten over plænen uhensigtsmæssigt tilgroede ører regelmæssigt klippet. Dummer's cotoneaster kræver ikke sådan besvær. Når han er plantet, vil han glæde sin mester med smarte grønne i mange år. Derudover kan den bruges ikke kun til græsplæner, men også til skabelse af eviggrønne levende grænser, hække, som dæk naturmateriale, der dækker alle usammenlignende steder på stedet. Vi foreslår at du bliver bekendt med de særlige forhold ved dyrkning, pleje, reproduktion af denne fantastiske plante samt nogle af dets sorter.

Dummer's cotone tilhører rosaceous og tilhører familien af ​​pink, det vil sige, det er en slægtning til alle kendte æbletræer, hindbær, jordbær. Den har mange sorter, hvoraf den ene er ret lille, ikke højere end 7-10 cm, andre lidt højere, op til 60-90, den tredje næsten gigant, der vokser op til en og en halv meter. Rotsystemet for alle Dummers fætre er en forgrenet, der består af snesevis af tynde rotter. Blade er ikke store, op til 2, mindre end 2,5 cm i længden, enten ægformede med helt lige kanter eller har en lille hak og en klar vene ved apexen, der deler bladet i halvdelen. Farven på bladene om sommeren er rig grøn, og i efteråret alle skygger af crimson. Meget smukke blomster Dummer's cotoneaster. Billedet viser tydeligt det. Blomstringsperioden er i maj-juni. Den er lille (op til en centimeter i diameter), men de duftende blomster har fem kronblade af hvid eller lyserød farve og mange stammer, der krone de lilla knopper. Blomster åbnes i bihulerne i folderne og kan vokse alene eller 2-3. Men den mest spektakulære i cotoneasterfrugten, der ligner en generøst spredt koralperler op til 7 mm i diameter. På grenene forbliver de indtil foråret.

Cotoneaster Dammer kom til Europa fra de centrale regioner i Kina, hvor hans vilde krat effektivt entwine stenen klipper, trail over bjergsiderne og bakker, stigende over havoverfladen til en højde af 4 km. I europæiske haver er det dyrket siden begyndelsen af ​​forrige århundrede. I en så lang periode blev mange sorter dyrket, som er velegnede til dyrkning i Mellemzonen i Rusland og dets nordlige regioner. Cotoneaster kan kaldes en af ​​de mest ikke-kontroversielle dekorative kulturer. Jorden passer ham næsten alle, han kræver ikke vanding, han er stabil mod frost og tørke, atmosfærens forurening påvirker ikke hans vitalitet, men lever omkring 50 år.

Brug Dummer's fætter i landskabsdesign

For at give en smuk udsigt til din have kan denne vidunderlige plante bruges på forskellige måder afhængigt af sorten. For eksempel passer Dammera Major dværg cotoneo ideelt som en bundbeklædning. Det vokser med et storslået tæppe, som er bekvemt at dekorere de afdækkede grunde, kompostkasser, steder, der ikke gør sig til andre former for havearbejde. Også denne og andre dværg sorter er gode til at dekorere skråninger, rockeries og rockhaver, og klatring stenmurene, de kan give et oprindeligt udseende til alle bygninger.

Lavvoksede sorter, for eksempel Dummer's cotone Eicholz, hvis højde kan nå en meter, er bedst egnet til at skabe levende farverige grænser og hække. De plantes også som et centralt element i plantepræparater.

Særlige træk ved udbredelse af frø

Effektive og originale frugter, som fra begyndelsen af ​​september og til foråret er tilfredse med Dummers fætter. Billedet viser, hvordan de ser om vinteren på sne. Hver bær kan have 4 eller 5 frø. Reproduktion af denne slags cotoneaster med frø er ikke den bedste mulighed, men det praktiseres ganske ofte. Det menes, at dette er, hvordan anlægget bedst kan tilpasse sig forholdene for hvert websted. Den største vanskelighed for gartnere er en lav, kun 20% spiring af frø. En anden af ​​deres egenskaber er ujævn stratificering. Det vil sige, at nogle frø, der er sådd i efteråret, kan stige til næste forår, mens andre vil "sove9raquo; i jorden i endnu et år. Derfor, hvor du såede, men ikke gik til cotoneasten, et andet år planter de ikke noget andet.

