Vandhane med termostat til brusebad

Badeværelse mixere med brusebad med termostat: driftsprincip, anmeldelser

Til dato er de fleste boliger og lejligheder udstyret med klassiske single-lever og to-ventil mixere. Som det er kendt, kan det dog være vanskeligt at justere vandtemperaturen før vandproceduren og opretholde den ønskede varmebalance ved dens anvendelse. Men nu er på markedet VVS optrådte mere sofistikerede sanitære enheder, gør det nemt at løse disse to problemer - det er selvregulerende vandhaner til badeværelset med bruser med termostat.

Formålet med mixeren med termostat

Udadtil ligner disse blandere konventionelle, og deres arbejde er baseret på anvendelse af fysiske love med termisk udvidelse af stoffer. Deres primære opgave er at reagere øjeblikkeligt på ændringer i vandvarmeniveauet og bringe temperatur- og trykparametrene til de indstillede værdier.

Mixer enhed med termostat

Eventuelle bade- og brusekraner med termostat består af følgende dele:

 • Boliger. Formen af ​​kroppen ligner en cylinder med to udtag, til hvilket koldt og varmt vand er forbundet.
 • Trykregulator. Dette er den såkaldte kranekasse, som er monteret i den venstre ende af det cylindriske legeme og har indbyggede keramiske plader.
 • Termostatisk patron. Dens funktion er at opretholde et givet temperaturregime, da det er her, at de kontrasterende vandstrømme blandes og temperaturen reguleres. På grund af tilstedeværelsen af ​​en begrænser vil vandtemperaturen ikke være over 38 grader. Denne mulighed er meget praktisk og især nyttig for en familie med små børn, fordi det hjælper med at undgå forbrændinger.

Termostatisk patron design

Da den termostatiske patron er den vigtigste del af blanderen, er det værd at opholde sig mere på sin enhed.

Ved udformningen er patronen ganske enkelt indrettet og har en ret lang levetid. Den består af et hus, en stang med en fjeder og en ærme med små radiale huller. Patronens hovedelement er et termostatisk element. Det er en cylindrisk kapsel eller patron, der består af stationære og bevægelige dele. Den faste del kan være:

 • bivoks (eller anden polymer med lignende egenskaber);
 • bimetalliske ringe eller plader.

Bath mixer med brusebad med termostat: driftsprincip

Som nævnt ovenfor er driften af ​​den termostatiske blander baseret på den fysiske egenskab ved at udvide kroppene og er som følger.

Voks, som er fyldt med et specielt hulrum i kroppen, med en ændring i temperaturen udvides eller falder i volumen. Dette bevirker bevægelse af den bevægelige del af kapslen (stangen) i længderetningen. Derefter overføres denne bevægelse til spjældet, som er ansvarlig for tilførsel af varmt og koldt vand. For at udelukke dæmperbevægelsen i tilfælde af en stor trykforskel i rørledningerne er konstruktionen udstyret med en returventil. Der er også en særlig beskyttelse, som ikke tillader vandtemperaturen at stige over 80 grader. Det er en sikring monteret på justeringsskruen. Hvis koldt eller varmt vandforsyning stopper brat, vil sikringen blokere vandet, der spærrer tilførslen til vandkassen. Når koldt vandforsyning genoprettes, fortsætter blandingen automatisk. Takket være en sådan enhed er risikoen for forbrændinger udelukket.

På sanitetsmarkedet er der to typer termostatiske blandere:

Mekaniske modeller er udstyret med konventionelle regulatorer. Disse kan være ventiler, håndtag eller håndtag.

Badeværelsekraner med brusebad med termostat er udstyret med en LCD-skærm, der viser vandets temperatur. Energistyring, som en sådan enhed modtager fra batterier eller en netværksadapter, og den styres af knapper eller sensorer. Nogle mere avancerede modeller kan fungere eksternt og reagere på infrarøde sensorsignaler.

