Hvilke farver skal man blande for at blive sort

Achromatic palette, eller Hvordan får man sort farve fra maling

Opfattelsen af ​​farve er ekstremt individuel og afhænger af, hvordan det menneskelige øje opfatter stråler, som afspejler forskellige overflader. Der er overflader, der ikke afspejler strålerne, men absorberer dem. Når de absorberes, ser personen en sort farve. Det er derfor, at sort hedder "dead9raquo; farve eller "mangel på farve".

Derfor er svaret på spørgsmålet om, hvordan man får sort fra farverne, det her: den virkelige sorte kan ikke opnås ved at blande andre nyanser af spektret. Men du kan skabe meget mørke nuancer, der i modsætning til andre skaber en følelse af sort. For at finde ud af, hvilke farver der skal blandes for at få en sort farve, er det værd at vende sig til teori om kunst og psykologi af farveopfattelse.

Farvemodeller og Syntese af farver

Der er to modeller af farve syntese, det vil sige at få nye farver og nuancer.

Tilsætningsstof - en model for farveopkøb baseret på tilsætning og overlapning af stråler reflekteret fra overfladerne af genstande. Denne model bruges i skærme og skærme. Hovedkvalitetsområdet er RGB. Additiv farvesyntese bruger tre hovedlys: rød, grøn og blå. Ved overlejring og blanding af disse stråler dannes alle andre nuancer, undtagen sorte. I denne model betragtes sort som et fuldstændigt manglende refleksion.

Subtraktive - en model baseret på blanding af fysiske pigmenter og maling. I denne mangel på farve betragtes som hvid. Og sort opnås ved at blande alle de grundlæggende nuancer. Så hvilke farver skal du blande for at blive sort? I den subtraktive model er de primære (eller grundlæggende) nuancer magenta, cyan og gul.

Subtraktiv blandingsmetode

I sammenligning med additiv syntese af farve producerer den subtraktive model færre nuancer. Desuden er den teoretiske eller matematiske model af subtraktiv syntese fundamentalt forskellig fra hvad der opnås i praksis. For eksempel skal du i teorier med blanding af de tre primære farver få en sort farve. I praksis er denne farve dog meget mørk brun.

Subtraktive metode bruges til trykning og trykning, hvor det er meget vigtigt at opnå en ægte sort farve. For at få det, til tre grundlæggende farver tilføj "key9raquo ;. Det er derfor navnet på den vigtigste område af den subtraktive model - CMYK, hvor C - cyan (cyan, på russisk hans sprog kaldes blå eller grønlig-blå), M - magenta (en nuance af lilla), Y - gul (gul), og K - key farve (nøglefarve). I dette interval er nøglen naturlig sort. Spekulerer hvordan man får den sorte farve fra de kromatiske farver af spektret, typograf forstod, at ingen af ​​den resulterende skygge ikke vil erstatte naturlig sort.

Ifølge Johannes Ittens kunstteori er der tre grundlæggende farver, når de blandes, opnås alle andre farver i spektret. Iten fremhævede rød, gul og blå som de vigtigste. Efterfølgende teorier har fastslået, at de ideelle primære farver er lilla (magenta), cyan (cyan) og gul. De kaldes primære farver, som afspejler et større spektrum, og som ikke kan opnås ved at kombinere andre nuancer.

Faktisk er rød og blå ikke primære. De absorberer mere lys end de reflekterer, men på trods af dette kaldes de stadig ofte grundfarver og bruges til at skabe resten af ​​farvehjulet.

Bemærk: Hvid og sort er ikke inkluderet i spektrum og farvecirkler og kaldes achromatisk. Sådan får du en sort farve fra farver, altid varieret og afhængig af mange eksisterende i øjeblikket teorier.

Ifølge den tidlige teori var rene farver rød, blå, gul og grøn. Det blev antaget, at de ikke kan opnås ved at blande andre nuancer. Senere med udviklingen af ​​teknologi viste det sig, at de tre primære farver, der ikke kan opnås, er lilla, blå og gule.

Moderne farveteori skelner mellem tre primære, tre sekundære kromatiske og en akromatiske - sorte. Hvilke farver der skal blandes for at få en sort farve varierer. Til sammenligning virker alt: fra blanding af grundfarver til blanding af rød, blå og gul, eller endda rød og grøn.

Sekundære farver er grønne, blå og røde. Grøn opnås ved at blande gul med grønlig-blå. Lilla og blå giver blå. Og bland den lilla med gul kan du få en rød farve.

I teorien løses spørgsmålet om hvordan man får en sort farve fra malinger ved at blande de tre primære farver i deres ideelle nuancer. Det er cyan, magenta og gul. Imidlertid er det praktisk taget umuligt at opnå en ideel sort ved at kombinere andre kromatiske farver. Trykning og maling bruger naturlig sort farve.

