Kizil billeder

Berry buske: vokser en huggtræ i landet. Hemmeligheder til at plante og pleje korn til godt udbytte (foto)

Berry buske dyrkes i haven sammen med frugttræer. Blandt dem kan du finde en plante med rød sød og sur frugt - cornelian.

Det er længe blevet dyrket i vores breddegrader.

Dogwood refererer til frostresistente arter, med passende pleje giver en rigelig høst. Form planten kan være i form af et træ eller busk.

Mange gartnere dyrker hunde, som en prydplante. Han tolererer godt haircut og beskæring.

Corn Growing: En beskrivelse af busk og fotos

Dogwood er en uhøjtidelig busk, der kan vokse både på solrige områder og i skyggen. Planten tolereres godt af tørke og frost. Selv i et barsk klima dør det perfekt ved temperaturer ned til -40 grader. Til betingelserne for voksende hundewood er undemanding. Det vokser godt på alle jordarter, men foretrækker let, frugtbart, godt drænet jord. Højden af ​​busk kan nå 5 meter. Planten tolererer beskæringsbrønden, den kan dyrkes som et træ.

Blomstrende cornel kommer tidligere end andre frugt- og bærafgrøder. Så snart luftens temperatur opvarmer op til 5-10 grader, dækkes bushen med lyse gule blomster. Varigheden af ​​blomstringen er op til to uger.

Pollination af planter sker på bekostning af bier, som anbefales at blive tiltrukket af haven. For at gøre dette kan du plante blomster med en tidlig blomstringsperiode eller sprøjte cornelian sukkeropløsningen. Udbyttet påvirkes af antallet af træer i plottet. For god bestøvning skal der plantes flere planter.

Den første høst modner i sensommeren. Bærens form og farve afhænger af sorten. Frugter er lyserøde, gule og røde. Bær af en cornel er sated med nyttige stoffer, har antiinflammatorisk, diuretisk og koleretisk virkning.

Hjortræets rodsystem er kraftigt, det ligger til en dybde på 1 meter. De vigtigste rødder er placeret på et niveau på 50 cm fra jorden.

Du kan dyrke cornelian på et hvilket som helst sted. Det er oftest placeret langs hegnet. For at opnå en god høst plantes planten i åbne solområder.

Landingsstedet kan være tilbøjelig. I naturen vokser busken godt på bakkerne i bakkerne. Orient frøplanterne mod syd eller sydvest. Den eneste betingelse for plantning er at undgå skumle områder, dogwood tolererer ikke høj grundvands forekomst.

At plante en hugget begynder i foråret eller sommeren. Efterårplantning er tilladt, men senest 20 dage før frostbegyndelsen. På dette tidspunkt klarer planten sig godt og vokser op om foråret.

Plantehuller er store op til 1 meter dybe og 80 cm brede. Jordbunden til plantning af cornel blandes med organiske og mineralske gødninger. For at gøre dette skal du bruge en god kompost og humus, som hældes på bunden af ​​pit. Frøplanter er plantet, spredt ud rødder og falder i søvn med det resterende jord. I dette tilfælde skal rodhalsen uddybes 2-3 cm i jorden.

Jordkomposition til plantning:

• humus eller kompost - 1 spand;

• ammoniumnitrat - 50 g;

Efter plantning af hundefrøplante er det godt vandet og mulket jorden rundt om planten. Rejeskud skal skæres til 1/3 længde, for ikke at overbelaste det unge træ.

Hvordan vælger man den rigtige frøplante til at plante en huggtræ?

Til plantning af kimplanter vælges ikke ældre end to år. Ved køb er det nødvendigt at være opmærksom på en tilstand af et rodsystem af en cornel, der er synlig på et billede:

1. Rødder skal være sunde, uden tydelige tegn på sygdom.

2. Det er bedre at vælge frøplanter, hvis rodsystem har grene. Den optimale rodlængde er 30 cm.

3. Rizomer skal være moderat fugtige, uden tørre, forvitrede steder.

4. Tilstanden af ​​grenene og cortexen skal være tilfredsstillende, uden krøller og skruer.

5. Frøplanterne skal være i live: barken på klippet er grøn, men ikke brun.

Inden transporten af ​​frøplanterne til plantningsstedet er det nødvendigt at indpakke rodsystemet med en fugtig klud. Hvis mæslingerne er meget tørre, skal de gennemblødes i en spand vand. Lad afløvningen i denne tilstand ikke være mere end to dage.