Blandere med termoregulator kan fremstilles specielt til installation i køkkenet, i badet, brusebad eller bidet. Der er universelle modeller, men der er ikke mange af dem.

Udstyret installeres ved hjælp af både en åben og en skjult metode, der afhænger af hver enkelt ejeres præferencer.

Fordele og ulemper ved termostatiske blandere

Enhver termostatisk mixer har en række fordele.

For det første er en mixer med en termostat til et badeværelse med bruser økonomisk fordelagtigt. Systemet med præcis regulering af vandforsyningen gør det muligt at gøre vandforbruget mere økonomisk. På grund af manglen på behovet for at forudjustere strømningstemperaturen reduceres vandforbruget. Dette er især vigtigt for de lejligheder, hvor der er elektriske kedler.

For det andet er den termostatiske mixer sikker. Kontrollen med vandforsyningen tillader ikke tilfælde, hvor en person rammes af en strøm af varmt eller koldt vand. Vandforsyningen i dette tilfælde slukker automatisk. Desuden er denne fordel især vigtig for dem, der bruger opvarmning vandvarmere, hvor temperaturen kan nå op til 80 grader. En mixer med termostat reducerer risikoen for forbrændinger betydeligt.

Og for det tredje er badevandskraner med brusebad med termostat og lang tud komfortable. En hurtig reaktion gør det muligt for mixeren at justere til skiftende temperatur og trykfald i almindelig kommunikation. Tryk- og temperaturregulatorer vil holde de indstillede parametre uændrede.

Hvad angår manglerne, er det måske måske den største en høj pris. Det er rigtigt, at mange ikke afviser dette, fordi den termostatiske mixer hurtigt betaler sig på grund af dets praktiske, sikkerhed og bekvemmelighed.

Bath mixer med bad med termostat: anmeldelser

Termostatiske mixere modtager meget positiv feedback fra forbrugerne. Ejere af private huse med et selvstændigt vand system notere bekvemmeligheden af ​​disse enheder. De siger, at det stadig er muligt at justere temperaturen, og så skal du bare dreje en knap.

For ejerne af lejligheder, som også ejer enheden, er en anden faktor også vigtig. De skriver det på grund af hyppige udsving i trykket i netværket, trykket er svagt eller helt slukket. Og i familien med børn giver denne enhed en hel del sikkerhed.

Produktionen af ​​termostatiske blandere i vores land er endnu ikke blevet etableret. Fra udenlandske producenter er det muligt at tildele tyske firmaer Grone og Hansgrohe, finsk firma Oras. Disse badevandskraner med brusebad med termostat er anerkendt som de bedste i deres præstation ved uafhængige forskningsresultater.

Badeværelsekraner med brusebad med termostat er designet til komfort og sikkerhed. Især anbefales deres installation til familier med småbørn og ældre. De anvendes også fortrinsvis, hvor der er stor forskel i rørtryk, hvilket gør det vanskeligt at justere blandingen af ​​vand til en behagelig temperatur.

På det moderne sundhedsanlæg kan du finde produkter med ethvert designdesign, forskellige muligheder og installationsmetoder. Ved at købe en termostatisk mixer kan du sørge for en behagelig tid på badeværelset i overensstemmelse med dine behov.

Overvej know-how af blandere med termostater

Om Termostat: stort set alle brugere af offentlige ydelser står over for en situation, hvor, når du tager brusebad nogen omfatter vand i køkkenet eller i et tilstødende lokale, og som en konsekvens mistede hoved koldt eller varm væske, og fra bruser hoved begynder at flyde over varmt eller koldt vand . Efter dette er det nødvendigt at manuelt justere opvarmning eller afkøling af strømmen igen.

