Kedler til savsmuld

Sådan laver man en kedel på savsmuld

Da energikilder konstant bliver dyrere, tænker boligejere på at skifte til alternative brændstoffer. De mest tilgængelige er biomasse (kul, træ, chips, savsmuld). Nogle typer fast brændsel begyndte at vokse i pris, og kedeludstyret til deres forbrænding koster mange penge. En af de mest praktiske løsninger under sådanne omstændigheder er at lave en kedel på savsmulden med egne hænder ved hjælp af enkle og overkommelige materialer. Du skal bruge én ting: evnen til at udføre ansvarlige svejsninger eller bare en velkendt svejsemaskine.

Hjemmelavet kedel på savsmuld

Fordelene ved en selvfremstillet kedel

Meget ofte i personlige deltid gårde forbliver som savsmuld savsmuld og chips. Men hver varmeenhed er ikke i stand til at behandle dem. Af denne grund og for en række andre har selvfremstillede faste brændkedler deres fordele:

 • Lav pris. Selvom du køber alle materialer til fremstilling af enheden i salgsnettet og på passende vis betaler for en kvalificeret svejsers ydelser, hjemmelavet kedel koster mindst 3 gange billigere. I praksis kan nogle af materialerne altid findes i din egen gård, så prisen bliver endnu mindre.
 • Lave krav til brændstofkvalitet. Det foreslåede design er i stand til at forbrænde enhver form for fast brændsel og endda snavs. Fugtigheden i træ eller savsmuld kan være ret højt, blødt eller birkbrænder så vellykket som helst. Samtidig forårsager tjære- og tjærefrigivelse ingen skade på enheden.
 • Kedler på savsmuld til huset er strukturelt enkle, de er nemme at vedligeholde og rene.
 • Komfort i drift. Afhængig af typen af ​​biomasse skal ovnbelastningen ikke produceres mere end en gang om 8 timer, dette i den mest beskedne forbrændingskammerstørrelse. Hvis det øges, kan brændingen vare en dag eller mere.
 • Absolut uafhængighed fra eksterne energikilder.

Af ulemperne ved enheden kan identificeres som fedt udseende og manglen på alle garantier for kvalitet og pålidelighed af svejsede led, som det vil blive diskuteret nedenfor.

Kedlen har ikke døre eller askepande, men er fyldt med brændstof ovenfra, fra bunden og op til skorstenens ende. Den belastede biomasse presses ned over hele flyet med en rundformet belastning af tykt stålplade, og et vertikalt rør svejses til det, gennem hvilket luft indføres i ovnen. Dette rør passerer gennem det lukkede topdæksel og stikker frit ud. Kedlen tændes gennem sin øvre ende. Det særegne er, at det øverste lag af brændstof forbrænder, processen går fra top til bund og opvarmer vandjakken.

Kedel på savsmuld med egne hænder

I princippet vil aktionerne såvel som i fremstillingen hjælpe med til at forstå tegningerne af kedlen på savsmuld, lavet af egne hænder. Ved enden af ​​røret er der installeret en dæmper af et vilkårlig design for at regulere mængden af ​​indgående luft og forbrændingshastigheden. Under driften af ​​enheden sænkes belastningen i ovnen, indtil alt brændstoffet er brændt. Forbrændingsprodukterne fra ovnen fjernes gennem skorstenen.

Hjemmelavet kedel på savsmuld

Hvis en lille kedel er nødvendig, så ovnens krop udføres ofte på basis af en gammel ballon fra propan. Der er to grunde: Et tykt nok metal, der vil vare lang tid, og dets konstruktion, hvilket gør det nemt at lave ovneafdækningen. Derudover er den gamle ballon let at finde eller købe. For at producere en mere kraftfuld model kræves der stålplader med en tykkelse på mindst 5 mm eller en gammel metalbeholder med store dimensioner.