Sort er næsten ingen farve. Jo flere lysstråler absorberede overfladen af ​​et objekt, jo mørkere forekommer det. I naturen er der absolut sort, men mest sort carbon Vantablack så tæt på et hundrede procent lysabsorption, afspejler alle de stråler af 0,035%.

De vigtigste naturlige pigmenter, hvorfra der produceres sort maling, er kulstof. Blandt dem er de vigtigste grafit og sod. Kunstnere på tærsklen til maleriet tænkt over, hvad farver bør blandes for at give en sort farve, og konkluderede, at den sorte farve blanding ikke er opnået. I højrenæssancetiden blev kunstnere malere udtrukket af sort farve fra brændte knogler. Det var den mørkeste matte skygge til rådighed i renæssancen.

Hvilke farver skal man blande for at blive sort?

Sort-hvide farver kaldes også manglen på farve som sådan. Hvis du vil have en sort farve ved at blande andre farver, kan du gøre dette ved at blande tre farver - lilla, gul og blå.

Du kan få en sort blandet rød og grøn farve. Men i dette tilfælde viser farven ikke at være 100% sort.

Hvis du har brug for at få en sort farve fra andre farver i farver, så skal du kun bruge tre farver til dette, nemlig:

Der er også to farver ved blanding, hvilket vil vise sig at være sort farve er rød og grøn. Det eneste er ikke ligefrem sort, men meget tæt på det.

Hvis der ikke er maling med sort farve, men det er nødvendigt lige nu, så kan sort farve opnås ved en blanding af farver af andre farver. For at få en sort farve skal du blande farver som blå, rød og gul. Fra disse tre populære farver af maling får du den rigtige sorte farve.

For at kunne få sort farve, en farve, vi skal have så mange som tre andre: den er blå, gul og lilla.

 • hvis du kun blander blå og gul - så får vi en grøn farve
 • gul + lilla giver os en rød farve
 • Lilla og blå mix og få den blå farve
 • godt og sort farve vi modtager, hvis du blander alle tre farver.

Hvis du blander rødt, blåt og grønt i lige store mængder, får du en ren sort farve, men den bliver ikke mættet.

Hvis du har brug for sort farve i maling til tegning, så kan du lave det selv. Til dette skal du tage aktivt kul (i tabletter) og opløse det i vodka.

Så du kan få en sort maling til at male.

Hvis du har brug for at få en sort farve ved at blande forskellige nuancer af maling, så for at få en sort farve skal du blande tre farver, hvilket skader:

1) lilla farve;

3) Og den blå farve.

Og her er blandingen:

For at få den sorte farve kan du blande alle de farver, der er undtagen hvide, den hvide farve vil gøre den sorte farve til grå. Du kan stadig blande rødt med grønt, ellers kan du blande gul, lilla og blå.

Ved hjælp af additiv farveblanding (RGB-model) kan sort farve kun opnås ved nullintensitet af alle tre komponenter. Dette er en blanding af farver, et smagsspørgsmål. Ved anvendelse af subtraktiv farveblanding (model CMYK) opnås sort farve teoretisk ved at blande komponenterne C, M, Y med maksimale intensiteter. Hvad der sker i praksis i dette tilfælde er meget forskelligt fra sort, så i praksis er farverne Cyan, Magenta og Yellow blacK-mættet sort.

Du får en sort farve, hvis du blander alle de farver du har (helst er dette et komplet sæt primære farver). Men sandsynligheden for, at den kommer ud, er ren-sort farve ikke stor. Resultatet er som regel en blandet sort med en smule skygge: blålig, brun, grålig osv. Det afhænger af proportionerne og kvaliteten af ​​farverne.

som mange allerede har sagt at for at få en sort farve har du brug for 3 farver: gul, blå og magenta, du kan også få en sort farve, hvis du blander rødt med blåt, kan du tjekke det selv, hvis du køber almindelig rød og blå maling.

For at få en sort farve skal du blande den røde farve med blå. Dette betyder selvfølgelig maling.

Blanding farver

Moderne indretning er mættet med originale nuancer. Sortimentet af færdige produkter indeholder ikke altid den ønskede halvton. Farveblandingstabellen hjælper hjemme for at få det ønskede resultat. Oplysningerne er nyttige ikke kun ved reparation af en lejlighed. Kendskab til blanding farver er nyttige for en lang række mennesker: novice malere, bil reparation arbejdere, dekoratører og andre kreative personer.

Blanding eksperimenter: Hvad du bør vide på forhånd

Omkring verden er fyldt med en bred farvepalet, men al farverig pragt er baseret på tre grundlæggende farver: blå, rød og gul. Det skyldes deres blanding, at de opnår den ønskede halvton.