Hvordan gemmer du en frøplante i lang tid? Hvis der ikke er nogen måde at straks starte med at plante en huggtræ, så skal du redde plantematerialet.

• Frøplanterne er begravet i små riller ved en hældning.

• Rhizomet og halvdelen af ​​planten skal være dækket af jorden.

• Opbevar busken i højst en måned, i en fugtig jord.

Før plantning skal du kontrollere rotsystemet, fjerne de ødelagte grene, trimme frøplanten.

Vi tager os af hundetræet korrekt

Kompetent pleje af anlægget giver dig mulighed for at få gode høstår hvert år. Tidlig subcortex, beskæring, vanding og jordbehandling - disse er de vigtigste punkter for pasning af en huggtræ.

Tidligt om foråret indføres ordren i haven, bortskaffes affald og løst jord under buskene. Derefter er det godt mulket med et tykt lag af organisk materiale. I løbet af hele sæsonen er det nødvendigt at udrydde ukrudtet regelmæssigt og tilsæt mulchmateriale.

Hjortræets rodsystem er overfladisk, så planten absorberer fugt fra regnen meget godt. Men i tørsæsonen er det bedre at vande planten og ikke tillade tørring af rødderne. Vanding udføres i forberedte furer, der gøres omkring planten. I løbet af sæsonen skal bushen vandes tre gange:

• om foråret i begyndelsen af ​​vegetationen;

• to uger før høst

• Tre uger efter indsamling.

Vandstrømmen pr. Plante afhænger af jordens og buskens tilstand.

For en fuld afgrøde kræver planten yderligere ernæring. I vækstsæsonen introduceres kvælstofgødning i jorden, og i efteråret skifter de til kaliumgødning. I løbet af sæsonen gødes med kompost eller humus. For rigelig frugtning er tilstedeværelsen af ​​calcium i jorden vigtig, så kalk indføres i jorden.

1. Den omtrentlige ordning med forårsbestandning:

• 1 spand humus eller kompost

• 30 gram ammoniumnitrat.

Næringsblandingen indføres i jordens øverste lag og lukker den op under løsningen. Busken er vandet rigeligt.

• 1 spand mullein angreb eller fuglefald

• 1 spand kompost.

Infusion plantet cornel plantning. Denne befrugtning kan erstattes af mineralske gødninger af fuld værdi, som er indlejret i jorden.

• Superphosphat -100 g.

Denne fodring vil blive produceret efter høstning. Ask erstatter kaliumgødninger. Næringsstofblanding er designet til en voksen plante.

Beskæring og forme kronen af ​​en huggtræ

Vedligeholdelse af en huggtræ er ikke nødvendigt for beskæring af frugter. I de første år med dyrkning er plantens krone dannet. For skam træet klippe alle de nederste skud på et niveau på 70 cm.

Yderligere beskæring af dogwood er reduceret til fjernelse af ødelagte grene og fortykning af skud af kronen. I voksne planter, hvis alder er mere end 20 år, udføres foryngende beskæring. Det er lavet i foråret inden begyndelsen af ​​sap flowet.

Foto og beskrivelse af populære dogwood sorter

Kizil Vladimirsky - en populær sort, kendetegnes af store kødfulde frugter af sort og rød farve.

Amber kizil - bær af gul farve, modnes i september.

Coral dogwood - frugter af lyserød farve, mere som kirsebær blomme: rund, tøndeformet.

© 2012-2018 "Kvindernes mening". Ved kopiering af materialer kræves der et link til kilden!