Et andet produkt, som du skal købe, er et skorstensudtag i en vinkel på 90 °, en diameter på 89 x 4 mm eller 107 x 4 mm. Den tykkere væg af røret vil ikke være en hindring. For at gøre låget forseglet er der brug for metalplader eller en strimmel på 5 mm tykt, men et tyndere stålark, men ikke mindre end 3 mm, kan bruges på vandkappen. For at lave en rundformet last er det bedre at finde et metal på 8-10 mm i tykkelse, et rør til luft - 40 eller 50 mm i diameter. Som dyser til tilførsel af varmeoverføringsmiddel anvendes øvelser med færdige rørtråde.

Før du laver en kedel på savsmuld, er det nødvendigt at forberede sådanne grundlæggende værktøjer og tilpasninger:

 • Apparater til elektrisk svejsning og elektroder;
 • Vinkelslibber med metalcirkler;
 • måleværktøj;
 • en hammer;
 • mider;
 • mejsel;
 • boremaskine eller elektrisk boremaskine.

Alt arbejde vil være mere bekvemt at udføre med en assistent.

Hjemmelavede kedler på savsmuld

For det første er ovnen krop lavet af en gas cylinder. For at gøre dette er det nødvendigt at afskære sin overdel fra den eksisterende svejsesøm, så de resterende sømme skal rengøres forsigtigt udefra. Det resulterende låg skal passe tæt mod ovnen, derfor er det nødvendigt at lave en fringing fra strimlen af ​​tykt metal langs omkredsen af ​​ballonen, der rager ud over kanten med 15-20 mm. Derefter kan du fastgøre låsens krop for et dække af vilkårlig design, og til selve låget svejses to praktiske håndtag fra en metalstang ovenpå. I den er det nødvendigt at lave et hul i luftrørets ydre diameter.

Kedlen, der arbejder på savsmuld, skal have et traditionelt røggasudløb i den øvre del, derfor skal det i kroppen være nødvendigt at skære et hul under det. Du kan straks svejse skorstenens grenrør, men det kan skabe ulejlighed ved installationen af ​​vandjakken, hvor produktionen af ​​hver af dem vælger sig selv.

Den næste fase er fremstilling af last, som vil presse brændstoffet. Diameteren af ​​delen skal være lidt mindre end cylinderens indre størrelse. Skærer den fra tykt metalplade til et produktplan, finner svejses for at sprede luft, og en åbning svarende til luftrørets ydre diameter er svejset i midten. Sidstnævnte er indsat i det og er hermetisk forseglet i en cirkel.

Det er stadig at lave en vandjakke. Ballonens krop har en rund form, så du bliver nødt til at tinker med metalplader for at gentage denne formular. Men først skal du skære et tykt ark ud og svejses ud til stivningsovnenes krop, hvilket ikke tillader at vandet af metaljacket spiller på grund af termisk ekspansion. Derefter skal metalets tøj svejses til hver stiver. Det sidste trin er skæring af hullerne under beslagene til kølevæsken og svejsningen af ​​de gevindskårne ærmer til tilslutning til varmesystemet. Nedenfor er en video med anbefalinger til fremstilling af en kedel.

Hvis en selvfremstillet kedel på savsmuld vil blive brugt til opvarmning af et privat hus, vil det ikke skade sig for at supplere det med noget sikkerhedsudstyr. For at gøre dette bores huller i vandjakkens jakke, og beslagene til temperatur- og trykovervågningsanordningerne svejses. Det vil også være korrekt at installere en relief relief ventil, som ville arbejde, når trykket er øget til 3 bar, og røret fra det til gaden.

De varme overflader på enheden og skorstenen udgør også en fare for folk, hvis de er i huset. I dette tilfælde spredes varmen, hvor det ikke er nødvendigt - i ovnen. Af disse årsager skal varmekedlerne på savsmulden isoleres. Som et varmeisolerende materiale kan basalt bomuldsuld anvendes, det er godt modstandsdygtigt over for høj temperatur. Det er muligt at belægge isoleringslaget med en tynd plade med en polymercoating, og samtidig løse problemet med æstetik af udseendet af enheden.