Badeværelsekraner med termostat hjælper med at undgå denne situation, som er udstyret med kun to håndtag, hvoraf en regulerer vandtrykket og regulerer temperaturen i lang tid. Således fra vandhanen eller bruserhovedet leveres vand til den rette temperatur, uanset hvad tilførselshovedet, termostaten holder automatisk den indstillede temperatur.

Et køkkenhaner med termostat bruges også i vid udstrækning og bruges i borgernes hverdag. Med en lang vandforsyning opretholdes det nødvendige vandhoved og sparer varmt vand. Man bør huske på, at det termostatiske vandhane til køkkenet adskiller sig markant fra badeværnhanen, da sidstnævnte omfatter en brusebadstilslutning.

Blandere med termostat og deres typer

Det moderne marked har en bred vifte af blandere, herunder en termostat, i deres funktionalitet, sådan blandere er kun af to typer:

Vores velkendte vandhaner ligner meget mekaniske termostatiske blandere. Den er udstyret med et håndtag eller en ventil, men ikke en kold / varm, men for en mekanisk ændring i temperatur og vandtryk. Den elektriske forbindelse er tilsluttet elnettet og viser trykket samt temperaturen på det medfølgende vand.

Mere moderne modeller kan fungere eksternt, de kan justeres takket være den infrarøde fjernbetjening.

På højre side af udstyret, hvis du tager det ud til dig selv, er der en temperaturregulator, der roterer, som du kan indstille den ønskede vandtemperatur. Denne regulator er som regel (i de fleste modeller) udstyret med en stopknap, og reguleringens frie rotation er mulig op til 35-40 C. Ved at trykke på sikringsknappen kan du indstille værdien for temperaturen mere end 40 grader. Hvis regulatoren vender tilbage til en position på op til 40 grader, vender sikringen tilbage til sin oprindelige position.

En sådan realisering af vandtemperaturstyring er meget praktisk i modsætning til eksisterende analoger.

På venstre side er der en regulator, der er designet til at styre mængden af ​​leveret vand. I en sådan temperaturstyret blander er diverteren placeret i regulatoren, hvilket også er meget bekvemt. Det giver dig mulighed for at overføre vandstrømmen fra hanen til bruseren. Hvis du drejer knappen fra midterpositionen ned, vil vandtrykket stige og indsendes til næsen, hvis du drejer knappen i den modsatte retning af vandtrykket vil også stige, men at give efter for bruseren. I den specielle "slukket" position leveres der ikke vand.

Fordele ved mixeren med temperaturregulering

Blandere med termostat har følgende ubestridelige fordele:

 • Omkostningseffektivt vandforbrug
 • Da hovedet og temperaturen ikke overstiger forudindstillingen, hvilket er gavnligt for en bolig med en elektrisk kedel.
 • Sikkerhed.
 • Sådanne systemer vil ikke tillade brugeren at oversvømme for meget kolde eller varme væsker.
 • Let drift
 • Udstyret regulerer opvarmning og afkøling uafhængigt af trykfaldet. Derfor behøver du ikke regelmæssigt at justere temperaturen.
 • Prostata montering
 • Denne mixer, hvis den er mekanisk, som i dagens marked mest ikke kræver særlig viden og færdigheder i VVS og er installeret identisk til en standard mixer.
 • Mulighed for installation på bad
 • Den termostatiske mixer på badets side er monteret identisk med standardværdien, og formen og mindre størrelse øger ikke kun badeværelsens bekvemmelighed, men tilføjer også et interessant element til det overordnede design.

Hvad angår minuserne, så er der måske kun to af dem - denne pris, som ofte er to eller tre gange højere end prisen på en standard mixer og levetiden. På grund af det interne komplicerede system er levetiden lidt reduceret, såvel som forurenet vand kan reducere det væsentligt.

Ved køb er det værd at være opmærksom på producenten, og det anbefales i høj grad at købe dette udstyr til en ekstremt lav pris.

Ekscentricer kan efterlades fra den gamle kran, da de ikke altid kommer med bundtet. Det vigtigste er, at afstanden mellem hullerne i blanderne falder sammen med afstanden mellem ruterne.

