Hvilken matrix er bedre end ips eller va

Vi køber en skærm: Hvilken type matrix skal jeg vælge?

Vi bruger alle computere, hvoraf skærme er en uundværlig del. Fra det korrekte valg af skærmen afhænger af bevarelsen af ​​hundrede procent vision og niveauet af komfort, når du arbejder. I intet tilfælde skal du gemme på skærmen, fordi du ikke kan købe syn for penge.

Når du vælger en skærm for dig selv, er det værd at starte med en type definition matrix, på grundlag af hvilken din fremtidige skærm bliver indsamlet. Husk at huske, at forskellige typer matricer er bedre egnet til denne eller den slags arbejde. Yderligere er det nødvendigt at definere med diagonal skærm. Her afhænger meget af mængden af ​​ledig plads på skrivebordet, som du kan tage under skærmen. Bliv ikke for stor diagonal (det er stadig ikke et tv-apparat), men du behøver ikke bekymre dig for meget - du har bare svært ved at læse en lille tekst. Dette gælder især for brugere med dårlig syn.

Hvad angår producenterne af skærme, er der et par stykker på markedet, de tilbyder modeller af forskellig kvalitet og design. Alt afhænger af personlige præferencer og tilgængelighed i sortimentet. Derudover kan du altid læse på internettet om specifikke skærmmodeller.

Lad os begynde med at vælge typer matrix. Der er et stort antal typer matricer på grundlag af hvilke skærme der oprettes, men de vigtigste er TN, IPS og VA. Alle de andre er deres forskellige modifikationer. Også for nylig at vinde popularitet PLS matrix, men de er stadig urimeligt dyre.

Den enkleste og ældste type matrix er samtidig den billigste. Skærme på TN matricer har lave synsvinkler. Dette udtrykkes i følgende: billedet er forvrænget med den mindste afvigelse fra visning i en ret vinkel. Men sådanne matricer har en minimal responstid, dvs. Det dynamiske billede forlader ikke stier.

Monitorerne opsamlet på IPS-matricer har meget bedre farvegengivelse i sammenligning med TN-matricer. Også for sådanne matricer er de maksimale betragtningsvinkler karakteristiske. Men med alle disse fordele er der en række mangler. Nemlig: Øget responstid (tilstedeværelsen af ​​stier i dynamiske scener) og høje produktionsomkostninger, henholdsvis prisen.

MVA / PVA matricer er en slags afvejning mellem TN og IPS matricer. Der er også mere avancerede typer matricer: Premium MVA og S-PVA. Skærme på sådanne matricer har meget tæt på IPS-farvegengivelse, store synsvinkler, en kort responstid (lidt mere end TN). Med hensyn til kontrast og lysstyrke er de maksimale på baggrund af alle nuværende matricer (undtagen PLS). Men for professionelt arbejde vil sådanne skærme ikke fungere, fordi det erfarne øje med en minimal afvigelse af synsretningen fra vinkelret på skærmen allerede kan mærke afvigelser i halvtonens farver. De fleste almindelige brugere vil finde dette en lille smule.

I princippet er PLS på en måde udviklingen af ​​IPS-matricer, men en noget billigere løsning. De har sådanne fordele som høj lysstyrke og god farvegengivelse, ret store synsvinkler. Der var naturligvis nogle mangler. Reaktionstiden for PLS-matricer er lidt værre end TN, men VA er bedre.

Sammenfatning af typer af matricer, lad os sige: hvis du har et begrænset budget, eller du er en gamer - vælg skærme på TN matricer. For professionelle fotografer og designere, samt at se film, giver det mening at investere i S-IPS. Nå, for kontorarbejde og tegning grafik ser absolut ud mod MVA / PVA.

Nu bestemmer diagonalen for dens fremtidige skærm. I princippet er det behageligt at arbejde godt 24 tommer. Det er mindre meningsløst at tage, siden i beslutningen Full HD (1920x1080) Teksten på skærmen bliver for lille.