For at få en ny nuance skal du bruge basisfarverne i forskellige proportioner. Det enkleste eksempel er, hvordan man får en grøn farve. Svaret er meget simpelt: bland det gule farvestof med blå. Et visuelt diagram over de primære, sekundære og forbigående farver opnået ved blanding er vist nedenfor:

Denne tabel hjælper med at forstå, at spørgsmålet om hvordan man får en gul farve ikke er korrekt i sig selv. Det kan ikke opnås ved at kombinere andre komponenter, da gul refererer til tre grundlæggende toner. Derfor, hvis der er behov for en gul, få et færdigfarvet farvestof eller få et pigment fra naturlige produkter, hvilket ikke er helt tilrådeligt.

De samme indledende farver taget i forskellige proportioner, når de blandes, giver et nyt resultat. Jo større mængden af ​​et farvestof, det endelige resultat efter blanding vil være tættere på den oprindelige skygge.

For at gennemføre forsøg er det nødvendigt at tage hensyn til velkendte regler. Hvis du kombinerer de kromatiske farver i farvehjulet er placeret tæt på hinanden, opnås efter blanding af maling med en stærk kromatisk nuance, men ikke for en ren tone. Kombinationen af ​​farvestoffer, der er placeret på modsatte sider, fører til dannelsen af ​​en achromatisk tone, hvor den grå farvetone dominerer. Orienter den optimale kombination af farver hjælper kromatisk cirkel:

Hvis du for eksempel tager en rød cinnabar og bly hvid, vil den resulterende lyserøde farve blive mørkere efter et stykke tid. Det er ønskeligt at opnå den ønskede tone for at tage det mest begrænsede antal indledende farver. Ved blanding tages der hensyn til deres kompatibilitet. F.eks. Er oliebaserede farvestoffer følsomme for opløsningsmidler. Mørkning eller hurtigt brændende materialer er bedre at udelukke med det samme. Kombinationstabellen, som ikke er værd at bruge, forhindrer fejl i annonceprocessen:

Forskellige nuancer af rødt

Rød består af de tre originale farver, der udgør basen. Derfor kan selv et minimalt sæt farver uden det ikke. Men spørgsmålet om, hvordan man får en rød farve, når man blander malinger, opstår stadig nogle gange. Dette skyldes, at magenta er involveret i pressen, så kreative søgninger, hvordan man får en rød farve, er logiske. Alt er løst meget simpelt: til modtagelse af naturlig rød gul blanding med Magenta i volumen 1: 1.

Farvelyset af rødt er forskelligt, så der er mange varianter af at kombinere:

 • Yderst populær er spørgsmålet om, hvordan man får crimson farve. De indledende farver til blandingen - rød og blå i lige store mængder, der varierer skyggen af ​​crimson vil hjælpe med at indføre små mængder sort eller hvid farve.
 • Svar hvordan man får brun, nogle få. Den nemmeste måde er at forbinde rød og grøn. Da grønt selv er resultatet af at blande gul og blå, så vil henholdsvis for at opnå en brun baggrund hjælpe med at kombinere de tre primære farver. Mere detaljeret måder at opnå nuancer af brune er vist i diagrammet:

 • Pink kan opnås ved at kombinere rød og hvid.
 • Hvis du blander 2 portioner af rød farve med 1 del gulmaling, viser det sig at være skarlagen. For at få orange, skal du øge mængden af ​​gul. Afhængigt af den ønskede nuance opnås den orange farve ved at blande en lyserød maling og et gul farvestof.

 • Du kan opnå bourgogne på mange måder. Den enkleste ting er at tilføje en dråbe blå maling, fordi den røde selv er mørk. Et lignende resultat vil være, når den røde farve er lidt gul og en dråbe sort maling.
 • Blanding af det røde og lyserøde farvestof giver dig mulighed for at opnå en blød rød halvton, hvide farver vil bidrage til at øge resultatet.
 • Kombinationen af ​​rød og lilla i et 3: 1 forhold resulterer i en mørk rød tone.
 • En række forskellige nuancer af rødt viser den næste cirkel. Det er værd at bemærke, at tilføjelse af hvide farver til en hvilken som helst blanding fører til tænding af tonen og svarte til en blackout.