I det tilfælde, hvor kun savsmuld anvendes som brændstof, er det nødvendigt at lave en enhed til korrekt indlæsning i ovnen. Faktum er det Denne type brændstof tillader ikke luft at passere, og uden det vil forbrændingsprocessen være svag. Derfor er der fremstillet et tyndt metalrør med en diameter på 100-120 mm i form af en tragt, kun keglens sider er meget flade. Enheden placeres lodret i midten af ​​ovnen, hvorefter savsmuld er dækket omkring den, periodisk tæt pakket. Når kammeret er fyldt, takket være keglens form, kan røret let fjernes, belastningen sættes, og ovnsdækslet er lukket.

Før du lægger og tænder enheden, Det er nødvendigt at kontrollere vanddækets tæthed og kontrollere kvaliteten af ​​svejsede led. Dette kræver en luftkompressor. Test sømmen på to måder, som er meget pålidelige:

 • Hydraulisk. Al kapaciteten er fyldt med vand, kompressoren er tæt forbundet til foreningen, hvilket skal skabe et overtryk på 2-3 bar. Vand har ikke ejendommen til at krympe, så det vil strømme gennem alle de ubehandlede steder.
 • Pneumatisk. Trykket er skabt uden vand, og alle svejsninger er smurt med sæbe skum med en børste. Bobler viser de steder, hvorigennem luften trænger ind. Under testen kan trykfaldet overvåges af manometeret på kompressoren.

Der er en slags fast brændselskilde til opvarmning, som en kulfyret kedel på savsmuld. Designet og princippet om hans arbejde er anderledes og mere komplekst, selvom det er helt muligt at gøre det af sine egne kræfter. Det virker på grund af at savsmuld brændes i bunden af ​​enheden og hælder der fra bunkeren, det ses i figuren.

Processen fortsætter i røgrørene, som intensivt opvarmer kølemidlet. Princippet om efterbrænding af trægasser (pyrolyse) anvendes. Arbejdets effektivitet øges ved installation af en luftblæser - en luftblæser. Det er ikke så svært at lave en kedel på savsmuld og stiklinger i praksis, men det vil helt sikkert give en konkret økonomisk effekt både i produktionen og i yderligere drift.

Opvarmningskedler på savsmuld - betydelige besparelser

Opvarmningskedler på savsmuld - driftsprincippet

Varmekedler på savsmuld har et simpelt design, men de er i stand til effektivt at opvarme huset på grund af kontrolleret forbrænding, tretrinsluftforsyning og forgasning af forbrændingsprodukter.

Sagstål tilsættes til en speciel tragt, hvor sneglen er placeret. Modtagertanken kan placeres uden for huset. Ved hjælp af et snekkegear kommer savsmuld ind i rummet til opbevaring. En anden skruer tager brændstof og sender det til en tank, der er forbundet med forbrændingskammeret. Således er varmesystemet på savsmuld fuldt automatiseret.

 1. Gå frem på forbrændingskammeret automatisk antændes savsmuld og brændt ved hjælp af et lufttilførselssystem tretrins tilvejebringer flamme hvirvler.
 2. Under forbrændingens indflydelse opvarmes varmeveksleren.
 3. Gassen dannet ved forbrænding af brændstof sendes til et specielt kammer, hvor det efterbrændes. Normalt er dette rum installeret i tillæg. Forbrændingsprodukter udledes gennem røgfjernelsessystemet.

Således er kedlen på savsmuld en storskala installation - dette kan ses ved at se på billedet. Installation af dette varmesystem er kun berettiget, hvis det er muligt at tildele et stort rum til brændstofopbevaring og sikre en konstant genopfyldning af ressourcerne. I en times drift af en 25 kW kedel kræves ca. 40 kg savsmuld.

For en effektiv og automatisk drift af kedlen er der brug for et sæt enheder. På markedet er der også modeller, hvor du selv kan tilføje brændstof, men de er yderst ubelejlige at betjene - du skal indlæse savsmuld hver 1-2 time.

