Hvilken trådstørrelse er nødvendig for 10 kw

Hvilken ledningsstørrelse er nødvendig for 10 kW?

Korrekt tilpasset del af elkablet er en uundværlig betingelse for problemfri drift af forbrugerne, især for genstande, der er fjernt fra strømforsyningskilden. Som regel er det feriebyer, landhuse, haveforeninger.

Kriterier for korrekt valg af afsnit

Korrekt valgt elektrisk kabel giver:

 • No-break operation.
 • Manglende kabeloverophedning, isolationsintegritet under overskydende strømværdi.
 • Reduktion af fjernbetjeningernes tab.

Overophedning af lederen i drift eller nødstilstand betragtes som en vigtig betingelse for valg af forsyningstråd. Det er nødvendigt at tage hensyn til fordelingen af ​​den langsigtede tilladte strøm af den belastning, der forbruges mellem de enkelte ledere. Herved afhænger forandringen i de fysiske egenskaber af materialet i den aktuelle leder. Denne stigning i modstand og mængden af ​​elforbrug, der bruges til opvarmning af lederen og reducering af varigheden af ​​isoleringscoatingen.

De vigtigste kriterier, der styrer udvælgelsen af ​​en guide til gartnerierne: materiale, leders tværsnit og driftsspænding i det elektriske netværk, forbrugsstrøm.

For en nøjagtig beregning af det elektriske kabel tages følgende i betragtning:

 • måde at lægge på: luft eller i grøft
 • længden af ​​linjen
 • type isolering;
 • antal kerner i kablet;

Leders tværsnitsareal findes ved formlen:

 • tallet π = 3,14
 • D er lederens diameter målt ved hjælp af en tykkelse.

Ifølge normerne for kabellægning i grøften eller for lufttorsad (selvbærende isoleret wire) foretrækkes kobber. For at forbinde forbrugere ved hjælp af en overheadledning anvendes aluminiumtråde.

Fremgangsmåden til beregning af forbrugernes belastning som funktion af tværsnittet

Ved at indtage den indledende værdi af effekten svarende til 10 kW, udfører vi strømfordeling med standardværdien af ​​enfasespændingen svarende til 220V. Dette er spændingsværdien, som normalt bruges til at fodre dacha landsbyer og havebrugsforeninger. Vi opnår værdien af ​​strømmen af ​​den tilladte belastning, den er lig med 45A. En lignende definition af belastningen gælder for et trefaset 380V netværk.

For nøjagtig bestemmelse multipliceres det resulterende aktuelle resultat med den nødvendige korrektionsfaktor, værdien er angivet i tabel 3.

 • Standardværdien for en kobbertråd antages at være 10A pr. 1 mm2.
 • Den nuværende værdi for aluminiumskablet er 8A pr. 1 mm 2.

I betragtning af miljøet og måder at lægge forsyningslinjen på, anvendes korrektionsfaktorer. Mere præcise værdier er angivet i referencetabellerne.

Afregningsbeløbet for huse af gartnerier er fordelt i henhold til de tilsvarende anvisninger for udformningen af ​​GRES (by elektriske net). På et gartneri er der ifølge normerne ca. 0.125 kW / t.

Hvilken trådstørrelse er nødvendig for 10 kw?

generelt, forenkling kan det betragtes som følger:

 1. I et enkeltfaset netværk strømmer strømmen igennem dit kabel: 10000 VT / 220 V = 45.4 Ampere

Mindste tværsnit af et kobberkabel ved denne aktuelle styrke er 6 mm / kvm.

Selvfølgelig er dette minimum, men det er standard - dette kabel er designet til en strøm på 10,1 mm. Det er bedre at tage den næste til en nominel værdi på 10 mm, beregnet for en strømstyrke på 70 ampere / effekt 15 kW

 1. hvis tre faser - strømforbruget vil blive fordelt i faser. Det vil være nok at have 4 eller 5-core kabel, 4 mm / kvadratisk tværsnit

dette er generelt. du kan beregne mere præcist, i betragtning af længden af ​​kablet og skjulte eller åbne ledninger antages. Jeg regnede med standarden i de fleste bygninger, skjult.

for udøvelsen af ​​en sådan beregning er normalt tilstrækkelig

Kriterier for korrekt valg af afsnit

Korrekt valgt elektrisk kabel giver:

No-break operation.

Manglende kabeloverophedning, isolationsintegritet under overskydende strømværdi.

Reduktion af fjernbetjeningernes tab.

Overophedning af lederen i drift eller nødstilstand betragtes som en vigtig betingelse for valg af forsyningstråd. Det er nødvendigt at tage hensyn til fordelingen af ​​den langsigtede tilladte strøm af den belastning, der forbruges mellem de enkelte ledere. Herved afhænger forandringen i de fysiske egenskaber af materialet i den aktuelle leder. Denne stigning i modstand og mængden af ​​elforbrug, der bruges til opvarmning af lederen og reducering af varigheden af ​​isoleringscoatingen.