Hvor ofte kalder du blikkenslageren?

© 2018 Vandhaner og VVS

Ønsker du at modtage opdateringer?

Abonner på ikke at gå glip af nye publikationer

En termostatisk mixer - at tage eller ikke tage?

Lev stadig disse mennesker, i hvis tid mixeren med en termostat var noget af et fantasiefelt. Hvad kan jeg sige? Indtil for nylig var en sådan mixer genstand for utilgængelig luksus, mens i dag en sådan enhed er tilgængelig for næsten enhver familie. På grund af den betydelige prisforskel (hvis sammenlignet med konventionelle blandere), har blandere med termoregulator endnu ikke opnået udbredt popularitet på markedet. Det er efter vores mening helt ufortjent, for i andre lande (især i Europa) har denne type mixer længe vundet stor popularitet.

Mixer enhed med termostat

Blanderen med termostat er den næste generation af blandere, som kombinerer:

Ved hjælp af sensoren er det muligt at justere vandtilførslen for den indstillede temperatur automatisk.

Som regel ser blenderen med termostaten ud som et kontrolpanel med håndtag til at tænde og slukke for vandet og justere temperaturen. Vandetemperaturen er indstillet af dig i begyndelsen. Efterfølgende, når vandet er tændt, giver hanen vand af den indstillede temperatur. Dette giver uden tvivl en række fordele, fordi du får vandet præcis den temperatur, du har brug for. Justering udføres inden for en grad. Det betyder, at risikoen for skoldning af varmt vand minimeres.

En sådan anordning kan være særligt relevant for dig i to tilfælde:

 • hvis huset har små børn
 • hvis varmt vand er vanskeligt at regulere på grund af forskel i tryk i rørene med varmt og koldt vand

For forældre er valget også optimalt, hvor der er en børnesikring, så de ikke kan ændre den indstillede temperatur. Du skal fjerne termostaten fra sikringen for at øge temperaturen.

Principen for drift af en mixer med en termostat

Princippet om mixeren med en termostat er tilstedeværelsen af ​​et termoelement, som automatisk regulerer tilførslen af ​​vand. Faktisk regulerer det processen med at blande vand. I tilfælde af, at tilførslen af ​​koldt eller varmt vand pludselig ophører, stopper mixeren med termostaten straks vandforsyningen. Blanderanordningen tillader denne operation at udføres i en brøkdel af et sekund.

Når du har indstillet den ønskede temperatur, er alt, hvad du skal regulere, vandtrykket. Temperaturen opretholdes af mixeren selv. Justering kan ske på to måder: manuelt eller ved hjælp af fjernbetjeningen (dette afhænger af modellen).

Fordele ved termostatiske blandere

Sådanne blandere har en række fordele, nemlig:

 • En af de vigtigste fordele ved en mixer med en termostat er dens økonomi. Hvis huset har elektriske apparater til opvarmning af vand, forhindrer muligheden for at finjustere temperaturen på det medfølgende vand et øget forbrug af varmt vand og som følge heraf - energiomkostninger til opvarmning af vand. Derudover reduceres vandstrømmen, der opstår under temperaturreguleringen.
 • En anden ubestridelig fordel ved disse typer af blandere er, at du ikke ryser kogende vand, og at du ikke står over for et isbruser i tilfælde af nedlukning af varmt vand.
 • Du vil ikke længere være afhængig af naboer, der tænder og slukker for vandet i deres lejlighed, for uden en mixer med funktionen af ​​regulering af vandtemperaturen har din komfort i brusebad f.eks. Direkte afhængig af dem.
 • Hvis du bruger flow-through vandvarmere, er du sandsynligvis allerede udsat for, at temperaturen i vandvarmen kan "springe over". Med en termostatisk mixer vil dette ikke længere være et problem for dig.
 • Hvis du bruger et autonomt vandvarmesystem (f.eks. Ved hjælp af en opvarmning til opvarmning), som opvarmer vand til 70-80 grader, så er dette en potentiel fare. Det er mixeren med termostat, der hjælper dig med at udjævne risikoen.