 1. Skruesystem. Det giver en automatiseret proces til kvittering af savsmuld i tragten og forbrændingskammeret.
 2. Luftpumpe. Sådanne varmekedler kan ikke arbejde uden tvungen luftindsprøjtning i ovnen. En luftpumpe er også til stede i anordninger, der giver manuel lægning af savsmuld. Luften tvinges ind i ovnen af ​​fansen på en sådan måde, at det nødvendige tryk og hvirvel på flammen dannes.
 3. Gasgenereringskammer. Den er ikke til stede i alle modeller, nogle gange skal den også installeres. Opvarmning savsmuld er mulig uden dette element af konstruktion. Effektiviteten af ​​opvarmning i nærvær af gasgeneratorrummet stiger med 30-40%, og skorstenen udstøder næsten fuldstændig afkølet luft. Som følge heraf akkumuleres al den varme, der opnås ved brænding af savsmuld og overføres til varmebæreren.
 4. Udstødningsventilator. Det er nødvendigt i tilfælde af at der er et gasgenereringskammer. Da den afkølede gas forårsager en reduktion af trykkraft, kan den kun fjernes ved anvendelse af en udstødningsanordning.
 5. automatisering. Det tjener til at styre temperaturreguleringen og hastigheden af ​​savsmuld ind i forbrændingskammeret. Hvis det er nødvendigt, kan du købe udstyr, der giver dig mulighed for at styre eksternt. I tilfælde af uforudsete situationer modtager ejeren af ​​huset en advarsel for mobiltelefonen.

Det bør tages i betragtning, at kedler på savsmuld kan have forskelligt udstyr afhængigt af udstyrets type og fabrikanten. Indstillingerne oprettes og tilpasses også.

Varmeanlæg, der arbejder på savsmuld, er opdelt i to typer:

 • konventionel - varme er kun dannet som følge af brændstofforbrænding, sådanne kedler er mindre rentable end dem, der har et gasgeneratorkammer;
 • med et gasgenererende element - mere effektive enheder kan have et andet design.

Nogle producenter tilbyder kondenserende modeller, samt lang levetidskedler.

Økonomisk opvarmning af savsmuld

Opvarmning af huset med savsmuld anses for at være den mest rentable, men denne opfattelse er fejlagtig. Faktisk brændstof koster billigt, men om, hvorvidt dette virkelig er den billigste måde at varme op, så er det ikke helt sådan.

For et hus med et areal på ca. 200 kvadratkilometer kræves en kedel med en kapacitet på ca. 25 kW. I en times drift kræves 40 kg savsmuld, således at brændstoftanken skal være stor nok. De er billige, og hvis du køber dem hos træbearbejdningsvirksomheder, vil de koste endnu mindre. Presset savsmuld til opvarmning er også meget gavnligt.

Hvis du ikke kan købe industrielt udstyr, så kan du lære at lave hjemmelavede kedler på savsmuld. Men de har en alvorlig ulempe - et automatiseret system kan ikke gøres, så du bliver ofte nødt til at sætte brændstof selv. Dette er meget ubelejligt, og i øvrigt skal du hele tiden genopbygge bestanden af ​​savsmuld, og det er svært, hvis der ikke er noget træforarbejdningsanlæg i nærheden.

Varmekedel på savsmuld til privat hus med egne hænder

Der findes mange former for opvarmning til opvarmning af private huse. Stadig populære er opvarmningskedler. Fast brændsel, gas, elektrisk. Alle disse typer enheder er fremstillet på en industriel måde, men brændstof til dem er ret dyrt. Kedlen vil være mere økonomisk på savsmuld.

Desværre er en sådan kedel ikke blevet lanceret til masseproduktion.