Reproduktionen af ​​Dummer cotoneaster med frø er som følger: i efteråret opsamles modne bær, frøene vaskes af papirmassen og gennemblødes i koldt vand. Efter ca. 30 minutter vil alle de substandard komme op, og i bunden vil der være frø, der kan give liv til nye planter. Så kan du gå på to måder:

1. Saml de årlige frø, sæt dem i kasser med havejord, sand og tørv (1: 1: 1) og lad den være ved 0-7 ° C i op til 9 måneder. Jorden skal altid være lidt fugtig. Emerged skud dækker fra træk og direkte sol, er moderat og meget omhyggeligt vandet. Frøplanter med 3-4 blade plantes i åben grund i begyndelsen af ​​efteråret eller om foråret.

2. I efteråret er frøene adskilt fra papirmassen, vasket og sået straks ind i det åbne jord til en dybde på 4 cm, vandet, gør dem til et hus som en lille fyr for at beskytte mod den solrige sol. Frøplanter kan forekomme inden for 2 år fra såningens tidspunkt.

Dummer's cotoneaster, plantet selv med en enkelt prøve, kan snart optage en radius på flere meter. Denne plante vokser ikke bare, den forøger sig selv, fordi kvistene, der rører jorden, er perfekt forankret. Sådanne "talents9raquo; viser hovedsageligt dværg sorter, for eksempel Major, Cardinal. Mellemstore sorter, såsom Dummera Cotone Coral Beauty, Stockholm, kan også rodde uafhængigt, men det er mere hensigtsmæssigt at forplante dem ved stiklinger. Egnet ung grøn eller allerede lignified, men sunde og stærke nok skud. Grønne stilke høstes midt om sommeren og skærer dem så længe, ​​at mindst 2 internoder forbliver. For større effektivitet placeres de tilberedte petioler i rodfæremidlet (ifølge instruktionerne) og plantes i stipendiaterne (ikke film). Jorden for dem skal bestå af humus, havejord og sand. På toppen af ​​at hælde mere sand et lag på ca. 5-7 cm, fugt. Petioles er placeret i en vinkel i sandet, men så at deres ender rører jorden. Når de er velrotede, transplanteres de ind i haven.

Hvis du ikke kan forberede grønne stiklinger, kan du prøve med lignified. For at gøre dette, klippe skuddene i sene efterår eller tidlige vinter, læg dem i sandet og sænk dem i kælderen. I forårskuddene er der lavet ca. 25-30 cm lange af skud. Den videre proces er den samme som med sommerfuger.

Næsten ikke forårsager problemer for hans ejere Demmer's fætter. Plantning og omsorg for det er meget simpelt. Som allerede nævnt ovenfor kan den plantes på enhver jord på steder, hvor andre planter er vanskelige. Men for at gøre cotoneasten vokse frodig og smuk, er det ønskeligt at observere flere krav. Så han kan lide solen, men han føler sig godt i penumbraen. Optimal timing for plantning i åbent terræn - begyndelsen af ​​foråret, indtil knopperne blomstrede, eller i anden halvdel af efteråret indtil frosten. Hvis du planlægger at oprette en hæk af Cotoneaster, helst i jorden, hvor det vil pryde haven, og køre pinde til at trække i snoren, og allerede på det at grave en rende dybde på op til 70 og bredder op til 50 cm. Buske i hendes sted i en afstand af 35-45 cm ét fra en anden, fyld den med jord, som skal komprimeres og vandes. På trods af at Cotoneaster ikke er krævende at jord, er det bedst at landing i pitten var en blanding af sand en stor flod, græstørv af jord og tørv.