I lang tid blev opløsningen af ​​Full HD - 1920x1080 traditionel. Men der er modeller med en højere opløsning. Sådan kan det være nødvendigt for spillere. Derfor skal dit videokort understøtte sådanne høje opløsninger.

Parametre som lysstyrke, kontrast, dynamisk kontrast har generelt ikke stor mening, fordi hver producent måler dem efter deres teknologi.

Vær opmærksom på stik, placeret på bagsiden af ​​skærmen. I øjeblikket er den mest relevante kombinationen af DVI + HDMI. VGA Det kan kun være nyttigt for gamle maskiner.

Tvivlsomt, men stadig meget dyrt. Du får bedre 3D-tv diagonale tommer på 50 - her i dette tilfælde vil omkostningerne selv berettige helt.

Alle indbyggede højttalere, USB-porte er også helt ubrugelige. Vær opmærksom på stativet. Det skal være tilstrækkeligt pålideligt, kunne dreje / vippe. Du skal muligvis også bruge skærmen i portræt mode - ikke alle modeller af skærmen har evnen til at justere højden.

De vigtigste punkter, der bør være opmærksom, jeg noterede. Hvad angår designet, er alt her strengt individuelt. Tilsvarende med producenterne.

Hmm, forsøgte ikke at give til servicecenteret, måske kan de reparere det?

Ligeledes sætter jeg en 23 tommer DELL med muligheden for at blive lodret og jeg glæder mig ikke til det.

Hvilken matrix er bedre til skærmen: funktioner, egenskaber og typer

I lang tid er skærme, mere som et fjernsyn, baseret på et stort elektronikstrålerør, gået ned i historien. Intet kunne behage en sådan forsamling. Bulky, heavy fighter af elektrisk energi. Ikke overraskende sukkede brugerne over hele planeten med relief ved hjælp af tynde skærme.

Men her var alt ikke så simpelt. Hver tynd enhed var påfaldende forskellig fra hinanden ved farve-, pris- og synsvinkler.

The Matrix. Dens funktioner og egenskaber

Hvilken matrix er bedre for en skærm er et meget kontroversielt problem. Først og fremmest er det værd at præcisere, hvad det er.

I udseende er matricen en glasplade, inde i hvilken der er flydende krystaller, der ændrer farve. De enkleste produkter reagerer kun på ændringer i elektriske signaler, der passerer dem. Mere komplekse modeller regulerer selvstændigt farve og lysstyrke. Og de mest moderne prøver er også fremhævet og skaber den størst mulige kontrast.

Svaret på spørgsmålet "Hvilken matrix er bedre for en skærm" er umulig uden at nævne et sådant udtryk som "response9raquo; Denne egenskab er kendetegnet ved, hvor jævnt rammerne på skærmen vil ændre sig på grund af spændingsændringer. Det måles i millisekunder (ms).

Hvilken type skærmmatrix er bedre til spil? Selvfølgelig med et godt image respons. Og hvis du forstår hvilken type matrixmonitor der passer bedst til hverdagen? Med et svar på 10 ms eller mindre. En spildtype matrixmonitor? Hvilken er bedre? Professionelle spillere foretrækker svar mindre end 5 ms.

Om hvilken matrix der er bedst til gamermonitoren, vil meget fortælle opdateringsfrekvensen. Billedet i den virtuelle verden ændrer sig meget hurtigt. Kun de bedste kvalitetsskærme kan opdateres med en frekvens på mere end 120 Hz.

Hvilken matrix er bedre til skærmen som helhed? Selvfølgelig er den der har gode synsvinkler. Hvad er de For at forstå, hvad der står på spil, anbefales det at se på skærmen fra siden. Det ideelle produkt vil være synligt fra overalt. En billig enhed med sådan bekvemmelighed kan ikke behage. Billedet er falmet, smurt og fuzzy. Hvilken monitormatrix er bedst for øjnene? Selvfølgelig, den hvor du kan se billedet fra enhver vinkel. Desuden bliver øjnene træt meget mindre, når de arbejder med en sådan skærm.