Men du kan også bruge en solid brændstof kedel til at opvarme savsmuld. Savsmuld betragtes som spild af træbearbejdningsproduktion. Hvad gør brændstof fri. Varmeelementet opretholder varmen i lang tid. Det gør brændstofforbruget økonomisk. Savsmuld - råmateriale er næsten ikke affald, brændt, de forlader et minimum af aske. Kedlens design, designet til langvarig forbrænding, er en.

Kroppen indeholder:

Der er design med en forbrændingssektion, men det er ikke praktisk.

Opbygningen af ​​pyrolyse kedlen var grundlaget for opvarmning af selvfremstillede kedler på savsmuld. Han er bedre kendt af navnet på sin opfinder Popov. Principen for dens handling er, at med reduceret adgang til luft til forbrændingskammeret, bliver brændstoffet omdannet til elementer med termisk nedbrydning. De består af flere gasser og en hydrolytisk harpiks.

Fig. 1 Diagram over den indre enhed af en enkeltkreds kedel

Kedler på chips og savsmuld opvarmes til 200 grader og derover. Produkterne af brændstofforfald strømmer ind i et andet kammer, hvor luftindtaget er tilstrækkeligt til fuldstændig forbrænding. Det drejer sig om nedbrydning under forbrænding, der giver den maksimale mængde varme. Ved hjælp af specielle varmevekslere opvarmer varmebæreren (luft eller vand), afhængigt af enhedens design.

Den varme enhed, lavet i hånden, for produktionen, vil ikke være billige, men arbejder på savsmuld kedler hurtigt begrunder investeret i dem, på grund af det faktum, at brændstoffet kan tjene chips, nøddeskaller, blade, snavs og andet affald, hvor der ikke skal betale.

Varmekedler på savsmuld er nok til at fylde 2 gange om dagen for at opretholde den komfortable temperatur i et privat hus om vinteren.

Rummet kan opvarmes med vand eller luft. Ved tilstedeværelse af rindende vand i huset, kan du samle dit eget hænder systemet med cirkulerende vand mellem kedel og radiatorer eller systemet "varmt gulv".

I selve kedlens kedel til vandopvarmning er rørene i vand, som opvarmes af den varme luft, der passerer ind i dem. Dette system ligner gas-kolonnevarmeren

Fig. 2 System af vand dual-circuit varmekedel

Vandcirkulationen gennem systemet begynder selv før den kommer ind i kedlen.

For optimal systemdrift har du brug for:

 • controller for vandniveauet i tanken;
 • overløb, så vandet ikke overstiger det tilladte niveau
 • pumpe løftevand fra radiator kredsløb;
 • bundudløb til vand til gulvvarme.

En sådan gryde på savsmuld gør det svært med egne hænder, men et hus udstyret med sådant udstyr vil være meget behageligt for at leve i det hele året rundt.

Indbygget udstyr beskyttelsessystem

Opmærksom på, at i forbrændingsprocessen, brændsel frigiver mange forskellige gasser kan forårsage en eksplosion, skal kontrol over arbejdsudstyret være på højeste niveau. Dette forklarer antallet af forskellige sensorer. Data fra dem går til termostaten, som giver dig mulighed for at forlade arbejdskedlen uden opsyn i lang tid.

 • Tre sensorer overvåger vandtemperaturen:
  1. ved indgangen
  2. over ovnen;
  3. ved udgangen.
 • trykføler;
 • tryksensor;
 • nød- og arbejdssensorer til vand;
 • gastemperaturføler.

Kedler på chips og savsmuld, samt andre faste brændstoffer, har brug for konstant pleje. For at gøre denne proces nemmere skal systemet have særlige lukker. De vil gøre det muligt at rengøre systemet uden at demontere kedlen i dele. Brændstof til kedlen

På en brændstofflig kan kedlen køre i 5-7 dage. Det afhænger af mængden sendt til materialets ovn. Savsmuld, før den sendes til ovnen, skal presses godt. Hvis deres tæthed er som den af ​​spånplader - dette er et godt materiale, som vil holde rumtemperaturen lang. Derfor er det bedre at tage straks ikke savsmulden, men bygningsaffaldet af EAF.