Cotoneaster Dammer - en sand perle for dem, der ikke kan lide at rode med grønne pedantisk kæledyr eller alvorligt begrænset i tid, fordi hele sig af dette anlæg er beskæres i det tidlige forår syge og svage skud og kunstvanding i særligt varme dage, men ikke mere end 2 3 gange om måneden. Hvis du ønsker at producere kunst haircut Cotoneaster buske, for eksempel, når du opretter hække. Du kan også fodre planten for at gøre den særlig smuk, frodig og længere blomstrer. Til gødning er egnede kompost- og komplekse gødninger, som indføres i jorden om foråret. Nogle gartnere rådes til at gøre gødning og sommer, ved hjælp af organisk - kylling gødning eller gylle. Den cotoneaster vokser så tæt tæppe, at det ikke giver en chance for at bryde igennem til ukrudtet. Derfor er ukrudtsbekæmpelse som regel ikke påkrævet.

Generelt bliver Dommers cotoneaster næsten ikke syg, men nogle gange kan det påvirkes af fusariose. I sådanne tilfælde behandles planterne med fungicider, og hvis læsionen er for stærk, ødelægges de syge buske. Af skadedyr for cousier er æbletrælus, scutellum, blomfisksavler, cotoneøse kvaler farlige. Den syge plante bliver mindre attraktiv, bladene rynker, bliver gule, falder af. At bekæmpe skadedyr bruger insekticider.

Cigaret Dummera Coral Skønhed

Dette er en af ​​de mest populære sorter. De trak den tilbage i 1967 i Holland. Udadtil er det en frodig busk op til 60 cm høj, med tynde dugedråber, der kryber langs jorden, der er i stand til perfekt rodfæstet. Sort Coral Beauty er usædvanligt dekorativ. Om sommeren er elliptiske blade med en klar midteråre mættet grønt. Ved midten af ​​september bliver de burgunder, rød-violet, lilla. Blomstrer denne sort i midten af ​​foråret. Dens blomster dækker tykt grenene og skaber et usædvanligt malerisk duftende tæppe. Sorten er frostbestandig, egnet til dyrkning i den centrale del af Rusland.

Dette er en af ​​de korteste sorter. Dens højde buske sjældent når op på 15 cm, som regel den stiger over jorden kun 7-10 cm. Af de krummer og blade er små, ovale og nåede en længde på 1-2 cm. I sommeren de har en smuk grøn farve i efteråret, er lyse orange og lilla . Blomsterne i Majorens cotette er hvide, de blomstrer i slutningen af ​​foråret og varer til midten af ​​juni. Bærene er lysrøde. Denne sort vokser på enhver jord, herunder sand og stenet, frostbestandigt, ikke særlig krævende på fugt. Han har brug for vanding kun i ekstrem varme.

Ehichholz cotoneaster

Dette er en af ​​de relativt høje sorter, hvis buske er strakt til en højde på 1 meter. Men dets grene kan også spredes langs jorden. Cemilery Dummer Eichholz er perfekt til alpine dias og klippehaver, der skaber forskellige kompositioner, hække. Blade er små, mættede om sommeren om sommeren, rød og orange om efteråret. Blomsterne er placeret i bladernes aksler og vokser en efter en. De blomstrer i anden halvdel af foråret. Frugterne af Eilholz's cotoneaster er lidt aflange, orange og røde. Denne sort kan lide solrige områder, det er ubehageligt for fugt, det tolererer en forurenet atmosfære roligt, men i svære vintre kræver det nemt at huse med lapnik.

Dammera cotoneaster er typen Skogholm

Det er præget af hurtig vækst i skud. Hvis de øvrige medlemmer af arten har en årlig vækst på mindre end 10-15 cm, og i nogle tilfælde kun 7 cm, glæder Skogholms kusine Dummers fætter sine ejere ved at øge op til 1 meter i vækstsæsonen. Det adskiller sig fra dets "fellow9raquo; han og højere vækst. Buskene af denne sort kan nå op til 1,5 meter højde. Imidlertid formår dets skud også at sprede sig langs jorden og hurtigt danne frodige tæpper. Blade Cotylol cotoneperch lille, op til 2 cm i længden, stedsegrønne, hvide blomster, blomstre i slutningen af ​​foråret, frugterne er meget spektakulære, purpurrøde. Denne sort er en af ​​de få buske, der gør en skygge. Til jorden, er han som andre cotonebere ubehagelige, tolererer perfekt vintrene i Moskva-regionen.