I lang tid blev en sådan matrix betragtet som den bedste for skærmen. Enkelt og billigt, det er stadig indbygget i millioner af enheder hvert år. En særlig kærlighed til denne teknologi blev leveret af prisen. Det er takket være prisen tilgængelighed, at brugerne er klar til at tilgive matricen sine ulemper, som er mange. Visningsvinkler er ekstremt knappe. Det er nødvendigt at sidde udelukkende foran skærmen for at se et komplet billede. Nogle producenter bruger en speciel film til at øge synsvinklerne, men det hjælper lidt.

Det menneskelige øje er en unik mekanisme, der kan se mere end 16 millioner forskellige nuancer. Med en matrix af en given type virker en egenskab af naturen desværre ikke med alt ønske. Farver normalt kedelige, falmede, bløde, falmede, unaturlige. Men for en ubehagelig bruger er dette ikke et kritisk problem.

Meget få klager modtages for at ændre kontrast. De vigtigste brugere er kontormedarbejdere. Arbejde med teksten på skærme kræver særlig koncentration. Teksten med lav kontrast er på ingen måde den bedste assistent, hans øjne bliver træt meget hurtigt. Endnu flere sådanne matricer kan ikke lide specialister på skemaet. På en sådan skærm er det godt at se film og gå igennem nogle spil.

Det eneste, der kan behage en matrix af denne type, er det hurtige svar fra sort og hvid nuancer. Men i den moderne farveverden er dette en svag fordel.

Næsten alle budget notesbog i verden sælges med TN matrixen.

Talrige brugerklager opfordrede producenterne til at studere den nye teknologi "monitor matrix type", som er bedre og mere produktiv end sine forgængere.

Den nyeste udvikling kaldes IPS (In-Plane Switching). Matricen af ​​denne type blev fremstillet af Hitachi. Hvad er dens væsentlige forskel fra TN? Først og fremmest er dette farveoverførsel. Uanset hvor meget brugerne elskede deres kæmpe skærme med katodestrålerøret, sendte de nyhederne meget præcist. Og her igen var der en mulighed for at glæde sig i lyse og saftige farver.

Undersøgelsens hjørner steg også betydeligt i sammenligning med forgængerne.

Ulemper ved teknologien er ændringen af ​​sort farve til violet, når den ses fra siden. Også de første modeller havde en relativt lav responstid - 60 ms. Der var meget kritik for lav kontrast. Den sorte farve syntes grå, hvilket gjorde det vanskeligt at skrive tekst, og det var næsten umuligt at arbejde i applikationer, der krævede udvikling af små detaljer.

Producenter var imidlertid opmærksomme på manglerne, og efter et tidspunkt så verden verden over S-IPS (Super IPS) teknologi, hvor mange fejl blev elimineret. Først og fremmest fornøjelsen glade spillere. Reaktionstiden faldt næsten fem gange, til 16 ms. Denne værdi er god til at løse de fleste daglige opgaver.

De vigtigste producenter af IPS matricer - Hitachi, LG, Phillips, NEC.

Lidt senere blev verden introduceret en ny matrix, der tog højde for de mange ønsker fra både spillere og kontorarbejdere - MVA.

Den eneste ulempe ved sådanne skærme var krumningen af ​​nogle nuancer. Men farvegengivelsen af ​​TN-matrixens modstandere blev noteret som ret tolerabel og egnet til de fleste opgaver.

Selvfølgelig blev ikke alt på én gang blødt og perfekt. De første modeller var ret langsomme, selv i sammenligning med TN-forgængerne. Nogle gange kan brugeren med et hurtigt udskiftning af rammer se et uerstatteligt øjeblikkeligt billede. Dette problem blev løst noget senere, da accelererede matricer af denne type trådte ind på markedet.

