Billede af en zebra

Billede af en zebra

I dyreverdenen er der en art, der er på listen over camouflagekampe blandt alle fauna-repræsentanter. Det er en zebra. Faktisk er disse dyr kendt, primært på grund af deres usædvanlige farve. Hvad mere er disse usædvanlige dyr attraktive?

Zebraer - dette er en af ​​de sorter af vilde heste, de tilhører hovdyr. Disse heste er i nært forhold til almindelige heste og æsler, såvel som med tapirer og næsehorn. De har lav vækst (som regel er voksne personer ikke over 1,5 meter ved mødrene), de har stærke hoveder, en stående mane og en bestemt farve på kroppen.

Tvister omkring denne farve blev udført i lang tid. Men stadigvæk kom videnskabsmænd til den konklusion, at striberne på zebras krop tjener som en forklædning. I savannerne forsvinder den stribede hest dygtigt fra rovdyrets blik. Men udover dette har zebra takket være striberne mulighed for at være usynlig for et farligt insekt - den tsetse-flyve, som bærer dyrets dødbringende feber.

Strimler - dette er en slags "stregkode" af zebra. På den bestemmer medlemmerne af besætningen deres slægtninge. Selvom det ser ud til at båndene på alle zebraer er identiske, er mønsteret for hvert dyr individuelt og gentager sig ikke som fingeraftryk hos mennesker.

I vores tid kender videnskaben tre slags zebraer. Indtil for nylig var der 4 af dem, men en af ​​arterne - quagga - blev ødelagt af mennesker. De eksisterende arter omfatter zebra Brucella (med alle dens underarter), bjergsebra og zebra Gravy. Arten er ikke meget forskellig fra hinanden.

Zebras levested er Afrika. Husdyret er bosat i forskellige dele af kontinentet. Zebra Brucella foretrækker soft savannah, og zebraerne i Gravi har valgt som deres bopæl tør steppe terræn. Bjergrige zebraer er almindelige i kuperede områder, såvel som i kløfter og klipper. Derudover lever alle arter med succes i mange nationalparker og reserver.

Zebraer er plantelevende. Til mad er de gode til hø, grønne skud, græs.

Interessant forhold zebraer i holdet. Disse dyr lever i besætninger, normalt 10 til 30 individer i hver. Inde i besætningen råder det rolige forhold. Det er bemærkelsesværdigt, at babyerne har et særligt forhold til zebraer. Hvis rovdyr angriber besætningen, tager babyer og mødre tilflugtssted midt i mængden, og voksne beskytter dem.

Graviditet i zebras varer et år, nogle gange 13 måneder. Et nyfødt føll kommer til fødderne omkring 20 minutter efter fødslen. Det første år af hans liv spiser han udelukkende modermælken, som beskytter sin baby meget nidkært og omhyggeligt. I en alder af 2-3 år er føllet adskilt fra moderen og overført til en gruppe unge dyr.

Førende i besætningen er en erfaren kvinde, der driver zebraer til et vandhul og leder migrationen. Det følges normalt af føl, der begynder med den yngste, efterfulgt af voksne, og hele hingsten lukker hele processionen. Det sker, at hingste, der er blevet svage eller har lidt alvorlige skader i kampen mod rovdyr, udvises fra besætningen. Desværre fungerer loven om naturlig udvælgelse selv for så fine dyr som zebraer.

Zebras (EN: Zebras) wallpapers, billeder, download 71 wallpapers. Smukke gratis billeder af dyr

3840 x 2370 | 2403,1 Kb

2200 x 1238 | 729,6 Kb

3000 x 2000 | 4720,3 Kb

3750 x 2400 | 2496,7 Kb | | 0 | 2 | 687

1920 x 1200 | 511,1 Kb

4608 x 2957 | 12254,1 Kb

3100 x 2067 | 2430,3 Kb

2065 x 1325 | 3831,2 Kb

3200 x 2000 | 3719,4 Kb

2048 x 1366 | 1556,8 Kb

4000 x 2670 | 7956,4 Kb

6000 x 3796 | 19946,9 Kb

4870 x 2580 | 9441,5 Kb

2046 x 1352 | 495,4 Kb

6000 x 4000 | 7491,2 Kb | | 1 | 0 | 265

Fotos af dyr - Zebra

Zebraer er en undergruppe af hestens slægt, der er flere arter af zebraer: sletter, ørken og bjergsebraer. Alle slags zebraer er kendetegnet ved et mønster af mørke strimler på en lys baggrund og bor i østlige og sydlige Afrika. Stribet zebra farve gemmer den fra rovdyr, hvis den er i græsset, er det ikke så let at se. (11 billeder)

1. Men i dag er det kendt, hvorfor zebra er sådan en "vest", forskere, efter at mange eksperimenter kom til den konklusion, at den stribede zebraart beskytter den mod den dødbringende bid af en tsetse-flyve. En tsetse-fly angriber ethvert bevægeligt varmt objekt, selv en bil, og dens bid er dødelig, tsetse-flyet bærer den såkaldte "Sleepy Illness".

2. Tsetse-flygen genkender zebraen som en blinkende sort og hvid striber. Derfor er en zebra så stripet.

3. Et mere interessant spørgsmål: hvilken strimmel af zebra, hvid og sort selv eller omvendt hvide og sorte striber? Svaret er selvfølgelig, at zebra er den mest hvide, men i en sort stripe er zebras født hvide, og kun efter ca. 3 måneder har de strimler.

4. Derfor skal zebraen, som bør føde barnet, altid gå langt ind i skoven fra sine slægtninge. Efter udseendet af babyen vender hun ikke tilbage til besætningen, indtil striperne vises på zebrenk. Takket være disse striber vil hun aldrig forveksle sin zebrinka igen.

5. i naturen zebra bor kun i afrika. Og nu har de kun været i de østlige og sydlige dele af dette bemærkelsesværdige kontinent.

6. Ofte kan vi se en savannesebra, fra andre zebraer er de præget af lavere vækst, korte ben og en tykk hals.

7. Zebras lever i pakker, store besætninger, en besætning kan indeholde op til 1000 individer. I sådanne grupper stræber zebraer på stepperne på jagt efter nye græsgange.

8. Zebras kan nå hastigheder på op til 80 km / t. Nogle arter af zebraer kan bo i små grupper bestående af hunner med unger og en hingst.

9. I tilfælde af et angreb på et dyr forsvarer zebra fra de sidste kræfter sig og bruger i sit arsenal ikke kun hovedhovedets våben, men også tænderne.

10. Fotos af dyr - Zebras.

Stadig meget interessant, fjender af zebraer - løver.

kategorier

Alle offentliggjorte artikler er immaterielle rettigheder, når de anvender materialet, en stor anmodning om at vedhæfte det aktuelle link på webstedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 1 = 1