De vigtigste kriterier, der styrer udvælgelsen af ​​en guide til gartnerierne: materiale, leders tværsnit og driftsspænding i det elektriske netværk, forbrugsstrøm.

For en nøjagtig beregning af det elektriske kabel tages følgende i betragtning:

måde at lægge på: luft eller i grøft

antal kerner i kablet;

Bestemmelse af sektionsområdet

Leders tværsnitsareal findes ved formlen:

D er lederens diameter målt ved hjælp af en tykkelse.

Ifølge normerne for kabellægning i grøften eller for lufttorsad (selvbærende isoleret wire) foretrækkes kobber. For at forbinde forbrugere ved hjælp af en overheadledning anvendes aluminiumtråde.

Fremgangsmåden til beregning af forbrugernes belastning som funktion af tværsnittet

Ved at indtage den indledende værdi af effekten svarende til 10 kW, udfører vi strømfordeling med standardværdien af ​​enfasespændingen svarende til 220V. Dette er spændingsværdien, som normalt bruges til at fodre dacha landsbyer og havebrugsforeninger. Vi opnår værdien af ​​strømmen af ​​den tilladte belastning, den er lig med 45A. En lignende definition af belastningen gælder for et trefaset 380V netværk.

For nøjagtig bestemmelse multipliceres det resulterende aktuelle resultat med den nødvendige korrektionsfaktor, værdien er angivet i tabel 3.

Formlen til beregning af I = P / Uom * kpr.

Standardværdien for en kobbertråd antages at være 10A pr. 1 mm2.

Den nuværende værdi for aluminiumskablet er 8A pr. 1 mm2.

I betragtning af miljøet og måder at lægge forsyningslinjen på, anvendes korrektionsfaktorer. Mere præcise værdier er angivet i referencetabellerne.

Afregningsbeløbet for huse af gartnerier er fordelt i henhold til de tilsvarende anvisninger for udformningen af ​​GRES (by elektriske net). På et gartneri er der ifølge normerne ca. 0.125 kW / t.

Hvilken ledningsstørrelse er nødvendig for 3 kW og andre - vi studerer problemet fra forskellige sider

Under elektriske ledninger i det nye hus eller udskiftning af den gamle under reparationen spørger hver hjemmevogter sig selv: Hvilken slags ledningsprofil er der brug for? Og dette spørgsmål er af stor betydning, fordi det er det rigtige valg af kabel størrelse og materiale af fremstillingen i høj grad afhænger ikke kun pålidelig drift af elektrisk udstyr, men også sikkerheden for alle familiemedlemmer.

Hvilken ledning at vælge - fremstillingsmaterialet er i første omgang

De mest almindelige typer ledninger i vores hjem er aluminium og kobber. Hvilket er bedre - et spørgsmål, der stadig begunstiger brugere af mange fora. For nogle er kobber prioriteret, mens andre siger, at der ikke er behov for at betale for meget, og aluminium vil blive brugt til hjemmenetværket. For ikke at være ubegrundet, lad os foretage en lille analyse af disse muligheder, og så vil alle kunne vælge muligheden for sig selv.

Aluminium ledninger er meget populære, fordi det har en lav vægt

Aluminium ledninger har en lav vægt, hvorfor den fandt sin brede distribution inden for elindustrien. Den bruges til at lægge kraftledninger, da det på denne måde er muligt at minimere belastningen på understøtningerne. Derudover er det blevet populært på grund af dets billighed. Aluminiumskabel er flere gange mindre kobber analog. Under Sovjetunionen var aluminiumskabler meget almindeligt, det kan stadig findes i huse bygget nogle 15-20 år siden.

Aluminiumskablet har dog også sine negative sider. Et af disse øjeblikke, som er værd at nævne, er et kort levetid. Aluminium ledninger efter to årtier bliver meget tilbøjelige til oxidation og overophedning, hvilket ofte fører til brande. Derfor, hvis du stadig har sådanne kabler hjemme, så tænk på at udskifte dem. Desuden reducerer den oxidation, som aluminium er udsat for, det brugbare tværsnit af kablet med en samtidig forøgelse af modstanden, og det fører til overophedning. En anden væsentlig ulempe ved aluminium er dens skrøbelighed. Det bryder hurtigt, hvis kablet er bøjet flere gange.

Vigtigt! PUE forbyder brugen af ​​et aluminiumskabel til lægning i elektriske netværk, hvis tværsnittet er mindre end 16 mm.