Den cotoneaster er skinnende - en busk, der kan lide at blive skåret

I landskabsdesign er kulturer meget værdsat, som kan drejes ved hjælp af hårklipp i fantastiske figurer. Cotoneaster er strålende - en kultur der er ideel til at skabe hække. Planten har små blade med smuk form, det er let at buske efter skæring, danner meget dekorative bær af rød eller sortblå farve, som tykt dækker planten. Se på billedet af landskabet figurer fra cotoneaster - ikke rive dine øjne! I denne artikel - alt om planten af ​​cotoneaster, aktiviteter til pleje af kultur, foranstaltninger til bekæmpelse af skadedyr.

Plantning af cotoneaster: subtiliteter og hemmeligheder

For at starte transplantation og plantning er cotoneaster bedst om foråret, du skal vælge en tid, hvor jorden allerede har optøet, og nyrerne ikke begyndte at opløses. Alle cotoneasters tolererer let fjedertransplantationen. Efteråret er velegnet til plantning af cotoneaster skinnende og sorte bær - det udføres efter efterårets blade, men det er værd at forsøge at færdiggøre plantningsarbejdet før den første frost.

Hvis buske plantes til dyrkning hæk, først udgrave en grøft dybde på 35 til 70 cm, en bredde på 0,5 m. For at passe buske gennemføres strengt i en lige linie på midten af ​​renden trække snoren.

Til jordens sammensætning er planten undemanding, men for at forhindre akkumulering af vand ved rødderne er det nødvendigt at arrangere pålidelig dræning. I bunden af ​​skyttegrave dækket af udvidet ler, brudt mursten eller en blanding af groft sand med grus. For bedre forankring busk skyttegrav kan fyldes med frisk jord bestående af tørv, humus, sand og græstørv jord i forholdet 1: 1: 1: 2. Det er nyttigt at tilføje op til 0,3 kg kalk til jorden.

Ved plantning af cotoneaster er det nødvendigt at modstå mellem planter fra 0,5 m.

Vigtigt! Træng ikke ind i rodhalsen, du skal nøje følge plantens lodrette position i pit.

Cotoneaster er strålende: vi sørger for den rette pleje af planten

Pleje af kusinen er let nok - vanding af planten sker under plantningen, resten af ​​tiden kan planten gå uden vand i lang tid. Det største problem for busken er overløb, så det er bedre at undgå for høj fugtighed. I en særlig varm sommertid for 1 busk til vanding nok 5-7 spande vand 1 gang i 2 uger.

Resten af ​​plejen for afgrøden omfatter fjernelse af ukrudt, hvilket skal gøres rettidigt og forhindrer dannelsen af ​​frø på vegetarisk vegetation. Det er nyttigt at jævnligt løsne jorden under buske, men det skal du gøre omhyggeligt for ikke at skade rodsystemet.

I varmt vejr skal planten blive bruser, skylder støv fra bladene. Når en kusine vokser i form af en snoet hæk, er et meget vigtigt element skæring af kronen.

Der er flere former for beskæring cotoneaster. Det er tilladt at foretage sanitær beskæring efter behov.

 1. Foryngende beskæring - foregår om foråret.
 2. Formning beskæring er en radikal skæring af cotoneaster buske for at skabe landskabs kompositioner. Sådan beskæring udføres i det tidlige forår.

Cotoneaster: hvordan man formerer planten korrekt

Cotoneaster kan plantes ved stiklinger, stiklinger og opdeling af voksne buske, og desuden - ved såning af frø. Men metoden til plantemultiplikation med frø anvendes sjældent, da frø har en lav spirende faktor. Til frøudspredning er en forudgående stratificering nødvendig. Vegetative reproduktionsmetoder er meget mere effektive, der udføres i foråret.

Tip! Til rooting af cotoneaster kan stiklinger, der er forblevet fra foråret beskæringen af ​​buske under dannelsen af ​​kronen, kan anvendes.