Men sådanne skærme er OK med kontrast og synsvinkler. Sort er sort, og detaljer kan ses selv i den mindste variation. Det er ingen overraskelse, at professionelle designere vælger MVA.

Der er en anden slags matrix af denne type. Dets navn er PVA. Det blev udviklet af det koreanske selskab Samsung. PVA er meget hurtigere og mere kontrast.

Det er en fornøjelse at arbejde på en sådan matrix, så det tog et værdigt sted i nicheen for fagfolk.

Så der er tre grundlæggende typer matricer.

TN-teknologien bør kun vælges i tilfælde af et meget begrænset budget.

IPS-typen matrix er egnet, hvis køberen er aktivt involveret i grafik eller tegninger.

Hvilken monitormatrix er bedst til spil? MVA! Det er optimalt for æstetikere, der sætter pris på det ideelle billede.

Hvilken matrix er bedst til at vælge et tv

For at forstå med hvilken matrix det er bedst at købe et tv, er det nødvendigt at studere sine sorter og egenskaber såvel som de vigtigste ulemper ved hver type. Til dato bruger producenter af LCD-tv'er tre hovedteknologier:

TN: fordele og ulemper

Ved produktionen af ​​LCD-tv-apparater blev TN-matrixen brugt tidligere end andre. På grund af sin enkle teknologi anvendes den oftest i billige tv-modeller samt i skærme med en lille diagonal. Denne mulighed er egnet til kunder med et lille budget.

TN matrix består af flydende krystaller, hvoraf nogle er parallelle med skærmens plan, andre - vinkelret på hinanden eller er arrangeret i form af en spiral. På grund af det faktum, at krystallerne roterer ujævnt, er billedet i forskellige vinkler forvrænget. Dette er en af ​​de største ulemper ved denne type matrix. Tv med TN kan heller ikke prale af en god farvegengivelse: farverne er ikke lyse nok, de svarer måske ikke til virkeligheden. En anden ulempe ved denne form for matrix er muligheden for udseende af "brudte" pixels i form af prikker på skærmen, som ikke viser billedet.

For at øge synsvinklen til TN matrixen, bruger nogle modeller en speciel belægning - Film.

 • lave omkostninger;
 • høj responshastighed;
 • minimum strømforbrug.

Ved udviklingen af ​​IPS-teknologien tog producenterne hensyn til alle manglerne i TN-matrixen. Dette gjorde det muligt for os at få et bedre produkt. Alle krystaller af IPS er i samme plan - parallelt med skærmen og roterer samtidigt.

 • stor synsvinkel;
 • højt lysniveau og billedets klarhed
 • dyb farve levering
 • lang levetid
 • lavt eksponeringsniveau for øjnene.
 • høje omkostninger;
 • i nogle modeller observeres en lav responsrate;
 • utilstrækkelig dyb sort farve;
 • lav kontrast.

Der er flere varianter af IPS matricer. Den mest almindelige:

De dyreste er AH-IPS og P-IPS. De har den højeste billedkvalitet. Den billigste løsning er E-IPS.

En anden form for matrix, udviklet af IPS-princippet - er PLS. Det har højere lysgennemstrømning og bruger mindre strøm. Minus PLS - det laveste niveau af kontrast blandt alle eksisterende matricer.

VA-matrixen er en afvejning mellem TN og IPS. Det er en populær type matrix og bruges i mange moderne modeller af LCD-tv. I VA er flydende krystaller i slukket tilstand vinkelret på skærmens plan. Dette giver dig mulighed for at få en rig sort farve, der ikke kan opnås med TN og IPS. Krystallerne har evnen til at bevæge sig frit, således at nuancer ikke forvrænges, når synsvinklen ændres. Tv-apparater, der bruger VA-teknologi, er velegnede til værelser med dårlig belysning.