Kobberkablet bøjer godt og bryder ikke

Med hensyn til kobbertråden har dens fordele en lang levetid - mere end et halvt århundrede, fremragende ledningsevne og mekanisk styrke. Med kobberkabel er det meget nemmere at arbejde, fordi det bøjer, ikke bryder og modstår flere vendinger. Minus det samme ledninger fra kobberkabel er prisen. For at udskifte strømkablet i hele lejligheden vil der være behov for en betydelig sum penge. For at redde nogle herrer kombinerer lægningen af ​​aluminiumskabler med kobber. Hele lysdelen er monteret i aluminium, og udløbet er lavet af kobber, da belysningen ikke kræver så meget belastning som elektriske apparater, der føres ind i netværket.

Valg af en sektion - hvad du behøver at vide og være opmærksom på

Hvis før udstyret i lejligheden var begrænset til Køleskab Ja TV, i vor tid, som bare ikke kan findes i lejligheden: støvsugere, computere, hårtørrere, mikrobølgeovne osv For alt dette har du brug for strøm, og afhængigt af tidspunktet på dagen belastning fra dem, der indgår i instrumentets netværk kan. varierer meget. Og for at vælge det rigtige kabel for hvert punkt, hvor den drevne enhed, du har brug for at vide:

 • nuværende styrke;
 • stress;
 • Apparatets strømforbrug i watt eller kilowatt.

For enkeltfasede netværk, der er til stede i vores lejligheder, er der en vis formel, der giver dig mulighed for at bestemme den aktuelle styrke af enhederne:

P - Strømforbrug af alle elektriske apparater (det er nødvendigt at tilføje deres nominelle værdi):

Kog - samtidighedskoefficienten (ofte for enkelhed anvendes værdien 0,75)

U-fasespænding, det er 220 (V), men kan variere fra 210 til 240 (V);

Cos (φ) - for husholdningsapparater er værdien uændret og lig med 1.

For enkelhed kan vi bruge formlen: I = P / U.

Når strømmen bestemmes, kan trådstørrelsen også bestemmes ud fra følgende tabel:

Tabel over effekt, strøm og tværsnit af kabelledermaterialer

Ledertværsnit, mm

Spænding, 220 V

Spænding, 380 V

Ledertværsnit, mm

Spænding, 380 V

Hvis det i beregninger viste sig, at værdien ikke falder sammen med nogen som er angivet i tabellen, skal følgende større tal tages som basis. Hvis din værdi f.eks. Er 30 A, så skal du vælge et ledningstværsnit på 6 mm 2, og hvis kobber er tilstrækkelig og 4 mm 2.

For at vælge kablet korrekt for hvert punkt, hvor enheden er tilsluttet, skal du kende den aktuelle styrke, spænding, strømforbrug af enheden

Normalt bruger en moderne lejlighed ca. 10 kW.

Bestem trådens tværsnit med sin diameter og ved hjælp af metoden til at lægge ledningerne

Køber en ledning, det er ikke ude af orden at tjekke sin sektion, da mange producenter arbejder i henhold til specifikationerne. På grund af dette opfylder ikke alle produkter de angivne specifikationer. Derfor er det nødvendigt at oplagre tykkelsen og foretage en måling af kernens diameter, hvilket vil hjælpe os med at bestemme den reelle værdi af trådtværsnittet. For at forenkle arbejdet giver vi den enkleste formel, så du behøver ikke udføre yderligere beregninger: S = 0.785d 2, hvor S er det krævede tværsnit; d er kernens diameter. Den endelige værdi skal afrundes til 0,5. Så hvis du får værdien 2,4, skal du vælge et kabel med et tværsnit på 2,5 mm 2.

I de fleste af vores hjem er kablet lagt i væggene. Dette kaldes lukket ledninger. Ledninger kan gå langs kabelkanalen, rør eller simpelthen være omgivet af vægge. I nogle huse, og det drejer sig om træbygninger og gamle boliger, kan du finde åbne ledninger. Det er bemærkelsesværdigt, men for åben åbning er det muligt at bruge et kabel med et mindre tværsnit, da en sådan ledning opvarmes mindre end den, der er indlagt i væggen. Af denne grund anbefales det at bruge et større tværsnitskabel til at lægge ledninger ind i hylderne. Så kablet vil varme mindre, hvilket betyder, at slid vil blive langsommere. I nedenstående tabel kan du finde ud af, hvor mange kvadrater kabel du skal bruge til enheder med forskellig effekt, uanset om det er 1 eller 6 kW:

Kabel tværsnit, mm 2

Lægning i kanaler

Det skal forstås, at en ukorrekt bestemmelse af tværsnittet af strømkablet i bedste fald vil deaktivere el-apparatet, og i værste fald kan det blive til brand. Det drejer sig især om installation af et mindre afsnit. Når du lægger en meget større sektion, spilder du penge, fordi der ikke er nogen mening i overbevisning af kabel-tværsnittet unødigt. Efter alle ovenstående metoder kan du let bestemme, hvilken type ledningstværsnit der er brug for til 3 kW, både til aluminium og kobberkabler.

Fuld eller delvis kopiering af oplysninger fra webstedet uden at angive et aktivt link til det er forbudt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 30 = 34