Rotning af stiklinger udføres under drivhusforhold med indledende behandling af plantematerialet med væksthormoner. Unge planter er klar til en transplantation i det åbne område næste forår.

Opdeling af en busk kan kun udføres ved opnåelse af en plante af moden alder. Operationen udføres i foråret, det er tilrådeligt at have tid til at opdele planterne før begyndelsen af ​​sap flowet. Når man deler en busk, skal man bruge et skarpt sterilt instrument, sårfladerne skal behandles med trækul eller havevoks.

Sygdomme og skadedyr af cotoneaster

At tale om sygdom og tilskadekomst Cotoneaster planteskadegørere, er det værd at bemærke den høje plante immunitet over for sygdomme, men sjældent på buskene kan ses bladlus, spindemider og skjoldlus. Bladene på cotoneasteren krøllede, og de unge skud blødede? Det er sådan, planten ser efter bladlusinvasionen. Det er nødvendigt at bekæmpe skadedyr ved hjælp af særlige systemiske stoffer.

Infektion med en edderkoppemide er let at bestemme ved udseende af en tynd væv på bagsiden af ​​bladene, men udseendet af en web indikerer en betydelig grad af infektion. Tippen aktiveres under intens varme i tør luft, så det er nyttigt at sprøjte planter oftere på bladene med vand. For at slippe af edderkoppen vil mider hjælpe sådanne stoffer som: "Fitoverm"; "Aktellik"; Neoron.

Efter blomstringen er færdig, kan en mølle angribe cotoneasten, dette skadedyr kan i høj grad reducere frugtdannelsen. Det er nødvendigt at udføre behandling fra muldvarp straks, så snart skadedyret er blevet detekteret. Carbofos eller hornet er en god løsning. Behandlingen gentages 2 til 3 gange med et interval mellem sprøjtninger på 2 uger.

Oftere end andre infektioner angriber cotoneaster buskene fusariose - en svampesygdom, som spredes hurtigt over en sund plante, hvilket forårsager hurtig visning og total død. Behandling - behandling med fungicider, ømme områder skal tidligere skæres til et sundt væv.

Cotoneaster - en ideel hække

Busken er ideel til at skabe figurerede hække, der er særligt dekorative under modning af bær. Billedet viser, hvordan de røde bær tæt dækker buske (almindelig cotoneaster, K. Dummer, C. presset). Dekorativt udseende hegn fra cotoneaster chernolplnogo (sort og blå bær). For nylig er mange sorter af cotoneaster med blomstrede blade (gul med grønne pletter af løv) udskilt.

Levende hække fra cotoneasten er hurtigt dannet i foruddefinerede former, bliver næsten ikke syge og tjener som et pryd af noget landskab.

Busser af cotoneaster i form af en hække bruges til zoneinddeling af territoriet, understreger de blomstrende geometriske former, der rammer stierne. Planten vokser meget hurtigt for at opretholde en skarp form af busken. Du bør udføre hårklippning regelmæssigt, oftere end en gang om sommeren. Shoty buske af cotoneaster ser sjusket og sløvt ud.

Forskellige typer cotoneaster danner bær på forskellige aldre. Under alle omstændigheder vil en fuldfjendtlig hække med modne bær være dekorative ikke mindre end 5 år efter landing af unge cotoneaster buske i det åbne område.

Plantning cotoneaster skinnende: video

Cotoneaster strålende i landskabsdesign: foto

 • Honeysuckle spiselige (Turchaninov): plantning, pleje og reproduktion
 • Derbennik - blomster-seks-blomst i haven. Foto af arter med beskrivelse
 • Dyrkning af actinidia colomict i Moskva-regionen: træk ved plantning, det grundlæggende ved pleje af busk og gødning
 • Sådan drænes stedet for overskydende fugt: typer af systemer og deres valg

Opmærksomhedskonkurrence for vores abonnenter!

Vi spiller 10 sæt automatisk vanding "Gardena"

Så en gang om ugen sender vi en fordøjelse med de mest populære artikler.

* Du kan til enhver tid afmelde dig fra dette nyhedsbrev

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 + 1 =