  Den præsenterede tabel hjælper med at forstå navnene på de røde nuancer:

  En ikke mindre rig palet af nuancer giver en blanding med det blå farvestof, der går ind i basistriaden. Derfor er hans tilstedeværelse i et sæt obligatorisk. Men selv et sæt på 12 farver opfylder undertiden ikke kravene i en virkelig blå tone. Årsagen er farvevariationer. Den klassiske tone kaldes royal, og i salg er den ofte erstattet med ultramarine, som er karakteriseret ved en lys mørk skygge med en lille forekomst af violet. Derfor synes spørgsmålet om, hvordan man får en blå farve, ikke absurd. Løsningen på denne situation er at tilføje hvid til basisfarven i forholdet 3: 1. På samme måde opnås blå, kun hvidvask anvendes mere, når man kombinerer.

  En interessant blå farve med et moderat mættet resultat opnås ved at forbinde en mørk ultramarine med turkis.

  Følgende anbefalinger hjælper dig med at finde ud af, hvilke farver du skal blande for at få blåt nuancer:

  • Lige mængder af blå og gul farve vil give en mørkblå-grøn tone. Indførelsen af ​​hvidt bidrager til nogle afklaring, men lysstyrken er reduceret. Årsagen ligger i kombinationen af ​​de tre komponenter, og jo flere af dem, jo ​​mere kedelig farven viser sig.
  • For at få en turkis farve, bland den cyanblå og tilføj lidt mindre grøn. Denne skygge kaldes også akvamarin.
  • Opnået fra lige mængder af blå og grøn farve kaldes Berlin azurblå. Med indførelsen af ​​hvidmætning falder, men renheden af ​​farven går ikke væk.
  • Blå med en rød farve i et 2: 1 forhold giver en blå med et strejf af lilla. Den resulterende farve præciseres ved indførelsen af ​​hvid.
  • Blanding i de samme dele af blå og lyserød magentin giver den kongeblå, som er kendetegnet ved usædvanlig lysstyrke.
  • Mørk blå opnås ved at blande den med sort i et 3: 1 forhold.

  Assistent i blandingsforsøgene vil være et bord med navnene på blåtonerne:

  Den oprindelige grønne er sædvanligvis til stede i alle sæt, i mangel af det ønskede farvestof, opstår der ikke problemer med fremstillingen. Kombinationen af ​​gul og blå giver den ønskede grønne baggrund. Men enhver retning af kreativitet, om maleri, design af lokaler eller anden variant af udsmykning af genstande kræver en bred palette af grønt. Grundprincippet for alle eksperimenter er at ændre proportionerne af basisfarverne, hvide eller sorte farvestoffer bruges til at lysne eller mørkere baggrunden.

  Næste skal vi tale om blandingsindstillinger og resultaterne af eksperimentet:

  • Kombinationen af ​​blå og gul med en lille tilsætning af brun repræsenterer khaki. Grøn med en lille mængde gule former oliven.
  • Traditionel lysegrøn er resultatet af blanding af grønt med hvidt. Juster varmen vil hjælpe tilsætning af gul eller blå.

  En række farver i en grøn skygge viser en cirkel. Basisfarvestoffet er placeret i midten, derefter følgeres en ekstra komponent efterfulgt af blandingsresultatet. Den sidste cirkel er eksperimenterne med den resulterende tone med tilføjelsen af ​​et hvidt og sort farvestof.

  Den næste tabel bliver assistent i at gennemføre forsøg.

  Et farvekaleidoskop er ikke begrænset til at kombinere basiske farvestoffer. For eksempel kræver det ofte gråt. Forskellige proportioner hvidvask og sort pigment vil give en bred achromatisk palette.

  Hvordan man får farven på elfenben? Basen en vil være hvid, oker og mørkebrune tilsættes gradvist i små omgange. Oker fremmer udseendet af varme toner, en stigning i brun fører til en kold baggrund.

  En anden tabel viser forskellige blandingsmuligheder:

  Hvordan får man sort? Ved at forbinde blå, gul og magenta. I nærvær er de ikke altid, så assistenten vil være tre grundlæggende farvestoffer. Kombinationen af ​​grønt med rødt vil også give noget skygge af sort, men det vil ikke være rent.

  Selvom du ikke har fundet en beskrivelse til ethvert spørgsmål, vil tabeller, der ikke kun fremsætter anbefalinger til blanding, men også klart demonstrere resultatet af eksperimenterne hjælpe. Resultaterne af deres egne blandingsforsøg kan afvige lidt fra de ovenfor beskrevne, alt afhænger af sammensætningen af ​​farvestoffet og overfladen, på hvilken det påføres.

  Skriv en kommentar

  Sådan laver du en blomsterbed af sten + foto Til hvem, og jeg kan lide mere kræft. Smerteligt smuk

  Installer automation på pumpen Rigtig informativ video, så hvad du har brug for.

  Hvilke vinduer skal du vælge et bad Smukke badehuse på et foto, i landehuse som du sjældent ser.

  Opførelse af visir + tegninger Særlig tak for de detaljerede tegninger

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  + 50 = 58