Portrætredaktør: Ekaterina Danilova

E-mail: [email protected]

Redaktionen: +7 (965) 405 64 18

Kizil - beskrivelse med foto; nyttige egenskaber ved bær, deres skade og kontraindikationer; sammensætning af vitaminer og mineraler brug i behandling og madlavning

Kalorisk værdi: 40,4 kcal.

kornel - en plante af cornelianens familie Han vokser hovedsagelig i Kaukasus, på Krim og Centralasien. I nogle lande kaldes dogwood også en "shaitan's berry".

Ser dogwood som følger: I den aflange frugt af rød farve er der en stor knogle (se billede). Børnenes smag er sød og sur.

Nyttige egenskaber ved dogwood er kun mulige på grund af, at det indeholder et stort antal mineraler og vitaminer. Blandt dem tager ascorbinsyre et særligt sted, som positivt påvirker tilstanden af ​​hele organismen og styrker immunsystemet. Kornejuice er simpelthen nødvendigt i perioden med kolde og virussygdomme, da det har antipyretisk, antiinflammatorisk og baktericid virkning.

Frugter anvendes som en forebyggende foranstaltning af gastrointestinale sygdomme, for eksempel gastritis og nogle andre sygdomme. Frugtsammensætningen indeholder mange pektiner, som hjælper med at rense kroppen af ​​toksiner og nedbrydningsprodukter.

Da cornelian har evnen til at reducere mængden af ​​sukker i blodet, kan det og endda blive brugt af mennesker med diabetes.

Dogwoods sammensætning omfatter phytoncider, som ødelægger tyfus, dysenteri og andre bakterier. I kosten skal frugter indgå i mennesker med hudsygdomme, for eksempel med eksem. Det er også nyttigt at bruge bær til problemer med metabolisme.

Brugen af ​​dogwood bruges også til kosmetiske formål. For eksempel kan en afkogning af bær bruges til at styrke hår. Afvise at bruge bouillon er blondiner, for ikke at ændre hårets farve.

Sød og sur bær forbruges frisk, de bruges også til madlavning, for eksempel bliver de lagt til bagning. Derudover forbereder fra hundetræet en meget velsmagende og også nyttig syltetøj, syltetøj. Frugter bruges til at lave en bred vifte af drikkevarer, både alkoholfrie og alkoholiske, for eksempel juice, compote, gelé, vin, spiritus, likør. Derudover bruges lækre frugter til at forberede forskellige marinader og krydderier, der passer perfekt til fisk og kød.

Brugen af ​​cornel forårsager sin brede anvendelse i folkemedicin. Der er mange opskrifter, der kan hjælpe med at klare forskellige problemer. For eksempel er dogwood vant til at slippe af med diarré og klare andre maveforstyrrelser. Måske skyldes det, at frugter har sammenhængende virkning. Og komponenterne i dogwood bruges i stearinlys til hæmorider.

Afkog fra rødder og bark af planten anbefales til revmatisme og polyarthritis. Fordele har også plantens blade, så de har koleretisk, diuretisk og hypoglykæmisk virkning.

Det anbefales at spise frugterne af cornel, både friske og tørre, til personer med anæmi, såvel som manglende vitaminer og som antiskorbutik.

Fra blomstene af hundewood kan der fremstilles infusion, hvilket hjælper under behandling af feber. Den samme handling på kroppen har juice og tinktur af frugter. For at slippe af med hovedpine anbefales det at anvende en afkok af cornelian som en lotion.

I folkemedicin gælder også knogler af frugter, der har evnen til at indsnævre skibene, og de har også en sammenfaldende virkning. Tinktur af knoglerne kan bruges til at skylle hovedbunden for at slippe af med skæl.

Harm cornel og kontraindikationer

Skaderne på dogwood kan bringe til folk, der fører en stillesiddende livsstil. Desuden er det kontraindiceret at anvende bær inden seng, da frugter toner op i kroppen, og et stort antal cornelian kan forårsage overeksponering af nervesystemet. Det er også nødvendigt at kontrollere mængden af ​​bær, der forbruges, da det ellers kan forårsage fordøjelsesbesvær.