VA matricerne er foran TN i billedkvalitet, men de er ikke gode nok i forhold til IPS. I fremstillingen af ​​VA introduceres imidlertid gradvis nye teknologier, som gør det muligt at rette mange mangler ved denne type matrix. Til sådanne teknologier er det muligt at bære - MVA og PVA.

Valget af en bestemt type matrix til et tv afhænger af køberens budget og hans behov. Hvis du har brug for en billig løsning med minimumskrav til billedkvalitet, så et tv med TN. Modeller af sådanne tv'er er ikke mere end 32 tommer diagonale. Denne mulighed vil blive vellykket til dacha, køkken, kontor. Tv med TN kan bruges som en skærm til spil. Fans af specielle effekter og dynamiske scener i film vil også sætte pris på denne slags matrix.

Kendte tv-producenter bruger primært IPS- og VA-teknologier. IPS er ideel til hjemmebiograf, hvor et stort antal mennesker vil samle. Det giver dig mulighed for nøjagtigt at vise video af ethvert format fra en hvilken som helst synsvinkel. Sådanne tv'er kan også bruges til at fremvise præsentationer, hvor højdefinitionsgrafik og fotos er påkrævet. Modeller af tv med VA matrix lidt underlegen i billedkvaliteten, men er i en lavere priskategori. Denne model er ret egnet til privat visning af en lille familie.

Hvilke typer matrix anvendes af kendte mærker

Toshiba - en velkendt japansk producent bruger IPS-teknologi på sine tv-apparater.

Sony, Sharp, Panasonic i de fleste af deres modeller bruger deres egen udvikling af en forbedret version af VA. Skarp i begrænsede mængder giver en unik matrix - UV 2 A. Det anses for at være den bedste blandt udviklingen af ​​VA-typen.

I 70% af tv'erne er LG og Samsung VA matrix. De andre modeller bruger IPS. Samsung udviklede også sin egen version af VA-S-PVA. De bruges i high-end tv'er. Denne form for matrix sikrer en bredere synsvinkel og en dybere sort farve.

Philips bruger Sharp og LG i sin produktion.

Hvordan kan jeg selvstændigt bestemme typen af ​​matrix i tv'et

Der er flere tip, der hjælper med at bestemme typen og kvaliteten af ​​matrixen i tv'et:

 1. Du kan let trykke matricen. Hvis billedet er forvrænget, bruger fjernsynet VA eller TN-teknologien.
 2. Se på billedet fra forskellige synsvinkler. Hvis billedet ændrer sine farver, når det ses fra siden, peger det også på TN-matrixen.
 3. Når du køber et tv, skal du kontrollere de forskellige driftsformer. Særlige demo versioner bruges i butikker. I denne tilstand er det svært at registrere mangler.
 4. Det er nødvendigt at teste for "ødelagte" pixels. For at gøre dette kan du medbringe et USB-flashdrev med de optagede filer. Filer er baggrunde af forskellige farver: rød, blå, grøn og sort test er bestået, når skærmen mangler punktet, der adskiller sig i farve fra den vigtigste baggrund.
 5. For at kontrollere svaret kan du bruge ruller med en hurtig ændring af handlinger. Ved høj responshastighed forbliver billedet klart og ikke dobbelt. Du kan skrive en speciel testvideo til USB-flashdrevet.
 6. Du bør kontrollere det grå niveau. Fra denne indikator vil afhænge af kvaliteten af ​​mørke scener i filmene. Jo flere gråtoner matrixen viser, jo bedre jo senere bliver det mørke billede. En sådan check finder sted i "Cinema" -tilstanden.
 7. Se niveauet for kontrast og lysstyrke i forskellige indstillingsfunktioner.
 8. Sørg for, at der ikke er grønne og lyserøde pletter, der kan vises på en hvid baggrund. Sådanne pletter er normen for nogle typer matricer, men de kan give lidt ubehag når man ser fjernsyn.
 9. Når du køber et tv i en onlinebutik, skal du kigge efter videoer med et overblik over den valgte model.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 − = 2