Ulemperne kan tilskrives de relative høje omkostninger ved sådanne blandere. De økonomiske omkostninger i efterdybningen bliver dog let genvundet på grund af det niveau af komfort og sikkerhed, du får ved at købe en mixermodel med en termostat.

På hylderne i butikkerne kan du i øjeblikket finde blandere med en termoregulator fra forskellige producenter, både indenlandske og udenlandske. De varierer både i pris og i funktionalitet. Følgende typer af blandere er tilgængelige:

 • Vaskemaskine med termostat;
 • Bruserblander med termostat;
 • Mixer med bad termostat;
 • Mixer med termostat til bidet;

Der er generelle principper for, hvilke termostatiske blandere der arbejder, men forskellige typer mixere er forskellige i deres formål. For eksempel kan en bassinblander med termostat installeres i køkkenet, i toilettet eller på vasken på badeværelset.

Samtidig er den termostatiske brusemixer designet til at give det maksimale niveau af funktionalitet og komfort, når den installeres i bruseren.

Det samme gælder for en termostatisk mixer til et badeværelse. Dens enhed er designet, så dens funktionalitet er fuldt åbenbaret, når den installeres på et badekar. Selv om der er hybrid modeller, der giver maksimal funktionalitet

Montering af mixer med termostat

Termostatiske blandere har som regel de samme installationsparametre og krav til vandstanden som standard, standardblandere. Det betyder at du kan installere det ved blot at slukke for den gamle mixer. Du kan selv gøre det. Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber en termostatisk mixer?

 • For det første findes der på markedet modeller af blandere med et system til regulering af temperaturen på det medfølgende vand fra udenlandske producenter, der er lavet under den russiske ordre. Det betyder, at de er optimale til drift i vores land. Måske bør du foretrække disse modeller.
 • Vær opmærksom på følgende krav: En sådan blander kan konstrueres til installation i en sådan rørledning, hvor varmtvandsrøret er på venstre side og det kolde til højre. Ellers garanterer vi ikke, at termostatføleren vil fungere.
 • Hvis der er forskel på rør med varmt og koldt vand i vandstanden, kan varmt vand komme ind i rør med koldt vand. For at undgå dette kan en mixermodel med termostat have særlige sikkerhedsventiler. Takket være dem vil vandet ikke blandes. Desuden, hvis du pludselig slukker for varmt vand, falder det kolde vand ikke i røret med varmt vand. Og det er denne mekanisme, der vil blokere strømmen af ​​vand generelt, hvis varmt eller koldt vand er slukket.

En vigtig betingelse for driften af ​​en sådan mixer for ikke at skulle reparere blanderen er brugen af ​​specielle vandfiltre. Fra hårdt vand kan de hurtigt blive ubrugelige. Men da ændringen af ​​sådanne filtre er et simpelt spørgsmål, som den gennemsnitlige person nemt kan klare, er det vigtigste en regelmæssig ændring af filtre.

Nå, hvis du er komfortabel, kan du også tænke på at købe en sådan enhed som en mixer med hygiejnebruser. Det er nødvendigt, hvor bidetinstallationen i nærheden af ​​toilettet er umulig eller uønsket. Det ligner en mixer på samme måde som en almindelig mixer med brusebad, den eneste forskel er, at der er en særlig knap på bruserhovedet. Når det trykkes på, læses vandforsyningen, når vandet presses igen, stopper vandet strømmer. Du kan installere en sådan mixer på vasken ved siden af ​​toilettet eller på væggen ved siden af ​​toilettet. Takket være låsesystemet vil vand ikke dryppe på gulvet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 + 1 =