Kizil: Beskrivelse af sorter, dyrkning og pleje, medicinske egenskaber

Kornblomst buske dyrkes på grund af deres meget dekorative kvaliteter og medicinske egenskaber af frugtben. Tender, duftende cousine marmelade, lidt astringent, kan koges uden at fjerne knogler. En række utvivlsomme fordele ved cornel bær kan tilskrives forbedringen af ​​smagskvaliteten af ​​dens frugter efter frysning, og det gør det muligt at nyde bær, indtil den næste afgrøde modner.

Hvordan ser corneline ud: foto og beskrivelse

På denne side lærer du hvordan hundetræet ser ud, og hvordan du kan bruge sine bær.

Navnet "kizil" kommer fra det turkiske ord "kyzyl", hvilket betyder "rød" (af frugtens farve). I vilde dyr vokser hunde på Krim og Kaukasus, såvel som i Sydvest Europa og Østasien.

Det er et lille træ eller en høj busk. Blade modsatte, ovoide, spidse, hele.

Blomster lyse gule, i bundter, indpakket i et "slør". Blomstrer i april, frugter modner i august - september.

Frugter - store stængler, ovale, nogle gange med nakke, mørk rød, saftig, spiselig, tærte.

Som det ses på billedet, er barken af ​​dogwoodbarken eksfolieret, rødbrun:

Frugt hund regelmæssigt og rigeligt fra 5-6 år. Høst fra en buske 10-12 år gammel når 20 kg. Fotoet og beskrivelsen af ​​cornelian ligner barbær, men meget fjernt. Frugter er meget forskellige i farve (rød, selv sort og lilla, gul er også fundet); i form - cylindrisk eller pyriform, saftig, 10-15 mm i diameter, op til 20 mm lang, vejer 2-4 g.

Ved, at rød cornelianfrugt er mere vitamin end gul!

Frugtets kød er meget følsomt, nogle gange tæt og sprødt, med en bestemt kanelsmag.

Biologiske egenskaber af cornelian kan karakteriseres i et ord - uhøjtidelighed: til temperaturer - både reduceret og forhøjet; vandforsyning; jorde. Biologi af skydedannelsen af ​​disse planter er af interesse. Når du dyrker og plejer en snedkorns beskæring, er den vigtigste operation, der giver dekorative og høje udbytte af buske.

Den stigende vækst af skud, det vil sige stigning i højden, varer mindst 10 år, når de årlige trin når 50-60 cm. Kun efter 10 år falder trinene til 10 cm.

På det femte år begynder de frugtforkortede grenskudd at ses på cornel. Og i det 7.-9. År fremstår disse frugtformationer som axillære knopper i første og anden ordinære trin. Deres vækst efter dette går meget langsommere, men den vigtigste vækstcyklus fortsætter på grund af talrige skud i midterdelen af ​​stammen.

Hele hovedcyklussen varer mindst 20 år. Dens perioder - op til tre år, når kun den apex-vækst finder sted; op til 10-12 år, når der er sidelænsning og frugtning; op til 20 år, når frugt er fading. Der kommer en periode med naturlig foryngelse.

De forkortede grene af forgrening, der forekommer i den anden periode af plantelivet, varierer meget i vækstvarigheden. Nogle af dem danner den apikale blomsterstand ved slutningen af ​​det første år og efter frugtdør. Andre vokser, ikke forgrening, i flere år, endelig vender sig til blomstring. Stadig andre forgrener sig og danner både vegetative og frugtskud.

Efterhånden som væksten af ​​de vigtigste skud falder ned, vækker de sovende knopper. Nogle giver nye stærke skud af substitution, men de fleste - yderligere afkortede dem. Gradvist grener af forgrening dør, toppen af ​​hovedskuddet krymper, bøjer, tager en næsten vandret retning.

Der er sorter og haveformer, hvis frugter vejer op til 8 g. De bør samles i takt med moden.

På grund af rigelige, tidlige og lyse blomstrer anvendes dogwoodbuske til prydplanter.