Chips kan erstatte komprimeret savsmuld. Fremragende arbejde, faste brændstofkedler på chips og savsmuld. Brænde, så varmeudgangen er maksimal, er det nødvendigt at tørre i mindst 2 år. Chipset tørrer meget hurtigere, men det kan ikke komprimeres. Derfor er dens effektivitet på et gennemsnitligt niveau mellem spånplader og træ. Til prisen på træflis er meget billigere end træ, det er også spild af produktion.

Varmekedler på savsmuld, spånplader, chips anvendes både i private huse og til opvarmning af bylejligheder.

En varmekedel med brændstofforsyning, der ikke forstyrrer processen

Kedler kører på savsmuld, har den fordel, som brændstoftilførslen uden at åbne ovndøren, hvilket kan føre til tab af apparat ringes temperatur.

Fodermekanismen er enkel. Den består af:

 • metal profil boks;
 • akslen;
 • penne;
 • tragt til at falde i søvn savsmuld.

Fodermekanismen bruger princippet om manuel kødkværn. At savsmuld kom ind i ovnen, er det nødvendigt at fylde dem i skålen. Når akslen roterer, vil de bevæge sig langs en metalrille med en åben kant, der slutter inden i kedlen. En sådan simpel mekanisk fodringsmåde gør det muligt at spare varme.

Hjemmelavede kedler, der arbejder på savsmuld

Oftest selvfremstillede kedler på savsmuld har i grunden en metal tønde, hvilket gør dem ligner de hollandske ovne, der er kendte for landsbyboere. En lang driftscyklus på en enkelt brændstofforsyning udvider kedlernes evne til at fungere på savsmuld. Det kan bruges som et røghus. Uden ekstra beklædning med en mursten ser den ikke meget præsentabel ud og holder varmen værre.

For at lave en kedel på savsmuld, skal du bruge værktøjer:

Materialer til kedlen vil have brug for lidt mere end værktøjer:

 • en metal tønde for 180-200 liter;
 • et lille stykke stål;
 • profilrør med rektangulært tværsnit 40x60;
 • runde rør af 2 typer - 40 mm og 50 mm i diameter;
 • mursten;
 • konkrete løsning.

ovn

 1. Den øverste del af tønderen er afskåret, den er nyttig til at skabe det nedre kammer.
 2. Plader af tyndt stål er givet en cylindrisk form. En cylinder bør ideelt passe ind i den anden. Et låg er fastgjort til den øvre (smalere) kant af cylinderen. Dette skaber en forbrændingskegle og en tampekegle.
 3. Låget og bunden af ​​kedlen er lavet af tykt stål, for at installere bunden, skal du skære bunden af ​​tønderen.
 4. Et hul på 10 cm i diameter er lavet i bunden. En forbrændingskegle indsættes i den.
 5. Rør med rektangulært tværsnit eller kanal svejses lodret inde i tønderen. Deres størrelse er lidt mindre end tønderets højde. Dette er nødvendigt, så de ikke forstyrrer låget med en tampkegle for nemt at lukke kedlen. Indledende i dem skal bores huller svarende til diameteren af ​​de runde rør.
 6. På samme niveau vil der være huller i enhedens krop.
 7. Gennem disse huller sættes rør til tilførsel af koldt vand og fjernelse af varmt. Også situationen er med skorstenen.
 8. Et tændkammer er konstrueret af det skårne tønde stykke. Døren kan være lavet af et tyndt lag af stål eller brugt klar, købt i butikken. For god trækkraft skal du bore et par huller i bunden af ​​kammeret.

Hjemmelavede kedler på savsmuld, sat i vaskerum, en mursten kan ikke pålægges. I en boligbygning er denne forholdsregel nødvendig for at undgå forbrændinger. Grundlaget skal laves til kedlen.

© 2017 "KOTLOmaniya.RU". Artiklerne er beskyttet af ophavsret.

For delvis eller fuld kopiering kræves det aktive indekserede link.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 7 = 3