Kig på billedet, hvad en hundelind ser ud, dyrkes i haven områder:

I landet dyrkes hovedsagelig lokale former for buske. Tjek fotoet og beskrivelsen af ​​varianter af dogwood, den mest almindelige inden for amatørgartneri.

"Vavilovets". Tidlig sort, modning i midten af ​​august. Store frugter pæreformede, vejer 6-7,5 g. Brilliant rød-sort farve. Bærene af denne ene af de bedste hundeved sorter har et rødt kød, men tættere på knoglen er det lettere.

"Vyshgorod". Tidlig sort, modning i første halvdel af august. Frugtstørrelsen er gennemsnitlig, vægt 4,5-5 g. Årlig og stabil frugtning.

"Grenadier". Sorten modner i det første årti af august. Sorten er en af ​​de tidligste. Store frugter. Den gennemsnitlige vægt er 5-5,6 g. Stabil og årlig frugtagning.

"Eugene". Gennemsnitskarakter, modning fra 20. august til 10. september. Undetekteret mørk rød, skinnende, stor oval, regelmæssig formet frugt, med en lidt indsnævret øvre del.

"Elena". Tidlig sort. Ripens i midten af ​​august. Vinterharde og smuldrende sort. Édimensionelle frugter, der vejer i gennemsnit 5 g. Når de er fuldt modne, har de en mørk rød farve, men i modsætning til andre sorter er der ingen sorte pletter.

"Knogler". Sorten er en af ​​de nyeste. Matures i september. Store frugter med et gennemsnit på 5,6-5,9 g. Ved fuld modenhed har de en mørk rød farve. Træet holdes i lang tid.

"The Wold". Udvalgt blandt store frugter former for hunde af Krim oprindelse. Kultiveret i form af et lavstubtræ 3 m højt. Frugter pæreformet, mørkt rødt, vejer 5 g, modnes i slutningen af ​​september.

"Vydubychi". Mellemklasse, modner i slutningen af ​​august. Store frugter, der vejer 6,6-7,6 g. Frugter er fastgjort meget fast.

"Vladimir". Sorten modner fra midten af ​​august til begyndelsen af ​​september. Den mest produktive og store del: endimensionel frugt, der vejer ca. 7,5 g. Frugter er meget fastgjort.

"Coral". Middelaldrende sort, modning fra 15. august til 15. september. Fra træerne smuldrer det. Endimensionel frugt vejer 3,5-4 g. Ved fuld modenhed er frugterne meget søde, med en usædvanlig og ukarakteristisk smag for cornel, der ligner en kirsebær.

Coral Mark. Midlertidig sort, modning i anden halvdel af august. Runde pink-orange frugter er tøndeformet, svarende til kirsebærplomme. Ifølge sin beskrivelse er denne slags dogwood ligner den sædvanlige "Coral", kun dens bær er lidt lettere. Den gennemsnitlige vægt er 5,8-6 g.

"Lukyanovka". Matures i slutningen af ​​august. Den gennemsnitlige vægt af frugt er 6 g.

Vær opmærksom på billedet af bær af denne cornel sort - de er endimensionale, store, har en flaskeform, skinnende, mørk rød, næsten sort farve under fuld modning:

"Delicate". Gennemsnitskarakter, modning i andet årti af august. Stabil og årlig frugtagning. Flaskeflasker er gule i farve.

"Firefly". Massefrugt modner i slutningen af ​​august. Denne frugt er en af ​​de største i størrelse. Store frugter af flaskeformen, har en fortykket hals. Den gennemsnitlige vægt er 7-7,5 g.

"Sæd". Senere sort, modning i september. Udbredte, store frugter, der vejer i gennemsnit 6-6,5 g. I den modne tilstand har de en mørk kirsebærfarve.

"Eksotiske". Mellem sort med store flaskecylinderfrugter af rød-sort farve. Den gennemsnitlige vægt er 7-7,3 g. Efter fuld modning holdes frugterne på træet perfekt.

"Elegant". Tidlig sort, modning i det første årti af august. Den flaskeformede frugt har en tynd hals, justeret i størrelse og form. Den gennemsnitlige vægt er 4,5-5 g. Farven i modne tilstand er kirsebær-sort.

Også populariteten af ​​sådanne sorter af dogwood som:

Sådan beskæres huggtræ og video trimning buske

Beskæring af majs er produceret i foråret, hovedformålet med denne agrotekniske teknik er at sikre bushens dekorative og lange frugtbærende materiale. Derfor beskæres beskæring for at forlade kun de stængler og deres dele, der er i perioden med grundlæggende udvikling.

Før klipning af dogwood skal du forberede et skærpet værktøj. Tørringsstængerne og toppe skæres til sundt træ. Gamle (mere end 20 år gamle) stænger er genstand for fuldstændig opskæring. Ikke skåret således skutter ikke kun ødelægge den dekorative udseende af busken, men også forværre betingelserne for udseendet af nye skud af fornyelse fra sin base.

Longevity af hovedstammen med en reduktion i evnen til at bære frugt kan øges ved at rantisere trunkerne i bushen og endda fjerne single-stem-prøver.

Beskæring af majs skal ske i slutningen af ​​marts. Hvis vejrforholdene er ugunstige - tørke, tørre vind, lave temperaturer, trim bør være meget moderat.

Her kan du se videoen om beskæring af dogwood med alle reglerne:

Efter beskæring af planter skal der ydes høj agroteknisk pleje. Enhver beskæring kræver en stor indsats for at vække sovende knopper, det vil sige fornyelsen af ​​busken. Behov for vanding i en mængde på mindst 30 liter pr. Busk, løsning af kufferter, gødning - bedre komplet, organomineral. Som en økologisk kan du bruge humus og sprede den omkring bushen som mulch.

Hvordan man dyrker en huggetræ fra en knogler i landet

Propagere kizil amatørgartnere hovedsagelig frø, men kan være vegetative (stiklinger, lag, podning).

Før der dyrkes en huggetræ fra en sten, er det nødvendigt at samle plantematerialet. Til frø høstes frøene som frugterne modner, som strækker sig fra august til oktober. Frisk høstede frø stratificerer, det vil sige, de blandes med stort flodsand og bliver sådd i det sene efterår eller det tidlige forår i det næste år. Stratificerede frø lagres i kælderen ved en temperatur på +5. +6 ° C

For den vellykkede plantning og pleje af hundevedet kan knoglerne stratificeres under naturlige forhold, hvis de straks efter høsten sår ned i jorden til en dybde på op til 5 centimeter. Men nogle gange, på grund af frøets lange forlængelse forekommer det, at afgrøden er død. Noget hurtigere spirede frøede, plukket knogler med pericarp (hele bær). Hovedbetingelsen er ikke at lade dem tørre ud.

For at fremskynde spiring af knogler kan de opbevares i tre dage i en 2% opløsning af svovlsyre, 2% opløsning af hydreret kalk eller input, skift det dagligt til friske.

Voksende hundeved fra frø, du bør vide, at det ikke gentager den oprindelige form, da det er en krydsbestøvet plante.

For at udforme en buskplante på et sted, det er i stedet for såning, skal opbevares i 1-2 år. Derefter udgraves og plantes de i ryggen, der tidligere er beskåret på 1/3 over jorden skud. På højderne vokser kimplanter 2-3 år. De har stærke forgreningsskud. I denne tilstand er hundetræet allerede solgt eller transplanteret til et fast sted. Afstanden ved landingen er 50-60 cm.

Og hvordan man dyrker en huggtræ i landet, hvis området er udtømt jord? I dette tilfælde anbefales det at lave mineralsk gødning. Foder kan være så tørt (40-50 g pr. Busk), og med vandingsvand. Unge planter er meget følsomme over for at løsne jorden. Det bør ikke være tæt eller siltet. For at bevare jordfugtigheden og opretholde den i løs tilstand bør mulching anvendes.

Fra knoglerne kan du vokse en grundstamme, som er lavet med øjenknopper i august, hvor du tager stiklinger fra moderplanten på arbejdsdagen.

Kun vegetativ gengivelse vil bevare svampedydninger.

Sådan spredes cornelian ved lag og stiklinger

Der er flere andre måder, hvordan man formerer dogwood på grunden. Denne plante er godt forankret i lag. For at gøre dette, den nederste skyder spring tilbage, stablet i lavvandede huller, dækket med jord og vandet. De rodede skud til næste efterår eller forår er adskilt fra moderplanten og plantet på et fast sted.

En anden måde at dyrke en hunde på er at genplantes med lignified stiklinger, men det er en mindre produktiv metode. Stiklinger får kun rod, hvis de tages fra årlige skud og plantes umiddelbart efter høst. Klippetid for stiklinger er i slutningen af ​​august til september. I løbet af roden skal jorden opretholdes i moderat fugtig tilstand.

Frugterne af forskellige sorter modnes fra begyndelsen af ​​august til slutningen af ​​september. De har evnen til at modnes i lezhke.

Dogwood vokser langsomt, adskiller tørke modstand. Næsten ikke påvirket af sygdomme og skadedyr, tolererer med penumbra. På åbne solrige steder, væksten af ​​dogwood bremser ned, løvet mister sin friskhed, og kvaliteten af ​​frugten forringes.

For en god høst skal 2-3 planter af forskellige sorter plantes i nærheden, da cornel er en krydsbestemt kultur.

Foto af plantning og pleje af hunde i det forstæder område, du kan se nedenfor:

Hvad er fordelene ved cornel bær og hvordan man bruger deres nyttige egenskaber

I kernen af ​​dogwoodbenene er ca. 35% af fedtet indeholdt. Alle dele af planten er rige på tanniner.

Hvordan kan du bruge taggtræ i madlavning? Frugterne af denne plante er spist frisk, bruges til at lave en fyr, kompotter, sirupper, saft. Deres kød har en behagelig sød og sur astringent smag. Efter en frost forbedrer frugtens smag betydeligt. Cornel kan hældes med sukker og opbevares i flere måneder på et køligt sted. Frosne bær og tørrede frugter er velbevarede. I frisk form er dogwood mere tilbøjelig til at være overripe, når det bliver særligt sødt.

dogwood bær indeholde op til 10% sukkerarter bestående af glucose og fructose, og 3% organiske syrer og pectiner, nitrogen, farvestoffer, essentielle olier, vitaminer C og P. Også nyttige egenskaber Cornus frugt på grund af det høje indhold af C-vitamin - det ind Cornelianfrugt er mere end i solbær.

Hvad andet er nyttigt for majs, og hvordan man bruger det til medicinske formål? Disse bær anvendes i de gastrointestinale sygdomme, da de har gode bindeegenskaber og på grund af tilstedeværelsen af ​​flygtige produktion have skadelige virkninger på bakterier af dysenteri, tyfus og andre sygdomme. Mod diarré giver afkogninger og infusioner af frugt, samt knuste frugter med frø, revet med honning eller æggeblomme. Børn med tarmlidelse rådes til at give en cornelian kissel.

Nyttige egenskaber af cornel også i det faktum, at dets blade indeholder 10-15% af tanninerne. Infusion af grene med blade (1 spsk pr. 1 kop kogende vand, drikker 1/4 kop 3-4 gange om dagen) har også en astringerende virkning. Derudover bruges den i folkemedicin som koleretisk og diuretikum.

Ved afkogning og infusion af tørrede frugter tager 5-10 g vand på et glas vand og drik 1/4 kop 4 gange om dagen.

Dogwood anbefales til metaboliske sygdomme, gigt, anæmi og hudsygdomme. Kizilovoe syltetøj bruges til forkølelse og mavesygdomme.

I folkemedicin i behandling af feber anvendes tinktur af blomster, juice og infusion af cornelian frugter.

At vide om brugen af ​​cornel bær, man bør ikke glemme de medicinske egenskaber af barken af ​​bushen. Det bruges som en genopretning, tonic og stimulant. Fra afkogning af bark og byggemel gør en gips til behandling af abscesser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 + 1 =